Dodaj do ulubionych

Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - horror

09.11.06, 14:44
Czy jest ktoś tu na forum kto lubi oglądać i czytać horrory? Macie jakieś
ulubione?
Obserwuj wątek
    • khaki3 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 14:45
      Lubie mastertona, Kinga. Uwielbiam ogladac Klatwe, i moj lulubiony z lat
      dziecinstwa Egzorcysta:)
      • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 14:49
        Ja też Masterton, King, Cook (nie wiem czy dobrze napisałam:)), Koontz ale ten
        "starszy".
        A z filmów poza Egzorcystą oczywiście?
        • khaki3 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:04
          Klatwa,ogolnie wszystkie prdukcji japonkiej/chinskiej czy jakiejtam:) duzo by
          sie tego znalazlo:) jaskinia ( o laskach co schodza do jaskini i atakuja je
          rozne dziwactwa) duzo filmowlubie tylko teraz tytulow brak:( ale dopisze jak
          przypomne.
    • dominikzwanyjajem Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 14:46
      Ja kiedyś oglądałem horror w kinie, tytułu już nie pamiętam. W każdym razie
      miałęm wtedy pewne problemu żołądkowe... Pomysł pójścia do kina w takim stanie
      na taki film nie był najlepszy. Po szczególnie przerażającej scenie nawaliłem w
      portki! Smród był obłędny, a dziewczyna która ze mną była od tego czasu na mój
      widok na ulicy się odwraca.
      Smutna historia.
      • ewelina23-20 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 14:50
        dominikzwanyjajem napisał:

> Ja kiedyś oglądałem horror w kinie, tytułu już nie pamiętam. W każdym razie
        > miałęm wtedy pewne problemu żołądkowe... Pomysł pójścia do kina w takim
        stanie
        > na taki film nie był najlepszy. Po szczególnie przerażającej scenie nawaliłem
        w
        >
        > portki! Smród był obłędny, a dziewczyna która ze mną była od tego czasu na
        mój
        > widok na ulicy się odwraca.
        > Smutna historia.
      • pinup Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:05
        to scenariusz jakiegos horroru?:))
        • ziomolek Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:09
          hehehe
          i podobne
          "Gdy idę ciemną doliną to zła się nie ulęknę, bowiem jestem tu największym
          sku-rwy-syn-em" :)
    • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:08
      A oglądał ktoś "Nawiedzony dom"? Tylko nie ten z Zetą-Jones tylko taki stary. I
      tamten film jest na faktach!
      • grogreg Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 16:58
        Zdaje sie koles, w chwili opamietania, spakowal rodzine i nawial.
        • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 18:50
          No chyba mówimy o tym samym filmie:) Fajny był. Mimo, że nie było jeszcze takich
          efektów specjalnych jak teraz ale ta atmosfera i świadomość, że ta historia jest
          autentyczna sprawiały, że film był "straszny";)
    • walutka Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:09
      Kinga to już chyba wszystkie oglądałam i ostatnio najabrdziej "Egzorcyzmy Emily
      Rose" jednak na horrory szcególnie nie poluję raczej na thrillery a "Twin
      Peaks" jest czadowy.
      • cza_arna Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:21
        Twin Pekas jest the best, nie ma tu co dyskutować :)))
        Za to Egzorcyzmy Emily były ciankie, jedynie co zapamiętałam z tego filmu, co mi
        się za każdym razem kojarzy z tym filmem to deszcz który tam wiecznie padał,
        zawsze jak było jakieś ujęcie "podwórkowe" to lało, albo przynajmniej padało:/
    • popka5 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:17
      Koszmar z ulicy wiazow, laleczka chacky i candymen - horrory z dziecinstwa, ale
      do tej pory dzialaja n amoja wyobraznie ;)
      Teraz wg mnie nie robia dobrych horrorow - mnie nie przeraza krew i miecho
      wyplywajace z ciala, czy trupy wylacace z grobow, lubie film gdzie jest
      napiecie od poczatku do konca, pzrerazajaca muzyka, jakies osoby pojawiajace
      sie nagle - najbardziej dzialaja na mnie dzieci. Filmy przy ktorych trzeba
      troszke ruszyc glowka :) "klatwe" ogladalam i owszem, balam sie - pzrez pol
      filmu mialam zamkniete oczka :)
      Jesli hcodzi o ksiazki to polecam np autora alex kava - nie jest toco prawda
      horror ale ksiazka, ktora ma chyba ze 400 stron, a pzreczytalam ja w 1 dzien :)
      Polecam zaczac od "dotyku zla"
      www.petlaczasu.pl/alex/kava/a371
      • polla4 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:43
        W latach nastoletnich czytałam Kinga, Mastertona i Koontza. Masterton ma fajne
        wstawki erotyczne, polecam :)
        • carinaa1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 16:55
          No to i ja coś dodam.Jeżeli chodzi o książki(nie mam wyobrażni do czytania ich)
          odpada,ale za to filmy(no tutaj juz inna sprawa)Ostanimi czasu oglądałam dwie
          częsci "Piły" z niecierpliwością czekam na 3 częśc(juz nie długo będzie w
          kinach),polecam też na wzór tych świętnych gier w "Pile" film"Are you
          scare".Nie przepadam za wilkołakami,tudzież wampirami.Lubie sie bać-oczywiście
          oglądając.A ten film jest bardzo dobry(a trudno mnie czymś zaszokować)POLECAM.
          • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 19:02
            Pierwsza "Piła" bardzo mi się podobała ale druga już nie bardzo. Ta końcówka
            była kiepsko zagrana. Przesadny dramatyzm i trochę kiepska "intryga". Coś mi tam
            nie podpasowało generalnie:)
            • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 21:35
              A ja na pierwszej Pile się śmiałam :) Niektóre sceny już były tak idiotyczny,
              że aż śmieszne! :)
    • grogreg Japonczycy osiagneli perfekcje 09.11.06, 16:57
      "Klatwy" nie da sie niczym przebic.
      Aczkolwiek purytanska wersja (czysto japonska) jest zbyt trudna do strawienia.
      • izabellaz1 Re: Japonczycy osiagneli perfekcje 09.11.06, 18:54
        Mnie się bardziej jednak japoński "Ring" podoba. "Klątwa" nie wywarła na mnie aż
        takiego wrażenia.
        • qw994 Re: Japonczycy osiagneli perfekcje 09.11.06, 20:20
          A mnie bardziej odpowiada japońska "Klątwa" :) Pół filmu spędziłam z
          zasłoniętymi oczami :)
          • grogreg Re: Japonczycy osiagneli perfekcje 10.11.06, 08:09
            ghhhhhrrrrrrrYYYYYYYYYYYYYYY!!!
            • qw994 Re: Japonczycy osiagneli perfekcje 10.11.06, 08:44
              Ha ha ha! :)))
    • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 19:41
      Ja uwielbiam :) To mój ulubiony gatunek :)
      • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 19:55
        A masz jakieś ulubione książki lub filmy w tej tematyce:)?
        • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:16
          Sporo.
          Filmy: "Noc żywych trupów" (ta z 68 roku, rzecz jasna). "Ring" (amerykańska
          wersja). "Dark water" (japońska wersja). "Inni" z Nicole Kidman. "Martin"
          Romero. "Demons" Argento. "W paszczy szaleństwa". "Psychoza" z genialnym
          momentem odwracania fotela z mamą :) "Dead End". "Egzorcysta". "Event Horizon".

Poza tym oglądam w tej chwili serię "Masters of horror", zdarzają się smakowite
          kąski :)

Książki - właściwie wyłącznie King, Lovecraft jest dla mnie zbyt ozdobny :)
          Oprócz tego "Egzorcysta", "Dziecko Rosemary", "Żony ze Stepford". "American
          Psycho", ale to nie horror.

Na "Nawiedzonego" poluję od jakiegoś czasu, ale nie udaje mi się znaleźć :( To
          samo z "Invasion of the body snatchers" (pierwsza wersja), "The eye" i "Nie
          oglądaj się teraz" :(
          • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:40
            Ten stary "Haunted" na faktach to jest w Beverly Hills na Al.Jana Pawła II (kino
            Femina).
            "Inawazja..." też chyba tam jest ta stara.
            • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:48
              "Nawiedzony" nie jest na faktach, tylko na podstawie książki Shirley Jackson o
              tym samym tytule :)

Dzięki za info! :)
              • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:48
                A propos filmów na faktach, to polecam francuski "Ils". Wstrząsający.
                • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:51
                  Nie nie. Jest jeden na faktach. Tylko tych "Nawiedzonych" to od licha i trochę jest.
                  Może mówimy o innym:)
                  • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:54
                    A tak, masz rację. Ja mówię o filmie "Haunting". A nie "Haunted". Pomyliło mi
                    się :)
                    • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:02
                      www.filmweb.pl/Film?id=32633
                      O ten film Ci chodzi:)?
                      • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:04
                        Tak :)
                        Podobno jest genialny :)
                        Książka też.
                        • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:07
                          Hmmm, to postaram się "rozejrzeć" za tym filmem albo książką i jakby coś to dam
                          Ci znać.
                          • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:15
                            DZIĘKI! :))
    • krwawabestia Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:14
      ja tylko azjatyckie horrory japonskie tajwanskie etc :)
      i tylko na kompie sam i w nocy :)
      • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:17
        Ja ostatnio obejrzałam jeden, a potem nie mogłam spać :)
      • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:38
        A dlaczego sam?
        A oglądałeś "R-point"?

Ps. Też lubię azjatyckie kino grozy:)
        • krwawabestia Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 22:27
          nie moge z kims bo mnie rozpraszaja :)
          np jakis komentarz i atmosfera pada - aby było zabawnie trzeba byc mocno
          zaangazowany (przynajmniej dla mnie)
        • krwawabestia Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 22:30
          chyba nie ale pewnie niedługo obejrze :)
          • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 14:46
            Bestia, może to nie horror ale oglądałeś film "Old boy"? Podobał Ci się bo mi
            baaardzo.
    • little_ladybird Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:49
      zgłaszam się :) uwielbiam...
      Masterton i King na czele
      z filmów najbardziej te o wampirach ;)
      • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:51
        A "Rytuał" Mastertona czytałaś:)?
        • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:55
          A błe :)
          Chore troszkę, co? :)
          • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:06
            Ale rewelacyjne:)!!!

Mam koleżanki, które nie interesują się raczej tym gatunkiem i jak patrzyły jak
            z zainteresowaniem czytałam (notabene na zajęciach hihi) to pożyczyła najpierw
            jedna potem druga. Jak kończyły czytać to miały minę pełną ekscytacji i
            zdziwienia, że takie książki w ogóle istnieją:)))
            Hihi i tyle lat życia "zmarnowały" bez czytania horrorów;P
            Normalnie uboższe życie:) Żartuję troszkę ale naprawdę miny miały nie ziemskie.
            Strasznie mnie to rozbawiło wtedy:)
            • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:16
              Mogłaś im dać coś delikatniejszego na początek :)
              • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:17
                Hehe same chciały:)))
                Mówiłam, że "obrzydliwe";P
              • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:18
                A czytałaś opowiadanie Kinga "Szkoła przetrwania"? :) Tematyka podobna
                do "Rytuału" :)
                • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:19
                  A nie czytałam...:)
                  • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:40
                    Aaaa, to polecam :)
        • little_ladybird Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:03
          Nie. Moje ulubione to Manitou, Czarny Anioł, Wyznawcy Płomieni, Zaklęci i Nocna
          Plaga.
          • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:08
            Oooooooooooo "Manitou" pamiętam:) Mała jeszcze byłam jak to czytałam i normalnie
            w nocy się potem bałam:)
            • little_ladybird Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:12
              izabellaz1 napisała:

> Oooooooooooo "Manitou" pamiętam:) Mała jeszcze byłam jak to czytałam i normalni
              > e
              > w nocy się potem bałam:)

No ja właśnie też w wieku bardzo młodzieńczym zajęłam się tą lekturą :) ale
              chyba pierwsza część jest najlepsza. Zemsta Manitou to już nie to samo, a
              trzeciej części jeszcze nie czytałam.
              • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:19
                No ja właśnie tą pierwszą uważam za najlepszą:) Ten fragment jak mu na karku
                "to" rosło i "żyło" to pamiętam do dzisiaj:)!
                • bupu Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 22:52
                  Jej. Jej rosło, Karen Tandy. A trylogię Manitou Mastertona posiadam w całości.
                  Aczkolwiek preferuję Kinga :)
    • deodyma Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:53
      uwielbiam horrory! kiedys czytalam ich duzo! teraz bez przerwy jakies ogladam.
      • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:00
        Rany jak się cieszę, że tyle ludzi lubi filmy grozy:)!!!

Tak swoją drogą jak na filmwebie czy stronie multikina są jakieś ankiety na jaką
        premierę najbardziej czekają widzowie to zawsze na pierwszym miejscu będzie
        horror lub film sf. A potem nie wiedzieć czemu w tv mówią, że horrory to marny
        gatunek kinowy, że jest taki mało "ambitny" (to u nas takie modne) i w ogóle. A
        mnie krew zalewa bo ponieważ polscy twórcy nie potrafią horroru wymyślić o
        zrealizowaniu nawet nie będę wspominać bo to klęska (wystarczy sobie przypomnieć
        "Wiedźmina" choć to nie horror) to najlepiej zawsze zmieszać z błotem. I wciskać
        kity o jakiś pseudoartystycznych produkcjach kinowych albo podniecać się jakimiś
        "superoficerami":/
        • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:05
          Zrobienie dobrego horroru jest trudne. Naprawdę trzeba wiedzieć, jak się za to
          zabrać.
          • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:12
            Pewnie, że trudny dlatego u nas idą na łatwiznę i krytykują bo sami nie potrafią
            nic stworzyć.
    • deodyma Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:54
      a najbardziej to lubilam czytac horrory Mastertona.
      • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:10
        Masterton ma ekstra książki tylko za krótkie. Ja lubię jak się atmosfera buduje
        (King, Koontz). Lubię też książki wojenne i też zawsze lubiłam te długie jak
        "Cienka czerwona linia" itp.
        • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:17
          A mnie Masterton nie odpowiada, bo ma strasznie papierowe postaci :) Poza tym w
          każdej jego książce jest obowiązkowa dawka seksu, nie wiem, po co, chyba żeby
          się lepiej sprzedawało :)
          • little_ladybird Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:22
            qw994 napisał:

> A mnie Masterton nie odpowiada, bo ma strasznie papierowe postaci :) Poza tym w
            >
            > każdej jego książce jest obowiązkowa dawka seksu, nie wiem, po co, chyba żeby
            > się lepiej sprzedawało :)
            poradnik jakiś w tym temacie napisał to może mu tak zostało :)
          • emiram Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:35
            Ten seks jest dlatego, ponieważ Masterton to z zawodu seksuolog :-) Mówię serio.
          • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:39
            No ja lubię horrory z klimatem dlatego lubię Kinga. Poza tym studium
            psychologiczne postaci u Koontza i Kinga zawsze są tak dopracowane...
            • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:40
              Z tym klimatem to chodzi mi o to, że atmosfera jest przez dłuższy czas budowana:)
              • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:41
                Uhm... No właśnie :)
                I opowiadania pisze świetne :)
    • emiram Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:25
      Ja uwielbiam horrory. Lubię wszystkie o duchach i zjawiskach
      paranormalnych.takie "nadprzyrodzone" :-) Moje ulubione to "Głosy", "Lśnienie"
      Stephena Kinga, Gothica", wszystkie części "Ducha", "To" Stephena Kinga.
      Przeczytałam chyba wszystkie horrory Stephena Kinga i Mastertona. teraz jestem
      na etapie Jose Carolsa Samozy. Polecam szczególnie "Trzynastą Damę". Dziala na
      wyobraźnię ... :-)
      • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 14:04
        O tak! "Lśnienie" jest ekstra:) I to książkowe i filmowe. Tylko to stare z
        Nickolsonem. Rewelacyjny był w tej roli!
        Pamiętacie?
        • wytrwala Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 14:20
          a czy widzial ktos horror ,,Dentysta"? albo taki - tylko nie pamietam tytulu -
          o grupce ludzi ktorzy biora udzial w jakims konkursie - maja wytrzymac kilka
          dni w nawiedzonym wielkim domu, okazuje sie ze kiedys byl tam szpital
          psychiatryczny i chorzy byli leczeni drastycznymi metodami, znecano sie nad
          nimi - polecam :-)
          • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 14:44
            "Dom na nawiedzonym wzgórzu":) Niezły:)
            A "Dentysta" to dla nie temat na typowy horror:) D mnie jedyny nie do obejrzenia
            bo mam fobie na punkcie oglądania jak coś robią z zębami...a zwłaszcza
            wyrywają:))) brrrrrrrrrrr nie zasnęłabym.
          • dr.verte Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 19:09
            wytrwala napisała:

> a czy widzial ktos horror ,,Dentysta"? albo taki - tylko nie pamietam tytulu -

> o grupce ludzi ktorzy biora udzial w jakims konkursie - maja wytrzymac kilka
            > dni w nawiedzonym wielkim domu, okazuje sie ze kiedys byl tam szpital
            > psychiatryczny i chorzy byli leczeni drastycznymi metodami, znecano sie nad
            > nimi - polecam :-)

oba leciały w telewizji i oba prezentują raczej słaby poziom
            • wytrwala Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 21:29
              dentysty nie widzialam, natomiast jesli chodzi o ten drugi - jesli to slaby
              poziom - to chyba nie mowimy o tym samym filmie ;]
          • dr.verte Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 10.11.06, 19:11

to jest porządny film,z azji oczywiście
            • izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 10.11.06, 19:13
              Ooooooooooo, nie oglądałam. O czym jest?
              • dr.verte Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 10.11.06, 19:19
                izabellaz1 napisała:

> Ooooooooooo, nie oglądałam. O czym jest?

www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=173

jeden z najlepszych filmów jakie widziałem ;-)
                • izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 10.11.06, 19:52
                  Zapowiada się nieźle (fotki):)
                  Tylko ja nie widziałam tego ani w Beverly Hills ani w Hollywood. Jesteś z Wawy?
                  Może wiesz gdzie ten film da się znaleźć:)?
                  • dr.verte Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 17:41

Nietety nie był dystrybutowany w Polsce,trzeba sobie pożyczyć od kogoś kto ma
                    (nie jestem z Wawy) albo ściągnąć.
                    • izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 18:06
                      Szkoda. Gdyby ktoś z moich znajomych miał ten film to na pewno już bym go miała:)
                      No nic może kiedyś gdzieś znajdę:)
                      • dr.verte Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 18:22
                        Na pocieszenie możesz sobie obejrzeć inną azjatycką produkcję Batttle Royale
                        wrzucono całość tego na youtube w 10-minutowych odcinkach,też niezły:

www.youtube.com/results?search_query=battle+royale+part
                        • cosmogirl23 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 19:27
                          zglasza sie totalna nawiedzona maniaczka horrorow i thrillerow:)wlasciwie
                          rzadko ogladam inne filmy niz tego gatunku[no wyjatek robie dla
                          wojennych,komedii mela brooksa i monthy pythona:P]
                          czytac hororow o dziwo nie lubie-swego czasu mastertona przecwiczylam[mialam
                          chyba 11 lat:P]"manitou" byl niezly
                          za to ogladam wszystko co tylko mozna.moje typy:
                          egzorcyzmy emily rose-na wielu ludziach nie robi wrazenia ale mnie troche
                          rzucil o glebe.nie obejrzalabym drugi raz
                          ekranizacje Kinga,wiadomo mniam mniam,thinner jest fajny,storm of the century
                          z japonskich-Ring super ale kazde kolejne czesci to juz dla mnie powielanie
                          Klatwa-zupelnie bez wrazenia
                          R-point ciekawy pomysl ale zeby straszny to nie wiem
                          Egzorcysta ,ale pierwsze wersje-miodzio:)
                          ostanio widzialam Hills have eyes-o rrrany jaki badziew.krwawa siekanka bez
                          zadnego pomyslu,tyle ze w trakcie ogladania zachcialo mi sie rzygnac pizza
                          jedzona wlasnie
                          a,jeszcze jeden japonski byl fajny,nie pamietam tytulu-o tym ze facet stoi
                          sobie z rodzinka ,nagle spada kolo niego kawalek gazety,tam pisze o wypadku w
                          ktorym ginie jego zona i corka i za chwile tak sie dzieje

• qw994 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 19:35
                            > ostanio widzialam Hills have eyes-o rrrany jaki badziew.krwawa siekanka bez
                            > zadnego pomyslu,tyle ze w trakcie ogladania zachcialo mi sie rzygnac pizza
                            > jedzona wlasnie

Ja w ogóle nie lubię slasherów takich, jak "Teksańska masakra" i tym podobne.
                            Bo nie ma w nich tajemnicy ani niczego naprzyrodzonego :)
                            • izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 19:55
                              No może nie są jakieś ambitne ale i tak oglądam;)))
                            • cosmogirl23 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 20:40
                              nno teksanska masakra jest rzeczywiscie masakryczna:PP
                              tiaaaa uwielbiam jeszcze zgrany do bolu motyw kanibali /mutantow/ofiar
                              eksperymentow genetycznych czajacych sie w ostepach lesnych polnocnej karoliny
                              [:PP] na grupke mlodziezy,patrz Wrong Turn na przyklad.tez szczyt finezji:(
                              heh nikt nie wymienil Blair witch project?:)jedynka nawet nawet-glownie za
                              pomysl.dwojka dno[znaczy the book of shadows]
                              a www.fear.com?:)
                              • izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 20:48
                                Na "Blair witch..." zasnęłam:) Nie rozumiem zupełnie fenomenu tego filmu. Dla
                                mnie jeden z gorszych horrorów. Podobnie www.fear.com
    • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 21:32
      A kto oglądał "Dead end"?
      Moim zdaniem zajeb.isty:)!
      • qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 22:42
        Ja oglądałam :) Baaardzo mi się podobał. Świetny klimat, to lubię :)
        • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 22:48
          No nie:)? Oglądałam go z mężem. Noc. W pokoju ciemno i naprawdę w połowie filmu
          spostrzegłam że trzymam go za ramię:) To mi się nigdy nie zdarza!!! Podczas
          filmu oczywiście;D
          • the.better.man Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 23:00
            Koszmar z ulicy wiązów. Jak byłem mały tak się bałem Freddy'ego, że hoho :D A
            teraz nie mam czasu na filmy, no może od czasu do czasu.
      • cosmogirl23 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 23:02
        noo idea snuff movie w horrorze to taki sobie pomysl jak dla mnie.
        ale blair witch-jedynka spoko,mial klimacik a zakonczenie fajne:)wlasnie do
        pole dla wyobrazni jak wyglada wiedzma z blair:)
        a dead end to o czym ,more less?:)
        • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 23:06
          Jedzie sobie rodzinka samochodem, kłóci się. W pewnym momencie mają wypadek...i
          jadą sobie dalej...

Więcej niech nikt nie śmie opowiedzieć o tym filmie bo nie będzie efektu:)))
    • izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 15.11.06, 22:24
      Czy ktoś był już w kinie na "Teksańskiej maskrze...:początek"? I jeszcze chyba
      dwa horrory weszły. "Kult" i coś tam jeszcze.

Oglądał już ktoś? Warto iść na te filmy do kina?
    • pjubella polecam fajny przewodnik po horrorach 16.11.06, 00:49
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/490786;jsessionid=FD72B1EBF5A23A49A25761659F8FE5EB

kupiłam, super sie czyta -można się dowiedzieć o różnych ciekawych horrorach, o
      których jescze nie słyszałam -a z opisu wydają się mniam, mniam;)))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka