Dodaj do ulubionych

Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficznego

25.11.06, 22:02
Rozstrzygnięcie konkursu fotograficznego "Oblicza Legionowa"
Zobaczcie sami:

www.legionowo.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=921
Moim zdaniem dwa najwyżej ocenione zdjęcia są koszmarne.
Członkowie jury, a zwłaszcza artyści fotograficy, nie sprostali zadaniu.

Proponuję, zróbmy własne wybory w kategorii "najlepszego zdjęcia zdaniem mieszkańców Legionowa". Załóżmy, że głosujemy przyznając 5 pkt. dla najlepszej pracy, 3 pkt dla drugiej i jeden punkt dla trzeciej. Głosowanie zamykamy w niedzielę 26.11.2006 o godz. 22:00. Głosować mogą tylko Ci, których posty pojawiły się kiedykolwiek tym forum Legionowa.

A oto moje typy:
5 ptk. - Jan Potakowski za zdjęcie "Czasem błękit, czasem deszcz"
(na tym zdjęciu "czuć" Legionowo)
3 pkt. - Iwona Wymazał za zdjęcie nr 6
(za śródziemnomorski klimacik - nadaje się do promocji Legionowa)
1 pkt. - Marcin Kuryłowicz za zdjęcie "Błękitne perony"
(za wartość sentymentalną - ten widok śni mi się czasami)

Pozdrawiam
Rotunda
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 25.11.06, 22:36
      Teen, kumpa - dawno Cię nie widziałem na naszym forum. Witaj i mam nadzieję, że
      będziesz częściej wpadał :-)

Powiem od siebie tak - nie została doceniona prawdziwa sztuka fotograficzna,
      ale jakieś proste sztuczki w Photoshopie (a może nawet brukajmy tego zacnego
      programu). Największym nieporozumieniem jest praca "Legionowo to ludzie"

Tak więc moja punktacja:

5 pkt - Marcin Kuryłowicz "Błekitne perony". Legionowo jest magiczne gdy się
      spaceruje wieczorem po ulicach kiedy padają płatki śniegu w świetle miejskich
      latarni. Hehehe, pamiętasz jak łaziliśmy po mieście?

3 pkt - Jan Potakowski "Czasem błękit, czasem deszcz". W tym zdjęciu jest i
      przestrzeń i forma.

1 pkt - Marcin Kuryłowicz jeszcze raz za "Droga światło - zimno"

A jak oceni Magda?
    • aganiok32 Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 25.11.06, 23:29
      faktycznie fatalne te fotki :(
      najlepsze jak dla mnie są Perony
      • zakkahletz A co sądzicie o "Pierwszy śnieg" i "Złoty rynek"? 26.11.06, 06:37
        Jak dla mnie dwie najlepsze fotki. Pierwsza ma miły, "zmrożony" klimat i to, co
        na niej widać idealnie pasuje do tytułu (przy okazji o tytule innego zdjęcia:
        "Park oligocenem płynący" - łoboziu...), druga - ładną kolorystykę i dobre
        kadrowanie, widok trochę przypomina mi ilustracje książek czytanych w dzieciństwie.
    • kkkb Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 26.11.06, 09:17
      dla mnie też nr 1 to "błękitne perony", a największa porażka to "miłość,
      radość..." i zdjęcie bloku - za chiny nie rozpoznałabym tam Legionowa...
    • kwitkows Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 26.11.06, 10:45
      Ło Boże... po prostu tragedia. Te Błękitne perony to jedyne zdjęcie, jakie mi się spodobało. Chyba trzeba się znowu zainteresować tymi legionowskimi konkursami, bo wychodzi na to że łatwo coś wygrać ;-/
    • damka3 Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 26.11.06, 12:42
      Też nie zgadzam się z wynikami szanownego JURY!!! A może jakieś fajne zdjecia
      wogóle nie zostały zauważone?
      Ja bym dała piątaka - 5 punktów Marcin Kuryłowicz za zdjęcie “Błękitne perony”,
      3 punkty - Jan Potakowski za zdjęcie “Czasem błękit, czasem deszcz”,
      1 punkt - Marcin Kuryłowicz za zdjęcie “Droga światła – zimno”.
      • mike56 Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 26.11.06, 19:52
        1. Akwarele nr 7
        2. Exekwo: Błękitne perony i Droga światła - zimno
        3. Akarele nr 6
        • w.iwo Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 26.11.06, 20:47
          "Powiem od siebie tak - nie została doceniona prawdziwa sztuka fotograficzna,
          ale jakieś proste sztuczki w Photoshopie (a może nawet brukajmy tego zacnego
          programu)."

powiem tak, psychomaszyno... jesli uważasz że są to proste sztuczki w
          Photoshopie, to chyba nie masz o tym zielonego pojęcia.... bo to nie Photoshop...

co do wyników konkursu... zamierzam pójść na wystawę fotografii żeby ocenić sama
          WSZYSTKIE zdjęcia... a było ich ok.180... więc głosowanie na tych kilka mija się
          z celem... zaś frustrację Rotundy bardzo łatwo naprawić zapraszając go do
          następnego konkursu... za rok... konkurs jest ogólnodostępny i zamiast psioczyć
          można było się wziąść do roboty, niż sikać na pracę innych...
          wystawa będzie czynna jakiś czas na Targowej 65 w MOKu... przypuszczam że warto
          będzie zobaczyć prace wszystkich... ok. 160 zdjęć będzie wystawionych...
          chyba dopiero po obejrzeniu wszystkich prac można się będzie wypowiadać o
          wyborach ...
          • w.iwo Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 26.11.06, 21:55
            "2.Na konkurs można zgłaszać zdjęcia przedstawiające artystyczne ujęcie tematu
            konkursu to jest "oblicza Legionowa" oraz zdjęcia zawierające prezentację
            motywów charakterystycznych dla Legionowa. Najlepsze, nagrodzone bądź wyróżnione
            prace, zostaną opublikowane na stronie internetowej www.legionowo.pl i w
            KALENDARZU MIEJSKIM na 2007 rok." - fragment z regulaminu konkursu...

regulamin konkursu ujmuje kategorię zdjęć artystycznych oraz fotografii z
            motywami charakterystycznymi dla Legionowa... nie jest to dyscyplina biegu na
            100 metrów w której każdy widzi kiedy uczestnik przerywa wstęgę na mecie...
            trudnośc polega na łączeniu dwóch zupełnie odmiennych kategorii fotografii...
            ale to już inna sprawa...

mam nadzieję zobaczyć więcej fotografii Zbigniewa Beszczyńskiego , oraz Jana
            Potakowskiego... (złoty rynek bardzo mnie zaciekawił, pierwsze wrażenie to czas
            fotografii - zachód słońca, jednakże kto kiedykolwiek robił zdjęcia rynku wie,
            że cień na fotografii drzewa przy Ambrze powinien padać inaczej... o tej porze,
            a idealna ostrość wskazywała by na użycie statywu... tak czy siak, bardzo mnie
            to zdjęcie ciekawi)... (zaś “Czasem błękit, czasem deszcz”, jest wg mnie
            rewelacyjne)

sorry za irytację Psychomaszyno, ale wkurza mnie krytykowanie trolowskie tylko
            po to żeby wywołać sensację... po za tym ... zawsze burzę się przeciwko wszelkim
            ograniczeniom wolności... uwagi typu - "Głosować mogą tylko Ci, których posty
            pojawiły się kiedykolwiek tym forum Legionowa." może wygłaszać jedynie moderator
            forum... ocenę zostawiam na czas po zobaczeniu wystawy... każdy uczestnik
            powinien mieć od 6 do 13 fotografii, więc będzie okazja by stwierdzić
            przypadkowość ujęć i zdolności... :o)

pozdrawiam ciepło
            • kwitkows Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 19:23
              > mam nadzieję zobaczyć więcej fotografii Zbigniewa Beszczyńskiego , oraz Jana
              > Potakowskiego... (złoty rynek bardzo mnie zaciekawił, pierwsze wrażenie to

Wklep w Googla "Zbigniew Beszczyński" to znajdziesz trochę zdjęć Zbyszka, które brały udział w innych konkursach.
              • w.iwo Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 20:49
                www.wieliszew.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=239
                zdjęcia Pana Beszczyńskiego bardzo mi się podobają już dawno...
                jestem jego fanką ;o)
                wujka Googla znam i potrafię się nim posługiwać ;o)))
                chodziło mi raczej o odpowiedź na pytanie o oblicze Legionowa wg Beszczyńskiego...
                podglądnęłam już co nieco i muszę stwierdzić iż Jego "Mazowsze" jest świetne...
                • w.iwo Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 21:31
                  www.fotkislubne.pl/inne/index.html
          • radi242 Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 22:43
            > powiem tak, psychomaszyno... jesli uważasz że są to proste sztuczki w
            > Photoshopie, to chyba nie masz o tym zielonego pojęcia.... bo to nie Photoshop.

takie efekty sa dostepne nawet w programach sluzacych do przegladania i prostej
            edycji plikow graficznych. w kazdym razie jesli to jest grono zwyciezcow, to
            zastanawiam sie jakie "rodzynki" zostaly odrzucone. zdjecia nieciekawe,
            technicznie kiepskie (przepalenia), tematycznie naciagane.. czyzby Legionowo
            bylo az tak smutne? ani zadnej reporterki, ani chocby ciekawie wyeksponowanej
            (np. poznowiosennej) zieleni. beton ;)
    • foamclene Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 26.11.06, 22:13
      to byl konkurs dla amatorow...
      trudno oczekiwac, ze beda to arcydziela...
      dobre zdjecie to nie tylko warsztat... trzeba miec "dryg" i niespotykana
      umiejetnosc patrzenia... poczucie estetyki.. ilu jest takich ludzi?

...werdykty zawsze budza kontrowersje :)
      uwazam, ze to fajna zabawa i tak nalezy to traktowac...
      to nie byl przetarg na realizacje projektu promujacego miasto w europie :) za
      unijne pieniadze tylko sposob tworzenia spolecznosci...
      a Ci ktorzy krytykuja nagrodzone fotu niech do postow dolaczaja swoje
      portfolio...
    • rotunda wyniki naszej oceny zdjęć 26.11.06, 23:07
      Oczywiście, lepiej byłoby zobaczyć wszystkie zdjęcia, na to jednak musimy poczekać jeszcze kilka dni...

Co do przypisywanej mi "frustracji" to proponuję odrobinę umiaru w ocenie mojej osoby. Frustracja to stan przykrego napięcia emocjonalnego wywołany niemożnością realizacji zamierzeń. Ja w tym konkursie nie brałem udziału, choć wiedziałem, że był ogłoszony. Poprostu cieszyłem się na ciekawe zdjęcia. Jestem, krótko mówiąc, zawiedziony wynikami konkursu ale nie poziomem nadesłanych zdjęć.

Zaważcie, że nie skrytykowałem wszystkich prac, wręcz przeciwnie znalazłem wśród tych kilku swoje typy. Negatywnie odniosłem się do werdyktu jury i pewnie to niektórych tak zabolało... Śmieszą mnie uwagi odbierające mi prawo do wypowiadania się o tych pracach. Zakładam, że osoby, które zgłaszają się do konkursu są przygotowane na ocenę a tym samym również na krytykę... Czy na wernisażu mam wzdychać przed każdym zdjęciem?

Pozdrawiam wszystkich ciepło
      rotunda

PS)
      Podsumowanie, czyli wynik głosowania tych, którzy wzięli udział w zabawie:
      ------------------------------------------------------------------------------
      I miejsce 29 pkt. - Marcin Kuryłowicz za "Błękitne perony"
      II miejsce 11 pkt. - Jan Potakowski za "Czasem błękit, czasem deszcz"
      III miejsce 5 pkt. - Marcin Kuryłowicz za "Droga światło - zimno"
      III miejsce 5 pkt. - Jadwiga Świderska za "Pierwszy śnieg"
      III miejsce 5 pkt. - Iwona Wymazał za zdjęcie nr 7 z cyklu "Akwarele"
      wyróżnione 4 pkt. - Iwona Wymazał za zdjęcie nr 6 z cyklu "Akwarele"
      3 pkt. - Zbigniew Beszczyński za "Złoty rynek"?

PS 2)
      Przyznam szczerze, że pomyliłem się i myślałem, że niedziela 26.11 będzie za tydzień i do tego czasu zdąży zagłosować więcej osób.
      Ale może dobrze się stało, szybko zamkniemy sprawę.
      • w.iwo Re: wyniki naszej oceny zdjęć 27.11.06, 09:28
        Rotundo nikt Ci nie zabiera głosu, wręcz przeciwnie, twierdzę tylko że warto
        zobaczyć wszystkie zdjęcia wszystkich autorów w oryginalnej rozdzielczości...
        wystawa będzie czynna od środy dłuższy czas, będzie więc okazja by wpaść na
        Targową... :o)
        co do werdyktu mam również pewne obiekcje, niektóre zdjęcia podobają mi się
        bardziej, inne mniej, a jeszcze inne dziwią mnie... ale temat był bardzo
        rozległy... jest jeszcze jedna kwestia... WIEKU uczestników konkursu...
        w Miejskiej Bibliotece ostatni konkurs (Krajobraz Polski) miał wiele kategorii,
        m.in. dla dorosłych i dzieci... sponsorzy wyróżnili też wiele zdjęć, które
        zdecydowanie im się podobały (np. cudna wiewióra)... wydaje mi się to
        zdecydowanie lepsze rozwiązanie, bo trudno porównywać zdjęcie dziecka ze
        zdjęciem dorosłego...

tak czy siak kogo cieszy fotografia i tak nie przestanie, bo to jak nałóg... :o)))
        • psychomaszyna Re: wyniki naszej oceny zdjęć 27.11.06, 10:01
          Tak, więc odpowiadam.
          Wydaje mi się, że konurs dotyczył fotografii, a nie fotomontażu.

Niezależnie od software, jaki został użyty, to klasyczna fotografia różni się
          według mnie tym, że zdjęcie jeśli poddajemy obróbce, to w celu korekty, a nie
          przetworzenia.
          Jeśli zdjęcie zostało przetworzono za pomocą filtru symulującego jakiś styl
          malarski, to jest fotomontaż.

Rozumiem, że jako uczestniczka konkursu przyjmujesz osobiście oceny i uwagi,
          stąd tak emocjonalne posty.

Akurat tak się, składa, że nasze zdjęcia nie raz były przedmiotem krytyki. A ta
          służy temu, aby wyciągać wnioski i poprawiać warsztat, a nie się obrażać.
          • psychomaszyna Re: wyniki naszej oceny zdjęć 27.11.06, 10:14
            Sorki Teen, że zabrałem głos przed Tobą, ale nie dało się zdzierżyć...
            • rotunda Re: wyniki naszej oceny zdjęć 27.11.06, 12:19
              Ale czym się tak denerwujesz, przecież w.iwo jest sympatyczna :) i chyba już wyjaśniliśmy sobie to i owo.
              Mi osobiście nie przeszkadza stosowanie różnego rodzaju filtrów.
              Zresztą bardzo podoba mi się zdjęcie nr 6 Iwony Wymazał.
              W porównaniu z nim zdjęcie 7 jest moim zdaniem "koszmarne" i tu dziwi mnie werdykt jury. Może zdjęcie wygląda lepiej gdy jest przelane na papier i ma wiekszą rozdzielczość oraz inną głębię kolorów... Może. Jeśli to zobaczę na wystawie, napiszę o tym.
    • chodorski Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 10:30
      5 punkty - Jan Potakowski “Czasem błękit, czasem deszcz”
      3 punktów - Marcin Kuryłowicz “Błękitne perony”,
      1 punkt - Marcin Kuryłowicz “Droga światła – zimno”.
      • w.iwo Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 11:24
        "Wydaje mi się, że konurs dotyczył fotografii, a nie fotomontażu."

ad.1 :o)
        Konkursy zarówno dla amatorów jak i profesjonalistów, mają określone
        obostrzenia... traktują o fotografii klasycznej i tu występuje zwykle warunek
        braku korekty, nawet nasycenia czy kontrastu, oraz o fotografi artystycznej,
        która obecnie daje wiele możliwości...
        ad.2 :o)
        Przy takiej rewelacyjnej pewności siebie potrzebna jest jeszcze odpowiednia do
        skali wiedza... Fotomontaż to najkrócej mówiąc "colage" - technika wzorowana na
        dawnej malarskiej, polegająca na montowaniu z różnych materiałów obrazu w celu
        osiągnięcia jakiegoś efektu... tym samym jest fotomontaż, czyli praca na
        warstwach, wycinanie z różnych plików graficznych (fotografii) różnorakich
        elementów i stapianie ich ze sobą...

zaś tu nie ma żadnego fotomontażu i nie wiem dlaczego w ogóle przyszło Ci top do
        głowy... ???? jeśli przyjrzysz się uważnie pierwszemu zdjęciu przedstawiającemu
        skrzyżowanie Piłsudskiego i Jagiellońskiej, to możesz zauważyć brak pewnych
        elementów współczesnej cywilizacji... zanim zrobiłam to ujęcie wykonałam około
        trzydzieści zdjęć tego miejsca... wejdź na pięterko skąd zostało zrobione i
        przyjrzyj się ...
        w całej serii "akwarel" została wykonana korekta zdjęć polegająca na usunięciu
        drutów wiszących, słupów telegraficznych czy znaków drogowych bardzo
        przeszkadzających w kompozycji zdjęcia... są to niewielkie zmiany ale bardzo
        pracochłonne... te proste "triki" w programach obróbki graficznej są
        dopuszczalne również w malarstwie... gdy spojrzysz na zaległy kalendarz
        Legionowa, zobaczysz akwarele autorstwa Pani Jolanty Drozd... to prosty przykład
        na zastosowanie subiektywnego spojrzenia na Legionowo... ponieważ konkurs
        traktuje o m.in. obiektach charakterystycznych dla miasta Legionowa i
        kalendarzu, sprawę potraktowałam jak większość artystów malarzy, skupiając się
        na malowanym obiekcie...

ad.3 :o)
        mam nadzieję że w jakiś sposób obroniłam tę technikę... fakt że w dzisiejszych
        czasach posiadając aparat cyfrowy zanika sztuka fotografii jest oczywisty...
        znikają dinozaury z dawnych lat jak mój teść kiedy to zrobienie zdjęcia i
        wywołanie go w ciemni samemu, obsługa powiększalnika i korekta zdjęcia wymagała
        nieziemskich zdolności... teraz jest prościej...
        na wystawie oprócz w/w serii akwarel są prace wykonane i innych technikach, oraz
        tradycyjne... zapraszam również w środę na 19.15 na ul.Broniewskiego w M.
        Bibliotece na wystawę sztuki i fotografii... można zobaczyć więcej...
        jasne że tylko głupiec się nie uczy, chętnie usłyszę coś z czego mogę się czegoś
        dowiedzieć... zawsze !!!... dlatego jeśli chcesz krytykować zrób to
        konstruktywnie, cierpiwie przeczytaj warunki konkursu oraz poczytaj wcześniej
        literaturę byś nie używał mylnych pojęć...
        pozdrawiam ciepło
        • psychomaszyna Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 11:38
          Kłócić się nie zamierzam.

Dla mnie zdjęcie to taki plik, gdzie korekcie podlega ekspozycja, balans bieli,
          jasność, kontrast, nasycenie, ewentualnie lekka zabawa odcieniami na krzywych.

Z tego powodu preferuję zdjęcia zapisywane w RAW i obrabiane w Lightroom, a nie
          wycinanki w Photoshopie.

Kadrowanie (w tym pozbywanie się detali) i kompozycję (nie tylko trójpodział,
          ale wszystkie techniki kompozycji oparte na podziale harmonicznym) załatwiam
          odpowiednio ustawiając aparat w terenie na statywie.

A dotychczaswe wyniki głosowania na forum mówią same za siebie, co cieszy się
          większym wzięciem :-)
          • teborsuk Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 13:56
            psychomaszyna napisał:

Kadrowanie (w tym pozbywanie się detali) i kompozycję (nie tylko trójpodział,
            ale wszystkie techniki kompozycji oparte na podziale harmonicznym) załatwiam >
            odpowiednio ustawiając aparat w terenie na statywie.
            ---
            o ile dobrze pamietam to jakis czas temu twoje fotki legionowa prezentowane z
            legionowskiego forum, mówiac delikatnie, nie zostały entuzjastycznie przyjęte;
            ale każdy spiewac moze;
            • psychomaszyna Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 14:05
              Dokładnie.

Cytaty z wcześniejszego postu:
              "Akurat tak się, składa, że nasze zdjęcia nie raz były przedmiotem krytyki. A
              ta
              służy temu, aby wyciągać wnioski i poprawiać warsztat, a nie się obrażać."
              • teborsuk Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 18:51
                psychomaszyna napisał:
                > Dokładnie.> Cytaty z wcześniejszego postu:
                > "Akurat tak się, składa, że nasze zdjęcia nie raz były przedmiotem krytyki. A
                > ta > służy temu, aby wyciągać wnioski i poprawiać warsztat, a nie się
                obrażać."
                ---
                OK! tyle tylko, że krytyka to sztuka;
        • kwitkows Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 19:29
          I tak dla efekt akwareli jest bardzo tanim i malo ciekawych chwytem do zrobienia przez kazdego kto umie obslugiwac komputer. Oprocz tego zdjcie, ktore wygralo nie pokazuje niczego ciekawego... Moze jeszczy gdyby bylo wykonane wieczorem, przy ciekawym swietle, z ciekawym niebem. Ale tak jest po prostu slabe.
          • teborsuk Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 21:09
            kwitkows napisał:
            > I tak dla efekt akwareli jest bardzo tanim i malo ciekawych chwytem do
            zrobieni> a przez kazdego kto umie obslugiwac komputer. Oprocz tego zdjcie,
            ktore wygralo> nie pokazuje niczego ciekawego... Moze jeszczy gdyby bylo
            wykonane wieczorem,> przy ciekawym swietle, z ciekawym niebem. Ale tak jest po
            prostu slabe.
            --
            zły adres, nie ja jestem autorem (nie mam też wpływu na autorkę); mnie się
            zdjęcie podoba (bo wybrane miejsce jest rozpoznawalne przez każdego mieszkańca
            legionowa; prezentuje zarówno bajeczne, stare i małomiasteczkowe kamienice a
            zarazem elementy dnia dzisiejszego ale bez pędu, tłumów i pospolitej symboliki,
            czy wydumanej optyki albo wszelkiej innej sztuczności; kwestionowanie wyboru
            filtra przypomina kwestię przewagi świąt bn nad wielkanocnymi albo odwrotnie;
            jak dla mnie akwarela podkreśla jedynie charakter tego miejsca; to jakby
            wspomnienie sprzed lat;
          • w.iwo Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 21:12
            myślę że za rok będzie więcej chętnych do wzięcia udziału w konkursie :o)
            to się będzie działo.... :o))))
            jak się wezmą za to amatorzy którzy potrafią obsługiwać komputer to wygryzą
            profesjonalistów... ;o))))

a jak będzie się rzucać jadem przed zakończonym przez autora wątkiem... to się
            będzie ciągnęło bez końca... podglądnęłam dziś tworzenie wystawy i jest sporo
            niezłych zdjęć... myślę że będzie okazja do dyskusji :o)
            pozdrawiam ciepło
      • rotunda Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 12:35
        Dzięki za udział, ale już podsumowałem głosowanie.
        Pozdrowienia ;)
        • w.iwo Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 14:34
          :o)
    • foamclene Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 27.11.06, 23:36
      nie chce wyjsc na materialistke :)
      ale jakie sa nagrody?
      • rotunda Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 28.11.06, 00:47
        > nie chce wyjsc na materialistke :)
        > ale jakie sa nagrody?

hm...
        a obiecywałem?
        • foamclene Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 28.11.06, 10:57
          pytalam o konkurs organizowany przez miasto :) nie ten forumowy ;)
    • rotunda Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 28.11.06, 01:04
      Sprawdzałem, czy aby nie obiecywałem nagród i wróciłem do mojej pierwszej wypowiedzi. Znalazł się tu niefortunny skrót myślowy:

"...Członkowie jury, a zwłaszcza artyści fotograficy, nie sprostali zadaniu..."

Kurcze, mogłem być źle zrozumiany. Pisząc o artystach fotografikach miałem na myśli tych troje, którzy zasiedli w jury, a nie uczestników konkursu.
      rotunda
    • machiavelli2 Re: Kompromitacja - wyniki konkursu fotograficzne 28.11.06, 20:34
      1. „Droga światła” za harmonię, nastrój i umieszczenie w mocnym punkcie (prawie)
      tematu fotografii + kadrowanie. Troszkę mi tylko lampa w LG przeszkadza.
      Natomiast zupełnie nie rozumiem pracy tego samego autora „Radość, miłość,
      Legionowo”.

2. „Perony” – super. Choć troszkę chyba podciągnięte w kierunku niebieskiego
      koloru. W każdym razie efekt świetny. Kompozycyjnie nie bardzo można się chyba
      czepiać – ale się nie znam. Może ciapnąłbym ze dwa centymetry z lewej

3. „Złoty rynek”, za uporządkowana kompozycję (piony prawie zachowane) i ciepłą,
      ciekawą kolorystykę – sugerowaną przez tytuł.
    • foamclene Nieco mnie intryguje ta plansza? 01.12.06, 00:27
      www.legionowo.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka