Dodaj do ulubionych

Paralia - aż tak źle???!!!!***

IP: *.bhv.pl 18.03.03, 15:22
Widzę, że większość wypowiedzi o Paralii jest negatywna. Czy jest tam na
prawdę, aż tak źle? Lecimy tam na początku czerwca z Triadą (niestety, ale
hotel kat.B), ale boję się, że wyrzucę kasę w błoto...Napiszcie o swoich
wrażeniach.

Obserwuj wątek
    • Gość: ll Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.man.polbox.pl 19.03.03, 11:10
      to zależy ile kasy wydałaś na ten wyjazd. Bo jak promocyjnie ok 300 PLN/2 tyg
      (bo są takie oferty) to nic straconego. każdy hotel to nie hotel a wynajmowane
      przez lokalnych apartamenty. Mała miejscowość, 2 dyskoteki, basen publiczny.
      Najgorzej mają jednak mieszkańcy obrzeży miasteczka - daleko do plaży.
      • Gość: Majka1000 Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.bhv.pl 19.03.03, 12:32
        Zapłaciliśmy po 1450zł od osoby (z wyżywieniem, przelot) za 2 tyg: oferta
        promocyjna "Starter" - jeździłam już wcześniej z Triadą do Hiszpanii i do Włoch
        i jestem zadowolona. Jednak w przypadku Grecji mam do wyboru hotel w centrum
        Paralii albo w Korinos Beach (4km od Paralii). Raczej wolelibyśmy ciszę i
        spokój, więc padnie chyba na Korinos Beach. Jednak obawiam się, że to będzie
        już zupełne zadupie...
        • Gość: tefal Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.toya.net.pl 19.03.03, 13:10
          Może nie jest tam bardzo źle, ale drugi raz już bym tam nie pojechał. Bardzo
          mała miejscowość, tawerny faktycznie tak jak powiedziała jedna forumowiczka,
          niezbyt sympatyczne, w dyskotekach natomiast wręcz jeży się od gejów (no chyba,
          że ktoś lubi takie towarzystwo). Plaża też niespecjalna. Ogólnie bardzo kiepska
          klasa średnia - tak bym to nazwał. Nie opłaca się chyba wydawać takich
          pieniędzy na taką mieścinkę.
    • smok27 Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** 19.03.03, 11:28
      Bylam tam 2 lata temu tez z Triada. Zostalismy zakwaterowani w innym
      apartamencie niz ten, ktory wybralismy z katalogu (duzo wczesniej - ok.3
      miesiecy!). Rezydentka powiedziala, ze tamtego apartamentu juz nie ma (??!!) -
      a poniewaz byl srodek nocy, wiec juz nie dyskutowalismy. Potem podczas spacerow
      po miejscowosci (ktora mozna obejsc cala w niezbyt dlugim czasie) znalezlismy
      wybrany przez nas apartament. Dyskusje z rezydentka nie przyniosly zadnych
      rezultatow, bo biuro podrozy moze zawsze w ostatnim momencie zmienic
      lokalizacje na inna o podobnym standardzie.
      W rezultacie mieszkalismy w apartamencie przy ruchliwej ulicy (bylo b. glosno,
      zwlaszcza wieczorami), warunki wewn., byly w miare OK, ale niesmak pozostal.
      Sama miejscowosc - b.mala, typowo turystyczna, plaza taka sobie, niespecjalnie
      duzo fajnych tawern.
    • Gość: Tata Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.in.tarnow.pl 19.03.03, 15:23
      Witam. Bylem z Triada 2 lata temu w Paralia i wcale nie bylo tak zle! Co
      prawda byla to oferta apartamentowa ** ,ale w koncu jedzie sie tam nie po to
      zeby siedziec w hotelu. Jezeli wybralas hotel pow.*** to bedzie ok. Obawiam
      sie tylko ze z zarcia hotelowego nie bedziesz zbyt zadowolona. Sama miescinka
      jest fajna duzo restauracji i knajp(dla mnie caly urok Grecji to wieczory przy
      kolacji w tawernie, a nie kolacje w hotelu)i 2 lub 3 dyskoteki.Plaza
      piaszczysta dluga i szeroka. Do Krinos Beach bym sie nie wybieral bo to
      faktycznie zadupie, a w samej Paralii nie jest tak glosno chyba ze mieszkasz
      przy glownej promenadzie. Ale chcial bym cie pocieszyc co do
      wypowiedzi "tefal" i "gosc II" - oni chyba opisuja inne miasteczko- Paralia
      Dionisou na Halkidiki(tam to jest faktycznie zadupie :) ). Pozdrawiam i zycze
      milego wypoczynku
      Tata
      • Gość: Majka1000 Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.bhv.pl 19.03.03, 16:44
        Bardzo dziękuję. Dodałeś mi otuchy;-)
      • smok27 Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** 19.03.03, 16:49
        No coz - gusta nie podlegaja dyskusji. Jak widac forumowicz TATA wrocil
        zadowolony z Paralii - podobala mu sie plaza, tawerny....dla mnie byly oglednie
        mowiac niefajne, jak cale miasteczko.
        Na pewno nie chce tam juz wiecej jechac.
        • Gość: Tata Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.in.tarnow.pl 19.03.03, 17:17
          Moze sie cos zmienilo po 2 latach? Kto wie?
        • Gość: Tata Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.in.tarnow.pl 19.03.03, 17:31
          smok27 napisała:

> No coz - gusta nie podlegaja dyskusji. Jak widac forumowicz TATA wrocil
          > zadowolony z Paralii - podobala mu sie plaza, tawerny....dla mnie byly
          oglednie
          >
          > mowiac niefajne, jak cale miasteczko.
          > Na pewno nie chce tam juz wiecej jechac.

Zalezy na co sie kto nastawia!
          A poza tym nie wierze ze z 40-50 (co najmniej )tawern nie spasowala ci zadna?
          Przyznaje ze cala ta Grecja jakas taka zaniedbana i brudna (mowa o plazy), ale
          w porownaniu z plazami na Halkidiki to i tak jest super! Moze i masz racje ze
          Paralia nie jest miejscem do ktorego mozna by co roku wracac, ale nie badz az
          taki wybredny, bo calkiem Majce1000 orzydzisz wakacje!(chyba ze o to Ci chodzi}
          Pozdrawiam
          Tata
          • smok27 Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** 19.03.03, 21:40
            Hej,

absolutnie nie chce obrzydzic Majce wakacji!!! Moze byc tak, ze trafi ona super
            i bedzie bardzo zadowolona z urlopu! - Czego jej naprawde zycze!
            ale...ja juz do Grecji kontynentalnej dlugo nie pojade (pomimo duzej ilosci
            pieknych miejsc historycznych). A co do tawern - naprawde znalazlam jedna fajna
            co na takie miejsce turystyczne nie jest chyba zbyt duza iloscia. Moze
            rzeczywiscie przez te 2 lata cos sie zmienilo?! Oby!
            Pozdrawiam Tate - gdzie w tym roku urlop? i Majke - wypocznij dobrze i milo! :)
            • Gość: Tata Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.in.tarnow.pl 20.03.03, 13:34
              > Pozdrawiam Tate - gdzie w tym roku urlop? i Majke - wypocznij dobrze i
              milo! :)

W tym roku Tunezja w czerwcu,juz sie nie moge doczekac! Mnie sie tez Grecja
              juz przejadla (2 lata temu Paralija, a rok temu Halkidiki), a poza tym za ta
              sama kase co Majka1000 grzechem byloby nie skorzystac z oferty**** w Tunezji!
              Pozdrawiam, Tata
              • smok27 Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** 20.03.03, 13:53
                :)
                to zycze udanego urlopu w Tunezji (tam jeszcze mnie nie bylo ;) ), napewno
                bedzie cieply!
                pozdrawiam!
              • Gość: Majka Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.bhv.pl 20.03.03, 17:16
                A możesz się pochwalić co to za oferta??? Moze jeszcze mogłabym skorzystać...:)?
                • Gość: Tata Re: Paralia - aż tak źle???!!!!*** IP: *.in.tarnow.pl 20.03.03, 22:46
                  Gość portalu: Majka napisał(a):

> A możesz się pochwalić co to za oferta??? Moze jeszcze mogłabym
                  skorzystać...:)
                  > ?
                  Oferta Traf z Triady, ale obawiam sie ze juz nie aktualna. Ja ja wykupilem w
                  styczniu i za 3 osoby w **** zapolacilem 4288. Widzialem ostatnio ta oferte
                  (hotrl Kheops) i juz jest pare stow drozsza.
                  Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka