Dodaj do ulubionych

ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna

27.07.05, 14:05
Od czasu do czasu trafiam na tego typu watki na roznych forach - czas
uporzadkowac je i zebrac w jednym miejscu najlepsze adresy!!! Zapraszam!
Sama polecam www.avocado.com.pl - tu kupuje najczesciej (w wolnej chwili
napisze, ktore modele uwazam za najlepsze)

Moje znajome zaopatruja sie w:
www.bellissima.com.pl (podobno ladne i wytrzymale staniki, ale jak dla mnie
toche za drogo:(
www.comexim.pl

Czekam na Wasze wpisy!
Obserwuj wątek
    • butters77 Venus1000 / bieliznapolska.pl 27.07.05, 16:39
      Czy ktoras z Was kupowala moze bielizne na www.venus1000.pl albo
      www.bieliznapolska.pl (to ta sama strona)?? Czy te staniki sa dobrej jakosci?
      Cena w niektprych przypadkach bardzo niska, wiec zastanawiam sie, czy idzie ona
      w parze z jakoscia.. Pozdrawiam!
      • popea1 Re: Venus1000 / bieliznapolska.pl 07.08.05, 08:34
        Tydzien temu zamowilam stanik Dalia z ich strony, a poniewaz nie podali czasu
        oczekiwania, zadzwonilam zeby zapytac, kiedy go dostane. Okazalo się, ze na
        Biustonosze Dalia trzeba czekac 3 tygodnie-miesiac, bo "mają ładne modele, ale
        fatalną dystrybucję", tak mi bez szczeerze powiedziala właścicielka sklepu. Nie
        spodziewałam się, że trzeba tyle czekać. A może to standart?
      • judith79 Re: Venus1000 / bieliznapolska.pl 13.09.05, 16:33
        kupowalam te z bieliznapolska zanim jeszcze wywendrowali do sieci, maja
        naprawde bardzo porzadne rzeczy, niska cena wynika z tego, ze zgodnie z nazwa
        ta bielizna pochodzi od polskich producentow, a przy tym to bardzo mili ludzie:)
      • butters77 Re: Venus1000 / bieliznapolska.pl 17.05.06, 15:46
        W końcu zdecydowałam się na zakupy u nich (było to jakoś w zeszłym roku) - i nie
        polecam:( Pamiętam, że zamówiłam 2 staniki - najpierw długo czekałam na
        realizację, potem okazało się, że jeden z przysłanych to inny model, niż
        zamówiłam:( Po odesłaniu go, znów czekałam na przesyłkę - by po jakimś czasie
        dostać maila, że ten, który zamawiałam pierwotnie, jest niedostepny.
        Zaproponowano mi inny model, ale nie przypadł mi do gustu i poprosiłam o zwrot
        pieniędzy.

Pieniądze owszem, przelano mi - ale po miesiącu, po moim pisemnym upomnieniu:(

Słyszałam już trochę pochwał nt. włascicieli tego sklepu - i nie posądzam ich o
        nieuczciwość. Ale brak organizacji - na pewno.
        • mamusia1999 Re: Venus1000 / bieliznapolska.pl 13.10.06, 12:35
          Popieram brak organizacji w bieliznapolska.pl
          Zlozylam jedno wcale nie takie duze zamowienie, do ktorego brakowalo im
          artykulow - po kilku mailach uzgadniajacych korespondencja urwala sie. Zagladam
          pod "moje konto" - anulowane. Skladam nowe zamowienie z uwzglednieniem brakow,
          czekam, ponawiam 3 razy, pisze maila - cos jest, czegos nie ma. zamiast linkow
          do towarow w magazynie dosc chaotyczne opisy - kolor jak pod kodem X, wzor
          kwiatow jak pod kodem Y...
          Przychodzi mail z potwierdzeniem wysylki czesci zam. - "wyslalismy do Pani".
          Jak to do mnie????? W formularzu podalam adres zamawiajacego i adres do wysylki.
          Wyslali do mnie (Niemcy), podali mi BIC i kwote bez nazwy waluty - to co mam
          przelac? €urosy czy PLN? Caly czas korespondencja urywa sie, wymaga powtorek
          Uffff, dobrze, ze towar dobrej jakosci (stanik malinez Nicole)

ZDECYDOWANY plus: orientujac sie po rozmiarach innych zamawianych artykulow
          wlascicielka (jak mniemam) podpowiedziala mi, podajac dla porownania swoj
          rozmiar konfekcji i zamowionego stroju kap., jaki musze zamowic kostium.

oj zastanowie sie na przyszly raz
          • mojakarolinka Re: Venus1000 / bieliznapolska.pl 15.10.06, 16:33
            Witam,
            A toś mnie zmartwiła tym czasem oczekiwania, zamówiłam właśnie 3 stroje
            kąpielowe firmy self i szukałam info jak długo będę czekała na realizację ale
            nic nie znalazłam. Napisałam- na razie zero odpowiedzi:( A moje wakacje za 2
            tygodnie :) Zadzwonię jutro, to się dowiem.

pozdrawiam
            k.
            • mamusia1999 Re: Venus1000 / bieliznapolska.pl 19.10.06, 16:33
              odjezdzam - przygotowali przesylke, a w niej Nicole, ktora juz dostalam , Nane
              ktorej mialo nie byc I Daisy, ktora zamowilam zamiast Nany. sluch po stroju
              kapielowym (tez self) zaginal. szlafroka tez ni ma. od wczoraj zadnej
              odpowiedzi na kolejne maile.

ale Malinez bezposrednio (bo chcialam majty) tez nie lepszy. Brak
              potwierdzenia, brak odp. na maila, za to znika zamowinie z konta w ich sklepie.
              no ja ju wiem, czemu te polskie piekne staniki w niemczech mozna kupic tylko na
              ebayu (pewnie od rodaczek na obczyznie, tez sprobuje w to wejsc) - zadnemu
              niemeickiemu handlowcowi nie wystarczy cierpliwosci.
              • mojakarolinka Re: Venus1000 / bieliznapolska.pl 19.10.06, 20:27
                Witam,
                Ja zrezygnowałam z zamówienia złożonego w bieliznapolska - pani powiedziała mi
                przez telefon, że nie wie jak długo będę czekała i czy te stroje będą mieli w
                odpowiednim rozmiarze i fasonie.
                Znalazłam przedstawiciela self i przysłał mi w ciągu 1 dnia!!! to co chciałam -
                niestety te stroje nie nadają się na biust 85G. Pani przedstawicielka właśnie
                wyjechała na tygodniowe wakacje ale przez telefon nie była chętna do zwrotu
                kasy, raczej przebąkiwała coś o zamianie. Gdyby któraś była chętna to mam do
                sprzedania 3 stroje self po hurtowych cenach :)

pozdrawiam
                k.
                • mamusia1999 Re: Venus1000 / bieliznapolska.pl 19.10.06, 20:39
                  a jakie te stroje? jedno- czy dwuczesciowe? i jaki rozmiar w koncu dostalas -
                  ja tez zamowilam w bieliznapolska self. potrzebuje na fiszbinach 90F.
                  no i skad masz telefony do self-ow? jakby byl w krakowku, to niechby podjechal
                  do mojej Mamy.
                  a to ciekawe, ze z pania rozmawialas - myslalam, ze w nich szlag trafil bo od
                  dwoch dni nie pisza ani slowa.
                  • harrietta_35 Venus1000 / bieliznapolska.pl 21.12.06, 15:37
                    Wielkie rozczarowanie. Zamówiłam od nich 3 biustonosze - kwota przekroczyła 300
                    zł więc miałam miec darmową przesyłkę. Czas oczekiwania 10-14 dni.
                    Dzwonię po miesiacu i Pan mi mówi, że mają z Kris Line utrudniony kontakt i
                    takie tam bla,bla. Obiecał do nich zadzwonic i napisać do mnie maila. Niestety
                    2 dni minęły i nic się nie zmieniło. Wkurzyłam się i napisałam maila że
                    rezygnuję. Na drugi dzień sprawdzam na stronie internetowej sklepu moje konto
                    (chciałam sprawdzić czy usunęli moje zamówienie)a tu sie okazało ze wysłali
                    paczkę. Bardzo się zdziwiłam no i czekałam na paczkę. Przyszła - ale nie z 3
                    tylko z 1 biustonoszem - oczywiście musiałam zapłacić za przesyłkę. Mąż
                    powiedział, że mogłam tego w ogóle nie odbierać - może miał rację bo uważam, że
                    postąpili niezbyt w porządku. Oczywiście nie napisali w mailu, że paczka
                    niekompletna.
                    Czuje się oszukana i więcej u nich nie zamówię.
    • kasica_k Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 27.07.05, 16:46
      Kupowalam raz w avocado, raz w comeximie - z obu zakupow jestem zadowolona.
      Chetnie nabylabym cos jeszcze w avocado - bardzo bym byla wdzieczna za opinie o
      roznych modelach :-) (moj to Portobello w truskawki i jestem z niego ogromnie
      zadowolona, sluzy mi juz kilka miesiecy, niestety chyba juz go wycofuja).

A poza tym pozdrawiam zalozycielke tego Forum oraz uczestniczki, witam Was
      jako posiadaczka czegos w okolicy 80-85 F/G :-)
      • butters77 avocado 27.07.05, 17:22
        Wlasnie sie zorientowalam, ze w czasie gdy ja rozpisywalam sie o swoich
        stanikach, pojawil sie post od Kasicy z pytaniem o avocado:)) Telepatia jakas:)))

Kasico, nie wiem ktory model Portobello mialas,

www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=portobello&
        ale jesli ten z najszerszymi ramiaczkami, to wydaje mi sie, ze odpowiadalaby Ci
        Abrakadabra:
        www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=abracadabra&
        Wydaje mi sie, ze to bardzo podobny kroj. Mialam raz Abrakadabre i wynosilam ja
        doszczetnie:) Jest bardzo wygodna, ale ja wole raczej usztywniane staniki.
        Pozdrawiam!
        • kasica_k Re: avocado 28.07.05, 01:44
          > Wlasnie sie zorientowalam, ze w czasie gdy ja rozpisywalam sie o swoich
          > stanikach, pojawil sie post od Kasicy z pytaniem o avocado:)) Telepatia
          > jakas:)

no chyba :))

> Kasico, nie wiem ktory model Portobello mialas,

Ten: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=portobello&nr=2&
          czyli nie ten z najszerszymi, ale dzieki za recenzje
          Abrakadabry, juz nie raz myslalam o czyms bardziej sportowym.
          Rozumiem, ze jest z miekkiego materialu, ale fiszbiny oraz
          wzmocnienia boczkow ma? Ja wole miekkie, ale koniecznie z
          fiszbinami, coby kształt lepiej trzymały :) (takie właśnie
          jest to moje Portobello).
          • butters77 Re: avocado 28.07.05, 09:58
            Co do Abrakadabry, to owszem - miekki, ale ze wzmocnieniami i fiszbina. Wydaje
            mi sie, ze wszystkie modele Avocado - poza Grand Prix, ktory opcjonalnie
            wystepuje w wersji bez fiszbin - maja fiszbine i wzmocnienia.
            Ja tez nie wyobrazam sobie stanika bez fiszbin, to juz nie ten rozmiar:)
            Tak sobie patrze na to Twoje Portobello i mysle, ze podobny do niego jest ten
            sredniozabudowany model Bolero:

www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=bolero&nr=2&1
            Wprawdzie modelka tutaj nie ma zbyt zachecajacej miny, ale stanik wydaje sie ok:)
    • butters77 Avocado 27.07.05, 17:05
      OK, oto staniki z AVOCADO, ktore wyprobowalam:

1) Grand Prix - www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=grandprix&
      Jest mega-zabudowany:) Ale w sytuacjach, kiedy potrzebujecie mocnego
      podtrzymania piersi (np. podczas uprawiania sportow) sprawdza sie
      REWELACYJNIE!!! Nie trafilam dotad na zaden stanik, ktory by lepiej podtrzymywal
      biust. Naprawde polecam dziewczynom, ktore potrzebuja mocnego stanika i tym,
      ktore chcialyby optycznie zmniejszyc swoj biust pod obcislym ubraniem i nadac mu
      ladny ksztalt ("nieskaczacy":))

Minusy: te dwie warstwy, ktore tak swietnie podtrzymuja (mimo ze wewnetrzna jest
      cieniutka), powoduja tez spore pocenie w trakcie uprawiania sportu:( No i duzy
      dekolt odpada - stanik jest za wysoko zabudowany.

2) Helena - www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=helena&

Bardzo ladnie lezy i generalnie jest OK, ale dla mnie troche za slabo
      podtrzymuje biust (tkanina, z ktorej wykonane sa miseczki, jest lekko elastyczna
      - no i jest zupelnie miekki, tylko na fiszbinie)

3) Bolero z odpinanymi ramiaczkami
      www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=bolero&
      Kupilam, bo chcialam wreszcie nosic bluzki bez ramion:) Niestety musialam
      zwrocic, bo okazalo sie,ze rozmiary wypadaja tu mniejsze niz przy innych
      stanikach Avocado:( Normalnie nosze 75F, a tu 75G byl mi wyraznie maly:( Ale dla
      mniejszych biustow wydaje sie swietny!

4) Tango
      www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=tango&
      Moim zdaniem super! Do duzych dekoltow jak znalazl. Tylko trzeba pamietac, ze
      miseczka wypada duza i lepiej wziac o rozmiar mniejsza (to prawda, co sugeruje
      producent:)
      ALE: pod obcislym ubraniem biust w tym staniku wyda sie jeszcze wiekszy niz w
      rzeczywistosci:)

To by bylo na tyle - czekam na Wasze uwagi!!
      • yaga7 Re: Avocado 14.03.06, 22:05
        Mam parę pytań do dziewczyn, które kupowały w Avocado :D

- jak jest z rozmiarówką? najchętniej z przykładami poproszę :) Ja noszę
        Samantę 75E i Panache 75E/F. Triumph odpada, Elle odpada (mierzyłam mnostwo,
        nie trafiłam na żaden, który mi pasuje). Czy jest ktoś, kto ma i biustonosze
        Avocado, i wymienionych przeze mnie firm?

- a może któraś z Was ma lub oglądała następujące modele:
        Havana: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=havana&nr=2&
        Luna: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=luna&nr=2&
        Dolce Vita: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=dolcevita&nr=2&

Bo podobają mi się i nie wiem, czy zamówić sobie 75 E czy F, czy w ogole coś
        innego...
        Wszystkie uwagi mile widziane :)

Aha i jeszcze jedno.
        Który stanik z odpinanymi ramiączkami polecacie?
        Znalazłam taki:
        www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=tiara&nr=2&
        oraz polecane przez Butters Bolero.
        No i się zastanawiam :)
        Nad tym Tango też się zastanawiam :)
        • ryfka11 Re: Avocado 07.11.06, 23:35
          Ja mam Havanę z Avocado i nosi mi się ją rewelacyjnie! Wypada dość duża. Właśnie
          dojrzałam nową kolekcję na ich stronach, ale nie wiem czy któraś nowość jest do
          havany podobna. Korci mnie, żeby kupić sobie coś podobnego.
        • a.zaleska Re: Avocado 11.11.06, 20:24
          dla mnie avocado to zawsze loteria, kupilam kilka cudownych modeli i kilka tak
          nie trafionych, ze szkoda gadac
    • dakusia a jak jest ze zwrotem, niepasujacych stanikow? 27.07.05, 21:24
      mialiscie z tym jakies problemy?? placi zazwyczaj sie zanim dostanie sie je
      dostanie i przymierzy.... jak zwracaja pieniazki? zero problemow?

pozdrawiam
      • butters77 Zwrot pieniedzy 27.07.05, 21:41
        Nie zdarzylo mi sie jeszcze zwracac towaru, wiec nie wiem, jak jest ze zwrotem,
        kasy, ale pare razy wymienialam. W Avocado nie bylo z tym najmniejeszego
        problemu - po prostu w ciagu 10 dni musialam odeslac - niestety na swoj koszt,
        ale nowy produkt dostawalam juz na koszt Avocado.
        Mysle,ze ze zwrotem kasy tez nie powinno byc problemu - pewnie musialabys
        poniesc koszty odeslania towaru, podac numer konta i.. czekac,az dostana paczke
        ze zwracanym przez Ciebie towarem.

Placi sie zwykle za pobraniem, czyli przy odbiorze - plus jest taki, ze sie nie
        denerwujesz, a minus, ze oplata za przesylke jest wysoka (zwykle w sklepach int.
        11-16 zl).
        Czasem - jak w przypadku Comeximu - masz do wyboru przesylke za pobraniem i
        przelew. Przelew wychodzi taniej, ale wtedy najpierw wplacasz pieniadze na
        podane konto, a dopiero po zaksiegowaniu wplaty wysylaja bielizne.

Chcialabym, zebysmy na tym forum wymienialy sie tez informacjami nt. rozmiarowek
        poszczegolnych firm - bo wiem, ze nawet w obrebie jednego producenta - jak
        Avocado - bywa to roznie. A dzielac sie doswiadczeniami, unikniemy odsylania
        towarow. Pozdrawiuam
        • satia2004 Re: Zwrot pieniedzy 28.07.05, 10:05
          butters77 napisała:
          > Chcialabym, zebysmy na tym forum wymienialy sie tez informacjami nt. rozmiarowe
          > k
          > poszczegolnych firm - bo wiem, ze nawet w obrebie jednego producenta - jak
          > Avocado - bywa to roznie.

No właśnie... Chciałam kupić model Tango a normalnie nosze 70E - to powinnam 70D??
          • butters77 Tango 28.07.05, 17:44
            Wiesz, sadzac po sobie, okreslilabym te roznice jako pol rozmiaru. Tzn. ja nosze
            75F i kiedy kupilam Tango w tym rozmiarze, to byl mi lekko luzny -ale nie na
            tyle, zeby wymieniac. Po prostu musialam dosc mocno podciagnac ramiaczka, wobec
            czego stanik stal sie troche bardziej zabudowany. Gdybym wymienila na mniejszy,
            pewnie zrobilby mi sie mocniejszy push-up ("buleczki":)
            Wszystko wiec zalezy od Twoich preferencji. No i od tego, czy np.zwykle nosisz
            male czy duze 70E. Ta uwaga, ze staniki Tango "duze wypadaja" odnosi sie przede
            wszystkim do osob, ktore wahakja sie miedzy dwoma rozmiarami.
            Pozdrawiam!
            • dinkaa Re: Tango 19.08.05, 23:40
              Ja noszę 70 E i muszę powiedzieć, ze staniki valisere dopasowane w sklepie
              "Atut" są doskonałe...rewelacyjnie podnoszą biust i doskonale go układają :) Są
              drogie ale warte swojej ceny :)
              Pozrawiam :)
              G.
        • badarka Re: Zwrot pieniedzy 03.03.06, 14:34
          butters77 napisała:

> Nie zdarzylo mi sie jeszcze zwracac towaru, wiec nie wiem, jak jest ze
          > zwrotem, kasy, ale pare razy wymienialam

Ja dwa razy odsyłałam i raz wymieniałam. We wszystkich trzech wypadkach
          musiałam się upominać o swoje, nie wiem, czy ja pechowa jakaś? Ale po
          interwencji telefonicznej od razy wysyłali, i pieniądze, i wymieniany stanik.

A! I jeszcze miałam taką przygodę, że nie przysłali mi zamówionych majtek. Po
          interwencji telefonicznej, w ciągu dwóch dni miałam je w domu :)
    • glista_ludzka Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 27.07.05, 22:02
      www.dalia.pl - mam świetny stanik z tej firmy, ich produkty są taniutkie, a
      naprawdę dobrej jakości - dobrze leżą, a ramiączka staników są sztywne, a nie z
      gumki.
      • nat.alka Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 28.07.05, 16:44
        www.samanta.pl/
      • zanilk Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 15.09.06, 22:34
        dalia.pl ma naprawdę ładne staniki. chyba najbardziej podoba mi się natalia-semi
        soft
    • beatrycze_b1 Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 02.08.05, 11:04
      Witam wszystkich cieplutko i polecam biustonosze firmy Milavitsa.
      www.milavitsalingerie.com/
      glinki.com/?l=fj75y5
      Dosyc czesto podrozuje jako pilot wycieczek zagranicznych i zaopatrywalam sie
      juz w biustonosze w wielu krajach Europy (bardziej i mniej znanych firm)jak i w
      polskich sklepach jednak dla mnie hitem sa wlasnie biustonosze tej
      firmy.Przypadkowo nabylam jeden w sklepie w Grodnie a potem okazalo sie ze jest
      to bardzo znana w Europie i USA firma cieszaca sie duzym uznaniem i renoma ale
      malo znana w Polsce.Dla mnie abslutny hit.Nosze rozmiar 85G.Te biustonosze
      ktore u nich kupilam,sa ladnie modelowane,z materialu sztywniejszego ale nie
      pancerza,bardzo dobrej jakosci,wytrzymalego ,nic sie nie rwie ani nie pruje i
      co najwazniejsze biust slicznie wyglada i biustonosze ogolnie sa bardzo
      ladne,zcesto sexi a nie zadne pancerze.Zauwazylam ze przy moim rozmiarze biust
      najladniej "sterczy" i uklada sie kied dolna czesc miseczki jest uszyta z dwoch
      kawlakow i podzielona pionowym szwem a wiele takich modeli ma ta firma.Jest
      jeden mankament zakupow-niektore modele znikaja w blyskawicznym tempie ale
      kontakt mailowy z nimi jest blyskawiczny i bardzo przyjemny (ja koresponduje po
      angielsku) i osobiscie jestem zawiadamiana o zmianach towaru w sklepie
      internetowym i dostawie rozmiaru mnie interesujacego.
      Pozdrawiam
      Beatrycze
    • mammabella Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 06.08.05, 14:25
      www.avantizakupy.pl
    • ekler.ka Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 11.08.05, 13:02
      na sklep.samanta.pl jest teraz wyprzedaz kolekcji letniej.dosc spore
      obnizki,polecam!niestety bardzo przebrana rozmiarowka i o moje 75e juz trudno ;/
    • gabrysia_s Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 17.08.05, 18:34
      Witam,
      również mam podobny (albo nawet większy problem). Nosze rozmiar 80 H. Do
      niedawna było 85 G lub H.
      Polska rozmiarówka już się dla mnie skończyła, poza tym niekoniecznie
      interesowały mnie pancerne modele. Zaczęłam się zaopatrywać w sklepie
      www.bravissimo.com
      Jest to sklep internetowy w Anglii, rozmiary 38 to 85, 36 to 80, reszta
      podobnie.
      Nie jest to tania bielizna, ale wiem, że kupuję coś najwyższej jakości. Kupuję
      ok. 1 biustonosz na pół roku, często są wyprzedaże. Mam chyba 4 biustonosze z z
      tego sklepu i sa naprawdę super. Z wymianą też nie ma problemu.
      Gorąco polecam.
      • butters77 BRAVISSIMO - o kilku modelach 06.02.06, 17:46
        Wklejam wątek, który kiedyś nieopatrznie założyłam jako oddzielny (biję się w..
        wiecie, co;) Wybaczcie, że długi.

• BRAVISSIMO - moje pierwsze spostrzezenia
        butters77 15.10.05, 23:01

Wlasnie otworzylam paczke z moimi pierwszymi zakupami z Bravissimo - i
        niestety, nie trafilam z rozmiarem:(

Zamowilam 3 staniki (raz sie zyje;)) - jeden bez ramiaczek (bo od lat takiego
        szukam w swoim rozmiarze), drugi - bo potrzebny mi byl ciemny, dobrze
        podtrzymujacy biust, pod jesienne bluzki, a trzeci - bo uwielbiam kolor
        fioletowy, a jak dotad staniki mam w skali czarno-bialej.

Modele, o ktorych mowie to kolejno:

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PN71&cid=Lingerie_Strapless+Styles&language=en-GB

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PN50&cid=Lingerie_Bravissimo+Sets&language=en-GB

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PN1F&cid=Lingerie_Bravissimo+Sets&language=en-GB

Myslalam, ze hurtem uzupelnie wszystkie stanikowe braki - niestety, zaden z
        biustonoszy nie lezy za dobrze:/ Plus jest taki,ze staniki to lekka rzecz,
        wiec czy odesle jeden, czy trzy, bedzie mnie to kosztowac tyle samo - ale
        przesylka do UK to i tak sporo:(
        Ale do rzeczy. Problem polega na tym,ze mimo iz wszystkie trzy sa z tej samej
        firmy (Panache) - kazdy stanik wypada ciut inaczej - i wymieniam je na rozne
        rozmiary.
        Z ogolnych uwag, ktorymi moge sie z Wami podzielic, najwazniejsza jest taka:
        stanik bez ramiaczek ma wyraznie wieksza miseczke niz pozostale - fiszbiny sa
        w nim szersze (czyli - wyginane na okregu o wiekszym obwodzie).
        Widac to wyraznie po przylozeniu go do pozostalych stanikow. W moim przypadku
        akurat ta miseczka byla dobra - a w dwoch pozostalych stanikach byly za male.

Druga uwaga dotyczy stanika Daisy - jest dosc waski w obwodzie, pasek jest
        malo rozciagliwy - wiec gdyby ktoras z Was wahala sie co do rozmiaru pod
        biustem - lepiej chyba wybrac wiekszy. Generalnie caly stanik jest uszyty z
        mocnego, malo rozciagliwego materialu - mysle, ze gdybyscie szukaly czegos
        porzadnego na codzien, ten swietnie sie nadaje.

Trzecia uwaga dotyczy fioletowego - w rzeczywistosci wyglada troche gorzej niz
        na zdjeciu; jest jasniejszy (te miejsca, ktore na fotce wygladaja jak polysk
        materialu, sa po prostu w jasnym fiolecie - tlo kwiatkow nie jest jednolite).
        No i nadruk kwiatkow nie jest zbyt staranny. Ale i tak mi sie podoba:)

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki za moje kolejne proby:)

• Re: BRAVISSIMO - moje pierwsze spostrzezenia
        kiedy-mama 23.10.05, 20:45 + odpowiedz

A czy masz jakies porownanie z rozmiarami triumpha i/lub feliny? Bo ja nosze
        glownie te dwie firmy i zastanawiam sie, jak to sie przeklada. Kiedys zamowilam
        polskie staniki, chyba Gaia, i byly o wiele mniejsze, ich E to bylo C triumpha
        moim zdaniem...

anna.belle 24.10.05, 12:26 + odpowiedz

może to pytanie wyda się komus dziwne, ale zupełnie nie wiem jak ma się ta
        rozmiarówka do tego co robi np. triumph. co powinnam wybierać nosząc w
        triumphie 75d?

achemiczka 24.10.05, 13:21 + odpowiedz

Noszę 75 F triumpha, kupiłam panache z bellissimy tak sam rozmiar i pasuje
        świetnie, teraz zamówiłam drugi stanik z Panache też w bellissimi, czekam i
        myślę że też będzie ok. pozdrawiam. Aha moje wcześniejsze spostrzeżenia,
        gdybyście ich nie odnalazły: Z avocado zamówiłam 75F i był całkiem do kitu,
        gumka sie okropnie rozciagała i miseczka o wiele za duza, całkiem go oddałam i
        tyle. Chyba tam już nie będę zamawiać.

anna.belle 24.10.05, 13:55 + odpowiedz

dzięki za odpowiedź, ale bardziej mnie interesuje bravissimo :) tzn. co
        oznaczają te ich 30, 32,...?

achemiczka 24.10.05, 14:30 + odpowiedz

Jakbyś nie zauważyła to podpowiadam, że zarówno bellissima jak i bravissimo to
        tylko nazwy sklepów, które mają właśnie markę Panache o której pisała Butters77
        i ja odpowiadajac na post o tym czy rozmiarówka triumpha różni się od innych
        firm. Chyba sie troszkę pogubiłaś. :) Co do tego co oznacza 30, 32, 34 itp. to
        są to wymiary pod biustem i tak: dla 30 -65, dla 32-70, dla 34-75 itd.

anna.belle 25.10.05, 09:18 + odpowiedz

faktycznie jak tylko napisałam, zauważyłam, że to różne sklepy, ale sprzedawana
        marka ta sama.
        dzięki za zestawienie rozmiarów. może teraz odważę się coś u nich zamówić. może
        ich staniki "zajmą się" profesjonalnie moimi piersiami ;)
        pozdrawiam!
        • butters77 BRAVISSIMO - c.d. archiwalnego watku 06.02.06, 17:48
          • BRAVISSIMO - moje kolejne spostrzezenia:)
          butters77 02.11.05, 10:10 + odpowiedz

No, wreszcie dotarly te staniki:) Tym razem jest OK.

Jak mowilam, stanik z 1. linka (ten bez ramiaczek) wypada wiekszy niz pozostale
          - kupilam go wiec z miseczka F zamiast FF - i w rezultacie jest ciut ciasny:(
          Ale coz, lepszego nie znajde (w wiekszej miseczce sie topilam). Generalnie
          polecam go - trzyma sie dobrze (usztywniana miseczka) i ladnie wyglada.

Dwa pozostale staniki - Daisy i fioletowy - tez sa OK, choc troche fiszbiny mi
          sie w nich wpijaja:( Mam jednak nadzieje, ze to kwestia czasu - przy pierwszym
          ubraniu malo ktory stanik lezy mi idealnie.
          Poza tym w Daisy mam troche szpiczaste piersi:) Ale wydaje mi sie, ze to tez z
          czasem minie, tkanina sie ulozy. Biust jest w kazdym razie w tym staniku
          swietnie podtrzymany.

Pozdrawiam

asica74 15.01.06, 02:12 + odpowiedz

Stanik
          firmy FREYA
          zakupiony wlasnie w Bravissimo, odbiega znacznie od numeracji Tryumfa. Kupujac
          modele w tej firmie, moj rozmiar to 75e, we Freya to juz 70f. Poza tym sa
          strasznie sztywne. Uprzedzam,moze sie komus przyda?
        • butters77 BRAVISSIMO - żakiety, bluzki, topy... 06.02.06, 17:57
          Na wypadek, gdyby ktoś planował zakup bluzki czy marynarki w Bravissimo
          (polecam!:) - wklejam link do odpowiedniego wątku w "Kolekcjach biustoprzyjaznych":

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=28912294&a=35499244
    • kaloszka1 Re: do Gabrysi 19.08.05, 23:23
      W www.bellissima.com.pl posiadają większość modeli oferowanych w angielskim
      bravissimo. Rozmiarówka sięga aż do J i zaczyna się od 65cm pod biustem. Nie
      trzeba daleko szukać aby zrobic zakupy.
      • gabrysia_s Re: do Gabrysi 20.08.05, 12:23
        Moim zdaniem mają znacznie uboższą kolekcję. Z modeli które ja kupowałam w
        bellisimie znalazłam tylko jeden. Mam naprawdę duży biust i nie każdy model z
        dużą miseczką mi pasuje (jak każdej z was przypuszczam). Gdybym miała D lub E
        to nie miałabym takego problemu.

• butters77 Re: do Gabrysi 22.08.05, 14:10
          A ja wlasnie porownalam ceny (wg oficjalnego kursu funta) i wyszlo mi na to, ze
          w Bravissimo jest sporo taniej niz w Bellissimie.
          A powiedz mi, gabrysiu_s, jak jest z rozmiarowka? Co do stanikow Freya jestem
          jako taki zorientowana, bo mam biustonosz tej firmy z Avocado, ale na Bravissimo
          sa tez inni producenci. Czy ich rozmiarowki znacznie roznia sie miedzy soba?? I
          jak wypadaja produkty samej firmy Bravissimo??
          Bardzo podoba mi sie taka bluzeczka:

www.bravissimo.com/BRAVISSIMO/ProductDetails.aspx?pid=OV07&cid=Clothing_Strappy+Tops&language=en-GB
          tylko zastanawiam sie nad rozmiarem..
          Bede wdzieczna za jakiekolwiek wskazowki:)
          A moze podasz przy okazji linki do stanikow, ktore kupowalas i z ktorych jestes
          szczegolnie zadowolona?
          Pozdrawiam!
          • gabrysia_s Re: do Gabrysi 22.08.05, 22:19
            Więc tak, ubrań nigdy nie kupowałam, więc nie wiem.
            Biustonosze mam takie:
            www.bravissimo.com/BRAVISSIMO/ProductDetails.aspx?pid=PN75&cid=Lingerie_Bravissimo+Sets&language=en-GB
            rozmiar chyba 38 FF;

www.bravissimo.com/BRAVISSIMO/ProductDetails.aspx?pid=FA65&cid=Lingerie_Bravissimo+Sets&language=en-GB
            rozmiar 36 G, rewelacyjny jak dla mnie model i ślicznie wygląda pod bluzkami.
            Przy większych rozmiarach ma jednak szerokie ramiączka;

www.bravissimo.com/BRAVISSIMO/ProductDetails.aspx?pid=FA51&cid=Lingerie_Pure+%26+Simple&language=en-GB
            Kupiłam go z myślą pod obcisłe bluzki, ale nie bardzo się sprawdził, bo wolę
            jednak biustonosz z cięciami.

www.bravissimo.com/BRAVISSIMO/ProductDetails.aspx?pid=RO02&cid=Lingerie_Soft+Cup+%26+Nursing+Bras&language=en-GB
            Ten zamawiałam jeszcze pod koniec karmienia, jest bez fiszbin, zamówiłam 38 H i
            był za duży, wymieniałam na mniejszy, więc w tych rozmiarówka jest duża.

Mam jeszcze jeden, którego już nie ma w katalogu.
            Ja generalnie muszę mieć pełniejsze miseczki, stąd tylko jeden stanik wybrałam
            typu "balkonette".
            Tak jak pisąłm ogólnie jestem bardzo zadowlona. Z rozmiarówką jest tak, że nie
            zamawiaj większego niż nosisz, bo te rozmiary są raczej prawdziwe, a nie
            zaniżone.

Jeśli byś chciała katalog w wersji papierowej to napisz na adres gazetowy, ma 2
            i moge wysłać Ci jeden (aktualny oczywiście).

Ja natomiast zastanawiam się nad minimizerem z avocado. Czy ktoś miał i jakie
            odczucia?

• butters77 Re: do Gabrysi 23.08.05, 09:25
              Ooo, super, bylabym bardzo wdzieczna:) Zaraz przesle Ci maila.
              A co do minimizerow Avocado - nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale ja mam np. Grand
              Prix:

www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=grandprix&
              Opisalam go juz powyzej, moim zdaniem jest swietny - zwlaszcza pod obcisle
              bluzki z malym dekoltem (duzy dekolt odpada, bo stanik jest zabudowany). Piersi
              maja ladny ksztalt i sa naprawde mniejsze niz w innych stanikach (nosze 75 F/G).
              No i to super podtrzymanie!

Mam tez Abracadabre:

www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=abracadabra&
              i jest OK. Wyglada tak, jak na zdjeciu i na piersiach uklada sie tak, jak na
              zdjeciu:) Tzn. nie nadaje biustowi zadnego super-ksztaltu pod szczegolnie
              obcisle bluzki - piersi wygladaja naturalnie. Ja zakladam go w domu, bo juz sie
              troche "znosil" - ale pozostaje bardzo wygodny.
              Pozdrawiam!
            • butters77 Re: do Gabrysi 23.08.05, 13:22
              Mam jeszcze jedno pytanie, Gabrysiu - jak wyglada platnosc karta kredytowa??
              Placisz na poczcie przy odbiorze?
              Pozdrawiam!
              • gabrysia_s Re: do Gabrysi 24.08.05, 12:52
                Chodziło mi o abracadabrę.
                Czy on faktycznie optycznie pomniejsza biust?

Co do płatności w bravissimo, to na formularzu zamówienia wpisuję nr karty,
                datę ważności i chyba właściciela.
                Może jest jeszcze inna możliwość, nie wnikałam w to bo taka droga mi odpowiada.
                Konto mam w PEKAO SA i ze strony banku też nie miałam problemów, liczą po
                normalnym kursie waluty.
                • butters77 Re: do Gabrysi 24.08.05, 17:46
                  Dzieki za odp.

Abracadabra rzeczywiscie pomniejsza, ale nie jest to jakis spektakularny efekt.
                  Ja bylam bardzo zadowolona, kiedy zakladalam go pod jakies swobodne T-shirty -
                  wtedy biust rzeczywiscie mniej rzucal sie w oczy. Ale pod obcisle rzeczy sie,
                  moim zdaniem, nie sprawdza, bo troche za malo podnosi biust. No, ale moze Ty
                  masz ladniejszy biust:)
                  Pozdrawiam
          • ansil Bravissimo- jestem zachwycona! 06.02.06, 14:15
            www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?
            pid=OV02&cid=Clothing&sl=1&language=en-GB

top jest re-we-la-cyj-ny!
            jest tak "zbudowany, ze nawet nie trzeba paskow zawiazywac, zeby biust byl na
            miejscu.. nawet jak sie pochyle ;)
            juz mysle o zakupie takiego zupelnie bez ramiaczek, a myslalam, ze taka opcja w
            rozmiarze 80F jest niemozliwa..

kupilam tez taki komplecik:
            www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?
            pid=BB04&vid=BL36+FF&cid=Lingerie&sl=1&language=en-GB

i tez jest przesliczny- na razie nic o trwalosci nie powiem, ale lezy bardzo
            ladnie i stanowczo trzyma ;) przy tym pozostajac naprawde seksownym.. nie tak
            jak w wiekszosci modeli polskich, ze maly rozmiar jest sliczny a wiekszy to juz
            pancerz na gumach od gaci..

moge tylko polecic...
            • ansil Re: Bravissimo- jestem zachwycona! 06.02.06, 14:17
              poprawiam linki- bluzeczka

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=OV02&cid=Clothing&sl=1&language=en-GB

i stanik

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=BB04&vid=BL36+FF&cid=Lingerie&sl=1&language=en-GB

• butters77 Re: Bravissimo- jestem zachwycona! 06.02.06, 16:54
                Dzieki za Ordnung;)

Ten staniczek z motylkiem rzeczywiście śliczny - sama chcialam kupić, tyle ze
                brązowy, ale niestety nie bylo rozmiaru. Powiedz mi, Ansil, jak wyglądaja Twoje
                zakupy rozmiarowo? Czy biustonosz tej firmy Bacirubati i top Bravissimo kupilas
                w tym samym rozmiarze? Czy wypadaja tak samo? Moze masz porownanie z innymi
                firmami, np. Panache? Z góry dzięki i pozdrawiam.
                • ansil Re: Bravissimo- jestem zachwycona! 07.02.06, 11:48
                  z panache nie mam..
                  oba kupilam w moim rozmiarze,ale wydaje mi sie, ze bluzka jest
                  bardziej "liberalna" ;) w tej kwesti, bo zbudowana jest troche jak taki
                  pancerzyk, co na poczatku mnie przerazilo.. ale lezy idealnie
                  a stanik jest na pewno lekko ciasniejszy niz polskie 80, ale to dobrze, bo ja
                  mam cos pomiedzy 75/80 a kupilam 36.. miska raczej standardowa..

aa. butterss, ja sie zaraz do cie na priw odezwe jesli mozna.. ;)
                  • butters77 Re: Bravissimo- jestem zachwycona! 07.02.06, 12:13
                    Hmmm.. Waham się w przypadku bluzki między większym a mniejszym rozmiarem
                    miseczki.. Piszesz o tym "pancerzyku" - jak myślisz, czy gdybym kupiła większą
                    miskę, to jej ewentualny ciut za duży rozmiar zamaskowałaby tkanina bluzki? Mam
                    nadzieję, że brzmi to zrozumiale:)

PS. Właśnie odebrałam pocztę i aż się uśmiechnęłam do monitora, bo ostatnio
                    myślałam dokładnie o tym samym:) Zaraz wysyłam Ci maila.
                    • ansil Re: Bravissimo- jestem zachwycona! 07.02.06, 12:42
                      mysle, ze powinno byc tak jak piszesz, zeszta, podesle ci fotke ;)
            • anias0401 Re: Bravissimo- jestem zachwycona! 22.05.07, 20:31
              Dokonałam pierwszego zakupu w Bravissimo!!!! Zaszokowali mnie tempem realizacji
              zamówienia. Strój kąpielowy Vodka Martini Freya zamówiłam w czwartek w nocy, a
              we wtorek dostałam przesyłkę. Moje wrażenia odnośnie stroju opiszę w wątku dot.
              firmy Freya. Sklep jest świetny- duży wybór, szybkie działanie- jedynie ceny
              mają dość wysokie i jedne z droższych kosztów przesyłki.
    • butters77 COMEXIM 29.08.05, 22:15
      Dziewczyny, zamowilam ostatnio stanik na www.comexim.pl - konkretnie ten:

www.comexim.pl/sklep_szczegoly.php?id=9
      Mam 101 cm w biuscie, zwykle nosilam 70/75 F/FF/G.
      W Comeximie zamowilam rozmiar 75F - i tu pierwsza uwaga - staniki sa waskie w
      obwodzie! Ja wahalam sie, czy nie kupic 70, tymczasem 75 okazal sie bardzo
      dopasowany (co mnie bardzo ucieszylo).
      Klopot byl jednak z miseczka - F okazala sie za mala. W ofercie na stronie
      internetowej rozmiarowka siegala tylko do F, wiec chcialam wymienic stanik na
      inny model, lecz (tu mile zaskoczenie:) pani ze sklepu zadzwonila do mnie i
      zaproponowala uszycie "Susany" w rozmiarze G. Ucieszylam sie i czekalam na stanik.
      Przesylka przyszla bardzo szybko, G okazalo sie znacznie lepsze niz F, jednak
      wciaz odrobine za male:/ Nie wymienialam juz, bo jest to niewielka niedogodnosc,
      doszlam jednak do wniosku, ze najlepiej sposrod Comeximowych stanikow lezalby na
      mnie rozmiar H (no, moze troche musialabym podciagnac ramiaczka).
      Pisze tak szczegolowo, bo na stronie Comeximu nie ma zadnej tabeli rozmiarow - a
      moze kogos to uchroni od zwrotow czy wymian.

Reasumujac:
      - staniki waskie w obwodzie
      - miseczka raczej nieduza
      - jesli podoba Wam sie jakis model, a nie ma Waszego rozmiaru - napiszcie, czy
      nie mozna by uszyc - WARTO
      - generalnie stanik wykonany bardzo solidnie, ladnie podtrzymuje piersi, polecam.

Aha, przy rozmiarze G mialam z tylu 3-rzedowe zapiecie. pzdr
      • satia2004 Re: COMEXIM 29.08.05, 23:58
        Ja też niedawno skorzystałam z COMEXIMU więc podziele sie wrażeniami. Zamawiałam
        telefonicznie (właśnie ze względu na ten brak tabelki z rozmiarami) - pani na
        drugim końcu linii bardzo miła, kompetentna. Wybrałam model VIP:
        www.comexim.pl/sklep_szczegoly2.php?id=35
        Normalnie nosze 70E i taki za radą sprzedawczyni zamówiłam. Pod biustem jest
        bardzo wąski ale mi to pasuje, miseczki - ciut małe ale nie na tyle żeby
        wymieniać. Sam model niestety doskonały nie jest :( ( ale doskonałoście sie nie
        spodziewałam po staniku do noszenia bez ramiączek ;) )

Stanik jest bardzo stabilny i dobrze wykonany - wysokie fiszbiny, szeroka taśma
        z 3 rzędami haftek, miseczki z delikatnej gąbeczki. W zasadzie ma 2 mankamenty:
        1) drobna wada to duży szew pionowo przez miseczkę - może odznaczać sie pod
        obcisłymi rzeczami (na zdjęciu wygląda płasko ale jest na samym "szczycie" piersi)
        2) wada niestety dużą jest szerokość miseczki - fiszbina w kształcie litery U
        kończy sie po pachą przez co biust w miseczce spychany jest na boki i u mnie
        "wychodzi" poza obrys ciała.

Generalnie jestem zadowolona z obsługi i jakości, ale model średnio im sie udał.
        Pewnie niedługo spróbuje z innym.
      • butters77 Re: COMEXIM - podejscie drugie:) 08.09.05, 23:41
        No i znowu kupilam w Comeximie:) Tym razem model Nuria - bardzo podobny do
        poprzedniego(uparlam sie na usztywniany:), ale bez wzorkow. Nauczona
        doswiadczeniem, zamowilam 75H (znowu uszyli mi na zyczenie - duzy plus za to dla
        sklepu!!!).
        Niestety, i tym razem nie lezy idealnie:/ Nie wiem, czy to specyfika moich
        piersi, ale mialam wrazenie, ze miseczka jest za szeroka i za plytka:( Satia
        napisala wyzej:

> wada niestety dużą jest szerokość miseczki - fiszbina w kształcie litery U
        > kończy sie po pachą przez co biust w miseczce spychany jest na boki i u mnie
        > "wychodzi" poza obrys ciała.

I ja mam troche podobne spostrzezenia:/ Fiszbina wprawdzie nie konczy sie za
        gleboko pod pacha, ale jest nieproporcjonalnie szeroka do glebokosci miseczki.
        Porownywalam ten stanik z innymi, ktore mam - w mniejszych rozmiarach - i
        rzeczywiscie - fiszbina jest szersza niz w tamtych, a miseczka plytsza. Za to -
        bardziej zabudowana u gory:/
        Mysle, ze przy mniejszych rozmiarach moze nie byc tego problemu - podobnie jak
        przy miekkich miseczkach. Dlatego nie odradzam zakupow w Comeximie w ogole - ten
        stanik, podobnie jak poprzedni, wykonany jest bardzo ladnie (na pewno nie
        gorzej, niz z Avocado!!), a znacznie tanszy. No i te romziary na zamowienie:)
        Pozdrawiam!
    • miho_miho Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 08.09.05, 13:55
      Nie wiem czy ten link juz sie gdzies tutaj nie pojawil, ale na wszelki wypadek
      wklejam:
      www.figleaves.co.uk
      ten sklep ma bardzo fajna stfrukture, mozecie np. zaznaczyc swoj rozmiar i
      pokaze wam wszystkie staniki w waszym rozmiarze.
      co prawda nie kupowalam w nim nigdy, ale moge sie tam zapoznac z
      markami,mdoelami, cenami i ogolnie sie pocieszyc, ze nie jestem mutantem, bo po
      powrocie z zakupow czasem sie tak czuje :)
      • satia2004 Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 08.09.05, 14:47
        miho_miho napisała:
        >i ogolnie sie pocieszyc, ze nie jestem mutantem, bo po
        > powrocie z zakupow czasem sie tak czuje :)

Ehhh... sklep jak z marzeń... wpisuje 32E i ... prawie 100 modeli :DDDDD
    • satia2004 Intymna.pl 08.09.05, 14:58
      www.intymna.pl
      Nie wiem czy któraś z Was trafiła do tego sklepu ale mają całkiem spory wybór w
      większych rozmiarach (głównie Samanta, Triumph i Alles). Wyszukiwanie po
      rozmiarach co bardzo ułatwia poruszanie ;)

Skusiłam sie na model "Romantic" firmy Alles - z ciekawości bo firmy nie znam a
      staniczek bardzo mi sie spodobał. Wybrałam biały (żeby go zobaczyć trzeba
      kliknąć na powiększenie zdjęcia a następnie wybrać "POWIĘKSZ ZDJĘCIE (2)"):
      www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=show_prod&page_id=catalog&cat_id=0&mid=31&id=4280&page=3&sizeslt=59&sess_id=ba08e5dc200a082759835f2e9e57b92f

Wadą jest długie oczekiwanie (14dni) ale jak dojdzie to opiszę wrażenia :)
      • karolina.23 Re: Intymna.pl 28.01.07, 11:22
        Również polecam sklepik intymna.pl. Faktycznie wyszukiwanie po rozmiarach jest
        dużą zaletą, pozwala uniknąć frustacji i zawodu, gdy lista z rozmiarami
        pięknego stanika kończy się na 75c :) Bardzo sprawna obsługa sklepu.
    • eff_ula Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 09.09.05, 23:02
      Witam,
      A czy któraś z Was kupowała cokolwiek na www.e-lady.pl ? Jak wygląda u nich
      kwestia rozmiarów? (ja mam 75E)
      Spodobały mi się u nich ceny, na próbę chcę kupić jeden komplet, któryś z tych:
      www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=1602
      www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=1336
      www.e-lady.pl/index.php?d=show&colid=198
      www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=1181
      www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=181
      Będę wdzięczna za opinie!
      • satia2004 e-ady - Lupoline 09.09.05, 23:13
        Nie kupowałam na e-lady.pl ale wydaje mi sie że mierzyłam ten ostatni model
        (Tulipan Lupoline) w normalnym sklepie i leżał jakoś nieszczególnie (płytka
        miseczka).
        • eff_ula Re: e-ady - Lupoline 09.09.05, 23:21
          Dzięki za odpowiedź, zwłaszcza, że właśnie ten Lupoline spodobał mi się
          najbardziej. Chyba jeszcze pomyślę.
    • ansil tanie sportowe topy 15.09.05, 12:40
      planujac (ciagle tylko planujac ;) uprawianie sportow uzupelnilam ostatnio
      swoja garderobe w sklepie internetowym satini.pl
      adres wyszukalam na allegro, sprzedajaca byla przemila i pomocna jak jeszcze mi
      sie nie zdarzylo spotkac.
      i tak- zamowilam z wielka naiwnoscia i nadzieja model usztywniany rozmiar 80 D,
      a nuz sie wcisne, lyra i te sprawy:
      www.satini.pl/index.php?mode=details&pcid=54&prodid=338
      no coz, na bank sie nie wcisne.. stanik jest ewidentnie na rozmiar D
      natomiast topy bezszwowe
      www.satini.pl/index.php?mode=details&pcid=24&prodid=149
      www.satini.pl/index.php?mode=details&pcid=24&prodid=227
      sa rewelacyjne, gatki i body tam zamowione tez..
      aaa.. bralam L i XL i pakowalam do nich 75 E-F
      • butters77 Re: tanie sportowe topy 15.09.05, 17:13
        Wiesz co,Ansil,tak sobie mysle - jesli to 80D jest dla Ciebie niedobre, to moze
        bys komus oddala/sprzedala? Chyba ze masz juz jakas chetna:) Ale jezeli ma sie
        marnowac w Twojej szafie.. Podsylam link:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27002825&v=2&s=0
    • amarandyna Cale 15.09.05, 19:08
      Patrzyłam w tych polecanych sklepach zagranicznych, bardzo ładne rzeczy mają,
      ale jak się przelicza ten wymiar pod biustem? Tzn. 80 cm to ile by było w
      calach? Dodam - mam 80 cm + miseczka G.
      • satia2004 Re: Cale 15.09.05, 19:44
        I cal to zdaje sie 2,5 cm. Nie wiem czy dokładnie bo mam taką miarkę z jednej
        strony cm a z drugiej cale, ale 80cm to 31,5 cala.
        Na tej stronie na dole możesz przeliczyć swój rozmiar podając centymetry (trzeba
        tylko zmienić "inches" - cale na centymetry :)
        www.figleaves.com/uk/sizing/sizing_guide.asp
        80 pod biustem to będzie rozmiar 36 - miseczki chyba idą dość klasycznie.
        • amarandyna Re: Cale 15.09.05, 20:04
          Wspaniale, dziękuję, faktycznie wychodzi 36.
      • butters77 Re: Cale 15.09.05, 19:58
        Mi ta strona sie nie otwiera:/ Ale wiem, ze:

70 cm = 32
        75 cm = 34
        80 cm = 36
        itd
    • achemiczka Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 21.09.05, 13:29
      To jeszcze ja coś dodam. Niedawno znalazłam, wydaje mi się fajny sklep.
      Zaznaczam, że na razie nic tam nie kupowałam. Moze są na forum osoby, które
      robiły tam zakupy, więc prosze o jakieś recenzje :)
      Oto namiary:
      www.biel.com.pl/
      • butters77 BIEL 22.09.05, 12:21
        Moje pierwsze spostrzezenie: drogo.

Przykladowe porownanie cen z Bellissima (ktora przeciez tania nie jest) - model
        "Daisy" firmy Panache:

www.biel.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=26&products_id=851
        www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=92&kategoria=ad
        165 a 199 zl to zasadnicza roznica:/
    • d80 tylko bellissima 21.09.05, 21:23
      Ja gorąco polecam bellissima.com.pl. Ceny owszem są wysokie, ale jest teraz
      duża promocja, piękny biustonosz można kupić poniżej 100 zł. ja jestem ze
      swojego baaardzo zadowolona
      • zazulla Re: tylko bellissima 07.03.06, 01:26
        Ile kosztuje przesylka w Bellisimie bo nie potrafie tego znalezc na stronie.
        • dagi1982 Re: tylko bellissima 18.06.06, 22:42
          dziewczyny-mam pytanie-jak jest z rozmiarówką w bellissimie?taka sama jak w
          avocado?i jeszcze jedno-może mozecie polecic jakis dobry stanik-ktory wyglada
          ladnie,a jednoczesnie daja dobry efekt podtrzymania,w ktorym piersi nie
          rozchodza sie na boki oraz nie wygladaja jak piramidki...oprocz stanika-
          poszukuje kostiumu 2-czesciowego-moze podzielicie sie swoimi opiniami:)
          • zazulla Re: tylko bellissima 19.06.06, 09:34
            W Bellissimie jest kilka marek czyli Freya, Fantasie, Panache. Musisz zobaczyc
            w opiniach o poszczegolnych firmach jaka maja rozmiarowke.
      • zazulla organizacja w bellissimie 25.03.06, 10:45
        Prawie dwa tygodnie temu zamowilam Tango II w promocji. Caly czas byl stan
        potwierdzenia zamowienia przeze mnie. Napisalam do nich po tygodniu czy ten
        rozmiar czyli 75HH w ogole jest ale nie odpowiedzieli.

Z racji, ze za tydzien bede w Gdansku a zamowilam biustnosz za pobraniem,
        poprosilam mailowo o anulowanie zamowienia [skoro status sugerowal ze nic nie
        zrobili w tej sprawie]. Tez nie dopowiedzieli, wiec na drugi dzien zadzwonilam.
        Mila pani powiedziala ze oczywiscie anuluja zamowienie i nawet moj mail maja
        wydrukowany [bo poprosilam o przygotowanie kilku modeli w sklepie w Gdansku].
        Pani zapewnila mnie za zamowienie na Tango jest anulowane ale mila kilka dni a
        status zamowienia ani drgnie.

Pisze to dla tych, ktore tak jak ja pierwszy raz cos u nich zamawiaja i sie
        denerwuja :)
        • yaga7 Re: organizacja w bellissimie 25.03.06, 14:45
          Ja na pierwsze zamówienie z bellissimy czekalam blisko dwa miesiące i szlag mnie
          trafiał ;)
          Oni tam trochę wolno pracują, niestety.
      • butters77 BELLISSIMA (yaga7) 17.05.06, 13:36
        20.03.06 yaga7 napisała:

Hmm, generalnie ten sklep wystawił moją cierpliwość na wielką probę ;)

Zamawiałam dwa razy. Za kazdym razem czekałam ponad miesiąc. Pisali, że dlatego
        tak długo trwało, że zamawiałam produkty z wyprzedaży, których nie mieli na
        stanie. Ponoc jak się zamawia produkty z aktualnych kolekcji nie ma takich
        problemów.

Jak się zamawia coś z wyprzedaży, lepiej do nich najpierw napisać maila, czy ten
        rozmiar jest w ogole dostępny. Raz chciałam coś zamówić, ale okazało się, że nie
        ma już tego rozmiaru, mimo, że na stronie internetowej był jako dostępny.

Zwrotow ani wymiany nie robiłam - na szczęście wszystko było dobre ;)

Pewnie coś jeszcze tam kupię - no chyba, że się zaopatrzę w kredytówkę i będe
        kupować na stronach angielskich :)
        • butters77 Re: BELLISSIMA (maith) 17.05.06, 13:37
          02.04.06 maith napisała:

Ostatnio polecano tu ich promocje, że rozmiarówka może i przetrzebiona, ale da
          się coś upolować.
          Weszłam na stronę i:
          1) informacja zła - napisali, że przy promocjach nie przyjmują zwrotów. Można
          najwyżej wymienić na inny (sic!) rozmiar. A promocje wynikały przypominam z
          przetrzebionej rozmiarówki i to było widać.
          Bardzo to wygląda niepoważnie.

2) informacja dobra - oczywiście ten zapis jest nielegalny, a zatem nieważny.
          Jeśli już dojdzie co do czego, to mamy pełne prawo zwrócić towar kupiony
          "wysyłkowo", w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny. Uprawnienie to jest
          całkowicie niezależne od tego, czy staniki kupujemy na promocji, czy nie i sklep
          nie może unieważnić w tej kwestii zapisów ustawowych.

Reasumując, zawarta na ich stronie informacja "Towar zakupiony w promocji może
          zostać wymieniony na inny rozmiar, ale nie podlega zwrotowi pieniędzy. Wymiana
          uzależniona jest od zasobności magazynu w dany model." jest niezgodna z polskim
          prawem.
          • butters77 Re: BELLISSIMA (yaga7) 17.05.06, 13:38
            02.04.06 yaga7 napisała:

No to szkoda, że nie wiedziałam, że to jest nielegalne, bo kupowałam sobie u
            nich komplet: stanik i figi. Stanik w porządku, figi są za duże. Nawet nie
            probowałam zwrócić, bo przeczytałąm, że nie można. Wymienić nie mogłam, bo
            rozmiaru mniejszego nie było...
            Ale będę pamiętać na przyszłość.
            • butters77 Re: BELLISSIMA (maith) 17.05.06, 13:39
              03.04.06 maith napisała:

Być może jeszcze nie wszystko stracone. Jeśli nikt ich nie używał, tylko po
              prostu odłożyłaś je na dno szafki i przysłali Ci je nie dawniej niż 3 miesiące
              temu, to nadal możesz je zwrócić, bo w tej sytuacji chroni Cię jeszcze jeden
              przepis, a w zasadzie dwa.
              Pierwszy - art. 3.1. ustawy ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz
              odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny nakłada na
              przedsiębiorcę zawierającego umowę poza lokalem przedsiębiorstwa obowiązek
              poinformowania Cię o prawie do odstąpienia od umowy. Rozumiem, że to był produkt
              z promocji, a zatem oni zrobili coś odwrotnego - wprowadzili Cię w błąd
              twierdząc, że nie możesz go zwrócić.
              W tej sytuacji obejmuje Cię ochrona wynikająca z art. 4 ustawy.
              I to jest ten drugi przepis. Zgodnie z nim, jeśli nie poinformowali Cię na
              piśmie o prawie do odstąpienia, to 10-dniowy termin się nie rozpoczyna. Liczy
              się dopiero od momentu, kiedy dowiesz się, jak jest naprawdę. Niemniej jednak
              nie można na tej podstawie odstąpić po upływie 3 miesięcy od jej wykonania. Stąd
              to ograniczenie 3 miesięcy.
              Odesłanie niestety następuje na Twój koszt.
              • butters77 Re: BELLISSIMA (yaga7) 17.05.06, 13:40
                05.04.06 yaga7 napisała:

No niestety, kupiłam ponad 3 miesiące temu.
                Trudno, pozostaną w woreczku foliowym, albo może mi się uda sprzedać na allegro ;)
        • zazulla Bellissima - po dlugich przejsciach 24.05.06, 20:57
          Historia mojego niefortunnego zakupu Tango II jest znana.

Dzisiaj odebralam paczke z Bellissimy z slicznym Fantasie Clover 70HH. Cala
          akcja zakupow w Bellissimie u mnie trwala od 14.03.2006 do 24.05.2006

W tym czasie zlozylam zamowienie przez Internet. Potem je odwolalam bo
          pojechalam do Gdanska. W Gdansku kupilam biustonosz, ktory po 2 tygodniach
          odeslalam. Nastepnie udalo sie zamowic dla mnie biustonosz ktorego nie maja w
          ofercie [ale ktory tanio wyprzedaje Brastop :P]. Zamowienie wyslano priorytetem
          i wczoraj bylo do odebrania.

Koszt:
          - Tango II 130 zl
          - odeslanie Tango 6,50 zl
          - doplata do Clover i za przesylke 30 + 13 zl
          Razem 179,5 zl. Suma dla mnie gigantyczna!

Wnioski:
          - droga i bielizna i przesylka [zawsze 13 zl nawet przy przelewie]
          - dlugo sprowadza bielizne
          + cudownie cierpliwa obsluga w sklepie w Gdansku [1.5h w przymierzalni i 25
          biustonoszy]
          + anielska cierpliwosc i rzetelnosc w odpisywaniu na maile, pomoc w doborze
          + jedyna alternatywa dla osob bez wypuklych kart pozwalajacych placic w necie

Ja wyrobilam sobie eKarte w mBanku wiec raczej bede korzystac z Brastop, ten
          biustonosz od nich kosztowalby mnie z przesylka z Anglii 121,5 zl :)))
          • zuzia_65g Re: Bellissima - po dlugich przejsciach 25.05.06, 13:06
            Co do platnosci za przesylke przy przelewie to oni pobieraja 8zl. Tak
            przeczytalam w ulotce dolaczonej do ich katalogu, ktory mi wyslali. Po
            przeczytaniu twojej informacji zadzwonilam do nich, aby potwierdzic koszt
            przelewu. Okazuje sie, ze kosztuje on 8zl. Wczesniej kosztowal rzeczywiscie 13,
            ale teraz zmienili oplaty. Tak samo jak placisz karta kredytowa dostawa
            kosztuje cie 8zl.
            • zazulla Re: Bellissima - po dlugich przejsciach 25.05.06, 18:08
              Musieli to calkiem niedawno zmienic. Bo w marcu wszystkie przesylkie,
              niezaleznie od rodzaju platnosci kosztowaly 13 zl. Trudno, ale przynajmneij
              dobrze ze to zmienili. Wole placic na konto i miec tansza przesylke.
          • zuzia_65g Re: Bellissima - po dlugich przejsciach 25.05.06, 13:59
            Kidy zamowilas Clover?
            • zazulla Re: Bellissima - po dlugich przejsciach 25.05.06, 18:07
              13 maja dostalam meila ze juz zamowiono go dla mnie. A zapytalam ich o ten
              biustonosz 26 kwietnia.

Swoja droga wlasnie ten biustonosz, w tym kolorze i rozmiarze byl na Brastop i
              zniknal :)
      • butters77 BELLISSIMA - czas realizacji (susan_mayer) 17.05.06, 13:42
        12.05.06 susan_mayer napisała:

w Bellissimie czeka sie strasznie dlugo - za dlugo jak dla mnie.
        Jakis czas temu postanowilam przetestowac "zrodlo", czyli sklep angielski
        Bravissimo. Zlozylam kilka zamowien - na przesylke czekalam za kazdym razem 3
        do 5 dni (a w Belissimie minimum 3 tygodnie! Kiedys przez 2 miesiace nie
        mialam zadnej informacji o moim zamowieniu, a po mojej interwencji
        telefonicznej okazalo sie, ze dany model zostal wycofany...). I co wazne - przy
        zamawianiu w Bravissimo koszty sa mniejsze, nawet jesli doliczy sie koszty
        przesylki z Anglii. Niestety, ostatnie zamowienie do mnie nie dotarlo.
        Zapewniono mnie, ze przesylka zostala prawidlowo nadana, a to bylo ponad 2
        tygodnie temu. 30 GBP przepadlo (placilam karta). Zastanawiam sie, jakim
        lupem dla zlodzieja (z poczty?) moze byc stanik w rozmiarze 65 G. No i teraz
        mam dylemt, czy zamawiac dalej?
        • butters77 BELLISSIMA - czas realizacji (yaga7) 17.05.06, 13:43
          13.05.06 yaga7 napisała:

Ja też b. długo czekałam. Tak około kilku tygodniu za każdym razem.
          W przypadku drugiego zamówienia zamawiałam cały komplet z figami. Przyszedł sam
          stanik, było napisane, że mają dosłać resztę. Po jakimś czasie napisałam maila,
          bo nic nie dochodziło i pani powiedziała, że zasadniczo tych fig w tym rozmiarze
          to nie ma, wiec nie wyślą ;) Pewnie gdybym nie napisała maila, to bym czekała i
          czekała.

Jak będe miec kredytówkę, będę kupować w Anglii. ALe na razie nie mam, wiec
          możliwe, że jeszcze skorzystam z usług bellissimy.
        • butters77 BELLISSIMA - czas realizacji (kasia70g) 17.05.06, 13:44
          12.05.06 kasia706 napisała:

ja zamówiłam 9 maja millie.dzisiaj nie wytrzymałam i zadzowniłam do nich
          zapytać sie kiedy mogę się spodziewać realizacji zamówienia.Pani mi
          powiedziała, że ten model sprowadzają z anglii i muszę się liczyć z
          oczekiwaniem na niego przez 21 nie licząc sobót, niedziel i świąt:(Strasznie
          dlugo, jak dobrze pojdzie otrzymam moje staniczki koło 5 czerwca :(
        • butters77 Re: BELLISSIMA (pitahaya1) 17.05.06, 13:45
          12.05.06 Pitahaya1 napisała:

Dziś dostałam przesyłkę.
          Z zawartości jestem zadowolona, z obsługi średnio.

-czas oczekiwania podany przy modelu mial wynosić 3-4 dni
          -po dwóch tygodniach ciszy kliknęłam ponownie w link potwierdzający a tam
          komunikat "bład potwierdzenia zamówienia..."
          -napisałam do nich zapytanie, czy transakcja została anulowana (bielizna była z
          przeceny) ale okazało się, ze jednak nie, mieli wysłać następnego dnia
          -minęły kolejne dwa tygodnie i dostałam swoją przesyłkę

Na paragonie nie ma żadnej wzmianki o możliwości zwrotu (w Avocado i innych
          firmach jest wyraźna informacja oraz druk zwrotu).

Poza tym ja znów pomarudzę o wysyłce. Koszt wysylki to 13zł. W tej cenie mogliby
          wysilić się i przesłać bieliznę (wartą kilkaset zł) w pudełku a nie kopercie
          bąbelkowej. Wiem, ze marudzę ale...trąci mi tu przesadną oszczędnością.
        • butters77 BELLISSIMA (zazulla) 17.05.06, 13:46
          12 maja zazulla napisała:

14 marca potwierdzilam zamowienie Tango II. Przez prawie 2 tygodnie nic sie nie
          dzialo wiec anulowalam zamowienie bo mialam zamiar byc na dniach w Gdansku.

3 kwietnia kupilam w ich sklepie w Gdansku Tango II. W domu [Rzeszow] okazalo
          sie ze jednak rozmiar jest zly. Pozwolono mi go odeslac, ale kasa zostanie u
          nich na kolejny zakup. Prowadzilam bardzo dlugo rozmowe mailowa z bellissima, w
          wyniku ktorej ustalilismy ze Panache nie nadaje sie dla mnei dlatego bede
          celowac w Fantasie i Freye. Pani podobno napisala maila do Frei w moim imieniu
          o dlugosc stalek ale odpowiedzi dalej nie mam.

Tak samo zasugerowalam model Fantasie Clover, ktorego nie ma na stronie i
          bellissima moze mi go sprowadzic za 159 zl [zalezy mi zeby kupic biustonosz z
          niewielka doplata po tym Tango II 129 zl] plus koszty przesylki [pewnie 13 zl].

28 kwietnia poprosilam o zamowienie Clover i tu sie rozmowa urwala. Musze do
          nich napisac na czym stanelo, czy go zamowili i czekaja na przesylke czy
          poprostu zapomnieli o mnie.

Co smieszne, na moim koncie w bellissimie nadal widnieje zamowienie z 14.03 o
          statusie zamowienie potwierdzone :)

Moje wrazenia - maja drozej niz w brastop, lacznie z przesylka [niezaleznie od
          formy platnosci 13 zl]. Dluuuuuuuuuuuuugo sie czeka na przesylke do domu.
          Plusem jest cierpliwosc pani w sklepie w Gdansku jak i pani z ktora tyle
          pisalam maili.
          • inkaka BELLISSIMA pochwała 25.05.07, 19:04
            A ja z przyjemnością pochwalę BELLISSIMĘ . Zamówiłam 2 biustonosze 15
            maja,zapłaciłam kartą kredytową. Po trzech dniach sprawdziłam na ich stronie
            moje zamówienie i trochę się zaniepokoiłam -cały czas przy zamówionych
            biustonoszach był napis "autoryzacja w trakcie". Napisałam więc maila z
            pytaniem dlaczego taki komentarz i czy pieniadze wpłynęły. Na następny dzień
            rano zadzwoniła do mnie miła pani, wyjaśniając, że pieniądze oczywiście
            wpłynęły, komentarz jest generowany komputerowo i przy zapłacie kartą zawsze
            taki się pojawia , a firma nie ma na to wpływu.Powiedziała też, że jutro
            zamówienie będzie zrealizowane. No i właśnie dzisiaj , czyli po 10 dniach od
            zamówienia (własciwie 9, bo w nocy zamawiałam) dostałam oba biustonosze.
            • paula.ina Re: BELLISSIMA załamka!!! 20.07.07, 22:40
              Na początku czerwca zachciało się mi biustonosza z odpinanymi ramiączkami.
              Wypatrzyłam taki fajny (Venus Strapless) w Bellissimie. Trochę się wahałam, bo
              chciałam go otrzymać przed jesienią, a u nich to nigdy nic nie wiadomo ale
              zamówiłam 3 czerwca, do 17 lipca oczywiście żadnego odzewu, więc wysłałam maila
              z zapytaniem, co z moim zamówieniem. Dostałam maila, że stanik właśnie został
              wysłany. Czekam więc z niecierpliwością a dziś wróciłam do domu, gdzie na
              sekretarce czekała na mnie wiadomość, że bardzo przepraszają, ale wysłali
              mi...inny model! Bez odpinanych ramiączek! I czy byłabym tak miła i im go
              odesłała, to oni prześlą mi właściwy. Ech, jak przyjdzie awizo, to nawet mi się
              na pocztę iść nie będzie chciało...
    • ranczo6 Re: www.brastop.com 10.10.05, 22:29
      dziewczyny polecam Wam gorąco sklep htpp://www.e-intymna.pl
      kupuję tam i jestem naprawdę bardzo zadowolona
      • marcia74 Re: Avocado - Passiflora 24.11.05, 17:41
        Dziewczyny, wlasnie odebralam przesylke z Avocado. Oczywiscie mam na sobie moj
        nowy nabytek. Oto on:
        www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=passiflora&
        Powiem tak: stanik jest ladny, taki wiosenny chcialoby sie powiedziec, przez
        ten rozowy kolor chyba te skojarzenia.
        Rozmiar miseczki dobralam super, biust (75E) uklada sie bardzo ladnie, stanik
        super trzyma. Tylko, co zdarza mi sie pierwszy raz, 75 jest troszeczke za
        ciasne dla mnie pod biustem. Moze sie oczywiscie odrobine rozciagnac, ale chyba
        wolalabym kupic sobie taki "poszerzacz" do stanikow. Nie wiem tylko gdzie, ale
        juz zwrocilam sie do Was z odrebnym pytaniem :-) Generalnie - polecam, na
        wiosne i lato - super!!!!
        • anotherwoman Rozmiarówka w Comeximie 09.01.06, 15:31
          www.comexim.pl/regulamin.php
    • butters77 Brastop.com - uwagi 06.02.06, 11:57
      Rzeczywiscie przeceny maja czasem fantastyczne, ale jest klopot z dostepnoscia
      przecenianych produktow:(

Wczoraj zlozylam zamowienie na 2 staniki, wybralam platnosc karta kredytowa i
      juz sfinalizowalam transakcje (!) - kiedy pojawil sie napis: "Sorry the size you
      selected is currently out of stock". Dziwi mnie to - i napisalam do nich w tej
      sprawie, ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Podejrzewam, ze po prostu nie obciaza
      mi karty (sprawdzalam jej stan - do tej pory nie obciazyli), ale to bzdura, zeby
      informacja o dostepnosci pojawiala sie na koncu transakcji! Zdziwilo mnie tez,
      ze ten tekst byl taki ogolny - zamawialam 2 staniki, a tam zadnych konkretow,
      czy obu nie ma, czy tylko jednego... Czy Was tez kiedys cos podobnego spotkalo?
      Dam znac, jak to sie u mnie skonczylo. Pozdr
      • butters77 Re: Brastop.com - c.d. 23.02.06, 15:57
        Aaach, tak pro forma napiszę, że jednak wszystko się udało, sytuacja została
        wyjaśniona - i tak oto stałam się posiadaczką 3 nowych staników!:) Wszystkie są
        CUDNE (przedstawię je wkrótce w "Galerii") - póki co powiem krótko: polecam
        Brastop. Przyznam, że miałam wątpliwości co do tych promocyjnych cen - bo w
        porównaniu z Bravissimo czy Bellissimą były naprawdę bardzo niskie (np. 9
        funtów, podczas gdy na Bravissimo stanik w dużej obniżce kosztuje drugie tyle).
        Obawiałam się więc, że staniki będą miały jakiś defekt albo coś - ale nic z tych
        rzeczy. Zamówiłam te trzy:
        www.brastop.com/acatalog/copy_of_Panache_Ophelia.html
        www.brastop.com/acatalog/Panache_Amelia_White_atod.html
        www.brastop.com/acatalog/Panache_Salsa_Fuchsia_atod.html
        (ten ostatni za radą Achemiczki, której z tego miejsca dziękuję:)

Co do szczegółów biustonoszy, to powiem o nich przy fotkach - ale ważne jest to,
        że za całość (włącznie z przesyłką) zapłaciłam 39,8 funta, co dało ok. 225 zł!!
        Przyznacie, że za 3 nowiutkie staniki Panache to nie jest dużo. Oczywiście
        miałam to szczęście, że tym razem trafiłam z rozmiarami:) Ale jeśli znajdziecie
        coś dla siebie w promocji Brastop, to naprawdę polecam.
      • aska01 Re: Brastop.com - uwagi 11.01.07, 21:13
        Chyba powinnam byla przeczytac ten watek, zanim zaczelam zamawiac - zajrzalam na
        ostatnie wyprzedaze brastopu i rzucilam sie na ladne niedrogie staniki,
        zamowilam, zaplacilam. Dzis dostalam maila, ze jeden jest niedostepny (jeszcze
        wczoraj, jak zamawialam, byl na stanie), ale zaoferowali 10% znizki na jakis
        inny (wybrany przeze mnie). Z racji, ze nie do konca chcialo mi powtarzac zabawe
        z placeniem karta (gdybym musiala doplacic), wybralam inny stanik dokladnie w
        tej samej cenie, co oryginalny. W sprawie ewentualnej znizki jeszcze sie
        zorientuje - o ile nie bedzie to wymagalo ode mnie wypelnienia 10 formularzy dla
        odzyskania 90 pensow. Na razie czekam z niecierpliwoscia na przesylke.
        • kasica_k Re: Brastop.com - uwagi 11.01.07, 22:47
          Nie bedzie wymagalo. Po prostu wrzuca Ci na karte roznice, albo zdejma brakujaca
          sume (jakbys wziela drozszy). Ostatnio mieli taka promocje - 10% znizki w
          przypadku wymiany, byc moze ona dalej trwa i w zwiazku z tym Ciebie objela, albo
          po prostu chca Ci wynagrodzic brak towaru, ktory zamowilas. Formularz (w liczbie
          pojedynczej) wypelnia sie tylko przy zwrocie i trwa to minute :)
    • maja285 Re: jak to wygląda??? 23.02.06, 20:21
      napiszcie mo prosze jak po kolei wygląda zamawiamie w zagranicznych sklepach
      internetowych, jak placicie? Ile kosztuje przelew? no i przesyłka?
      • butters77 Re: jak to wygląda??? 23.02.06, 20:34
        Maju, oplata za przesylke jest rozna - ale z reguly przesylka do Polski kosztuje
        ok. 4 funtow (czyli 4 x 5,5zl przy obecnym kursie). Ja zawsze płace kartą
        kredytową - i procedura jest tu dokładnie taka sama, jak przy zapłacie kartą w
        polskim sklepie internetowym (czyli wpisujesz nr karty, autoryzujesz itd.).
        Wczesniej oczywiście musisz sie zarejestrować w danym sklepie (wpisujesz swoje
        dane, adres, jakies haslo). Co do innych form platnosci sie nie orientuje.
        • maja285 Re: jak to wygląda??? 23.02.06, 22:08
          a płacąc kartą kredytową ponosisz jakieś dodatkowe koszty?
          • coffee1 Re: jak to wygląda??? 24.02.06, 10:53
            Witajcie!
            czytam forum od dłuzszego czasu i jestem przeszczęśliwa, że ono istnieje. Tak
            trudno jest kupic fajną bieliznę kiedy ma się duży rozmiar stanika.
            Nigdy nie kupowałam w sieci przy pomocy karty kredytowej. Tyle o tym piszą,
            przestrzegaja, ze niebezpieczne. Nie boicie się ryzyka?
            • butters77 A'propos płatności kartą 24.02.06, 13:11
              Co do płatności kartą - nie boję się, chociaż wiadomo, że opinie bywają różne.
              Ostatnio słyszałam w jakimś programie o bankowości elektronicznej (chyba na
              tvn24) coś takiego: "informatycy twierdzą, że płatność przez internet pozostawia
              wiele furtek dla złodziei - ale nadal z niej korzystają - jako wygodnej,
              nowoczesnej i udoskonalanej z roku na rok". Ja się pod tym podpisuję. I w
              polskich sklepach int., jeśli to możliwe, też płacę kartą. Ale wiadomo, każdy
              ryzykuje za siebie:)

Co do opłat za transakcję - żadnych dodatkowych nie ma. Spójrzcie zresztą na
              wypowiedzi Gabrysi w tym wątku - to Jej doświadczenia przekonały mnie, by
              spróbować płatności kartą. Płatność wygląda tak, że po przejściu do formularza
              zamówienia wpisuje sie swoje dane, nr karty, datę ważności i taki 3-cyfrowy kod
              (końcówkę numeru z rewersu karty) - zresztą instrukcje przy formularzu są bardzo
              proste. Po weryfikacji karty przez system, moje konto zostaje obciążone. A potem
              przychodzi przesyłka:)
              • candy74 Re: A'propos płatności kartą 24.02.06, 16:35
                Ja mam jeszcze pytanie natury technicznej. Mam konto złotówkowe i do niego kartę
                visa. Zakupy chcę zrobić w sklepie w Anglii. Czy mogę płacić kartą od konta
                złotowego, czy muszę założyć sobie walutowe specjalnie do zakupów w sieci?
                • butters77 Re: A'propos płatności kartą 25.02.06, 19:08
                  Hmm, ja nie mam walutowego - i jest ok.
                  • candy74 Re: A'propos płatności kartą 25.02.06, 23:43
                    ...czyli bank sobie sam przelicza ełra na zł i już? I nie w związku z tym
                    żadnych dodatkowych opłat?
                    Chyba pójdę do mojego banku i zapytam na wszelki wypadek, bo po Millenium można
                    się wszystkiego spodziewać.
                    • zazulla Re: A'propos płatności kartą 26.02.06, 00:39
                      candy74 napisała:

> ...czyli bank sobie sam przelicza ełra na zł i już? I nie w związku z tym
                      > żadnych dodatkowych opłat?
                      > Chyba pójdę do mojego banku i zapytam na wszelki wypadek, bo po Millenium
                      można
                      > się wszystkiego spodziewać.

Wszystkiego to po PKO BP mozna sie spodziewac. Szczegolnie prlowskiego
                      podejscia do klienta.
              • margaretka02 Re: A'propos płatności kartą 01.06.06, 10:33
                Co do płatności karta kredytową w internecie: ja sporo płacę kredytówką. Akurat
                mój bank (lukas) nalicza opłaty za transakcje, jeżeli zostały przeprowadzone w
                walucie innej niż złoty i Euro. To jest jakaś niewielka suma, na normalnym
                rachunku pewnie bym jej nawet nie zauważyła, ale tak się składa, że w Lukasie
                mam tylko kartę kredytową, więc każdą transakcję szybko zauważam ;)

Jak wyrabiałam kartę, to szukałam wśród ofert różnych banków i kilka z nich
                miało to samo w regulaminie: w zależności od waluty: płaci się za transakcje
                lub nie. Ale już nie pamiętam jakie to były banki, ile i za co dokładnie
                chciały.
    • zazulla Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 25.02.06, 02:50
      Nie wiedzialam gdzie dolepic te linki wiec stawiam tutaj:

Biustnosze z miseczkami G - GG:
      fashion.kelkoo.co.uk/ctl/do/drilldown~108801/Bras,G-GG_Cups
      Biustnosze z miseczkami H - HH:
      fashion.kelkoo.co.uk/ctl/do/drilldown~108801/Bras,H-HH_Cups
      Biustnosze z miseczkami J - JJ:
      fashion.kelkoo.co.uk/ctl/do/drilldown~108801/Bras,J-JJ_Cups
    • achemiczka Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 27.02.06, 18:07
      Dziewczyny dzis natrafiłam na stronę www.biust.pl , sporo tam było promocji
      nawet o 50%, bielizna z róznych firm, rozmiary też rózne, ja zakupiłam Naturanę
      F75 za 38 zł. Jestem zachwycona, zobaczymy jak dojdzie i będzie ok to prześlę
      fotkę do galerii :) Poszukajcie moze znajdziecie też coś dla siebie.
    • zazulla znacie te sklepy? 28.02.06, 22:23
      www.curvesandlace.com/
      www.maxcleavage.com/
      Oczywiscie sa tam wyprzedaze.
      • zazulla Re: znacie te sklepy? 15.03.06, 00:57
        Jeszcze znalazlam taki sklep, z wyprzedaza.
        www.justplainsexy.co.uk/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka