Dodaj do ulubionych

co z tą ebusią?

14.10.05, 07:51
nie rozumiem skąd problem ebusi z katalogiem? najpierw deklaruje, że będzie
rozsyłała, a później ma pretensje. jest do tego ponoć odpowiednia stronka ,
która podana jest na samym początku forum http:www.katalog.avon.prv.pl i czy
nie można tam zamieszczać tych katalogów?czy to złośliwość???
przecież każdy by sobie spokojnie wszedł i zobaczył nowy katalog, więc w czym
problem , nikt by nie był nękany::"prześlij mi skan" itp.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: co z tą ebusią? 14.10.05, 09:29
      jeśli zeskanujesz katalog i wyślesz go ebusi, to jestem pewna, że bardzo
      chętnie umieści go na stronie.
      • one-step Re: co z tą ebusią? 14.10.05, 09:56
        Ja mam katalog 13. Z chęcią wyśle żeby ktoś wstawił go na stronę. Tylko
        zastanawia mnie jedna rzecz. Na okładce katalogu pisze:
        " [(...) to co pisze najpierw pomińmy ehhh....] Praca zbiorowa:
        - Patysia81, Kot, Bestia, sister52, hepinka "
        słyszałam, że sister52 nie ma dostępu do internetu... więc jak to możliwe, że
        pracowała przy katalogu?suspicioussuspicious z góry dziękuje za odpowiedź i może jakiś kontakt
        w celu umieszczenia klatalogu do wglądu wszystkich chętnych, a nie tylko
        wybranych.
        • hepinka Re: co z tą ebusią? 14.10.05, 10:08
          no widocznie jakiś wkład w to miała sister, bo tak tam jest napisane

podobnie jak to co [ekhem ekhem] pominęłaś
          i co jest w temacie naistotniejsze

zeskanuj sama a potem możesz udostępniać, ja w tym nie widzę problemu
        • gudz666 Re: co z tą ebusią? 14.10.05, 10:10
          sister go wysłała KONSULTANTKOM i wszystkie dziewczyny,które
          go opracowały nie życzą sobie aby katalog udostępniać na forum
          ogólnym.ŧak ciężko to zrozumieć i uszanować czyjąś pracę iczas?
          • kwiatek-822 Re: co z tą ebusią? 14.10.05, 11:10
            Szkoda sad ale ja to rozumiem !!
            Jesli sobie tego nie zycza, pracowaly nad tym ciezko przez wiele godzin to
            nalezy to uszanowac !!
            i prosze nie piszcie juz tych swoich adresow w 10000postach !!
            tak ciezko zrozumiec?
            dostaniecie katalogi od swoich konsultantek !
            Cierpliwosci
            Pozdrawiam Aga
            • one-step Re: co z tą ebusią? 14.10.05, 15:03
              No i właśnie dlatego nie udostępniłam go nigdzie. Dostałam go od koleżanki
              mailem i nie rozsyłałam dalej. A zaproponowałam umieszczenie go na stronie, bo
              niektóre "koleżanki" bardzo się niecierpliwią, a nie chcę żeby na forum
              dochodziło do głupich sporów, bo to bez sensu.
              • justa_79 Re: co z tą ebusią? 14.10.05, 15:06
                ale teraz już wszystkie konsultantki mogą zamówić K13 w wersji papierowej,
                dlaczego więc te niecierpliwe klientki nie zgłoszą się po katalog do swoich
                konsultantek?
            • hekate11 Re: co z tą ebusią? 18.10.05, 23:51
              Może Panie miały przedwojenny skaner skoro "pracowaly nad tym ciezko przez
              wiele godzin" :p
              • hepinka JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 19.10.05, 08:00
                • kwiatek-822 Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 19.10.05, 10:26
                  Ale przeciez ja was bronilam sad sama ten katalog dostane dopiero od mojej
                  konsultantki, czekam cierpliwie.
                  Wiec jesli to tez do mnie bylo to przykro mi sie zrobilo sad
                  wiem ze poswiecilyscie duzo czasu na skanowanie i nie zyczylyscie sobie zeby
                  byl on rozpowszechniony wiec bronilam Was sad
                  poza tym mi osobiscie najlepiej oglada sie pachnacy katalog na zywo a nie
                  skan smile
                  pozdrowka
                  • hepinka Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 19.10.05, 10:40
                    bardziej chodziło mi o hekate11, do Ciebie nic nie mam
                    no dobra, nieważne smile
                    • hekate11 Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 19.10.05, 13:13
                      Przepraszam bardzo że uraziłam ale uważam, że skanowanie katalogu nie trwa
                      kilku godzin i ze to nie jest ciężka praca (szczególnie jesli robi to kilak
                      osób.
                      • hepinka Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 19.10.05, 13:41
                        zauważ że mieszkamy w różnych miejscach i nie skanowałyśmy wszystkie 4 po kilka
                        kartek, tylko każda zrobiłą coś innego... a w sumie powstał katalog jaki jest...
                        • hepinka Re: 19.10.05, 13:42
                          a samodzielne skanowanie przy zwyczajnym domowym skanerze to bite 3 godziny
                          siedzenia; możesz sprawdzić na sobie, nie widzę przeszkód
                      • justa_79 Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 19.10.05, 15:31
                        szybkie i przyjemne to to nie jest. zeskanuj sobie kiedyś katalog czy książkę
                        podobnej grubości. a później wyślij do 100 osób...
                        • hekate11 Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 19.10.05, 17:02
                          miałam przyjemnośc obsługiwać skaner więc wiem ile to trwa. Pytanie : po co
                          wysyłać do 100 osób jak mozna na stronie umieścic???
                          • iselle Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 19.10.05, 21:00
                            Ja kiedyś zeskanowałam książkę 350 stron; zawsze można sfotografowac
                            cyfrówką suspicious
                          • justa_79 Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 19.10.05, 22:33
                            no tak, bo przecież prędzej czy później ktoś niepowołany go umieści na
                            stronie suspicious
                            • katalogavon Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 21.10.05, 16:14
                              dokładnie ;> . A po 10 grudnia dołożę na stronkę też 01/2006 .
                              • justa_79 Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 21.10.05, 19:32
                                dlaczego tak późno? przecież niektórzy już mają K1.
                                • katalogavon Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 21.10.05, 19:36
                                  Zauważyłam już. Wyślij mi go, to spełnię twe oczekiwania wcześniej!
                                  • justa_79 Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 21.10.05, 22:42
                                    tak, oczywiście, już wysyłam.
                                    • katalogavon Re: JESTEŚCIE CO NAJMNIEJ PRZYKRE [n/t] 21.10.05, 23:09
                                      no, to ja już biegnę pocztę sprawdzać.
    • dori_00 Re: co z tą ebusią? 18.10.05, 22:35
      popieram!! tez bym z checia zobaczyla katalog 13 a ta cała ebusia sie opuszcza.
      najpierw sie deklaruje że na bieżąco będą katalogi a teraz nic. w końcu po coś
      jest ta strona http:www.katalog.avon.prv.pl . mam nadzieję że ktoś się zajmie
      tą stroną.
      • biba46 Re: co z tą ebusią? 19.10.05, 06:49
        po pierwsze ta strona jest ebusi, więc nikt poza nią nie może się nią zająć, a
        po drugie, jeśli macie takie szybkie skanery, to czemu u licha sami tego
        katalogu nie zeskanujecie, tylko czekacie na cudzą pracę, by potem ją
        krytykować uncertain
      • danade Re: co z tą ebusią? 20.10.05, 22:39
        Nie mogę, znowu...
        Oczywiście, drogie dori_00 i hekate11, cały świat kręci się dla Was. "Ta cała
        ebusia" jak wiadomo stworzona została po to, żeby Wam udostępniać katalogi na
        "tej" stronie, którą nieznany "Ktoś" (bo przecież dori się nie będzie wysilać
        sama!) powinien się dla zaspokojenia dori zająć. Patysia, Sister, Hepinka,
        KotBestia również są na świecie tylko po to, aby poświęcać swój czas i wysiłki
        dla zadowolenia szanownych Pań za pomocą skanów katalogów, najlepiej rok do
        przodu. Żeby podniecać się katalogiem Avonu to już trzeba mieć nieźle nie po
        kolei w głowie. A może nawet i po kolei, może to tylko kwestia ubóstwa
        intelektualnego, braku zainteresowań? Tak czy inaczej, żałosne.

A takie miłe forum kiedyś było indifferent
        • pysia2713 Re: co z tą ebusią? 20.10.05, 23:07
          danade napisała:

> Nie mogę, znowu...
          > Oczywiście, drogie dori_00 i hekate11, cały świat kręci się dla Was. "Ta cała
          > ebusia" jak wiadomo stworzona została po to, żeby Wam udostępniać katalogi na
          > "tej" stronie, którą nieznany "Ktoś" (bo przecież dori się nie będzie wysilać
          > sama!) powinien się dla zaspokojenia dori zająć. Patysia, Sister, Hepinka,
          > KotBestia również są na świecie tylko po to, aby poświęcać swój czas i wysiłki
          > dla zadowolenia szanownych Pań za pomocą skanów katalogów, najlepiej rok do
          > przodu. Żeby podniecać się katalogiem Avonu to już trzeba mieć nieźle nie po
          > kolei w głowie. A może nawet i po kolei, może to tylko kwestia ubóstwa
          > intelektualnego, braku zainteresowań? Tak czy inaczej, żałosne.
          >
          > A takie miłe forum kiedyś było indifferent

Narzekasz na stosunki na forum,a twoja wypowiedź jest pełna ironii, głupich
          tekstów i przesady. Czy naprawdę,ale tak szczerze uważasz że każda klientka
          chce oglądać katalog rok do przodu? Poszło o to, że ktoś opublikował skan
          katalogu 13 i dziewczyny które go zeskanowały,miały żal że ktoś to wogóle
          zrobił. Ja nie mam żalu do ebusi,kimkolwiek ona jest bo nigdy mnie to nie
          interesowało,niech sobie umieszcza katalog kiedy sobie chce. Jestem jednak
          wdzięczna,że ktoś go wcześniej udostępnił. A temat kosmetyków nie jest moich
          jedynym tematem zainteresowań,ale jak już robie zakupy w avonie,to chciałabym
          troszkę zaoszczędzić pieniążków i miłoby było porównać dwie kampanie bo i tak
          wiadomo że czas oczekiwania na nie jest długi. I teksty typu "podniecanie sie
          katalogiem" "ubóstwo intelektualne" jest nie na miejscu. Pozdrawiam wszystkie
          uprzejme konsultantki, które nie robią afer z tego powodu,że my klientki możemy
          spokojnie zaplanować zakupysmile bo na pewno takie są,ja przynajmniej takie mamwink.
        • hekate11 Re: co z tą ebusią? 21.10.05, 00:49
          Nie wiem po co została stworzona Ebusia i raczej mnie to nie interesuje. Nie
          jestem filozofem żeby się nad tym zastanawiać. Po prostu nie lubię jak mi ktoś
          kit wciska a szczególnie niektóre osoby z tego forum. Deklarują, że gdy tylko
          będą miały nowy katalog to zamieszczą go na stronie. Trochę mija się to
          wszystko z prawdą a ja bardzo nie lubię kiedy ktoś KŁAMIE. Na tym katalogu to
          raczej mi nie zależy bo i tak będę prędzej czy później w jego posiadaniu.
          Chodzi mi głównie o te wszystkie kłamstwa związane najnowszymi katalogami. Nie
          chcą umieszczać? Nie ma sprawy, nikt nikogo nie zmusza. Ale po co piszą, że
          katalogu nie mają?? A jeszcze to śmieszne zdanie, że pracują ciężko kilka
          godzin przy skanie. Widocznie słabo są zorganizowane... A co do „podniecania
          się katalogiem Avonu” to chyba obraziłaś większość osób, które czekają na
          najnowsze katalogi. Tu chodzi o ciekawość i rozplanowanie budżetu a nie o
          najbliższą okazje do podniecania się. Skoro tobie takie słowo przyszło na myśl
          to może znaczyć, że to ty przezywasz największe ekstazy przy oglądaniu
          kosmetyków Avonu.
          Ps.Forum może i było miłe, ale sama też się przyczyniasz do tego, iż staje się
          ono kolebką obłudy i zawiści.
          • danade Re: co z tą ebusią? 21.10.05, 07:23
            ech...
            To ja może przeproszę wszytkie panie bez poczucia humoru a słowo podniecanie
            kojarzą jednoznacznie tongue_out
            Jednocześnie polacam słowniki polszczyzny, gdzie można (slowniki.onet.pl)
            przeczytać, że:
            podniecać (Wilga)
            cz. ndk VIIIa, ~any - podniecić dk VIIb, ~cę, ~cony 1. ‘działać drażniąco na
            zmysły, wywołując wewnętrzne napięcie; wprawiać w stan pobudzenia emocjonalnego,
            intelektualnego, nerwowego, zmysłowego itp.; pobudzać seksualnie’ 2. ‘zwiększać
            intensywność czegoś; podsycać’ 3. ‘nakłaniać, zachęcać do czegoś’

A czemu się odzywam? Nie po to, żeby zrobić z forum "kolebkę obłudy i zawiści"
            Po prostu, kiedy zobaczyłam pytanie "co z tą ebusią" to spodziewałam się
            koleżenśkiego zainteresowania osobą, która na forum udzielała się a nagle
            przestała. Co się stało - wyjechała, zepsuł jej się komputer, chora? Nie, to
            nikogo nie interesuje. Interesuje, żeby zrobiła coś, czego nie jest w stanie
            zrobić (np. dlatego, że obiecała szanować pracę innych i obiecała bez zgody
            autorek nie umieszczać skanów); jeśli tego nie zrobi, zostanie (ebusia)
            oskarżona o między innymi "kitu wciskanie" czyli kłamstwo...Jak widać, cud miód
            i wyrazy sympatii.

Pysiu2713... nie twierdzę, że "każda klientka chce oglądać katalog rok do
            przodu?" Pisanie, że tak twierdzę, jest przesadą, o którą mnie oskarżasz...Ale
            przejrzyj proszę pojawiające się co chwilę wątki typu "mam już katalog 13!" i
            policz, ile osób wpisuje tam swoje maile z dopiskiem: "Ja tez bardzo
            poproszę!!!" Po co te wykrzykniki? Czy to nie tak, że podkreślają, jak bardzo im
            na tym zależy? Jeśli mają po 13 lat, to ok., w tym wieku tak się ma...

Życzę miłego dnia
            • hekate11 Re: co z tą ebusią? 21.10.05, 12:40
              To może ja tobie też polecę ten sam słownik który ty wymieniłaś i poszukaj
              sobie słowa EKSTAZA :p
              • danade Re: co z tą ebusią? 21.10.05, 15:14
                smile
                brawa za refleks big_grin
                (a co do mnie fakt, taki los, że dzisiaj mi jedno w głowie wink

Ale dalej nie rozumiem, co takiego jest obraźliwego w nazywaniu rzeczy po
                imieniu sad Do pomocy w zaplanowania zakupów są właśnie konsultantki (po to od
                Avonu mają katalog z wyprzedzeniem). A jest ich tak wiele, że skoro Twoja nie
                chce Ci w tym pomóc, łatwo znajdziesz nową.. Zawsze zresztą można przecież
                zostać konsultantką i na własnej skórze przekonać się, że dostępny na 3 miesiące
                naprzód katalog psuje sprzedaż sad(
                pozdrawiam
                • hekate11 Re: co z tą ebusią? 21.10.05, 22:10
                  dzięki wink Muszę Ci się przyznać do tego, że własnie jestem konsultantką jak i
                  klijentką...
                  Temat katalogów jest dość obszerny i kontrowersyjny. Każdy ma prawo do
                  własnego zdania . Również pozdrawiam.
            • ebusia_fam_fatal Re: co z tą ebusią? 23.10.05, 15:56
              dzieki danade i reszta swiata, ktora rozumie, ze "umieszcze katalog jak tylko
              go dostane" oznacza tylez co "umieszcze katalog gdy dostane go ZE ZGODA
              AUTORKI" smile
              a i prosilabym zauwazyc, ze niektore deklaracje z tego forum zostaly odwolane,
              ale to nie moja wina, ze wiekszosc z krzyczacych o katalogi juz tego nie
              raczyla przeczytac suspicious

buehehe rotfl, fantastyczny wątek smile
          • patysia81 Re: co z tą ebusią? 21.10.05, 08:29
            NIe chcialam sie tu wypowiadac ale chyba wypowiem na jeden temat... skan moze i
            dobry nie jest - nie mam skanera najnowszej generacji poniewaz nie uzywam go w
            ogole a tamten specjalnie pozyczylam zeby poskanowac katalog. W czasie kiedy
            skanowalam katalog moglabym robic 1000 innych przyjemniejszych rzeczy, poniewaz
            sama katalog trzymalam w rece i moglam miec w nosie siedzenie nad tym. Owszem
            spedzilam nad tym w sumie ze 4 godziny a moze i wiecej poniewaz musialam przy
            kazdej stronie trzymac skaner (katalog byl gruby) zeby swiatlo sie nie
            przedostalo do wewnatrz - a i nawet wtedy czasami sie przedostawalo wiec te
            strony skanowalam dwukrotnie, potem je obracalam i wysylalam do dalszej
            obrobki... Wiec nie mówcie mi ze przesadzamy z ta praca. Ale juz wiem
            przynajmniej ze nastepnym razem te 4 godziny spedze na czytaniu ksiazki albo
            innym ciekawym zajeciu ba, albo lepiej na ogladaniu kolejnego katalogu w wersji
            papierkowej oczywisciewink
          • justa_79 Re: co z tą ebusią? 21.10.05, 10:16
            hekate11 napisała:
            > Po prostu nie lubię jak mi ktoś
            > kit wciska a szczególnie niektóre osoby z tego forum. Deklarują, że gdy tylko
            > będą miały nowy katalog to zamieszczą go na stronie. Trochę mija się to
            > wszystko z prawdą a ja bardzo nie lubię kiedy ktoś KŁAMIE. (...) > Chodzi mi
            głównie o te wszystkie kłamstwa związane najnowszymi katalogami. Nie
            > chcą umieszczać? Nie ma sprawy, nikt nikogo nie zmusza. Ale po co piszą, że
            > katalogu nie mają??

może trochę się powstrzymaj przed takimi oskarżeniami. nikt nie wysłał Ebusi
            katalogu z pozwoleniem na umieszczenie go na stronie - zatem Ebusia NIE MA
            katalogu, który mogłaby umieścić na stronie. zeskanuj i wyślij jej, na pewno
            umieści.

> Na tym katalogu to raczej mi nie zależy bo i tak będę prędzej czy później w
            jego posiadaniu.

Twoja zażarta walka o umieszczenie go na stronie wskazuje na coś zupełnie
            przeciwnego.

> A co do „podniecania
            > się katalogiem Avonu” to chyba obraziłaś większość osób, które czekają na
            > najnowsze katalogi.

chyba tylko te, których to stwierdzenie dotyczy. ja jakoś nie wzięłam tego do
            siebie.
          • hepinka ubawiłam się :) 21.10.05, 10:20
            hekate11 napisała:

> Nie wiem po co została stworzona Ebusia

rotfl !
            Ebusia jest nickiem osoby, więc pytasz o sens stworzenia człowieka?

mega rotfl
            • hekate11 Re: ubawiłam się :) 21.10.05, 12:21
              miło że Cie ubawiłam ale nie ja tłumaczyłam sens istnienia Ebusi i nie ja
              napisałam: "Ta cała
              ebusia" jak wiadomo stworzona została po to, żeby Wam udostępniać katalogi na
              "tej" stronie...". No cóż , mogę tylko podziekować za informacje :p
    • ebusia_fam_fatal lol :D 23.10.05, 15:52
      no to sie usmialam wink
      ech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka