Dodaj do ulubionych

Dobry bank w Zielonej Górze !!!

16.01.07, 17:20
Chcemy z mężem starać się o kredyt na budowę domu,może ktoś z was wie jaki
bank ma dobre warunki do wzięcia takiego kredytu.Oczywiście musimy pochodzić
popytać w każdym jednym banku co nam oferują,ale może wy wiecie może ktoś z
was wziął albo chce wziąć kredyt.Nie mamy na"kupce tyle kasy żeby wystawić dom
za gotówkę,a mieszkanie u TEŚCIÓW mnie wykańcza psychicznie,ktoś kto mieszka z
teściami to mnie na pewno zrozumie.Pozdrawiam Monika
Obserwuj wątek
    • zielee Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! 16.01.07, 17:24
      a działke juz macie?? bo jak nie to radze wziać drugi kreedyt na dzialke ;)

a tak na powaznie. poszukaj na google informacji o kredytach bo jest duzo kruczkow i sztuczej zeby przyciagnac klientow

pozniej dopadnie Cie odwieczne pytanie czy wziac kredyt w PLN czy w zlotowkach :]

ja sie jednak zdecydowalem na zlotowki.. czy dobrze.. nie wiem .. pewnie sie okaza za pare lat :/
      • monikaj101 Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! 16.01.07, 17:27
        Działkę mamy w Przylepie 16arów.
        • sotie Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! 16.01.07, 17:45
          niestety nie pozostaje Ci nic innego jak chodzic od banku do banku i o wszystko
          wypytywać osobiście. dla każdego każdy bank ma inne warunki, wszystko zalezy od
          konkretnej sytuacji, dochodu etc
          ja w pierwszej kolejności wybralabym się do Millenium i BGŻ.
          • Gość: zdziwiony Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: *.devs.futuro.pl 16.01.07, 17:58
            oj, zdziwisz sie, ale... w tym celu - PKO BP! serio!
        • Gość: zielee Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:01
          ech... takim to dobrze :]
          ja takowej nie posiadalem wiec kupielm mieszkanie w bloku :/
    • Gość: gość Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: 194.242.62.* 16.01.07, 19:16
      ja osobiście nie szukałam, ale wielu moich znajomych chodziło od banku do banku
      i ostateczne wybierali PKO BP, nie wiem na czym to polego ale może warto
      sprawdzić:)
      • hehe22 Najlepszy bank w ZG i wszędzie 16.01.07, 19:33
        Najlepszy bank w ZG i wszędzie to bezsprzecznie BZ WBK. Mają najlepsze oferty.

1 oddział - ul. Bankowa
        2 oddział - ul. Bohaterów Westerplatte (w Centrum Biznesu)
        3 oddział - ul. Sikorskiego (obok kina WENUS)

Polecam! :)
        • sotie Re: Najlepszy bank w ZG i wszędzie 19.01.07, 18:11
          taaa...
          reklama dźwignią handlu.
          na mnie wbk w ogóle nie chcialo patrzeć jako na kredytobiorcę, mimo że jestem
          ich klientem od zarania.
    • major.ahmed Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! 16.01.07, 19:43
      jedynie solidne duze i z tradycją banki

suma sumarum wyjdize taniej i w obłsudze i w procentach

małe mamią tylko taniością, ale za niezawiniony dzien zwłoki spłaty zapłacisz z 10 razy więcej (np. w jakichś lukasach czy dominetach) niż w np. PKO BP
      • Gość: jaca Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: *.icpnet.pl 16.01.07, 19:58
        BGŻ? To chyba zarty! Nikomu nie polecam brac tam jakiegokolwiek kredytu. Czas zalatwienia jest potwornie dluuugi a warunki kiepskie.
        Ja polecam:
        1. GE Money Bank na rogu Jednosci i Moniuszki
        2. DomBank na rogu Kupieckiej i al. Niepodległosci.
        • Gość: tk Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: *.backiel.com.pl 16.01.07, 20:09
          1. GE Money Bank na rogu Jednosci i Moniuszki
          2. DomBank na rogu Kupieckiej i al. Niepodległosci.

poczytajcie 5 razy warunki udzielania kredytu w tych własnie bankach - kary i inne niespodzianki za minutę spóźnienia ze spłatą!
          • Gość: Jura Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.01.07, 21:01
            GE Money bank to jest na Kupieckej.
            Czytalem warunki - spoznienie mozna do 30 dni a i po malym myku i 60 dni
            wytrzymaja. Czytaj z umowy jak ja dostaniesz do reki. Zanim podpiszesz.
    • Gość: BIK UNIKAJ ING Bank Sląski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:56
      unikaj jak ognia banku slaskiego!!!!!!

pan mareczka chyba z piwniczki wyciagneli do reklam tego .....
      tfuuu ....banku...
      bo na trzezwo takiego czegos by n ie reklamowal....

a polecam multibank
      • Gość: zasieki1 Re: UNIKAJ ING Bank Sląski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:48
        multibank faktycznie ok.

co do kar za spoznienia w splacie, to kredytu raczej nie bierze sie po to, zeby
        sie notorycznie spozniac ze splata.

zwroc uwage na:
        -wysokosc prowizji za udzielenie kredytu
        -wysokosc prowizji za wczesniejsza splate
        -wysokosc prowizji za przewalutowanie
        -oprocentowanie (namawiam wciaz do franka)
        -sposob zabezpieczenia do czasu ustanowienia hipoteki

na drzewnej jest biuro wspolpracujace z expanderem. przejdz sie tam - doradcy
        pomoga ci znalezc najciekawszy kredyt. bezplatnie

• Gość: damazy Re: UNIKAJ ING Bank Sląski IP: *.ztpnet.pl 18.01.07, 21:49
        to fakt
        dzadówa do sześcianu, po roku zrezygnowałem z ich usług
        • Gość: miron Re: UNIKAJ ING Bank Sląski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:07
          ja rowniez po roku zrezygnowalem, prowizje i odsetki jak w lomabradzie
          przenioslem sie do innego i .....
          jestem w innym swiecie
          w slaskim nie mieli kredytu walutowego i bulile w zlotowkach, po rokou
          zaproponowali zmiane warunkow na zasadzie + duuuzo % w stosunku do poprzedn
          iego roku
          a w nowym banku?
          - krotszy okres kredytowania
          - wyzsza kwota kredytu
          - nizsza rata
          - mniejsza prowizja
          i nie jestem traktowany jak zlodziej
          kawa, usmiechy, itp.... jestem dla nich KLIENTEM!!!!! a nie żeem reklamowym
          • Gość: damazy Re: UNIKAJ ING Bank Sląski IP: *.ztpnet.pl 27.01.07, 22:53
            nie z tego powodu zrezygnowałem z ich usług
            to wieśniaki do sześcianu
            potrafią komentować na głos operacje klientów
    • Gość: znawca Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: *.ztpnet.pl 16.01.07, 20:59
      idź do doradcy finansowego. przedstawi ci kilka ofert banków i sobie będziesz mogła wybrać. a zresztą bank można zawsze zmienić. dowiedz się jak wygląda sprawa ze wczesniejszą spłatą. to ważne na przyszłość jakbyś chciła zmienić bank. po paru miesiącach spłacania kredytu idź do banku i powiedz że chcesz się przenieść gdzie indziej. wtedy na pewno zaproponują ci obnizenie oprocentowania. jak nie, to się przenieś. banki zazwyczaj mają korzystniejsze oferty dla osób, które przenoszą się z kredytem mieszkaniowym z innych banków.
    • Gość: klient mBanku mBank IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.07, 10:27
      tylko mBank, trzeba się pofatygować do Poznania (przynajmniej tak było w moim
      przypadku kilka lat temu) ale warto, rachunek bilansujący / możliwość
      wcześniejszej wpłaty czy przewalutowania /negocjajce odsetek ....
    • Gość: Bozydar Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: 80.53.41.* 17.01.07, 22:18
      Od tego by ci znalezc najlepsza oferte na kredyt sa doradcy kredytowi
      • monikaj101 Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! 17.01.07, 22:23
        którzy mają umowę z danym bankiem i od tego prowizję,nie dzięki.
        • Gość: router prowizja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:29
          bank zyje z prowizji
          doradca zyje z prowizji
          agent zyje z prowizji
          ksaidz zyje z co laska
          .....
          ktoremu zalujesz?
          piekarz piecze chleb, kupuje produkty, ma koszta wlasne + prowizja czyli marza
          lub zysk - jemu tez podziekujesz i za to ze zarabia na zlosc sobie nie bedziesz
          kupoiwac chleba?!
          • Gość: co za bzdet komentowanie bzdetnych postow IP: *.mpimp-golm.mpg.de 18.01.07, 19:28
            zeby porownac doradzanie do chleba, to trzeba miec IQ ponizej 90, tam te sa
            zadania, co nie pasuje do zestawu
            chleb jest konieczny do przezyciam, rada, nie koniecznie, chleb jest tanim
            produktem, wiec mozna sobie pozwolic na wybranie zlego, bo wiecej sie nie kupi
            tego samego, niestety wybor zlego kredytu, moze duzo wiecej kosztowac, poza
            tym, doradca niekoniecznie dobrze doradza, liczy sie zeby dostal prowizje, a co
            dobre dla kredytobiorcy moze byc na drugim planie, przypuszczam, ze z tego
            powodu wiekszosc rezygnuje z doradcow, a nie ze skapstwa
            • Gość: router do bzdeta Re: komentowanie bzdetnych postow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:22
              czytaj co jest napisane... czytanie nie boli , myslenie wymaga wysilku
              jesli komentujesz to merytorycznie a nie bij piany
              w kazdym produkcie jest prowizja i nie unikniesz tego
              masz mozg ( mam nadzieje) i myslisz ( jesli masz mozg to jest to mozliwe)
              obrazac mozesz sie na zone czy szefa lub na sasiadow...
              nie jestem twoim kolesiem i nie zycze sobie obrazania
              wolnosc wyboru polega na mozliwosci oceny i porownania

wszyscy zyja z prowizji
              a czy decydujesz sie na jakis produkt to tylko twoja sprawa i niewazne czy masz
              IQ 180 a wzrost 120 cm czy odwrotnie
              doradca kredytowy z firmy kredytowej dziala w twoim interesie podobnie jak
              broker i ma stala prowizje z banku i bierze odpowiedzialnosc i pieniadze
              opiekun klienta w banku czy agent to tylko sprzedawca
              to ty wybierasz , a kazdy u kogo kupisz otrzymuje i tak prowizje podobnie jak ty
              twoje wynagrodzenie to prowizja - to taka konstrukcja semantyczna

• Gość: pozdrawiam Re: komentowanie bzdetnych postow IP: *.mpimp-golm.mpg.de 18.01.07, 22:39
                "obrazac sie na kogos" ma inne znaczenie niz "obrazac kogos" i tak sie sklada,
                ze moge obrazac sie na zone, sasiada, a takze na Ciebie, niezaleznie od tego co
                na ten temat sadzisz, co do obrazania Ciebie to juz inna sprawa
                poza tym ludzie nie zycza sobie roznych rzeczy, a jednak im sie zdazaja, zyczyc
                mozna sobie czegos od mamy i siostry, a niejednokrotnie nawet od nich nie, wiec
                trudno zebys, zyczyl sobie czegokolwiek ode mnie
                co do zasadniczego tematu, nie mozesz sie denerwowac, bo niestety nie wiem, ze
                uzywasz "konstrukcji semantycznych", nalezalo zaznaczyc, ze masz wlasna
                definicje prowizji, ktora jest zaplata za posredniczenie, tak wiec w przypadku
                chleba jezeli kupujesz go w piekarni, to owszem piekarnia zarabia, ale nie
                sadze zeby mozna to bylo nazwac prowizja (z definicji),
                co do doradcow
                to doradca, ktory mi doradzal dzialal glownie w interesie firmy, bo namawial
                mnie, na wszystkie mozliwe ubezpieczenia, bo nie obchodzilo go nawet, ze mam
                wykupione ubezpiecznie na zycie, ktore proponowal
                za reszte uwag dziekuje, teraz juz bede wiedziec, ze ze wzrostem 150 moge
                decydowac o wyborze uslug i produktow, a nie jest to od gornie ustalone dla
                niskich osob
                • Gość: smaczek dogadamy sie jak ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 06:47
                  rozumiem, iż dla ciebie agent i sprzedawca to z definicji doradca,
                  agent ubezpieczeniowy ( nie doradca ) wciskał ci wszystko, wiec dlatego
                  obrazileś sie na banki - twoje prawo
                  sprzedawca sprzedaje
                  doradca doradza
                  slowa sa istotne, kochanka to nie zona i odwrotnie
                  pies to nie kot, zaba to nie bocian
                  proponuje wiecej szacunku dla slownictwa , a twoje komunikaty bedą jasne i
                  przejrzyste
                  dzieki za sugestie - gdybys nauczal to teraz bylbym pewien iz biale jest
                  czarne a czarne biale
                  powodzenia w przyszlosci
                  HOUGH
    • Gość: gr000by tylko nie mBank IP: 80.50.56.* 19.01.07, 07:38
      wszystko tylko nie mBank, wszystko jest ok dopoki nic nie musisz zalatwic, te
      ich BOK przez telefon nic nie moze zalatwic, kaze pisac tylko pisma i pisma i
      pisma
    • Gość: MAXX Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.07, 10:09
      NIE POLECAM : pekao s.a. i bz wbk .........
    • Gość: b Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.07, 20:25
      brak
    • km2bp Re: Dobry bank w Zielonej Górze to Lukas Bank 01.02.07, 14:46
      Zdecydowanie polecam LUKAS BANK
    • kamilnowakowskizg Re: Dobry bank w Zielonej Górze !!! 29.04.19, 00:42
      Najlepiej porównać oferty banków u niezależnego eksperta finansowego, ja polecam Pana Pawła z niezaleznydoradcafinansowy.net/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka