Dodaj do ulubionych

DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN"

IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 18.05.05, 11:48
Bez złośliwości mówię: podziwiam Pana "dn" za zaangażowanie w ten temat,
daleko wykraczające poza zwykłe zaangażowanie. Myślę, że Pan z dodatku nie
korzysta, bo abonament za sztywne łącze internetowe jest jednak drogi i w tej
sytuacji nie powinno się żądać, aby pozostali mieszkańcy Częstochowy zrzucali
się na dodatek mieszkaniowy dla kogoś kto opłaca neostradę.
Pytanie mnie o to samo w różnych wątkach, wieczorem, gdy nie ma mnie w pracy,
jest chyba niecelowe?

Przekazuję fragment obszerniejszego pisma, które zostało przesłane wczoraj do
Gazety Wyborczej Częstochowa, a które mam nadzieję zostanie opublikowane w
całości, gdyż moim zdaniem sprawa jest niezwykle poważna.

"Instytucja dodatków mieszkaniowych, która powstała w 1994 roku, miała na
celu pomoc w dofinansowaniu czynszu rodzinom posiadającym niskie dochody i
określony metraż.
Następne lata przynosiły kolejne nowelizacje aż do 8.10.2004 roku, gdzie
ustawą o zmianie ustawy o dodatkach mieszkaniowych (Dz.U. Nr 240 poz.2406),
która weszła w życie dnia 23.11.2004 roku – została wprowadzona zasadnicza
zmiana.
Art. 7 ust. 3 w/w ustawy brzmi „...organ odmawia przyznania dodatku
mieszkaniowego, jeżeli w wyniku przeprowadzenia wywiadu środowiskowego
ustali, że występuje rażąca dysproporcja pomiędzy niskimi dochodami
wykazanymi w złożonej deklaracji a faktycznym stanem majątkowym wnioskodawcy,
wskazującym, że jest on w stanie uiszczać wydatki związane z zajmowaniem
lokalu mieszkalnego wykorzystując własne środki i posiadane zasoby
majątkowe...”.
Do tej daty gmina Częstochowa nie odrzucała wniosków nawet w przypadku
posiadania przez wnioskodawców np. samochodów (o wartości powyżej 40 tys.zł),
luksusowych sprzętów w gospodarstwach domowych typu kino domowe, czy
posiadaniu nieruchomości mających często bardzo wysoką wartość np. działki
budowlane zlokalizowane w atrakcyjnych dzielnicach Częstochowy.
Zatem obowiązek wydawania decyzji odmownej wynika ze sformułowania "organ
odmawia", a nie, jak to było do 8.10.2004 roku - „organ może odmówić”.
Jest to zasadnicza zmiana, która nie dochodzi do wszystkich nie znających
litery prawa.
Wydane do ustawy Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 27.12.2001
roku (Dz. U. Nr 156, poz.1828) określiło co składa się na stan majątkowy
wnioskodawcy.
Każda osoba ubiegająca się o dodatek mieszkaniowy w naszym mieście składa
oświadczenie o stanie majątkowym, które jest weryfikowane i porównywane z
miesięcznymi dochodami. Gmina jest zobowiązana do przeprowadzania wywiadów w
mieszkaniach wnioskodawców w oparciu o § 1 w/w rozporządzenia.
Nie respektowanie powyższych zasad prowadzi do odpowiedzialności Prezydenta
Miasta za niegospodarność środkami publicznymi przed instytucjami
kontrolującymi typu NIK." (...)
"Ponadto informuję, iż gmina Częstochowa wypłaciła z tytułu dodatków
mieszkaniowych w 2004 r. kwotę 18 mln 759 tys. 122 zł (przy 19 tys 954
wniosków). Zatem jest to kwota dużo wyższa od przytoczonego przez Panią
redaktor Sosnowca.
Dla przykładu podam, iż gmina Gdynia, miasto zbliżone wielkością do
Częstochowy za cały 2004 r. wypłaciło tylko 8,5 mln zł."

Ireneusz Leśnikowski
rzecznik prasowy Urzędu Miasta Częstochowy
Obserwuj wątek
    • Gość: miki chłopców z młodzieżówki znowu zatkało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:11
      no chłopaki dajcie odór tym tresciom, no jazda
      • Gość: dn Re: chłopców z młodzieżówki znowu zatkało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:30
        niezbyt wiele potrafisz napisać, a żeby jeszcze na temat...

chciałbym być chłopcem, młodzieżą - niestety to minęło dość dawno...
    • Gość: dn Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:24
      szczerze DZIĘKUJĘ za (niezbyt szybką) odpowiedź

- z tym zaangażowaniem trochę Pan przesadza
      - zbyteczne domysły, - neostrada raczej nietrafiona
      - czy korzystam z dodatku nie ma tu znaczenia
      - gdy Pan jest w pracy, to ja nie mam dostępu do internetu.
      wątek był widoczny kilka dni, a z forum internetowym tak już jest,
      że jedni wypowiadają się rano, inni wieczorem i nie przeszkadza to w dyskusji

- brak odpowiedzi na zasadnicze pytanie

sens przytoczonego fragmentu z G.W. był taki, że w żadnych przepisach
      (ustawa, rozporządzenie) nie ma wytyczonej granicy (jeśli chodzi o stan
      posiadania) powyżej której dodatek się nie należy.
      Pan twierdzi, że urzędnicy opierają się na ustawie i rozporządzeniu, co według
      powyższego nie jest możliwe.
      i właśnie o odniesienie się do tego prosiłem

jeżeli było jakieś szkolenie to chyba po to by przekazać kryteria, tylko kto je
      ustalił dla Częstochowy?

nawiasem mówiąc cytowane przez Pana zdanie z Art. 7 ust. 3 ustawy
      w swej drugiej części (...jeżeli w wyniku przeprowadzenia wywiadu
      środowiskowego ustali, że występuje rażąca dysproporcja pomiędzy niskimi
      dochodami wykazanymi w złożonej deklaracji a faktycznym stanem majątkowym
      wnioskodawcy...) nie uległo zmianie, co by oznaczało, że nadal nie ma
      obligatoryjnego obowiązku przeprowadzenia wywiadu środowiskowego i dlatego w
      niektórych miastach się tego nie robi.

• Gość: dn dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:38
        polemika dotyczy wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=23956420
        • Gość: Corka Re: dla zainteresowanych IP: *.prenet.pl 19.05.05, 13:12
          Z calym szaunkiem panie ireneuszu, ale przytoczenie poroiwnania do Gdyni , czy
          Gdanska to juz zupelne dno.
          Prosze auwazyc, ze miasta te to miasta typowo atrakcyjne sezonowo.
          I tam kazdy najemca majacy chociaz 2 pokoje w okresie lata jeden udostepnia
          letnikom i zapewnia sobie na jakis czas gotowke na zaspokojenie wlasnych
          potrzeb.
          Moze poda pan na przykladzie ile wyplacily miasta o duzej aglomeracji i duzym
          bezrobociu.
          To jest wykladnia do porownania.

Chyba mam racje?

A to ze u nas wykladnia sa zasoby i to co rodzina JUZ posiada to chyba jest
          to niewlasciwe.
          W koncu nikt w czasie otrzymywania dodatkow nie kupil nowej pralki, lodowki,
          samochodu czy komputera z tych dodatkow.
          A wymaganie pozbywania sie "luksusow" w postaci tego co wymienilam jest
          absurdalne.
          Bo w koncu nawet sprzedajac to i tak po jakim czasie wroci sie po zasilek, a
          rodzina z biednej stanie sie jeszcze nedzna.

Wiec chyba ktos tu przesadza. tylko w zla strone.
          • Gość: PM Re: dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:44
            Zgadzam się z Twoim postem.Porównanie tych miast to jakiś absurd.

Powiem tyle...moja rodzina nigdy nie była bogata,ale tata starał się utrzymać
            ją na normalnym poziomie. Ostatnio nie było najlepiej,ciągłe długi w
            rachunkach,martwienie się o każdy następny dzień,byleby tylko ktoś nie
            zachorował...
            Owszem - tata ma samochód z 'dobrych czasów' którym na dodatek po stracie pracy
            starał się utrzymać rodzinę.Jednak okazało się to niemożliwe!Koszty pracy są
            tak duże, a zarobek naprawdę niewielki, że na 'stare lata' przyszło mu wyjechać
            za granicę. I powiem jeszcze tyle-lekarz zabronił mu tego już 10 lat temu!
            Teraz ciągle zamartwiamy się o niego...czy wróci cały i zdrowy?
            No ale przecież łatwiej sprzedać samochód,generalnie wszystko czego się
            człowiek dorobił-pytanie tylko co dalej...????
            Co jak już sprzedamy wszystko? Czy gołe ściany będą zadowalały Panie które
            przyjdą 'ocenić' czy mamy wystarczająco mało?

• Gość: PM Re: dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:47
              dodam jeszcze że walę ten samochód,ten stary telewizor,komputer,kupione w
              lepszych czasach....byleby tata wrócił zdrowy!!!
              bo nie rzeczy materialne są najważniejsze...

• Gość: jasiu... Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 15:04
      Tak na marginesie - może Pan zna te dane? Proszę o podanie kilku faktów,
      ponieważ nie mogę znaleźć nigdzie tych danych:
      1. Jak zmieniało się średnie wynagrodzenie w Częstochowie w porównaniu do
      średniego wynagrodzenia w Polsce (procentowo) w ostatnich latach. Może izba
      skarbowa zalbo ZUS pomoże Panu w zdobyciu tych danych.
      2. Jak zmieniała się liczba zatrudnionych (podobnie na tle Polski).
      3. Jak wygląda sytuacja (budżet dodatków) np. w wojewódzkim mieście Białystok
      (podobna struktura - upadły przemysł lekki i podobna wielkość). Bo np. bilety
      autobusowe są tam tańsze :) Czekam na informacje i pozdrawiam.
      • Gość: elka Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:41
        Nieroby do pracy a nie do żebrania.Zadnych dodatków mieszkaniowych nie powinno
        być.Nie zgadzam się,aby z naszych podatków korzystali cwaniacy,często
        specjalnie pracujący na czarno.
        • Gość: jasiu... do Elki A fortuna kołem się toczy :) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 19:39
          Pożyjemy, zobaczymy. Może jeszcze będziesz żałować tego co tu napisałaś. Nikomu
          Bozia nie gwarantuje finansowego status quo.
        • Gość: Corka Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.prenet.pl 19.05.05, 19:44
          tee elka
          jakie twoje pieniadze? gdzie to pracujesz i ile to dajesz do panstwowej kasy?
          mOZE SIEDZISZ NA PENSYJCE U WUJASZKA "W" I TERAZ KRACZESZ RAZEM?
          iLE MASZ SMRODKU LATEK ZE SIE TAK CIEPIESZ?
          A JAK MASZ KASE NA WSZYTKO TO sama NA TO UCZCIWIE ZAROBILAS?
          Nie masz znajomych, sasiadow, czy kogos z dalszej lub blizszej rodziny,
          KTO POTRZEBUJE POMOCY?

WREDNA EGOISTKA !!!!!

JAK TAKAS MADRA TO DAJ ROBOTE TYM LUDZIOM

• Gość: czestochowianin Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 01:40
            rozumiem tym samym corka (nie znanego pochodzenia..ciekawe kto przyzna sie do
            ojcostwa, ale to moze by tema kolejnego watku :) ), ze jestes elmenten szarej
            strefy unikajacej wszelkich podatkow :)...??? i ztowjego konstruktywnego posty
            wynika, ze "posiadlas" (tak na marginesie twego ojcostwa :)) pewne patetny na
            obnizenie stopy bezrobocia ...:) piszezsz bzdury i powolujesz sie na jalowe
            argumenty :) (odowluje do watku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=23907859&a=24117759

nie pisz juz wiecej....
            • Gość: czestochowianin Chcę przeprosić Córkę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 05:07
              Jestem samonapędzajacym się Idiotą. Mama biła mnie po głowie. zawsze slinię się
              kiedy coś piszę. A najbardziej to lubię być wredny. Wtedy moja głupota jest
              widoczna, że przysłani nawet kołnierzyk ... Przepraszam za wątki w których
              udowodniłem, żem baran kompletny. O prze;praszam charrchnąłłęm na klawiaturkę
              ... do zobaczenia. Obiecuję poparwę. ...
              • Gość: ala Re: Chcę przeprosić Córkę, Elżbietę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:14
                Chce przeprosić wszystkich, poszukuję wsparcia, ponieważ zagubiłam się w tym
                świecie Internetu. Masturbacja stała się zbyt drobnym elementem wspomagającym
                rozwój moich znikomych synaps. Jak łajający się częstochowianin nie będę
                "charrchać" na klawiaturę bo on prymityw a ja tylko zagubiona chętna. Ja
                czynności fizjologiczne reguluję czytając posty. Tak np. dostaję biegunki
                czytając posty mojej psiapsiółki cory, a przy Elzbietce zatwardzenia i radzę se
                w tej materii (różnej postaci). Przepraszam za bzdury, które pisałam to głosy
                mi podpowiadały alu pisz. I już biedna się zagubiłam czy jestem ala czy cora,
                wiem jedno jestem kobietą.
                Przepraszam z mój obiektywizm i racjonalność kończę bo głosy mi podpowiadają idź
                się wypróżnić alu idź, rany bo ostatnia komórka nerwowa się nie urwała
                • Gość: znieważony Re: Chcę przeprosić Córkę, Elżbietę ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:17
                  Informuję że przeprosiny są przyjęte Obrazą zajmnie sie inna instytucja
              • Gość: @ Re: Chcę przeprosić Córkę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:39
                Troll z NETYKIETY to czestochowianin
          • Gość: czestochowianin Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 02:17
            hmm a to jeden z delikatnych, kulturalnych postow panienki corki :)????

>tee elka
            >jakie twoje pieniadze? gdzie to pracujesz i ile to dajesz do panstwowej kasy?

chyba standardowo wliczone to jest w ramach podatkow :)

>mOZE SIEDZISZ NA PENSYJCE U WUJASZKA "W" I TERAZ KRACZESZ RAZEM?
            >iLE MASZ SMRODKU LATEK ZE SIE TAK CIEPIESZ?

przejaw wybitnej delikatnosci i subtelnosci....:)..sila spokoju :) godna
            nasladownictwa :)

>A JAK MASZ KASE NA WSZYTKO TO sama NA TO UCZCIWIE ZAROBILAS?
            >Nie masz znajomych, sasiadow, czy kogos z dalszej lub blizszej rodziny,
            >KTO POTRZEBUJE POMOCY?

pewnie ma w takim samym stopniu jak ty czyli osoby zyjace na przecietnej stopie,
            ale sa osoby zyjace ponizej minmum biologicznego co z nimi PO RAZ KROTNY SIE
            PYTAM ???? czytasz selektywnie ??????
            ....juz corka strzelilas pokazowe piszac o BRACIACH SZKOLNYCH... w formie
            niejawnej, ze jest to instytucja niepotrzebujaca pomocy...co jest wierutna BZDURA
            > WREDNA EGOISTKA !!!!!
            stworzylo sie takie kolo wzajemnej adoracji (cora, elzbieta i aktywista
            dn)wiercace temat w kolo Macieju....ich postulaty
            1. brak weryfikacji
            2. dodatek mieszkaniowy na piekne oczy
            3. podac kryteria na forum (ciekawe miejsce sobie okreslono)
            4. utruc zycie rzecznikowi
            5. oskarzyc Prezydenta nie argumentujac
            zenada
            ooops zapomnialem :)
            6. pracowac na stylem (bledami) oponentow bo to takie istotne dla sprawy :)
            wszystkie te poczynania (powtorze sie) przypominaja mi strategie SAMOOBRONY
            ...moze wy naprawde wystepujecie z ramienia tej partii...ta sama pusta
            argumentacja, nie przyjmowanie rzeczowych wyjasnienie p.Lesnikowskiego....

WREDNA EGOISTKA !!!!!

JAK TAKAS MADRA TO DAJ ROBOTE TYM LUDZIOM
            • Gość: ala Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 04:58
              Czy Częstochowianin już przeżył orgazm na klawiaturą, czy dopiero się uślinił?
            • Gość: ala Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 05:02
              Czestochowianin zrzyna wątki z innych forów - zresztą czego można się było
              spodziewać po takim plującym na wszytsko [na swoją klawiaturkę też] śliną swego
              jadu chłopcu?
              • Gość: czestochowianin Re: ala ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:59
                ala :)...jestes cybernetyczna nimfomanka :)...??? nawet w tresc postu o
                erotycznym zabarwieniu :) wplatasz watki ..rozumiem, ze klawiatura do doznania
                codzienne..ale czasami myszka sie posilkujesz :)... czy poprzestajesz na
                bardziej wyrafinowanych gierkach ??:)...
                panienko spojrz uwaznie na historie swojego zaistnienia :)...bo kolejny
                hipokryta sie rodzi..:)
                pluje na wszystko broniac racji wladz naszego miasta :)?????!!
                troche rozsadku panienko..(choc z wypowiedz wnioskowac moge zes
                panienek)...percepcja zaburzona alumakota :)
                • Gość: @ Re: ala ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:40
    • Gość: dn Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:32
      hmm, odpowiedź nie była jednak na temat

sprecyzowane pytanie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=24068987&a=24103107
      Pan Rzecznik chyba znowu nie zauważa wątku
      a ja czekam na odpowiedź

może ktoś zechce podciągnąć wątek w godzinach pracy Pana Rzecznika
      • Gość: czestochowianin Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 01:29
        panie DN rozumiem, ze jako sflustrowany mieszkaniec oczekujesz odpowiedz..ale po
        co skoro jestes anonimowy, nikt o zdrowym rozsadku nie prowadzi dyskusji z
        "zyczliwym uprzejmie donosze" ..rozumiem to w mysl jednego z opowiadan Mrozka o
        rewolucjoniscie wypisujacym hasla na scianach ubikacji. W stylu przecz z
        przeczem ..:)
        • Gość: Corka Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.prenet.pl 20.05.05, 15:03
          Czestochowianinie !!!! uwazaj!!!!
          WOLNO CI MOWIC co Ci slina na jezyk przyniesie
          Ale
          • Gość: czestochowianin Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 17:04
            corka ....ale ?:0...nie rozumiem tych wysublimowanych pauz teratralnych
            :)..czyzby grozba ?:)..:)))
            a co do slinotoku corka to troszke samokrytycyzmu :)...spojrz co za glupoty
            wypisujesz ..m.in. o braciach szkolnych :)
        • Gość: Elżbieta Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 15:25
          Odpowiedz do czestochowianina Twoje ataki to obelgi karalne sądownie I myślę
          że sie tego doczekasz
          • Gość: czestochowianin Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 17:06
            buaaaaaaaahahahahaha
            • Gość: corka Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.prenet.pl 20.05.05, 19:46
              ucieklo mi
              do czestochowianina ciag dalszy

Mozesz gadac co Ci slina na jezyk przyniesie.
              ALE WARA WARA I JESZCZE RAZ WARA CI od Mojego Taty i Mamy

Nie znasz dupku moich rodzicow i nie waz sie ich obrazic.
              Bo nikt nie jest wart im butow czyscic.........nawet JA

Mam mnostwo przyjaciol, znajomych i WSZYSCY MAJA DLA MOICH RODZICOW OGROMNY
              SZACUNEK
              mimo, ze zadne z NICH OSOBISTOSCI !!!!

Gdybys ICH znal to mowiac o NICH stalbys na bacznosc i mowil DRUKOWANYMI
              LITERAMI !!!!!

Swoje ojcosto mozesz opluwac ale mojego nie tykaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: ja Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 20:12
                No iczego tak się pieklisz.Sama to spowodowłaś.Najlepiej dla ciebie jak
                zamilkniesz.Nie wygłupiaj się.To żenujące no i wstyd.
                • Gość: Elżbieta Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 20:41
                  Wstyd to powinno być temu kto broni takiego typa który nie znając ludzi poniża
                  ich i im bliskich. To jest podłe i innych słów nie mam
              • Gość: czestochowianin Re: DODATKI MIESZKANIOWE - NIE TYLKO DLA "DN" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 22:15
                nie dosc, ze piszesz glupoty ..to dodatkowo hjestes osoba rozchawinoa
                emocjonalnie nie potrafiaca odroznic ironii Internetowej od
                rzeczywistosci....hmmm zenujace...jaki ty masz nick w necie corka...a moze inny
                ale moje przytepiale oko najwidoczniej zle odczytalo te literki ....jak ja moge
                doczepiac sie twoich rodzcicow skoro ich nie znam :)...ironizuje nawiazujac do
                twego inspirujacego nicku...no coz musz uwazac na osoby, ktorym rzeczywistosc
                zlewa sie z cyberprzestrzenia...naukowcy okresli to jako pewna forme fobii..o
                podlozu psychicznym....emocje czasmi coro sa zlym doradca czego ty jestes
                ewidentnym dowodem, nie dosc, ze piszesz notorycznie bdzury atakujac p. Wrone to
                dodatkowo twoj skolatany umysl tworzy wlasne teorie i niewlasciwie interpretuje
                fakty...
                > ucieklo mi

czesto ci coro sporo ucieka...wlasciwe postrzeganie swiata...
                a co do starszenia odpowiedzialnoscia karno panienko coro, i szanowna Elezbieto
                ...to nie wiem jak nazwac owe zachowanie...arogancja (to trudne slowo)
                ignorancja (jeszcze trudniejsze) hipokryzja ??????! Rozumiem tym samym, ze wy
                macie patent na generowanie inwektyw (personalnych dotyczacych prezydenta) a
                wsze wyrachowanie nie zna granic ...anonimowa latwo atakowac osobe publiczna
                ilez odwagi ..ile zaangazowania ....ale coz sie dziwic .....
        • Gość: dn do częstochowianina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:16
          1. > co skoro jestes anonimowy

wygląda na to że ty też

2. > "zyczliwym uprzejmie donosze"

proszę o cytat gdzie i na co (kogo) donoszę

3. > ...hasla na scianach ubikacji

niezbyt miłe porównanie dla forum

4. > ...nikt o zdrowym rozsadku nie prowadzi dyskusji

nie chcę prowadzić dyskusji (proszę tylko o odpowiedź na pytanie)
          a zwłaszcza z tobą ponieważ twoje wpisy są zwyczajnie chamskie, pełne błędów
          i nie dotyczą tematu
          powyższe jest pierwszym i ostatnim odstępstwem od tej zasady
          • Gość: czestochowianin Re: do dn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:51
            > co skoro jestes anonimowy
            > wygląda na to że ty też
            jasne ale ja panie dno nie atakuje nikgo personalnie :)...tzn abys zrozumial
            nie atakuje powolujac sie na nazwiska...ty to robisz permanentnie :)

> proszę o cytat gdzie i na co (kogo) donoszę
            metafora ..coz trudne slowo :)...

> 3. > ...hasla na scianach ubikacji
            rozumiem, ze gustujesz sie w wyciaganiu z kontekstu zdan :).. i rozumiem, ze
            Mrozka tez nie czytales :)...tak tak ale polonista i weryfikator z ciebie
            rewelacyjny :)....heheheh
            coz zajmuesz sie jalowa akcja w sposob nieuzasadniony atakujac rzecznika...

> nie chcę prowadzić dyskusji (proszę tylko o odpowiedź na pytanie)
            > a zwłaszcza z tobą ponieważ twoje wpisy są zwyczajnie chamskie, pełne błędów
            > i nie dotyczą tematu

coz kokieterja ??hehe wstyd dn, skoro nie chcesz to po co prowadzisz ????
            rozumiem chcesz spelnic swoje wyimaginowane powolanie ...tylko pytanie czemu to
            ma sluzyc ???? co pewneo cwaniaczku czegos nie dostales :)

> powyższe jest pierwszym i ostatnim odstępstwem od tej zasady
            i znowu kokieterja ...jestes grafomanem ???...pozerem ???? czy poprostu
            zakopleksionym leserem, ktory nie potrafi skutecznie spozytkowac czasu
            ...hobby to atakowac prezydenta, rezcznika ...odpisali ci w swojej ignorancji
            nie zauwazasz tego ????....
            twoje posty sa jalowe, pelne flustracji :)...i szkoda, ze brak w nich
            merytorycznosci :)...

• Gość: dn Panie Leśnikowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:28
      mam nadzieję, że mimo widocznych na tym wątku wielu niewybrednych wpisów
      czasem Pan tu zagląda
      wierzę, że odróżnia Pan bezsensowne ataki od rzeczowych pytań
      nie czuję się usatysfakcjonowany Pana odpowiedzią
      w związku z tym jeszcze raz proszę o konkretną odpowiedź na moje pytanie,
      które sprecyzowałem we wpisie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=24068987&a=24103107
      • Gość: czestochowianin Re: Panie Leśnikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:58
        Panie DN nie rozumiem jednego, oczekujesz anonimowo deklaracji od osoby
        publicznej..a dlaczego nie zadasz tego pytania albo w urzedzie albo
        bezposrednio...wygoda ? brak kultury czy chamstwo ..a moim zdaniem zwykla
        upierdliwosc.... Panie hipokryto uwazam, ze p. Lesnikowski otwarty jest na takie
        spotkania (oczywiscie to moje domniemania)
        • Gość: Maro Re: Panie Leśnikowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 07:09
          Nikt na forum nie jest anonimowy.Żaden wpis nie jest bez adreata.Ustalenie jego
          danych to kwestia minut.Każdy internauta odpowiada zgodnie z prawem za czyny
          które odpowiedzialności wymagają.Czy nie po to jest rzecznik aby na pytania
          odpowiadał?.Czy nie po to mieszkaniec aby pytania zadawał?Nie widzę
          sprzeczności jeśli pozostałe parametry są zgodne z prawem .A czym odpowiedz
          różni sie od wypowiedzi nie wymaga komentarza Róznica jest taka duża jak między
          wymianą zdań a obrazą, i atakiem słownym.
          • Gość: pragmatic Re: Panie Leśnikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:01
            zgadzam sie z tobą Maro w jedenej kwesti, w funkcji rzecznika, ale nie zgodze
            sie (moje skromne zdanie), ze jest on zoobowiazany odpowiadac na forum. A tego
            od niego zadaja....to sposob bardzo nachalny i podziwiam go bo jest to objaw
            dobrej woli p. Lesnikowskiego....zauwazyles Maro, ze jest panuje aktualnie
            tendencja na forum ,w sposob agresywny, prymitywnty, nieuzasadniony (zarzuty by
            moc zaistniec, by moc ponarzekac na wladze) obsceniczny atakowani aktualnych
            wladz miasta ...???? i to moze oburzac.....

ustalenie danych adresata nie we wszystkich wypadkach jest takie proste (ale to
            inny problem)
            • Gość: Ruda Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:43
              Szanowni Państwo, łatwo pluć jadem anonimowo..............
              My WSZYSCY tj:Córka, Angela,Iris,Kubiś Włodek,i inn mieliśmy odwagę spotkać się
              i osobiście zaprezentować..............
              Poznaliśmy osobiście P. Leśnikowskiego , mało tego grupowo sfotografowani
              napewno zostaliśmy przedstawieni P.P .Wronie ...............
              P. Rzecznik to nad wyraz spokojny i kulturalny człowiek, a MY grupa znających
              się forumowiczów to brać szlachetna i inteligentna..............
              Pisząc coś na forum mamy świadomość że Rzecznik nas zna .............
              Nie obrażamy się nawzajem, i nie obsypujemy inwektywami...........
              Jeśli Córka coś pisze to wie czemu i do kogo............
              Bierze PEŁNĄ odpowiedzialność za słowo pisane ponieważ jest do tzw "namacania "
              od razu.................
              Wagujcie słowa, bo to, co piszecie świadczy tylko o WAS...........
              Przyjdżcie na spotkanie i wtedy beszczelnie śmiejcie się wobec nas , tak twarzą
              w twarz....................
              Tylko tchórz chowa się po kątach i wypisuje brednie...........
              Miejcie odwagę obronić swoje poglądy wobec nie anonimowego gremium..........
              Nie obrażajcie Córki bo to WIELKIEGO SERCA człowiek...................
              Tyle na dziś Ruda
              • Gość: Elżbieta Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:07
                Ponieważ rzecznik wielokrotnie odpowiadał na pytania na forum,nawet sam
                rozpoczynał wątki i włączał sie w dyskusję nie budzą mojej irytacji pytania.Tym
                bardziej że dotyczą pieniędzy A jest to dla biednego społeczeństwa temat
                bolesny Oczywiście forma pytań musi być cywilizowana i zgodna z normami.Ale
                jeśli ktoś pyta to oczekuje odpowiedzi a nie wypowiedzi.Być może że rola
                rzecznika polega na tym aby odpowiadać w taki sposób I ma prawo to skwitować
                to oświadczeniem Natomiast jestem zbulwersowana
                wypowiedziami "częstochowianina" Powiem krótko Bezkarność, buta, arogancja i
                agresja.NIe akceptuję.Niech żyje pokój
                • Gość: czestochowianin Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 20:56
                  ale hipokryzje akcepujesz :)...nieprawdaz :) ?(to pytanie retoryczne :) -
                  zasygnalizowalem aby znowu nie stwarzac pretekstu do niewlasciwej interpretacji :))
                  • Gość: Corka Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.prenet.pl 22.05.05, 00:14
                    A moze czestochowianinie zagoscisz na naszym forumowym spotkaniu?
                    wprawdzie bedzie zawieszenie broni, ale czasem spotkanie oko w oko zmienia
                    ocene osob, ich pogladow i wiadomosci o tym co kto i gdzie potrafi, zna i wie

ZAPRASZAMY NA SAM SIRODECZEK

CO????
                    PRZYJDZIESZ?

Moze i pisales to cybernetycznie ale ja mam jak to nazwales fanatyzm na temat
                    MOICH RODZICOW i nawet cybernetycznue bede ICH BRONIC
                    • Gość: czestochowianin Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 01:25
                      > A moze czestochowianinie zagoscisz na naszym forumowym spotkaniu?
                      kiedy ?

i znowy bzdury piszesz..mowiac szczerze napisze "nie che mi sie z toba
                      gadac"....bo fanatyzm rzeczywiscie istnieje ale twoich wypowiedzi okraszony
                      fantazja ....

> Moze i pisales to cybernetycznie ale ja mam jak to nazwales fanatyzm na temat
                      > MOICH RODZICOW i nawet cybernetycznue bede ICH BRONIC

Prosze przytoczyc choc jeden post, w ktorym pisze o "fanatyzmie na temat Twoich
                      rodzicow"....to zaczyna byc juz chore...
                      Pisze panienko ( w ostatnim adresowanym do ciebie poscie) o nie odroznianiu
                      swiata realnego od cyberprzestrzeni (dlaczego w to jeszcze dodatkowo panienko
                      zamieszalas cybernetyke ???). Rozumiem masz internetowych przyjaciol (szanuje
                      to), prowadzisz wirtualne zycie (staram sie to zrozumiec) ...ale skad bierzesz
                      frazy, ktorych w zyciu nie napisalem (znowu odowluje sie do "fanatyzmu do
                      rodzicow" )...
                      Gwoli wyjasnienia jeszcze raz powtorze piszac o ojcostwie odwolywalem sie do
                      nicku ....masz nick cora ???? ..przytoczyle twoje imie ? nazwisko ? ba nawet
                      podkreslilem twoj nick.
                      Z tego zapalczywego uporu i braku wlasciwej interpretacji wnioskuje, ze
                      najprawdopodobniej nastolatka gniewna jestes ....

> wprawdzie bedzie zawieszenie broni, ale czasem spotkanie oko w oko zmienia
                      > ocene osob, ich pogladow i wiadomosci o tym co kto i gdzie potrafi, zna i wie
                      chcesz sie panienko sprawdzic, to taka forma sparingu ??:)...szukasz pocieszenia
                      czy dowartosciowania ??:)...w formie konkursu ? testu IQ ? ...co bedziesz
                      weryfikowala ? wiedze ? z jakiej dziedziny ? jestes prekursorem kognitywistyki w
                      czestochowskim wydaniu ?..a moze dokonamy biopsji stereotaktycznej czaszki by
                      sprawdzic zawartosc...?

najgorsza rzecza jest niedocenianie przeciwnika :)...a jezeli bede jednym z
                      Braci Szkolnych, ktorych w swoim poscie opisujesz jako osoby czerpiace zyski
                      materialne z prowadzonej dzialanosci ..zdziwisz sie ??:)...

Reasumujac, czasami politycy (mojej "ulubiobnej" partyjki) tworza sobie sztuczny
                      (wyimaginowany) problem, ktory nota bene nigdy swiatla dzinnego nie ujrzal w
                      celu odskoczenia od merituum sprawy. Wowczas kreowane sa wizje zlej natury
                      adwersazrza by uswiadomic innym jaki z niego to podly czlowiek . Czerwoni,
                      leperowcy ot taka maja taktyke.....
                    • Gość: czestochowianin Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 01:33
                      w mojej wypowiedzi moze zabraklo ..slowa "przepraszam" za nie wlasciwe
                      zinterpretowenie przez ciebie tresci (ale nie ponosze odpowiedzialnosci za
                      elastyczonosc mojego kontr rozmowcy)....
                      nie musze ciebie lubiec, zreszta to wzajeman antypatia (i nie lubie bo jestes
                      dla mnie mala oszolomka), staram tolerowac (mimo przeinaczania faktow, bazowanie
                      na plotkach) ....
                      • Gość: Elżbieta Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 07:38
                        Nie jestem pewnie tak tolerancyjna jak "córka" a jednak nie zniżę się do
                        twojego poziomu więc odpowiem krótko NIe przychodz! Fanatycy spotykają się
                        gdzie indziej.Na tym kończę tą niemiłą wymianę zdań.
                        • Gość: czestochowianin Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:22
                          czytasz selektywnie ????? (czy nierozumiesz prostych tresci) hipokryzja
                          ...agresja to w kazdym twoim zdaniu panienko Elzbieto wyplywa, jestes typowa
                          dewota (ale okreslona na innej plaszczyznie) zaslepia ciebie nienawisc i
                          rogoryczenie ...moze stara panna jestes stad takie zaburzenia hormony czasami
                          niweluja rozsadek....
                          jakos nie czuje potzreby przychodzenia to zdecydujcie sie mam przyjsc czy nie
                          :).... bo ta hustwaka nastroju rzuca mnie na kolana :)...hahaha..i prosze nie
                          pozuj (w postach) na pacyfistke hipokrytko...
                        • Gość: czestochowianin Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:35
                          wystarczy uwaznie czytac pnaineko Elzbieto...napisane jest wyraznie
                          "przepraszam", jezeli zostalo cos niewlasciwie zinterpretowane przez panienke
                          core..ale w was tyle zacietrzewienia,ze jakiekowiek slowa nie zdadza egzaminu...
                          i uparlyscie sie w moje slowa wplatac terminy, ktore przeze mnie nigdy nie
                          zostaly napisane "fanatyzm" ..prosze przytoczyc mi ten post...cos urodzilo sie
                          waszej chorej wyobrazni ....
                          i rzezywiscie zakoncz Elzbieto " tą niemiłą wymianę zdań" bo pol watku to
                          permanentna klotnia. A tak na marginesie nie sprawai mi zadnej przyjemnosci
                          rozmowa z osobami o obnizonej percepcji...
                          • Gość: dr.zazga Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 15:56
                            Panie częstochowianinie, zjadł już Pan obiad? Jak tak, to teraz na spacerek,
                            wyluzować się, odpocząć po wyczerpującej dyskusji. Nie ma Pan czasem problemów z
                            własną osobowością, bo biorąc pod uwagę wszystkie Pana wypowiedzi (nie tylko w
                            tej dyskusji) można łatwo określić przynależny Panu typ psychograficzny. Ten typ
                            nazywa się "sfrustrowany). Jeszcze raz zalecam spacerek, no może też lody i małą
                            kawę. Pomoże.
                            • Gość: czestochowianin Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 16:10
                              taak ..bardzo mi pomogles :)...hehehe
                            • Gość: Roman Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 17:19
                              o psychoanalityk lub psycholog. No ale chyba dr.zazga nie jesteś Andrzejem S. ?
                        • Gość: Roman Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 17:15
                          stare baby zawsze mają jakieś problemy. Pewno trudne dni przeżywają
                          • Gość: abc Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 17:21
                            O kolejne rozdwojenie Raz stare baby raz panienki Raz x raz y
                            • Gość: czestochowianin Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:35
                              abc ?:) a ty homo jestes bo tak lazisz za mna na wszystkie watki...czym sie
                              zasluzyla moja skroman osoba :)...jak chcesz to ci pomoge :)
                              • Gość: @ Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:39
                            • Gość: czestochowianina Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:37
                              rozumiem abc, ze malo bluskotliwy jestes ale powiedz mi czy stare baby nie moga
                              byc panienkami ?:) ...hehehe ...nie nalezysz do zbyt rozgarnietych
                            • Gość: olo Re:Ciekawy bardzo wątek , przeczytajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:38
                              Czas skończyć ten żenujący spektakl.Zamiast tracić czas na tak wydumane
                              dyskusje,skupcie się na tym,aby nie prosić miasta o dofinansowanie
                              czynszu.Wyjdzie wam to na zdrowie.Zapewniam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka