Dodaj do ulubionych

mleko Enfamil a wyzszy poziom inteligencji???

22.10.05, 15:14
Drogie Mamy, co wiecie o nowym mleku Enfamil? Producent reklamuje je jako
mleko zapewniajace dziecku wyzszy poziom inteligencji niz inne mleka, no ale
wiadomo jak dziala marketing... A jak jest w rzeczywistosci? Ktos cos slyszal
na ten temat?
Obserwuj wątek
    • jakw Re: mleko Enfamil a wyzszy poziom inteligencji??? 22.10.05, 15:29
      Ale ten enfamil to chyba dopiero od niedawna, więc testy IQ pewnie zrobią
      dopiero za kilka lat.
      btw czytałam wyniki pt. IQ dzieci karmionych piersią a mieszankami (oczywiście
      dzieci te były karmione jakiś czas temu) - po przefiltrowaniu przez IQ,
      wykształcenie rodziców itp - dla zdrowych donoszonych dzieci o normalnej masie
      urodzeniowej różnica wynosiła bodaj 3 punkty w testach IQ na korzyść dzieci
      karmionych piersią (dla wcześniaków i dzieci z niską masą urodzeniową była
      znacznie większa). Nie sądzę, żeby enfamil dawał więcej.
    • janka19 Re: mleko Enfamil a wyzszy poziom inteligencji??? 22.10.05, 16:11
      Nie wiem na ile mleka a na ile rehabilitacja, spowodowały że moje córki
      rozwijają się całkiem dobrze. Były skrajnymi wcześniakami, co do jednej nie
      dawano nam żadnych szanas. Miała byc przysłowiowa "roślniką".
      Na razie jest całkiem dobrze i nic nie zapowiada żeby nawet w części sprawdziły
      się prognozy lekarzy.
      Cały czas daje im mleko Enfamil Premium. Im smakuje a je wiem że robie wszystko.
      Wszyscy lekarze z którymi rozmawiałam polecali mi własnie Enfamil. Oczywiście
      nic nie zastąpi mleka matki, ale to jest najbardziej zbliżone do niego i
      zawiera dodatkowe kwasy tłuszczowe wspomagające inteligencję.

• gandzia4 Re: mleko Enfamil a wyzszy poziom inteligencji??? 22.10.05, 16:40
      Weronika piła Enfamil Premium przez dwa miesiące, ponieważ jest ono bardzo
      zbliżone składem do naturalnego mleka kobiety, musiałyśmy je odstawić i przejść
      na wstretny Nutramigen bo jednak wylazła alergia na laktozę. Ten wyższy poziom
      inteligencji mają mieć dzieci pijące to mleko dlatego, że ma ono właśnie te
      same składniki co pokarm kobiecy, jak będzie to czas pokarze:))
    • hanka56 Re: mleko Enfamil a wyzszy poziom inteligencji??? 22.10.05, 16:58
      nasza Weronika (niska masa urodzeniowa) po piciu mleka Enfamil zaczela pięknie
      i gwałtownie przybierać na wadze. Enfamil wg opisu na opakowaniu ma korzystny
      wpływ na zdolności językowe i mała od wieku 3mcy gaworzy często w obcych
      jezykach;) np płacząc po francusku "moi, moi!!" albo po czesku "ne, ne!!",
      ponadto budząc się i widząc nad sobą moją twarz mówi czasem po czesku "ahoj!"
      lub angielsku "hi", albo "now" ;)))), naprawdę!!!
      • rita75 Re: mleko Enfamil a wyzszy poziom inteligencji??? 22.10.05, 19:42
        LOL
    • kinga_nl Re: mleko Enfamil a wyzszy poziom inteligencji??? 22.10.05, 19:22
      podaje Enfamil mojemu dziecku i faktycznie bardzo dobrze sie rozwija ale oprocz tego niestety jest troche przekarmione choc z drugiej strony bardzo duzo uroslo (na dlugosc). ma 2,5 miesiaca i duzo "mowi" a takze bez problemu wykonuje inne fizyczne cwiczenia charakterystyczne dla ponad 3 miesiecznych dzieci.
    • b.bujak Re: mleko Enfamil a wyzszy poziom inteligencji??? 22.10.05, 22:14
      na rozwoj mozgu i wyzszy poziom inteligencji wazne sa tluszcze nienasycone, nie
      znam skladu tego mleka, ale moze w porownaniu z innymi ma wiecej tluszczy; ja
      pije tran ( paskudztwo ), bo karmie piersia, a do obiadkow mlodego dodaje oliwe
      z oliwek
    • bienemaja Re: mleko Enfamil a wyzszy poziom inteligencji??? 22.10.05, 22:19
      My pilismy enfamil od 5 miesiaca, potem przeszlismy na enfamil ar, bo mala
      straszliwie ulewala (polecila nam nasza pani doktor). Rozwija sie bardzo
      dobrze, bardzo chetnie je pila.
      W 12 miesiacu zmienilismy na humane (powodem byla tylko i wylacznie cena
      enfamilu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka