Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie pracę

08.11.06, 14:13
    Podejmę pracę w firmie posiadającej kontakty biznesowe z partnerami chińskimi.
    Najchętniej podejmę się pracy w prężnej firmie działającej na rynku chińskim,
    posiadającej w Chinach swe przedstawicielstwo lub chcącej rozwinąć w Chinach
    swą działalność.
    Posiadam certyfikat znajomości języka chińskiego (HSK), oraz ukończony w
    Chinach kurs języka chińskiego biznesowego (Elementary Spoken Chinese for
    Economy & Trade). Posiadam także podbudowę teoretyczną (praca magisterska na
    temat chińskiej reformy ekonomicznej z uwzględnieniem działania Specjalnych
    Stref Ekonomicznych).
    Posiadam doświadczenie w postaci uczestnictwa w składzie polskiej delegacji
    podczas targów w Chinach. Moim celem zawodowym jest wykorzystanie znajomości
    rynku chińskiego oraz umiejętności poruszania się w środowisku o odmiennym
    kodzie kulturowym.
    Oferty i zapytania proszę kierować na adres: shanghairen@gazeta.pl
    Obserwuj wątek
      • iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 14:28
        przepraszam:czy ze znajomoscia chinskiego naprawde masz problem zeby znalezc
        prace?Przeciez tyle firm rozpoczyna ekspansje w tamtym rejonie.W kazdym razie
        zycze powodzenia:-).
        • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 15:11
          Witam,
          w zasadzie dopiero od niedawna zacząłem szukać i już byłem na 2 rozmowach...
          Niemniej wydaje mi się, że "rynek" nie ma rozeznania, że takie osoby także
          szukają pracy. Ogłoszenia o poszukiwaniu takich osób trafiają się raz lub dwa w
          roku, natomiast firmy w zasadzie zgarniają już studentów sinologii... I to
          dlatego muszę się pokazać potencjalnemu pracodawcy. Nie sądzę, żebym miał duży
          problem ze znalezieniem pracy, ale interesuje mnie praca, która mogłaby być dla
          mnie także wyzwaniem.
          Pozdrawiam,
          Piotr
          • Gość: Maryśka Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 15:31
            Szukałam niedawno ofert pracy i znalazłam to:

www.ack.ae.katowice.pl/oferta1.php?of_id=3369
            Tu jest plik w wordzie z ofertą pracy - może Cię zainteresuje.

Powodzenia :)
            • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 15:42
              Dzięki za link :)
              Tego typu oferta to jest to czego szukam,
              tj. praca z możliwością wyjazdów do Chin:)
              Pozdrawiam,
              Piotr
              • Gość: Maryśka Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:35
                Ciesze się :).
                Mam nadzieję,że będziesz miał fajną pracę :)
                Ja póki co idę podpisać listę do PUP-u-echh.
        • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:17
          iberia30 napisała:

> przepraszam:czy ze znajomoscia chinskiego naprawde masz problem zeby znalezc
          > prace?Przeciez tyle firm rozpoczyna ekspansje w tamtym rejonie.

hahahahahahahahahahahahahahaha
          Ekspansje w Chinach to kochana były w XIX wieku, wiesz, kontrybucja nalozona na
          Chiny, mandzuria, kojen transsyberyjska, niezamarzające porty na pólwyspie
          Liaotung itd.
          Ale sie usmialalam :))))))))
          • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 16:34
            Przepraszam, jeśli nie wiesz o czym Iberia pisała, to Ci tylko dam znać, że
            Chiny mają w sumie około 1 biliona (!!!) dolarów nadwyzek dewizowych. W samym
            handu z USA w zeszłym roku nadwyżki Chin to 200 mld USD. Dlatego też wiele
            polskich firm szuka partnerów biznesowych w Chinach. A czy wiesz o tym, że przy
            budowie kolei transsyberyjskiej pracowali Polacy, oraz że jednym z założycieli
            chińskiego miasta Harbin był Polak? Tak więc Polacy byli obecni w Chinach już na
            przełomie XIX i XX wieku i wracają teraz... I jest ich więcej niż Ci się wydaje.
            Mimo wszystko pozdrawiam.
            • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:41
              Ja wiem o czym pisze, bo jestem historykiem. Ty natomiast nie zrozumiales o
              czym ja napisalam :) Kompletnie nie zrozumiales zartu i skojarzenia, bo
              widocznie nie masz pojecia o histori powszechnej.
              Przeciez nie neguje faktu, ze Chiny maja 1 bilion $ nadwyzek dewizowych, co to
              ma wpolnego z ekspansja?? :))))

A ja "mimo wszystko" :)))) pozdrawiam :)
              • annajustyna Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 17:09
                Wlasnie. jestes historykiem (swoja droga gratuluje pieknego kierunku studiow,
                zawsze chcialam go studiowac). Na pewno znasz sie wiec na historii Chin, ale
                niekoniecznie na ich sytuacji ekonomicznej. A ekspansja na Chiny jest. Ba, nawet
                W Niemczech coraz wiecej firm szuka pracownikow ze znajomoscia chinskiego,
                • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:20
                  A wypowiadam sie na temat ekonomii Chin? :)
                  I wszystko w temacie :)
                  • markiza_de_baux A to co niby oznacza: 08.11.06, 17:23
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=51774970&a=51784152
                    • Gość: . Re: A to co niby oznacza: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:30
                      No co to oznacza? No co? Jak myslisz? Widze, ze niektorzy tu nie rozumieja
                      podstawowych zwrotow.
                      Ekspansja polega na zajmowaniu przez panstwo terytoriow, rozumie sie przez nią
                      zaborczosc, ekspansywnośc, np zaborcza polityke panstw imperialistycznych. Stąd
                      moje odniesienie do XIX wieku, bo to juz nie ma miejsca.
                      Czy naprawde nie uczyli was podstaw w szkole?
                      • annajustyna Re: A to co niby oznacza: 08.11.06, 17:34
                        Mysle, ze Markiza, podobnie jak ja, zrozumiala to jako rozwoj ekonomiczny. To
                        tez sie okresla jako ekspansja. HIstoria XIX-wiecznych Chin kojazr ymi sie tylko
                        z bokserami;))))).
                        • Gość: . Re: A to co niby oznacza: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:41
                          Ale mylicie pojęcia. Iberia napisała, że "Tyle firm rozpoczyna ekspansje w
                          tamtym rejonie". A to Chniny przechodza ekspansje ekonomiczną. Nikt przeciez
                          nie uprawia ekspansjonizmu w Chinach!
                          Tu jest pies pogrzebany. Czy teraz juz wszystko jasne?
              • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 17:32
                Otóż właśnie doskonale Cię zrozumiałem. Widzę jednak, że Ty nie widzisz związku
                pomiędzy ekonomią a historią - zatem pomagam. Pisałaś, że ekspansja w Chinach
                miała miejsce w XIX wieku. A jak nazwać to co się dzieje teraz. Od kilku lat
                zagraniczne firmy inwestują w Chinach ponad 50 mld USD rocznie. W samym zaś
                Szanghaju działa już ponad 400 z 500 największych światowych firm. Widocznie
                masz braki z historii najnowszej... i to w ujęciu szerszym niż tylko wąskie
                analizowanie historii XIX wieku.
                Pozdrawiam
                • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:34
                  Oczywscie, ja mam brakli w historii najnowszej.
                  Odsylam do tego, co juz napisalam o ekspansji. Ty ekspansje mylisz z
                  inwestowaniem. Naucz sie rozrozniac znaczenia slow ktorymi sie poslugujesz, a
                  nie bedzie takich problemow, jak ten teraz.
                  • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 17:49
                    zeszłaś już na pomiom jałowej dyskusji, a dystynkcję jaką przeprowadziłaś między
                    terminami ekspansja a inwestowanie jest dla mnie bardzo dyskusyjna. Jeśli jesteś
                    otwarta na dyskusję, to może jesteś w stanie uznać inwestowanie (zwłaszcza
                    długotewerminowe) jako rodzaj ekspansji ekonomicznej. Bo jak inaczej traktować
                    zainwestowanie ponad 600 mld USD w przeciągu krótkiego czasu? Ja bym to określił
                    nawet jako mega-ekspansję
                    • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:52
                      Są ludzie niereformowalni. Do których zaden argument nie dociera. Bo nie. Bo
                      ich racja jest "najmojsza". Ty własnie zaliczasz sie do takich osob.
                      Tym samym koncze ta faktycznie juz jalowa dyskusję, gdyż trafiła ona na jałowy
                      grunt.
                      Wole dyskusje ze studentami, niz z nadetym internauta :)
                      • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:01
                        wiesz co, jeśli jesteś tutaj, żeby tylko obrażać innych internautów, to może
                        lepiej opuść to forum, albo rozpocznij swój wątek! I wypraszam sobie nazywanie
                        mnie mianem nadętego internauty. Po prostu brak Ci elementarnej kultury
                        osobistej, żeby atakować kogoś ad personam, tak jak wcześniej Iberię, któej co
                        prawda nie znam, ale nie chcę, żeby kogokolwiek obrażać! Ale widzę, że kipisz
                        taką złością i nieumiejętnością zrozumienia racji innych, że dalszych Twoich
                        wątków nie zamierzam komentować... Aż żal bierze, że podpisujesz się jako
                        wykształcona osoba i humanistka zarazem, żeby nie dostrzec, że słowo "ekspansja"
                        używasz tylko w pojęciu wąskim. Czy jako humanistka słyszałaś może o możliwości
                        używania słów w szerokim znaczeniu? Bo właśnie w takim kontekście pozostałe
                        osoby używają go na forum...
                        • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:02
                          Czlowieku, opanuj się. To jest F O R U M wymiany mysli w kazdej postaci.
                          Rozumiem, ze jestes zgorzknialy, bo pomimo dobrego wyksztalcenia nie masz
                          pracy, ale zeby az tak..?
                          Zycze Ci znalezienia dobrej pracy, na pewno Ci sie uda z takimi
                          kwalifikacjami :)
                          • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:08
                            zgorzkniały? To najlepszy dowcip jaki dzisiaj słyszałem :D Włąśnie jak widzę,
                            niczego nie rozumiesz. Ty nie wiesz o czym piszesz... żebym miał być
                            zgorzkniały? Tytułem wyjaśnienia - jeszcze nie zacząłem na dobre szukać pracy a
                            już mam za sobą 2 rozmowy i wyjazd na targi do Chin, więc o czym mi tu mówisz? A
                            te "zdolności" analizy psychologicznej zachowaj dla siebie... Chyba, że w formie
                            kolejnych, równie dobrych, żartów ;)
                            Mimo wszystko pozdrawiam
                            • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:15
                              Przeczytaj sam siebie co napisales i powiedz, czy ty nie jestes nadety? :))
                              Zreszta zdecyduj sie, czy masz prace czy jej nie masz i jej szukasz? Bo
                              oglaszasz sie tu jako szukajacy pracy, a zaraz potem naburmuszasz sie i
                              twierdzisz, ze ją masz :)
                              I wez chlopie wyluzuj :)
                              Bo tak naprawde to Ty prezenyujesz brak kultury, poprzez nerwowe ruchy jak w
                              padaczce :)
                              • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:25
                                Wiesz, takiej osobie jak Ty, będącej w takim zacietrzewieniu mogę powiedzieć
                                tylko jedno - wskazując palcem na kogoś uważaj, bo pozostałe palce wskazują na
                                Ciebie!!! Jakbyś zdała sobie tyle trudu, żeby doczytać mój wpis, a dopiero potem
                                skomentować... Ech - rozmarzyłem się ;) Przeczytaj zatem raz jeszcze to, co
                                napisałem. A napisałem, że nie jestem zgorzkniały (pomimo tego, co Ty mi
                                zarzucasz), jako że rozpoczynając dopiero jej szukanie, mam już za sobą 2
                                poważne rozmowy i w tzw. międzyczasie jeszcze wyjazd na targi do Chin.
                                Naburmuszać się nie mam zamiaru, natomiast pracy jak napisałem jeszcze nie mam.
                                Dlatego nie rozumiem do czego pijesz... Nie wiem na podstawie czego
                                wywnioskowałaś inaczej, pewnie zaraz mi jeszcze odpowiesz... A to nawiązanie do
                                padaczki - to czy Twoim zdaniem taki wpis jest przejawem wysokiej kultury
                                osobistej? Pozwól, że tego nie skomentuję i zakończę na pytaniu retorycznym...
                                • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:27
                                  Nic Ci nie odpisze, bo zakonczylam już rozmowe z Tobą. Ile mozna sie tarzac w
                                  Twoim zacietrzewieniu? :)
                                  Musze troche popracowac, ale Ty pisz, jak Ci czasu nie szkoda :)
          • iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:08
            Gość portalu: . napisał(a):

> > hahahahahahahahahahahahahahaha
            > Ekspansje w Chinach to kochana były w XIX wieku, wiesz, kontrybucja nalozona
            na Chiny, mandzuria, kojen transsyberyjska, niezamarzające porty na pólwyspie
            > Liaotung itd.
            > Ale sie usmialalam :))))))))

ja tez sie usmialam, nie kompromituj sie i doksztalc:
            www.slownik-online.pl/kopalinski/A3C2ACE20B924C39C12565BD003B0905.php
            ekspansja rozprzestrzenianie (się); zajmowanie przez państwo nowych terytoriów,
            rynków zbytu itd.;

Skoro nie rozumiesz to wytlumacze ci lopatologicznie:piszac ekspansja w Chinach
            mialam na mysli m.in przenoszenie produkcji do Chin a co za tym idzie
            otwieranie tam przedstawicielstw firm.
            • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:10
              Ulzyło Ci? Ciesze się :)
              A darmowego wykladu robic nie bede. I tak nie zrozumiesz.
              • iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:15

> Ulzyło Ci?

nie, od takich polemik nie robi mi sie lepiej, ale chyba tobie tak skoro taki
                pomysl przyszedl ci do twej jakze wyedukowanej glowy.

> A darmowego wykladu robic nie bede.

nie ma takiej potrzeby.
            • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:12
              No wlasnie, dalas linka i tam wyjasnili bardzo ładnie to, co ja juz wczesniej
              napisałam :)
              Ale widac zbyt malo łopatologicznie jak dla Ciebie :)
              • iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:14

> No wlasnie, dalas linka i tam wyjasnili bardzo ładnie to, co ja juz wczesniej
                > napisałam :)
                > Ale widac zbyt malo łopatologicznie jak dla Ciebie :)

ekspansja rozprzestrzenianie (się); zajmowanie przez państwo nowych terytoriów,
                rynków zbytu itd.;

RYNKU ZBYTU-dotarlo?
                • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:17
                  To moze ja w twoim stylu, moze dotrze: ekspansja rozprzestrzenianie (się);
                  zajmowanie przez państwo nowych terytoriów,

NOWYCH TERENOW-dotarło? :DDDDDDD

• iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:19

>> NOWYCH TERENOW-dotarło? :DDDDDDD

jak widac z definicji rowniez NOWYCH RYNKOW ZBYTOW i o to w mojej wypowiedzi
                    chodzilo.
                    • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:23
                      Wiesz, ja cie troche "znam" i wiem, ze nie spoczniesz, dopóki nie odpowiesz na
                      kazdy post, nawet ten nie skierowany do Ciebie. Wiec bede litościwa i podaruję
                      Ci dalsze dywagacje, bo inaczej gotowa jestes nie usnąc :)

ps. Widze, ze kurczowo uczepilas sie "nowego" forumowicza. Szukaj wspolnego
                      frontu, szukaj, reszta juz sie na Tobie poznała :)))

pa :) pa :)
                      • iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:27
                        No tak brako argumentow, wiec uskuteczniasz osobiste wycieczki, zatem baw sie
                        sama dalej skoro to lubisz:-), glupszemu ustepuje i mowie pass.
                        • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 19:00
                          puk puk ;) Bez odpowiedzi? Słyszałem argumenty, że jesteś na tym forum
                          "popularna", acz od Ciebie nic więcej sie nie dowiedziałem...
                          Pozdrawiam
                        • antyiberia Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 19:42
                          Skoro ustepujesz glupszemu (hahaha, dobry zart, od ciebie nawet malpa jest
                          madrzejsza)to czego sie podpisujesz pod kolejnym postem historyczki?
                          Ty jestes chora kiedy nie mozesz sie odszczekać, nie przezylabys, jakbys nie
                          skomentowala kazdego posta.
                          • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 19:47
                            widzę, że jesteś fanem/fanką Iberii. Skąd ta popularność Iberii tutaj? Widzę, że
                            'gość' zarzucał Jej, że włącza się do każdej rozmowy, niemniej sam/a/ odpisywał
                            na posty moje i Jej. A więc? Czy to jakaieś animozje na całe forum? Pytam Ciebie
                            z racji nicka... Pozdrawiam
                          • iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 20:59
                            moze zabierz w koncu choc raz glos w dyskusji i wypowiedz sie na temat.
                            • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 21:25
                              nie wiem, czy to pytanie do mnie, ja się już Ciebie pytałem o co chodzi w tym
                              skumulowanym ataku, a Ty mnie odesłałaś do innych forumowiczów... Czekam na odzew
                            • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 09.11.06, 14:11
                              Witam, a czy orientujesz się może jak wygląda zapotrzebowanie na tego typu
                              specjalistów w Twoich stronach? Dostałem wczoraj posta z ogłoszeniem firmy ze
                              Śląska. Niemniej są to oferty, które z rzadka trafiają na łamy portali
                              branżowych, ogólnopolskich lub do gazet. Pozdrawiam.
                              • iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 09.11.06, 16:59
                                sprawdz@ :-).
                  • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:28
                    a czy rozumiesz to, że bogactwo słownictwa w kadym języku polega na tym, że
                    każde słowo można używać albo w wąskim albo w szerokim rozumieniu? Wiesz, po
                    założeniu takich "klapek" na oczy, to musiałabyś wykasować połowę słów z
                    codziennego użycia, żeby nie popełniać błędów logicznych...
            • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:13
              Niestety z niektórymi osobami nie sposób w ogóle dyskutować. PS. A za co Ci się
              tak dostało? Czyżbyś miała tu liczne grono "fanów"???
              Witam i pozdrawiam :)
              • iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:16
                shanghairen napisał:

> Niestety z niektórymi osobami nie sposób w ogóle dyskutować.

dokladnie

>PS. A za co Ci się tak dostało?

zapytaj u zrodla :-)

>Czyżbyś miała tu liczne grono "fanów"???
                jak widac, trzeba komus od czasu do czasu dokopac i padlo na mnie, niemniej
                jednak nie przejmuje sie tym co ludzie w necie pisza:-)))

> Witam i pozdrawiam :)
                wzajemnie:-)
                • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:35
                  pytałem u źródła, ale główny zarzut wobec Ciebie, to rzekome włączanie się do
                  każdej rozmowy. Niemniej widzę, że "ktoś" nadążał dyskutować ze wszystkimi...
                  Zatem proszę o małe oświecenie w tej kwestii :)
              • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:18
                Ale co za problem? Wystarczy wpisac w wyszukiwarke: iberia30 i sam zobaczysz,
                jak ta kobieta sie z każdym żre.
                Nie ma watku bez jej udziału, w którym by sie nie tłukla z kimkolwiek :)
                • iberia30 Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:28
                  to, ze mam wlasne zdanie i go bronie nie oznacza, ze sie z kims zre.Twoje
                  nadinterpretacje i psychoanalizy sa powalajace , psychologu domorosly :-).
                • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:40
                  Wiesz, jak na razie nie padłem ofiarą agresji Iberii. A swoją drogą dyskutowanie
                  z kobietami o poglądach innych od tzw. większości to moje hobby ;) Zatem dzięki
                  za polecenie tekiego kontaktu, a o resztę potrafię zatroszczyć się sam. Wiesz -
                  jak przeżyłem w Chinach i Laosie, to na Forum też dam sobie radę. Za tę
                  ekspansję pomocy niemniej dziękuję.
        • antyiberia Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 16:49
          iberia30 napisała:

> przepraszam:czy ze znajomoscia chinskiego naprawde masz problem zeby znalezc
          > prace?Przeciez tyle firm rozpoczyna ekspansje w tamtym rejonie.W kazdym razie
          > zycze powodzenia:-).

Kurrrrr....a! Iberia a masz cos do powiedzenia w temacie? Bo jak na razie to
          znowu nic odkrywczego nie napisalas.
          Jak ja niecierpie tego babola, wymadrza się, coś tam napisze w stylu: popieram
          albo powodzenia, podliże się poklepując wirtualnie po plecach i swiruje, ze wie
          coś w temacie. A inni to łykają.
          Matko.....
          Jakikolwiek temat by nie podjąc, to iberia ma zawsze coś do powiedzenia. W
          KAZDEJ kwestii, na KAŻDY temat. Cos niekoniecznie na temat, ale zawsze COS.
          Byle co, byleby napisac. Bo jest juz tak uzalezniona, ze ona MUSI klepac w
          klawiature, nawet bez sensu.

Zakladam klub antyiberii. Chetnych zapraszam na @. Wiem, ze jest tu nas wiecej.

• annajustyna Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 17:19
            Ale dlaczego po prostu nie wpiszesz Iberii do nieprtyjaciol? jeste masochistka
            czy cierpisz na manie przesladowcza??? Co za brak poziomu!
            • markiza_de_baux Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 17:21
              Bo niektorzy tak sie dowartosciowuja, zawiazujac spiski, chocby przeciwko
              jakiejs lasce na forum:))))))).
      • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:00
        Ale zeby nie było, ze jestem TAKA ;) to napisze, ze podziwiam Cie za znajomosc
        jezyka chinskiego :)
        • shanghairen Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p 08.11.06, 18:03
          dziękuję za słowa uznania, i zapraszam do merytorycznej dyskusji. Nie uznaję
          jakichkolwiek przejawów niekulturalnego zachowania, nawet jeśli Iberii nie
          trawisz... Jeśli tak, to po co tracisz energię na Jej zwalczanie??? A ja za
          słowa wsparcia, także takiego, dziękuję i cieszę się...
          • Gość: . Re: osoba ze znajomością j. chińskiego podejmie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:05
            Ale przeciez ja nie zwalczam iberii. Błędny wniosek, ale często sie zdarza na
            forum, gdzie intencje lub ton piszacego w duzej mierze zależą od nastawienia
            czytającego :)
            Ale ja to rozumiem i nawet juz sie temu nie dziwię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka