Dodaj do ulubionych

Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbrychski

20.04.06, 02:03
Olbrychski:
"W XVIII wieku Europa odetchnęła z ulgą. Trzy kraje normalne, przewidywalne, jak na owe czasy, dokonały zaboru czwartego kraju. Kraju głupiego i swarliwego. Rozbiory. Teraz nikt nie miałby ochoty nawet nas rozbierać!"
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3289985.html

Apeluję do Leppera o danie w papę temu staruchowi.
Obserwuj wątek
    • kropek_oxford Ma racje. A ty sie nieistniejaca mocarstwowoscia 20.04.06, 02:05
      oszukujesz:)))
      • mi_to_rybka Re: Ma racje. A ty sie nieistniejaca mocarstwowos 20.04.06, 12:37
        Zhasz dowcip o trzech, co mieli rację ?
        • kropek_oxford Znam. Ale to dowcip o polskich kierowcach w Eire: 20.04.06, 16:13
          maja na nagrobkach "Mialem pierwszenstwo przejazdu"
          • mi_to_rybka Re: Znam. Ale to dowcip o polskich kierowcach w E 20.04.06, 16:24
            Tych jest zapewne tłum. A więc nie znasz, a ja Ci go powiedzieć nie mogę, bo
            wymaga to zastąpienia postaci w nim występującymi postaciami poprawnymi
            politycznie. A dowcip na tym straci.
            A hoj!
        • mi_to_rybka Re: Ma racje. A ty sie nieistniejaca mocarstwowos 20.04.06, 16:27
          mi_to_rybka napisała:

> Zhasz dowcip o trzech, co mieli rację ?
      • mirmat1 Kropek czemu psujesz poziom IQ w Albionie ????? 22.04.06, 03:20
        kropek_oxford napisał:
        > oszukujesz:)))
        "Kraju głupiego" napisal Olbrychski !!! Hmmmmm. Zapomnial, ze dzieki twojemu
        wyjazdowi z Polski kropku przecietny poziom IQ Polakow przewyzszyl o 6 punktow
        Brytyjczykow.
    • andrzej.sawa Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbry 20.04.06, 02:10
      A Tobie należy powiedzieć bolek i lolek koniec serialu.Co do lepera Daniel ma
      2000 % racji,albo jeszcze więcej.
    • sisius.monachomachijski nie, raczej tacy buracy jak lepert..... 20.04.06, 02:15
      bolek-i-lolek napisał:

> Apeluję do Leppera o danie w papę temu staruchowi.

"Od siebie dorzucę, że przewodniczący Lepper od 1989 r. jest jednym z
      największych szkodników w życiu publicznym naszego kraju. Po jego telewizyjnych
      wystąpieniach wielu Polaków wietrzy pomieszczenia, jakby telewizja była
      zapachowa..."

..nie tylko po telewizyjnych....forumowych chamoobrońców też... ja już
      wietrze...
    • henryk.log e:Problemem Polski są bolek-i-lolek-i myślę!:) n/t 20.04.06, 02:16
    • mariner4 Olbrychski zna po prostu 20.04.06, 08:47
      historię Polski. I nie tylko on. A kto napisał i kiedy: "Pawiem byłaś narodów i
      papugą"? Dla Ciebie to pewnie za trudne. A tak naprawdę to w XVIII w na srebrnej
      tacy podaliśmy zaborcom swoja niepodległość. Doprowadził do tego taki sam
      motłoch, jaki teraz jest u władzy. Taka szansa jaka teraz mamy, nieprędko się
      powtórzy. Głosujcie na Leppera dupki!
      M.
      • rydzyk_fizyk A Sejm to zatwierdził 20.04.06, 09:25
        "A tak naprawdę to w XVIII w na srebrnej tacy podaliśmy zaborcom swoja
        niepodległość"

Te uchwały Sejmu należy wykonać podobnie do tej o Świątyni Opatrzności Bożej.
        • mariner4 Polecam książkę 20.04.06, 09:47
          Karola Zbyszewskiego pt "Niemcewicz z przodu i z tyłu". Była to praca doktorska
          autora z UJ. Została odrzucona jako zbyt obrazoburcza. KZ wydał ją więc w latach
          30. Drugie wydanie było na początku lat 90. O innych nie wiem. To historia
          upadku I RP. Przeraża swoja aktualnością. Polecam.
          M.
          • mariner4 Re: Polecam książkę (cd) 20.04.06, 09:50
            znalazłem w Google:
            miasta.gazeta.pl/krakow/1,42699,2697502.html
            To powinna być lektura obowiązkowa.
            Jest świetnie udokumentowana.
            M.
            • janbezziemi Książka stale aktualna! 20.04.06, 12:44
              Znalazłem ją najpierw w bibliotece - część szła w latach 80. w odcinkach na
              łamach lubelskiej "Kameny". Jak widac, autor poraża aktualnoscią na różnych
              etapach naszej współczesnej historii!
              • mi_to_rybka Re: Książka stale aktualna! 20.04.06, 13:10
                A długo szukałeś stosownego wersu?
                Natchnąłeś mnie. Napiszę wiersz.
                • mariner4 Re: Książka stale aktualna! 20.04.06, 14:15
                  Umiesz czytać, przeczytaj.
                  Nie umiesz, naucz się!
                  M.
                  • mi_to_rybka Re: naucz się czytać 20.04.06, 16:20
                    Zobacz jak długo czytam i do tej pory nie mogę pojąć aluzji.
                    Do wieczora nie pojmę chyba też, więc jak mi nie wyłuszczysz, to pozostanę
                    kpem.

Twój post akurat mi się podobał.
                    "Ale wielki w tym ambaras", żeby dwojgu podobało się to samo na raz
                    • mariner4 Re: naucz się czytać 22.04.06, 18:24
                      Może to nieporozumienie. Jeżeli Cię uraziłem, to przepraszam.
                      M.
      • bolek-i-lolek Olbrychski zna po prostu swoją role jurgieltnika 20.04.06, 18:33
        >A tak naprawdę to w XVIII w na srebrne
        > j
        > tacy podaliśmy zaborcom swoja niepodległość.

No własnie o tym piszę. Tacy jak Szczęsny Olbrychski, czy Ciołek Kwaśniewski na tacy podali naszą niepodległość.
        W normalnych krajach takich sie rozstrzeliwuje. Polska jest zbyt tolerancyjna.

> motłoch, jaki teraz jest u władzy. Taka szansa jaka teraz mamy, nieprędko się
        > powtórzy.

A te pierdoły, że nas nikt by nie chciał robierac teraz, to chyba dla ćwiercinteligencji.
        Własnie nas rozbieraja i palą sie do tego od dawna. Banki, huty, handel już rozebrane.
    • jhbsk Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbry 20.04.06, 08:55
      Olbrychski ma 1000% racji. Szkoda, że mamy tak słabe państwo, które nie potrafi
      przestępców zamknąć tam gdzie ich miejsce.
      • silwuple Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbry 20.04.06, 08:59
        jhbsk napisała:

> Olbrychski ma 1000% racji. Szkoda, że mamy tak słabe państwo,

Kwaśniewski wysiadujący w korytarzach u Putina był tego dowodem...
        Mam nadzieję,ze to się zmieni..
    • pan.nikt Uhaha, taki strach tyłek ściska 20.04.06, 09:00
      Ze wezwali znane twarze na ratunek??
    • kotek.filemon Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbry 20.04.06, 09:01
      Olbrychski udowodnił tylko, że zna dobrze historię Polski...
      • hrabia.mileyski Artyści w "salonie" IIIRP 20.04.06, 09:21
        Przypomina mi się celne powiedzenie śp. reżysera Dejmka, wypowiedziane w stanie
        wojennym na okoliczność petycji aktorów o założenie w jego teatrze wolnych
        związków zawodowych: "Dupa jest od srania, a aktor jest od grania".
        Tyle komentarza.
        • jhbsk Re: Artyści w "salonie" IIIRP 20.04.06, 09:27
          A może dokładniej. Aktor nie ma prawa głosu??? Dejmek stary komuch może tak uważał.
          • hrabia.mileyski Re: Artyści w "salonie" IIIRP 20.04.06, 09:43
            jhbsk napisała:

> A może dokładniej. Aktor nie ma prawa głosu??? Dejmek stary komuch może tak uwa
            > żał.

Przy okazji odpowiedzi sprostuję, co napisałem wcześniej - oczywiście chodziło o
            protest aktorów wobec poczynań władzy - napisałem błędnie, myslami będąc w nieco
            innych obszarach.
            Teraz ad rem: Dejmek mógł mieć takie czy inne poglądy, ale był przede wszystkim
            profesjonalistą. Jesli ktoś wybrał zawód aktora to nie dlatego, żeby grać w
            salonach politycznych, tylko na deskach sceny. Popularność nie zawsze musi
            oznaczać odgrywania roli także w spektaklach politycznych. To domena tych,
            którzy obrali inną drogę kariery. I nie zawsze mądrze wypada aktor, który daje
            się wykorzystywać do wygłaszania tekstów politycznych. Dowód na karykaturalną
            niekiedy postać mieszania tych dwóch profesji mieliśmy już w jednej z
            poprzednich kadencji sejmu, gdzie na ławach poselskich i senatorskich zasiedli
            gremialnie aktorzy i wszelakiej maści artyści.
            • ppppp7 Re: Artyści w "salonie" IIIRP 20.04.06, 11:01
              "Dupa jest od srania, a aktor jest od grania".
              A pasta jest do zębów.

Lepper w rządzie to jest problem bardziej etyczno-społeczny niż czysto
              polityczny. I nie widzę powodu, żeby komukolwiek odmawiać prawa do własnej
              oceny. A wolę słuchać i czytać wypowiedzi Olbrychskiego niż bełkotu
              Gosiewskiego.
              • hrabia.mileyski Re: Artyści w "salonie" IIIRP 20.04.06, 11:29
                ppppp7 napisał:
                > Lepper w rządzie to jest problem bardziej etyczno-społeczny niż czysto
                > polityczny. I nie widzę powodu, żeby komukolwiek odmawiać prawa do własnej
                > oceny

Bardzo udana końcówka wypowiedzi, nieco gorzej z poczatkiem.Byłbym ciekaw, co
                proponujesz w zamian nie tylko w sferze osiągnięcia stabilności rządu, ale też w
                procesie demokratycznym, jakim niewątpliwie są wybory. Problem
                "etyczno-społeczny", jak byłes łaskaw określić leży w liczbie 1,5mln Polaków,
                którzy uważali, ze misję rządzenia krajem powinien podjąć prezes Lepper.
                W tym kontekście odesłanie przez drugiego prezesa Leppera do paki, czy
                gdziekolwiek indziej podważałałoby powagę, jaką jako wyborcy i suweren
                jednocześnie (o ile dalej jestesmy "demokratyczni") sobie przypisujemy.
                A jakimż to prawem - powie 1,5 miliona - jakiś polityk (a nie daj Boże aktor)
                może usuwać "naszego"?
                Jesteśmy - powiedzą dalej - trzecią siła polityczną tego kraju!
                • ppppp7 Re: Artyści w "salonie" IIIRP 20.04.06, 11:37
                  Bardzo ładna analiza, tyle że błędna. To nie 1,5 mln wyborców Leppera przyjmuje
                  go do rządu, a PIS, który szedł do wyborów z hasłem odnowy moralnej i uczciwego
                  państwa. A obecność wielokrotnego przestępcy jako wicepremiera/ministra w
                  rządzie odnową moralną nie jest i nigdy nie będzie.
                  • hrabia.mileyski Re: Artyści w "salonie" IIIRP 20.04.06, 12:13
                    ppppp7 napisał:

> Bardzo ładna analiza, tyle że błędna

To analiza, czy fakty? Błędne? Ja nie ryzykuję sporu z faktami, co oczywiście
                    nie oznacza, ze nie możesz Ty.
                    Z dalszej wypowiedzi wynika pytanie do filozofów: czy polityka jest moralna i
                    czy taką być powinna? Czym jest (przede wszystkim) moralność polityczna?
                    Czy istnieje przyjęty katalog politycznych zasad moralnych? Czy można i należy
                    wygrywać wybory?
                    Zaraz powinna paść uwaga, ze moralność w zasadzie jest jedna, ale przyjmijmy dla
                    ułatwienia dyskusji, że żyjemy w czasach szerokiego relatywizmu moralnego.
                    I szkoda czasu na analizę przypadku Kalego - to zazwyczaj bezlitośnie obnaża
                    postawy obydwu stron.
        • asienka32 A jakby Leppera skometował Rysko Lubicz? 20.04.06, 09:28
          • terrestre przed wojna smiec lepper juz dawno zostal by obity 20.04.06, 11:40
            laska a potem wywalony tylnym wyjsciem na bruk.Z dozywotnim zakazem pokazywania
            sie publicznie w towarzystwie.
            • asienka32 A ja myslę, że w pierwszej kolejnosci laską 20.04.06, 11:43
              oberwaliby wszyscy dawni kapusie bezpieki.
    • mi_to_rybka Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbry 20.04.06, 12:32
      jak tylko do spotkam, najlepiej w muzeum i na tle fotek, to szabelką (jego) po
      papie mu dam
      • gniewko_syn_ryba Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbry 20.04.06, 14:09
        Tak dobrze się w hitlerowskim mundurze preezentował... prawie jak Tusk... ;)))
        • mi_to_rybka Re: Tak dobrze się ...preezentował... prawie jak.. 20.04.06, 15:48
          Właśnie. Szkoda nawet, że tak często zmieniał swoje emploi.
    • tees1 Olbrychski: zupelna wolnosc gorsza od niewoli 20.04.06, 13:13
      www.mn.ru/issue.php?2006-4-28

Olbrychski jest z cala pewnoscia rusofilem, a wychodzi tez na to ze nie tylko
      mowi, ale i mysli po rosyjsku.

Ciekawe jest tez to: "A wspaniali Rosjanie, których ciągle mam szczęście znać,
      patrzą na nas z osłupieniem." Jesli na Polske z oslupieniem, to jak patrza na
      Rosje? Z przerazeniem i rezygnacja chyba.
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbry 20.04.06, 16:15
      bolek-i-lolek napisał:

Tez sie nie moge doczekac kiedy sprobuje. Stawiam na Olbrychskiego.
    • gorby odczep sie od Daniela,maly oszolomski durniu 20.04.06, 16:23
    • wierny_komunista Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Edelma 20.04.06, 16:28
      bolek-i-lolek napisał:
      www.jerzyrobertnowak.com/artykuly/Niedziela/pod_prad/2001/07.01.htm
      > Olbrychski:
      > "W XVIII wieku Europa odetchnęła z ulgą. Trzy kraje normalne, przewidywalne,
      ja
      > k na owe czasy, dokonały zaboru czwartego kraju. Kraju głupiego i
      swarliwego. R
      > ozbiory. Teraz nikt nie miałby ochoty nawet nas rozbierać!"
      > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3289985.html
      >
      >
      >
      • backo2 Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" 20.04.06, 16:34
        Dziadek Daniel chce koniecznie być w świetle i plecie byle co byle o nim pisali.
        • mi_to_rybka Re: Dziadek Daniel chce koniecznie 20.04.06, 16:50
          A to tak wygląda ?
          Ciągle daję się nabrać.
      • mi_to_rybka Re: kogo chcesz sprowokować pseudo ? 20.04.06, 16:47
        Wcześniej dałam się nabrać a teraz nie wiem śmiać się, czy Cię żałować, żeś
        taki biednie żałosny. Dziewczyna Cię rzuciła, do niej tym samym językiem
        przemawiasz. Ja Cie nie resocjalizuję, ja Cie analizuję.
    • tornson Olbryski ma rację. 20.04.06, 18:37
      Polaska sama nie potrafiła zrobić porządku z samowolką szlachecką więc inni
      musieli zrobić to za nas.
      • tornson Dzisiaj fanatyczny kler, nardodowcy, 20.04.06, 18:39
        czy typowy dla polski lumper-biznes, robią z Polski to samo co w XVIII wieku
        rozpasana szlachta.
      • bolek-i-lolek Szczesny Potocki też miał 21.04.06, 20:28
        Ty jestes własnie chyba takim zdrajcą jak Olbrychski.
        Trzeba doprawdy wielkiej chucpy, żeby twierdzić, ze facet popierajacy rozbiory ma rację.
        Ale to sa swietne czasy dla zdrajców, wiec ci sie nie obawiaja. Jak w XVIII wieku.
        • tornson Rozbiory to był skutek, przyczyną była 21.04.06, 21:09
          anarchia polskiej szlachty, jej okrócieństwo wobec ludzi, i szkodzenie własnemu
          państwu. W II połowie XVIII wieku Rzeczpospolita jako taka już nie istniała,
          została zniszczona przez sarmatów, stała się taką komórką rakową w ówczesnej
          Europie, a raka należało się pozbyć by się na cały kontnent nie rozprzestrzenił.
          Zdrajcami są więc ci którzy popierali zamianę Rzeczpospolitej w szlachecki folwark
          • andrzej.sawa Re: Rozbiory to był skutek, przyczyną była 21.04.06, 21:22
            Dziecko drogie nie pleć bzur,mimo wszystko,to forum to nie kabaret
          • bolek-i-lolek Tak. Anarchia była przyczyną. 21.04.06, 23:00
            I anarchistami są ci z PO, dla których polskie panstwo jest wrogiem, a obcy kapitał jest umiłowany.
            To wszyscy ci , którzy osłabiają polskie panstwo. Sędzioiwe TK, którzy jak mogą chronią klik prawniczych (to własnie kliki i ich przywileje były jedna z przyczyn rozbiorów).

A rozbijanie polski było też dokonywane przez niechetne polskosci mniejszosci (taki Olbrychski jest wybitnie wrogi polskosci, co pokazał).
            Np. Żydzi byli narodowoscia uprzywilejowaną, która miała własny samorzad i soadownisctwo.
            To rzeczywiscie głupota, żeby na takie rzeczy pozwalać. Winny był oczywiscie Kazimierz nieWielki.
            • roro68 Wart Olbrychski Leppera... 22.04.06, 04:26
              A mnie dziwi co innego. Żeby Leppera wyzywać na mordobicie trzeba mieć niskie
              mniemanie w własnej zdolności honorowej. Olbrychski sam sobie określił poziom
              dysputy a Wyborcza z kolei wyznacza nowy poziom swojej
              felietonistyki. "Pojedynek z Lepperem" - to nawet brzmi jak tytuł filmu
              sensacyjnego klasy D.
            • tornson A PiS to co? 22.04.06, 12:49
              bolek-i-lolek napisał:

> I anarchistami są ci z PO, dla których polskie panstwo jest wrogiem, a obcy kap
              > itał jest umiłowany.
              Zytę Gilowską dano na ministerialny stołek by renacjonalizowała przemysł i
              ściagała od bogatych podatki? Wolne żarty.

> A rozbijanie polski było też dokonywane przez niechetne polskosci mniejszosci (
              > taki Olbrychski jest wybitnie wrogi polskosci, co pokazał).
              > Np. Żydzi byli narodowoscia uprzywilejowaną, która miała własny samorzad i soad
              > ownisctwo.
              No taaaa, znowu ci Żydzi... Akurat mieszczaństwo, kupcy czy bankierzy mieli
              minimalny wpływ na państwo, decydujący miała szlachta i kler katolicki i to oni
              przyłożyli rękę do upadku Rzeczpospolitej, a Żydów wśród nich nie było.

> To rzeczywiscie głupota, żeby na takie rzeczy pozwalać. Winny był oczywiscie Ka
              > zimierz nieWielki.
              Za jego czasów Feudalizm i przywileje szlacheckie były czymś normalnym w
              Europie, ale w XVII wieku już nie i wtedy należało szlachecką samowolkę obalić.
              • bolek-i-lolek Re: A PiS to co? 22.04.06, 21:00
                > > To rzeczywiscie głupota, żeby na takie rzeczy pozwalać. Winny był oczywis
                > cie Ka
                > > zimierz nieWielki.
                > Za jego czasów Feudalizm i przywileje szlacheckie były czymś normalnym w
                > Europie, ale w XVII wieku już nie i wtedy należało szlachecką samowolkę obalić.

Czy ty cokolwiek rozumiesz? Ja piszę o przywilejach samorządowych dla Żydów.
                To on nadał absurdalne przywileje Żydom, tworząc panstwo w panstwie.
                A tą samowolkę to teraz TK i PO wprowadza.
                Przywileje szlacheckie dla 30% społeczenstwa poslkiego były wybitnie nowoczesne i pierwszą forma demokracji w nowożytnej Europie.
                W demokracji USA na początku 10% miało prawo głosu (XVIII wiek!!!) i dalej byli niewolnicy.

> No taaaa, znowu ci Żydzi...

No tak.. Tam gdzie są to są. Ty chyba za czesto wsrod Żydów przebywasz, skoro to dla ciebie "znowu"..
    • peacock79 Polskie kwiki i skowyty 22.04.06, 07:59
      Niezmiennie bawi mnie ten kwik i skowyt, jaki Polacy wydają z siebie, gdy tylko
      ktoś podważy (choćby troszeńkę) ich narodową mitologię. Zadaniem na dziś dla
      Polaków jest odmitologizowanie swojej historii a tymczasem PiSuary zapowiadają
      politykę historyczną, którą rozumiem jako kolejną porcję nachalnej
      nazistowskiej propagandy propolskiej, której nigdy w polskich szkołach nie
      brakowało. Sam wierzyłem w polskie mity dziecięciem będąc, szkoda, że większość
      Polaków do tej pory nie dojrzała do refleksji. Dubito ergo cogito...
      • n.krug Re: Polskie kwiki i skowyty 22.04.06, 09:28
        Podważanie narodowej mitologii, jak napisałeś - jest użytecznym dla
        społeczeństwa zajęciem ale pod warunkiem, że zajmują się tym fachowcy, a nie
        amatorzy, czerpiący wiedzę o historii swojego kraju z gazet lub przeczytanych
        scenariuszy filmowych. Wtedy efekt jest najczęściej żałosny.
        Zaciekawił mnie też w Twej wypowiedzi fragment o "nazistowskiej propagandzie
        propolskiej, której nigdy w polskich szkolach nie brakowało". Od dawna czytasz
        gazetę wyborczą?
      • bolek-i-lolek teraz to antypolskie ciołki kwiczą i skowyczą 22.04.06, 21:02
        Vide Olbrychski, Wyborcza i ty sam.
        Zmienia sie, co? Czas płakać.
        Opowiesci twoje są własnie przykładem tezy wątku.
        Ty nawet nie chowasz nienawisci do Polski. Z którego getta sie wywodzisz?
    • mason44 Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbry 22.04.06, 09:37
      siedzi sobie za stolem czlowiek o twarzy konia w towarzystwie buraka, razem
      do
      kupy ok. 8 szarych komorek, w doskonalych nastrojach - i sprowadzaja do
      parteru
      geniusza polskiej sceny politycznej - pana Jarka.. wlasnie mu powiedzieli :
      wypchaj sie sianem koles, rozpadu LPR nie bedzie, do wyborow LPR i SO pojda
      sobie razem, a ty koles - nie miej złudzen, jak zaczniemy kampanie wyborczą,
      to
      zrobimy ci pożar pod pupą .. a tera siadaj pan do stolu i dawaj pan
      ministerstwa, bo w papę dostaniesz ! ;-)))))) i co pan Jarek zrobi, usiadzie
      posłusznie do stołu razem z burakiem i Giertychiem, z którym nie rozmawia,
      podpiszę umowę koalicyjna i odda ze 3 ministerstwa..geniusz polskiej
      polityki -
      pan Jarek, prosimy na scenę !

• ave_duce Re: Problemem Polski są tacy "patrioci" jak Olbry 22.04.06, 18:26
        mason44 napisała:

> siedzi sobie za stolem czlowiek o twarzy konia w towarzystwie buraka, razem
        > do
        > kupy ok. 8 szarych komorek, w doskonalych nastrojach - i sprowadzaja do
        > parteru
        > geniusza polskiej sceny politycznej - pana Jarka.. wlasnie mu powiedzieli :
        > wypchaj sie sianem koles, rozpadu LPR nie bedzie, do wyborow LPR i SO pojda
        > sobie razem, a ty koles - nie miej złudzen, jak zaczniemy kampanie wyborczą,
        > to
        > zrobimy ci pożar pod pupą .. a tera siadaj pan do stolu i dawaj pan
        > ministerstwa, bo w papę dostaniesz ! ;-)))))) i co pan Jarek zrobi, usiadzie
        > posłusznie do stołu razem z burakiem i Giertychiem, z którym nie rozmawia,
        > podpiszę umowę koalicyjna i odda ze 3 ministerstwa..geniusz polskiej
        > polityki -
        > pan Jarek, prosimy na scenę !
        >
        >

img129.imageshack.us/img129/7295/bylysobieswinkitrzy2td.jpg
        ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka