Dodaj do ulubionych

CV ze zdjeciem czy bez?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 13:03
Czy umieszczac swoje zdjecie na CV? Zaznaczam, ze dokument bede skladal
raczej osobiscie. Slyszalem tez, ze zdjec nie powinno sie umieszczac ze
wzgledow poprawnosci rasowej czy jakos tak... Wiec jak jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: CV ze zdjeciem czy bez? IP: *.dsl.netsource.ie 08.10.05, 13:04
      bez
      • Gość: m31 Re: CV ze zdjeciem czy bez? IP: *.server.ntli.net 09.10.05, 21:50
        Definitywnie bez
    • pinup Re: CV ze zdjeciem czy bez? 10.10.05, 14:44
      ja nie daje ani zdjecia ani danych personalnych typu wiek, stan cywilny itd.
      jak ktos kumaty to z mojej historii okresli ile mam lat. a maz i dzieci nie
      powinny nikogo obchodzic. co to ma za znaczenie? przeciez decyduje sie na
      wyjazd ze wszystkimi konsekwencjami
      • Gość: Stefan_moczymorda Re: CV ze zdjeciem czy bez? IP: *.server.ntli.net 11.10.05, 01:37
        Zdjecie zdecydowanie nie dawac. Chyba ze sie szuka pracy w charakterze modelki
        etc. Co do danych osobowych to standardowo DOB (date of birth), Marital Status
        (stan cywilny), Nationality. No i oczywiscie opis kariery zawodowej.
    • Gość: cosmopolitan Re: CV ze zdjeciem czy bez? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 15.10.05, 04:37
      ja zdjecie twardo wklejam do cv i zle na tym nie wychodze
    • Gość: pawel Re: CV ze zdjeciem czy bez? IP: *.dbln.cable.ntl.com 15.10.05, 19:22
      Ja uważam , że CV powinno się jakoś wyróżniać żeby przyciągnęło uwagę
      potencjalnego pracodawcy. Zwłaszcza , że najczęściej osoby które dają tę pracę
      są na tyle zajęte że nie mają czasu od razu z nami rozmawiać i później dopiero
      chwytają garść CV i czytają. Także dobrze jak Twoje CV będzie się czymś
      wyróżniać.
      Ja osobiście jak szukałem pracy to rozniosłem ponad 30 CV z tego zaledwie kilka
      miało zdjęcie ale na to CV ze zdjęciem ktoś odpowiedział i dostałem prace
      - może to tylko przypadek ..... ale ja teraz to zawsze będę umieszczał swoje
      zdjęcie na CV. Oczywiście nie jest to zdjęcie w marynarce pod krawatem bo do
      pracy fizycznej to było by śmieszne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka