Dodaj do ulubionych

Sondaż wyborczy: Tusk i PO zyskują

08.08.05, 07:13
Tusk nie utrzyma takiej dynamiki - musiałby co tydzień jeździć do Grodna.
Obserwuj wątek
    • galba Natomiast cieszy gwałtowny zjazd Cimka 08.08.05, 07:15
      Leci szybciej niż się ktokolwiek spodziewał. Ujawnienie jego matactw i szeroka,
      spontaniczna akcja internautów dają efekty.
      • palestrina2005 Cimoszenko wyraźnie przegrywa 08.08.05, 07:48
        W drugiej turze Cimoszenko wyraźnie przegrywa czy to z Kaczyńskim czy z Tuskiem.
        Bardzo dobrze. Mówiłem że po "występie" Cimoszenki przed Komisją notowania mu
        spadną... Ludzie zaczynają poznawać się na tym bufonie. Mam nadzieję że
        Cimoszenko nie wejdzie do drugiej tury (jeśli w tym tempie będą mu spadały
        notowania to nie ma szans) i będę mógł spokojnie iść na głosowanie.
        • erg_samowzbudnik Re: Cimoszenko wyraźnie przegrywa 08.08.05, 09:43
          palestrina2005 napisał:

> W drugiej turze Cimoszenko wyraźnie przegrywa czy to z Kaczyńskim czy z Tuskiem
          > .
          > Bardzo dobrze. Mówiłem że po "występie" Cimoszenki przed Komisją notowania mu
          > spadną... Ludzie zaczynają poznawać się na tym bufonie. Mam nadzieję że
          > Cimoszenko nie wejdzie do drugiej tury (jeśli w tym tempie będą mu spadały
          > notowania to nie ma szans) i będę mógł spokojnie iść na głosowanie.

Sąd już oczyścił Cimoszewicza z g... którym próbowali go obsmarować Gietrychy,Macierewicze i Wassermany. Nie wiem czemu Wasserman zawsze kojarzy mi sie z syfem.
          • www97 ZAMIAST NAPISAC"CIMOSZEWICZ TRACI" GW NAPISALA O T 08.08.05, 10:24
            O TUSKU. HEHE widocznie nie przechodziło im to przez gardło. I dlaczego nie ma
            wzmianki o sodnazu na pierwszej i drugiej stronie? co moze nie wygodny jest?
            zero komentarza wybitnego socjologa jacka wodza [przypadkowo czlonka komitetu
            carexa?]
            • mch1983 Re: ZAMIAST NAPISAC"CIMOSZEWICZ TRACI" GW NAPISAL 08.08.05, 12:21
              Ale ty się na Cimoszewicza uwziołeś. Nie masz innych tematów do dyskusji tylko
              cały czas krytykowanie na forach Gazeta Cimoszewicza?
              • mr_perfekt TRZEBA KRZYCZEC ZEBY ZROZUMIELI... 08.08.05, 13:19
                ... WSZYSCY WYBORCY ZE MAMY KOLEJNA (MOZE JUZ OSTATNIA) SZANSE ODSUNAC CZERWONE
                SWINIE OD KORYTA!!!!!! WC TO KRETACZ I OSZUST!!! BUDUJMY PANSTWO LUDZI
                UCZCIWYCH!!!

Moze i pietnascie lat temu nie bylo, poza komunistami, ludzi zdolnych do
                kierowania krajem, bo dzialacze solidarnosci znali sie tylko na strajkowaniu i
                siedzac w wiezieniach nie mieli czasu studiowac na stypendiach w USA. Wybor
                komunistow, mimo ze nieuczciwych to jednach znajacych sie na rzeczy, niektorym
                wydawal sie lepszy.
                Ale teraz po pietnastu latach mamy juz w czym wybierac. Oceniajmy nie tylko
                kwalifikacje - ale tez uczciwosc wlasnie. Chyba nie chcemy przez kolejne 5 lat
                dyskutowac o Alganowach, podpisanych ankietach wspolpracy, zaginionych
                partyjnych pieniadzach i innych aferach.
                PO PROSTU POWIEDZMY IM W WYBORACH NIE!!!
                • mch1983 A krzycz sobie krzycz. Pokój bez klamek czeka ... 08.08.05, 13:37
                  mr_perfekt napisał:

> ... WSZYSCY WYBORCY ZE MAMY KOLEJNA (MOZE JUZ OSTATNIA) SZANSE ODSUNAC
                  CZERWONE
                  >
                  > SWINIE OD KORYTA!!!!!! WC TO KRETACZ I OSZUST!!! BUDUJMY PANSTWO LUDZI
                  > UCZCIWYCH!!!
                  Jak masz dowody to idz do prokuratury a nie szlaja sie po forach internetowych
                  i piszesz takie badziewie.
                  WC jest bardziej uczciwy niż niejeden polityk prawicy.
                  A o Ałganowach to dyskutuja ludzie pokroju Maciarewicza - chorujący na manię
                  przesladowcza i schizofremię. Więc nie zniżaj się do poziomu Maciarewicza bo
                  źle na tym wychodzisz.
                  • mariasz77 Re: A krzycz sobie krzycz. Pokój bez klamek czeka 08.08.05, 14:27
                    Może jest uczciwy, bo nie kradnie, tylko się myli. Ale Polska to dla niego taki
                    sam kraj pobytu jak USA.
                  • mr_perfekt A na ciebie pewnie czeka ubecka emerytura... 08.08.05, 14:43
                    WC to kretacz ktory wykorzystuje swoja pozycje, ukladziki i kontakty zeby nie
                    placic podatkow - to chyba juz dotarlo do twojego pustego lba?
                    Ludzie nie dyskutowali by o Alganowach jakbysmy czerwonych pogrobowcow odsuneli
                    od rzadzenia krajem. Nikt nie interesowalby sie kolegami i kontaktami hodowcy
                    szynszyli Cimoszewicza...
                    • mch1983 Re: A na ciebie pewnie czeka ubecka emerytura... 08.08.05, 18:10
                      Po pierwsze: twoja agresja w postach poakzuje tylko, że nie masz rzeczowych
                      argumentów na poparcie sowjej tezy.
                      Po drugie: pusty łeb to ty masz - nie podałeś ani jednego przykałdu - sprawy
                      sądowej - w której WC był skazany prawomocnym wyrokiem.
                      Z twoch postów wnioskuję, że jesteś wielbicielem Szeryfa Kaczora.
                      Przyjedź do Warszawy to zobaczysz jak twój "nieczerwony" kandydat niekorzysta z
                      pozycji, kontaktów i układzików.
                      Radze ci udaj się z tym ddo lekarza bo skończysz tak jak Maciarewicz - krajowy
                      (może i światowy) spisek komuchów, postkomuchów , różowych itp.
                      Kompletne dno.
                      • abba15 Re: A na ciebie pewnie czeka ubecka emerytura... 08.08.05, 20:28
                        mch1983 napisał:
                        > Po pierwsze: twoja agresja w postach poakzuje tylko, że nie masz rzeczowych
                        > argumentów na poparcie sowjej tezy.
                        > Po drugie: pusty łeb to ty masz - nie podałeś ani jednego przykałdu - sprawy
                        > sądowej - w której WC był skazany prawomocnym wyrokiem.
                        > Z twoch postów wnioskuję, że jesteś wielbicielem Szeryfa Kaczora.
                        >Przyjedź do Warszawy to zobaczysz jak twój "nieczerwony" kandydat niekorzysta z
                        > pozycji, kontaktów i układzików.
                        > Radze ci udaj się z tym ddo lekarza bo skończysz tak jak Maciarewicz - krajowy
                        > (może i światowy) spisek komuchów, postkomuchów , różowych itp.
                        > Kompletne dno.

Bolszewickie świnie mają złodziejskie czerwone ryje i tyle!
                        • mch1983 kolejny z ADHD do leczenia 09.08.05, 09:31
                • mariasz77 Re: TRZEBA KRZYCZEC ZEBY ZROZUMIELI... 08.08.05, 14:25
                  Jak można brać pod uwagę p. Cimoszewicza jako kandydata na prezydenta Polski.
                  Przecież on już wybrał kraj do którego ciągnie go serce, jego dzieci są w USA.
                  Tam jest im lepiej (ale zarabiać chcą u nas - patrz akcje). Różne są koleje
                  życia ludzi, nie mam nic przeciwko wyjazdom Polaków do innych krajów, ale
                  człowiek, którego dzieci wybrały inny kraj nie może być naszym prezydentem. Nie
                  był biedny, a więc dzieci nie pojechały "za chlebem". Ja myślę, że dla niego
                  Polska nic nie znaczy. Udało mu się zrobić karierę polityczną, ale tylko u nas.
                  Chciał się wycofać, aby móc przebywać blisko dzieci. Pozwólmy mu na to.
                  • abba15 Re: TRZEBA KRZYCZEC ZEBY ZROZUMIELI... 08.08.05, 20:30
                    mariasz77 napisała:
                    > Jak można brać pod uwagę p. Cimoszewicza jako kandydata na prezydenta Polski.
                    > Przecież on już wybrał kraj do którego ciągnie go serce, jego dzieci są w USA.
                    > Tam jest im lepiej (ale zarabiać chcą u nas - patrz akcje). Różne są koleje
                    > życia ludzi, nie mam nic przeciwko wyjazdom Polaków do innych krajów, ale
                    > człowiek, którego dzieci wybrały inny kraj nie może być naszym prezydentem.
                    Nie był biedny, a więc dzieci nie pojechały "za chlebem". Ja myślę, że dla niego
                    >Polska nic nie znaczy. Udało mu się zrobić karierę polityczną, ale tylko u nas.
                    > Chciał się wycofać, aby móc przebywać blisko dzieci. Pozwólmy mu na to.

Jak możemy pozwolić oszustowi opuścić kraj bez odsiadki?
            • obserwator999 www:CIMOSZE autostrada do lasu ROSJA 08.08.05, 13:14
              Ten towarzysz od 43 lat zasłozył na emeryture beda placic towarzysze z Rosji
              przez wiela lat bronił ich interesow wraz z pierwszym i innymi towarzyszami
          • abba15 [...] 08.08.05, 20:24
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • erg_samowzbudnik [...] 12.08.05, 07:29
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • platformiak Re: Cimoszenko wyraźnie przegrywa 12.08.05, 09:28
                Cimoszewicz dostaje w d.. na każdym kroku, jego notowania spadają poniżej
                20%... jesli dalej bedzie siedizał w dziczy to dostanie promile głosów w
                wyborach... Najgorsze jednak przed nim czyli obchodzy 25 lecia solidarności:)
        • jerry21 Re: Cimoszenko wyraźnie przegrywa 08.08.05, 10:44
          powodzenia w glosowaniu - ja spokojnie nie pojde na "glosowanie" - nie lubie
          brac udzialu w farsach w ramach tej pseudodemokracji dla kolesiow od koryta.
          a tak przy okazji w poprzednim "glosowaniu" to kogo podparles w drodze do
          zerowiska w palacu ?
          • palestrina2005 Re: Cimoszenko wyraźnie przegrywa 08.08.05, 12:09
            W poprzednich wyborach nie głosowałem.
          • meth.p Re: Cimoszenko wyraźnie przegrywa 08.08.05, 12:23
            Dla Ciebie farsa, dla mnie mozliwosc wyboru. Rzadza ci, na ktorych glosuja
            wyborcy, ci na ktorych wybranie pozwola leniwi "obywatele".
            • bloczek4 Prawo wyboru: głosuj na kogo chcesz, i tak wygra 08.08.05, 12:39
              ...Kulczyk :))
        • kiks11 I robisz błąd 08.08.05, 15:27
          właśnie dlatego trzeba iść na głosowanie, głosując na kogokolwiek innego
          zmniejszasz szanse cimoszenki. Idź i zagłosuj w I turze choćby na kaczora,
          zabierzesz głos czerwonemu bufonowi.
      • grzbec UPR to prawo, wolność, gospodarka ! 08.08.05, 08:18
        Polacy od przeszło 200 lat żyli w niewoli. To ich nauczyło, że zawsze ktoś jest
        nad nimi i za nich decyduje. Dlatego też zatracili instynkt samozachowawczy i
        zdolność logicznego myślenia. Po co myśleć samemu kiedy jest ktoś, kto robi to
        za nich i za nich podejmuje decyzje. Muszą minąć przynajmniej 2 pokolenia by
        ponownie Polacy zaczęli myśleć logicznie i nauczyli się samodzielnie i
        odpowiedzialnie podejmować decyzje. Dopiero wtedy idee takie jakie głosi UPR
        mają szansę na większe poparcie społeczeństwa polskiego.
        • ferning Re: UPR to prawo, wolność, gospodarka ! 08.08.05, 09:22
          Jeżeli mam być szczery to napiszę, że trochę mnie tą wypowiedzią obraziłeś.
          rozumiem ze mozemy mieć inne poglądy tak na politykę jak i na makroekonomię,
          lecz nie znaczy to, ze osoba która myśli w inny sposób nie mumie myślec
          samodzielnie. trochę sie zastanów następnym razem nim napiszesz coś podobnego.
          pozdrawiam.
          • abram777 Re: UPR to prawo, wolność, gospodarka ! 08.08.05, 12:47
            Myślę, że grzbec nie chciał nikogo obrazić. Myślę, że chciał po prostu zwrócić uwagę na pewne dane statystyczne, na które należy patrzeć z wielu stron. Jeśli zastanowić się nad tym, co osiągnęliśmy jako naród od czasu zwycięstwa Solidarności, to tak naprawdę, nie możemy się chyba poszczycić wielkimi sukcesami, a wręcz przeciwnie. Robiąc coś, człowiek powinien okresowo zastanawiać się nad rezultatami swojej działalności. A jaki jest bilans tych 16 lat naszej "wolności"? Przemysł, banki, handel, jest rękach obcych grup kapitałowych, a więc zyski z ich działalności naturalnie zgarnia właściciel. Niebawem ziemia będzie sprzedawana obcokrajowcom, co może być naprawdę niebezpiecznym zjawiskiem, bowiem społeczeństwo polskie jest coraz biedniejsze. Biedota naszego społeczeństwa wynika głównie z tego, że polityka państwa rzekomo skierowana na opiekę nad obywatelem, ściąga z niego niezliczoną ilość podatków, składek, obiążając mimi pracownika i pracodawcę. Drobny przedsiębiorca nie chce zatrudniać nowych pracowników, bo od każdego musi płacić 700 zł na ZUS. Pracownik zamiast dużo zarabiać dostaje 600 zł, bo resztę pochłaniają ustawowe koszty związane z ZUS. A ile wraca do pracownika? Przecież z jego składek musi utrzymać się rzesza urzędników, a gmachy ZUS otrzymują marmurowe zdobienia. Co by było, gdyby pracodawca i pracownik płacili symboliczne opłaty z tytułu działalności gospodarczej? Pracownik miałby więcej pieniędzy, a przedsiębiorca więcej mógłby przeznaczyć na inwestycje i nowe miejsca pracy. Pracownik, na przykład, wykupiłby sobie ubezpieczenie zdrowotne w firmie ubezpieczeniowej, a lekarz kłaniałby mu się wpół, aby ten chciał się leczyć u niego. Pieniądze pacjenta (z ubezpieczenia) szły by bezpośrednio do lekarza, z pominięciem ministerstw, szebli wojewódzkich, powiatowych, gminnych administracji NFI, czy innych, gdzie są po prostu zżerane przez wysokie płace urzędnikow, korupcję... Większe pieniądze w ręku obywatela powodują wzrost koniunktury poprzez większe zakupy. Przedsiębiorcy więcej produkują i spada bezrobocie. Obecny system jest skierowany przeciw obywatelowi. Paradoksalnie państwo opiekuńcze doprowadza do zubożenia obywatela, a przy otwarciu na wolny rynek naszych przedsiębiorstw, banków, handlu, a wkrótce ziemi polskiej, po prostu nie będziemy w stanie utrzymać tych dóbr w naszych polskich rękach. Jest to bilans naszej wolności od 16 lat. Myślę, że grzbec chciał zwrócić uwagę na to, że wszystko dzieje się to za zgodą obywateli. Obywatele idą do urn i nie zastanawiają się jakie są mechanizmy prowadzą do ich biedy. I stąd ta bieda...
            • deder Popieram w całej rozciągłości... 08.08.05, 22:03
              Wystarczy jednak trochę haseł populistycznych i proszę - sporo głosów można
              zebrać. Niestety moim zdaniem niska frekwencja powoduje taki stan. Pamiętajmy,
              że nie idąc do głosowania zgadzamy się na to aby inni za nas zdecydowali co z
              naszą ojczyzną bęzie
      • efg Tusk na prezydenta, PIS do sejmu - to mój wybór ! 08.08.05, 09:09
        Co na ten temat myslicie ? Wyjazd do Grodna celowy, ale nie z tego powodu moja
        decyzja. Po jest zbyt liberalna, mnie "pdpadła" np. przy ustawie
        antylichwiarskiej, kiedy to mój ulubiony poseł mnie zawiódł. Ale tusk to
        człowiekt który daje nadzieje na skończenie z komuna bez polowania na czarownice.
        • miguell Re: Tusk na prezydenta, PIS do sejmu - to mój wyb 08.08.05, 09:49
          Śmieszne, mi akurat spodobali się gdy zagłosowali przeciw "ustawie
          antylichwiarskiej". Umowy cywilnoprawne to bastion wolnej gospodarki
          (np.wysokooprocentowane pożyczki pod ryzykowne przedsięwzięcia) ale niestety
          SLD z Samoobroną naszpikują zakazami i koncesjami wszystkie sfery gospodarki.
          • ubu66 no jak pracyuedz np, u "Provinent" - a to rozumie 08.08.05, 10:52
            m
        • michr Re: Tusk na prezydenta, PIS do sejmu - to mój wyb 08.08.05, 10:16
          Tusk nie może dawać jakiejkolwiek nadziei, ponieważ po prostu jest beznadziejny.
          Jaki koń jest każdy widzi.
          • ubu66 koń- to inna bajka,a i tak kazdy widzi cos innego 08.08.05, 10:55
            go. Jak Giertych z Cimka robił kotlet, to niektórzy pisali 2:0 dla Cimka. I co ?
        • meth.p Re: Tusk na prezydenta, PIS do sejmu - to mój wyb 08.08.05, 12:25
          efg napisał:

> Co na ten temat myslicie ? Wyjazd do Grodna celowy, ale nie z tego powodu moja
          > decyzja. Po jest zbyt liberalna, mnie "pdpadła" np. przy ustawie
          > antylichwiarskiej, kiedy to mój ulubiony poseł mnie zawiódł. Ale tusk to
          > człowiekt który daje nadzieje na skończenie z komuna bez polowania na czarowni
          > ce.

Dobry prezydent jest potrzebny, ale rownie bardzo zalezy mi na sensownym
          rzadzie. PIS nie jest zle, ale zbyt lewicowe w kwestiach gospodarki, wole
          liberalne PO. Fakt ze PIS jest przeciw liniowego jest dla mnie porazajacy. Buce.
        • pluci Re: Tusk na prezydenta, PIS do sejmu - to mój wyb 08.08.05, 15:51
          Tusk i Platforma Obywatelska to w obecnej chwili jedyne rozwiązanie dla polski.
          Szczególnie , że PiS zamierza zawrzeć umowę wyborczą z partią Maryja, a to na
          pewno nie spodoba się częsci elektoratu PiS-u i Kaczyńskiego.
          Tusk z Rokitą i reszta czołowki platformy to jedni z niewielu rozsądnie
          myslących polityko w Polsce. Jeśli wybierzemy kogoś innego to za kilka lat
          obudzimy się z ręką w nocniku, a polska bedzię wtedy skansenem Europy rządzonym
          przez Leppera.
          TUSK I PLATFORMA DO BOJU!!!
          P.S Spotkajmy się przy urnach wyborczych.
      • erg_samowzbudnik Re: Natomiast cieszy gwałtowny zjazd Cimka 08.08.05, 09:40
        galba napisał:

> Leci szybciej niż się ktokolwiek spodziewał. Ujawnienie jego matactw i szeroka,
        >
        > spontaniczna akcja internautów dają efekty.
        >
        Niestety Cimoszewicz w odróżnieniu od innych "prawych" kandydatów jeszcze nie prowadzi kampanii prezydenckiej bo prawo na to nie zezawala. Jak przyjdzie czas okaże się ,że wszyscy moga mu buty tylko czyścic.
        • ubu66 to zapisz sie w kolejke, jestes taki sam oszust ? 08.08.05, 10:57
        • meth.p Re: Natomiast cieszy gwałtowny zjazd Cimka 08.08.05, 12:27
          erg_samowzbudnik napisał:

> Niestety Cimoszewicz w odróżnieniu od innych "prawych" kandydatów jeszcze nie p
          > rowadzi kampanii prezydenckiej bo prawo na to nie zezawala. Jak przyjdzie czas
          > okaże się ,że wszyscy moga mu buty tylko czyścic.

To znasz jakies inne prawo. Nie mozna jeszcze puszczac spotow w telewizji
          bezposrednio odnoszacych sie do wyborow prezydenckich. A na przyklad billboardy
          sa jak najbardziej dozwolone.
          • pandada Re: Natomiast cieszy gwałtowny zjazd Cimka 08.08.05, 22:40
            Tusk i Kaczyński już tych płatnych spotów napuszczali. Błądzili? Ależ nie. taki poczciwina Tusk nawet nie używa w swoim spocie słowa "prezydent" (ma je za to na bilbordach), aby niezgrabnie ominąć prawo.
            Kaczory za to podmieniły bliźniaków i wielkimi literami wypisują na ekranie "Kaczyński". (a ile to kosztuje, przecież dzieci głodują)
      • pyosalpinx Re: Natomiast cieszy gwałtowny zjazd Cimka 08.08.05, 12:38
        i to jak cieszy. To historyczna szansa dla POlski, zeby skonczyc raz na zawsze
        z czerwona horda i jej demagogia.
      • lebierre WIERZE W POLSKE! RODZINA JUZ W USA - W Cimoszewicz 08.08.05, 17:38
      • as75 "Perfekcyjny dupek" Cimoszenko (w kazdym calu) 08.08.05, 17:51
    • bodo1983 TUSK TO AWS-UW CZYLI WZROST O MILION OSÓB 08.08.05, 07:36
      BEZROBOCIA!
      • palestrina2005 Cimoszenko - wzrost bezrobocia do 30% 08.08.05, 07:50
        Wszystko to wina odkładania reform przez kolejne rządy SLD.
        A teraz Cimoszenko rozdaje kiełbasę wyborczą górnikom - to jest dopiero
        populizm !!!!!!!!!!!!!!!!
        Cimoszenko to dla mnie taki sam oszołom jak Lepper.
        Jedynie rządy Platformy Obywatelskiej zmniejszą w Polsce bezrobocie (niskie
        podatki + deregulacja gospodarki + walka z korupcją urzędników państwowych).
        • lukasito Re: Cimoszenko - wzrost bezrobocia do 30% 08.08.05, 09:50
          palestrina2005 napisał:

> Wszystko to wina odkładania reform przez kolejne rządy SLD.
          > A teraz Cimoszenko rozdaje kiełbasę wyborczą górnikom - to jest dopiero
          > populizm !!!!!!!!!!!!!!!!
          > Cimoszenko to dla mnie taki sam oszołom jak Lepper.
          Wszystko pięknie, ale zwróć uwagę, że do rozdawania tej kiełbasy (na co zezwolił
          Cimosz), rzuciły się wszystkie, z wyjątkiem PO, ugrupowania w Sejmie. Tak, że
          takich Cimoszewiczów w Sejmie mamy ok. 400 - komunistów i leperków z prawa i z lewa.

> Jedynie rządy Platformy Obywatelskiej zmniejszą w Polsce bezrobocie (niskie
          > podatki + deregulacja gospodarki + walka z korupcją urzędników państwowych).

Tu zgoda:)

• ziggy.s Re: TUSK TO AWS-UW CZYLI WZROST O MILION OSÓB 08.08.05, 07:52
        Czyzby az 1 mln osob mialaby liczyc szajka "fachowcow" zwiazanych z sld ?

Nie wydaje mi sie, choc na pewno wielu towarzyszy ktorzy "chcieli sie sprawdzic
        w biznesie" straci prace.

Kiedy zabraknie parasola partii okaze sie jacy to fachowcy i jak sa potrzebni.

Ci ktorzy byli najblizej korytka rzeczywiscie maja powody do niepokoju, bo grozi
        im wiecej niz bezrobocie.

Jak czolowemu "biznesmenowi" lewicy- Sekule, ktory musial strzelac do siebie az
        3 razy zeby poeplnic samobojstwo. Chyba zobaczymy wiecej takich ciekwaych
        przypadkow.
      • efg JNapisz jak to policzyłeś ? 08.08.05, 09:17
      • islamsekta Re: TUSK TO AWS-UW CZYLI WZROST O MILION OSÓB 08.08.05, 10:17
        bodo1983 napisał:
        > BEZROBOCIA!
        Niestety masz racje !!! Osoba ktore startuja z list PO już rzadziły. A bezrobocie coraz wieksze. Oni wcale nie maja ochoty czegokolwiek zmieniac.
        Im jest dobrze maja prace i konta za zagranica.
        • pe1 Re: TUSK TO AWS-UW CZYLI WZROST O MILION OSÓB 08.08.05, 13:17
          > Niestety masz racje !!! Osoba ktore startuja z list PO już rzadziły. A bezroboc
          > ie coraz wieksze. Oni wcale nie maja ochoty czegokolwiek zmieniac.

a ci z PiSu to może nie?

wystarczy popatrzeć, co teraz "prezydent - spieprzajdziadu" wyprawia w Warszawie
          • islamsekta Re: TUSK TO AWS-UW CZYLI WZROST O MILION OSÓB 08.08.05, 13:36
            wiem co wyczyniaja kolesie z PiSu bo mieszkam w Warszawie. Jeszcze wiekszy syf niz był za rzadow SLD i UW. Nie umieja krasc.
        • obserwator999 Re: TUSK TO AWS-UW CZYLI WZROST O MILION OSÓB 08.08.05, 22:05
          Co wy pleciecie konta maja ale z SLD,na ozywienie gospodarki jest tylko jeden
          program ktory sprawdził sie w miendzy innymi w IRLANDII obnizenie podatku -
          liniowy, obnizenie kosztow dla pracodawcy,mniej oddaje panstwu wiecej inwestuje
          wiecej zatrudnia .Reszta to mrzonki leninizmy marksizmu /SLD PIS SAMOOBRONA
          PSL/ w roznym stopniu,nigdzie i nigdy sie nie sprawdziły.TYLKO PO I TUSK
          • pandada Re: TUSK TO AWS-UW CZYLI WZROST O MILION OSÓB 08.08.05, 22:50
            Wierzysz w to co piszesz? Przecież to głupota!
            Pinochet obniżył obciążenia fiskalne bogaczom i bezrobocie w Chile zwiększyło się kilkakrotnie.
            Ale bogaczom oczywiście się poprawiło...

I o to chodzi: bogaci chcą być jeszcze bogatsi i wcisjkają ludziom bzdety o niższych podatkach.
            Podatek liniowy to faktycznie ten sam poziom podatków dla większości ludzi, Bogacze mają dużo mniej.
            W budżecie państwa jest mniej pieniędzy i tnie się wydatki socjalne, edukacyjne itp.
            Tzn, że ubodzy dostaną mniej od państwa za tę samą forsę. A jeszcze pewnie VAT na żywność wzrośnie!
    • t-800 Re: Sondaż wyborczy: Tusk i PO zyskują 08.08.05, 07:52
      Oby tak dalej.
      • palestrina2005 HAHAHA !!!! Wreszcie Cimoszenko spada... 08.08.05, 07:55
        Wynika z tego, że Cimoszenko spada...
        Niech spada do lasu i tam sobie mieszka ze swoimi sikającymi pieskami.
    • lux-ex-silesia BRAWO DONALD TUSK! - PO, TAK TRZYMAĆ! 08.08.05, 07:56
      Platforma Obywatelska wydaje się być najmniej podatna na umizgi różnej maści
      Radykalińskich. Tak trzymać!

Gorzej z PiS-em, który szuka popracia u Macierewicza i Co., zamiast odbierać mu
      wyborców. Każdy, kto zadaje się z Macierewiczem, myśląc że na tym co wygra, źle
      na tym wychodzi. "Błogosławieństwo" O. Rydzyka, nie tylko przeczy nauce
      Kościoła katolickiego, ale na dłuższą metę szkodzi samym "błogosławionym".

Bracia Kaczyńscy już raz, w latach 1990/1991, zaprzepaścili gigantyczną szansę
      na zbudowanie centrowej formacji.
      Jak widać teraz zapowiadają popełnianie podobnych błędów, szczególnie w
      podstawowych kwestiach gospodarczych. Lech Kaczyński już teraz mówi o swoim
      prezydenckim veto wobec podatku liniowego. Nie różni się tym wiele od
      Prezydenta Kwaśniewskiego, który swego czasu skutecznie zawetował reformę
      podatkową koalicji w rządzie Jerzego Buzka.

Wypijmy za błędy - i uczmy się na nich!

• palestrina2005 Re: BRAWO DONALD TUSK! - PO, TAK TRZYMAĆ! 08.08.05, 08:00
        Brawo Donald i PO.
        Co do porozumienia Kaczyńskiego z Maciarewiczem to myślę że to
        taka "dziennikarska kaczka" Wyborczej.
        Już kiedyś były informacje o kolalicji PiS z LPR i okazały się nieprawdziwe.
        PiS raczej nie popiera zbytnich radykalizmów. Stara się być partią bliżej
        Centrum. Nie nalezy wierzyć plotkom...
        Myślę że przyszł koalicja PO - PiS będzie udana.
        • pandada Re: BRAWO DONALD TUSK! - PO, TAK TRZYMAĆ! 08.08.05, 22:53
          PiS ma w składzie Ziobrę... Co ten facet w RM wygaduje - nawet na takim tle wydaje się być czołowym oszołomem.
      • platformiak Re: BRAWO DONALD TUSK! - PO, TAK TRZYMAĆ! 08.08.05, 10:16
        PO jest radykalne tyko jesli chodzi o siebie. Radykalnie wycina wszystkich
        ludzi poejrzanych o matactwa w swoich szregach (olsztyn żywiec Warszawa). Co do
        PiS oni musza tak robic boCentrum zajęł PO więc musza isć na prawo. Z gietychem
        nie sposób sie dogadac ale Macierewicz... Pamietajmy że był w KOR.
        • mnieczypor Re: BRAWO DONALD TUSK! - PO, TAK TRZYMAĆ! 08.08.05, 10:54
          Donald Tusk na prezydenta!
    • palestrina2005 Cimoszenko = SLD = PZPR 08.08.05, 07:56
      Nareszcie ludzie poznali się na tym partyjnym kolesiu...
    • palestrina2005 Przeciw Cimoszence... 08.08.05, 08:08
      Po co bojkotować.
      Lepiej zagłosować przeciw Cimoszence i jego kolesiom z SLD
    • gm Re:nareszcie.. polacy madrzeja? 08.08.05, 08:13
      mam nadzieje ze TUSK wygra wybory (na to wyglada) a PO zdobedzie znaczna
      wiekszoscv jest to obecnie jedyny ratunek dla tego kraju przed pograzeniem sie
      w ciemnocie i zacofaniu
      • islamsekta Re:nareszcie.. polacy madrzeja? 08.08.05, 10:18
        gm napisał:

> mam nadzieje ze TUSK wygra wybory (na to wyglada) a PO zdobedzie znaczna
        > wiekszoscv jest to obecnie jedyny ratunek dla tego kraju przed pograzeniem sie
        > w ciemnocie i zacofaniu
        w ciemnocie i zacofaniu trzyma Wybiorcza co promuje Leppera i Bochniarzowa.
    • robert4321 bujda na resorach te wasze badania ! ! ! ......... 08.08.05, 08:13
    • philippo Re: Sondaż wyborczy: Tusk i PO zyskują 08.08.05, 08:13
      Brawo Donald!!!!!
      Tak trzymaj, masz mój głos.
    • a.ba Ludzie za szybko zapomnieli o aws-ie 08.08.05, 08:15
      pamietają tylko aktualny rząd - a to trochę mało by nastąpiły rzeczywiste
      zmiany.
      Sld - jaki jest każdy widzi.
      Kaczyński - komunista-populista.
      Tusk - ten Pan bez wyrazu zaliczył już tyle partyjek uw >>> aws itp. - partyjki
      które padały lub działały na wzór sld...

Brak rzeczywistej partii prawicowej z niezużytymi liderami, z realnym programem.
      (UPR jest zbyt radykalna jak na polskie społeczeństwo: 1 milion urzędników +
      rodziny + emeryci + renciści + lewi reniciści - to większość która popiera
      różne odcienie komunizmu)
      • meth.p Re: Ludzie za szybko zapomnieli o aws-ie 08.08.05, 12:31
        a.ba napisał:

> Tusk - ten Pan bez wyrazu zaliczył już tyle partyjek uw >>> aws itp
        > . - partyjki
        > które padały lub działały na wzór sld...

Wcale nie bez wyrazu. Wyjatkowo transparentny polityk o rozsadnych pogladach,
        promujacy dobry plan naprawy Polski. Argument co do ilosci partii (z ktorych
        wymieniles dwie) jest bez sensu
        • usiruf Re: Ludzie za szybko zapomnieli o aws-ie 08.08.05, 16:46
          > Wcale nie bez wyrazu. Wyjatkowo transparentny polityk o rozsadnych pogladach,
          > promujacy dobry plan naprawy Polski. Argument co do ilosci partii (z ktorych
          > wymieniles dwie) jest bez sensu

Bez sensu tym bardziej ze Tusk nigdy w AWS nie byl. Byl w KLD, ktore sie
          zmienilo w UW, a potym jak UW sie zepscilo zalozyl PO.
          • niezapowiedziany Re: Ludzie za szybko zapomnieli o aws-ie 08.08.05, 17:53
            KLD nie zamienilo sie w UW, ale mialo ja wspoltworzy. gdy okazalo sie ze ze wspoltworzenie pozostalo jedynie dawanie twarzy i wyborcow, wystapili i z czesci bardziej liberalnej AWS (SKL Rokity) postala PO. to jest dobra partia i w koncu oparta na programie a nie na etosie (choc to tez maja za soba :) a to cenie).

to tylko sondaz (jeden z wielu) i na razie pierwszy. ale tendencja jest widoczna. Ciesze sie - nie ukrywam :). Prezydent Tusk i Rokita premier a Polska ruszy do przodu.
            • pandada Re: Ludzie za szybko zapomnieli o aws-ie 08.08.05, 23:00
              Nie jest to prawda. UW wcześniej zaczęła tracić poparcie, więc Tusk złapał Olechowskiego i Płażyńskiego, żeby budować szalupę.
              Rokita stanowczo twierdził, że SKL nie wystąpi z AWS i w jej składzie pójdzie do wyborów.
              Jednak AWS w badaniach spadł do 3%. Wtedy Rokita uznał, że ludzie SKL (partii o największym nasyceniu przestępcami) będzą kandydować z list PO.
              Po wyborach dopiero kilku ludzi z SKL (Rokita, Komorowski) weszło w skład PO. Pozostała część SKL utworzyła koło sejmowe.
    • japas Re: Sondaż wyborczy: Tusk i PO zyskują 08.08.05, 08:15
      A szkoda by bylo, patrzac na jego i PO program: mniejszy podatek i do tego
      liniowy, senat won i sejm do polowy tez, wieksze kary dla urzedasow niz dla
      zwyklych ludzi, zniesienie wieszosci koncesji etc. etc. To brzmi normalnie.
      Szkoda by bylo zmarnowac taka szanse. Reszta "politykow" to socjalisci w roznym
      stroju, nawet Giertych, ktorzy najpierw beda zabierac, zeby potem wiekszosc
      oczwiscie zmarnowac.
    • exist FREKWENCJA 08.08.05, 08:28
      Dlaczego nikt nie uczy Polaków elementarnej matematyki i logiki?
      Jeśli do wyborów pójdzie powiedzmy dokładnie 50% i aby wygrać wybory potrzeba
      25% popracia, to z tego wynika, iż zaledwie 12,5% obywateli decyduje kto będzie
      rządził Polską.
      12,5% vs teoretyczne 50%, które by mogło się zorganizować (wystarczyła by 1/3 z
      nich), gdyby znało potęgę swego głosu !

pozdr
      • muraszka1 Re: FREKWENCJA 08.08.05, 08:39
        czy nie mogli wystawic kogos wiekszych lotow niz DT ?
      • m.rycho Re: FREKWENCJA 08.08.05, 08:50
        Piszesz exist rzeczy które dla każdego średniorozgarniętego człowieka są
        oczywiste.Natomiast pokaż sposób jak i pod jakimi hasłami mają się zorganizować
        ci którzy stoją na uboczu polityki?Jak ich przyciągniesz skoro z natury rzeczy
        polityka ich nie interesuję?
        Moim zdaniem jedyne co można zrobić to obowiązkowey udział w wyborach i kary
        finansowe za niezastosowanie sie do tego,tylko czy to ma sens by wybierali
        ludzie których można w większym stopniu niż resztę zmanipulować socjotechniką.
        • jerzy.f BROŃ BOŻE 08.08.05, 09:40
          Zastanów się do czego doprowadzi udział w wyborach połowy Polaków, którzy mają
          kompletnie w d...pie politykę, gospodarkę i demokrację!!! To dopiero będzie
          festiwal zamiast wyborów. Olek tańczący disko-polo to pestka w porównaniu do
          kandydatów startujących w takich wyborach. No i najważniejsze będzie pierwsze
          miejsce na liście do głosowania - ludzie wejdą do lokalu, machną krzyżyk przy
          pierwszym nazwisku i pobiegną z powrotem przed telewizor albo na rodzinną
          pielgrzymkę do hipermarketu. Prawo głosu powinni mieć świadomi, wykształceni
          obywatele a nie tłuszcza której wszystko jest jedno...
        • sila Re: FREKWENCJA 08.08.05, 11:08
          Moze mozna ich przekonac w TEN sposob? Ciekawy pomysl na kampanie.
          www.adam.zdzieblo.pl
      • galba I co z tego wynika? /nt 08.08.05, 08:58
        > Dlaczego nikt nie uczy Polaków elementarnej matematyki i logiki?
        > Jeśli do wyborów pójdzie powiedzmy dokładnie 50% i aby wygrać wybory potrzeba
        > 25% popracia, to z tego wynika, iż zaledwie 12,5% obywateli decyduje kto
        będzie
        > rządził Polską.
        > 12,5% vs teoretyczne 50%, które by mogło się zorganizować (wystarczyła by 1/3
        z
        > nich), gdyby znało potęgę swego głosu !
        >
        > pozdr
    • olwoj Re: Sondaż wyborczy: Tusk i PO zyskują 08.08.05, 08:40
      Powiniwn sie dogadać z Religą i to mu wystarczy na I turę !
    • bac1 Re: Sondaż wyborczy: Tusk i PO zyskują??? b/o 08.08.05, 08:51
      www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050719/kraj_a_1-1.F.jpg
      www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050720/kraj_a_2-1.F.jpg
    • kawonar1 Super Donald 08.08.05, 08:52
      Tak trzymać. Po marnym starcie facet pokazuje, że ma charyzmę i potrafi zachować
      się jak mąz stanu. Na początku uważałem, że jego kandydowanie na urząd
      Prezydenta to chybiony ruch. Facet potrafi jasno wyrazić swoje zdanie w sprawie
      Polaków na Białorusi, reszta kandydatów wraz z Preziem i urzędnikiem Małego
      Pałacu. I na szczęscie ludzie zaczynają to dostrzegać.
      Co do Cimoszenki to po raz kolejny się okazało, że uczciwych komunistów nie ma.
      • qso okazało, że uczciwych komunistów nie ma. ! tak ! 08.08.05, 09:27
        i poparezcie, nie lubie Giertycha, ale zrobił Cimka "na szaro"., czyli "nie taki
        głupi Giertych jak go malują". A dla uczciwych zapewnie i nie straszny.
        • lukasito Re: okazało, że uczciwych komunistów nie ma. ! t 08.08.05, 09:56
          qso napisał:

> i poparezcie, nie lubie Giertycha, ale zrobił Cimka "na szaro"., czyli "nie tak
          > i głupi Giertych jak go malują". A dla uczciwych zapewnie i nie straszny.

STRASZNY
          • ubu66 ergo - masz cos na sumieniu "tertio non datur". 08.08.05, 10:58
        • 4xl Re: okazało, że uczciwych komunistów nie ma. ! t 08.08.05, 11:02
          Czy uważasz że "zrobienie na szaro" Cimoszewicza przez Giertycha, polega na
          skompromitowaniu się Giertycha, gdyż wszystkie jego wnioski do prokuratury w
          sprawie Cimoszewicza zostały po wyjaśnieniach prokuratury umorzone. Czyste
          pieniactwo i nieuctwo Giertycha nazywasz "zrobieniem na szaro" Cimoszewicza? Po
          prostu pajac Giertych kolejny raz się zbłaźnił!
        • 4xl Re: okazało, że uczciwych komunistów nie ma. ! t 08.08.05, 11:14
          To znaczy na takich samych zasadach jak w Audio Tele iwysyłanie na SMS - Tak?
    • mrlusiek Re: Sondaż z paraliżu umysłów 08.08.05, 09:00
      oczywiste jest że, rząd prawicowy to prezydent lewicowy /Cimoszewicz lub
      Borowski/i nie może być inaczej bo inaczej to już było.
      • qso lewicowy...pozal sie Boze, gdzie ty widzisz lewice 08.08.05, 09:30
        to kapitalisci i to rekiny jak na polskie warunki.
        • pandada Re: lewicowy...pozal sie Boze, gdzie ty widzisz l 08.08.05, 23:04
          Chodzi o to, zeby byli z przeciwnych obozów politycznych. A jak je nazwiesz, to twoja sprawa.
    • kumoch Cimoch przegrywa!!!!! 08.08.05, 09:09

Tusk, Kaczor, Religa czy Bochniarz. Jedni lepsi, drudzy gorsi, każdego się
      przeżyje. Najważniejsze, że Cimoszewicz przegrywa.
      • slovas Gdzie przegrywa skoro wygrywa?! 08.08.05, 10:45
        • ubu66 nooooo...na fujarce !!!! 08.08.05, 10:59
          leci z góry naleb
          • slovas Ale ciągle na górze... 08.08.05, 11:04
    • qso Nic z tego komuchy, wiac was i pod tym szyldem. 08.08.05, 09:20
      • qso Jada jada chłopcy,..chłopcy radarowcy..... znamy 08.08.05, 09:23
        ale czapeczta juz nie niebieska tylko "lotniskowiec".
    • guest68 Wyborcza zmienia front! 08.08.05, 09:21
      Cimoszewicz jawnie kręci, to trzeba znaleźć nowego faworyta. I uzgodniły
      dziennikarze z GW (pewnie Maleszka, Czuchnowski, Wroński i wspólnicy), że Tusk
      i PO sie nadaja na zwycięzcę. Kaczyński przecież jest trujacy!
      • islamsekta Re: Wyborcza zmienia front! 08.08.05, 10:21
        guest68 napisał:

> Cimoszewicz jawnie kręci, to trzeba znaleźć nowego faworyta. I uzgodniły
        > dziennikarze z GW (pewnie Maleszka, Czuchnowski, Wroński i wspólnicy), że Tusk
        > i PO sie nadaja na zwycięzcę. Kaczyński przecież jest trujacy!
        Zwłaszcza jak pokazał to w debacie prezydenckiej z Gieremkiem. Jedna sitwa UW, PD, PO i PiS. mamia naiwnych wyborcow. Dobrze ze Gieremkowi nie wsadził jezyka do ucha :))) jak prawdziwi Europejczycy
    • kotekmru Re: Sondaż wyborczy: Tusk i PO zyskują 08.08.05, 09:25
      A ja myslę, że te zwyżki notowań Donalda i Kaczora to efekt bardzo zgodnej z
      litera i duchem prawa kampanii telewizyjnej. Przeciez Ci wspaniali mężczyźni
      wcale nie reklamują siebie jako kandydatów na urząd prezydenta. Jeden to
      kandydat na parlamentarzystę, a drugi to tylko brat bliźniak, tego,który też do
      parlamentu. I niewazne, że taka kampania nawet nie obciąża kosztów
      prezydenckiej,. tylko będzie zwrócona przez podatnika na rzecz tychże partii.
      Będzie parwo, sprawiedliwie i z zasadami.
      Mam nadzieję, że jak wystaruje kampania Cimoszewicza to elektorat znów wróci w
      jego stronę. Przypuszczam też że będzie mniej bałwochwalcza i demagogoczna, a
      to niestety głosów mu nie przysporzy, ale niech tam... Jaki człowiek takie
      zasady...
    • bac1 Re: Jeszcze raz to samo;-))) b/o b/o 08.08.05, 09:28
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27450659&a=27452268
    • asienka32 Nie wierze w sondaze 08.08.05, 09:29
      ... ale takie wyniki podobaja mi sie...

Jeszcze lepiej byloby II tura Kaczynski-Tusk. I wygrywa Tusk.
      • galba Taka II tura... 08.08.05, 09:33
        asienka32 napisała:

> ... ale takie wyniki podobaja mi sie...
        >
        > Jeszcze lepiej byloby II tura Kaczynski-Tusk. I wygrywa Tusk.

Byłaby bardzo ciekawa - jak nie urazić sojusznika (wtedy będą trwały negocjacje
        nad nowym rządem) a równocześnie z nim walczyć.

G.
    • asienka32 Cyz mi sie wydaje zcy w tym watku bylo 08.08.05, 09:31
      najpierw 38 postow a potem nagle zmalalo do 37 ???
    • jerzy_w11 TUSK 08.08.05, 09:37
      P. Tusk- ma Pan mój głos. Może dzięki PO połowa mojej rodziny wróci z
      zagranicy, a ja tu zostanę.

Pozdrawiam serdecznie,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka