Dodaj do ulubionych

Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany

21.10.06, 14:46
Mam 26 lat. Od zawsze mieszkam na Bielanach. Kończę studia na Uniwersytecie
Warszawskim na kierunku archeologia. Mam zamiar dalej wykorzystywać swe
doświadczenie w działalności samorządowej na rzecz lokalnych społeczności.
Doświadczenie to zdobyłem pracując w organizacjach studenckich. W latach
2003 – 2004 byłem Przewodniczącym Zarządu Samorządu Studentów UW a następnie
członkiem Rady Studentów Parlamentu Studentów RP. Aktualnie jestem
bezpartyjny. Należę do członków-założycieli Stowarzyszenia Forum Liberalne.
Wierzę, że Bielany mogą być jeszcze piękniejsze, czystsze i przyjazne dla
swoich mieszkańców dzięki Państwa udziałowi w wyborach samorządowych.
Zapraszam do wzięcia w nich udziału oraz poparcia mojej kandydatury na
radnego.

Co mogę zrobić dla Bielan?

W dziedzinie edukacji działać na rzecz:
- Podniesienia poziomu nauczania w szkołach publicznych
- Stworzenia bogatej i atrakcyjnej siatki bezpłatnych zajęć
pozalekcyjnych dla dzieci i młodzieży
- Modernizacji boisk sportowych

W dziedzinie transportu publicznego sprawić, by:
- Metro dotarło na Młociny nie później niż w marcu 2008 roku.
- Most Północny połączył naszą dzielnicę z Białołęką do końca 2010 roku
- Po Bielanach jeździły ekologiczne autobusy przyjazne środowisku.

W dziedzinie kultury i rozrywki przyczynić się do:
- powstania na terenie Bielan kina typu multipleks
- utworzenia w budynkach Urzędu Gminy oraz Biblioteki Publicznej
sieci „HotSpotów” umożliwiających bezprzewodowy dostęp do internetu.
- Doprowadzić do rewitalizacji osiedlowych placów zabaw
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany IP: *.chello.pl 22.10.06, 00:50
      Drogi Panie-kandydacie na radnego.Miałbym do Ciebie gorącą prośbę abyś nie
      wprowadzał w błąd swoich potencjalnych wyborców. Metro, będąc inwestycją
      miejską nie podlega wogóle władzy Dzielnicy Bielany i bez Twojego wsparcia
      będzie oddane w pierwszej połowie 2008 roku. Czytaj prasę i wyciagaj wnioski.
      Podobnie Most Północny nie jest inwestycją dzielnicową ale miejską, więc Twój
      wpływ byłby zerowy. Młody człowieku, jeżeli nie masz pieniędzy na kontynuację
      studiów tak jak rodzina Świderskich to przynajmiej poczytaj lub popytaj na
      temat funkcjonowania samorządu, do którego aspirujesz. Pierwsze wrażenie swoim
      tekstem zrobiłeś fatalne. Marny byłby z Ciebie porzytek w Radzie Dzielnicy
      skoro nawet nie wiesz jakie kompetencje ona i jej radni posiadają. Pozdrawiam,
      uczestnik zabawy w samorządność. A propos modernizacji boisk sportowych,
      pojedynczy radny może tylko sobie pogwizdać w tej sprawie. Trzeba stworzyć
      stosowną większość wokół takiego projektu, aby wpisać go do projektu uchwały
      budżetowej, którą rada przyjmuje tylko 1x w roku przed 20.10. Potraktuj to jako
      darmową lekcję. Pomysł kina, czy multipleksu świadczy tylko o projekcji potrzeb
      przciętnego mieszkańca Bielan, który bezmyślnie podchwyciłeś. Otóż młody -
      człowieku tego typu inwestycje to już kapitał prywatny, miasto w to igdy nie
      wejdzie. Jeżeli masz takie kontakty, w co b. wątpię to obiecuj gruszki na
      wierzbie. Ponadto w ostanim już zdaniu, chciałbym Ci młody kolego uświadomić,
      że na terenie Bielan nie ma Budynku Gminy, masz nieaktualne od 4 lat
      informacje, gminą zgodnie z ustawą warszawską jest miasto stołeczne Warszawa, a
      nie Dzielnica Bielany. Na tym poprzestańmy. Sam oceń swoje dyletanctwo i swoje
      szanse w wyborach. Ale walcz, być może takich jak ty, z taką wiedzą i
      przygotowaniem jest więcej.
      • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 22.10.06, 10:24
        Drogi anonimowy "Gościu"!
        Serdecznie dziękuję za głos w sprawie mojego programu wyborczego. Dziękuję
        szczególnie za to, że jest krytyczny. Prawdziwa cnota krytyki się nie boi
        przeto spieszę z odpwowiedziami na Twe uwagi:

1. Metro & Most Północny. Owszem. Są to inwestycje miejskie. Ale mające miejsce
        na terenie Bielan. Stąd uważam, że przyszli radni niezależnie od swej
        przynależności partyjnej winni dołożyć starań by inwestycje te:
        a) rozpoczęły się (MP)
        b) przebiegały bez zakłóceń
        c) nie oddziaływały negatywnie na okolicznych mieszkańców
        d) zostały zakończone w terminie. A najlepiej - przed terminem

2. Nie znam rodziny Świderskich, więc w przeciwieństwie do Ciebie nie będę się
        o niej wypowiadał. Ani pozytywnie ani negatywnie...

3. Owszem. Na boiskach sportowych i placach zabaw pojedyńczy radny może sobie
        gwizdać. Tylko ja bym wolał, żeby były wyremontowane, oświetlone, bezpieczne i
        porządnie wyposażone w sprzęt sportowo-rekreacyjny. Tylko ja bym wolał gwizdać
        na nich w towarzystwie ludzi, którzy będą to szanować i bedą z tych inwestycji
        zadowoleni. Ale oczywiście możesz mieć na ten temat inne zdanie.

4. Nie wiem jak Ciebie, ale mnie irytuje to, że Bielany są "pustynią"
        kulturalną. Zero kina. Zero teatru. A może by w planach zagospodarowania
        przestrzennego przeznaczyć pod taką inwestycje teren? Bo może będzie to z
        korzyscia dla mieszkańców Bielan?

Pozdrawiam

Mariusz Samulak

Gość portalu: Gość napisał(a):

> Drogi Panie-kandydacie na radnego.Miałbym do Ciebie gorącą prośbę abyś nie
        > wprowadzał w błąd swoich potencjalnych wyborców. Metro, będąc inwestycją
        > miejską nie podlega wogóle władzy Dzielnicy Bielany i bez Twojego wsparcia
        > będzie oddane w pierwszej połowie 2008 roku. Czytaj prasę i wyciagaj wnioski.
        > Podobnie Most Północny nie jest inwestycją dzielnicową ale miejską, więc Twój
        > wpływ byłby zerowy. Młody człowieku, jeżeli nie masz pieniędzy na kontynuację
        > studiów tak jak rodzina Świderskich to przynajmiej poczytaj lub popytaj na
        > temat funkcjonowania samorządu, do którego aspirujesz. Pierwsze wrażenie
        swoim
        > tekstem zrobiłeś fatalne. Marny byłby z Ciebie porzytek w Radzie Dzielnicy
        > skoro nawet nie wiesz jakie kompetencje ona i jej radni posiadają.
        Pozdrawiam,
        > uczestnik zabawy w samorządność. A propos modernizacji boisk sportowych,
        > pojedynczy radny może tylko sobie pogwizdać w tej sprawie. Trzeba stworzyć
        > stosowną większość wokół takiego projektu, aby wpisać go do projektu uchwały
        > budżetowej, którą rada przyjmuje tylko 1x w roku przed 20.10. Potraktuj to
        jako
        >
        > darmową lekcję. Pomysł kina, czy multipleksu świadczy tylko o projekcji
        potrzeb
        >
        > przciętnego mieszkańca Bielan, który bezmyślnie podchwyciłeś. Otóż młody -
        > człowieku tego typu inwestycje to już kapitał prywatny, miasto w to igdy nie
        > wejdzie. Jeżeli masz takie kontakty, w co b. wątpię to obiecuj gruszki na
        > wierzbie. Ponadto w ostanim już zdaniu, chciałbym Ci młody kolego uświadomić,
        > że na terenie Bielan nie ma Budynku Gminy, masz nieaktualne od 4 lat
        > informacje, gminą zgodnie z ustawą warszawską jest miasto stołeczne Warszawa,
        a
        >
        > nie Dzielnica Bielany. Na tym poprzestańmy. Sam oceń swoje dyletanctwo i
        swoje
        > szanse w wyborach. Ale walcz, być może takich jak ty, z taką wiedzą i
        > przygotowaniem jest więcej.
        • Gość: gość Wszyscy obiecują to samo-może coś więcej od siebie IP: *.chello.pl 23.10.06, 09:34
          Wszyscy obiecują to samo. Może coś więcej od siebie. Jak na program na 4 lata
          to naprawdę niewiele. Prosżę się wykazać znajmością dzielnicy i jej problemów w
          ostatnich latach.

Drogi anonimowy "Gościu"!
          Serdecznie dziękuję za głos w sprawie mojego programu wyborczego. Dziękuję
          szczególnie za to, że jest krytyczny. Prawdziwa cnota krytyki się nie boi
          przeto spieszę z odpwowiedziami na Twe uwagi:

1. Metro & Most Północny. Owszem. Są to inwestycje miejskie. Ale mające miejsce
          na terenie Bielan. Stąd uważam, że przyszli radni niezależnie od swej
          przynależności partyjnej winni dołożyć starań by inwestycje te:
          a) rozpoczęły się (MP)
          b) przebiegały bez zakłóceń
          c) nie oddziaływały negatywnie na okolicznych mieszkańców
          d) zostały zakończone w terminie. A najlepiej - przed terminem

2. Nie znam rodziny Świderskich, więc w przeciwieństwie do Ciebie nie będę się
          o niej wypowiadał. Ani pozytywnie ani negatywnie...

3. Owszem. Na boiskach sportowych i placach zabaw pojedyńczy radny może sobie
          gwizdać. Tylko ja bym wolał, żeby były wyremontowane, oświetlone, bezpieczne i
          porządnie wyposażone w sprzęt sportowo-rekreacyjny. Tylko ja bym wolał gwizdać
          na nich w towarzystwie ludzi, którzy będą to szanować i bedą z tych inwestycji
          zadowoleni. Ale oczywiście możesz mieć na ten temat inne zdanie.

4. Nie wiem jak Ciebie, ale mnie irytuje to, że Bielany są "pustynią"
          kulturalną. Zero kina. Zero teatru. A może by w planach zagospodarowania
          przestrzennego przeznaczyć pod taką inwestycje teren? Bo może będzie to z
          korzyscia dla mieszkańców Bielan?
          • samulakm Re: Wszyscy obiecują to samo-może coś więcej od s 29.10.06, 00:11
            Najważniejsze problemy Dzielnicy?
            Proszę uprzejmie:
            - Bezpieczeństwo do poprawy
            - Remonty w budynkach komunalnych oraz rozwój tej formy budownictwa
            - Uzbrajanie terenów przeznaczonych pod usługi, handel, produkcję
            - Ochrona zasobów środowiska naturalnego m.in poprzez dalszy rozwój systemu
            segregacji śmieci
            - Remonty dróg, budowa ścieżek rowerowych
            • Gość: Gość radny. Re: Wszyscy obiecują to samo-może coś więcej od s IP: *.chello.pl 29.10.06, 00:58
              Szanowny Panie kryjącym się pod nickiem "samulakm", obserwując Pana wyczyny
              odnoszę wrażenie,że w bielańskim PO wszyscy ważni wyszli na przepustkę (
              wojskowe skojarzenie).Otóż wszystkie zgłaszane postulaty już się realizują, bez
              wsparcia pretendentów do Rady. Szanowni pretendenci z PO: aby epatować
              mieszkańców Bielan swoimi pomysłami, zacznijcie od analizy tego co już w tej
              materii zostało wdrożone. Nie zaskakujcie mieszkańców rozwiązaniami, które już
              zostały przygotowane przez obecną władzę( czytaj PiS). Wszystkie postulaty Pana
              samulakm zostały już uwzględnione w działaniu obecnej władzy dzielnicy.
              Pozdrawiam i podziwiam radosną twórczość "pretententów" z PO do Rady.
              • samulakm Re: Wszyscy obiecują to samo-może coś więcej od s 29.10.06, 07:03
                Po pierwsze - wcale się nie ukrywam pod nickiem "samulakm". Tak ma na nazwisko:
                Samulak a "m" to od imienia Mariusz.
                Po drugie - to Pan/i drogi/a "gościu" nie masz odwagi cywilnej wystąpić pod
                swoim imieniem i nazwiskiem, więc to Pan/i się ukrywa. Być może jest co do
                ukrycia? Być może jest czego się wstydzić?
                Po trzecie - skoro władza PiS i w mieście i Dzielnicach jest tak wspaniała to
                mam pytania:
                - gdzie jest np. Most Północny? bo nawet go na papierze nie ma...
                - z jakim opóźnieniem oddana będzie stacja Metra Słodowiec?
                - ile budynków/mieszkań komunlanych oddano do użytku w minionej kadencji na
                terenie Bielan?
                - co zrobiono dla ochrony Lasku Bielańsiego (ul. Dewajtis)?

Czy mam dalej pytać? czy może te pytania uświadamiają poziom indolencji ze
                strony władzy PiS w Warszawie? Bo skoro wg gościa jestb tak wspaniale to czemu
                jest tak kiepsko?

Gość portalu: Gość radny. napisał(a):

> wsparcia pretendentów do Rady. Szanowni pretendenci z PO: aby epatować
                > mieszkańców Bielan swoimi pomysłami, zacznijcie od analizy tego co już w tej
                > materii zostało wdrożone. Nie zaskakujcie mieszkańców rozwiązaniami, które
                już
                > zostały przygotowane przez obecną władzę( czytaj PiS). Wszystkie postulaty
                Pana
                >
                > samulakm zostały już uwzględnione w działaniu obecnej władzy dzielnicy.
                > Pozdrawiam i podziwiam radosną twórczość "pretententów" z PO do Rady.
      • Gość: FRANEK Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany IP: *.aster.pl 22.10.06, 22:31
        a moim zadniem koleś ma szansę bo ma ciekawy program. Ma mój głos!
        • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 24.10.06, 16:24
          Dzięki za słowa wsparcia. Czekam na kolejne :-)

Gość portalu: FRANEK napisał(a):

> a moim zadniem koleś ma szansę bo ma ciekawy program. Ma mój głos!
    • mk968 Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 22.10.06, 01:12
      Dlaczego wystopiliście z PD .
      • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 22.10.06, 10:12
        Moje wystąpienie ze struktur PD (zreszta także i innych jej członków) związane
        było z działaniami władz krajowych partii zmierzającymi do zawarcia
        ogólnopolskiego sojuszu wyborczego z ugrupowaniami lewicowymi (SLD,SdPL oraz
        UP). Nie widziałem sensu ani konieczności zawierania tego typu aliansu.
        Szczególnie, iż uważam się za liberała a nie za socjalistę czy też
        socjaldemokratę...

mk968 napisał:

> Dlaczego wystopiliście z PD .
    • Gość: gośka Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany IP: *.acn.waw.pl 25.10.06, 15:33
      Napisz o swoim programie dla mlodych małżeństw z dziećmi, którzy muszą mieszkać z rodzicami. Oboje jesteśmy pracownikami naukowymi z niskimi uposażeniami.
      • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 27.10.06, 08:50
        Witam serdecznie!
        W zasadzie Pani problem należałoby rozwiązać dwutorowo:
        1. Zwiększyć finansowanie sfery naukowej przez budżet państwa a więc tym samym
        zwiększyć uposażenie pracowników nauki. Pozwoliłoby to na zwiększenie Państwa
        możliwości kredytowych. Niestety aż tak daleko kompetencje członków Rady
        Dzielnicy nie sięgają.

2. Zwiększyć nakłady Dzielnicy na inwestycje w budownictwo komunalne.
        Przepraszam, że nie obiecuję "trzech milionów mieszkań" ale wolę chodzić twardo
        po ziemi i obiecywać to czego mogę później dotrzymać. Moim zdaniem Dzielnica
        winna dołożyć wszelkich starań, aby oddawać rocznie 40-50 nowych mieszkań
        komunalnych. Co prawda jest to kropla w morzu potrzeb, ale lepsza jedna kropla
        drążąca skałę niż jej całkowity brak.

Co prawda nie dotyczy to sfery komunalnej, ale w gestii Dzielnicy jest
        ustalanie planów miejscowego zagospodarowania przestrzennego. Dzięki nim
        Dzielnica może wyznaczać terenu np. pod zabudowę mieszkaniową. A im więcej
        takich terenów tj. większa podaż mieszkań na rynku tym ceny mq będą
        stabilniejsze i bardziej przystępne.
        • jacek.osadnik Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 29.10.06, 22:05
          Znam Mariusza osobiscie i naprawde Warto oddac glos na niego! Polecam jego
          osobe!
          • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 30.10.06, 23:07
            :-)
    • koszatek Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 30.10.06, 23:49
      Czy jako radny, zamierza Pan podjąć jakieś działania, aby obydwie trasy szybkiego ruchu, które od lat 60-tych planowane są na zachodnim skraju Chomiczówki, zostały zbudowane w korytarzach zarezerwowanych dla nich w planach zagospodarowania przestrzennego?
      Obecnie rozpatruje się warianty, w którym albo TMP albo S-7 jest odgięta na teren Radiowa i/lub lasu Bemowskiego - w miejsca nigdy nie planowane.
      Zaniechano natowmiast rozpatrywania układu, który rok temu został uznany za najlepszy: obie trasy w przewidzianych dla nich od lat 60-tych rezerwach.
      Czy problemy (bliskość tras) osób z nowych bloków na zachodnim skraju Chomiczówki, postawionych tuż przy planowanych od lat trasach, można rozwiązywać kosztem lasu i osiedla Radiowo?
      • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 31.10.06, 02:45
        Witam!
        Co prawda rejon ulic Maszewskiej/Bogusławskiego to już nie jest obsar "mojego"
        Okręgu Wyborczego (III) ale jednak pozwolę sobie w kilku punktach odpowiedzieć
        na pytanie koszatka.
        1. TMP oraz S-7 prędzej czy później powstaną.
        2. Jeśli inwestycje te (nie będące w gestii Dzielnicy) zostaną zatwierdzone
        winny zostać "uruchomione" w taki sposób by:
        a) były jak najbardziej opłacalne ekonomicznie czyt. tanie
        b) nie zachęcały do opuszczania ich i wlewania się ruchu z kierunków:
        Gdańsk/Białołęka w relatywnie wąskie uliczki Chomiczówki czyt. Conrada
        c) były jak najmniej uciążliwe dla okolicznych mieszkańców czyt. maksymalne
        możliwe odizolowanie od otoczenia poprzez zagłębienie ich, ostatecznie tunel,
        jeśli już będą konieczne estakady to w wersji "dźwiękoszczelnej"
        d) były jak najmniej uciążliwe dla środowiska naturalnego
        • bkolmasiak Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 31.10.06, 23:28
          Brawo Mario!
          • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 04.11.06, 00:57
            Dzięki Bogusiu!
        • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 08.11.06, 02:31
          W tym temcie juz sie wypowiadałem. Pyatnie padło od koszatka 30.10.2006.
          tu zamieściłem odpowiedź: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=830&w=50719148&a=51265370 którą w zasadzie mógłbym udizelić i na Twoje
          dzisiejsze pytanie... Czyli: opowiadam się za jak najmniejsza ingerencje w
          srodowisko naturalne oraz w przypadku realizacji planów z lat 60-tych
          maksymalne zabezpieczenie okolicznych mieszkańców os szkoldliwego oddziaływania
          trasy.
    • shawman Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 01.11.06, 20:46
      Pozdrawiam z Lublina i życzę sukcesu wyborczego. :)
      • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 04.11.06, 19:03
        Dzięki. Postaram się nie zawieść oczekiwań

shawman napisał:

> Pozdrawiam z Lublina i życzę sukcesu wyborczego. :)
    • Gość: koilka Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany IP: *.acn.waw.pl 01.11.06, 22:31
      W odróżnieniu od produkującego się na tym forum, również młodego kandydata, z PO ten ma przynajmniej doświadczenie w działalności społecznej i konkretny program
      • Gość: gość Mariusz Samulak i Szałkowski do Rady - kandyd.ok IP: *.chello.pl 01.11.06, 22:59
        Jak na razie conajmniej dwóch kandydatów PO prezentuje dobry merytoryczny
        poziom. Mariusz Samulak i Tomasz Szałkowski do Rady Dzielnicy Bielany.
        Niestety jak od tygodni widać PO nie jest w stanie zapanować nad wściekłą
        szarżą po mandat trzeciego kandydata który jest głuchy na uwagi i sugestie
        potencjalnych wyborców a którego nazwiska nie wymienię by nie robić mu reklamy.
        Pani poseł Fabisiak która go promuje (wspólne zdjęcie na stronie internetowej
        kandydata wbiła nóż w plecy bielańskiej PO.
        • samulakm Re: Mariusz Samulak i Szałkowski do Rady - kandyd 02.11.06, 23:15
          Po raz kolejny dziekuje za slowa uznania.
          I zapraszam do udziału w wyborach 12 listopada.
          • Gość: zoska Re: Mariusz Samulak i Szałkowski do Rady - kandyd IP: *.futuremedia.pl 09.11.06, 06:55
            bede glosowala na ciebie...
      • Gość: halina Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany IP: *.futuremedia.pl 07.11.06, 22:03
        I jest przystojny...
    • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 03.11.06, 00:01
      Czekam na pytania.
      GG: 1688012
      • Gość: Kandydaci z Bielan Kandydaci PO do Rady Dzielnicy Bielany z okręgu II IP: *.chello.pl 05.11.06, 11:46
        Kandydaci PO do Rady Dzielnicy Bielany z okręgu
        II (Piaski,Olszyna)spotykają się z codziennie wyborcami m.in.
        - sobota 4 listopada 2006 - ("Megasam" przy Broniewskiego),
        - niedziela 5 listopada 2006 (róg Broniewskiego i Duracza),
        (kandydatów można łatwo rozpoznać : stolik z parasolem PO, granatowe kurtki)
        Zapraszamy do kontaktow osobistych.

• samulakm Re: Kandydaci PO do Rady Dzielnicy Bielany z okrę 05.11.06, 22:20
          Bardzo serdecznie dziękuje za wszelkie pytania które płyną do mnie przez GG.
          Jeszcze raz podaję swój numer w tym komunikatorze: 1688012

Mariusz Samulak
    • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 06.11.06, 15:32
      Koło Platformy Obywatelskiej na Bielanach zaprasza na spotkanie z Hanną
      Gronkiewicz - Waltz, które odbędzie się 7 listopada 2006r. (wtorek) godz.19.30
      w Szkole Podstawowej nr 223 ul. Kasprowicza 107 (róg ul. Oczapowskiego)

Serdecznie zapraszamy!
    • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 07.11.06, 13:40
      Koło Platformy Obywatelskiej na Bielanach zaprasza na spotkanie z Hanną
      Gronkiewicz - Waltz, które odbędzie się 7 listopada 2006r. (wtorek) godz.19.30
      w Szkole Podstawowej nr 223 ul. Kasprowicza 107 (róg ul. Oczapowskiego)

Serdecznie zapraszamy!
    • radiowo1 Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 08.11.06, 00:04
      Co sądzisz o takich działaniach:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=830&w=50003872
      • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 08.11.06, 02:34
        W tym temcie juz sie wypowiadałem. Pyatnie padło od koszatka 30.10.2006.
        tu zamieściłem odpowiedź:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=830&w=50719148&a=51265370 którą w
        zasadzie mógłbym udizelić i na Twoje
        dzisiejsze pytanie... Czyli: opowiadam się za jak najmniejsza ingerencje w
        srodowisko naturalne oraz w przypadku realizacji planów z lat 60-tych
        maksymalne zabezpieczenie okolicznych mieszkańców os szkoldliwego oddziaływania
        trasy.
        • Gość: Conrad Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany IP: *.futuremedia.pl 09.11.06, 17:21
          bardzo dobra odpowiedz!
          Popieram!
    • Gość: Psiuta Marian Panie Samulak, a czemu tak długo studiujesz? IP: *.chello.pl 08.11.06, 02:39
      Planowo kończy się studia w wieku 24 lat, ewentualnie 25 gdy ktoś chodził do 5
      letniego technikum zamiast liceum. Kiblował pan po drodze, czy to tylko zwykłe
      lenistwo? I co to znaczy "kończe studia". Tzn za rok, dwa czy pięć?
      --
      Psiura Marian- twój kandydad
      • samulakm Re: Panie Samulak, a czemu tak długo studiujesz? 08.11.06, 16:01
        Mialem w trakcie studiów roczny urlop dziekański. Teraz czeka mnie tylko obrona
        pracy magisterskiej...
        • Gość: Daniel Re: Panie Samulak, a czemu tak długo studiujesz? IP: *.acn.waw.pl 10.11.06, 18:22
          Lepiej bys sie pochwalil Mariuszu co robiles w czasie studiow.
          Bo wprawdzie nie zawsze sie zgadzalismy (a juz na pewno nie podczas konca twojej
          kariery ;-) ale musze przyznac, ze byles pracowity jak malo kto.
          A dla Panstwa wiedzy: Mariusz byl szefem samorzadu studenckiego Uniwersytetu. A
          nie jest to bynajmniej podrzedna funkcja poniewaz samorzad ma budzet w wysokosci
          prawie 2mln zlotych, a poza tym Mariusz byl tez senatorem i czlonkiem komisji
          budzetu i finansow. A przez to mial wplyw na budzet majacy kilkaset milionow
          zlotych.
          Ja osobiscie nie nazwalbym go "niedoswiadczonym" kandydatem, a co najwyzej
          kandydatem niedoswiadczonym w samorzadzie terytorialnym.

pozdrawiam,
          Daniel

• bkolmasiak Re: Panie Samulak, a czemu tak długo studiujesz? 10.11.06, 22:08
            Jako rownie sprawny ogranizator sprawdził się w Młodym Centrum, Demokratach i
            Forum Liberalnym dlatego głosujmy na Samulaka.
    • Gość: feliks Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany IP: *.futuremedia.pl 10.11.06, 01:47
      Zdaje sie ze kolega mnie odwiedził w domu ze swoja ulotka. Sympatyczny
      jegomosc. Bede na niego glosował...
      • bkolmasiak Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 10.11.06, 18:17
        :D
    • Gość: MK Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany IP: *.futuremedia.pl 10.11.06, 18:02
      Popieram Samulaka!
      • bkolmasiak Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 10.11.06, 18:04
        Ja również - Mariusz jest receptą na problemy Bielan.
        • Gość: ;) Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:53
          A jego ulotka to recepta:D
          • bkolmasiak Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 10.11.06, 23:55
            Głosujcie na Mariusza, bo naprawdę warto!
    • samulakm Re: Mariusz Samulak - Rada Dzielnicy Bielany 14.11.06, 02:15
      Witam serdecznie!
      Wszystkim tym, którzy oddali na mnie swój głos w niedzielę - serdecznie
      dziękuję :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka