Dodaj do ulubionych

Wyznam wam jako niby-pisowiec o zagrożeniu

24.01.06, 17:51
które jesr realne, w przeciwieństwie do tego waszego "ukochanego" Opus Dei.

Dajecie się zmanipulować, zostawcie księżuli z OD w spokoju, nic nam nie
zaszkodzą. Jest poważniejsza, daleko poważniejsza sprawa.

PIS jest przesiąknięty ludźmi związanymi z neokonsami amerykańskimi.
Amerykanie, przez różne organizacje, Instytut R.Reagana, i wiele innych,
pakowali dużo pieniędzy w wykształcenie pewnych osób, wedle własnych wzorców.
Jest dziś w PIS dużo ludzi, którzy za neokonsami, poszliby na wojnę i na
Księżyc.

Wojna w Iraku, miała nam przynieść dużo korzyści, nie przyniosła, bo USA,
zamiast płacić Polsce, wynagradzali ówczesną GTW, dziś Dukaczewski ma stołek
w NATO, Miller jeszcze nie raz pojedzie do USA na niby wykłady, inni także.
Przejrzeli Amerykanie nasze elity na wylot.

Z PIS-em postąpili inaczej, zauważyli że to partia strasznie ideowa, a wręcz
idealistyczna, chwilami wprost dziecinna w swej wizji polityki
międzynarodowej. Zrozumieli Amerykanie że pisiaków nie przkupią forsą, choć i
ta się przyda. Zastosowali inny wariant- wyszkolili gwardię polskich
neokonsów, którzy najchętniej za armią amerykańską poszliby, a właściwie nie
oni, tylko polskie wojsko przez nich wysłane, wszędzie, do Iranu nawet.

Ludziska, na to niebezpieczeństwo zwracajcie uwagę w polityce PIS. Wiem co
piszę, bo coś tam się orientuję w działalności PIS-u w ubiegłych latach i w
poglądach pewnych osób. W tej sprawie larum podnośmy na forum, bo się
obudzimy z ręką w nocniku, a konkretniej mówiąc z 10 polskimi dywizjami na
irańskich pustkowiach.
Obserwuj wątek
    • tematyk JUz kiedys poruszalem ten problem twierdzac krotko 24.01.06, 18:25
      ze Kaczory to neokony, ale dziwnym trafem watek moj zostal usuniety.
      Jest to JEDEN z powodow dla ktorych jestem nastawiony negatywnie do PiSu.
      Bolszewia. Patrzac na facjaty Bielanow, Ziobrow i Kaminskich dochdze do
      wniosku, ze tak musieli wygladac komisarze bbolszewiccy, ten sam styl, ta sama
      atmosfera.
      • wladyslaw.studnicki Ja tak ostro bym nie pisał, bo za nazywanie 24.01.06, 18:30
        kogoś bolszewikiem, raczej powinno się wycinać. Poza tym jestem jakby trochę
        pisiakiem, więc mi nie wypada. Ale widzę coraz większe niebezpieczeństwo.
        Trzeba o tym pisać.
        • tematyk Re: Ja tak ostro bym nie pisał, bo za nazywanie 24.01.06, 18:42
          Nie napisalem , ze sa bolszewikami ale odnioslem sie do stylu i atmosfery ,
          metod jakimi sie posluguja. Nie wazne jaka ideologie wyznaja. Bedac, mysle,
          czlowiekiem wierzacym, powinienem popierac dzialania tych Panow (
          ideologicznie). Coz, poczucie estetyki i przyzwoistosci nie pozwala mi na to.
          • wladyslaw.studnicki Są niebywale skuteczni. To się liczy w polityce. 24.01.06, 18:47
            Ale mają skrzywienie proamerykanskie, i to jest ten problem. Przy czym Kaczory
            nie są neokonsami, to raczej tyczy się młodszego pokolenia w PIS-ie które jest
            zapatrzone w USA jak w święty obrazek. Jednocześnie zaś bardzo antyniemieckie i
            antyeuropejskie.
            • tematyk Re: Są niebywale skuteczni. To się liczy w polity 24.01.06, 18:54
              Skutecznosc sama nie moze byc kryterium dobrego, w calym slowa tego znaczeniu,
              polityka. Skutecznosc na uslugach czego?. Macchiavelizm jest mi obcy.
              Diabel (zlo) tez moze byc skuteczny, ba jest nawet bardzo przebiegly.
    • pro.filutek1 Re: Wyznam wam jako niby-pisowiec o zagrożeniu 24.01.06, 18:26
      Coś w tym jest.
      • wladyslaw.studnicki A to "coś" to przedkładanie cudzego interesu ponad 24.01.06, 18:36
        swój.
        • kaczka7111 Re: A to "coś" to przedkładanie cudzego interesu 24.01.06, 18:48
          masz wybor: interes Rosji, Niemiec z jednej strony, lub USA. Tertium non datur.
          Nie zapominaj kto zaplacil za twoja wolnosc od komuny.
          NIE TY!
          • wladyslaw.studnicki Nie wiem o czym piszesz? Za moją wolność od 24.01.06, 18:51
            komuny zapłaciła Solidarność, nie było w tym związku ani Niemców, ani
            Amerykanów, ani Rosjan. Teraz obiektywnie, musimy się wtopić w Europę, w sojusz
            z Niemcami i Francją i innymi krajami Europy. USA leżą daleko i w niczym nam
            nie pomogą, Belgia jest dla nas ważniejszym partnerem gospodarczym niż Polska.
            • kaczka7111 Re: Nie wiem o czym piszesz? Za moją wolność od 24.01.06, 18:55
              pisze o pieniadzach. rewolucje kosztuja. miliard dolarow ta kosztowala. teraz
              lacisz i twoj maly piesek aoprtujacy niedlugo w waszyngtonie.
            • tematyk Re: Nie wiem o czym piszesz? Za moją wolność od 24.01.06, 18:57
              Kaczor bedzie realizowal polityke amerykanska rozbijania Europy. Przeciez, to
              jasne.
              Moze sie to skonczyc tym, ze Polska zostanie w Europie izolowana a
              najprawdopodobniej skonczy sie EUropa dwoch predkosci czyli de fakto wlaciwa UE
              i jej marginesem (Polska i UK).
              • kaczka7111 Re: Nie wiem o czym piszesz? Za moją wolność od 24.01.06, 18:58
                za pozyczke trzeba placic. z procentami. albo sie na aukcje wystawi delikwenta.
                • tematyk Re: Nie wiem o czym piszesz? Za moją wolność od 24.01.06, 19:00
                  Pelna zgoda
              • wladyslaw.studnicki Pięknie napisane. Polska, Wielka Brytania, i 24.01.06, 19:00
                ewentualnie Rumunia to kraje, które w zamyśle USA, mają uniemożliwić trwałe
                zjednoczenie Europy.

Elemetem tego planu jest jeszcze Turcja, jej przyjęcie, z jej totalną
                odrębnością kulturową i religijną już zupełnie rozwaliłoby UE, dlatego USA tab
                bardzo popierają akcesję Turków do Europy. Obawiam się bardzo, że pisowskie
                władze będą należały do nielicznych w Europie, które poprą turecką akcesję.
                • kaczka7111 Re: Pięknie napisane. Polska, Wielka Brytania, i 24.01.06, 19:02
                  Turcja wejdzie do UE. UE mozna manipulowac latwo. A jak kaczka by chciala
                  ooponowac, to mozna z NATO pogadac o korepetycjach.
                  • wladyslaw.studnicki Zamieszki francuskie, morderstwa w Holandii, raz 24.01.06, 19:11
                    na zawsze zablokowały drogę Turcji do UE. Dostaną tylko jakieś partnerstwo,
                    podobnie jak Ukraina.

Ale pewnie PIS-owscy politycy, będą grzecznie wykonywac instrukcje zza oceanu,
                    i gardłować za przyjęciem Turcji. Oczywiście kompromitując Polskę w Europie.
                • tematyk Re: Pięknie napisane. Polska, Wielka Brytania, i 24.01.06, 19:07
                  Zgadzam sie.
                  Wieksza czesc mieszkancow naszego kontynentu jest nastawiona proeuropejsko.
                  Bywajac czesto w Hiszpanii widze to i slysze w rozmowach z ludzmi.
                  Polska chce prowadzic ryzykowna gre.
                  Co do Turkow, to zgadzam sie z Toba. Z tym, ze istnieje taka mozliwosc iz
                  Turcja moze sie stac bardziej europejska od Europejczykow i USA moga sie
                  pomylic w kalkulacjach.
    • bladatwarz Re: Wyznam wam jako niby-pisowiec o zagrożeniu 24.01.06, 19:20
      Samoobrona i LPR im nie pozwola na kolejne wojny.
      Gruby Olek z Millerem liczyli na synekury i konfitury od USA. To jednak mrzonki
      chlopocow z SLD, bo Gruby Olek i Miller do dzis roboty szukaja.
      Blizniacy nie maja potrzeby zaprzedawania sie Bushowi. Przynajmniej zywie taka
      nadzieje.
      • wladyslaw.studnicki Bliźniaki nie, ale młoda gwardia w PIS-ie nie 24.01.06, 19:21
        widzi świata poza USA.
        • kaczka7111 Re: Bliźniaki nie, ale młoda gwardia w PIS-ie nie 24.01.06, 19:26
          Blizniaki wzieli ministra obrony Iraku z nadania Waszyngtonu. Teraz sa pod
          obserwacja i ciagle delegacje przyjezdzaja by im nie zapomnialo sie , kto
          placil za wybor.
    • marcus_crassus boze. dawno mnie nikt tak do pisu nie zachecil 24.01.06, 19:40
      :))))))

a cholera niech wezmie platforme. jak PiS to neocons to sorry tusk :)))))

niech zyje kaczolandia :)

zlego slowa juz o pis nie napisze :)
      • wladyslaw.studnicki Nie PIS jako całość, tylko młodzi. 24.01.06, 19:45

• bolko_turan Re: Wyznam wam jako niby-pisowiec o zagrożeniu 25.01.06, 10:41
      wladyslaw.studnicki napisał:

> PIS jest przesiąknięty ludźmi związanymi z neokonsami amerykańskimi.
      > Amerykanie, przez różne organizacje, Instytut R.Reagana, i wiele innych,
      > pakowali dużo pieniędzy w wykształcenie pewnych osób, wedle własnych wzorców.
      > Jest dziś w PIS dużo ludzi, którzy za neokonsami, poszliby na wojnę i na
      > Księżyc.

Wystarczy porownac wzory opakowania, na jakich funkcjonuje bogoojczyzniany
      patriotyzm PiSu, i patrzec jak sie to ma do bogoojczyznianej polityki
      neokonskich "chief ideologists" a la Perle, Kagan i Wolfowitz.
    • jakeww Re: Wyznam wam jako niby-pisowiec o zagrożeniu 25.01.06, 10:47
      To bardzo bystra obserwacja Twoja: na wojnie w Iraku korzystają ważniacy z SLD
      którzy się na nia zgodzili, a nie Polska ktora wysłala tam zolnierzy - układ
      korzystny dla Stanów, taniej wychodzi. Stany nagradzają Millera, zaraz
      niewatpliwie Kwaśniewskiego nagrodzą, Belka uzyskał też poparcie Amerykanów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka