Dodaj do ulubionych

Pegasos Planet & Pegasos Club

IP: *.piaseczno.vectranet.pl 28.04.14, 12:03
Kto wybiera się do hoteli Pegasos w Incekum? Lecimy 28 maja z Warszawy do Pegasos Club na 2 tygodnie (2 rodziny, 3 dzieci w wieku 6, 5,5 oraz 1,5). Ciekawe, czy dużo polskojęzycznego towarzystwa spotkamy na miejscu:-)
Obserwuj wątek
    • dario7800 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 28.04.14, 15:53
      Hotel jest popularny od kilku sezonów. Chyba też jest co roku w ofercie Itaki więc jest spora szansa, że nie będziecie sami. W 2009 roku w szczycie sezonu 80 % dużego autokaru z lotniska to byli goście Pegasos Planet. W hotelu byli też animatorzy z Polski. Podejrzewam, że teraz takiego szału nie ma. Na topie jest Pine Bay i Eftalia ;)
    • Gość: Arteta Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.devs.futuro.pl 28.04.14, 19:39
      W zeszłym roku - w tym samym czasie - miałem okazję spędzić tydzień w budynku Royal.
      Już Wam zazdroszczę bo chętnie bym wrócił, nawet do części Club. Jeśli chodzi o narodowość to w Royalu dominowali Skandynawowie. Mało było Rosjan a naszych krajanów jeszcze mniej - dla mnie to akurat korzyść:). Za zeszły sezon hotel zebrał sporo dobrych opinii więc większa ilość Polaków jest prawdopodobna. Pogodę będziecie mieli murowaną, może też już będzie ciepłe - bawcie się dobrze.
    • Gość: wiola Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 11:45
      Ja się wybieram ale dopiero 09.08
      • eiza wiola 04.05.14, 17:39
        a skąd lecicie? my też 9.08 wylot z Poznania, 2+2 dzieci (12 i 6 lat)
        • Gość: wiola Re: wiola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 10:09
          z Katowic, moje córy to 8 i 9,5 roku :-) to pewnie się spotkamy
          • Gość: Kamil Re: wiola IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.14, 18:12
            My wylatujemy z Katowic 12.07.2014 na 11 dni 2+2 (12 i 1.5 roku). Mam nadzieję że pokoje będą ok bo z Itaki skarżą się na pokoje i na klimę. W tamtym roku byłem z 0.5 rocznym dzieckiem na Majorce to będę miał porównanie.
    • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.14, 12:32
      I my się wybieramy, ale 9 lipca, do części Club. z czternastolatkiem i piętnastolatką, towarzystwo-szczeglnie dla dzieci;) z naciskiem na starszaka ,mile widziane.
      • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.14, 12:33
        Postarzyłam córke o jedyne 10 lat;), nasze dzieci maja lat 14 i 6.
        • moni_la Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 01.05.14, 20:47
          turystyka.wp.pl/gid,16571867,title,Najbardziej-ordynarni-turysci,galeria.html?ticaid=112a64
          Byłam 5 razy rzędu w Turcji i potwierdzam to co pisza w artykule,dlatego z daleka od rodaków na wczasach.Na co dzień czasem mozna miec ich dość
          • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.14, 17:05
            My zawsze do tej pory jeździliśmy do Egiptu i doświadczenia z Polakami mamy rózne-równiez bardzo dobre. Mam nadzieję, że i w Turcji będzie podobnie - nasze dzieci lubią towarzystwo rówiesników na wczasach.
      • Gość: agat Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 21:47
        Cześć ja wybieram się od 5 lipca na 12 dni z 14 letnią córką mam nadzieję że będzie towarzystwo dla niej do spędzania wspólnie czasu do zobaczenia
        • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.14, 21:58
          O jak fajnie, może gdzieś się spotkamy:), a skąd lecicie?
          • Gość: agat Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 22:54
            Lecimy z Warszawy a Wy? I w jakim towarzystwie?
        • kaeru21 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 25.06.14, 14:36
          Lecę z rodzicami do Pegasos Club. Wylot z Katowic 05.07.2014, na 14 dni. Mam 17 lat i szukam towarzystwa. :)
          Jesteśmy też zaniepokojeni zniknięciem kompleksu hoteli Pegasos z oferty Itaki.
          • Gość: Toria Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.wschowa.net.pl 02.07.14, 22:03
            Ja z bratem i rodzicami też lecimy do Pegasos Club na 14 dni. Będziemy jednak dopiero 12.07 (ja mam 16 lat, a brat 18).
        • Gość: Tomek Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.183.149.71.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.06.14, 12:49
          No a my tez z Wawy ba 12 dni. Wylot 05.07.14 z dwójką dzieciaków chłopak i dziewczynka (9 i 5 latek). Ba pewno się spotkamy :-)
          • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.14, 22:45
            napiszcie bardzo prosze po przylocie czy wszystko ok i czy jesteście zakwaterowani w zarezerwowanym hotelu.
        • Gość: tomek Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 21:22
          witam my lecimy z warszawy w tym terminie też na 12 dni z synem 13 lat do zobaczenia na lotnisku tomek i karolina i jurek
    • pszczolka1020 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 06.05.14, 14:32
      My też jedziemy w dwie rodziny ale dopiero 19 lipca na dwa tygodnie do Pegasos Planet - dzieci w wieku 4 , 5, 8, 12 dwóch chłopaków i dwie dziewczynki. Z tego co wiem to w tym roku nie ma animatorów polskich, ale na pewno będzie dużo dzieciaków z Polski. Mam pytanie czy dajecie coś w paszport przy meldunku, żeby mieć pokoje koło siebie. My niby w rezerwacji mamy to zaznaczone, ale wiem że w hotelach dają pokoje jakie mają. Różne opinie są w sieci odnośnie dawania kasy w paszporcie w Turcji, my jedziemy pierwszy raz.
      • Gość: ania Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.14, 14:53
        tez byliśmy w 2 rodziny w tym kompleksie 3 lata temu i mieliśmy zaznaczone w rezerwacji że koło siebie, ale oni dają pokoje jak popadnie. Jak nie wsadzisz kasy w paszport to raczej nie licz na piękny pokój. My też lecimy od 19 lipca :) Tylko tak naprawdę to plaża jest tak piękna, że w tym pokoju tylko śpimy, więc bez stresu na wakacjach :)
        • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.14, 15:16
          Czyli lepiej dac pieniadze w w paszport? Nie obrazimy obsługi? Wiesz, że to jest w tym hotelu praktykowane?
          • Gość: ania Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.14, 14:51
            Oni raczej na to tylko czekają :)
        • pszczolka1020 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 26.06.14, 09:14
          Dzięki za odpowiedź :) Damy coś w paszporcie, może uda się mieć pokoje na jednym piętrze, a przynajmniej w jednym budynku.Na ładnym pokoju tak mi średnio zależy , bo tak jak napisałaś będziemy w nim pewnie tylko spać, tak samo jak stronach świata , czy od plaży czy od ulicy mi wszystko jedno, bo okna i tak raczej zamknięte i klima. Najbardziej się boję że dadzą nam pokoje w różnych budynkach, chociaż mamy taki sam standard czyli dwuosobowe z dwoma dostawkami, nie rodzinne, a czytałam że w jednym budynku jest więcej rodzinnych a w innym raczej standardowe, ale nie wiem ile w tym prawdy. Jeszcze raz dzięki za info i może do zobaczenia na miejscu :) My lecimy z Itaki z Wrocławia o północy 19.07., mam nadzieję że wszystko będzie ok , bo od jakiegoś nie ma już tego hotelu w ofercie, ale zapewniają że wykupione wycieczki się odbędą. pozdrawiam
          • Gość: ania Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.14, 15:16
            My też lecimy z Wrocka :) Moje dzieci to 5 letnia dziewczynka i 9 letni chłopiec. Druga rodzina z chłopcem 4 letnim. Dzieciaki będą miały polskie towarzystwo :) Trzecia rodzina z chłopcem 11 letnim leci z Warszawy.
            Raczej będziecie w jednym budynku. Ale nawet jeśli Was rozdzielą to to wszystko jest blisko siebie, połączone, nie ma problemu naprawdę. Posiłki można jeść razem albo w jednym albo w drugim. W Royalu jest większość pokoi rodzinnych. Więc raczej wszyscy wylądujemy w środkowym :)
            • pszczolka1020 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 01.07.14, 13:53
              A fajnie, to widzimy się na lotnisku o północy :) swoją drogą zabójcza godzina na wyjazd :) Ale damy radę , dzieci w sumie już duże jakoś opękają nockę w podróży. My pierwszy raz do Turcji lecimy :) Pozdrowionka i do zobaczenia
        • pszczolka1020 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 26.06.14, 09:15
          A i mam jeszcze pytanie, czy jak tam byliście były komary?
          • Gość: ania Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.14, 15:17
            gorąco, słońce, uczulenie na słońce to pamiętam - ale komarów to nie widziałam.
    • Gość: Ania Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.k.szeptel.net.pl 29.05.14, 10:43
      My się wybieramy do tego hotelu z dwiema córeczkami ( 2, 8 lat) od 5 lipca na tydzień z Warszawa, czy ktoś leci w tym terminie?
      • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.14, 20:42
        My przyjedziemy pod koniec Waszego pobytu-9 lipca wieczorem. Córka lat 6.
      • Gość: agat Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.14, 16:15
        Ja się wybieram też z Warszawy 5.07 z 13 letnią córką. Do zobaczenia
        • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.14, 15:14
          Agat, u nas jeszcze trzynastolatek na stanie-bardzo towarzyski, miłośnik basenow, może dzieci spędzą czas razem:). gdyby jeszcze Twoja córka grala w Minecraft;))
          • Gość: tomek Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 21:16
            witam nasz syn 13-latek tez uwielbia baseny lecimy z warszawy do zobaczenia na lotnisku pozdrawiam
      • Gość: tomek Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 21:10
        witam my lecimy 05.07. z warszawy z synem 13 lat. Do zobaczenia na lotnisku Pozdrawiamy
    • Gość: lekarz Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.10.161.223.dynamic.ttnet.com.tr 30.05.14, 20:46
      %100, lekarz czeka was
      • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.14, 20:16
        a o co chodzi?
    • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.14, 18:05
      Poprosiliśmy o pomoc znajomego Turka -zadzwonił, potwierdził, ze rezerwacja na nasze nazwisko jest.
      • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.14, 19:43
        My wybieramy się 12.07.2014 na 12 dni (3 rodziny) z Pyrzowic .Już się bałem że mam hotel odwołają a zaklepałem go w grudniu. Skoro macie rezerwacje na nazwisko to super.
        • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.14, 20:13
          Tez się ucieszyłam;) i sądze, ze to oznacza, że wszyscy klienci Itaki mogą spać spokojnie.
          • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 13.07.14, 14:15
            Czy jest Ktoś, kto wybiera się na wczasy od 30.07 ???
            My lecimy z Pyrzowic właśnie w tym terminie na 14 dni, dzieciaki 13 i 11.
            Pozdrawiam..:)
            • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.156.82.230.static.turktelekom.com.tr 14.07.14, 11:10
              Właśnie piszę z hotelu i powiem wam że opinie są mocno przesadzone jest ok.
              • Gość: sylwia Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.centertel.pl 15.07.14, 16:27
                A w której części hotelu mieszkasz ? I jaki tam jest standard ?
                • Gość: aga13 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.connectit.pl 17.07.14, 00:42
                  czy ktoś się orientuje dlaczego itaka się wycofała z tego hotelu?
                  • Gość: Megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 06:06
                    A wycofała się ? Ja lecę 13 sierpnia.
                    • Gość: wilkołak Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.14, 06:20
                      lec smiało jest super jestem zadowolony do bólu
                      • Gość: aga13 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.connectit.pl 17.07.14, 10:27
                        ja też wylatuję 26.07 do tego hotelu ale to były wczasy wykupione w styczniu - natomiast itaka nawet na październik nie ma w ofercie tego hotelu - słyszałam, że itaka się wycofała ale nie znam powodu
                        • Gość: tomasz Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.14, 11:04
                          dzisiaj w nocy wrócilem jest super itaka poprostu juz niema miejsc na ten hotel bawcie sie dobrze jest wspaniale
                  • Gość: wilkołak Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.14, 06:18
                    wczoraj wrocilem z tego hotelu jest super itaka po prostu juz niema miejsc
                    • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 17.07.14, 11:08
                      Do Wilkołak możesz napisać coś więcej ? Jak pokoje, plaża, jedzenie i ogólnie standard obsługi? Martwi mnie trochę dlaczego jest brak ofert do tego hotelu....
                      • Gość: wilkołak Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.14, 14:41
                        słuchajta ludziska pokoje sa super ale widok zalezy od tego co sie dostanie ja dałem 10 dol w paszport przy meldunku i dostałe pokój w budynku delux poprostu dac paszport z wkładka i powiedziec delux plis i to wszycho plaza jest ok czysciutk ja rano wychodziłem na plaze pobiegac to sprzataja wygładzaja plaze równaja wszystkie dołki po dzieciach woda bajka szeroka lezakom blisko brzegu wstęp zabroniny 20m od brzegu miejsca fuul bar drinki napoje kawa przy plazy jest super zero kolejek jedzenie niczego nie brakuje ale warto isc na poczatku posiłków zeby ruskie cie nie wkur........ bo sa namolni do bulu ale głodny nie wyjdziesz owoce ciasto non stopgrill do kazdego posiłku baseny czysciutkie filtrowane cała noc ale od gdziny 16 juz woda w basenie robi sie za ciepła fajnie bo niema tłumu w basenie bo plaza jest rzut beretem i wszystko sie rozbija animatorzy fajni ludzie jedna polka małgosia potrawią ludzi rozbawic i to zabawy dla wszystkich sam czesto korzystałem co cięzko mi tyłek ruszyc jest ok jechac wypoczywac iszalec ITAKA NIEMA JUZ MIEJSC DO TEGO HOTELU DLATEGO WYCOFALI OFERTE wiem to na 100% bo placówke Itaki prowadz mój kumpel pozdrawiam
                        • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 17.07.14, 18:34
                          Dzięki wielkie :)

teraz pozostaje tylko odliczanie dni do wyjazdu. Mam nadzieję, że będzie ok i że poznamy jakiś fajnych Polaków :)
                          • Gość: megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.14, 13:28
                            A jak wygląda sprawa z klimatyzacja ? Czytałam, że w niektórych hotelach często jest wyłączana, a jak jest tu ?
                            • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.156.82.230.static.turktelekom.com.tr 21.07.14, 19:59
                              mają rację klimatyzacja w niektórych godz jest wyłączana ale da się znieść
                              • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 21.07.14, 21:24
                                klimatyzacja działa na podstawie karty do pokoju, czy jest centralnie sterowana?
                                Ciężko mi sobie wyobrazić żeby spać bez włączonej klimy, po wspomnieniach z Egiptu.
                                jak wygląda temat leżaków, jest walka od 6 rano? aaa i jeszcze mam jedno pytanie czy są ręczniki na basen lub plażę, bo nie dopytałam i nie wiem czy zabierać swoje?
                                • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.14, 23:32
                                  ręczniki sa i w pokoju białe dwa rodzaje a na plażę niebieskie , w łazienkach są też suszarki. Zabierajcie z polski tabletki na żołądek bo tam cosik z jedzeniem nie tak dużo osób choruje . (sam to z żoną przechodziłem)
                                • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 00:48
                                  klima jest na karte a karty masz dwie i jest centralna a o leżaki lepsze trzeba wstać wcześnie
                                  • Gość: Megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.14, 05:41
                                    A jakie są kontakty w pokojach / czy wejdzie nasza tradycyjna duża wtyczka ?
                                    • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 09:32
                                      miałem ładowarkę od komórki i nie było problemu tylko jak macie rozgałęziacz mały to się przyda .Niestety dużej okrągłej nie używałem
                                      • Gość: Megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.14, 09:43
                                        Tak, wiem że od ładowarek wchodzą, ale chodzi mi o większą wtyczkę od żelazka turystycznego.
                                        • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 09:53
                                          Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd po prostu nie wiem ale jak zastosujesz trójnik do gniazdek to raczej powinno być ok.Tylko aby wejściówka była mała.
                                          • Gość: megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.play-internet.pl 24.07.14, 09:56
                                            No jasne, ze też wczesniej na to nie wpadłam. A powiedz , zeby zrobić jakeś zakupy ciuchowe to najbliżej gdzie jest ?
                                            • Gość: wilkołak Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 10:07
                                              2km w avsalar idziesz piechotą lub busikiem za 1 euro lub w alanya 30 km busik 5 euro
                                              • Gość: aga13 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.connectit.pl 24.07.14, 10:27
                                                a w tym roku czym lepiej sie opłaca płacić euro czy dolarami?
                                                • Gość: wilkolak Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 11:56
                                                  euro o co sie niezapytasz to ci mówią cene w euro a jak chcesz dolcami płacic to ci swój przelicznik robią i sie nie opłaca
                                            • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 10:33
                                              na przeciwko hotelu albo w lewo jakieś 2 km- 15 min. i jak będzie hotel z niebieskimi dodatkami przez kładkę a tam już setki sklepów z podróbkami i można smacznie zjeść.Jest bezpiecznie wiec można udać sie po kolacji coś jak u nas nad morzem .Ceny oczywiście negocjować.Kantory są tam też tylko nie wiem do jakiej godz.. Na wycieczki lepiej kaskę wymienic. Ja byłem na KAS z polturk turek gada po polsku i sms wyślecie z numerem pokoju odzwoni ma swoja stronke w necie.
                                              • Gość: Megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.14, 10:43
                                                Wielkie dzięki.
                                        • Gość: wilkołak Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 10:03
                                          gniazdka są normalne jak w polsce
                                          • Gość: gość 1 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: 89.174.101.* 24.07.14, 11:57
                                            Głupie pytanie ale czytam sprzeczne informację na forach.Czy lody są w opcji all
                                            Spotkałam się z opinia za dla polskich dzieci nie ma. Prosze o info
                                            • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 13:14
                                              Są ale tylko w resorcie koło zjeżdżalni o określonych porach (dla dzieci) , oczywiście dla dzieci z hotelu club też bo moje dziecko 2 razy jadło
                                              • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 24.07.14, 13:30
                                                Czy przydatne będzie obuwie do wody?
                                                • Gość: wilkołak Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 13:37
                                                  nie plaża piasek jak u nas tylko ciemniejszy
                                                  • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 24.07.14, 13:42
                                                    Jeżeli chodzi o wylot i transfer wszystko było o czasie? Jak długo trwa przejazd lotnisko-hotel?
                                                  • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 24.07.14, 13:48
                                                    Czy w pokojach jest woda w butelkach?
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 17:30
                                                    tak macie wody w butelkach niegazowanej pod dostatkiem w szafach chłodniczych chyba 0.3 l oraz w pokoju w lodówce 1.5 l
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 17:28
                                                    przylot mieliśmy wcześniej niż był zaplanowany bo byliśmy już około 12.30 i już były pokoje z wyjątkiem jednej rodziny przelot trwa 2.5 h a transfer z lotniska z postojem na toaletę i drobne zakupy 2h
                                                  • Gość: Kak Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.icpnet.pl 24.07.14, 19:35
                                                    A jakie mieliście pokój?
                                              • Gość: gość 1 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: 89.174.101.* 24.07.14, 13:37
                                                Dzięki Kamil za odpowiedź
                                                • Gość: KaK Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.icpnet.pl 24.07.14, 19:34
                                                  A jak tam pokoje? Czy gości z Itaki lokują w najgorszych, tzn. od strony autostrady lub w piwnicy?
                                                  • Gość: megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.play-internet.pl 24.07.14, 19:46
                                                    Nie, no bez przegięć. Jaka znowu piwnica ?
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 19:54
                                                    ta piwnica to po prostu niski parter ale niektórzy chwalili ponieważ mieli od strony basenu i nawet przez korytarz nie wchodzili.Przepraszam za błedy ale piszę cały czas z komórki ale chyba liczy się pomoc.Pokoje macie z góry przydzielone a ci co wymieniali to czasami dostawali gorsze jak mieli także trochę szczęścia życzę i wyrozumiałości każdy hotel ma swoje gorsze i lepsze pokoje
                                                  • Gość: Kak Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.icpnet.pl 27.07.14, 19:33
                                                    A pokoje z jaką numeracją są najlepsze, tj. nie od strony ulicy?
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 19:46
                                                    zależy jak trafisz to nie prawda że itaka ma gorsze nasz był oki z widokiem na basen i morze następnego hotelu tylko trochę głośno gra muzyka ale przecież nie siedzisz w pokoju tylko się bawisz my nawet z dziećmi tak do 12 nawet. Zaznaczam nic nie dawałem w paszporcie ale podobno ludzie wymieniali.
                                                  • Gość: KaK Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.icpnet.pl 24.07.14, 20:06
                                                    A jak jedzonko?
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 20:24
                                                    tu wam powiem że gorsza informacja dla mnie na stołówce śmierdziało dlatego od razu udeżać na taras no miałen boleści brzucha i biegunkę zresztą jak moja żona oraz dużo gości hotelowych. Zabezpieczyć się nifuroksazyt i laremid. Czasami brakowało sztućcy i trzeba było czekać.Potrawy się często powtarzały ale znośne ,warzywa, z owoców jabłka winogron mango arbuz i jakieś śliwki. W tamtym roku byłem na majorce i tam jedzenie o wiele lepsze no przede wszystkim czystość a tu jest kiepsko , ale to w końcu turcja.
                                                  • Gość: tom Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 21:15
                                                    jak ktoś dorwie sie do żarcia i naklada wszystko jak leci że z talerza spada to i sraczke ma ja bylem z dzieciakami i nic nam nie było jedzenie super
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 22:59
                                                    tylko ja nie należe do tych ludzi co nakładają ile fabryka dała a moja żona tym bardziej bo to nie są moje pierwsze wakacje w all, a dla twojej wiadomosci to właśnie on zjadał ogromne porcje aż czasami nie wiem gdzie się mu to mieściło a wcale nie chorował także nie ma reguły a jak nie widziałeś naprawdę czystej jadalni to się nie odzywaj.Ja o samym jedzeniu nie pisałem że jest złe ale jak dostajesz surowego kurczaka z grila to cosik jest nie tak.A spotkałem panią która nie była tam już pierwszy raz i powiedziała że w tym roku jest zszokowana
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 23:04
                                                    O tego który tak nakładał i nie chorował to mój syn
                                                  • Gość: tom Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.14, 05:28
                                                    napatrzyłem się na ludzi jak się tam zachowują , przyjechali nie wiadomo skąd i udają wielkich ludzi co jadają na salonach ale jak się odkładało cały rok to trzeba swoje przejesc
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.14, 07:22
                                                    tu sie z toba zgodze że na prawdę za niektórych było mi wstyd bo jak babka na tależe niesie z 15-18 szaszłyków a cała reszta stoi i czeka to na pewno tego nie zje a mnie starczyły 4 na całą rodzinę.No ale ba to już nic nie poradzisz.
                                                  • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 26.07.14, 09:48
                                                    Czy na kolacje w restauracji są wymagane np długie spodnie dla mężczyzn, lub sukienki dla kobiet? Czy można wbijać w krótkich spodenkach i klapkach?
                                                    Zaczynam po mału pakować walizki :)
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.14, 14:20
                                                    normalnie w krótkich spodenkach i podkoszulek ale nawet w strojach wchodzili czli luz
                                                  • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 26.07.14, 14:45
                                                    Dziękuję serdecznie, miło czytać tak obszerne opinie.
                                                    Nas w tym tygodniu w domu dopadła jelitówka, ale dochodzimy do siebie.
                                                    Wylot mamy we środę i zastanawiam się czy może warto od poniedziałku zacząć przyjmować jakieś priobiotyki,żeby na miejscu nie chorować, w zeszłym roku w Egipcie się sprawdziły nikt z nas nie miał żadnych sensacji.
                                                    Trochę martwi mnie ten standard pokoi, chyba spróbujemy włożyć jakieś euro do paszportu ;)
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.14, 15:10
                                                    Życzę wam miłego wypoczynku bez zbednych atrakcji.
                                                  • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.14, 17:37
                                                    Probiotyki na pewno warto, my zawsze bierzemy. Co ciekawe w Egipcie nigdy nie mieliśmy problemów żoładkowych a tu zdziwienie. Ale nie sądze, żeby powodem była czystość-samo jedzenie wygląda estetycznie, do barów jest przewożone w pojemnikach zakrytych folią, czystych. Moze porostu odmienna flora bakteryjna i tyle. Na szczęscie lekarz jest na terenie hotelu.
                                                  • Gość: turysta Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.14, 21:01
                                                    na problemy żołądkowe polecam zabrać z polski coś 40%. i po kieliszku przed kazdym posiłkiem
                                                  • Gość: AT Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.14, 14:44
                                                    Witam,
                                                    Ja wybieram sie do części Club pod koniec sierpnia z dwójką dzieci z czego jedno malutkie. Mam pytanie czy w są w pokojach lodówki w których można przechowywać zywność i jak daleko jest do basenów i zjeżdzalni w częsci resort/royal ????
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.14, 16:31
                                                    Lodówka jest w pokoju mała a do basenów jest jakieś 5 minutek i w części ze zjeżdżalniami są lody dla dzieci o określonych godzinach.Ja chodziłem z dzieciakiem na zjeżdżalnie potem na lody i przy okazji brałem coś do jedzenia bo tam na przykład był pieczony kurczak albo nugets a u nas tego nie było tylko frytki i hamburgery.
                                                  • Gość: AT Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.14, 11:59
                                                    dzięki :)
                                                    a powiedz jeszcze... czy w części royal/resort tez jest możliwość plazowania, czy znalezienia leżaka przy basenie czy idąc na zjeżdzalnie z dziecmi po prostu stoisz i czekasz az się "wybawia" ??
                                                  • Gość: mar Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.14, 13:25
                                                    jak ruskich ma być mniej to może i leżak wolny się trafi :P
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.14, 14:08
                                                    JA wstaje wcześnie to zajęcie leżaka nie sprawiało mi trudności a wstawałem około 6.45 i zajmowałem nad morzem bo tam jest rozciągnięta taka siatka przed słońcem (ze względu na dzieci i na morską bryzę).Niektórzy rozkładali się nad basenami tych hoteli ale moim zdaniem tam było tyle ludzi że nie warto a u nas w club kameralnie też dużo ale nie aż tak.Spacerkiem 3-5 min.
                                                    drineczek na drogę.
                                                  • Gość: Megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 14:31
                                                    A czy w momencie wymeldowywania się od razu trzeba oddać opaski ? , wylot mamy wieczorem więc fajnie by było gdyby pozwalali zostawiać chociaż dzieciom.
                                                  • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.14, 20:47
                                                    Nie trzeba oddawać opasek czyli korzystacie ze wszystkiego do końca .Myśmy nawet o 1 godz. przedłużyli pobyt w pokoju .
    • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.14, 13:36
      My wlaśnie wróciliśmy. Jestesmy bardzo zadowoleni-poza pokojem. Tzn. wszystko byloby ok, gdyby nie potworny grzyb w łazience i cąlkowity brak wentylacji, co powodowało won nie do wytrzymania pomimo tego, ze pokój byl caly dzień wietrzony. Prawdopodobnie przyczyną była lokalizacja-mieliśmy lokum na niskim patrerze (jak to niektórzy piszą-w piwnicy). Miało to swoje zalety-wyjście bezpośrednio na basen przez taras, pokój byl wielkością idealny dla naszej czteroosobowej rodziny, ale ten smród...Nie wymienilismy, bo obserwowaliśmy jak wiele z tym problemów, ale cała rzesza ludzi na pierwszym spotkaniu z rezydentką domagała się wymiany. Aaa, i nasza pani sprzatająca byla beznadziejna. W związku z brakiem wentylacji w łazience niezbędna była wymiana ręczników codziennie (w innych znanych nam miejscach był to standart, tu niekoniecznie) - ale zdarzało się, ze zostawiala nam 2, albo 3 male , albo 2 duże.....Zero kontaktu-jedynie na migi. Poza tym w zasadzie nie sprzątała-jedynie ścieliła łózka(i tak już wczesniej pościelone). Po kilku interwencjach w recepcji trooochę sie poprawilo, zwykle jednak kończyło się na tym, ze ręczniki musialiśmy sobie organizowac po południu idąc do recepcji i rposzac o nie.

Poza tym bardzo, bardzo dobrze. Jedzenie nam smakowało, chociaz faktycznie bardzo wiele osób maiło dolegliwości żoładkowe. U nas tylko mąż, pomimo rozważnego jedzenia. U znajomych chorowała pięcioletnia córka, która jadła w zasadzie absolutne minimum. chorowała poważnie ze 4 dni. Ale obserwowalismy dzieci pod kroplówkami u lekarza w Resorcie.

Baseny, plaza, animacje - bez zastrzeżeń. Na doskonałym poziomie. Smaczne jedzenie w barach, mnóstwo warzyw. Z owoców melony. arbuzy, cytrusy, jabłka. Na stołówce bałagan, ale do zniesienia. Trzeba prosic kelnerów o powycieranie stolika i po kłopocie. Na obiady wzasadzie nie chodzilismy,stołowaliśmy sie w barze przy basenie w części resort-żal było wychodzić z wody na dłużej.

leżaki trzeba rezerwować do 7.30, potem kłopot-przy basenach.

Itaka-obsługa bez satrzeżen. transfer w jedną i drugą stronę sprawnie, miło (poza panią, która nas przywitała w autobusie jadącym do hotelu).

Zakupy - pamiątki, ubrania-polecam robić w oddalonym o 15 minut marszem od hotelu w prawo Avsalarze-jest zdecydowanie taniej. I spacer fajny.

Na własną reke byliśmy w oceanarium - i także polecam, bardzo ladny wystep. Dojechalismy taksówka dogadaną dzien wczesniej spod hotelu (dwie rodziny 25 euro w obie strony) , bilety 20 euro dorosły, 15 dziecko, dziecko do lat 4 bezpłatnie. Warto pojechać z godzinę wczesniej, żeby stanąc przy bramie i zając miejsce w pierwszym rzędzie-jest szansa na buziaka od kotiki: )).

Przelot z LOT-em, bardzo pozytywnie.

W druga strone przez kontrolę na lotnisku bez problemu mozna zabrać napoje i kanapki - mielismy, zapytalismy, przeszło bez trudności.

Pogoda dla nas idealna, w ogóle nie męcząca.

Ogólnie bajeczne dwa tygodnie, tylko tylko ten pokój...Dla naszego alergicznego dziecka pleśń to zabójstwo, teraz odchorowuje niestety.
      • Gość: Sylwia Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.centertel.pl 29.07.14, 13:13
        Czy w pobliżu hotelu bądź w hotelu jest jakiś sklepik w którym można kupić papierosy ? Orientuje się ktoś czy są tam takie papierosy jak u nas w Polsce i jakie są ich ceny ?
        • Gość: Kamil Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.14, 15:52
          Kup papierosy na bezcłówce kolega kupował wagon chyba tanie bo bez akcyzy.
          • Gość: AT Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.14, 14:01
            Witam,
            Ja wybieram sie do części Club pod koniec sierpnia z dwójką dzieci z czego jedno malutkie. Mam pytanie czy w są w pokojach lodówki w których można przechowywać zywność i jak daleko jest do basenów i zjeżdzalni w częsci resort/royal ????
            • Gość: emi28 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.14, 22:41
              Sa lodówki. Do basenów w innych częściach jakieś 7 minut spacerem.
    • pszczolka1020 Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 08.08.14, 17:40
      Wróciliśmy z Pegasos Royal w zeszłą sobotę po dwutygodniowym pobycie, który oceniam bardzo pozytywnie. Jechaliśmy w dwie rodziny , kupiliśmy pokoje standardowe z dostawkami, a dostaliśmy pokoje rodzinne w Royalu ;) i to był już rozdział na lotnisku, więc po prostu nam takie przydzielili , mieliśmy szczęście, udało się też że byliśmy na jednym piętrze trzy pokoje do siebie, jedynie co to mieliśmy widok na drogę i jakieś wzgórze, ale to nam najmniej przeszkadzało. Hotel super, trochę mało informacji na początek. My nie mieliśmy żadnych przygód jelitowo- żołądkowych, ani żadni nasi znajomi tam spotkani, w Royalu u lekarza było pusto najczęściej, a jedliśmy wszystko na co mieliśmy ochotę i piliśmy wszystko i nasze dzieci też, może to zależy od predyspozycji. Jedzenie super, ale najlepsza plaża i morze , ciepłe czyste bez kamieni i muszelek , no i ...fale , czego chcieć więcej, oprócz tego fantastyczne baseny zarówno dla dzieci i dorosłych, także kryte w każdym budynku ( fajne bo chłodniejsza woda). Nasze dzieci z animacji dla dzieci nie korzystały ale widziałam że polskie dzieciaki zostawały w domku kapitana Popcorna pod opieką Rosjanek. Animacje dla dorosłych był fajne chodziłam prawie na wszystkie występy. Jedyne co nie było fajne to rzeczywiście sprawa lodów i czasami zabaw dla dzieci. Uprzywilejowani klienci biur Nazar i Gullet mieli lody dla dzieci i dorosłych przez cały dzień, specjalne budki były dla nich, pozostałe dzieci miały lody tylko dwa razy w ciągu dnia po pół godziny, co nie byłoby takie złe gdyby nie to że robiła się długa kolejka bo te lody były tylko w jednym miejscu na takie wielki kompleks, no i trzeba było pamiętać o godzinach a nigdzie tam nie ma zegarów w hotelu :) Koleś jak mijało pół godziny zamykał budkę nie patrząc w ogóle na płaczące dzieci, no i jeszcze kusiły nasze dzieciaki ciągle to dodatkowe budki dla Holendrów głównie. Oczywiście znalazło się na to rozwiązanie , niektórym dzieciakom udało się znaleźć zagubioną opaskę z tamtych biur i przynosiły lody także innym, może nie do końca to było w porządku , ale w końcu wszyscy zapłacili za odpoczynek nie małe pieniądze a taka dyskryminacja dzieci nie powinna mieć miejsca, mogli starym ograniczyć alkohol a dzieciakom dać lody kiedy chcą. Druga sprawa była związana znowu z biurem Nazar , chodzi o animacje dla starszych dzieciaków z Nazara, prowadził je koleś najczęściej na największym basenie , gdzie było dużo innych dzieci, i np. nazarocy mogli skakać ze skałek a inne dzieciaki nie, albo biegali po specjalnych platformach , a innym dzieciom normalnie zabronił i pokazał na opaski, a co te dzieciaki winne też się chciały pobawić , uważam że tak nie powinno być w jednym hotelu i to była jedyna rzecz która mi się nie podobała i niestety uderzała w dzieci. Ale ogólnie wrażenia super i chętnie bym tam pojechała jeszcze raz :)
      • Gość: megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.play-internet.pl 08.08.14, 17:47
        No to jakas chamówa z tą dyskruminacją dzieci. Strasznie dużo zaoszczedzili na tych lodach. Wstyd.. Lece tam w środe i już sie wkurzyłam.
        • Gość: AT Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.14, 18:59
          pszczółka lecisz z itaki ? jaka masz godzine wylotu ?? i wiesz może jakie linie lotnicze ??
          • Gość: megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.play-internet.pl 08.08.14, 19:18
            Pszczolka to raczej juz wrocila. A ja lece z itaki z wroclawia.
            • Gość: AT Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.14, 20:40
              no tak :) zakręcona jestem....
              wiesz jakie linie ??
              • Gość: Megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 05:30
                nie ma pojęcia
                • Gość: Megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 05:33
                  o juz sprawdziłam Enter Air. A Ty skąd lecisz ?
        • Gość: db Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dmz.zamek.net.pl 10.08.14, 23:01
          My wróciliśmy wczoraj i jesteśmy bardzo zadowoleni a dzieci jeszcze bardziej.
          Jeśli chodzi o lody to nie jest powód do zmartwień. Dwa razy na dzień to chyba wystarczająco, moje dzieciaki nie zawsze upominały się o lody. Często ja pilnowałam czasu a gdy ich pytałam czy idziemy na lody to nie chcieli bo woleli poszaleć w basenie czy też na zjeżdżalniach. ( dzieci 3 i 6 lat) A jak już wybraliśmy się na lody to zawsze dostaliśmy.
          Z klubu nie korzystaliśmy ale chodziliśmy na mini disco a po nim zawsze coś było: konkursy, pokaz baniek mydlanych czy też koleś robiący różne rzeczy z balonów. Dzieci zachwycone. Animacje dla dorosłych też super. Świetni animatorzy którzy zabawiali ludzi. Gorąco polecam Jak dla mnie pobyt rewelacja
          • Gość: AT Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.centertel.pl 11.08.14, 06:52
            Megg ja lece z warszawy. Chcialam znac linie zeby sie dowiedziec do ilu kg walizka. Bede leciec z 2 dzieci z czego jedno roczne I troche musze ze soba zabrac rzeczy.
            • Gość: gość Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.14, 16:13
              euro czy dolary do turcji, ktoś podrzuci co kupić ????
              • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 23.08.14, 09:36
                ja osobiście doradzam dolary, wychodzi korzystniej, gdyż na bazarach przelicznik jest prosty 1euro lub 1 dolar, udanego urlopu :)
                ja już tęskinę
                • Gość: Megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.14, 09:52
                  Ja właśnie wróciłam z tego hotelu. Jest pięknie położony, klima faktycznie w lobby kiepsko działa, w pokojach dobrze. Potwierdzam, że dużo osób miało problemy żoladkowe. Ja osobiście 2 dni spędzilam w szpitalu. Tylko dzieciom które jadły głównie gofry, frytki, pizze i chleb z nutelą nic nie było.
                  • Gość: AT Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.14, 10:26
                    Megg sa w pokojach suszarki do włosów i ręczniki. Coś byś poleciła żeby wziąsć ze sobą ? Jak tam ze sklepami ? I faktycznie lepiej kupić dolary ? bo słyszałam ze chce tylko euro ???
                    • Gość: Megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.14, 15:10
                      W łazience jest suszarka i ręczniki. Jeśli chodzi o kase to ja brałam euro i tylko tak placiłam, mozna tez w dolarach, ale wolałam żeby oni mi tego nie przeliczali po swojemu. generalnie strasznie namolni są na tych bazarach i wiem że zdecydowanie przyjemniej robilo mie sie zakupy np w Bułgarii.
                      Co warto zabrać ? No wie wiem co doradzić, każdy ma swój własny sposób spędzania wolnego czasu. Ja sie ciesze że kupiłam dodatkowa polisę. Wiadomo że itaka zapewnia ubezpieczenie, ale i tak za wizyte u lekarza , mimo ich ubezpieczenia trzeba zaplacić nie wiedziec czemu symboliczne 25 euro. Miałam polise z innej firmy i nic nie płacilam.
                      • Gość: AT Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 14:49
                        Megg powiedz mi jeszcze, bo właśnie się pakuje, czy są tam sklepy spożywcze gdzie kupie jedzenie dla małych dzieci, słoiczki czy mleko ? Czy brac ze sobą zapas na cały tydzień ???
                        • Gość: megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.play-internet.pl 26.08.14, 15:03
                          W samym incekum to chyba raczej nie kupisz, musialabys podjechac 2 km lub podjechac ( 6 euro za taxi) do avsallar i tam w markecie pewnie dostaniesz. Musialabys spytac tych ktorzy maja malutkie dzieci, ja mam juz starsze. Gdybym byla na Twoim miejscu to bym zabrala, przynajmniej masz sprawdzone jedzonko.
                          • Gość: AT Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 19:59
                            Dzięki wielkie Megg za wszystkie informacje. Pozdrawiam :)
                            • Gość: megg Re: Pegasos Planet & Pegasos Club IP: *.play-internet.pl 26.08.14, 20:47
                              Nie ma za co, udanych wakacji.
                        • madlanebe Re: Pegasos Planet & Pegasos Club 27.08.14, 23:01
                          W Części Royal w sklepie jest jedzonko dla dzieci. Widziałam słoiczki Gerber, nie przyglądałam sie czy to zupki, czy deserki, ale są na pewno. Udanego wypoczynku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka