izabellaz1 09.11.06, 14:44 Czy jest ktoś tu na forum kto lubi oglądać i czytać horrory? Macie jakieś ulubione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 14:45 Lubie mastertona, Kinga. Uwielbiam ogladac Klatwe, i moj lulubiony z lat dziecinstwa Egzorcysta:) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 14:49 Ja też Masterton, King, Cook (nie wiem czy dobrze napisałam:)), Koontz ale ten "starszy". A z filmów poza Egzorcystą oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:04 Klatwa,ogolnie wszystkie prdukcji japonkiej/chinskiej czy jakiejtam:) duzo by sie tego znalazlo:) jaskinia ( o laskach co schodza do jaskini i atakuja je rozne dziwactwa) duzo filmowlubie tylko teraz tytulow brak:( ale dopisze jak przypomne. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikzwanyjajem Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 14:46 Ja kiedyś oglądałem horror w kinie, tytułu już nie pamiętam. W każdym razie miałęm wtedy pewne problemu żołądkowe... Pomysł pójścia do kina w takim stanie na taki film nie był najlepszy. Po szczególnie przerażającej scenie nawaliłem w portki! Smród był obłędny, a dziewczyna która ze mną była od tego czasu na mój widok na ulicy się odwraca. Smutna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 14:50 dominikzwanyjajem napisał: > Ja kiedyś oglądałem horror w kinie, tytułu już nie pamiętam. W każdym razie > miałęm wtedy pewne problemu żołądkowe... Pomysł pójścia do kina w takim stanie > na taki film nie był najlepszy. Po szczególnie przerażającej scenie nawaliłem w > > portki! Smród był obłędny, a dziewczyna która ze mną była od tego czasu na mój > widok na ulicy się odwraca. > Smutna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
pinup Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:05 to scenariusz jakiegos horroru?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ziomolek Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:09 hehehe i podobne "Gdy idę ciemną doliną to zła się nie ulęknę, bowiem jestem tu największym sku-rwy-syn-em" :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:08 A oglądał ktoś "Nawiedzony dom"? Tylko nie ten z Zetą-Jones tylko taki stary. I tamten film jest na faktach! Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 16:58 Zdaje sie koles, w chwili opamietania, spakowal rodzine i nawial. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 18:50 No chyba mówimy o tym samym filmie:) Fajny był. Mimo, że nie było jeszcze takich efektów specjalnych jak teraz ale ta atmosfera i świadomość, że ta historia jest autentyczna sprawiały, że film był "straszny";) Odpowiedz Link Zgłoś
walutka Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:09 Kinga to już chyba wszystkie oglądałam i ostatnio najabrdziej "Egzorcyzmy Emily Rose" jednak na horrory szcególnie nie poluję raczej na thrillery a "Twin Peaks" jest czadowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cza_arna Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:21 Twin Pekas jest the best, nie ma tu co dyskutować :))) Za to Egzorcyzmy Emily były ciankie, jedynie co zapamiętałam z tego filmu, co mi się za każdym razem kojarzy z tym filmem to deszcz który tam wiecznie padał, zawsze jak było jakieś ujęcie "podwórkowe" to lało, albo przynajmniej padało:/ Odpowiedz Link Zgłoś
popka5 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:17 Koszmar z ulicy wiazow, laleczka chacky i candymen - horrory z dziecinstwa, ale do tej pory dzialaja n amoja wyobraznie ;) Teraz wg mnie nie robia dobrych horrorow - mnie nie przeraza krew i miecho wyplywajace z ciala, czy trupy wylacace z grobow, lubie film gdzie jest napiecie od poczatku do konca, pzrerazajaca muzyka, jakies osoby pojawiajace sie nagle - najbardziej dzialaja na mnie dzieci. Filmy przy ktorych trzeba troszke ruszyc glowka :) "klatwe" ogladalam i owszem, balam sie - pzrez pol filmu mialam zamkniete oczka :) Jesli hcodzi o ksiazki to polecam np autora alex kava - nie jest toco prawda horror ale ksiazka, ktora ma chyba ze 400 stron, a pzreczytalam ja w 1 dzien :) Polecam zaczac od "dotyku zla" www.petlaczasu.pl/alex/kava/a371 Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 15:43 W latach nastoletnich czytałam Kinga, Mastertona i Koontza. Masterton ma fajne wstawki erotyczne, polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
carinaa1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 16:55 No to i ja coś dodam.Jeżeli chodzi o książki(nie mam wyobrażni do czytania ich) odpada,ale za to filmy(no tutaj juz inna sprawa)Ostanimi czasu oglądałam dwie częsci "Piły" z niecierpliwością czekam na 3 częśc(juz nie długo będzie w kinach),polecam też na wzór tych świętnych gier w "Pile" film"Are you scare".Nie przepadam za wilkołakami,tudzież wampirami.Lubie sie bać-oczywiście oglądając.A ten film jest bardzo dobry(a trudno mnie czymś zaszokować)POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 19:02 Pierwsza "Piła" bardzo mi się podobała ale druga już nie bardzo. Ta końcówka była kiepsko zagrana. Przesadny dramatyzm i trochę kiepska "intryga". Coś mi tam nie podpasowało generalnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 21:35 A ja na pierwszej Pile się śmiałam :) Niektóre sceny już były tak idiotyczny, że aż śmieszne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Japonczycy osiagneli perfekcje 09.11.06, 16:57 "Klatwy" nie da sie niczym przebic. Aczkolwiek purytanska wersja (czysto japonska) jest zbyt trudna do strawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Japonczycy osiagneli perfekcje 09.11.06, 18:54 Mnie się bardziej jednak japoński "Ring" podoba. "Klątwa" nie wywarła na mnie aż takiego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Japonczycy osiagneli perfekcje 09.11.06, 20:20 A mnie bardziej odpowiada japońska "Klątwa" :) Pół filmu spędziłam z zasłoniętymi oczami :) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Japonczycy osiagneli perfekcje 10.11.06, 08:09 ghhhhhrrrrrrrYYYYYYYYYYYYYYY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 19:41 Ja uwielbiam :) To mój ulubiony gatunek :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 19:55 A masz jakieś ulubione książki lub filmy w tej tematyce:)? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:16 Sporo. Filmy: "Noc żywych trupów" (ta z 68 roku, rzecz jasna). "Ring" (amerykańska wersja). "Dark water" (japońska wersja). "Inni" z Nicole Kidman. "Martin" Romero. "Demons" Argento. "W paszczy szaleństwa". "Psychoza" z genialnym momentem odwracania fotela z mamą :) "Dead End". "Egzorcysta". "Event Horizon". Poza tym oglądam w tej chwili serię "Masters of horror", zdarzają się smakowite kąski :) Książki - właściwie wyłącznie King, Lovecraft jest dla mnie zbyt ozdobny :) Oprócz tego "Egzorcysta", "Dziecko Rosemary", "Żony ze Stepford". "American Psycho", ale to nie horror. Na "Nawiedzonego" poluję od jakiegoś czasu, ale nie udaje mi się znaleźć :( To samo z "Invasion of the body snatchers" (pierwsza wersja), "The eye" i "Nie oglądaj się teraz" :( Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:40 Ten stary "Haunted" na faktach to jest w Beverly Hills na Al.Jana Pawła II (kino Femina). "Inawazja..." też chyba tam jest ta stara. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:48 "Nawiedzony" nie jest na faktach, tylko na podstawie książki Shirley Jackson o tym samym tytule :) Dzięki za info! :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:48 A propos filmów na faktach, to polecam francuski "Ils". Wstrząsający. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:51 Nie nie. Jest jeden na faktach. Tylko tych "Nawiedzonych" to od licha i trochę jest. Może mówimy o innym:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:54 A tak, masz rację. Ja mówię o filmie "Haunting". A nie "Haunted". Pomyliło mi się :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:02 www.filmweb.pl/Film?id=32633 O ten film Ci chodzi:)? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:04 Tak :) Podobno jest genialny :) Książka też. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:07 Hmmm, to postaram się "rozejrzeć" za tym filmem albo książką i jakby coś to dam Ci znać. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:15 DZIĘKI! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:14 ja tylko azjatyckie horrory japonskie tajwanskie etc :) i tylko na kompie sam i w nocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:17 Ja ostatnio obejrzałam jeden, a potem nie mogłam spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:38 A dlaczego sam? A oglądałeś "R-point"? Ps. Też lubię azjatyckie kino grozy:) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 22:27 nie moge z kims bo mnie rozpraszaja :) np jakis komentarz i atmosfera pada - aby było zabawnie trzeba byc mocno zaangazowany (przynajmniej dla mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 22:30 chyba nie ale pewnie niedługo obejrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 14:46 Bestia, może to nie horror ale oglądałeś film "Old boy"? Podobał Ci się bo mi baaardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
little_ladybird Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:49 zgłaszam się :) uwielbiam... Masterton i King na czele z filmów najbardziej te o wampirach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:51 A "Rytuał" Mastertona czytałaś:)? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:55 A błe :) Chore troszkę, co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:06 Ale rewelacyjne:)!!! Mam koleżanki, które nie interesują się raczej tym gatunkiem i jak patrzyły jak z zainteresowaniem czytałam (notabene na zajęciach hihi) to pożyczyła najpierw jedna potem druga. Jak kończyły czytać to miały minę pełną ekscytacji i zdziwienia, że takie książki w ogóle istnieją:))) Hihi i tyle lat życia "zmarnowały" bez czytania horrorów;P Normalnie uboższe życie:) Żartuję troszkę ale naprawdę miny miały nie ziemskie. Strasznie mnie to rozbawiło wtedy:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:16 Mogłaś im dać coś delikatniejszego na początek :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:17 Hehe same chciały:))) Mówiłam, że "obrzydliwe";P Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:18 A czytałaś opowiadanie Kinga "Szkoła przetrwania"? :) Tematyka podobna do "Rytuału" :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:19 A nie czytałam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:40 Aaaa, to polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
little_ladybird Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:03 Nie. Moje ulubione to Manitou, Czarny Anioł, Wyznawcy Płomieni, Zaklęci i Nocna Plaga. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:08 Oooooooooooo "Manitou" pamiętam:) Mała jeszcze byłam jak to czytałam i normalnie w nocy się potem bałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
little_ladybird Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:12 izabellaz1 napisała: > Oooooooooooo "Manitou" pamiętam:) Mała jeszcze byłam jak to czytałam i normalni > e > w nocy się potem bałam:) No ja właśnie też w wieku bardzo młodzieńczym zajęłam się tą lekturą :) ale chyba pierwsza część jest najlepsza. Zemsta Manitou to już nie to samo, a trzeciej części jeszcze nie czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:19 No ja właśnie tą pierwszą uważam za najlepszą:) Ten fragment jak mu na karku "to" rosło i "żyło" to pamiętam do dzisiaj:)! Odpowiedz Link Zgłoś
bupu Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 22:52 Jej. Jej rosło, Karen Tandy. A trylogię Manitou Mastertona posiadam w całości. Aczkolwiek preferuję Kinga :) Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:53 uwielbiam horrory! kiedys czytalam ich duzo! teraz bez przerwy jakies ogladam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:00 Rany jak się cieszę, że tyle ludzi lubi filmy grozy:)!!! Tak swoją drogą jak na filmwebie czy stronie multikina są jakieś ankiety na jaką premierę najbardziej czekają widzowie to zawsze na pierwszym miejscu będzie horror lub film sf. A potem nie wiedzieć czemu w tv mówią, że horrory to marny gatunek kinowy, że jest taki mało "ambitny" (to u nas takie modne) i w ogóle. A mnie krew zalewa bo ponieważ polscy twórcy nie potrafią horroru wymyślić o zrealizowaniu nawet nie będę wspominać bo to klęska (wystarczy sobie przypomnieć "Wiedźmina" choć to nie horror) to najlepiej zawsze zmieszać z błotem. I wciskać kity o jakiś pseudoartystycznych produkcjach kinowych albo podniecać się jakimiś "superoficerami":/ Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:05 Zrobienie dobrego horroru jest trudne. Naprawdę trzeba wiedzieć, jak się za to zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:12 Pewnie, że trudny dlatego u nas idą na łatwiznę i krytykują bo sami nie potrafią nic stworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 20:54 a najbardziej to lubilam czytac horrory Mastertona. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:10 Masterton ma ekstra książki tylko za krótkie. Ja lubię jak się atmosfera buduje (King, Koontz). Lubię też książki wojenne i też zawsze lubiłam te długie jak "Cienka czerwona linia" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:17 A mnie Masterton nie odpowiada, bo ma strasznie papierowe postaci :) Poza tym w każdej jego książce jest obowiązkowa dawka seksu, nie wiem, po co, chyba żeby się lepiej sprzedawało :) Odpowiedz Link Zgłoś
little_ladybird Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:22 qw994 napisał: > A mnie Masterton nie odpowiada, bo ma strasznie papierowe postaci :) Poza tym w > > każdej jego książce jest obowiązkowa dawka seksu, nie wiem, po co, chyba żeby > się lepiej sprzedawało :) poradnik jakiś w tym temacie napisał to może mu tak zostało :) Odpowiedz Link Zgłoś
emiram Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:35 Ten seks jest dlatego, ponieważ Masterton to z zawodu seksuolog :-) Mówię serio. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:39 No ja lubię horrory z klimatem dlatego lubię Kinga. Poza tym studium psychologiczne postaci u Koontza i Kinga zawsze są tak dopracowane... Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:40 Z tym klimatem to chodzi mi o to, że atmosfera jest przez dłuższy czas budowana:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:41 Uhm... No właśnie :) I opowiadania pisze świetne :) Odpowiedz Link Zgłoś
emiram Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 09.11.06, 21:25 Ja uwielbiam horrory. Lubię wszystkie o duchach i zjawiskach paranormalnych.takie "nadprzyrodzone" :-) Moje ulubione to "Głosy", "Lśnienie" Stephena Kinga, Gothica", wszystkie części "Ducha", "To" Stephena Kinga. Przeczytałam chyba wszystkie horrory Stephena Kinga i Mastertona. teraz jestem na etapie Jose Carolsa Samozy. Polecam szczególnie "Trzynastą Damę". Dziala na wyobraźnię ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 14:04 O tak! "Lśnienie" jest ekstra:) I to książkowe i filmowe. Tylko to stare z Nickolsonem. Rewelacyjny był w tej roli! Pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
wytrwala Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 14:20 a czy widzial ktos horror ,,Dentysta"? albo taki - tylko nie pamietam tytulu - o grupce ludzi ktorzy biora udzial w jakims konkursie - maja wytrzymac kilka dni w nawiedzonym wielkim domu, okazuje sie ze kiedys byl tam szpital psychiatryczny i chorzy byli leczeni drastycznymi metodami, znecano sie nad nimi - polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 14:44 "Dom na nawiedzonym wzgórzu":) Niezły:) A "Dentysta" to dla nie temat na typowy horror:) D mnie jedyny nie do obejrzenia bo mam fobie na punkcie oglądania jak coś robią z zębami...a zwłaszcza wyrywają:))) brrrrrrrrrrr nie zasnęłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 19:09 wytrwala napisała: > a czy widzial ktos horror ,,Dentysta"? albo taki - tylko nie pamietam tytulu - > o grupce ludzi ktorzy biora udzial w jakims konkursie - maja wytrzymac kilka > dni w nawiedzonym wielkim domu, okazuje sie ze kiedys byl tam szpital > psychiatryczny i chorzy byli leczeni drastycznymi metodami, znecano sie nad > nimi - polecam :-) oba leciały w telewizji i oba prezentują raczej słaby poziom Odpowiedz Link Zgłoś
wytrwala Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 10.11.06, 21:29 dentysty nie widzialam, natomiast jesli chodzi o ten drugi - jesli to slaby poziom - to chyba nie mowimy o tym samym filmie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 10.11.06, 19:11 to jest porządny film,z azji oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 10.11.06, 19:13 Ooooooooooo, nie oglądałam. O czym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 10.11.06, 19:19 izabellaz1 napisała: > Ooooooooooo, nie oglądałam. O czym jest? www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=173 jeden z najlepszych filmów jakie widziałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 10.11.06, 19:52 Zapowiada się nieźle (fotki):) Tylko ja nie widziałam tego ani w Beverly Hills ani w Hollywood. Jesteś z Wawy? Może wiesz gdzie ten film da się znaleźć:)? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 17:41 Nietety nie był dystrybutowany w Polsce,trzeba sobie pożyczyć od kogoś kto ma (nie jestem z Wawy) albo ściągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 18:06 Szkoda. Gdyby ktoś z moich znajomych miał ten film to na pewno już bym go miała:) No nic może kiedyś gdzieś znajdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 18:22 Na pocieszenie możesz sobie obejrzeć inną azjatycką produkcję Batttle Royale wrzucono całość tego na youtube w 10-minutowych odcinkach,też niezły: www.youtube.com/results?search_query=battle+royale+part Odpowiedz Link Zgłoś
cosmogirl23 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 19:27 zglasza sie totalna nawiedzona maniaczka horrorow i thrillerow:)wlasciwie rzadko ogladam inne filmy niz tego gatunku[no wyjatek robie dla wojennych,komedii mela brooksa i monthy pythona:P] czytac hororow o dziwo nie lubie-swego czasu mastertona przecwiczylam[mialam chyba 11 lat:P]"manitou" byl niezly za to ogladam wszystko co tylko mozna.moje typy: egzorcyzmy emily rose-na wielu ludziach nie robi wrazenia ale mnie troche rzucil o glebe.nie obejrzalabym drugi raz ekranizacje Kinga,wiadomo mniam mniam,thinner jest fajny,storm of the century z japonskich-Ring super ale kazde kolejne czesci to juz dla mnie powielanie Klatwa-zupelnie bez wrazenia R-point ciekawy pomysl ale zeby straszny to nie wiem Egzorcysta ,ale pierwsze wersje-miodzio:) ostanio widzialam Hills have eyes-o rrrany jaki badziew.krwawa siekanka bez zadnego pomyslu,tyle ze w trakcie ogladania zachcialo mi sie rzygnac pizza jedzona wlasnie a,jeszcze jeden japonski byl fajny,nie pamietam tytulu-o tym ze facet stoi sobie z rodzinka ,nagle spada kolo niego kawalek gazety,tam pisze o wypadku w ktorym ginie jego zona i corka i za chwile tak sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 19:35 > ostanio widzialam Hills have eyes-o rrrany jaki badziew.krwawa siekanka bez > zadnego pomyslu,tyle ze w trakcie ogladania zachcialo mi sie rzygnac pizza > jedzona wlasnie Ja w ogóle nie lubię slasherów takich, jak "Teksańska masakra" i tym podobne. Bo nie ma w nich tajemnicy ani niczego naprzyrodzonego :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 19:55 No może nie są jakieś ambitne ale i tak oglądam;))) Odpowiedz Link Zgłoś
cosmogirl23 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 20:40 nno teksanska masakra jest rzeczywiscie masakryczna:PP tiaaaa uwielbiam jeszcze zgrany do bolu motyw kanibali /mutantow/ofiar eksperymentow genetycznych czajacych sie w ostepach lesnych polnocnej karoliny [:PP] na grupke mlodziezy,patrz Wrong Turn na przyklad.tez szczyt finezji:( heh nikt nie wymienil Blair witch project?:)jedynka nawet nawet-glownie za pomysl.dwojka dno[znaczy the book of shadows] a www.fear.com?:) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Kto z Was oglądał "Ichi the killer"? 14.11.06, 20:48 Na "Blair witch..." zasnęłam:) Nie rozumiem zupełnie fenomenu tego filmu. Dla mnie jeden z gorszych horrorów. Podobnie www.fear.com Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 21:32 A kto oglądał "Dead end"? Moim zdaniem zajeb.isty:)! Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 22:42 Ja oglądałam :) Baaardzo mi się podobał. Świetny klimat, to lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 22:48 No nie:)? Oglądałam go z mężem. Noc. W pokoju ciemno i naprawdę w połowie filmu spostrzegłam że trzymam go za ramię:) To mi się nigdy nie zdarza!!! Podczas filmu oczywiście;D Odpowiedz Link Zgłoś
the.better.man Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 23:00 Koszmar z ulicy wiązów. Jak byłem mały tak się bałem Freddy'ego, że hoho :D A teraz nie mam czasu na filmy, no może od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmogirl23 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 23:02 noo idea snuff movie w horrorze to taki sobie pomysl jak dla mnie. ale blair witch-jedynka spoko,mial klimacik a zakonczenie fajne:)wlasnie do pole dla wyobrazni jak wyglada wiedzma z blair:) a dead end to o czym ,more less?:) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 14.11.06, 23:06 Jedzie sobie rodzinka samochodem, kłóci się. W pewnym momencie mają wypadek...i jadą sobie dalej... Więcej niech nikt nie śmie opowiedzieć o tym filmie bo nie będzie efektu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wpisujcie się miłośnicy gatunku filmowego - h 15.11.06, 22:24 Czy ktoś był już w kinie na "Teksańskiej maskrze...:początek"? I jeszcze chyba dwa horrory weszły. "Kult" i coś tam jeszcze. Oglądał już ktoś? Warto iść na te filmy do kina? Odpowiedz Link Zgłoś
pjubella polecam fajny przewodnik po horrorach 16.11.06, 00:49 www.merlin.com.pl/frontend/towar/490786;jsessionid=FD72B1EBF5A23A49A25761659F8FE5EB kupiłam, super sie czyta -można się dowiedzieć o różnych ciekawych horrorach, o których jescze nie słyszałam -a z opisu wydają się mniam, mniam;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś