Dodaj do ulubionych

Apel wystosowany przez policje do Polakow:-)

04.11.06, 00:10
"Do wszystkich polskich obywateli,policja apeluje o niezalatwianie sie w
miejscach publicznych i posznowanie prawa publicznego"
ha,myslalam ze padne,stalam przed polskim sklepem w mojej dzielnicy i czytam
pismo od policji przyklejone na szybie,czy my jako polacy jestesmy az tak
bezczelni,albo czy oni nie za bardzo traktuja nas jak jaskiniowcow??Jeszcze z
czyms takim sie nie spotkalam,no cholera smiac mi sie chce,a to smieszne nie
jest:-)
Obserwuj wątek
    • gosiash Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 04.11.06, 01:39
      Jak taki apel zawisl na polskim sklepie po polsku, to na agielskich sklepach po
      angielsku powinien zawisnac apel takiej samej tresci do Anglikow. Odezwala sie
      we mnie duma narodowa ;) Ale swoja sciezka, jak czasami ogladam programy o
      upijajacej sie mlodziezy, to na prawde w Polsce takich scen nie widzialam.
      Chyba ze cos sie zmienilo przez ostatnie 3 lata.
    • julia_uk Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 04.11.06, 07:57
      MOj maz pracuje w hurtowni z zywnoscia.Wczoraj miala miejsce taka sytuacja:
      jeden z pracujacych Polakow poszedl w niedozwolone miejsce zrobic sobie
      siku,choc mial przeciez toalete pod nosem!!!!Zostal natychmiast zwolniony.Jeden
      z Anglikow spytal meza czy to u Polakow normalne,ze sikaja gdzie popadnie. A ja
      choc szkoda mi tego faceta,bo kara byla chyba zbyt surowa(ciekawe czy Anglika
      ukaraliby w ten sposob???)to uwazam,ze faceci w Polsce zeczywiscie sikaja gdzie
      tylko im sie zachce,nie raz widzialam pana szarpiacego sie na ulicy pod
      krzaczkiem z rozporkiem.Nie widzialam w UK zadnego Angola sikajacego w miejscu
      publicznym.Oczywiscie nie uwazam,ze kazdy pan z Polski jest zle wychowany.
      • azbestowestringi Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 04.11.06, 09:00
        cale przejscie podziemne na stacji kolejowej w middlesbrough pachnie
        rozkladajacym sie moczem. pachnie tak juz 8 lat... zanim "pojawili sie" polacy
        • annamaria0 Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 04.11.06, 15:00
          Tubylcy tez sikaja na swiezym powietrzu, nasi przyjaciele (Anglicy) mieszkali w centrum Brigthon, i
          wyprowadzili sie m.in. z tego powodu, ze w w-endy pijana miejscowa mlodz namietnie zalatwiala sie w
          bocznej alejce przy ich domu. Mysle jednak, ze tubylcy robia to glownie noca po spozyciu alkoholu, z
          pewnoscia nie w dzien w miejscu pracy(!)
    • azbestowestringi Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 04.11.06, 08:58
      pamietam jak gdzies w srodku europy, na jakims odludziu zatrzymalam sie na
      parkingu i byla tabliczka w jezyku miejscowym i polskim "nie smiecic"
      ...
    • alusia255 Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 04.11.06, 19:46
      Ja ostatnio jechalam autostrada i widzialam jak sikal jakis facet z wywalonym
      fajfusikiem, bo nawet nie stal przy krzaczku, ale trudno bylo mi okreslic
      narodowosc...:-)
      • azbestowestringi Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 04.11.06, 20:55
        :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        a na co patrzylas, zeby okreslic narodowosc <rotfl>
        • alusia255 Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 05.11.06, 19:17
          :-)))))
    • steph13 Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 04.11.06, 23:01
      Pare miesiecy temu, przy okazji wizyty w Greenford, czekajac na autobus
      obserwowalam mloda pare Polakow. Okolo 1szej popoludniu, rozmawiali, trzymajac
      sie za rece. W pewnym momencie chlopak odszedl do pobliskiego zywoplotu obok
      prywatnej posiadlosci, odsikal sie bez zenady, instrument otrzasnal reka,
      ktora za moment z czuloscia wlozyl w reke dziewczyny. Dalej stali i gadali nie
      zwracajac uwagi na widzow wsrod oczekujacych na autobus.
    • mama5plus Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 05.11.06, 23:46
      Inny aspekt ale w temacie ;)
      Pare lat temu podczas wizyty u nas ex-bratowa
      odsikiwala swoje dziecie gdzie popadnie
      co bylo swoistym kuriozum zarowno dla przechodniow jak dla mojego meza, ktory
      pierwszy raz sie z czyms takim spotkal.

Pare tygodni temu maz wszedl do biblioteki. Siedzialy tam mamy z dziecmi.
      Z fragmentow rozmowy wywnioskowal, ze Polki.
      W pewnym momencie jedna z nich wyszla z maluchem na zewnatrz.
      M w miedzyczasie oddal ksiazki i tez wychodzi.
      I co widzi?
      Miedzy zaparkowanym samochodem a jego motocyklem, przy krawezniku mamusia
      wystawia synkowi tylek i go odsikuje.
      W srodku miasteczka, przy ruchliwej ulicy.
      W bibliotece jedna toaleta, w poblizu 2 inne.
      • azbestowestringi Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 06.11.06, 08:25
        no skads sie to bierze.
        mi wczoraj tesciowa dumnie opowiadala jak nauczyla syna (nie mojego meza na
        szczescie) zalatwiac sie pod trzepakiem i ze (tu zrywala boki ze smiechu) juz
        nigdzie indziej siusiac nie chcial.
    • aznar33 Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 09.11.06, 23:04
      > "Do wszystkich polskich obywateli,policja apeluje o niezalatwianie sie w
      > miejscach publicznych i posznowanie prawa publicznego"

Przeczytałaś to w polskim sklepie? W jakim języku był tekst? Wszystko wygląda na
      jakąś tanią prowokację.
      Szkoda, że ja na to nie trafiłem, bo osobiście z taką ulotką pofatygowałbym się
      na komisariat i porozmawiał o dyskryminacji, bo inaczej ciężko to nazwać. Osoby
      odpowiedzialne za coś takiego powinny zostać przynajmniej pouczone, jeśli nie
      ukarane.

Coś takiego jest niedopuszczalne i nie powinniśmy pozwalać na takie traktowanie.
      • steph13 Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 10.11.06, 00:58
        Zartujesz chyba. A moze nie. Dyskryminacja, my foot. Na trzezwo i w bialy dzien
        leja namietnie i gdzie popadnie wlasnie Polacy, to po jakiemu policja miala
        wyrazic prosbe o zmiane zachowania? Do tego typu Polaka chyba nie po angielsku?
        • aznar33 Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 10.11.06, 10:48
          > Zartujesz chyba. A moze nie.

Anglicy namiętnie robią to samo w okolicy pubów szczególnie w weekendy. Do tego
          jeszcze sobie wymiotują. Widziałaś może na szybie w Derrysie ogłoszenie
          podpisane przez komendanta policji:
          "Uprasza się angielską młodzież, żeby nie puszczała pawi"
          ?

• jaleo Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 10.11.06, 11:00
            aznar33 napisał:

> Anglicy namiętnie robią to samo w okolicy pubów szczególnie w weekendy. Do
            tego
            > jeszcze sobie wymiotują. Widziałaś może na szybie w Derrysie ogłoszenie
            > podpisane przez komendanta policji:
            > "Uprasza się angielską młodzież, żeby nie puszczała pawi"
            > ?
            >

Nie wiem, czy wiesz, ale puby i kluby placa, i to dosc slono, za sprzatanie
            ulic w bezposrednim ich sasiedztwie. Zreszta z tym "namietnym sikaniem pod
            pubami" lekko przesadzasz.

Kilka lat temu pracowalam w firmie produkujacej rowniez na Europe Wschodnia, i
            regularnie przyjezdzaly ciezarowki z Polski po towar. I mniej wiecej raz na
            tydzien mnie wolano z biura, zeby przetlumaczyc polskim kierowcom, ze nie sika
            sie na kola ciezarowki jak sie czeka na rampie. Jak odchodzilam do innego
            biura firmy, proszono mnie, zeby zostawic na portierni po polsku wywieszke o
            tej tresci. Do firmy przyjezdzaly ciezarowki z calej Europy, a wywieszke tylko
            po polsku trzeba bylo napisac. O moim ogromnym zazenowaniu i pragnieniu
            zapadniecia sie pod ziemie nie musze chyba pisac. Czlowiek niby nie powinien
            sie poczuwac do "zbiorowej odpowiedzialnosci", ale jednak sie jakos tam poczuwa.
          • steph13 Re: Apel wystosowany przez policje do Polakow:-) 10.11.06, 13:41
            aznar33 napisał:

>
            > Anglicy namiętnie robią to samo w okolicy pubów szczególnie w weekendy. Do
            tego jeszcze sobie wymiotują.

Nie tak znowu namietnie bo do toalet w pubach jest jednak zazwyczaj kolejka.
            Raczej w nocy, kiedy puby sa zamkniete, natomiast Polacy lubuja sie w al fresco
            24/7, bez zenady, zupelnie jakby to z domu wyniesli. Underclass istnieje
            wszedzie ale ta obcojezyczna, zrozumiale, rzuca sie w oczy. Moim zdaniem
            policja zrobila im taktowny favour zwracajac uwage po polsku bo przynajmniej
            pozostala ludnosc nie rozumie co to jest i do kogo skierowane.

>Widziałaś może na szybie w Derrysie ogłoszenie podpisane przez komendanta
            policji:
            > "Uprasza się angielską młodzież, żeby nie puszczała pawi"

Nie, ale im mozna to przekazac slownie, liczac ze przynajmniej zrozumieja jesli
            nawet nie przyjma do wiadomosci.

• ewika-uk do aznar33 10.11.06, 14:28
        tak,tekst byl napisany po polsku,wisi w polskim sklepie,nie sadze zeby to byla
        tania prowokacja,jest jak najbardziej oficjalny,pozdr
    • kr-tek Do Polaków w Polsce powinno się wystosować taki ap 06.12.06, 00:35
      apel. Bo krzyczy się tylko o psich kupach a wszędzie śmierdzi ludzki mocz.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka