Gość: zdzisio IP: *.visp.energis.pl 11.04.03, 06:33 Kto stoi za tym Sosnowskim, że nawet Chmielewski się go boi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koloredka Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 07:07 Nareszcie ktos zwrócił uwage na to co wyrabia Pan Profesor. Jak mozna powiedzieć studentom przed egzaminem, że jeśli wynik bedzie 50/50 ( połowa zdanych , połowa nie) to będzie to nasz sukces!!! Potworny strach przed każdym egzaminem u P. Profesora. A on robił co chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy Sosna za dużo było tego Johny Walkera, nie było trzeba 11.04.03, 07:49 częstować studentek na egzaminach, tylko ryć na profesurę... kpina p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.biot.ar.szczecin.pl 11.04.03, 09:34 I oni chcą przejąć takie uczelnie jak PAM, Politechnika czy AR ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 111.111.31.* 11.04.03, 09:40 Jeden taki psorek nie świadczy, że cała kadra US jest taka. Nie pamiętacie czy to nie z nim była ta afera na socjologii z molestowaniem studentek parę lat temu? Coś mi się przypomina z początku lat 90. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ero Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 14:50 Hej dziewczyny wykorzystane przez p.profesora. Macie teraz szanse zalozyc jakis komitet"molestowanych". Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk 11.04.03, 14:51 Gość portalu: Ero napisał(a): Hej dziewczyny wykorzystane przez p.profesora. Macie teraz szanse zalozyc jakis komitet"molestowanych". ''''''''''''''''''''''''''''''''''' Raczej fan-club jezeli dobry byl w te klocki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ero Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 14:53 "...oj, naobracal on tego towaru,naobracal...":))) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk 11.04.03, 15:00 a ilu tu zazdrosnikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ero Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 15:01 Tez bylbys zazdrosny jak mialbys dostep do takiej ilosci "swiezego miesa" i to w najlepszym gatunku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk 11.04.03, 15:11 nie bylbym zazdrosny tylko bym zaliczal im egzaminy Odpowiedz Link Zgłoś
menel1 Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk 11.04.03, 15:19 ciekawe jak na ustnym sobie dawaly rade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ero Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 15:21 Z tego co wiem to "ustne" byly podstawa:) Czasami musialy nawet podchodzic kilka razy:) Nie wnikam "do czego":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 17:16 ja pierdole albo jestes zajebiscie pusty albo popierdolony skoro tak piszesz o dziewczynach .ktore................ Odpowiedz Link Zgłoś
barabas ... 11.04.03, 15:00 Strasznie smieszne te posty...nie ma co... A gdyby on nalezal do "cieplych braci"? Chodzilibyscie tylko tylkami przy scianie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autorytet Sosnowski nie musi bronic swego honoru IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 12:16 Sosna nie musi bronic swego honoru, bo czegos takiego juz dawno nie posiada. A jesli mysli, ze inni uwazaja go za autorytet, to nie ma prawa nazywac siebie profesorem socjologii. Socjologowie powinni wiedziec, co mysla ludzie, a zwlaszcza studenci socjologii, ktorzy dawno profesora przejrzeli. Jesli "profesor US" mowi, ze jest inaczej, to jest juz nie smieszny, ale żałosny. A to, że studenci boją się o tym mówic głośno? Trudno się tego Pana nie bać skoro buduje swoją pozycje na metodach zastraszania studentów, gdy nie zrobia tego lub czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara Re: Sosnowski nie musi bronic swego honoru IP: *.osowo.pl 11.04.03, 22:53 kubełek zimnej wody,fajna rzecz Panie profesorze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Sosnowski ukrywa swoje książki i źródła... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 12:17 Pan Sosnowski nie dał swojej książki do czytelni we własnym Instytucie. Dlaczego? Bo poleca ją kupić. Jak to robi? Mowi, że określonego dnia będzi podpisywał swoją książkę, więc studenci mogą przyjść. Jak nie przyjdę, to co? Myśli sobie student. Będzie niedobrze. Nie daj bóg jak skserujesz jakiś rozdział. Bobrze byłoby jednak, aby magisterki trzymane w swoim pokoju pan Sosnowski przekazał do czytelni załączając do tego swoją książkę, którą poleca na zajęcia - często jako jedyną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student US Oj Sosna ale kicha - mało ci było IP: *.asternet.pl 11.04.03, 12:23 Nie dość że za panienkami się ogląda i je molestuje to jeszcze teraz to. Od początku było wiadomo, że Sosna to zwykły cwaniaczek. Ci którzy mieli kiedykolwiek z nim do czynienia wiedzą o czym mówie. Uważam ze należy mu sie kara nie tylko za to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.kulczyktradex.com.pl 11.04.03, 13:18 Nie ma się co dziwić i rozdzierać szat, że jest to pierwszy przypadek... Nareszcie ktoś się zaczyna interesować tymi wszystkimi tytułami naukowymi i pseudo - nikomu nieprzydatnym, poza samym zainteresowanym - dorobkiem. Niech władze szczecińskiej uczelni przypatrzą się ile napłodzili pseudomagistrów, którzy nie potrafią sklecić sensownego zdania i jeszcze pchają się na na doktoraty. Jedyny pożytek z tego "pędu do wiedzy" ma kasa US i "murzyni" odwalający czarną robotę za różnego pokroju magistrów, doktorów, itd. A ranking i prestiż szczecińskiej uczelni? To pojęcie względne, nikogo z władz uczelni tak naprawdę poważnie nie zajmujące, czego dobitnym przykładem jest casus niedoszłego p.profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Jesli ktos nauczyl sie robic plagiaty ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.04.03, 13:34 ... na poziomie prac magisterskich czy doktoratach to trudno aby w pozniejszym zyciu zrezygnowal z tej "techniki" pisania prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Uszkiewicz Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.xdsl.tiscali.nl 11.04.03, 13:36 Na razie zarzutu nie zostaly potwierdzone, wiec trudno mowic o jakiejkolwiek winie, te wszystkie anonimowe wypowiedzi sa autorstwa osob, ktore z powodu swojego lenistwa i ignorancji kilkakrotnie bezskutecznie probowaly zdac egzamin u profesora i teraz bezkarnie probuja wziac na nim odwet.U prof. Sosnowskiego zeby zdac, po prostu trzeba bylo umiec. Jezeli zarzuty sie potwierdza, bede rzeczywiscie zawiedziona, poniewaz szanuje profesora.Czekam na szybkie wyjasnienie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka co do anonimów 11.04.03, 13:46 to w artykule gw zamieszczona jest wypowiedź prof. tazbira na temat przedłożonej pracy pana sosnowskiego potwierdzać można wymienione dalej zarzuty, ale jakość tej książki już została oceniona przez ciało opiniodawcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.W Do Anny Uszkiewicz o konkretnych stronach plagiatu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 15:13 To zerknij sobie kochana u Wiatra na strone 47 a u Sosnowskiego na 97 i potem odpowiednio W 205-211 i Sosnowski 105- 106 i nie będziesz czekać aż się potwierdzi to czy owo. Tego jest mnóstwo. Podaje tylko przykłądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Do Anny Uszkiewicz o konkretnych stronach pla IP: 111.111.51.* 11.04.03, 15:42 Gość portalu: R.W napisał(a): > To zerknij sobie kochana u Wiatra na strone 47 a u Sosnowskiego na 97 i potem > odpowiednio > W 205-211 i Sosnowski 105- 106 i nie będziesz czekać aż się potwierdzi to czy > owo. Tego jest mnóstwo. Podaje tylko przykłądy. R.W. tak mnie to zastanowilo. moze to kolega z pokolu pana sosnowskiego tez prof? pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagloba Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 14:29 Nie mialem okazji zdawac egzaminu u p.profesora,ale wiem doskonale ze jest on znany ze swojego pociagu do plci pieknej:)Ktos podobno nawet nakryl go z jakas studentka "zaliczajaca" wlasnie egzamin:))Takie rzeczy przechodza,zobaczymy co bedzie teraz. Nie chce sie powtarzac,ale probowalem juz kilka razy zwrocic wasza uwage na marazm i przekrety na US. Niestety to chora instytucja. Ktos powinien sie zajac wszystkimi przekretami.Najlepiej urzad panstwowy,nie samorzadowy,bo oni tam maja samych kolesiow. Co do tego ze ciezko jest na egzaminie-potwierdzam,slyszalem(mam b.wielu znajomych po socjologii),ale podobno panie maja "taryfe ulgowa":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 111.111.51.* 11.04.03, 15:43 Gość portalu: Zagloba napisał(a): > Co do tego ze ciezko jest na egzaminie-potwierdzam,slyszalem(mam b.wielu > znajomych po socjologii),ale podobno panie maja "taryfe ulgowa":) ja zdawalem i nie potwierdzam. mozna bylo oblac niezaleznie jakiej jest sie urody. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagloba Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 16:56 Dobrze wiesz co mam na mysli mowiac "taryfa ulgowa". Pewnie ze oblac moze kazdy,niezaleznie od tego czy jest piekny czy nie,ale wiadomo na co takze patrza niektorzy panowie wykladowcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cros1 Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 20:49 Witam Rado.Powiedz mnie czy Ty jesteś kobietą,czy mężczyzną lub obojnakiem.Tak zrozumiałem Twoją wypowiedz odnośnie zaliczania egzaminów. Z kim mam wać pan-pani rozmawiac ?.Hi.hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 111.111.51.* 13.04.03, 12:19 Gość portalu: Cros1 napisał(a): > Witam Rado.Powiedz mnie czy Ty jesteś kobietą,czy mężczyzną lub > obojnakiem. mnie mnie. jestem mezczyzna. a po co ci to wiedziec? pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cros1 Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 17:25 Gość portalu: rado napisał(a): > Gość portalu: Cros1 napisał(a): > > > Witam Rado.Powiedz mnie czy Ty jesteś kobietą,czy mężczyzną lub > > obojnakiem. > > mnie mnie. jestem mezczyzna. a po co ci to wiedziec? pozdrawiam rado Zrozumiałem z Twojej odpowiedzi na post dotyczący kopulowania profesora ze studentkami,że jesteś kobietą lub obojnakiem.Poniżej Twój tekst ja zdawalem i nie potwierdzam. mozna bylo oblac niezaleznie jakiej jest sie urody. pozdrawiam rado. P.S Miałem ciekawe doświadczenie na III roku AGH w Krakowie/Wydział Ceramiki Izotopowej/-1980 r.Otóż pan profesor typował 10 jeleni i oświadczał każdemu z osobna,że jak chce zaliczyć semestr to powinien wziąść 10 godzin korepetycji u jego kolegi.Udalem się do jego kolegi a on mnie wstawia gadke,że godzina korepetycji u wykładowcy z tytulem profesorskim kosztuje 150 zł.Oferte przyjąłem bo nie było innego wyjścia,moich pozostałych 9-ciu jeleni też. Pan profesor w ramach rewanżu koleżeńskiego na swojej katedrze typował 10 jeleni odsyłając ich na korepetycje do wyżej wspomnianego profesorka. Prosze policzyć w skali roku dorobili sobie niby zgodnie z prawem ale wbrew etyce po 30 tyś zł na łebka.O praktykach robotniczych nie bede wspominał,bo to dopiero były jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 111.111.51.* 13.04.03, 18:27 Gość portalu: Cros1 napisał(a): >wziąść 10 godzin korepetycji > u jego kolegi.Udalem się do jego kolegi a on mnie wstawia gadke,że godzina > korepetycji u wykładowcy z tytulem profesorskim kosztuje 150 zł.Oferte > przyjąłem bo nie było innego wyjścia,moich pozostałych 9-ciu jeleni też. > Pan profesor w ramach rewanżu koleżeńskiego na swojej katedrze typował > 10 jeleni odsyłając ich na korepetycje do wyżej wspomnianego profesorka. > Prosze policzyć w skali roku dorobili sobie niby zgodnie z prawem ale > wbrew etyce po 30 tyś zł na łebka.O praktykach robotniczych nie bede > wspominał,bo to dopiero były jaja. jesli 150 zl. to nie praktyki robotnicze bo to nie ta epoka. poza tym na prawde trzeba byc jeleniem zeby dac 1500 zl bopof chce i to jeszce w 10 osob. pozdrawiam rado > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bionda Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.man.poznan.pl 11.04.03, 15:28 heh...taka osobistość i taka wpadka! Nikt nie jest doskonały, ale żeby byc aż tak niedoskonałym?! Człowiek powszechnie poważany, jak mawiają - o uznanym autorytecie tak się skompromitował... Pożałowania godne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 111.111.51.* 11.04.03, 15:52 no tak. socjologia niestety w szczecinie to jest cos co jest objete taka degrengolada ze sie nie miesci w glowie. tam jest po prostu jedna wielka melina. nawet sekretarki bywaja na rauszu. o molestowaniu nie slyszalem, ale trudno mowic o molestowaniu jesli panna sie na to zgadza. mona najwyzej moiwc czy to ladnie ze prof odbywa stosunki ze studentkami. niemniej jest to kompromitacja. a wladze mysle ze beda go bronily bo jak jego nie bedzie to prawdopodobnie trzeba bedzie przestac wydawac tytul mgr. i poprzestac na licencjacie. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 15:56 Rado niestety masz racje. Szefo pije najwiecej z tego co wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagloba Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 17:03 Gość portalu: rado napisał(a): > niemniej jest to kompromitacja. a wladze mysle ze beda go bronily bo jak jego > nie bedzie to prawdopodobnie trzeba bedzie przestac wydawac tytul mgr. i > poprzestac na licencjacie. pozdrawiam rado Prawdopodobnie tak niestety bedzie,wiadomo,reka reke myje. Ty mi nie pomozesz dzis,ja ci nie pomoge jutro. Bedzie sie dalej trzymac to towarzystwo wzajemnej adoracji. Mysle ze nawet jezeli odejdzie,to znajda kogos na jego miejsce(nawet dojezdzajacego).WIec brak magistrow nam nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 111.111.51.* 11.04.03, 19:55 Gość portalu: Zagloba napisał(a): > Mysle ze nawet jezeli odejdzie,to znajda kogos na jego miejsce(nawet > dojezdzajacego).WIec brak magistrow nam nie grozi. w tym rzecz ze nie mogajuz nikogo znaleezc od dluzszego czasu. teraz komisja akredytacyjna ogranoicza ilosc etatow na jakich moze pracowac jeden prof. poprzednio rekord polski byl 37 etatow jedneko pana prof. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagloba Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 17:20 Wlasnie Zdzichu.Wrocmy do tematu. Kto za nim stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagloba Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 17:29 W artykule czytamy: "...Komisja niemal jednogłośnie (nieoficjalnie wiemy, że przy jednym głosie sprzeciwu) odrzuciła ten wniosek. Uznała, że praca Sosnowskiego jest kompilacją jego wczesniejszych publikacji...".Czyzby to cos nowego?Z tego co pamietam,to wiekszosc "wybitnych prac" podstarzalych panow profesorow jest "kompilacja ich wczesniejszych publikacji". Dalej czytamy: "...Okazuje się, że to nie jedyny grzech Adama Sosnowskiego. Jego studenci już wcześniej szczegółowo przeanalizowali książkę profesora "Różnorodność życia społecznego. Między przeszłością a współczesnością - ku przyszłości" wydaną w 2000 r. i inną, autorstwa Jerzego Wiatra, pt. "Społeczeństwo" (1968r.)..." Ale jaja.Czyzby to znaczylo ze wlasni studenci wkopali "ulubionego" profesora.Jezeli tak to chyle czola moscie panny i mosci panowie.W koncu ktos sie wzial za tych darmozjadow. Dobrze ze Tazbir tak ostro sie wypowiedzial,moze to poskutkuje. Studenci Walczacy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luna Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 17:46 To prawda - fakt jest szokujący. Należy sprawę wyjaśnić. Lecz zaczynają być tutaj dyskusje prowadzące do utopijnych stwierdzeń i hipotez bez pokrycia. Jeżeli wszyscy, którzy wypowiadają się w tej sprawie to dorośli ludzie - to powinni powstrzymać się od pewnych sądów. Kto to jest "szef", który to pije najwięcej? Lub - sekretarki na rauszu ? To są tylko przykłady a jest ich wiele. Powstrzymał bym się z osądem wszystkich pracowników uczelni - bo nie jest na miejscu oczerniać z powodu - przykładu Pana Prof. Sosnowskiego, który to będzie miał czas na tłumaczenia - i obronę. Jeżeli jego linią obrony ma być tylko tłumaczenie, że cosik przypadkiem przeoczył- to władze uczelniane powinny podjąć kroki. Myślę, że wypowiadanie się o całej uczelni jest błędne i godzi w absolwentów, którzy ją ukończyli wkładając wiele pracy. Nie chciałbym nikogo tutaj bronić - lecz stwierdzam, że obwinianie wszystkich i wszystkiego jest błędem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagloba Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 11.04.03, 17:56 Doskonale rozumiem co masz na mysli.Ja nie staram sie wcale uderzac w absolwentow US,tym bardziej ze znam wielu.Znam nawet kilku magistrantow p.Sosnowskiego,i doskonale wiem ze ich prace nie byly "na odwal" i ile wysilku w nie wlozyli. Natomiast zastanawiam sie nad tym, ze wiekszosc prac niektorych panow profesorow wyglada zawsze tak samo.Po prostu biora kilka swoich wczesniejszych publikacji(lub co gorsza cudzych) i "miksuja" je.Nastepnie wydaja jako swoje "wiekopomne dziela"i zmuszaja studentow do ich czytania.Zwroc uwage na to ze to oni m.in.go zdemaskowali. Ja walcze tylko z ta czescia kadry naukowej ktora mozna nazwac"betonem" i doskonale zdaje sobie sprawe ze i na US tez mamy dobrych nauczycieli.Nie podoba mi sie tez kumoterstwo i przekrety finansowe. Pozdrowienia i przepraszam jezeli kogos urazilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 11.04.03, 18:02 O profesorach piratach i innych takich rzeczach w nauce i edukacji można przeczytać na stronie www.naukowcy.republika.pl . Naprawde warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 111.111.51.* 11.04.03, 20:01 Gość portalu: Luna napisał(a): > To prawda - fakt jest szokujący. > Należy sprawę wyjaśnić. > Lecz zaczynają być tutaj dyskusje prowadzące do utopijnych > stwierdzeń i hipotez bez pokrycia. > Jeżeli wszyscy, którzy wypowiadają się w tej sprawie to dorośli > ludzie - to powinni powstrzymać się od pewnych sądów. > Kto to jest "szef", który to pije najwięcej? > Lub - sekretarki na rauszu ? > To są tylko przykłady a jest ich wiele. jak to tylko przyklady? jesli prof na oczach studentow zjezdza po poreczy bo nie moze zejsca od sekretarki smierdzi woda to twoim zdaniem sa to nic nie znaczace przyklady? > Powstrzymał bym się z osądem wszystkich pracowników uczelni - bo > nie jest na miejscu oczerniać z powodu - przykładu Pana Prof. > Sosnowskiego, który to będzie miał czas na tłumaczenia - i > obronę. szanse mial np. w wyborczej p[owiedzial ze tak mus ie napisalo./ jakos nie slychac zeby szukal kontaktu z mediami dla odparcia zarzutow, a powiedzial jedynie ze bedzie sie odwolywal. > Myślę, że wypowiadanie się o całej uczelni jest błędne i godzi w > absolwentów, którzy ją ukończyli wkładając wiele pracy. wszystkich tak o poziomie uczelni mowi np. ranking rzeczpospolitej w ktorej us spada na leb na szyje. no i doswiadczenia studentow tu zamieszczane. moze juz pora przylaczyc us do uam? pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 62.233.172.* 18.04.03, 09:37 podobno to wlasnie dzieki interwencji studentow sosnowski wylecial z uniwersytetu slaskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jebaka Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.espol.com.pl 18.04.03, 17:35 Gość portalu: eva napisał(a): > podobno to wlasnie dzieki interwencji studentow sosnowski wylecial z > uniwersytetu slaskiego A kiedy pracował na Uniwersytecie Śląskim?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość sumienny Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.zsi.pl / 192.168.55.* 11.04.03, 18:10 Wiecie co zdawałem dwa razy u tego pana egzamin, i nie udało mi sie przez niego moja droga edukacyjna zatoczyła krzywą i musze od nowa studia zaczynać, z każdym potrafiłem rozmawiac ale nie z nim, dodam że sie na drugi egzamin nauczyłem. żenada żeby nie skończyć studiów przez profesora, który tak naprawde nie powinien nim być... a byłem już tak blisko końca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 12.04.03, 14:36 Gość portalu: Gość sumienny napisał(a): > Wiecie co zdawałem dwa razy u tego pana egzamin, i nie udało mi > sie przez niego moja droga edukacyjna zatoczyła krzywą i musze > od nowa studia zaczynać, z każdym potrafiłem rozmawiac ale nie z > nim, dodam że sie na drugi egzamin nauczyłem. żenada żeby nie > skończyć studiów przez profesora, który tak naprawde nie > powinien nim być... a byłem już tak blisko końca... NIe chce go bronic, bo dopiero zaczynam sojologie. Mialam juz egzamin u niego i zdalam na... 5. I nie bylo zadnych niemorlanych propozycji z jego strony. Czytam te komentarze i mi wlosy deba staja. Az mi sie wierzyc nie chce, ze to prawda...z tym molestowaniem (bo jesli chodzi o plagiat, to sama sie przekonalam. Książkę Wiatra mam w domu i porównałam z "Roznorodnoscia...") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oni Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 12.04.03, 14:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 12.04.03, 15:14 Gość portalu: ja napisał(a): > Gość portalu: Gość sumienny napisał(a): > > > Wiecie co zdawałem dwa razy u tego pana egzamin, i nie udało mi > > sie przez niego moja droga edukacyjna zatoczyła krzywą i musze > > od nowa studia zaczynać, z każdym potrafiłem rozmawiac ale nie z > > nim, dodam że sie na drugi egzamin nauczyłem. żenada żeby nie > > skończyć studiów przez profesora, który tak naprawde nie > > powinien nim być... a byłem już tak blisko końca... > > NIe chce go bronic, bo dopiero zaczynam sojologie. Mialam juz egzamin u niego i > > zdalam na... 5. I nie bylo zadnych niemorlanych propozycji z jego strony. > Czytam te komentarze i mi wlosy deba staja. Az mi sie wierzyc nie chce, ze to > prawda...z tym molestowaniem (bo jesli chodzi o plagiat, to sama sie > przekonalam. Książkę Wiatra mam w domu i porównałam z "Roznorodnoscia...") Nie dodalam. Jestem na drugim roku i zaraz czeka mnie nastepny egzamin. Nie narzekam, ale biore sie do pracy. Ludzie, zacznijcie zmieniac swiat od siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pijak Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 62.244.138.* 11.04.03, 20:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pijak Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 62.244.138.* 11.04.03, 20:37 Mam wrażenie, że komentarze pochodzą w większości od studencików, którzy po prostu nie przygotowywali się do egzaminów. Albo nauka albo łopata... (dla pań: garnki, itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pijak Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 62.244.138.* 11.04.03, 20:38 Co do zarzutów, to chyba Wybiórcza trochę nadmuchała tę sprawę. Korzystanie z własnych tekstów, cytowanie siebie, powtarzanie myśli, a nawet całych sformułowań, włączanie całych rozdziałów z jednych książek do drugich, budowanie książki z kilku artykułów - to normalna praktyka. Nazywa się to kompilacją dorobku naukowego. Robi tak też prof. Tazbir - robi tak każdy naukowiec. Jeżeli chodzi o tego drugiego gościa, z którym Sosnowski nie rozdzielił dorobku, to nie rozumiem jednego. Jeżeli książka jest pisana wspólnie, to przecież zaznacza się zawsze "kto napisał co". Komisja nie zadała sobie trudu, by przeczytać spis treści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 20:56 Wż ty sobie Wiatra i SOsnowskiego i zobacz. W poście do jakiejs babki Anny Uszkiewicz sa podane strony. To nie kompilacja tylko zerżnięte zdania a Wiatra nie ma w bibliografii!!!! Tym bardziej jest to dziwnem, bo zzynany jest w kilku rozdziałach i pod koniec każdego rozdziału nie ma Wiatra w bibliografii. Przeoczenie oczywiscie!??? Biorąc pod uwagę twoją ksywę PIJAK możecie sobie podać ręce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studiuję u "profesora" Ciekawostki z egzaminów i wykładów u Sosny... IP: ekspandor:* / 192.168.1.* 11.04.03, 21:05 Studiuję u Sosny już trochę czasu, egzaminy zdaję bez problemów więc nie należę do grupy nieuków chcących się odegrać, oto kilka przykładów z codzienności obcowania z prof: -na seminarium naukowym jedyną słuszną książką jest "Różnorodność życia społecznego" jakiej pracy by człowiek nie pisał, to akurat to będzie polecone -w czasie zdawania egzaminu profesor normalnie sobie polewał, tyle że z butelki po Frugo... no to Frogo;-) -koleżanka z mojej grupy otrzymała wprost propozycję "drugiego podejścia" do egzaminu, gdy już pozostali pójdą do domu -wykłady bardzo rzadko są w całości, zazwyczaj prof się śpieszy, ma pilny wyjazd poza Szczecin, itp -zwróćcie uwagę na jego ręce... chyba to nie od przepisywania cudzych prac się tak trzęsą, ciężko mu je utrzymać ale może ma Walkera Ups Parkinsona;-))) -jedyny cały wykład wyglądał następująco: przed egzaminem kazał przynieść "Różnorodność życia..." i ołówki... wziął listę pytań na egzamin i mówił: pytanie 1: strona 4 od akapitu drugiego do piątego; pytanie 2: strona 5 i pół strony 6.... i tak wszystkie sto sześćdziesiąt pytań... czy ktoś z was był na podobnym wykładzie u kogokolwiek? my w trakcie tego zastanawialiśmy się czy nie pomyliliśmy wejścia na uczelnię z wejściem do przedszkola -bardzo wielu moich kolegów i koleżanek zdawało za flaszkę whisky... hmm czyżby to już podlegało pod prokuratora?! -no i jeszcze grupka przydupasów którzy zawsze zdają, chociaż w rozmowach przed drzwiami nie wykazują znajomości tematu, no ale ostatecznie to profesor ocenia...w końcu jak mówi o sobie jest humanistą, więc nie tylko wiedza hahaha piękne ciało też jest ważne (chociaż to już zarzut nie tylko do Sosny, swoich "ulubieńców" ma wielu wykładowców) -potwierdzam co już ktoś napisał: książkę trzeba było kupić!!! no ale pewnie dzięki temu nowa Alfa jest, co nie Adaś? - i na koniec rada dla Adama: chłopie mówisz że dla ciebie napisanie książki to kwestia kilku miesięcy... po co się tak męczysz weź sobie gotową z Netu i jeszcze bedziesz miał resztę wieczoru dla siebie... swoją drogą chyba nie zdawałeś sobie sprawy co ta wódka robi z ludźmi... TWOJE ZDROWIE, i jak to rzekł mój kolega dzisiaj rano "widzisz jak łatwo zostać profesorem" i dziekuję ci Adamie za naprawdę wesoły dzień dzisiaj...dawno nie było tak wesoło...i weź prowizję od telefonii komórkowych, bo naprawdę dużo dziś na tobie zarobili, a ty mówisz że nie lubisz komórek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d do pijaka IP: ekspandor:* / 192.168.1.* 11.04.03, 21:12 chłopie przeczytaj może dokładnie artykuł, myślę że komisja jednak zadała sobie trud i porównała obie prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policeman Re: Ciekawostki z egzaminów i wykładów u Sosny... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 22:11 A mnie zirytowało, że Sosnowski proponował mojej dziewczynie pójście do łóżka. Nie mogłem nic zrobić, bo bałem się,że moja dziewczyna nie skończy studiów. Jej kolega natomiast musiał zapłacić Sosnowskiemu za obronę pracy, bo mu wcześniej kolega podpadł i Sosnowski chciał termin przesunąć tak, aby kumpel dziewczyny nie miał dyplomu na czas, a był mu bardzo potrzeby, aby nie stracić pracy. Ten facet jest chamem z wilczym uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagloba Re: Ciekawostki z egzaminów i wykładów u Sosny... IP: 193.82.16.* 12.04.03, 20:10 Gość portalu: Policeman napisał(a): > A mnie zirytowało, że Sosnowski proponował mojej dziewczynie pójście do łóżka. Powinienes mu skuc morde wiefczorem po zajeciach. Ot tak dla "spokojnosci duszy". Nie koniecznie musialby wiedziec ze jestes od niej. Jak bedziesz potrzebowal pomocy.Daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policeman Re: Ciekawostki z egzaminów i wykładów u Sosny... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 11:58 Gość portalu: Zagloba napisał(a): > Gość portalu: Policeman napisał(a): > > > A mnie zirytowało, że Sosnowski proponował mojej dziewczynie pójście do > łóżka. > > Powinienes mu skuc morde wiefczorem po zajeciach. > Ot tak dla "spokojnosci duszy". > Nie koniecznie musialby wiedziec ze jestes od niej. > Jak bedziesz potrzebowal pomocy.Daj znac. MYŚLAŁEM, ŻE TAK ZROBIE, ALE WIDZIAŁ NAS RAZEM NA KORYTARZU KILKA RAZY, WIEC BY MNIE ROZPOZNAŁ. MÓJ KUMPEL CHCIAŁ TO ZROBIĆ. MYŚLĘ, ŻE KTOS KIEDY MU TO ZROBI, TAK ABY NIE SKOJARZYŁ ZA KTÓRĄ TO DZIEWCZYNĘ DOSTAŁ WPIERNICZ. DZIĘKI! CHYBA, ŻE POŻYCZYSZ MI KOMINIARKĘ! ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert B. Woźniak Adam nie poddawaj sie, jesteśmy z tobą!! IP: *.iscnet.pl 11.04.03, 22:43 Lepiej przyjrzyjcie się innym ziomkom z instytutu socjologii. Moze byc ciekawie. Yo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magy Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.osowo.pl 11.04.03, 22:49 Jestem zdegustowana, okkkkkkkkkkkkkkropnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: również studentka Sosny Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 23:11 "Profesorek" juz dawno przestał być dla mnie autorytetem moralnym. To człowiek, który moralności w sobie za grosz nie ma, choć często na wykładach (krótkich, czasem nawet 15 minutowych, bo oczywiście się spieszył...)powtarzał, iz swoim studentom zawsze mówi, aby byli w przyszłości dobrymi naukowcami, rzetelnie robili badania naukowe, socjologiczne itd. itd. itd. Prędzej czy później musiało coś wyjść na światło dzienne. Dobrze, że zrobiła to Gazeta, bo studenci raczej odwagi nie mają, bo chcą bez problemów zaliczać egzaminy! Taka jest prawda. Wszyscy studenci socjologii wiedzą jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.03, 23:54 Z panem Adam Sosnowskim spotkalem sie kilkakrotnie.Wnioski: 100% kobieciarz. alkohol owszem , owszem, tchorz.Ostatni punkt rozwine.Otoz pod koniec lat siedemdziesiatych poproszony zostalem o wypelnienie anonimowej ankiety tematem ktorej bylo wysadowanie politycznych odczuc spoleczenstwa.Napisalem uczciwie ze w odp. na pytania [ bylo ich kilkadziesiat ] uwazam Polske za kraj okupowany,spoleczenstwo nie moze sie swobodnie wypowiadac oraz wybierac swoich reprezentantow itd.Oczywiscie wszystkich pytan juz nie pamietam. W kazdym razie pan Adam Sosnowski przeczytal odpowiedzi , domagal sie od ankieterki informacji kto to napisal a nastepnie podarl kwestionariusz z odpowiedziami. Powietrze:magazyn swiatla, wody i ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.zlociniec.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 23:21 "Prof." Sosnowski to tylko wierzchołek góry lodowej szczecińskiego uniwerka. Studiuję socjologie i ekonomie. na obu kierunkach jest to samo. Zawsze znajdzie sie jakis Sosnowski. Wystarczy tylko dobrze patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Sosnowski A ja was wszystkich zidentyfikowałem IP: *.iscnet.pl 11.04.03, 23:31 drogą indukcji zostaliście zdemaskowani. Hahaha macie przerąbane na egzamie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: A ja was wszystkich zidentyfikowałem IP: ekspandor:* / 192.168.1.* 12.04.03, 00:44 Akurat bo wiesz co znaczy indukcja... już ci całkiem odbiło od tej gorzały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam S Re: A ja was wszystkich zidentyfikowałem IP: *.iscnet.pl 12.04.03, 00:58 Protestuję! Wszelkie insynuacje, że pojęcie indukcja to plagiat z pracy P. Arystotelesa są bezpodstawne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloredka Re: A ja was wszystkich zidentyfikowałem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 07:17 no brawo!!! za podejście do "tematu"! Niestety pomylił sie Pan Panie Profesorze, ja już skończyłam studia i tylko czysta przyzwoitosc nie pozwala mi nazwac tego wszystkiego co Pan robił i robi - po imieniu. Nie zycze Panu sukcesów, no bo niby dlaczego, ale pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona niezłe ziółko z profesorka IP: ekspandor:* / 192.168.1.* 12.04.03, 00:45 czytam i czytam i co raz ciekawsze elementy w tej całej układance się pojawiają; ktoś jeszcze studiował u profesora??? Odpowiedz Link Zgłoś