Dodaj do ulubionych

do Justy_79-krem z kwasami

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:11
Dużo się tego naczytałam, i widzę, że Ty najwięcej doradzasz na temat kremów
z kwasami. Na razie używam effaclaru K i chcę coś potem , ale nie za mocnego,
mam trochę tłustą buzię i na policzkach rozszerzone pory, to co byś mi
poleciła. No i jeszcze jakis dobry krem z filtrami. Mam nadzieję, że nie
zawracam znowu tym samym głowy.
Ps. A z Nu Skin kupiłam ten krem oczyszczający i jest b.dobry., dzięki za
radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: amlutka Re: do Justy_79-krem z kwasami IP: 195.94.193.* 17.11.05, 12:26
      Pozwolę się i ja podpiąć do tego wątku żeby nie tworzyć kolejnego - jak długo
      używać tych kremów z kwasami? Na moim 10cio procentowym napisano że odnowa
      naskórka po 25 dniach, czy to oznacza że potem mam zrobić przerwę? No i jeszcze
      jedno mi przyszło do głowy - czy są może jakieś balsamy z kwasami na całe ciało?
    • justa_79 Re: do Justy_79-krem z kwasami 17.11.05, 13:16
      Aniu, z mocniejszych kwasów jest np. Lysanel Active (10% AHA + 1% BHA + 1,5%
      kwasu azelainowego), nie wiem, jak wrażliwą masz cerę, bo wiele osób źle na
      niego reaguje. jest też Cleanance K Avene (5% AHA + 0,5-1% BHA) oraz Glyco-A
      (12% AHA). Cleanance K byłby drugi w kolejności po Effaclarze, jeśli chodzi o
      stężenie kwasów. możesz wypróbować któryś z nich, stosując je na początku co 2
      lub nawet co 3, 4 dzień i nakładać min. 15 min po umyciu twarzy (żeby woda
      zdążyła z niej odparować). a używałaś już Acne Dermu? to kwas azelainowy,
      efekty są widoczne, ale kwas jest dosyć łagodny. jeśli chodzi o filtry, to ja
      lubię Biodermę Max Fluide SPF100, bo dzięki rzadkiej konsystencji wydaje mi się
      mniej tłusta niż gęstsze filtry.

amlutka, wydaje mi się, że kwasy można używać przez kilka miesięcy, od jesieni
      do wczesnej wiosny.
      • Gość: Ania Re: do Justy_79-krem z kwasami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:30
        Jesteś kochana, że tak wyczerpująco mi odpowiedziałaś.
        Z kwasami to mam do czynienia od niedawna, odkąd zaczęłam zaglądać tu na forum,
        tak więc ten effaclaru był pierwszy, niera buźka jest wrażliwsza, ale mi sie
        wydaje, że jak wody za często uzywam, albo wiekszy stres, a tak ogólnie ok.
        Może wezme sie najpierw za ten Acne Derm.
        jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
      • Gość: pitipel Re: do Justy_79-krem z kwasami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 11:14
        Justy, jesteś pewna co do zawartości kwasu azelainowego w Lysanelu?
        Przeanalizowałam zkład i owszem, jest i AHA i BHA i kwas mlekowy, ale
        azelainowego to ja tam nie widzę...
        • justa_79 Re: do Justy_79-krem z kwasami 18.11.05, 12:05
          pipitel, i Ty mnie mylisz z justy ;) informację o stężeniu kwasów mam z
          artykułu Basi. artykuł może nie najświeższy, nie wiem, czy skład Lysanelu nie
          zmienił się od tamtego czasu.
    • Gość: Ania Re: do Justy_79-krem z kwasami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 14:02
      jeszce jedno pytanko:
      czy z biodermy w sprayu AKN SPF 30 tez może byc, czy to jest za słabe. Bo
      zamówiłam w aptece i nie wiem czy wymienić na co innego.
      • justa_79 Re: do Justy_79-krem z kwasami 17.11.05, 14:09
        wg mnie może być, o ile nakładasz uczciwie te 2,5 ml na twarz i szyję -
        proponuję sobie odmierzyć miarką do syropu, żebyś później już na oko wiedziała,
        jaka to ilość. uważam, że lepiej nałożyć porządną warstwę (czy nawet 2) SPF30
        niż nałożyć SPF60 zbyt cienko.
        • Gość: Ania Re: do Justy_79-krem z kwasami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 14:15
          Dzięki jeszcze raz :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka