Dodaj do ulubionych

Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce

10.08.04, 01:14
kilkadziesiat osob zareklamowalo pobyt na wczasach zorganizowanych przez
Triade, kilkadziesiat z mojego turnusu, ile wczesniej to nie wiem :(

jutro ide do przedstawiciela, bo to co sie tam wydazylo to nadaje sie
do "superwizjera" lub innego programu ;)
W z wiazku z tym powstrzymalem sie od opisu co sie tam dzieje.

Podam na początek jeden malutki fakcik, ale jakze wiele mowiacy o traktowaniu
klientow przez tour operatora "Triade": wg oferty katalogowej do morza mialo
byc 400m, a w rezczywistosci bylo ponad 2 razy wiecej do pokonania po
kamienistej drodze, w prazacym sloncu, przy silnym wietrze....
Obserwuj wątek
    • skb123 Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce 10.08.04, 02:15
      ps
      www.oasis-hotel.gr/hotels/hotelsl.htm
      tu pisza ze hotel jest greckiej kategorii "C"
      wg. Triady jest to "B", a przeliczaja na ***+
      smiechu warte
      ps2
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=14483530&a=14483530
      a ja po wizycie u agenta dopisze ciag dalszy naszych przygod i spostrzezen
    • sowerek Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce 10.08.04, 20:47
      witam marcin z wawy!
      mam pytanko. kiedy wrociliscie? ja juz przed wyjazdem reklamowalem czytajac to
      wszystko co jest na forum! I oczywiscie w triadzie powiedzieli ze
      wszystkie "niedogodnosci" i z jedzeniem i z zachowaniem poprawily sie?
      dajcie jakis sygnal jak jest teraz, lece 16.08
      pozdrawiam marcin
      • skb123 Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce 10.08.04, 23:17
        Wrocilismy w poniedzialek.
        Wlasnie czekam na jakas reakcje Triady (bo w czasie trwania turnusu nie
        zauwazyl nikt znaczacej poprawy) na kolejna skarge, po kilku indywidualnych
        zlozona zostala zbiorowa reklamacja (w przededniu mojego wyjazdu) - przez
        kilkadziesiat osob.

Co do wyzywienia to wlasnie w tym aspekcie praktycznie wszyscy maja wiele do
        zarzucenia, zacytuje fragment ze skargi.

Posilki wg katalogu Triady cyt: "Wyżywienie.
        System all inclusive obejmuje 4 posiłki dziennie: 7:00-9:30 - śniadanie, 13:00-
        14:00 - lunch, 16:00-18:00 - podwieczorek,18:30-20:30 - kolacja, 10:00-23:00 -
        miejscowe napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe. Posiłki w formie bufetu."

Forma bufetu, czyli szwedzki stol. Formula "all inclusive" napoje i lody
        obowiazuje rowniez w barze przy basenie od 10.00 do 23.00

!! A bylo tak: jedno danie glowne, nakladane przez niechlujnie ubranego
        (spodnie jak dresowe, wyswiechtana koszula - fartuch) bez nakrycia glowy,
        nieogolonego kuchte, aczkolwiek wydawalaby sie ze mily czlowiek, ale ten
        wyglad......
        Do sniadania tylko napoje niegazowane a do lanczu i kolacji tylko gazowane,
        mimo ze w tym samym czasie mozna korzystac z all inclusive czyli w barze kazdy
        napoj alkoholowy i niealkoholowy, ale nie na stolowce !!!!!!!!!!!!!!!! paranoja
        jakas.
        Do tego dluga kolejka (jak w tytule), spoznienia w przygotowaniu posilkow,
        bufet salatkowy to istny raj ale tylko dla kapustozercow: do wyboru np 6 -
        8 "salatek" a raczaje surowek z czego 4 to kapusta w roznej formie, biala,
        czerwona, ze smietana, z cebula, do tego sama cebula i buraki, oliwki, pomidory.
        Jak sie cos skonczylo to czeto juz brakowalo, bo nie bylo w kuchni np.:
        jakiejs "salatki", ciasta na sniadanie, owocow na kolacje, masla wogole przez 4
        dni nie bylo, a jak bylo to czasem trafialy sie zjelczale.
        Podwieczorek, mialy byc: ciastka, tosty, ciasteczka szpinak i ser, frytki,
        pizza. a byly : ciasteczka szpinak i ser oraz "tosty" z porannych bulek ,
        zgodnie z maksymą ze nic sie nie moze marnowac. Rowniez zdazalo sie ze z
        porannych parowek przyrzadzano sos do makaronu na lancz lub kolacje, z
        warzywami podobnie: fasolka i kukurydza (do dania glownego na lancz) pozniej
        byla w ryzu na kolacje.....
        W barze lody to tylko jedna galka w wafelku, trzeba bylo brac np 3 lody zeby
        miec 3 galki!!!!!!!!!!!

To tyle na temat wyzywienia za mojego pobytu, ktore w nijaki sposob nie mialo
        nic wspolnego z fomulą all inclusive i formą bufetu - zadnego wyboru dania
        glownego nakladanego przez kuchte, ktore wrecz bylo wyliczone.
        Co w jawny sposob jest nabiciem wczsowiczow w tzw. butelke przez Triade, w
        katalogu Triady mamy opis:
        "Wyzywienie
        -Rodzaj posilku jest w opisie swiadczeń zawartych w cenie imprezy (sniadanie
        kontynentalne, obiadokolacja serwowana, bufet)

.....ciach
        !!!!!!!!!!!!!
        - Bufet (tzw. szwedzki stol) to wylozone na stol potrawy, ktore goscie moga w
        dowolnej ilosci samodzielnie nakladac. Ilosc jedzenia nie jest limitowana.
        !!!!!!!!!!!!!!
        ......
        Czyli jest to razaca niezgodnosc w stosunku zawartej z Triada umowy!!!!!!! bo
        szwedzkiego stolu to nawet nie przypominalo, a niektorych gosci przyprawialo to
        o mdlosci, tudziez patrzac na trwale zaplamione obrusy pod szklankami..

cdn.......
        w nastepnych odcinkach o standardzie hotelu: basenie, pokojach i lazienkach
        obsudze,
        oraz o rezydencie, podrozy z niespodzianka (tam i z powrotem);
        o zwyczajach zegnania gosci prze "szefa" przez bardzo male "s", jego zachowaniu
        ktore w niedziele i poniedzialek przyjelo skrajna forme.

pozdrawiam

• Gość: bee Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 22:46
      witaj:)
      moje zdanie już na ten temat znasz z wcześniejszych wypowiedzi. Bardzo jestem
      ciekawa jakie wy mieliście przeżycia z tycm hotelem i właścicielami? czy coś
      się zmieniło od mojego przyjazdu? odpisz proszę
      pozdrawiam
      Beata
      • skb123 Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce 10.08.04, 23:20
        odpowiedz wyzej lub tu :)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=14792042&a=14817087
        • Gość: bee Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:28
          z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki:) a napisz czy problemy z ciepłą
          wodą dalej były? jeśli chodzi o wyżywienie nic dodać nic ująć..... jedynie to
          że przez pierwszych parę dni się zagapili i nie wyłączali napoi do posiłkow a
          więc były i gazowane i nie, ale potem to na[rawili. Czy polscy stażyści dalej
          tam są i czy dalej są pilnowani żeby nie spoufalali się z gośmi?:)

pozdrawiam
          Beata
          • sowerek Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce 12.08.04, 19:06
            Witam ponownie!
            ja tez czekam na ciag dalszy!
            pozdrawiam wszystkich rozgoryczonych, niestety to wszystko dopiero przedemna!
            marcin
    • Gość: Woman Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.04, 21:11
      SKB123 jest niekonsekwentny, oto co napisal w innym poscie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=14474640&a=14819282
      • Gość: bee Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:56
        to ty uważnie przeczytaj co napisał. Napisał że obserwował a to co innego
        chyba.....
        • Gość: Woman Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.04, 21:37
          Wlasnie czytam, napisal, ze obserwowal, a powyzej ze droda kamienista i ze 800
          m. Te doswiadczenia, jak rozumiem z baczych obserwacji.
          • Gość: :)))))))))))))) !! Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 01:26
            :))))

zero zrozumienia, 800m dotyczy odleglosci do plazy z hotelu Loutanis

a obserwacja dotyczy plazy Tsambika Beach

w wątku Mario29 pada pytanie: "....2. plaża Tsambika - pare km na południe od
            Kolymbii jest podobno piękna plaża
            piaszczysta - warto tam pojechać ? dużo ludzi ? ...."
            na ktore odpowiada Edzia:
            "Tsambika według mnie leży jakieś kilkanaście kilometrów od Kolymbii - skuter
            to
            super rozwiązanie. Baw się dobrze. Edyta"
            a Skb pod tym postem Edzi dopisal:
            "od centrum z 5 km, na plazy nie bylem, obserwowalismy z kosciolka Matki
            Boskiej
            Tsambiki, faktycznie ladna"

czy teraz ms. Women zrozumialas?

pomieszaly Ci sie watki i plaze:
            Do plazy z hotelu Loutanis jest ponad 800
            a do plazy Tsambika jest ok. 5km (wg SKB) co prostowalo info Edzi -kilkanascie
            kilometrow.... i ktora obserwowal ze szczytu gory z kosciola Matki Boskiej
            Tsambiki

SKB123
            pozdrawiam i przepraszam ze o sobie w 3 osobie ;))) ale tak mnie ten post Women
            rozbawil ze nie moglem inaczej

• skb123 Re: Loutanis, Rodos, Kolimbia, 13 dni w kolejce 11.08.04, 23:53
        w czym nie ma konsekwencji?

hmmmm, czytac kazdy moze, jeden lepiej drugi gorzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka