grecja-hotele 11.01.05, 10:11 jade z Itaki do tego hotelu, czy ktos w nim byl? dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neronka Re: Europa - Kreta k/Rethymno 21.05.05, 19:48 Strona do tego hotelu: www.europahotel.gr/ Odpowiedz Link Zgłoś
m.grochowski70 Re: Europa - Kreta k/Rethymno 06.06.05, 10:41 Czy nikt do tej pory nie był w tym hotelu. Dobrze by było dowiedzieć się jakiś info od osób które tam były. Stonę znam od dawna ale to są ich info tak samo jak odp na mój mail do nich w którym potwierdziły się inf które mam z ITAKI. Ale nie ma to jak wiad od osób które były w tym hotelu. Poniżej treść otrzym maila. *************** Thank you for your interest in our hotel and we apologize for the delayed answer. Yes we do co-operate with ITAKA and you can well book your holidays with them. We are located on the sea-front but the nearest sandy beach is approximately 900 meters away from us. We always recommend our customers to hire a car in order to explore a lot of other beaches and landscapes on the island. You can at any time hire a car here on the resort or alternatively you can make arrangements directly with ITAKA or the internet. I do not know what the prices will be like this summer yet. Not all rooms have seaview. By all inclusive it is ment: breakfast, lunch and dinner. Free local draught beer and wine, ouzo, brandy, raki. Soft drinks: cola, orange, lemon, sprite, soda. From 10.30 untill 22.30 Looking forward to welcoming you at the Europa. Your faithfully S.G Odpowiedz Link Zgłoś
tolapl Re: Europa - Kreta k/Rethymno 13.06.05, 11:02 podciągam, może juz ktoś tam był, proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
zarubianka Re: Europa - Kreta k/Rethymno 19.06.05, 10:05 ja też zastanawiam sie nad tym hotelem. Znalazłam opinie o nim (bardzo pozytywne) na anglojęzycznej stronie tripadvisor. tripadvisor.kutv.com/ShowUserReviews-g189413-d296805-r3488960-Europa_Hotel-Crete.html Czy masz jeszcze inne informacje poza tymi od itaki i z hotelu? Byłabym wdzięczna - za 2 dni musimy podjąc decyzje gdzie jedziemy> Nie wiem, jak tam wygląda mozliwość korzytsnia z autobusów (chcemy co 2-3 dni jechac na jakies zwiedzanie), pewnie trzeba schodzic do miasteczka? Odpowiedz Link Zgłoś
daxie Re: Europa - Kreta k/Rethymno 27.06.05, 11:33 Hej, ja też wybieram się do hotelu Europa z Itaką za 3 dni. Opinię będę mogła zamieścić za ponad 2 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: Europa - Kreta k/Rethymno 27.06.05, 12:18 Cześć, ja nie byłam w tym hotelu ale własnie wróciłam z innego hotelu k/Panormo i parę razy przechodziłam obok Europy. Wygląda ok, ale uważajcie przy zakwaterowaniu, bo tak jak mi się wydawało oglądająć z zewnątrz, część pokoi wychodzi na uliczkę oraz drogę główną krajową więc po pierwsze moze nie być cicho, poza tym widok to betonowe ogrodzenie drogi oraz drzewa obok tej drogi. Pozdrawiam, molo Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: Europa - Kreta k/Rethymno 01.07.05, 18:17 Autor: ~eb 01-07-2005 18:02 wyślij odpowiedź Właśnie wróciliśmy z tego hotelu.Jest położony blisko głównej drogi/15m/, co jest bardzo nieprzyjemne dla mieszkających od tej strony.BP Nowa Itaka nie Dba o klientów Kupujących oferty FM i zdarza się, że dostają oni pokoje na autostradzie, a ci z LM pokoje z przepięknym widokiem na morze i ciszą, mimo iż przy zakupie prosiliśmy w miarę możliwości o taki pokój. Pani w biurze /ul.Jana PawłaII Warszawa/powiedziała , że jest to tylko pobożne życzenie ąle umieści je w rezerwacji. Po przybyciu na miejsce okazało się, że przy innych nazwiskach taka adnotacja jest, a przy naszym nie. Czyli jednak można było.W rozmowie telefonicznej była b. niemiła, więc zadzwoniliśmy do centrali i tam miła pani powiedziała ,że zajmie się tą sprawą. Po 3dniach zmieniliśmy pokój i zaczęły się nowe wakacje./nie jestem pewna czy pomogło to ,czy moje marudzenie u właściciela hotelu, ale przynajmniej była miła/.Do tego oddział w Warszawie już nigdy nie wejdę.Właścicielka jest bardzo niemiła i niedoinformowana. Plaża- mała , daleko /1 km/ a nie 600m , duża ilośc glonów /"galareta"/ Ogród i basen -super, piękny widok.Duży od 160cm-300cm , brodzik-70cm ze zjeżdżalnią. Woda słodka. Pokoje- od strony autostrady ciemne, lazienka brudna, deska klozetowa z zaschniętymi, żółtymi plamami moczu, 2 szare śmierdzące mydełka. Od strony morza widok i cisza rekompensowały niedociągnięcia. Łazienka również brudna, ale mydełka już pachnące i opakowane, suszarka do ręczników. A niby standard ten sam. TV i lodówka były w wyposażeniu.Dania główne serwowane, smaczne. W barze polska obsługa./niektórzy niezadowoleni że nie dostają napiwków/.Rezydent OK. Dobrze miec samochód. Panormo to bardzo ładna wioska.Generalnie poza łazienkami, dalekim położeniem od miasteczka i 3 dniami w pokoju przy autostradzie było OK. Odpowiedz Link Zgłoś
nioniek Re: Europa - Kreta k/Rethymno 14.07.05, 23:28 Wybieram się we wrześniu do tego hotelu i już jestem przerażona tym co czytam na temat biura warszawskiego (przez które sama również rezerwowałam sobie miejsce) jak i samego opisu hotelu. Bardzo proszę czy ktoś w tym miejscu był z dzieckiem? Jestem ciekawa czy moje dziecko będzie miało tam animacje zagwarantowane i plac zabaw tak jak miałam to obiecane oraz na ile jest to hotel rodzinny oraz czy jedzenie jest ok. Czy powinnam również zwrócić jeszcze na coś uwagę oprócz pokoju oraz brudnej łazienki? Wraz ze znajomymi którzy z nami wyjeżdżają idę w sobotę do biura podróży walczyć już teraz o pokój z widokiem na morze. Ciekawe co z tego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nioniek Re: Europa - Kreta k/Rethymno 14.07.05, 23:42 Wyczytałam opinię że jeżeli jest wieczór Grecki (płatny) to wtedy nie można korzystać z oferty all inc. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
daxie Re: Europa - Kreta k/Rethymno 25.07.05, 08:35 Byłam w hotelu Europa 2 tygodnie i jestem bardzo zadowolona. Pokoje są czyste (!) i przestronne, mieliśmy pokój z przepięknym widokiem na morze (ludzie, którzy mieszkali od strony ulicy byli mniej zadowoleni ze względu na hałas). Pokoje wyposażone w Klimę, spora lodówkę i TV. Posiłki 3 x dziennie urozmaicone i obfite. W opcji all inculsive wszystkie lokalne alkohole w barze przy basenie za darmo, do posiłków napoje również. Obsluga – tzn. kelnerzy i barmani to studenci polscy na praktykach. Duży basen + brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie za darmo. Niestety nie ma w pobliżu ładnej plaży. Pomimo tego co pisała Itaka w swym katalogu – brak jakichkolwiek animacji. Odbył się tylko wieczorek grecki (6 euro od osoby-nie byłam, więc się nie wypowiadam). Rozrywki i życie nocne w Rethymno oddalonego ok. 30 minut jazdy autobusem (dogodne połączenie). Do miasteczka Panormo ok. 15 minut spacerkiem, jest to mała wioska – kilka sklepików i tawern. W hotelu jest możliwość korzystania z Internetu. Przyjechaliśmy do hotelu w nocy i w pokoju czekała na nas kolacja. Kiedy jechaliśmy na całodniową wycieczkę fakultatywną (wyjazd był zorganizowany, nie dotyczy to wyjazdów na własną rękę) dostaliśmy spory prowiant, a wieczorem także kolacje do pokoju. Moim zdaniem hotel Europa dba o swoich gości. Oczywiście nie jest to hotel 5- gwaizdkowy, więc nie można liczyć na luksusy, jest to całkiem dobry hotel – w swojej klasie (3 gwiazdki). Odpowiedz Link Zgłoś
marek.gro Re: Europa - Kreta k/Rethymno 25.07.05, 13:57 Witam, dziękuje za szybką odpowiedz. Mam jeszcze kilka pytań. jak piszesz że do posiłków są napoje (All inclu.)to znaczy że wina itp nie ma? Czy przy basenie jest wystarczająca ilość lezaków? Na jakiej wycieczce fakult z biura byliście? Czy to było Santorini? jak tak to czy warto było z biurem? Piszą że jest drożej i wszystko w biegu. Mam przez tydzień samochód więc może lepiej samemu kupić bilet na prom lub wodolot? Czy były problemy z załatwianiem pokojuod str morza? Ja mam zaznaczoną już od lutego prośbę o to ale myślę że i tak będzie to zależało od szczęścia lub wykłócenia. Czy jest tylko jeden bar ten przy basenie? Czy warto jeżdzić do Rethymno wieczorem? O której mieliście wylot, czy ok 17 i o której w hotelu? jak ostatni dzień tzn pobyt w pokoju? Dziękuje, Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agattka74 Re: Europa - Kreta k/Rethymno 04.08.05, 20:58 Byłam w tym hotelu 2 tyg. w czerwcu/lipcu. Pokój od strony morza dostałam bez problemu (rezerwowałam jeszcze w styczniu). Sam hotel był całkiem przyzwoity - restauracja z pięknym widokiem na morze, dobre i dość urozmaicone jedzenie (może śniadania trochę monotonne), fajny basen. Niestety pokoje dosyć siermiężne, chociaż niby wyposażone we wszystko, co trzeba (lodówka, klima, telewizor, duży balkon). Ale łazienka okropna! Brodzik z foliową zasłonką, zachodzące czarnymi plamiskami lustro i jedna marna półka z deski. Na szczęście to był jedyny mankament. Dla dzieci faktycznie niewiele atrakcji - mały brodzik i jeszcze mniejsza zjeżdżalnia. W all incl. wino i piwo (też do posiłków), brandy, tequila, ouzo. Bar był wewnątrz hotelu (choć ani razu nie widziałam, aby ktoś z niego korzystał) i przy basenie - bardzo fajny, dużo stolików. Leżaków przy basenie też nie brakowało. Ogólnie pobyt bardzo udany, a widok na morze niezapomniany. Wylatywałam rano, więc nie wiem, co z hotelem przy popołudniowym wylocie. Odpowiedz Link Zgłoś
nioniek Re: Europa - Kreta k/Rethymno 05.08.05, 14:45 Bardzo prosze napisz jak wyglada plaza i dojscie do niej? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
agattka74 Re: Europa - Kreta k/Rethymno 05.08.05, 21:06 Niestety, przez całe dwa tyg. nie udało mi się dotrzeć do plaży hotelowej. Z hotelu nie było jej widać, a inni nie wypowiadali się o niej zbyt entuzjastycznie (na pewno był tam bar i leżaki). I była zdecydowanie dalej, niż podawano w katalogu - ok. 1 km. Plaże w okolicach niestety nie były zbyt urodziwe, więc podejrzewam, że ta była podobnej urody - szarawy piasek, sporo kamieni. Blisko hotelu jest zejście do mikroskopijnej zatoczki, a poza tym tylko skały i urwiska. Przepiękne plaże są na zachodzie Krety, ale to już całodzienna wyprawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nioniek Re: Europa - Kreta k/Rethymno 06.08.05, 18:39 Dziękuje bardzo. A jak było z jakością i ilością jedzenia? Czy śniadania nie były zbyt monotonne? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agattka74 Re: Europa - Kreta k/Rethymno 06.08.05, 19:31 Jedzenia było mnóstwo i było bardzo dobre (skutki do dziś odczuwalne). Owszem, śniadania były dość monotonne - zawsze dwa gatunki wędlin, żółty ser, feta, pomidory, ogórki, różne płatki, dżemiki i jogurty, do tego coś na ciepło - zazwyczaj jajka w różnorodnej postaci, ale wszystko było smaczne i przez dwa tygodnie nawet nie zdążyło się znudzić. Ogólnie z pobytu jestem bardzo zadowolona. Tam naprawdę jest przepięknie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nioniek Re: Europa - Kreta k/Rethymno 07.08.05, 13:59 Dzięki za odpowiedź, cieszę sie że jedzenie jest ok. Czy zatoczka w pobliżu hotelu o której pisałaś ma dobre zejście do morza, tak aby można było tam wybrać się z małymi dziećmi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nioniek Re: Europa - Kreta k/Rethymno 29.07.05, 17:13 We wrześniu planuje pobyt w tym hotelu z dzieckiem i trochę się obawiam że oprócz zjeżdżalni i brodzika nie będzie tam żadnych innych atrakcji. Wiem już że dojście do morza jest poboczem drogi, ale nie wiem na ile jest atrakcyjna plaża. Czytałam bardzo niepochlebne opinie na temat tego hotelu i tak naprawdę obawiam się tego wyjazdu. Czy droga, która przebiego obok hotelu jest bardzo ruchliwa? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś