Gość: Kasia IP: *.chello.pl 26.04.09, 09:15 Czy jest problem z parkowaniem w Budapeszcie jesli będziemy mieszkać pod i dojeżdzać na zwiedzanie. Czy są parkingi bezpłatne i jakie sa koszty płatnych. Dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodziot1 Re: parkowanie w Budapeszcie 26.04.09, 12:46 jest problem, parkingi są dosyć drogie, nie pamiętam dokładnych liczb, ale pamiętam że byłem zbulwersowany. Parkowałem w okolicy parlamentu, i nie było to ani łatwe ,ani tanie, dodatkowym minusem było to, że w okolicy było kilka parkingów podziemnych, lecz był na nich zakaz parkowania samochodów z lpg, a ja właśnie takim byłem. Lepszym wyjściem byłby chyba dojazd do centrum metrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.adsl.enternet.hu 27.04.09, 12:32 sterfa parkingowa ogromna a ceny od 115 - 310 forintów za godzinę. No i tylko można opłacić max 3 godziny. Rzeczywiście polecam metro lub inne środki komunikacji miejskiej. www.bphome.hu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.chello.pl 05.05.09, 15:20 A więc nie ma możliwości zaparkowania samochodu na dobę , tylko na 3 godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JH Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.adsl.enternet.hu 06.05.09, 10:45 Niestety tak bywa u nas w miejscach płatnego parkowania. Tylko 3 godziny. Jednak przy liniach metra poza centrum spokojnie można znaleźć miejsca do parkowania i dojechać metrem. JH, www.bphome.hu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 15:14 Czy po zachodniej stronie Dunaju, tzn. przy stacjach metra Moszkwa Ter i wcześniejszej Deli'puva, to chyba nawet dworzec jest (Deli palyaudvar), też takie miesjca do parkowania znajdę? Nie chcę pchać się do centrum, parkingi nie muszą być bezpłatne, 200 czy 300 hufów za godzinę mógłbym zapłacić. Proszę o jakąś poradę, gdzie można auto po zachodniej stronie zostawić i jechać dalej metrem. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JH Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.pool.t-online.hu 30.07.09, 21:24 Przy Moskva ter chyba nie znajdziesz, tam strasznie trudno z parkowaniem. Przy Deli palyaudvar, to prędzej. Ale uważaj, bo na raz możesz wykupić maksymalnie na 3 godziny, a potem ponownie musisz wrócić do samochodu i wykupić następny okres. A dodatkowo jeśli przekroczysz czas o więcej niż 5 minut, to szybko wlepią mandat. Pozdrawiam, JH, www.bphome.hu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.tp.unicity.pl 31.07.09, 10:27 byłem na początku lipca w Budapeszcie , nie miałem gdzie zaparkować więc zrobiłem to na podziemnym parkingu jakieś 1km od parlamentu. Ogromnie się zdziwiłem płacąc za ten parking bo po 4 godzinach zapłaciłem 30 forintów (słownie Trzydzieści) Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch68 Re: parkowanie w Budapeszcie 31.07.09, 10:39 tuż przy Hosok ter jest wielki bezpłatny parking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:09 Mógłbyś wskazać na mapie gdzie ten podziemny parking się znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.tp.unicity.pl 31.07.09, 21:30 ten parking był gdzieś tutaj,był to nowo zbudowany parking podziemny który miał stanowiska normalne i piętrowe mapy.google.pl/maps?q=47.509499,19.055925&t=h&sll=47.509657,19.05643&sspn=0.001736,0.004823&ie=UTF8&ll=47.509657,19.05643&spn=0.001736,0.004823&z=18&lci=org.wikipedia.plwięcej http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=de&u=http://www.budapest.com/reise/reise_innerhalb_budapest/parken_in_budapest.de.html&ei=0EVzSsL7E8qi_AbF_eXoAQ&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.budapest.com/reise/reise_innerhalb_budapest/parken_in_budapest.de.html%26hl%3Dpl%26lr%3D%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26hs%3DVqI%26sa%3DG%26num%3D100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 12:34 chciałabym zostawić gdzieś samochód na cały dzień i dalej poruszać się komunikacją miejską po Budapeszcie doradźcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Budy Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.chello.pl 03.08.09, 21:15 30 huf za 4 godziny? chyba nie bardzo mozna w to uwierzyć...gałka lodów kosztuje 120 huf...ściema na maxa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irina Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.catv.broadband.hu 17.03.10, 08:07 -Nocleg z ogrodem i darmowym parkingiem blisko centrum Budapesztu (14. dzielnica): Akacia Apartament dwupokojony apartament, dla 3-5 osoby, (lub pokój dla 1-3 osob) 2 sypialnie, kuchnia, WIFI -Nocleg w centrum Budapesztu, tani/darmowy parking: Apartament Sinko dla 2-4 osoby, 2 sypialnie, kuchina, balkon, darmowy dostęp do Internetu, kwatera prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 07:56 Cześć W sierpniu wybieram się na jeden dzień do Budapesztu, planuję poruszać się po mieście metrem ale muszę gdzieś zostawić samochód. czy jest możliwość zostawienia samochód na cały dzień na parkingu? najlepiej gdzieś w okolicach stacji Örs vezér tere. Byłabym wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
62wolt Re: parkowanie w Budapeszcie 04.08.09, 09:06 Lista parkingów P+R w pobliżu stacji metra: Tekst linka Mapka linii metra np w Wikipedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: parkowanie w Budapeszcie IP: 195.116.19.* 04.08.09, 16:23 A jak jest z płatnościami za parking? Płaci się tak jak ktoś już tu wspominał co trzy godziny, czy można zapłacić za cały dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnypek Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 15:47 Czy może ktoś wie jak się ma rzecz z parkowaniem na wyspie Małgorzaty (czy tłok [piątek po południu 14.08.] i czy znacząco drogo)? Prawdopodobnie jest tam możliwośc parkowania od strony mostu Arpada czyli na północnym końcu wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.toya.net.pl 04.08.09, 23:33 Może miałem dużo szczęścia , ale z parkowaniem nie było większego problemu niż w Polsce . Trzeba było przejechać kilkadziesiąt metrów i coś zawsze znajdowałem . Z tego co pamiętam to w soboty od 12:00 i przez całą niedzielę parkingi w Budapeszcie są darmowe . A co do parkowania na max. 3 godziny to uważam to za wystarczające . I tak po 3 godzinach trzeba przejechać w inne miejsce miasta zobaczyć inne atrakcje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.chello.pl 05.08.09, 12:09 na wyspę Małgorzaty nie wjedziesz,bo kilkadziesiąt metrów za zjazdem z mostu Małgorzaty są szlabany i mogą wjeżdżać tylko miejskie autobusy 26(chyba) i uprzywilejowani.Radziłbym się tam nie pakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnypek Re: parkowanie w Budapeszcie/do pik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:34 Dlatego nie wspominałem o moście Małgorzaty lecz o moście Arpad (ów). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.chello.pl 05.08.09, 00:26 Po waszych postach wnoszę, że w tym pięknym mieście, nie ma gdzie zaparkować samochodu, nie bardzo chce mi się w to wierzyć... Może jednak ktoś poda jakieś namiary na sensowny parking - niedrogi i gdzie można zostawić samochód na dłużej niż 3 godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: parkowanie w Budapeszcie 05.08.09, 06:15 Nie załamuj agusia,tylko kliknij tutaj Stoi jak byk napisane-29 parkingów ,w wiekszości bezpłatne-przy jakiej stacji metra,odległośc w min od centrum ,ulica itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: parkowanie w Budapeszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 09:15 a co z tymi trzema godzinami? Naprawdę jest takie ograniczenie parkowania? Bo ja chciałabym zostawić samochód na parkingu i dalej poruszać się metrem i kolejką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: parkowanie w Budapeszcie 05.08.09, 09:23 Przecież te ograniczenia nie dotycza parkingów a ewentualnie parkowania na ulicy w strefach płatnego parkowania-w ten sposób wymusza się rotację. Odpowiedz Link Zgłoś
jerbeb Re: parkowanie w Budapeszcie 17.03.10, 18:45 My parkowalismy tuż pod Górą Gellerta, przy ulicy. Autko stało cały dzień między innymi autami. Może to nie strzeżone miejsce ale darmowe i w doskonałym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: parkowanie w Budapeszcie 18.03.10, 17:11 Coś mi sie wydaje,że albo to był weekend albo łut szczęścia. (od piątku od godz. 18.00 do poniedziałku do godziny 8.00 oraz w dni świąteczne-parkowanie jest darmowe) Okolice G.Gellerta są w płatnej strefie i nieźle parkomatami obstawione ;) Odpowiedz Link Zgłoś