born2074 27.04.06, 18:09 alternatywa avensis,accord, mondeo co wybarc teoretycznie nissan ma najlepsze wyposażenie za najniższe pieniadze Link Zgłoś Obserwuj wątek
dopracowanywkazdymcalu Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 19:40 > alternatywa avensis,accord, mondeo co wybarc teoretycznie nissan ma > najlepsze wyposażenie za najniższe pieniadze Ja mam primere i sobie chwale. niej opatrzone od avensisow, accordow i mondeo. Jeszcze nie mialem zadnych klopotow. Ale ASO omijaj szerokim lukiem. Link Zgłoś
born2074 Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 20:05 ja znalazłm 20005/09 na gwarancji wiec ASO będzie niestety niezbedne! mialem 2 nissany i było ok Link Zgłoś
przemek19882 Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 20:18 niestety nowe nissany to nie to co stare, silnik od laguny generalnie sa juz zbyt "sfrancuzowane" polecalbym accorda diesla, swietne auto silnik pali naprawde malutko, no i prawdziwy japonczyk, i wyglad, kwetsia gustu ale lepszy niz nowa primera Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 21:35 Nie warto ze względu na silnik reno, padają w nich turbo, zarówno w renówkach, nissanach i volvo z tym motorem. Link Zgłoś
dopracowanywkazdymcalu Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 21:38 > Nie warto ze względu na silnik reno, padają w nich turbo, zarówno w renówkach, > nissanach i volvo z tym motorem. Ale za to ma tylna kamerke w standarcie:))))))))))))))) Ja tam nie slyszalem nic zlego o tych silnikach. Na forrum nissana tez nie slyszalem zeby ktos zglaszal problemy Link Zgłoś
fru.fru Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 10:04 atrakcyjny-kazimierz napisała: > Nie warto ze względu na silnik reno, padają w nich turbo, zarówno w renówkach, > nissanach i volvo z tym motorem. W kwestii formalnej, w którym to volvo montowany jest 1.9Dci? Co do turbo, to trudno wyczuc, jak ktos nie dba to rozjebie w jeden dzien.. Link Zgłoś
mameja21 Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 14:09 fru.fru napisał: Co do turbo, to trudno wyczuc, jak ktos nie dba to rozjebie w jeden dzien.. W jaki sposób? Link Zgłoś
smart16v Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 15:39 mameja21 napisał: > fru.fru napisał: > Co do turbo, to trudno wyczuc, jak ktos nie dba to ..........w jeden dzien.. > > W jaki sposób? Nie wolno żyłować zimnego silnika, a przed wyłączeniem trzeba pozwolic mu popracować minutę-dwie na wolnych obrotach. Jak wyłączysz od razu, olej w turbinie usmaży się i będzie aua. Jedne silniki z turbo są na tą przypadłość bardziej podatne, inne mniej, ale generalnie trzeba zawsze o to zadbać. W instrukcji do corolli 1,4D4D pisza nawet dokładnie ile czasu trzeba odczekać w zależności od typu jazdy - od 20s.do 2min. W moim leonie piszą, żeby czekać 2 min. Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 21:36 ja kupiłbym accorda Link Zgłoś
dopracowanywkazdymcalu Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 21:40 > ja kupiłbym accorda Jak by byly w identycznych cenach to... ja moze tez. Ale jesli mialbym miec gorsze wyposazenie w accordzie to juz inna sprawa. Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 21:46 accord w standardzie jest wyposażony we wszystko co trzeba, no może poza brakiem przeciwmgłowych przednich w najtańszej wersji 2.0 (co jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe) Link Zgłoś
dopracowanywkazdymcalu Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 21:54 > accord w standardzie jest wyposażony we wszystko co trzeba, Alusy i metalik za doplata:) Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 21:59 Alusy w dieslu są standardem :-) Link Zgłoś
trzy-szostki Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 27.04.06, 23:30 To juz nie jest Nissan.Teraz to Renault,wiec jak lubisz hazard to w sam raz. Link Zgłoś
chris62 Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 08:14 trzy-szostki napisał: > To juz nie jest Nissan.Teraz to Renault,wiec jak lubisz hazard to w sam raz. To VW już nie VW to już Skoda. Volvo to juz Ford Peugeot to Citroen Mazda to Ford Ferrari to FIAT FSO to Tawria? Saab, Jaguar to też Ford Mazda z Hiroszimy więc promieniuje lepiej sięnie narażać W sumie pozostaje rower - oj nie toż to była Honda lub BMW. Rzeczywiście nie można kupić Nissana więc co? Z Hondąto też hazard czy zardzewieje na gwarancji czy już po ale często już na gwarancji zobacz jak w Europie biegają do salonu Hondy po te cuda. Link Zgłoś
mameja21 Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 08:59 W Nissanie chyba się wstydzą,że silnik 1,9dci pochodzi z Renaulta. Bo jak byłem z kolegą w Nissanie i zapytał o to, sprzedawca zapalczywie przekonywał go,że to nie jest silnik Renaulta tylko Nissana. Link Zgłoś
lapufkasz Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 09:14 To jest ciekawe bo skoro Nissan byl kiedys taki dobry to czemu upadl ,a skoro Renault jest tak zle to czemu wlasnie Nissan po przejeciu przez Renault jakos sobie radzi .Skad w Polsce bierze sie zaslepienie ze wszystko co japonskie musi byc dobre.A wystarczy poczytac Avensis jak tylko wszedl do sprzedazy tysiace sztuk mialy problemy i to powazne z dposc powaznymi awariami ,Honda jeszcze nie zjedzie z tasmy a juz jest skorodowana .Takie sa dobre wlasnie te samochody.I nawet Anglicy ktorzy tak cenia japonski przemysl motoryzacyjny i tak wybieraja europejskie marki mimo ze to wlasnie Honda i Toyota od lat produkuje tam samochody . ktos tu pisze Honda Accord ,przeciez ten samochod z silnikiem diesla jest nieprzyzwoicie drogi a pierwsza lepsza Vectra czy C5 wcale nie sa o niego gorsze a sporo tansze. Link Zgłoś
dopracowanywkazdymcalu Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 09:16 > W Nissanie chyba się wstydzą,że silnik 1,9dci pochodzi z Renaulta. > Bo jak byłem z kolegą w Nissanie i zapytał o to, sprzedawca zapalczywie > przekonywał go,że to nie jest silnik Renaulta tylko Nissana. No wlsnie to jest niejednoznaczne czy to na pewno silnik renault. Na forum nissana tez bylo to roztrzasane i w sumie ktos tam mial jakies dowody ze to nissan - ale juz dokladnie nie pamietam i na 100 % nie powiem. Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 09:59 Silniki 1.5 dci i 1.9 dci to konstrukcja renault Link Zgłoś
greenblack Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 12:54 Tak samo w Saabie powiedzą, ze to nie silnik Opla albo Fiata, a w Volvo PSA. Link Zgłoś
smart16v Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 15:54 > To VW już nie VW to już Skoda. odwrotnie - Skoda i Seat to gorszej jakości VW, ale jest też Audi i Porsche...i Bugatti > Volvo to juz Ford niestety, podobno z v60 trzeba co 20tys. jeździć do serwisu z zawieszeniem. Wcześniej nie było takich problemów. > Peugeot to Citroen Obydwa siebie warte. > Mazda to Ford Niestety. > Ferrari to FIAT Tak samo się psuje tylko części są droższe. > FSO to Tawria? hmm > Saab, Jaguar to też Ford To dobre. Kupujesz X-type a płyta podłogowa i wnętrzności z mondeo. Czy warto jeszcze tyle płacić za markę? A w vectrach, sabach 9-3 i alfach montują fiatowskie diesle. Świat chyli się ku upadkowi. Link Zgłoś
lukaszl Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 12:51 Nie kupisz diesla bo nie ma juz ich w ofercie. Nissan ma wstawic nowego diesla do Primer w przyszlym roku. Sam mam dylemat czy wziac Accorda czy Primere ale mnie interesuje 2.0 benzyna. L Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 12:56 Ja bym wziął accorda, nissan zeszmacił się w małżeństwie z renault. Link Zgłoś
lukaszl Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 13:01 oba auto kosztuja ok 90 tys, nissan ma wiecej wyposazenia: tempomat, xenony, alufelgi i kamere cofania. Przy czym Primera to kombiak. Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 13:10 Alufelgi i czujnik cofania (nie kamerę) można wynegocjować by dorzucili do accorda gratis, a jeśli chodzi o kombi to obydwa nie podobają mi się. Link Zgłoś
pawlos17 Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 29.04.06, 00:40 Chyba jednak lepiej, że zeszmacił się i trwa niż poszedłby pod młotek. Link Zgłoś
pawlos17 Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 29.04.06, 00:42 Nie jest sztuką stworzyć dobry produkt. Sztuką jest stworzyć dobry produkt i go sprzedać! Link Zgłoś
greenblack Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 28.04.06, 12:55 Zaraz chyba powinien być nowy dyzel 2.0 z Laguny. Link Zgłoś
pracuj Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 29.04.06, 07:52 Zdecydowanie odradzam Primierę. Tak się składa, że u mnie w firmie jest jedna roczna w tej chwili Pirmiera. MOże silnik i wyposażenie są OK, ale sama jazda to już kiszka. Siedząć z tyłu miałem wrażenie, że jadę Ikarusem. DOdatkowo mały jest bagażnik w wersji kombi w prównaniu z konkurentami. Link Zgłoś
kornik199 Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 30.04.06, 10:08 Mam mala stycznosc z serwisem nissana.Jesli szukasz primery w dieslu to tylko z silnikiem 2,2(porzadny mocny ekonomiczny japonski silnik).Lepiej jest nawet kupic troszke uzywany niz z ta francuska tandeta.Poza tym to niezawodny samochod. Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 30.04.06, 11:24 Nie ma obecnie w ofercie 2.2 diesla, a jeśli był to chyba konstrukcja reno 2.2 dci. Link Zgłoś
kornik199 Re: nissan primera 1.9 dci czy warto kupić??? 30.04.06, 20:21 Kiedys byly a teraz juz nie ma(kosztowal powyzej 110 tys chyba),dlatego pisze ze warto kupic nawet uzywany.Jest to konstrukcja calkowicie japonska,na prozno tam szukac plastikowej francuskiej tandety.W silnikach 2,2 renault podobno "puchly" intercoolery(juz fiata cenie wyzej od renault fuuuuuuuj!!!!!!!!!) Link Zgłoś