iwona_woz 26.02.07, 21:34 słyszałam, że od 1 marca będzie jeden pas ruchu, ma być remont, czy ktoś wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekglm Re: remont Puławskiej 26.02.07, 21:39 pierwsze słyszę a od kogo słyszałaś?jakieś "pewne źródło"? mi sie wydaje że jak by tak miało być to już by było więcej info o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_woz Re: remont Puławskiej 26.02.07, 21:48 www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_warszawa/warszawski_wezel_drogowy/program_przebudowy_warszawskiego_wezla_drogowego/article.php/id_item_tree/dbf a51613d91c6f8f5fb60c7345920f2/id_art/ebfa96b4eacc287a6e16edfababce0bb Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_woz Re: remont Puławskiej 26.02.07, 21:52 chodzi o rozbudowe drogi krajowej nr 79 Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_woz Re: remont Puławskiej 26.02.07, 21:56 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34896,3904607.html Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 26.02.07, 22:21 no tak ale to wszystko już od dawna wiadomo nawet gdzieś na forum był już taki temat co do terminu to żadna konkretna data nie jest podana:jedynie wiosna 2007,a dzisiejsza pogoda jakoś wiosennie nie nastraja no i jak by mieli zacząć coś robić to zapewne by już ściągnęli jakiś sprzęt Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 27.02.07, 09:21 Prawie dwa tygodnie temu napisałem do UMiG i poprosiłem między innymi o to aby poinformowali mieszkańców o planowanych utrudnieniach i zmianach w organizacji ruchu związanych z przebudową Puławskiej. Niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Pewnie któregoś pięknego dnia wyjedziemy do pracy, utkniemy w wielkim korku, dojedziemy do pracy spóźnieni o kilka godzin i to będzie znak że rozpoczął się remont Puławskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 26.02.07, 23:21 www.powiat-piaseczynski.info/informacja-piaseczno-ulica-pulawska-ma-byc-szersza,2.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzzaw Re: remont Puławskiej 27.02.07, 07:48 Tak wiec czeka nas horror - przynajmniej do końća roku!!! A czy nie możnaby przynajmniej "podreperować" objazd od trzy-pasmowej Puławskiej wzdłuż "ściany lasu kabackiego", aby delej przez Józefosław dojechać do Geodetów i Energetyczną do Puławskiej (w tym miejscu na razie koniec przebudowy)? Pzdr., Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 27.02.07, 08:52 Mogliby wreszcie pomyśleć o metrze do Piaseczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: remont Puławskiej 27.02.07, 10:21 na pewno pomysla bedzie metro do Piaseczna, podobno ma tez zaczac dzialac tramwaj powietrzny - helikoptery beda wylatywac z lotniska usytuowanego za Fashion House co 5 minut w kierunku Warszawy na razie ze wzgledu na faze testowa projektu w Warszawie beda tylko 2 przystanki - przy torze na Sluzewcu i przed PeKiNem - na miejscu blaszakow jesli zainteresowanie bedzie duze beda latac po calej Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 27.02.07, 11:38 Super pomysły macie ;))) ale wracając do szarej rzeczywistości to Puławska jak była, tak i jest zakorkowana. Wystarczy, że spadnie śnieg lub popada deszcz i korki robią się gigantyczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 27.02.07, 11:02 marcin-borkowski napisał: > Mogliby wreszcie pomyśleć o metrze do Piaseczna ;) na jednej z sesji rady miejskiej pewien radny dostał łopatę co by zacząć już kopać,ale łopata się gdzieś zapodziała i budowa na razie stoi podejrzewa się że to przez "jakiś układ"... Odpowiedz Link Zgłoś
henio40 Re: remont Puławskiej 27.02.07, 11:51 Na mojepiaseczno.pl znalazłem informację iż przygotowany jest plan dalszej rozbudowy. Szykuje się niezły kocioł. A propos metra to chodziło chyba o to że gazeta Metro będzie rozprowadzana w Piasecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pjotrec Re: remont Puławskiej 28.02.07, 09:25 To będzie tragedia, ale czy ktoś wie, kiedy ma się to zacząć?? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 28.02.07, 09:37 pjotrec napisał: > To będzie tragedia, ale czy ktoś wie, kiedy ma się to zacząć?? czeski film...nikt nic nie wie... Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: remont Puławskiej 28.02.07, 10:32 "Do poszerzania Puławskiej dołożą się dwaj najwięksi "sprawcy" korków - piaseczyński Auchan (da 15 mln zł) oraz centrum wyprzedażowe Fashion House (ok. 3 mln zł)." Coś się komuś chyba pop... Najwięksi? A co z MH, innymi developerami oraz osobami, które zezwoliły na tego typu rozbudowę? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: remont Puławskiej 28.02.07, 09:38 Czyżby dzisiaj coś się ruszyło??? Tuż za zwężeniem Puławskiej od strony Warszawy pracowały dzisiaj dwa zespoły robotników. Jeden z wysięgnikiem (chyba zdejmowali jakieś kable ze słupów) drugi z dźwigiem. Jak przejeżdżałem to drugi zespół dopiero się rozkręcał. Może to przygotowania do poszerzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 28.02.07, 11:41 Widocznie przygotowują już teren do remontu... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 28.02.07, 13:05 odczułem to dziś także wyjazd z Konstancina stał jak nigdy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 28.02.07, 13:07 wyjazd z Konstancina??? matko, planowałam jeździć przez Konstancin, a tu jeszcze remont się nie zaczął a w Konstancinie już korek?????? Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: remont Puławskiej 28.02.07, 13:18 Moim skromny zdaniem, jak zacznie się remont to będzie KATASTROFA na wszystkich możliwych wylotówkach obsługujących tą część aglomeracji warszawskiej. Jedyna (NIKŁA) nadzieja jest w zorganizowaniu jakiegoś rozsądnego rozwiązania (objazdy, czasowa zmiana ilości pasów w godzinach szczytu, dodatkowe pociągi PKP (marzenie ściętej głowy??)) - nie jestem specjalistą w tym zakresie ale chyba przy odrobinie dobrych chęci można coś zorganizować. W przeciwnym wypadku, czeka nas droga (a właściwie jej brak) przez mękę, GIGANTYCZNE korki (przypomnijcie sobie korki w WEEKEND jakie się tworzyły przy remoncie Puławskiej) i duża ilość wypadków spowodowanych pośpiechem, nerwami i stresem. Ja sobie tego NIE WYOBRAŻAM:-( Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 28.02.07, 13:22 a jeśli w dodatku na tym jedynym pozostawionym pasie Puławskiej w stronę W-wy o np. 7:30 rano przydarzy się stłuczka... następny film ze znanej serii to będzie Koszmar z ulicy Puławskiej. M. przerażona już dzisiaj. bez oglądania tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: remont Puławskiej 28.02.07, 13:34 Niestety z tego co widzę to chyba nie uda się wybudowac parkingu przy dworcu PKP w Piasecznie przed remontem Puławskiej. To miał być pierwszy krok w poprawieniu atrakcyjności komunikacji kolejowej Piaseczno - Warszawa. Parking i dodatkowe połączenia pojawią się pewnie wtedy gdy już będzie po remonci Puławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
korek222 Re: remont Puławskiej 28.02.07, 20:53 czy tak trudno wyslać maila do Kolei mazowieckich czy wydzialu transportu urzedu marszalkowskiego zeby wiedzieć pozdrawiam jp Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 28.02.07, 23:10 no to jak Pan wie,Panie Januszu,to zdradzi nam ten sekret kiedy mamy się na rowery przesiąść;) Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 01.03.07, 08:10 Wydaje mi się że o to powinien zadbać UMiG. Powinni dowiedzieć się wszystkiego w odpowiednich instytucjach i przekazać te informacje mieszkańcom na stronie www Miasta i Gminy Piaseczno. Oni chyba otrzymają pewniejsze i pełniejsze informacje niż my, w końcu są stroną w każdej z tych spraw. Tak jak już wspominałem, na moje pytania w tej sprawie wysłane do UMiG nie otrzymałem odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 01.03.07, 11:36 na początku tygodnia oni sami nie wiedzieli nic ja tam się nie dziwię:to jest Polska,pewnie wszyscy się dowiedzą albo jak zacznie się remont albo "moment przed":/ oby tak nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
merlin_1975 Re: remont Puławskiej 02.03.07, 11:43 Witajcie, Nie wytrzymałem i zadzwoniłem do Fal-bruku w tej sprawie. Prace mają się rozpocząć za 2-3 tygodnie. Zostaniemy o tym poinformowani (prawdopodobnie pokażą się znaki z terminem rozpoczęcia). Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 02.03.07, 12:31 Brawo, wreszcie jakaś sensowna informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 02.03.07, 12:39 Podejrzewam że podczas tego remontu bede miala problem nie tylko z przejechaniem Puławskiej ale wielki problem z wyjechaniem z osiedla!! kiedyś jak sie puknęły dwa samochody koło oszołoma przez godzine nie mogliśmy wydostać sie z Piaseczna nie mówiąc juz o dalszej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
merlin_1975 Re: remont Puławskiej 02.03.07, 14:10 Niestety Józefosław będzie cierpiał najbardziej. Właściwie, w którym kierunku się nie ruszycie, będzie korek. A że mieszka was po obu stronach dosyć dużo, no to będzie nieciekawie, ale kiedyś musiało to nastąpić ... Mam nadzieję, że cała para nie pójdzie w gwizdek i rzeczywiście sytuacja się zmieni na lepsze po przebudowie, chociaż jak widzę ile się przy Puławskiej i w okolicach buduje, patrz bloki naprzeciwko Policji, to już nie jestem tego taki pewien :-(. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 02.03.07, 14:51 żeby było idealnie przydałoby sie jeszcze obwodnice z Góry K. poszerzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 02.03.07, 14:58 teqilaa napisała: > żeby było idealnie przydałoby sie jeszcze obwodnice z Góry K. poszerzyć. wszystko w swoim czasie mnie to ciekawi w jaki sposób poszerzą Puławską pod wiaduktem pod torami do Siekierek ostatecznie jeszcze jeden pas wejdzie ale miejsca na chodnik już nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
mo_nicka_ja Re: remont Puławskiej 02.03.07, 15:02 chodniki i ściezka rowerowa ma miec nowe osobne przejście przez ten nasyp - maja przeryć sie na wylot tylko nie pamiętam po której stronie w któryms z tekstów na ten temat była informacja Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 02.03.07, 15:13 Mam nadzieje że pomyśleli tez o kładce dla pieszych przy Laminie. To przejście to jakas maskara i dla pieszych i dla kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 02.03.07, 17:44 a mozecie chwilkę poczekać?? 15 grudnia mają skończyć pierwszy odcinek, a potem mają robić odcinek energetyczna-Góra Kalwaria. koło Laminy ma byc wiadukt wiec o przejsciu dla pieszych tez pewnie pomysla. Odpowiedz Link Zgłoś
roksyl Re: remont Puławskiej 03.03.07, 11:49 co do wznoszacych sie budynkow w Piasecznie to dopoko Multi Heek bedzie robil co chce i budowal bez pozwolen to pewnie i to poszerzenie kiedys bedzie niewystarczajace a znajac reali to nie zrobia rozsadnego oblajdu czy chociaz jakiez drogi po betonach o bedziem jechac po kilka godzin do pracy --- Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 03.03.07, 13:19 ciężko w naszej sytuacji wyznaczyć jakiś sensowny objazd-gdzie się nie skieruje ruchu to i tak sie utworzy korek co do jezdni zastępczej to można by coś takiego zrobić,ale jedynie pomiędzy granicą Warszawy a Geodetów bo dalej już ciężko znaleźć miejsce... jedyne wyjście chyba to zrezygnować z samochodu na rzecz komunikacji miejskiej,a najlepiej pociągu... Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: remont Puławskiej 03.03.07, 13:36 moja odpowiedź na to wszystko - szczerze współczuje.. naprawdę.. jedyne wyjście to przesiadka na skutery i rowery.. pomyślcie o tym.. bez ściemy.. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 03.03.07, 13:41 ludzie są za bardzo wygodniccy żeby jeździć czymś takim jak komunikacja miejska a co dopiero skuter albo rower Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka10 Re: remont Puławskiej 03.03.07, 13:52 a tak swoja droga to bylam ostatnio na stacji pkp szłam od strony Chełmonskiego i co zobaczylam góre śmieci i zarosli istny koszmar.Chyba straż miejska nie zaglada w to miejsce wcale. Nie wiem do kogo nalezy sprzątanie tego terenu ale w poniedziałek straz miejska bedzie miała mnie na głowie. Szczerze wspołczuje tym ludziom ktorzy mieszkaja przy samej stacji, maja wysypisko smieci i parking pod nosem. Nie dziwie sie ze ludzie wola stac godzinami w korkach niz korzystac z PKP bo jak pociągi wygladaja tak samo jak teren wokół stacji PKP to odrzuca od razu. A tak na marginesie ciekawe kto brudzi - może krasnoludki. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 03.03.07, 14:13 sami mieszkańcy i dopóki nie zmieni się polska mentalność to nie ma co liczyć na poprawę wogóle wkurza mnie że żyję w takim zasyfionym kraju:/ Odpowiedz Link Zgłoś
korek222 Re: remont Puławskiej 03.03.07, 20:47 żeby to były krasnale niestety to nawet nie przyjezdni przy braku śniegu cała nasza okolica jest obrzydliwie smutna i zaniedbana ,nawet okresowe sprzatanie świata nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka10 Re: remont Puławskiej 03.03.07, 21:25 jednorazowe sprzatanie świata to napewno nie pomoze .Tak sie sklada że mieszkam przy ulicy prowadzacej do stacji PKP i codziennie zbieram worek smieci ze swojej dzialki i chodnika. Niestety ludzie sa na tyle bezczelni że wrzucaja mi smiecie za ogrodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
krzzaw Re: remont Puławskiej 05.03.07, 08:12 Drogi Jacku, mając od domu do pracy 24 km (tak jak ja) nikt nie przesiądzie się na rower. Tym bardziej dzieci do szkoły (w W-wie) nie zrobią 2 x 20 km (mają trochę bliżej ode mnie). Pracujac w biurze trzeba wyglądać odpowiedni, a nikt w garniturze nie będzie jechał rowerem do pracy. Ja rozumiem Twoją miłość rowerów - sam też lubię pojeździć w celach rekreacyjnych.. Jednakże dla wielu sąsiadów rower przy remoncie Puławskiej nie będzie żadną alternatywą. Dla nas mieszkańców Julianowa nawet PKP odpada, bo jedynym torem w okolicy jeździe pociag towarowy na Siekierki, do do kolei radomskiej jest za daleko. Dodatkowo - jadąc do Wilanowa do szkoły i do Centrum do pracy- jazda PKP jest bez sensu - bo PKP nie dojeżdżą.... Gdyby tak tą trasą kolejki siekierkowskiej ktoś mądry uruchomił połączenie... ale chyba to nie realne (chociaż jak miło jest pomarzyć)... pzdr., Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: remont Puławskiej 05.03.07, 09:01 > Drogi Jacku, > > mając od domu do pracy 24 km (tak jak ja) nikt nie przesiądzie się na rower. > Tym bardziej dzieci do szkoły (w W-wie) nie zrobią 2 x 20 km (mają trochę > bliżej ode mnie). Pracujac w biurze trzeba wyglądać odpowiedni, a nikt w > garniturze nie będzie jechał rowerem do pracy. > > Ja rozumiem Twoją miłość rowerów - sam też lubię pojeździć w celach > rekreacyjnych.. Jednakże dla wielu sąsiadów rower przy remoncie Puławskiej nie > będzie żadną alternatywą. Dołączając się nieco do głosu prosiłbym o nie blokowanie pasa ruchu Puławskiej w godzinach szczytu za pomocą rowerów. Moim zdaniem powinien być tam zakaz ich używania w określonych godzinach tak samo jak spychaczy, ciągników itp. Analogicznie jak jest już powyżej dla pojazdów >16 ton. Rowerem bardzo lubię jeździć, ale raczej po lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: remont Puławskiej 05.03.07, 09:35 kradam napisał: > Dołączając się nieco do głosu prosiłbym o nie blokowanie pasa ruchu Puławskiej > w > godzinach szczytu za pomocą rowerów. A czemu tylko rowery? Czy mi jako pieszemu pozwolisz przejść przez jezdnię, czy też wydasz zakaz? ;-) > Moim zdaniem powinien być tam zakaz ich > używania w określonych godzinach tak samo jak spychaczy, ciągników itp. > Analogicznie jak jest już powyżej dla pojazdów >16 ton. Oczywiście. I dla maluchów i tico itp. (zakładam, że Twój wóz nie jest nawet podobny do nich). > Rowerem bardzo lubię jeździć, ale raczej po lesie. Nie każdy się tak ogranicza :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 05.03.07, 11:56 > Dołączając się nieco do głosu prosiłbym o nie blokowanie pasa ruchu Puławskiej > w > godzinach szczytu za pomocą rowerów. no i się wydało przyznaję się bez bicia to przez tych wrednych rowerzystów cały czas Puławska się korkuje;) >Moim zdaniem powinien być tam zakaz ich > używania w określonych godzinach Moim zdaniem jako że Puławska jest ciągiem komunikacyjnym to powinna tam być wyznaczona ścieżka rowerowa oraz (uwaga!) buspas a "blachosmrody" niech jeżdżą jednym pasem jak Kuba bogu tak bóg Kubie;) Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 05.03.07, 12:40 jacekglm napisał: > a "blachosmrody" niech jeżdżą jednym pasem juz za chwileczke juz za momencik ... ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 05.03.07, 12:04 kradam napisał: > Dołączając się nieco do głosu prosiłbym o nie blokowanie pasa ruchu Puławskiej > w > godzinach szczytu za pomocą rowerów. Moim zdaniem powinien być tam zakaz ich > używania w określonych godzinach tak samo jak spychaczy, ciągników itp. > Analogicznie jak jest już powyżej dla pojazdów >16 ton. > Rowerem bardzo lubię jeździć, ale raczej po lesie. hu. innymi rowerami się poruszamy chyba. w życiu nie przyszłoby mi do głowy porównanie roweru do spychacza :D Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 05.03.07, 11:43 doskonale Cię rozumiem i zdaję sobie sprawę że nie da się ot tak przesiąść na rower...sam miałem do pracy ponad 25 km:) ale czasami warto "spróbować nowego" > Gdyby tak tą trasą kolejki siekierkowskiej ktoś mądry uruchomił połączenie... > ale chyba to nie realne (chociaż jak miło jest pomarzyć)... nie od dziś wiadomo że były takie plany realne jest jak najbardziej,pod warunkiem że ktoś się zechce za to wziąć Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 05.03.07, 11:56 jacekglm napisał: > doskonale Cię rozumiem i zdaję sobie sprawę że nie da się ot tak przesiąść na > rower...sam miałem do pracy ponad 25 km:) > > ale czasami warto "spróbować nowego" Inna sprawa że ja zwyczajnie miałabym stracha jeździc rowerem Puławską. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 05.03.07, 12:00 no ale kto Ci każe jechać Puławską?? jedziesz przez Józefosław,Las Kabacki do metra i dalej już metrem i w ten sposób z 25 km do centrum robi się tylko 10 km przez osiedle i las... Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 05.03.07, 12:30 o ile problem trasy przestaje byc problemem, o tyle nie wyobrażam sobie jazdy na rowerze w pantoflach i spodnicy. Pewnie to wygląda jak szukanie wymówek, ale niestety pewne przeszkody sa dla mnie nie do przeskoczenia. Jacek idealna sprawa jeśli mogłabym dojeżdzac sobie rowerem do pracy, ale niestety rzeczywistośc jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 05.03.07, 13:56 wiem ,wiem to czy możesz sobie pozwolić na taki środek transportu niestety zależy od charaktery pracy a ja właśnie montowałem w pracy stojak na rowery firma wydała 400zł aby pracowników zachęcić do przyjeżdżania rowerem do pracy :] Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 05.03.07, 14:37 jacekglm napisał: a ja właśnie montowałem w pracy stojak na rowery > firma wydała 400zł aby pracowników zachęcić do przyjeżdżania rowerem do pracy : gratuluje szefostwa :) mój szef chyba juz nie pamieta jak rower wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: remont Puławskiej 08.03.07, 00:18 jacekglm napisał: > to czy możesz sobie pozwolić na taki środek transportu niestety zależy od > charaktery pracy niekoniecznie.. > a ja właśnie montowałem w pracy stojak na rowery > firma wydała 400zł aby pracowników zachęcić do przyjeżdżania rowerem do pracy u mnie tez stoi ;-) ale przecież to piaseczno a nie warszawa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: remont Puławskiej 08.03.07, 00:15 teqilaa napisała: > Jacek idealna sprawa jeśli mogłabym dojeżdzac sobie rowerem do pracy, ale > niestety rzeczywistośc jest inna. rzeczywistość jest tak jaką sami ją tworzymy.. Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 08.03.07, 11:15 schwinn1 napisała: rzeczywistość jest tak jaką sami ją tworzymy.. i dlatego trzeba brac odpowiedzialnosc za to co się tworzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ramen Re: remont Puławskiej 05.03.07, 18:34 Przez Józefosław? A którędy? Julianowską? Dziura na dziurze, pobocza niet, tiry .... Wilanowską? Droga nieco równiejsza - więc frustraci szybciej jeżdżą - tak, czy tak ostatni kawałek po polnej drodze pełnej dziur .... To jest dopiero sport dla ludzi szukających mocnych wrażeń - Puławska już chyba bezpieczniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
lapytelsion Re: remont Puławskiej 12.03.07, 19:22 Witam Gdzie zostawiasz rower przy stacji Kabaty? Czy jest tam coś w rodzaju parkingu dla rowerów czy po prostu przypinasz gdzie popadnie... ? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 12.03.07, 20:35 lapytelsion napisał: > Witam > > Gdzie zostawiasz rower przy stacji Kabaty? Czy jest tam coś w rodzaju parkingu > dla rowerów czy po prostu przypinasz gdzie popadnie... ? > > Z góry dziękuję za odpowiedź ja to bym pojechał do pracy ostatecznie można pojechać metrem z rowerem-tylko trzeba pamiętać że trzeba jechać na końcu lub początku składu najbliższy parking typu ride&park będzie na Metro Wilanowska(nie liczę tego w Piasecznie przy dworcu pkp) Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: remont Puławskiej 08.03.07, 00:23 teqilaa napisała: > Inna sprawa że ja zwyczajnie miałabym stracha jeździc rowerem Puławską. eee tam, nie ma się czego bać ;-P to bardzo bezpieczna ulica.. to że czasem jakiś tir podjedzie bliżej brzegu jezdni nic nie znaczy.. najlepiej nie jechać przy samej krawędzi tylko bliżej środka ;-) ale bez przesady.. autobusy zachowują sie w miarę ok. dasz radę.. poza tym od pewnego momentu jest chodnik i mozna nim jechac.. jechałam sobie nim spokojnie i wolno na miejskim rowerze.. do natolina to jakies 45 minut.. bez spocenia się.. jacku, przez kabaty jest przyjemniej ale puławska szybciej.. Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 08.03.07, 10:38 schwinn1 napisała: jechałam sobie nim spokojnie i wolno na miejskim rowerze.. d > o > natolina to jakies 45 minut.. bez spocenia się.. Shwinn masz dobra kondycje, dla mnie przejechanie z Piaseczna do Chojnowa w ostatnie wakacje było niezłym wyczynem, moze upadku nie zaliczyłam ale zmęczona byłam. Dlatego narazie nie widze się jezdzącej na rowerze do pracy w Warszawie. O ile wszystkie inne przeszkody można jakos pokonac o tyle kondycji nie złapie nagle od samych chęci. Stopniowo zaczynam pracować nad swoją kondycją. Niewykluczone że za jakiś czas przesiąde sie na rower. Narazie rozważam opcje pociąg :) Odpowiedz Link Zgłoś
st.elton Re: remont Puławskiej 04.03.07, 21:34 Dobry pomysł z tym rowerem, zwłaszcza w zimie i dodatkowo kiedy trzeba odwieźć dzieci do szkoły ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ad_tw Re: remont Puławskiej 04.03.07, 23:59 A ja zmierzam jeździć rowerem do pracy! I nawet mam fotelik dla dziecka! No ale pracuję w Starej Iwicznej i mam tylko 4km. Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 05.03.07, 11:49 Ja najchetniej to bym na piechote chodziła do pracy :) Niestety rower w moim przypadku odpada, charakter mojej pracy oraz charakter mojego szefa wymaga ode mnie określonego ubioru i wyglądu w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kapelanawesela Re: remont Puławskiej 05.03.07, 13:28 To jest tzw. wygodnictwo - wiem bo sam tak miałem, ale przezwyciężyłem lenia. Ubranie biurowe można przecież zostawić w pracy na wieszaku (jedziesz w dresie, w pracy w łazience się przebierasz i bierzesz szybki prysznic). Ot i cała filozofia. Ja w tamtym roku pół sezonu tak przejeździłem. pozdrawiam cyklistów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 05.03.07, 13:36 Jak mam dostarczyć ubranie? cały tydzień mam w jednej bluzce chodzić? nie wyobrażam sobie też żebym chodziła potem cały dzien w tej samej bluzce w której spociłam sie na rowerze. Tymbardziej że nie mam możliwości odświezenia sie pod prysznicem w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 05.03.07, 15:25 a ten szybki prysznic w łazience w pracy to niby jak? do umywalki mam wejść czy do sedesu? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 05.03.07, 15:27 i niech mi nikt nie nazwie prysznica w sedesie wygodnictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 05.03.07, 15:57 U mnie w firmie prysznic jest tylko w damskiej łazience... czy to nie jest dyskryminacja? Ja miałem taki plan: rowerem przez las kabacki do pracy (praca na Kabatach), później pod prysznic na basenie, na basen, pod prysznic i do pracy. Tylko aby zrealizować ten plan musiałbym wyjeżdżać z domu o 6:00, a nie wstanę o 5:00 bo to jest środek nocy, a po drugie plecak z laptopem strasznie mi plecy obija gdy jadę na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 05.03.07, 16:04 może nie tyle dyskryminacja co dyskretne zaproszenie ;))))) i tylko dlaczego na hasło "Remont Puławskiej" przychodzi mi na myśl słynny opis dojazdu do pracy z któregoś filmu Barei? Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 05.03.07, 16:14 misiania napisała: > może nie tyle dyskryminacja co dyskretne zaproszenie ;))))) Chyba nie będę sprawdzał czy masz rację:) > i tylko dlaczego na hasło "Remont Puławskiej" przychodzi mi na myśl słynny opis > > dojazdu do pracy z któregoś filmu Barei? "- Ja, to proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano, za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony. Bo golę się wieczorem,śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę. - No, ubierasz się pan. - W płaszcz, jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? - A fakt. - Do PKS mam 5 kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS. - I zdążasz pan? - Nie... ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka... i potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w Elektryczny do stadionu. A potem to już mam z górki. Bo tak. W 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, znaczy w robocie i jest za piętnaście siódma to jeszcze mam kwadrans to sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu... I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać." Cytat z filmu " Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?" Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 05.03.07, 16:16 o tototo :))) jakbym siebie widziała za jakiś miesiąc. kurczę, o krótki kurs golenia poproszę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
merlin_1975 Re: remont Puławskiej 05.03.07, 16:38 > jakbym siebie widziała za jakiś miesiąc. kurczę, o krótki kurs golenia > poproszę :)))) Kup elektryczną i spokojnie się zdążysz nauczyć w drodze do pracy golić :-). Jeszcze pewnie gazetę przeczytasz, zapłacisz rachunki itp. :-) Jak lubisz haftować to myślę, że rozrywka w sam raz na te 2,5 godziny do centrum :-). Śmiejmy się póki możemy, za miesiąc już się nie pośmiejemy (ja nie muszę jeździć codziennie, za to żonka niestety tak :-( ) . Rozwiązaniem byłaby komunikacja kolejowa, autobusowa w większej ilości i docierająca wszędzie, ale chyba nikt o tym nie pomyślał, a teraz to już pewnie za późno. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 05.03.07, 16:50 autobusowa to raczej nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 05.03.07, 18:36 jak to nikt nie pomyślał? może pociągi pozostawiają wiele do życzenia, ale Ikarusy też... jak ktoś jedzie do centrum to PKP zaprasza. gorzej jak ktoś pracuje w Wilanowie albo na Ursynowie. albo jak ktoś mieszka między Piasecznem a Auchan :/ ale kochani, jakby wszyscy Ci ktorym pociąg w miarę pasuje z niego skorzystali, a Ci którzy mogą jeździć rowerem do pracy lub szkoły to zrobili, to remont Puławskiej całej reszcie nie sprawiałby problemu raczej. ale takie rzeczy to tylko w Erze :( Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 05.03.07, 21:18 otóż to lepiej i wygodniej jechać samochodem niż poświęcić się trochę i pojechać komunikacją:/ typowe myślenie... Odpowiedz Link Zgłoś
merlin_1975 Re: remont Puławskiej 05.03.07, 23:48 > otóż to > lepiej i wygodniej jechać samochodem niż poświęcić się trochę i pojechać > komunikacją:/ > typowe myślenie... No niestety to poświęcenie nie jest takie proste. Ja nie pracuję w Warszawie, jak muszę jechać to przeważnie załatwiam kilka spraw w różnych dzielnicach (dzisiaj np. centrum, bielany a na koniec otwock). Jeślibym chciał to robić przy pomocy komunikacji ogólnie dostępnej straciłbym cały dzień, a samochodem jest szybciej (zdecydowanie). Jeślibym z kolei jeździł codziennie np. na 8 i miał wracać po 16 i jeszcze dodatkowo firma byłaby w okolicach kolei to bez zastanowienia jeździłbym pociągiem, zresztą teraz też jak tylko mogę to tak robię :-), mimo tego jak one wyglądają i jaki komfort podróżowania zapewniają. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
owrank drugą Japonię już mamy :) 06.03.07, 09:37 >> mimo tego jak one wyglądają a jak wyglądają ? jakoś inaczej niż przeciętne pociągi podmiejskie w Europie ? >> i jaki komfort podróżowania zapewniają. zapach a'la paryskie metro lub paryska kolejka podmiejska RER a ścisk z reguły w normie a tylko czasami jak w tokijskim metrze :) czyli jak to nam obiecywał pewien Pan w tym temacie druga Japonię już mamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
merlin_1975 Re: remont Puławskiej 05.03.07, 23:52 misiania napisała: > autobusowa to raczej nie bardzo... Wiesz, chodziło mi o taką autobusową wożącą ludzi np. do kolei, z różnych takich miejsc w okolicach skąd jest ciężko dojść. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 06.03.07, 00:03 709 jeździ. i 727 z Głoskowa. no tak, Ty nie możesz, ale ktoś tam by mógł. jak ktoś i tak jezdzi autobusem to jego sprawa bo przecież i tak ten autobus bedzie jezdził (ale pewnie właśnie ci się przesiądą do PKP). ale ile osób dojezdza samochodem do pracy/szkoły, a potem wraca do domu (nie jezdzi cały dzień po Wwie)? i oni mogliby odkorkować Puławską. ale co tam. ja się mimo wszystko bardzo cieszę z tego remontu. w końcu to nie cały rok (no... później dalej). Odpowiedz Link Zgłoś
krzzaw Re: remont Puławskiej 06.03.07, 14:14 > ale ile osób dojezdza > samochodem do pracy/szkoły, a potem wraca do domu (nie jezdzi cały dzień po > Wwie)? i oni mogliby odkorkować Puławską. Należy też odwrócić pytanie? Ile osób jeździ samochodem, bo nie ma autobusu, albo ma go rzadko? Przykład: Julianów, os. Julianka, cały teren na wschód od Julianowskiej na północ od Przesmyckiego.... A na obszarze Przesmyckiego-Geodetów TO TEŻ administracyjnie jest PIASECZNO... Jak nie pojedziemy autem, to potem mogą być problemy z powrotem do domu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 06.03.07, 14:17 ciekawe, którędy będą do Warszawy jeździli ludzie z Góry Kalwarii, Grójca itp. Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: remont Puławskiej 08.03.07, 00:10 teqilaa napisała: > Jak mam dostarczyć ubranie? cały tydzień mam w jednej bluzce chodzić? nie > wyobrażam sobie też żebym chodziła potem cały dzien w tej samej bluzce w > której > spociłam sie na rowerze. Tymbardziej że nie mam możliwości odświezenia sie pod > prysznicem w pracy. po pierwsze jedź wolno, to się nie spocisz.. po drugie ubranie możesz weźć w plecaku albo zostawiać w pracy po trzecie można się umyć i w umywalce (ale po co skoro się nie spocisz?) Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 08.03.07, 10:30 Poprosze o wrażenia osób które dojeżdzaja do Warszawy na rowerze, może sie skuszę...ile czasu Wam to zajmuje? Jesli chodzi o ciuchy w plecaku, masz sposób na to żeby sie nie gniotły? a zostawianie w pracy odpada, z powodów podanych wyżej. Dzieki Shwinn za sugestie ale żeby nawet przy spokojnej jeździe sie nie spocić to musze najpierw popracowac nad kondycją :)dlatego rower jak najbardziej ale narazie tylko po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 08.03.07, 10:38 a to już zależy gdzie masz dojechać... myślę że do Odyńca w półtorej godziny na początek się wyrobisz... ja w zeszłym roku trasę Jazgarzew-Rakowiecka robiłem w 50-60 minut,byłem szybciej niż autobusem aha-nie było mowy o tym aby jakieś 709 mnie wyprzedziło po trasie;) myślę że na początek aby się nie zniechęcić wybierz trasę przez Józefosław i "Kabacki las vegas" do metra zobaczysz że Ci się spodoba a Ci co będą stać na Puławskiej niech tylko patrzą z zazdroscią;) ja do swojej pracki ruszam już od poniedziałku-rowerowe plany pokrzyżowała mi mała choroba (zasmarkany)Jacenty Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 08.03.07, 11:10 1,5h?!!! a miało byc szybciej hahahaha Jacek ja jednak rower to narazie rekraacyjnie po pracy, a teraz to sie na PKP przerzuce :) Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: remont Puławskiej 08.03.07, 23:49 jacekglm napisał: > a to już zależy gdzie masz dojechać... > myślę że do Odyńca w półtorej godziny na początek się wyrobisz... no zależy jakim tempem ;-) myśle ze do odynca mozna w 45 minut dojechac.. moze nawet szybciej jakby nie stać na światłach ;-D > aha-nie było mowy o tym aby jakieś 709 mnie wyprzedziło po trasie;) trudno żeby w korku cię przyprzedziło ;-) > a Ci co będą stać na Puławskiej niech tylko patrzą z zazdroscią;) jak patrza z zazdością jak i nnie będa widziejc jak tequilaa jedzie przez julianów.. przeciez to nie widać tak daleko ;-P a jesli rower wam nie pasuje to moze skuter?.. co myslicie o skuterze?.. ma wiele zalet: 1/szybszy niż rower 2/szybszy niż auto w korku 3/można jechać w garniturze 4/na skuterze chyba sie nie poci 5/mniej kosztuje niż auto 6/wiatr we włosach 7/zazdrość patrzących z aut 8/... Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: remont Puławskiej 08.03.07, 00:11 jacekglm napisał: > ludzie są za bardzo wygodniccy żeby jeździć czymś takim jak komunikacja miejska > a co dopiero skuter albo rower to będzie im wygodniej siedzieć 2 godziny w aucie w korku?.. no prosze, co za wygoda.. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 06.03.07, 09:16 hyhyhy, a jak sądzicie, czy nowa nawierzchnia wyremontowanej Puławskiej będzie wyglądała tak, jak już wyremontowany odcinek od Karczunkowskiej do Poleczki? ten co to drogowcom nie przeszkadzały fatalne warunki atmosferyczne, bo ulewne deszcze miały nie mieć wpływu na jakość prac? codziennie czule myślę o tych drogowcach, gdy jadę slalomem między wyrwami. Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 06.03.07, 12:32 no ten slalom to trochę przesadzony chyba. ale...remont nawierzchni był robiony trochę z założenia prowizorycznie bo już się nie dało jeździć. a chcieli to robic w weekend tylko (a może nie mieli kasy, nie wiem). żeby to wyglądało porządnie powinni zerwać wsztystko, a nie tylko stary asfalt. coś mi się wydaje, że to z założenia ma być na jakieś 5 lat. więc nawierzchnia poszerzonej Puławskiej raczej będzie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 06.03.07, 12:52 ale ta zmieniona nawierzchnia w niczym nie wydaje się lepsza od poprzedniej. na łączach między "segmentami" kładzionego asfaltu, czyli co kilkadziesiąt metrów są wyrwy oddalone od siebie dokładnie o rozstaw kół samochodu (szczególnie na środkowym pasie). i mam wrażenie, że te wyrwy są każdego dnia większe. prawego pasa (patrząc w stronę Warszawy, mniej więcej w Pyrach) nie udało się drogowcom dopasować do środkowego. później go kładli i chyba poziomice w domu zostawili... fajny garbik im wyszedł, hehe. a dla odmiany na środku skrzyżowania przy Karczunkowskiej (w stronę Piaseczna) mamy uroczy uskok, wyznaczający granicę starej/nowej nawierzchni. i ten uskok nijak nie chce się wprasować i wyrównać. skoro nie jest lepiej, to po cholerę było wydawać kasę na remont? Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 06.03.07, 19:55 o nie nie kochana. nie mogę się zgodzić. przez rok przechodziłam przez przejscie dla pieszych przy Poleczki i musiałam być bardzo uważna, żeby nie potknąć się o koleiny. jezdzac tamtedy samochodem nie byłam świadoma, że to wygląda tak dramatycznie. po remoncie było równo. więc jest lepiej. a po co? nie dało się jeździć, wszyscy widzieliśmy co się działo na Puławskiej podczas remontu w weekend, zeby to zrobić porządnie, remont musiałby trwać jakieś 2 tygodnie. a obiło mi się o uszy (niestety tylko obiło), że jest w planach Puławska II (od Złotokłosu do Okęcia czy jakoś tak). jeżeli to prawda to w momencie kiedy nowa nawierzchnia będzie gorsza od poprzedniej, będzie można zrobić objazd lepszy niz to co nas czeka teraz. a przynajmniej tak to sobie tłumaczę :D Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 07.03.07, 09:07 a ja sobie dzisiaj, jadąc do pracy, specjalnie oglądałam tę nową nawierzchnię. o matko sałatko! nie wiem dlaczego, ale wykonawcy chyba nie lubiili Pyr. może nie jadają ziemniaków alboco, ale bardzo się znęcali nad tamtejszym odcinkiem. co i rusz wielki placek asfaltu, którym coś łatali albo wyrównywali (hehe, naprawianie usterek już w trakcie remontu - to się chwali, ale dlaczego tę łataninę widać?). fascynujące są kształty tych placków - okrągławe, podłużne, z zakrętami... o wyrwach już pisałam (ta najpiękniejsza jest naprzeciwko kościoła), w jednym miejscu już musieli frezować. boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 07.03.07, 11:12 zaraz misiania, gdzie jeździsz do pracy? do Warszawy czy do Piaseczna? bo w stronę Warszawy remontowali dopiero od Kajakowej, więc Pyry są nietknięte (chyba). no chyba, że jeździsz do Piaseczna to co innego... :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 07.03.07, 11:47 ale masz rację, oplułam wykonawców bez powodu, hau hau hau, odszczekuję natychmiast. tam owszem Puławska była prawie nieczynna ale z racji korka-gigant przed Kajakową, a nie remontu. to dlatego nie widać różnicy :)) a ten garb na środkowym pasie, równolegle do prawego pasa to faktycznie od Kajakowej się zaczyna, czyli tam, gdzie remontowali. i dlatego jest wyfrezowane skrzyżowanie - pewno się rozpędzili trochę nie w tę stronę, co trzeba :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 07.03.07, 17:42 misiania napisała: > w obie strony jeżdżę :))) no tego to się akurat domyśliłam :D :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacpiw27 Re: remont Puławskiej 15.03.07, 10:43 Remont w strone Warszawy jest wykonany od Kajakowej do Poleczki, w strone Piaseczna od Poleczki do Karczunkowskiej (to czuc jak sie wjezdza nie nieremontowany kawalek Pulawskiej). A z tym slalomem pomiedzy wyrwami to przesadzasz albo masz slaba pamiec jak to wygladalo wczesniej. Nie mowie ze zrobili droge trwala na wiele lat ale szybko przeprowadzony remont (zauwaz ze remontowali w weekendy, zatem rozsadznie bo nie powodowali korkow w dni kiedy najwiecej aut zmierza do/z Warszawy). I teraz, pomimo tego "szybkiego" remontu Pulawska na tym odcinku naprawde jest jedna z lepszych drog w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 planowane objazdy... 07.03.07, 15:49 pozwole sobie wkleic tutaj info Kasztannowej15 z forum Jozefoslawia.. Bo mi sie wlos na lepetynie jezy... Witajcie, rozmawiałem z Fal-brukiem - szykuje sie niezła draka z dojazdem! 1. sa plany aby zamknąć cała ul. Geodetów - ruch puscicc Energetyczną 2. remont szacują na do dnia 31.9.br 3. remont rusza ok 20 marca 4. poprawi sie wjazd na ul. Puławską i zjazd z ul Puławskiej (mają być po 2 pasy) 5. estakada do Auchana ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: planowane objazdy... 07.03.07, 15:57 co nas nie zabije to nas wzmocni, zauważam melancholijnie w didaskaliach... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: planowane objazdy... 07.03.07, 16:10 a może rozejrzeć się za jakimś squatem w wawie? Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: planowane objazdy... 07.03.07, 17:41 no proszę a na stronie GDDKiA (czy jak to tam się nazywa) jest jak wół napisane, że remont trwa do 15 grudnia. to raczej bardziej prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: planowane objazdy... 08.03.07, 10:38 yhy, czyli ciekawe kiedy się skończy naprawdę... :( Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: planowane objazdy... 08.03.07, 10:53 Ufffff Pomóżcie mi znalezć jakąś alternatywną trasę na lotnisko. Codziennie muszę tam śmigać o różnych porach. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: planowane objazdy... 08.03.07, 10:56 > Pomóżcie mi znalezć jakąś alternatywną trasę na lotnisko. Codziennie muszę tam > śmigać o różnych porach. Pociąg odpada? Ze stacji Okęcie jest tam 10 minut piechotą i prawie cały czas chodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: planowane objazdy... 08.03.07, 11:13 Pociąg na lotnisko (do Warszawa Okęcie) jest dobrym rozwiązaniem, później do terminalu też nie jest daleko, ale nie zawsze jest to bezpieczna droga. Okolica jest raczej odludna, jest tam trochę zarośli i opuszczonych budowli. Byłem tam kilka razy w nocy (mam fioła na punkcie samolotów) samochodem, ale nie wiem czy wybrałbym się tam na piechotę. Myniek1 jest kobietą, pewnie atrakcyjną (nie pytajcie skąd taki wniosek) i dlatego ja odradzam Jej ten sposób dojazdu do/z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: planowane objazdy... 13.03.07, 13:19 W mundurze stewardessy, z walizką, na obcasach, pociąg odpada - podobnie jak wszelkie skróty piesze. Ale dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: planowane objazdy... 13.03.07, 13:28 eee spoko, czasem strażnicy graniczni z psem jeżdzą na okęcie, celnicy też. w. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: planowane objazdy... 13.03.07, 13:49 myniek1 jedziesz w piatek 23 ? :D załóż adidasy, potem sobie zmienisz na szpile :P Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: planowane objazdy... 08.03.07, 11:12 myniek1 napisała: > Ufffff > > Pomóżcie mi znalezć jakąś alternatywną trasę na lotnisko. Codziennie muszę tam > śmigać o różnych porach. wyjazd z Piaseczna na Magdalenkę,na światłach przed Lesznowolą w prawo,za Zgorzałą w lewo na Raszyn potem "skrótem"* koło Cargo i jesteś na Okęciu:) *skrót nieprzejezdny po dużych opadach:( Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: planowane objazdy... 08.03.07, 11:18 > potem "skrótem"* koło Cargo i jesteś na Okęciu:) > > *skrót nieprzejezdny po dużych opadach:( Skrót dla osób którym nie zależy na zawieszeniu swojego samochodu:) Ja kiedyś przedzierałem się drogą do Cargo wzdłuż torów zimą... było wesoło, ale samochód służbowy wszędzie wjedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: planowane objazdy... 08.03.07, 11:44 jacekglm napisał: > myniek1 napisała: > > > Ufffff > > > > Pomóżcie mi znalezć jakąś alternatywną trasę na lotnisko. Codziennie musz > ę tam > > śmigać o różnych porach. > > wyjazd z Piaseczna na Magdalenkę,na światłach przed Lesznowolą w prawo,za > Zgorzałą w lewo na Raszyn > > potem "skrótem"* koło Cargo i jesteś na Okęciu:) > > *skrót nieprzejezdny po dużych opadach:( skrót, który wszyscy znają i z którego będą korzystać jak będzie remont :P oprócz pociągów i jednośladowców nie ma alternatywy bezkorkowej :/ niestety... a co do Okęcia, to fakt, nie jest to najbezpeczniejsza okolica... jak ktoś nie będzie korzystał z pociągu albo z roweru to czas najwyższy pogodzić się ze staniem w korkach i już. coś za coś :) Odpowiedz Link Zgłoś
amamutek Re: remont Puławskiej 09.03.07, 14:41 ten remont szykuje naprawde niezły ubaw. Super za rady jedź rowerem z dzieckiem w koszyku. I to odkrywcze proponowanie przejazdu przez Józefosław z pewnością nikt nie zna tego skrótu i napewno nie będzie tam korka. PO za tym to arteria 3 pasmowa, więc pełny konfort jazdy. Szkoda, że nie zaczną remontu w maj-czerwiec zawsze to to już trochę ludzi na urlopy się wybierze i łatwiej będzie przejechać. Czy jest już podany oficjalny 100% termin rozpoczęcia prac ? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: remont Puławskiej 09.03.07, 15:53 W temacie remntu Puławskiej (tylko nieco inny fragment): www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_070309/warszawa_a_10.html Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: remont Puławskiej 09.03.07, 17:21 nic tylko przyjdzie latać się nauczyć ... może należy pomyśleć o balonie, motolotni, może kolejne linowej, bo łatwo do Warszawy się nie dostaniemy ... Jestem załamana na Ursynów jadę z domu ok 30-40 min a przy tym co nas czeka nawet nie chce myśleć ... Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: remont Puławskiej 12.03.07, 00:24 podobno remont zaczyna sie jutro czy cos o tym wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 12.03.07, 00:27 myslalm ze dopiero za tydzien?! nie jestem jeszcze na to gotowa psychicznie! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 12.03.07, 08:59 jak na dość bliski termin rozpoczęcia remontu zauważam niewiele ruchu w okolicach Puławskiej. żadnych panów mierniczych, żadnego nadjeżdżającego sprzętu, żadnych tablic informujących, że od tego do tego dnia planowany jest remont i zalecany objazd... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 12.03.07, 09:02 misiania napisała: > żadnych tablic informujących, że od tego do tego dnia planowany jest > remont i zalecany objazd... bo te tablice to już w Górze postawili co by jakiś zabłąkany wędrowiec omijał Piaseczno szerokim łukiem ;P nam tablice zbyteczne-będzie masakra jak nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 12.03.07, 10:36 o matko, to może na tych tablicach są jakieś daty? data rozpoczęcia remontu dla naprzykładu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 12.03.07, 08:59 i jak się dziś jechało? jak dojeżdżałem o siódmej do Energetycznej to koreczek był spory zauważyłem jedną rzecz:dużo samochodów jeździ Wilanowską w kierunku Kabackiego,po czym skręca w lewo w taki asfalcik pewnie jakiś skrót wada jest jedna:doły na końcu Wilanowskiej niesamowite:/ Odpowiedz Link Zgłoś
amamutek Re: remont Puławskiej 12.03.07, 09:44 pewnie ten skrócik będzie głowną trasą dojazdowa do Warszawy albo też przedzieranie się przez Konstancin. Chyba trzeba będzie o 5 wstawać, żeby na 8 do Warszawy dojechać. Poprostu dramat ... Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 12.03.07, 10:34 jacekglm napisał: zauważyłem jedną rzecz:dużo samochodów jeździ Wilanowską w kierunku > Kabackiego,po czym skręca w lewo w taki asfalcik > pewnie jakiś skrót > wada jest jedna:doły na końcu Wilanowskiej niesamowite:/ a bo to jest skrót ktorym mozna dostac sie na ursynów:) Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: remont Puławskiej 12.03.07, 09:51 > słyszałam, że od 1 marca będzie jeden pas ruchu, ma być remont, czy ktoś wie > coś więcej? Dziś jest już 12, a remont jeszcze nie wystartował. Za to gdzieś w okolicach "Sokółki" były 4 radiowozy i szalona blond policjantka biegająca po 3 pasach wszerz i patrząca kierowcom prosto w oczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 12.03.07, 10:14 to by wyjaśniało czemu taki korek ja dziś do Wilanowa tylko 45 minut śmigałem i to tempem rekraacyjnym co by się nie spocić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 12.03.07, 10:41 ten dzisiejszy korek nie był wcale jakiś niezwykły. ot, przeciętny, poniedziałkowy powiedziałabym. a ci policjanci poganiali kierowców, żeby szybciej przejeżdżali, nie gapiąc się na samochody po kolizji. no to chyba dobrze robili. Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 12.03.07, 10:41 kradam napisał: > Za to gdzieś w okolicach "Sokółki" były 4 radiowozy i szalona blond policjantka > biegająca po 3 pasach wszerz i patrząca kierowcom prosto w oczy :-) blondi jak blondi ale młody plicjant z lizakiem w ręku, bliżej barierki...az mialm ochote zatrzymac sie do kontroli ;)))) ps. a tak wogole to co sie stalo? wygladalo na zwykla stluczke, ale te 4 radiowozy? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 12.03.07, 10:44 hyhy, ja jechałam tradycyjnie środkowym pasem, miałam pana policjana po lewej a panią blondpolicjantkę po prawej :)) (szczerze mówiąc myślałam, że to ta akcja policyjna, co to wyłapują losowo kierowców i każą im dmuchać w baloniki w poniedziałkowe poranki, dopiero potem zobaczyłam te dwa poobijane samochody) Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 12.03.07, 10:53 Ja jechałem dzisiaj wcześnie i nie miałem okazji stać w korku, a przede wszystkim nie widziałem blond policjantki... Otrzymałem odpowiedź na moją wiadomość wysłaną jakiś czas temu do UMiG. Dzisiaj na stronie UMiG powinny pojawić się różne ciekawe informacje, a może nawet coś na temat remontu Puławskiej (o ile UMiG dostanie te informacje od inwestora czyli GDDKiA). Włączyłem sobie monitorowanie www.piaseczno.eu i czekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 12.03.07, 11:00 Misiania ja tradycyjnie lewym pasem, a blondi nawet sie mną nie zainteresowała ;) korek nie był jakis masakryczny w 40 minut dojechałam do pracy, to dobry czas :) 3fx czekamy w takim razie na wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: remont Puławskiej 12.03.07, 11:39 Hmm, nie zauważyłem, aby tam stały jakiekolwiek poobijane samochody (choć jakieś stały). Wydaje mi się, że oni kogoś szukali, może killera z Wołomina? Kacowych łapali standardowo przy szkółce. Nie wiem po co aż 4 radiowozy. A korek od tego wielce nie ucierpiał. Po minięciu policji prawie się nie zmniejszał. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 12.03.07, 12:01 jak ja jechałam (po 8-ej), to w okolicach kładki dla pieszych jeden samochód stał lekko wbity w barierkę (ciemnoszary, warszawska rejestracja) a inny (rejestracja chyba się zaczynała od C) stał na prawym poboczu. znaczy tam chyba przystanek jest, więc na chodniku w pobliżu przystanku sobie stał. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Tekila! 12.03.07, 12:10 A! wiedziałam, że coś miałam Tekili napisać odnośnie przystojnych policjantów :))) jak mi się kiedyś malucha chcieli ukraść (nie ukradli, niedojdy jedne) to potem na piaseczyńskiej komendzie protokół spisywał obłędnie przystojny pan policjant. niestety, na oko z dychę młodszy ode mnie... :((( to było jakieś 4-5 lat temu. natomiast w zeszłym roku, jak znowu miałam okoliczność z piaseczyńską policją (jako wzorowa obywatelka, nie myślcie sobie :))), to znowu protokół spisywał pan policjant o wyglądzie, który określa się powszechnie mianem ciacho. i znowu z wyglądu młodszy, szlag by to ;) a potem sprawę kontynuował inny niezwykle przystojny pan, wiekiem może i pasujący, ale niestety, brunet :))))) przypadek? tak sobie pomyślałam, że ta nasza komenda chyba specjalizuje się w urodziwych funkcjonariuszach :) Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Tekila! 12.03.07, 12:19 Policjanci mnie nie pociągają, ale jeżeli chodzi o policjantki to stację metra Wilanowska patroluje taka bardzo sympatyczna niewiasta... i wciąż mam nadzieję że sprawdzi mi dokumenty albo wlepi jakiś mały mandacik... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Tekila! 12.03.07, 12:25 może jakaś mała prowokacja? ciemne okulary, płaszcz przeciwdeszczowy z wysoko podniesionym kołnierzem, kapelusz borsalino... Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: Tekila! 12.03.07, 13:32 wiem na pewno że jeden z tych urodziwych jest zajęty ;) a zachęcam znów jak będzie rajd policji z rowerzystami (mam nadzieje ze będzie) to jacyś na pewno będą się kręcić (wogóle kręcą się osobiście na rowerach) :P a na koniec ognicho Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Misiania 12.03.07, 16:13 Widze że nasi piaseczynscy policjanci nieźle sie prezentuja. Ja tez kiedys mialam "przyjemnosc" przebywania na naszym komisariacie. Mialam wlamanie do samochodu, musialm zglosic to na policje .Pan policjant, na oko okolo 30 byl bardzo sympatyczny, pomocny, usmiechniety i przystojny a jakze! ale wtedy nie w glowie mi byly amory, wk.. bylam niemozebnie bo akurat mialm do zalatwienia mnostwo spraw i samochod byl mi bardzo potrzebny. Kiedy wyszlismy na zewnatrz by dokonac opisu pan policjant zblizyl sie do mnie i konspiracyjnym szeptem wyjeczal "rewelacyjnie pani pachnie, coz to za perfumy?" ja zdebialam! co jak co ale podrywu na komendzie sie nie spodziewlam hahahaha. Sporo lat temu to bylo, ale jak przechodze kolo komendy to smiac mi sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: remont Puławskiej 12.03.07, 13:38 ale wogóle strasznie jęczycie zamiast się cieszyć że coś się ruszyło z Puławską, trochę trzeba pocierpieć żeby było lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 12.03.07, 13:44 Wcale nie:) Ja tylko chcę wiedzieć co i kiedy będą robili, abym mógł opracować sobie dojazd do/z pracy na najbliższe trzy lata. A tak w ogóle to bardzo się cieszę że za te kilka lat będziemy mieli szeroką drogę, estakady, ronda i inne bajery:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 12.03.07, 13:57 ja tak samo jak 3fx wiedzieć bym chciała. na razie uprzedziłam w robocie, żeby nie liczyli na moją punktualność w czasie remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 12.03.07, 17:14 a ja coś słyszałam, że jest problem z rozpoczęciem, bo dostali niby wszystkie zgody, ale przez akcję z panią prezydent Wwy te zgody mogą być nie ważne! czy ma ktoś info na ten temat? bo ja to słyszałam jak ktoś tam o tym mówił, więc nie wiem czy to prawda. a nie bardzo chcę siać postrach na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
lozil Re: remont Puławskiej 12.03.07, 20:17 Chyba rozpoczęli roboty przygotowawcze w rejonie punktu początkowego - rozbijają "buty" ze słupów trajlusia. Odpowiedz Link Zgłoś
korek222 Re: remont Puławskiej 12.03.07, 20:44 Ludzie rewelacja przeczytałem wszystkie wypowiedzi i tak sobie myślę może zróbmy mały proteścik bo jak ma tak być strasznie to może lepiej tak jak jest.Poczytajcie sobie trochę o technologii przebudowy Puławskiej to może zrozumiecie ze nie jest to zwykła wylewka nowego asfaltu jedna jezdnia zostanie aż do podbudowy robiona od nowa .Narzekania żeby zaczęli w wakacje bo cześć osób pojedzie na urlop toż rozczulają mnie zupełnie estakady do Auchan muszą się przecież nie tylko wylać ale i przejść technologiczną przerwę.jeśli wiec termin robot ma być dotrzymany konsorcjum firm wykonawczych musi sprawdzić się każdego dnia .Nie zapominajmy też ze wylewanie mas bitumicznych uwaga na całej długości przebudowywanej Poławskiej o najwyższych standardach jakościowych powinno się odbywać przy maksymalnych temperaturach ,lanie poniżej 5 stopni C to po prostu fuszerka ,pozdrawiam jp Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 12.03.07, 20:46 oj Panie Januszu dadzą radę,ja w nich wierzę za późno żeby teraz zrezygnować z remontu Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: remont Puławskiej 12.03.07, 22:25 korek222 napisał: > Ludzie rewelacja przeczytałem wszystkie wypowiedzi i tak sobie myślę może zróbm > y > mały proteścik bo jak ma tak być strasznie to może lepiej tak jak > jest.Poczytajcie sobie trochę o technologii przebudowy Puławskiej to może > zrozumiecie ze nie jest to zwykła wylewka nowego asfaltu jedna jezdnia zostanie > aż do podbudowy robiona od nowa .Narzekania żeby zaczęli w wakacje bo cześć osó > b > pojedzie na urlop toż rozczulają mnie zupełnie estakady do Auchan muszą się > przecież nie tylko wylać ale i przejść technologiczną przerwę.jeśli wiec termin > robot ma być dotrzymany konsorcjum firm wykonawczych musi sprawdzić się każdego > dnia .Nie zapominajmy też ze wylewanie mas bitumicznych uwaga na całej długości > przebudowywanej Poławskiej o najwyższych standardach jakościowych powinno się > odbywać przy maksymalnych temperaturach ,lanie poniżej 5 stopni C to po prostu > fuszerka ,pozdrawiam jp alez nikt tutaj nie neguje potrzeby tej rozbudowy, nie kazdy ma wiedze z dziedziny budownicta i lepiej uswiadomic pewne sprawy a nie naskakiwac na ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 13.03.07, 07:34 Jeżeli o mnie chodzi to niech zaczynają nawet jutro!!! Chciałbym tylko o tym wiedzieć przynajmniej dzień wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 13.03.07, 07:38 3fx napisał: > Otrzymałem odpowiedź na moją wiadomość wysłaną jakiś czas temu do UMiG. Dzisiaj > > na stronie UMiG powinny pojawić się różne ciekawe informacje, a może nawet coś > na temat remontu Puławskiej (o ile UMiG dostanie te informacje od inwestora > czyli GDDKiA). Włączyłem sobie monitorowanie www.piaseczno.eu i czekam:) A mówią "nie wierz nigdy kobiecie"... Poniedziałek jakby się skończył a informacji jak nie było tak nie ma... Minus dla UMiG Piaseczno! Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 13.03.07, 07:41 Oooo... Gazeciaki mają jakieś swoje źródło informacji:) miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3982731.html Odpowiedz Link Zgłoś
bellazza Re: remont Puławskiej 13.03.07, 09:03 Jest wtorek. Dojechałem do pracy bez problemu. Chyba gazeta się pomyliła. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 13.03.07, 09:13 ??? - przeczytałeś w ogóle ten artykuł? "We wtorek wykonawca wchodzi na plac budowy. Prace zaczną się za kilka dni. Na razie będą prowadzone poza jezdniami." Odpowiedz Link Zgłoś
bellazza Re: remont Puławskiej 13.03.07, 09:15 Czytałem cały artykuł. Na trasie nie było ani jednego pojazdu budowy. Nie dostrzegłem też ani jednego robotnika. Wniosek nasuwa się sam: Prace nie zostały rozpoczęte ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bellazza Re: remont Puławskiej 13.03.07, 09:17 Znaczy się, wykonawca według mnie jeszcze nie wszedł na plac budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 13.03.07, 09:19 bo wchodzi za tydzień... remont zaczyna się 20 marca Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 13.03.07, 09:24 oni nie napisali, że od wtorku będzie paraliż, tylko : (...)We wtorek wykonawca wchodzi na plac budowy. Prace zaczną się za kilka dni. Na razie będą prowadzone poza jezdniami. (...) suuuper. nie mogłam sie doczekać :D (ale gazeta ma to do siebie, że podaje czasem nie sprawdzone informacje) Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: remont Puławskiej 13.03.07, 11:21 no a ja muszę 23 jechać do wawy na 8 :/ muszę wstać o 5-tej ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 13.03.07, 11:29 gabryella napisała: > no a ja muszę 23 jechać do wawy na 8 :/ muszę wstać o 5-tej ? jedź pociagiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: remont Puławskiej 13.03.07, 11:43 no to musze jechać najpierw do centrum, potrzebuję do ronda ONZ się dostać Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: remont Puławskiej 13.03.07, 11:55 To pociągiem najlepiej, tym przyspieszonym (6:49 chyba), który na centralnym się zatrzymuje, masz blisko do ronda ONZ na piechotkę podziwiając po drodze złote tarasy. Jakby było co podziwiać. w. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 13.03.07, 12:23 woy napisał: > To pociągiem najlepiej, tym przyspieszonym (6:49 chyba), który na centralnym > się zatrzymuje, masz blisko do ronda ONZ na piechotkę podziwiając po drodze > złote tarasy. Jakby było co podziwiać. > w. to chyba ten co wskakiwałem jak się umówiliśmy na wspólną jazdę:D Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 13.03.07, 12:22 gabryella napisała: > no to musze jechać najpierw do centrum, potrzebuję do ronda ONZ się dostać wysiadasz na stacji "Smródwmieście" i wsiadasz w każdy tram jadący w stronę Zoliborza chociaż...szybciej z buta będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Ekhm... może czas się uspokoić :) 14.03.07, 17:08 Ludzie! Tą dyskusję na prawdę trzeba uspokoić. W artykule jest wyraźnie napisane parę rzeczy, które wielu wyraźnie umykają. Między innymi, że będą się starali utrzymać DWA pasy ruchu w każdym kierunku (czyli tyle ile jest) poczas remontu, a Geodetów będzie zamknięta W PEWNYM MOMENCIE, a nie cały czas! Jak dobrze to rozegrają to najgorsze prace będa prowadzone w weekendy i wakacje. Z wypowiedzi Kolei Mazowieckich wynika, że nawet nie wiedzą czy remont utrudni na tyle by ludzie się chętnie przesiadali do PKP i myślę, że oni są bliżsi prawdy niż panikarze. Będą napewno złe momenty, ale nie aż do grudnia. I na prawdę nie ufajcie tytułom i wtrąceniom od siebie dziennikarzy. Zawsze piszą o rocznych paraliżach (przy Galerii Mokotów, Wisłostradzie, Krakowskim itp/itd), a zwykle paraliże okazują się być trochę większymi korkami, z prawdziwymi paraliżami tylko w pierwszych dniach remontu i każdego nowego etapu... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ekhm... może czas się uspokoić :) 14.03.07, 18:07 po Warszawie to sobie można pojechać inną trasą, jak nie tą uliczką to inną. z Piaseczna do Warszawy jest gorzej, polami niewygodnie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Coraz więcej motorów na Puławskiej 14.03.07, 20:21 Jechałem dzisiaj Puławską w stronę Warszawy i zauważyłem, że na tej trasie pojawiło się teraz zdecydowanie więcej motorów i skuterów ;) Sklepy z motorami zapewne przeżywają oblężenie... :) -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Coraz więcej motorów na Puławskiej 14.03.07, 20:46 to idąc tym tokiem rozumowania można powiedzieć że boom przeżywają sklepy rowerowe bo na ścieżce do Powsina tłoczno ;] po prostu sezon się zaczął:) Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Coraz więcej motorów na Puławskiej 15.03.07, 08:50 Rozpoczęli prace na poboczu Puławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: Coraz więcej motorów na Puławskiej 15.03.07, 10:34 > pojawiło się teraz zdecydowanie więcej motorów i skuterów ;) Sklepy z motorami > zapewne przeżywają oblężenie... :) Najbliższy wolny termin w serwisie Suzuki za 2 tygodnie :-). Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Mój pierwszy korek 17.03.07, 22:09 Dziś, w sobotę. Wracałam z pracy około 13stej i zakorkowało się w stronę PNA od zwęrzenia. Na wysokości komisu zablokowali 1 pas ruchu i wycinali drzewa na poboczu. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Co z tą przebudową... 26.03.07, 10:10 Czy tylko mi się wydaje czy po kilku dniach prac przy Puławskiej nagle wszystko ucichło? Jadę do pracy - nic się nie dzieje, wracam nic się nie dzieje, a postępów też jakby nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Co z tą przebudową... 26.03.07, 10:16 wczoraj wracając z Warszawy koło 22 widziałem jak panowie walecznie łatali dziury na prawym pasie na przeciwko Auchana,w kierunku Piaseczna dobrze że to robili w niedzielny wieczór,a nie w tygodniu po południu :) oczywiście łatanie tylko prowizoryczne bo niedługo będzie tam przebudowa... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Co z tą przebudową... 26.03.07, 11:15 też to widziałam. i się dziwiłam, że łatają coś tuż przed totalnym zamieszaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Co z tą przebudową... 26.03.07, 11:20 a może właśnie na tym polega to poszerzenie??/ hyhyhyhy Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Co z tą przebudową... 26.03.07, 12:06 a może chcą, żeby im było ładniej patrzeć, co zdzierają? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Co z tą przebudową... 26.03.07, 12:21 3fx napisał: > Czy tylko mi się wydaje czy po kilku dniach prac przy Puławskiej nagle wszystko > ucichło? Może stwierdzili, że nie ma sensu rozgrzebywać roboty przed świętami wielkiej nocy i tak odłożyli wszystkie prace na kwiecień. Jak tak będę przebudowywać tą drogę, to wydaje mi się, ze do końca roku 2007 na 100% się nie wyrobią i potrwa to o wiele dłużej. Obym się mylił. :) -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 26.03.07, 13:08 Moja informatorka doniosła mi że w wiadomościach Radia Złote Przeboje powiedzieli że remont Puławskiej rozpoczyna się jutro. Ciekawe gdzie to wyczytali:) Odpowiedz Link Zgłoś
korek222 Re: remont Puławskiej 26.03.07, 13:11 to tylko taka mała cisza przed burzą spokojnie będzie do Swiąt Wielkiej Nocy potem się zacznie na całego ,Dąbrowski potrafi wydusić terminy i jakość prac spokojnie pozdrawiam jp Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 26.03.07, 13:18 czy "potem" oznacza np. 10 kwietnia? mam pięć dni zaległego urlopu i zamierzam go wykorzystywać w momentach strategicznych, typu: pierwsze dni remontu. ale czy na pewno robotnicy tuż po lanym poniedziałku rzucą się na Puławską? może jednak 11-go? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek441 Re: remont Puławskiej 05.04.07, 11:02 żeby Puławska wyglądała tak jak dzisiaj rano - żyć nie umierać i tylko kupować większe i szybsze bryki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 05.04.07, 11:17 bolek441 napisał: > żeby Puławska wyglądała tak jak dzisiaj rano - żyć nie umierać i tylko kupować > większe i szybsze bryki Faktycznie dzisiaj rano na Puławskiej było przepięknie :) Co sprawiło, że przejazd dzisiaj był tak dobry? Zna ktoś przyczyny? -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
bolek441 Re: remont Puławskiej 05.04.07, 11:20 > Faktycznie dzisiaj rano na Puławskiej było przepięknie :) Co sprawiło, że > przejazd dzisiaj był tak dobry? Zna ktoś przyczyny? jak to co?:-) warszawiacy (i okolice) wyjeżdzają na święta w swoje rodzinne strony:-) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 05.04.07, 13:31 z Piaseczna na Mokotów jechałam AŻ pół godziny, bo musiałam po drodze zatankować :))) ale koleżanka z Kabat jechała koło godziny, spóźniła się i mówiła o gigantycznym korku (ona autobusami jeździ, nie metrem). Odpowiedz Link Zgłoś
bellazza Re: remont Puławskiej 05.04.07, 11:58 I chyba dzieciaki mają już wolne z okazji świąt Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: remont Puławskiej 06.04.07, 22:22 Jeśli ktoś był tak sprytny jak ja i myślał sobie, że zignoruje remont Puławskiej jeżdżąc przynajmniej do pracy PKP, to chciałem uprzejmie poinformować, że od czerwca może mieć z tym pewne problemy. Więcej szczegółów w Kurierze Południowym. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 06.04.07, 22:46 Nie za wiele możliwości mają osoby dojeżdżające do Warszawy. Jak się okazało w tym samym czasie kolej zapowiedziała, że rozpoczyna przebudowę linii kolejowej i jeden tor do stolicy zostanie wyłączony z ruchu. Na ile: od czerwca do grudnia... Ci do dojeżdżają do stolicy, niech na święta porządnie się zrelaksują, bo potem będzie sporo stresujących chwil... -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 06.04.07, 23:02 nie wszyscy czytają KP więc małe streszczenie: -po świętach rusza na dobre przebudowa Puławskiej pomiędzy Energetyczną a granicą miasta -nici z alternatywy jaką miała być kolej-oni też będą prowadzić swój remont,wyłączając z ruchu jeden tor na Okęciu -Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad nie ma koncepcji na zastępczą organizację ruchu(sic!) -burmistrz zasugerował budowę zastępczej jezdni wzdłuż Puławskiej(GDDKiA ma to rozważyć) mocno skróciłem ale chyba najważniejsze rzeczy są ;) ogólnie za ciekawie się to nie zapowiada jak by co codziennie jeżdżę rowerem ok.7.30 przez Piaseczno,Józefosław,Las Kabacki do metra więc miło będzie jak ktoś zechce dołączyć...mogę służyć za przewodnika;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 07.04.07, 00:42 jacekglm napisał: > mocno skróciłem ale chyba najważniejsze rzeczy są ;) Ci którzy chcą zapoznać się z szerszym streszczeniem dość obszernego artykułu z Kuriera Południowego, zapraszam do przeczytania: www.powiat-piaseczynski.info/informacja-problemy-komunikacyjne-na-pulawskiej-juz-wkrotce,196.html Nie zazdroszczę tym, którzy będą zmagać się z trudem rozbudowy ulicy Puławskiej i staniem w korku. -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
andre1973 Re: remont Puławskiej 07.04.07, 18:35 NAMAWIAM DO ŁĄCZENIA SIE W DOJAZDACH I POWROTACH, NA POCZĄTKU PAŹDZIERNIKA OGŁASZAŁEM ZE CHĘTNIE ZABIORĘ KOGOŚ DO WARSZAWY I Z POWROTEM , ZGŁOSIŁA SIE JEDNA OSOBA I OD PAZDZIERNIKA JEŹDZIMY RAZEM, JEDNAK SIE DA, A JA CIĄGLE MA 2 WOLNE MIEJSCA. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 07.04.07, 18:56 Przeczytajcie sobie to: www.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=216&Itemid=77&lang=polish Odpowiedz Link Zgłoś
andre1973 Re: remont Puławskiej 07.04.07, 20:11 A tak swoją drogą ciekawe czy prace będą trwały 8 godzin dziennie czy przynajmniej 16 a moze w co szczerze nie wierze 24 h / na dobę, jak na razie widać ze panowie nie lubią pracować dłużej niż 8 h. Wobec tego mam wniosek racjonalizatorski w dwóch wariantach: 1 jeśli już maja pracować tylko 8 h to niech to robią od 22 do 6 rano i wszyscy będą szczęśliwi. Najlepsze sa najprostsze rozwiązania. 2 Praca przez 24 h skróciła by czas piekielnych korków z planowanych 9 miesiecy do 3 miesięcy, a to można by oblecieć w 2 miesiące wakacji + miesiąc przed lub po wakacjach. Co wy na to? Najlepsze sa najprostsze rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 07.04.07, 20:58 kiedyś czytałam o remoncie bardzo dużej ulicy, w Nowym Jorku bodajże. miasto zaproponowało taki układ wykonawcy: zakończenie prac w ustalonym terminie = wypłata ustalonej kwoty. za każdy dzień krócej = dodatkowe pieniądze. nie jestem w stanie sobie przypomnieć, jakiego wykonawca dostał przyśpieszenia, ale tempo prac było oszałamiające, zamiast tygodni były to dni. co stosownym czynnikom poddaję pod rozwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 07.04.07, 21:01 a można też nie marchewką tylko kijem www.wprost.pl/ar/?O=10862 Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: remont Puławskiej 07.04.07, 22:40 > a można też nie marchewką tylko kijem To są standardowe pojęcia w teorii zarządzania projektami. Tylko, że trzeba byłoby wszystko zacząć od projektu. A jak znam życie, to tak nie było i teraz mamy to co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 07.04.07, 21:08 andre1973 napisał: > jeśli już maja pracować tylko 8 h to niech to robią od 22 do 6 rano i > wszyscy będą szczęśliwi. Najlepsze są najprostsze rozwiązania. Patrząc na czas wykonywania remontu na odcinku: 1,9 km (Puławska do Energetycznej) -> 8 miesięcy (kwiecień – grudzień), to chyba naprawdę oni będą pracować tylko po 8h. Rozwiązanie, które podałeś byłoby idealnym rozwiązaniem problemów komunikacyjnych na Puławskiej w ciągu dnia, kiedy natężenie ruchu jest największe. Tylko, kto (myślę o osobach remontujących drogę) chciałby przez 8 miesięcy pracować tylko w nocy? Oceniając czas, jaki potrzebują drogowcy na remont 1,9 km, zastanawiam się ile będą potrzebowali na wyremontowanie planowanego odcinka drogi w drugim etapie remontu: na odcinku od Piaseczna (ul. Energetyczna) do Góry Kalwarii, który jest długości: 13,8 km??? Porównując długości, to chyba będą na to potrzebowali około 5 lat, bo będzie na tej drodze trochę skrzyżowań! Niezła perspektywa przed nami :) -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: remont Puławskiej 17.04.07, 19:02 > jak by co codziennie jeżdżę rowerem ok.7.30 przez Piaseczno,Józefosław,Las > Kabacki do metra więc miło będzie jak ktoś zechce dołączyć...mogę służyć za > przewodnika;) A ja kurde dziś pobłądziłem w Lesie Kabackim i wyjechałem na jakieś pole. Nadrobiłem ze dwa kilometry. :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 17.04.07, 19:15 jak coś mogę doradzić to polecam trzymać się zielonego szlaku rowerowego,potem w pewnym miejscu jest drogowskaz do metra-tam trzeba odbić w lewo ja kiedyś wracając z Warszawy chciałem oszczędzić na lampce i jechałem na czuja zdziwiłem się jak po dłuższej jeździe przez las zobaczyłem...ogród botaniczny zupełnie nie ten kierunek od tamtej pory nauczyłem się już żeby jeździć jedną ścieżką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: remont Puławskiej 17.04.07, 20:36 jacekglm napisał: > jak coś mogę doradzić to polecam trzymać się zielonego szlaku rowerowego,potem > w > pewnym miejscu jest drogowskaz do metra-tam trzeba odbić w lewo > > ja kiedyś wracając z Warszawy chciałem oszczędzić na lampce i jechałem na czuja > zdziwiłem się jak po dłuższej jeździe przez las zobaczyłem...ogród botaniczny > zupełnie nie ten kierunek > od tamtej pory nauczyłem się już żeby jeździć jedną ścieżką ;) Z powrotem do Piaseczna pojechałem już bezbłędnie, chociaż z Kabat do Lasu Kabackiego jechałem po jakimś świeżo zaoranym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: remont Puławskiej 08.04.07, 09:56 Zgłaszam rewolucyjną propozycję. Gdyby okazało się, że dojazd do Warszawy trwa np. 2 godziny+ proponuję zamrozić tę inwestycję do czasu jej lepszego przygotowania, bez względu na koszty. Popierałem (i dalej popieram) tę inwestycję ale odpowiednio przygotowaną. Nie żyjemy w Rosji Sowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jazgarzew Re: remont Puławskiej 08.04.07, 10:11 a ja proponuję Ciebie zamrozić i rozmrozić w grudniu jak remont się skończy nie jest to pierwszy remont w Warszawie który powoduje paraliż komunikacyjny(Al.Jerozolimskie,Ostrobramska,Wisłostrada") więc należy zacisnąć zęby i jakoś to przetrzymać,choć wiem że ciężko może być-ba no!na pewno będzie zawsze można nie pchać się na Puławską tylko pojechać objazdem przez Konstancin lub ewentualnie Raszyn no tak,ale przecież jesteśmy mądrzejsi-jaki remont,jaki korek?ja będę jechał na około?po co? a potem płacze jeden z drugim na forum że "skandal,jechałem 2 godziny Puławską" wiesz że jest remont to po co się baranie tam pchasz? Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: remont Puławskiej 08.04.07, 10:27 Jazgarzew, coś mi się wydaje że ty nie musisz być CODZIENNIE NA 8.30 W WARSZAWIE!! Odnieś się raczej do faktu, że inwestycja jest kompletnie nie przygotowana pod względem objazdów, komunikacji zastępczej itd., a nie wymyślasz przejazdy przez Raszyn itp. Pogadamy w środę bo podobno w środę wszystko się zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
jazgarzew Re: remont Puławskiej 08.04.07, 10:41 wbrew pozorom muszę ale potrafię zacisnąć zęby i nie płakać jak to się kiepsko jeździ pracę mam odpowiedzialną i każde spóźnienie jest dla mnie nie na rękę no ale czy coś da to że będę płakał na tym forum czy na innym oczywiście inwestycja jest nie przygotowana-tu się z Tobą zgodzę w 100% ale nie oznacza to że należy z niej rezygnować bo w ten sposób to nigdy nic w tym popieprzonym kraju nie zrobimy :/ co do środy to już nie mogę się doczekać jak będę słuchał w radyjku,siedząc w pracy:Puławska stoi zakorkowana od Baniochy do Mysiadła Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: remont Puławskiej 08.04.07, 10:58 jazgarzew napisał: > wbrew pozorom muszę ale potrafię zacisnąć zęby i nie płakać jak to się kiepsko > jeździ > pracę mam odpowiedzialną i każde spóźnienie jest dla mnie nie na rękę no > ale czy coś da to że będę płakał na tym forum czy na innym Jazgarzew co ty piszesz, brak mi słów! > oznacza to że należy z niej rezygnować bo w ten sposób to nigdy nic w tym > popieprzonym kraju nie zrobimy :/ "W tym pieprzonym kraju nic nie zrobimy" jakie takie barany odpowiedzialna za tę inwestycję, których można przecież wymienić z imienia i nazwiska będą dalej na stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
jazgarzew Re: remont Puławskiej 08.04.07, 11:17 vym3 napisał: > Jazgarzew co ty piszesz, brak mi słów! przykro mi że Twój zasób słownictwa jest taki ubogi ;) > "W tym pieprzonym kraju nic nie zrobimy" jakie takie barany odpowiedzialna za > tę inwestycję, których można przecież wymienić z imienia i nazwiska będą dalej > na stanowiskach. sądzisz że postawienie ich pod ścianą i rozstrzelanie coś da? przyjdą następni zresztą ktoś tą niewdzięczną funkcję musi pełnić martwi mnie tylko to że taka GDDKiA nie ma koncepcji organizacji ruchu kto jak kto ale oni powinni zająć się tym na samym początku,przed przystąpieniem do remontu no ale może nie będzie tak źle widziałem jak po konferencji w starostwie zaczęły się rowery w Auchan sprzedawać-normalnie sprzedaż wzrosła o 300% a w sklepach rowerowych w Piasecznie wolne terminy są na połowę maja Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 08.04.07, 11:23 taka np. ja to jednak wolałabym, żeby inwestycja była najpierw przygotowana, a potem przystąpiono do realizacji. albowiem, drogi jazgarzewie, właściwe przygotowanie takiego remontu wcale nie oznacza automatycznej rezygnacji z jego wykonania, o czym zdajesz się być przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
jazgarzew Re: remont Puławskiej 08.04.07, 11:28 w Polsce "nie da się" każda inwestycja będzie spieprzona zaczynając od budowy estakady koło Galerii Mokotów a kończąc na obwodnicy Augustowa oby przy remoncie Puławskiej problemem był tylko brak organizacji ruchu,który pewnie wkrótce się pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 08.04.07, 13:06 Dlaczego się tak denerwujecie na siebie w okresie świąt? Relaksujcie się przed remontem, który wkrótce się rozpocznie... Co do terminu rozpoczęcia, to jest on jeszcze nie do końca określony. Nie wiem czy czytaliście gazetę Nad Wisłą z 5 kwietnia? Jest tam napisane, że osoba z biura promocji i informacji gminy Piaseczno powiedziała: "póki nie otrzymamy dokumentacji od GDDKiA liczymy, że pas Puławskiej nie zostanie zamknięty. Bo przecież co najmniej kilka dni wcześniej musimy wysłać ostrzeżenie do mediów." Dlatego paraliż na Puławskiej zapowiadany na 10 kwietnia, może opóźnić się o kilka dni... -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 08.04.07, 14:32 > Dlaczego się tak denerwujecie na siebie w okresie świąt? Relaksujcie się przed > remontem, który wkrótce się rozpocznie... otóż to lub pojeździjcie Puławską w tą i spowrotem bo po świętach się nie da ^^ > Co do terminu rozpoczęcia, to jest on jeszcze nie do końca określony. Nie wiem > czy czytaliście gazetę Nad Wisłą z 5 kwietnia? Jest tam napisane, że osoba z > biura promocji i informacji gminy Piaseczno powiedziała: "póki nie otrzymamy > dokumentacji od GDDKiA liczymy, że pas Puławskiej nie zostanie zamknięty. Bo > przecież co najmniej kilka dni wcześniej musimy wysłać ostrzeżenie do mediów." > Dlatego paraliż na Puławskiej zapowiadany na 10 kwietnia, może opóźnić się o > kilka dni... co gazeta to inny termin rozpoczęcia prac na początku obiecywano paraliż,potem powiedziano że będą zachowane dwie jezdnie w każdą stronę teraz znowu straszą paraliżem... Osobą z biura promocji jest Daniel Putkiewicz oczywiście i oby się stało tak jak powiedział swoją drogą ciekawi mnie bardzo kto robi mojej miejscowości taki czarny PR no ale jak widać na tym forum każda miejscowość ma swojego przedstawiciela:jest Żabieniec,Zalesie to i Jazgarzew się pojawił(sory za niedokładne cytowanie nicków) spokoju i zdrowia na święta Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej 08.04.07, 15:12 ale jak chcielibyście zorganizować ten ruch? nie ma gdzie zrobić objazdu. Jazgarzew: piszesz, ze po co się pchać Puławską? a co za różnica? będzie zakorkowany Raszyn i Konstancin. Puławska też. jak zamkną pas to będzie korek. to jest akurat normalne. PKP przegielo, mogło poczekać :/ ale ja dalej nie wiem jak GDDKiA mogłoby ten ruch zorganizować (wyłączając możliwość budowy drogi wielkosci Puławskiej gdzieś blisko). Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 08.04.07, 16:46 jacekglm napisał: > Osobą z biura promocji jest Daniel Putkiewicz Wiem o tym (miałem przyjemność rozmawiać z nim osobiście jakiś miesiąc temu), ale napisałem w informacji bardziej ogólnie, żeby zarysować jedynie tą informację z gazety Nad Wisłą :) -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: remont Puławskiej 08.04.07, 20:19 > na początku obiecywano paraliż,potem powiedziano że będą zachowane dwie jezdnie > w każdą stronę teraz znowu straszą paraliżem... > Osobą z biura promocji jest Daniel Putkiewicz oczywiście i oby się stało tak ja > k > powiedział Ktoś powiedział, że będą zachowane dwie jezdnie? Poza tym zwróć uwagę na słowo "liczymy" w wypowiedzi p. Putkiewicza :-). Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: remont Puławskiej 08.04.07, 20:33 > na początku obiecywano paraliż,potem powiedziano że będą zachowane dwie jezdnie > w każdą stronę teraz znowu straszą paraliżem... Co się dziwisz. Dziennikarze. Oni już tak mają. Bez straszenia ludzi nie potrafią żyć. Weź super popularną sepsę i menengikoki (czy jak im tam). Jakoś ciągle się straszy, a rzadko się mówi, że ten rodzaj bakterii jest na zachodzie od lat i u nas wciąż jest ponad dwa razy mniej zachorowań - to sztandarowy przykład na straszenie ludzi, ale jest więcej. A wojna z Iranem, która niby wybuchła dwa dni temu itp itd. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 10.04.07, 08:27 Dzisiaj rozpoczął się magiczny okres "po świętach". Ciekawe czy w najbliższych dniach zobaczymy jakiś ruch przy przebudowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej 10.04.07, 08:54 jadąc do pracy przed 8 nie zaobserwowałem większego ruchu na odcinku do Energetycznej można powiedzieć że było tak jak przed świętami... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej 10.04.07, 16:16 Dostałem informację od koleżanki z Warszawy, że widziała tablice informacyjne w Warszawie na ulicy Niepodległości, które informowały o utrudnieniach od dnia 13 kwietnia. Czy oznacza to, że remont Puławskiej zacznie się od 13 kwietnia? Czy informacja ta dotyczy drugiego etapu naprawy nawierzchni Puławskiej na odcinku Karczunkowska - Kajakowa?? Wiecie coś o tym? -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 10.04.07, 16:31 jeśli na odcinku od Karczunkowskiej do Kajakowej to raczej wpływu na Niepodległości nie ma. kto się przedrze, ten jedzie, nawet luźniej może być. w druga stronę może by miało wpływ, choć wątpię. i coś mi się nie chce wierzyć w aż taką dbałość stosownych służb, że już na Niepodległości by informowali o remontach Puławskiej w Mysiadle... Odpowiedz Link Zgłoś
missundaztood Re: remont Puławskiej 10.04.07, 16:38 Zgadza się, również widziałam tę tablicę. Daty 13-16. Ciekawe co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 10.04.07, 16:45 Skoro "13-16" to na bank dotyczy to poprawiania nawierzchni, a nie przebudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmysiaa Re: remont Puławskiej - tak się u nas pracuje 10.04.07, 19:03 Przed świętami miał być "planowy" zastój w "pracach przygotowawczych". Po świętach miało ruszyć "z kopyta". A tu nic. JAK ZWYKLE W TYM KRAJU - NIC NIE MOŻE BYĆ NA CZAS [tutaj samocenzura] !!!!!!! A może wtorek to dla roboli nie jest po świętach? A mi jajeczko zaszkodziło i dlatego w malignie pojechałem dziś do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej - tak się u nas pracuje 10.04.07, 19:18 mmysiaa napisał: > Po świętach miało ruszyć "z kopyta". > A tu nic. Patrząc na to jak się zabierają za ten remont, wydaje mi się że remont odcinka drogi: 1,9 km (Puławska do Energetycznej) - potrwa nie 8 miesięcy a ze dwa razy tyle. No cóż nie ma się co dziwić, skoro wszyscy fachowcy (specjalizacja: budownictwo) siedzą w Wielkiej Brytanii i/lub Irlandii ;) -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej - tak się u nas pracuje 11.04.07, 08:47 Chciałbym się mylić, ale to że teraz nie spieszą się z rozpoczęciem prac może spowodować kilka miesięcy opóźnienia... Zostanie im coś do dokończenia, przyjdzie zima i będą musieli poczekać z tym do wiosny. Dobrze, że chcą coś poprawić, ale coraz mniej podoba mi się sposób w jaki do tego podchodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej - tak się u nas pracuje 11.04.07, 09:21 wiecie, a może w tej chwili wykonawca i zleceniodawca zorientowali się, że jednak roboty wymagają pewnych przygotowań, że np. muszą zapewnić drożność tej trasy? i daj panie Boże właśnie opracowują położenie tymczasowego pasa wzdłuż remontowanego odcinka alboco...? ech, chyba jeszcze śnię, bo to by było zbyt piękne. idę po kawę, się obudzę może. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: remont Puławskiej - tak się u nas pracuje 11.04.07, 09:57 Chciałbym, żeby to co napisaliście było prawdą i że opracują teraz plan, aby remont był jak najmniej uciążliwy. Pożyjemy i zobaczymy - oni lubią zaskakiwać ;) -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej - tak się u nas pracuje 12.04.07, 10:38 www.nadwisla.pl/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=2636# Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej - początek przebudowy 12.04.07, 23:22 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4055825.html Wreszcie jakieś szczegóły, na razie nieoficjalne, ale dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: remont Puławskiej - początek przebudowy 12.04.07, 23:41 >Na razie urzędnicy zdecydowali nieco ulżyć mieszkańcom Józefosławia. To coraz bardziej rozbudowujące się osiedla między Lasem Kabackim a Piasecznem, gdzie wyprowadziło się wielu warszawiaków. Żeby umożliwić ominięcie remontowanego odcinka Puławskiej, władze miasta zleciły utwardzenie dwóch uliczek - Ogrodowej i Wilanowskiej, którymi można wydostać się w kierunku Warszawy. w zeszłym tygodniu przejechała po Wilanowskiej równarka a wczoraj z rana kręciła się jakaś ekipa na samym końcu mam nadzieję że jutro pojadę już po świeżutkim asfalcie ;) i w ten sposób mój czas dojazdu do Wilanowa zmniejszy się do 35 minut ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: remont Puławskiej 11.04.07, 09:46 Karczunkowska / Kajakowa -> dokładnie na Niepodległości stały przed zeszłym weekendem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Wilanowska dziś rano 13.04.07, 16:00 jadąc dziś rano do pracy natknąłem się na nowy asfalcik na końcu Wilanowskiej pod lasem Kabackim img.hotjpg.pl/2007-04/e18fed9c9227412d3cdafcd0e5cc90a3.jpg img.hotjpg.pl/2007-04/47a9a61b4f9d862381119f84e9c41811.jpg img.hotjpg.pl/2007-04/9cc39884becb1ae0722ec33fe7a117dc.jpg www.hot.jpg.pl/28798 sprawdziła się informacja że droga będzie utwardzona od siebie powiem tyle że mieszkańcy nie są zadowoleni z tego-w zeszłym tygodniu jak przejechała równarka mieszkańcy naukładali na ulicy gałęzi,usypali górki i jeździło się slalomem wcale się im nie dziwię bo droga może stać się jednym z lepszych objazdów remontowanej Puławskiej kolega jeżdżący dziś w tamtej okolicy mówił że także zrobiono ulicę Ogrodową Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Wilanowska dziś rano 13.04.07, 16:23 górki sypali, mówisz? a oni nie planują jeździć do Warszawy przez najbliższe pół roku, skoro tak sobie dołki w postaci górek kopią? Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Wilanowska dziś rano 13.04.07, 16:35 Jacek, jako rozsądna osoba naprawdę im się nie dziwisz? Bo mnie to dziwi niesłychanie. To jakaś lokalna choroba w tym kraju i szczyt egoizmnu. Mamy zerową infrastrukturę drogową a każdy remont czy budowa to awantura, bo nikt nie chce mieć objazdu u siebie przez parę miesięcy, żeby potem wszystkim było lepiej. Właśnie między innymi dzięki takim ludziom mamy wielomilionową emigrację przy całkiem niezłych wskaźnikach ekonomicznych. Sporo ludzie nie chce żyć w tym kraju chamstwa i egoizmu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Wilanowska dziś rano 13.04.07, 19:37 "chamami i egoistami" ich nazwać nie mogę bo któregoś dnia jak będę jechał to ktoś mi wsadzi kij w szprychy ;) podejrzewam że większość z nas by protestowała jak by komuś pod oknem prawie osiedlową uliczką mieli zrobić objazd Puławskiej nie ukrywajmy tego-jak się kierowcy dowiedzą,a na pewno się dowiedzą,że tam jest lepszy przejazd niż Puławską to tam będzie ruch niezły wina jest obustronna-mieszkańców że utrudniają ruch na drodze ale też kierowców którzy po wyrównaniu drogi przestali przestrzegać ograniczenia prędkości(w tym miejscu jest 30 km/h) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Wilanowska dziś rano 13.04.07, 19:43 > podejrzewam że większość z nas by protestowała jak by komuś pod oknem prawie > osiedlową uliczką mieli zrobić objazd Puławskiej > nie ukrywajmy tego-jak się kierowcy dowiedzą,a na pewno się dowiedzą,że tam jes > t > lepszy przejazd niż Puławską to tam będzie ruch niezły Tylko czy do nich nie dociera że objazd bedzie kilka miesięcy a asfaltowa ulica juz im zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Wilanowska dziś rano 13.04.07, 20:14 no raczej nie zresztą ich by trzeba spytać o to... pamiętam jak remontowano wiadukt w Piasecznie nad linią radomską-protestowali mieszkańcy jakiejś ulicy na osiedlu Orężna w ciągu jednego dnia ich spokojną,osiedlową ulicę zamieniono w główną trasę dojazdową z Piaseczna do Zalesia Dolnego i dalej... po proteście objazd nie zniknął ale chyba został lepiej oznakowany i wprowadzono ograniczenia prędkości...ale mogę się mylić bo to dawno było.. zobaczymy jak się sytuacja rozwinie Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19606 Re: Wilanowska dziś rano 16.04.07, 20:03 jacek dojedz do mnie jakkolwiek, a potem wracając przez konstancin możesz jechać rowerem, jade codziennie ok.07.00 Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Wilanowska dziś rano 14.04.07, 00:25 Wiesz, myślę, że część osób, zwłaszcza np: matki z dziećmi, będą bardzo zadowolone w trakcie remontu. Korek to powolny ruch, teraz barany tamtędy pędzą tworząc prawdziwe zagrożenie... I kierowcy tych wozów to sami mieszkańcy i ich gości w 99%... może najpierw zaprotestują przeciwko... im samym :D Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
amamutek Re: Wilanowska dziś rano 14.04.07, 21:54 czy właściwie wiadomo kiedy coś się tam konkretnie zacznie na Puławskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Wilanowska dziś rano 14.04.07, 22:07 amamutek napisała: > czy właściwie wiadomo kiedy coś się tam konkretnie zacznie na Puławskiej? Cały czas coś robią (przygotowują teren) na poboczu ulicy Puławskiej. Dzisiaj na przykład wycinali drzewa na terenie policji obok Auchan. -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Wilanowska dziś rano 14.04.07, 23:58 > czy właściwie wiadomo kiedy coś się tam konkretnie zacznie na Puławskiej ? Coraz bardziej się wydaje, że prawdopodobnie nigdy... Przygotowują teren, potem wyleją prowizorkę, zaczną robić nową drogą z jednej strony (ruch po starej i prowizorce). Potem przerzuca ruch na nową i prowizorkę, zrobią drugą, rozbiorą prowizorkę. Cały czas będą 2 pasy. Jak jakieś barany nie będą się zagapiać na roboty i zderzać to korek powinen wzrosnąć o max. 10 minut. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kataster_precz Rozpoczęcie remontu 17.04 godz. 20.00 16.04.07, 19:29 Przeczytałem komunikat gminy Lesznowola. Remont Puławskiej rozpoczyna się 17 kwietnia o godzinie 20. Nastąpi wtedy zwężenie wewnętrznych jezdni Puławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Rozpoczęcie remontu 17.04 godz. 20.00 16.04.07, 21:59 To chyba o to ogłoszenie chodzi: www.lesznowola.pl/upload/ogloszenie.jpg 17.04 o 20:00... skoro tak precyzyjnie określili początek prac to chyba będzie uroczyste rozpoczęcie przebudowy:) Mam nadzieję, że równie dokładni będą w przypadku terminu zakończenia przebudowy czego sobie i wszystkim użytkownikom Puławskiej życzę. To co... jutro o 20 integracja forumowa na Puławskiej?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Rozpoczęcie remontu 17.04 godz. 20.00 16.04.07, 22:43 3fx napisał: > To co... jutro o 20 integracja forumowa na Puławskiej?:))) jestem za zabrać kamizelki odblaskowe i kaski Odpowiedz Link Zgłoś
magdary wyrywają latarnie 16.04.07, 22:08 wyrywają latarnie ze środka Puławskiej od skrzyżowania z Geodetów. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: wyrywają latarnie 16.04.07, 22:45 dokładnie przed chwilą kolega wracał z Piaseczna do Warszawy i mi pisał remont się zaczyna na dobre aha...Puławska zwężona... Odpowiedz Link Zgłoś
komokecie Re: wyrywają latarnie 16.04.07, 23:06 no to teraz trzymajmy się mocno tylko do konca grudnia oby...najgorsze jest to ze stoi kolejny odcinek energetyczna piaseczno baniocha gora kalwaria wykupy staneły na wysokości zalesia gornego pozdrowienia jp Odpowiedz Link Zgłoś
missundaztood Re: wyrywają latarnie 17.04.07, 08:54 No i co, jednak bez żadnych przygotowań, znaków, ostrzeżeń? Trzymajmy się mocno, tak, to dobra rada... A dzisiaj po 7 też był niesamowity korek, to tak, żebysmy łagodnie przeszli z dużych korków do ogrooomnych?... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: wyrywają latarnie 17.04.07, 09:03 matko, przyjechałam właśnie z Piaseczna na Mokotów, zupełnie nieświadoma, że jest jakiś korek. jechałam parę minut dłużej niż zwykle, bo na prawym pasie snuło się stado autobusów, a na środkowym majestatycznie kroczyła betoniarka, więc wszystkie pojazdy jechały wolniej. nic nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
huczusia Re: wyrywają latarnie 17.04.07, 09:04 A widzieliście te tabliczki na terenie na przeciwko Auchan ? Tam gdzie jeszcze niedawno pasły się kozy... TEREN PRYWATNY WSTĘP WZBRONIONY ? Ciekawe co z tego wyniknie ? Odpowiedz Link Zgłoś
komokecie Re: wyrywają latarnie 17.04.07, 13:33 na tym terenie nic nie bedzie robione ze wzgledu na astronomiczne ceny modernizowana Pulawska na tym odcinku jest przesunieta w kierunku wschodnim,na wschodzie jest po granicy obecnego pasa drogowego ,własciciel terenu od koz domagal sie sadownie wykupu przez GDDKiA pozdrawiam jp Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: wyrywają latarnie 17.04.07, 15:00 komokecie napisał: > na tym terenie nic nie bedzie robione ze wzgledu na astronomiczne ceny > modernizowana Pulawska na tym odcinku jest przesunieta w kierunku wschodnim,na > wschodzie jest po granicy obecnego pasa drogowego ,własciciel terenu od koz > domagal sie sadownie wykupu przez GDDKiA pozdrawiam jp ale po wschodniej stronie chyba zawadzi o tereny szkółki policyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: wyrywają latarnie 17.04.07, 17:22 jacekglm napisał: > ale po wschodniej stronie chyba zawadzi o tereny szkółki policyjnej? juz wycięli na terenie szkółki wszystkie drzewa, a z parkingu najbliżej Puławskiej zniknęły samochody. poza tym zobaczymy wszystko jutro rano :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: wyrywają latarnie 17.04.07, 15:00 i na tym terenie dziś stał samochodzik i badali natężenie ruchu :) byli ciekawi pewnie jak nasze forumowe plotki o remoncie wpłynęły na ruch ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bellazza Re: wyrywają latarnie 17.04.07, 21:55 I o której jutro wyjechac do pracy hmmm.... może pół godziny wcześniej wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: wyrywają latarnie 18.04.07, 07:55 Rozebrali część "pasa zieleni" oddzielającego jezdnie (część na odcinku pomiędzy granicą Warszawy a Geodetów). Na razie prace nie powodują większych utrudnień w ruchu, ale zainstalowane znaki w kierunku do Piaseczna informują o zwężeniu z trzech pasów do jednego (pewnie na czas likwidacji pasa zieleni i jego zamiany w jezdnię). Odpowiedz Link Zgłoś
m888z Re: wyrywają latarnie 19.04.07, 23:46 pojawiła się nowa informacja na stronach Piaseczna www.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=218&Itemid=77&lang=polish&PHPSESSID=d173c94890ae bf4eea8bef910169e9f1 Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: wyrywają latarnie 20.04.07, 08:01 Może to dziwne, ale odkąd rozpoczęli prace na Puławskiej ruch odbywa się płynniej niż jeszcze kilka dni temu. Wczoraj rano była wyłączona sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu przy Fashion House i dzięki temu nikt nie musiał stać przed tym skrzyżowaniem (co dziwne, nie stały nawet samochody na Energetycznej do skrętu w lewo, w stronę Warszawy). Jeżeli zrobią tak jak mówią i będą utrzymywali po dwa pasy ruchu w każdą stronę, ewentualnie będą zajmowali te pasy w nocy, a kierowcy nie będą zwalniali aby oglądać remont to przebudowa Puławskiej nie powinna bardzo wpływać na nasz czas dojazdu do/z Warszawy. Zauważyłem że teraz pracują w dzień, później mają przerwę i kontynuują prace w nocy. Codziennie można zauważyć jakieś zmiany, coś dzieje się przy przebudowie, więc chyba możemy liczyć na to, że wszystko zakończy się zgodnie z planem:) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_woda ok ok ok - narazie 21.04.07, 20:20 narazie wszysrko jest w porządku - to znaczy normalny przejazd ulicą puławską, jak dotąd nie było większych problemów , kiedy więc zamierzają utrudnić nam życie??? woda Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej - postępy 23.04.07, 23:49 My sobie słodko śpimy (ja akurat dzisiaj nie bo informatycy czasem muszą popracować w nocy), a na Puławskiej ruch jak w ulu. Zwężenie do jednego pasa w każdym kierunku, a na wydzielonym terenie usuwają pas zieleni dwie koparki, dwa spychacze, jedna ładowarka z widłami, walec, maszyna do ubijania ziemi i kilka dużych wywrotek. Uwijają się aż miło. A rano znowu pojedziemy jak zawsze dwoma pasami:) Szacuneczek dla wykonawców! A tutaj dodatek: fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,56273670,61275041.html Odpowiedz Link Zgłoś
mirrys Re: remont Puławskiej - postępy 24.04.07, 07:28 Gdyby Puławska została zablokowana korkami, to straciłby na tym Auchan i Outlet - a są to prywatne firmy będące współinwestorami remontu. Kto by wtedy chciał jeździć to tych marketów. Myślę, że z tego powodu remont będzie tak zorganizowany, by powodował jak najmniejsze perturbacje w dotychczasowym ruchu ulicznym. Poza tym jest jeszcze nadzieja, że firmy prywatne - wspóinwestorzy (Auchan i Outlet) skutecznie będą nadzorować swoją inwestycję - to ich biznes. Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
huczusia Re: remont Puławskiej - postępy 24.04.07, 08:27 Tak czy inaczej - "czapki z głów" za organizację tego remontu. Oby tak dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: remont Puławskiej - postępy 24.04.07, 09:29 tak, tak - jak na razie podeszli do tego z głową .... i chwała im za to :-) Oby tak dalej a może nie będzie tak źle! Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19792 Re: remont Puławskiej - postępy 27.04.07, 09:59 Widzieliście co planują zrobić od poniedziałku 30 kwietnia? www.powiat-piaseczynski.info/informacja-remont-pulawskiej-zmiana-organizacji-ruchu-na-pulawskiej,263.html Na stronie mapka objazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej - postępy 27.04.07, 10:05 no i w czym problem? oprócz zakupów...po dwa pasy w każdą stronę. czyli tak jak jest do tej pory. po to zrobili jezdnię z pasa zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19792 Re: remont Puławskiej - postępy 27.04.07, 12:28 grelka_butelka napisała: > no i w czym problem? Ciekawe czy tak samo pomyślą osoby, które mieszkają przy ulicy Geodetów (co z tego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: remont Puławskiej - postępy 27.04.07, 12:36 no ale zaraz chwileczkę. chyba nikt nie myślał, że remont będzie bezbolesny (chociaż wielkie ukłony w stronę wykonawcy bo do tej pory dla większosci mieszkańców Pna i okolic taki jest). nie zamieniłabym się, ale chciałam przypomnieć, że scenariusz, również dla ulicy Geodetow, był gorszy. bo mega korek zawsze jest gorszy niż mało wygodny objazd. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej - postępy 27.04.07, 12:38 ale o tym, że Geodetów będzie częściowo zamknięta wiadomo już od jakiegoś czasu, co sobie mieszkańcy mieli pomyśleć, to już pomyśleli. chyba, że się nie interesują otoczeniem, ale nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19792 Re: remont Puławskiej - postępy 27.04.07, 12:41 Nie chciałbym, żeby pod moim oknem przejeżdżały TIRy z dostawą do Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej - postępy 27.04.07, 12:50 aha. więc z tego powodu najlepiej zrezygnować z remontu, który co prawda potrwa tylko parę miesięcy a w jego wyniku poprawią się warunki drogowe, ale przecież koło mojej chatki będzie przez ten czas hałas. czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej - postępy 27.04.07, 12:45 hyhy, ciekawe, czy policja sobie zainstaluje wyciąg krzesełkowy, bo z mapki wynika, że wjazdu na teren szkoły nima :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: remont Puławskiej - postępy 27.04.07, 19:10 mają chyba jakiś boczny wyjazd na energetyczną Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Drogowcy-terroryści??? 02.05.07, 22:03 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4102726.html Ogromny bałagan i korki - tak wygląda Puławska koło hipermarketu Auchan. W poniedziałek po południu na czas przebudowy zamknięto jedną jezdnię arterii. Drogowcy remontują Puławską, kierowcy stoją w korkach Mimo długiego weekendu ruch w okolicy został sparaliżowany. Po zamknięciu fragmentu jezdni w kierunku Ursynowa kierowcy mają do dyspozycji cztery wąskie pasy w obu kierunkach - po dwa w każdą stronę. Jadąc z Warszawy, z Puławskiej nie da się skręcić w lewo w ul. Geodetów do hipermarketu Auchan i kilkutysięcznych osiedli w Józefosławiu i Julianowie. Na dodatek drogowcy zamknęli główny wjazd do hipermarketu od ul. Puławskiej. Wyjazd z parkingu przed centrum handlowym kompletnie się zablokował. W poniedziałek nad chaosem w okolicy próbowali jakoś zapanować policjanci, ale niewiele wskórali. - Zostaliśmy praktycznie odcięci od świata - mówi Dorota Patejko, rzecznik Auchan. Dojazd do hipermarketu prowadzi tylko od wąskiej ul. Geodetów, do której trzeba dojechać sąsiednią ul. Energetyczną. Szefowie centrum handlowego na spotkaniu z drogowcami wymusili jednak budowę tymczasowego skrętu do sklepów za stacją benzynową, ale tylko dla dojeżdżających z Piaseczna. Ma być gotowy jeszcze w tym tygodniu. Za dwa tygodnie kierowcy mogą liczyć na jeszcze jedno ułatwienie. Ci, którzy jadąc z Warszawy, będą chcieli się dostać do hipermarketu Auchan albo do osiedli w Józefosławiu, kilkaset metrów przed centrum handlowym będą mogli skręcić w lewo, w ul. Kuropatwy. - Zbudujemy prowizoryczną drogę przez tereny dawnego gospodarstwa Eko-Mysiadło do ul. Geodetów - zapowiada szef generalnej dyrekcji dróg na Mazowszu Wojciech Dąbrowski. Poszerzanie Puławskiej ma się zakończyć przed końcem roku. Oprócz budowy nowych pasów powstanie także wiadukt do hipermarketu Auchan. Źródło: Gazeta Wyborcza - Stołeczna Byłem tam dziś po południu i aż tak źle to nie wyglądało...trochę korka było na Energetycznej w kierunku Geodetów,potem do Auchana już loozik na terenie samego hipermarketu ochrona w swoim żywiole:na każdym skrzyżowaniu kierują ruchem,ale i tak korek na wyjeździe sięga do ronda,czyli przez cały parking co ciekawe wyjazd z Auchana tylko w kierunku Józefosławia,więc co mądrzejsi po przejechaniu paruset metrów próbują zawrócić w wyjechać Geodetów na Puławską... ja wyjeżdżam starą bramą przy stacji benzynowej i chodnikiem kieruję się w stronę Piaseczna przy okazji podziwiam co udało się zrobić do tej pory;) dobrze że oszczędzono chodnik,choć pewnie niedługi zniknie i nawet piesi będą mieli problemy żeby dojść do Auchana i to by było chyba na tyle teraz tylko czekać na poniedziałek kiedy wszyscy wrócą z weekendu majowego i zacznie się normalny ruch... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia!! 02.05.07, 22:06 iwona_woz napisała: > słyszałam, że od 1 marca będzie jeden pas ruchu, ma być remont, czy ktoś wie > coś więcej? Musiałem jechać Energetyczną , Rubinową itd. Oczywiście cały czas w korku. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19792 Re: Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! 03.05.07, 09:18 artsg napisał: > Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! Wszyscy dookoła piszą o tym, nawet na stronie Auchan jest informacja: www.auchan.pl/informacja-77.html a wszyscy wielce zaskoczeni? Ludzie to jak "barany" (mówię ogólnie). Wiedzą, że są gigantyczne korki to na przekór wszystkiemu i wszystkim pchają się na tą Puławską i płaczą, że stoją w korku. Nie macie objazdu, albo całkiem innej trasy, żeby dojechać do Warszawy? Tak samo warszawiacy. Gazeta.pl trąbi wszem i wobec o korkach na Puławskiej, a te warszawskie "barany" jadą sobie na majówkę poza warszawę właśnie Puławską. Co za ludze! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! 04.05.07, 21:53 Uruchomiony został tymczasowy wjazd/wyjazd do/z Auchan od ulicy Puławskiej (między stacją benzynową a policją). Więcej informacji: www.auchan.pl/informacja-80.html Dodatkowa informacja: klienci Auchan Piaseczno do końca maja na zakupy otrzymują 5% rabatu na Skarbonkę! -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! 04.05.07, 22:12 marcin-borkowski napisał: > Dodatkowa informacja: klienci Auchan Piaseczno do końca maja na zakupy otrzymuj > ą > 5% rabatu na Skarbonkę! czy to związane z utrudnionym dojazdem?? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19792 Re: Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! 04.05.07, 22:38 jacekglm napisał: > klienci Auchan Piaseczno do końca maja na zakupy otrzymują > 5% rabatu na Skarbonkę! > > czy to związane z utrudnionym dojazdem?? Informacja o 5% rabacie pojawiała się też na stronie www.auchan.pl, wygląda to na pewną informację dla klientów Auchan Piaseczno. Pasuje mi ta informacja, bo jutro jadę kupić aparat cyfrowy HP na komunię, tak więc wpadnie dodatkowa kasa na skarbonkę. Niektóre promocje są naprawdę fajne i choćbym musiał iść do auchan na piechotę przez korek na Puławskiej to się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! 04.05.07, 22:46 eee po rzecz taką jak aparat pojechałbym jednak do jakiegoś elektromarketu,gdzie fachowo doradzą co do Skarbonki:nie posiadam i raczej nie będę posiadał powymyślali Skarbonki,Profity i inne cuda aby tylko zatrzymać klientów przy jednym sklepie wiem jak to działa i jakoś nie śpieszno mi do tego a na zakupy jeżdżę rowerem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dani_33 Re: Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! 05.05.07, 08:22 No to działa na podobnej zasadzie do programów lojalnościowych na stacjach benzynowych. Nic to Cię nie kosztuje - i tak robisz zakupy i tak, więc po prostu dajesz przy kasie kartę i tyle, zbierasz jakieś grosiki. Po jakimś czasie uzbiera się pewna kwota i masz zakupy za darmo. Nie ma do niczego przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! 05.05.07, 08:27 jacekglm napisał: > co do Skarbonki: nie posiadam i raczej nie będę posiadał Jacek - karta skarbonka nic nie kosztuje, a daje sporo korzyści: www.auchan.pl/karta-skarbonka.html Już nie raz przydała mi się np.: karta Auchan Accord, gdzie jest np.: możliwość odroczonej płatności. Kiedyś miałem skarbonkę, potem wymieniłem na Accord a teraz wymieniam na Kartę Visa Auchan. Wszystko to kwestia gustu i nikt nikogo nie namawia na siłę. Ja widzę w tym bardzo dużo korzyści, tak więc z niej korzystam. Każda osoba, która często robi zakupy w Auchan na pewno skorzysta z możliwości jakie dają te karty :) -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! 05.05.07, 13:32 Według któregoś tygodnika (Wprostu, Polityki czy Przekroju), który jakiś czas tem porównywał wszystkie programy lojalnościowe sklepów i stacji Skarbonka Auchan jest jedynym, który tak naprawdę daje wymierne korzyści także klientowi, a nie tylko sklepowi. Nie zmienia to faktu, że nie mam, bo z reguły bojkotuję wszystkie takie akcje :D Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Wjazd i wyjazd do Auchan to tragedia! 05.05.07, 18:45 mahony2109 napisał: > Nie zmienia to faktu, że nie mam, bo z reguły bojkotuję > wszystkie takie akcje :D Masz do tego prawo ;) Pozdrawiam -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info Odpowiedz Link Zgłoś
mmysiaa Re: A co z kierowaniem ruchem przy Geodetów/P-wska 06.05.07, 22:33 Wyłączyli światła - i lewoskręt z Mysiadła graniczy z cudem. W długi weekend było mniej samochodów - ale jak nie ma samochodów od strony Warszawy, to i tak ci jadący z Piaseczna nie chcą pozwolić na włączenie się do ruchu - paranoja. Siłą rzeczy trzeba "wymuszać". Czy to znaczy że od jutra (6 maja) w godzinach 6-9 i 16-20 codziennie będzie tu ruchem kierowała policja? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm 7 maja 07.05.07, 08:26 a co to się dziś nam tak miasto zakorkowało? przed 8 korek na Wojska Polskiego zaczynał się przy kolejce wąskotorowej a na Chyliczkowskiej zaraz za Warszawską "rano to lubię sobie o korkach posłuchać...";) pozdrawiam rowerowo Odpowiedz Link Zgłoś
gotteron1 Re: 7 maja 07.05.07, 08:54 Ok. 6.45 był potężny dzwon na wyjeździe z Łabędziej w stronę Warszawy. Jakiś narwaniec próbował z pełnym impetem skręcić w lewo w Puławską wykorzystując do tego lewy pas Łabędziej. Po prostu pojechał sobie pod prąd... Swoją drogą gratuluję pomysłu wyłączenia tam sygnalizacji świetlnej. Trzeba być wybitnym strategiem, żeby wpaść na tak genialny pomysł i utrudnić do granic możliwości wyjazd w kierunku Warszawy osobom mieszkającym w Mysiadle. Odpowiedz Link Zgłoś
orik1 Re: 7 maja 07.05.07, 08:54 bo światła są wyłączone, i niestety kierowcy nie potrafią albo ZAPOMNIELI jak jeździ się według podstawowych zasad ruchu drogowego i MegaKorek się tworzy bo stoją na skrzyżowaniu i zastanawiają się kto ma pojechać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
missundaztood Re: 7 maja 07.05.07, 09:39 Dzisiaj był jakiś koszmar! Spóźniłam się do pracy, a nie mogę się spóźniać :( Czy tak już będzie do końca remontu? A zapowiadało się tak dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: 7 maja 07.05.07, 09:44 Gdyby nie ten wypadek pewnie nie byłoby problemu. Wczoraj około 17 sporo ludzi wracało do Warszawy przez Piaseczno i nie było żadnego korka. Niestety teraz każda stłuczka będzie powodowała ogromniasty korek, więc może trzeba tam na stałe zainstalować radiowóz i holownik, aby szybko mogli posprzątać po wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: 7 maja 07.05.07, 10:13 kurdę, a ja znowu w innym świecie chyba żyję. na Chyliczkowskiej korek, owszem, przy Zgoda się zaczynał, światła wyłączone, owszem, mrugały na pomarańczowo, remont Puławskiej w pełni, owszem, zderzak w zderzak się jechało. no i co? no i jechałam wszystkiego o jakieś pół godziny, może 40 minut dłużej niż zwykle, a i to raczej z powodu zupełnie innego korka, który zaczynał się w okolicach Baletowej i trwał do Galerii Mokotów. no, może to nie był korek, ale wolno się jechało i ciasno było. a może te światła przy Łabędziej są wyłączone, bo ktoś szacuje natężenie ruchu w tamtym miejscu, żeby potem te światła ustawić w miarę bezboleśnie..? ale może jestem zbyt dużą optymistką? Odpowiedz Link Zgłoś
gotteron1 Re: 7 maja 07.05.07, 10:29 Obyś była dobrym prorokiem, jeśli chodzi o to natężenie ruchu, ale niestety śmiem wątpić. Wyłączenie światel w "długi weekend" miało może jakieś racjonalne uzasadnienie, na pewno spowodowało większą płynność ruchu, ale pozostawienie takiego stanu rzeczy, kiedy wszyscy rano muszą dojechać do pracy jest totalnym nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirrys Re: 7 maja 07.05.07, 11:01 Ja powiem ostrzej. Osoba która zadecydowała o wyłączeniu tych świateł będzie współwinna wypadkom, które tam się wydarzą. A czy ktoś wie jak teraz można przejść pieszo przez Puławską w okolicach skrzyżowania Łabędziej z Puławską. Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
news4us Wszyscy dzwonmy na Policje: Pulawska/Labedzia 07.05.07, 15:30 Za ten odcinek odpowiada komisariat Policji w Piasecznie (potwierdzilem u dyzurnego). Proponuje dzwonic i domagac sie kierowania ruchem za KAZDYM razem gdy swiatla sa wylaczone. To duze zagrozenie. Przylaczcie sie do akcji: telefon na Policje Piaseczno: +48(22)7567016 Moze w ten sposob poprawimy bezpieczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Wszyscy dzwonmy na Policje: Pulawska/Labedzia 07.05.07, 15:52 niewiele zjawisk jest w stanie tak zakorkować jakąś ulicę, jak policjant kierujący ruchem. nie wiem, dlaczego tak się dzieje, ale się dzieje. chyba lepiej dzwonić (chociaż nie wiem, do kogo) z żądaniem przywrócenia sygnalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hex21 www.kpppiaseczno.policja.waw.pl pełne namiary 07.05.07, 16:33 kpppiaseczno.policja.waw.pl/?page=Structure&id=25 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiadlo3 Re: www.kpppiaseczno.policja.waw.pl pełne namiar 07.05.07, 16:35 Dzięki hex21 a o to mail: Adres pocztowy Komendy Powiatowej Policji w Piasecznie kpp.piaseczno@policja.waw.pl ps. Radni Gminy Lesznowola już dziś rano w tej sprawie interweniowali Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Spr.związane z org. ruchu na ul. Puławskiej e-mail 07.05.07, 16:53 Potwierdzam informację mysiadlo3. Już dziś rano poszły e-maile oraz wykonano mnóstwo telefonów do osób odpowiedzialnych za brak sygnalizacji i etc. Podaję namiary: Sprawy związane z organizacją ruchu na ul. Puławskiej koordynuje Wydział Inżynierii Ruchu GDDKiA, Oddział w Warszawie, Naczelnik Wydziału mgr inż. Wojciech Jezierski tel. 870-68-59. e-mail: gbednarczyk@warszawa.gddkia.gov.pl Centrala Oddziału: tel.: 0 22 810 39 84; 813 33 75, 870 68 27; 870 68 75, fax: (0-22) 810 04 12 e-mail: sekretariat@warszawa.gddkia.gov.pl oraz Biuro budowy Piaseczno ul. Puławska 657 e-mail: droga79@o2.pl tel. 022 750 53 46 oraz e-mail: drogownictwo@warszawa.um.gov.pl, ozarow@warszawa.gddkia.gov.pl, rzecznik@warszawa.policja.gov.pl, kpp.piaseczno@policja.waw.pl, starostwo@piaseczno.pl Pozdrawiam Marcin KANIA Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Spr.związane z org. ruchu na ul. Puławskiej e 14.05.07, 08:38 Tak się zastanawiam, nad tym remontem Puławskiej czy zazwyczaj na budowie są 2- 3 małe kopareczki i łącznie ok 10 osób. Dziś rano o 7.08 mniej więcej tak to wyglądało. Z resztą w piatek po południu nie było lepiej. Może to jest tylko moje wrażenie, ale przy takiej ilości pracowników i sprzętu to termin grudniowy zakończenia budowy wydaje mi się lekko optymistyczny ... A może to taka cisza przed burzą .. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Spr.związane z org. ruchu na ul. Puławskiej e 14.05.07, 09:16 egoistycznie zauważam, że mi wszystko jedno. mi się jeździ rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Spr.związane z org. ruchu na ul. Puławskiej e 14.05.07, 09:29 Podejrzewam, że jeżdziłoby się znacznie lepiej po zakończeniu remontu. A że mi się tak sobie się jeździ, stąd też moja refleksja nad tempem prac. Odpowiedz Link Zgłoś
m888z Re: Spr.związane z org. ruchu na ul. Puławskiej e 14.05.07, 18:53 dziś jadąc o tej samej mniej więcej porze nasunęła mi się identyczna refleksja Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Spr.związane z org. ruchu na ul. Puławskiej e 15.05.07, 09:08 Nie jest tak źle. Wczoraj za skrzyżowaniem Puławska/Geodetów/Łabędzia w stronę Warszawy wykonywali pomiary, wyrównywali i ubijali ziemię i wszystko wskazuje na to że już zabierają się za wykonywanie tam drogi. Przy nowym słupie linii przesyłowej stoi "wiertarka" - więc w najbliższych dniach będą wiercili dziury pod fundamenty wiaduktów (zjazdów/wyjazdów z Auchan). Moim zdaniem tempo prac jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Zmiana organizacji ruchu na ulicy Geodetów 15.05.07, 14:38 UWAGA !!! - Zmiana organizacji ruchu na ulicy Geodetów !!! Dziś w godzinach późno wieczornych w związku z przebudową ul. Puławskiej zostanie zamknięty wyjazd z ul Geodetów w stronę Warszawy. Ruch w obie strony do momentu wybudowania drogi tymczasowej po terenach EKO – Mysiadło będzie odbywał się ul. Energetyczną. Informacja pochodzi od Kierownika budowy Pana Witolda Pietrzaka. W trosce o bezpieczeństwo nas samych proszę wszystkich pieszych i kierujących pojazdami o zachowanie szczególnej ostrożności i cierpliwości. Pozdrawiam Radny Gminy Lesznowla Marcin KANIA www.marcinkania.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu na ulicy Geodetów 15.05.07, 14:53 Z ostatniej chwili... Od godz. 18.00 mogą być utrudnienia na skrzyżowaniu ulic Puławska / Łabędzia / Geodetów w Mysiadle objawiające się m.in. czasowym brakiem sygnalizacji świetlnej, rozpoczynają się prace związane ze zmianą organizacji ruchu. Pozdrawiam, miłego dnia Radny Gminy Lesznowola Marcin KANIA www.marcinkania.pl/ ps. Info od Pana Pietrzaka, Kierownika budowy Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 25.05.07, 08:24 Na sporym odcinku jest już zrobiony podkład pod drogę, teraz robią krawężniki i pewnie wkrótce pojawi się tam asfalt:))) Ocena dla wykonawcy: 5+ Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 29.08.07, 08:12 Prawdopodobnie już za kilka dni będziemy jeździli całym wschodnim odcinkiem przebudowywanej Puławskiej. Pojawiły się żółte tymczasowe linie rozdzielające pasy ruchu (po dwa pasy w każdą stronę). Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: remont Puławskiej 29.08.07, 08:22 Piękny szeroki pas, samolotem można lądować. Wschodni odcinek czyli prawa jezdnia w stronę stolicy? w. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Zmiana organizacji ruchu na ul. Puławskiej 30.08.07, 19:15 Dzień Dobry, Prawdopodobnie w sobotę o godz. 20.00 nastąpi zmiana organizacji ruchu (ruch ma się odbywać nową jezdnią), jak już będę miał potwierdzone informacje to natychmiast powiadomię Państwa, proszę zaglądać na moją www oraz forum gazeta.pl, dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu na ul. Puławskiej 30.08.07, 23:12 Po zmianie, ruch będzie odbywał się po wschodniej, nowej jezdni na dwóch pasach ruchu w każdym kierunku. Zostanie otwarty wyjazd z ul. Energetycznej po stronie Centrum Wyprzedaży, nie będzie natomiast wyjazdu z ul. Energetycznej od strony stacji benzynowej. Ponadto zamknięte będą na przemian wyjazdy na ul Puławską z ul. Łabędziej oraz ul. Raszyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Zmiana organizacji ruchu na ul. Puławskiej 30.08.07, 23:18 Dziś się sam zaskoczyłem, że do urzędu miasta i gminy Piaseczno wpłynęła dokumentacja związana ze zmianą czasowej organizacji ruchu na modernizowanym odcinku ul. Puławskiej :))) Zawsze Gmina dowiadywała się o tym na samym końcu... idzie ku lepszemu? Martin Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Zmiana organizacji ruchu na ul. Puławskiej 31.08.07, 08:06 Ja też byłem w ciężkim szoku, gdy pierwszą informację o zmianie w organizacji ruchu na Puławskiej znalazłem na piaseczno.eu Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu na ul. Puławskiej 31.08.07, 10:24 Jak zdobędę mapki nowej organizacji ruchu to natychmiast zamieszczę je na mojej www, rozmowy trwają. Sam jestem ciekaw jakie będą rozwiązaniu na skrzyżowaniu z Raszyńską i Łabędzią, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Zmiana organizacji ruchu na ul. Puławskiej ETAP V 31.08.07, 16:29 Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP V Rozpoczyna się ETAP V modernizacji ul. Puławskiej. Zmiana czasowej organizacji ruchu na ul. Puławskiej, zostanie wprowadzona jutro o godzinie 20.00. Po zmianie, ruch będzie odbywał się po wschodniej, nowej jezdni na dwóch pasach ruchu w każdym kierunku. Zostanie otwarty wyjazd z ul. Energetycznej po stronie Fashion House Outlet Centre Piaseczno, nie będzie natomiast wyjazdu z ulicy Energetycznej od strony stacji benzynowej JET. Ponadto zamknięte będą na przemian wyjazdy na ul Puławską z ul. Łabędziej oraz ul. Raszyńskiej. W trosce o bezpieczeństwo nas samych proszę wszystkich pieszych i kierujących pojazdami o zachowanie szczególnej ostrożności, proszę także zwracać uwagę na oznakowanie modernizowanego odcinka ul. Puławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Zmiana organizacji ruchu na ul. Puławskiej ET 31.08.07, 17:30 wreszcie dla jeżdżących Ewnergetyczną zaczyna się "normalność" dziś obejrzałem sobie dokładnie nowe oznakowanie jezdni i...przy przejściu na Energetycznej brakuje oznaczonego przejazdu dla rowerzystów ścieżka powstała fajna-co prawda nie asfalt ale kostka niefazowana jest,ale brakuje właśnie tego oznaczonego przejazdu może do jutra jeszcze poprawią... Odpowiedz Link Zgłoś
gotteron1 Re: Zmiana organizacji ruchu na ul. Puławskiej ET 01.09.07, 18:39 Fantastycznie! Ciekawe, jak osoby mieszkające na Łabędziej będą wyjeżdzać w stronę Warszawy skoro zamknięty będzie także wyjazd z Energetycznej w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
kataster_precz Re: Zmiana organizacji ruchu na ul. Puławskiej ET 02.09.07, 19:21 Może to jedyna okazja aby zbudować dodatkowy wyjazd z Mysiadła. Mówię o skrzyżowaniu Puławskiej z Kuropatwy. Jeżeli udało się to po drugiej stronie Puławskiej, tzn. zbudowano drogę przez teren dawnego Mysiadła, to może uda się u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen Puławska zamknięta w obu kierunkach!!!! 07.09.07, 08:39 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4466923.html Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Zerwana linia energetyczna ul. Puławska 07.09.07, 18:05 Zerwana linia energetyczna ul. Puławska W dniu dzisiejszym w godzinach popołudniowych została zerwana linia energetyczna na wysokości auto komisu (przystanku autobusowego) w stronę Warszawy (idąca w poprzek ul. Puławskiej) . Linia została zerwana przez jadący (zamkniętą dla ruchu ul. Puławską) dźwig z rozłożonym wysięgnikiem. Prawdopodobnie kierowca dźwigu źle ocenił wysokość. Spadające przewody uszkodziły 4 samochody. Pogotowie Energetyczne z Konstancina pojawiło się natychmiast, energetycy od razu przystąpili do usuwania awarii. Pojawił się także dodatkowy patrol Policji, który od razu przystąpił do kierowania ruchem, drugi patrol zajął się poszkodowanymi. W wyniku awarii utworzył się ogromny korek w stronę Piaseczna, co bardziej niecierpliwi trąbili a inni ryzykowali własnym życiem jadąc nieczynną jezdnią ul. Puławskiej w czasie przerzucania przewodów, jednemu z kierowców (Skoda, nr. Rej. WW…) o mało nie obcięło dachu i głowy. Na szczęście nikt z osób postronnych nie ucierpiał. Awarię usunięto szybko i sprawnie ok. godz.18.00. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Zerwana linia energetyczna ul. Puławska 07.09.07, 18:30 hehehehe no to ładnie... akurat z pracy wracałem po 17-szkoda że nie pojechałem przez Mysiadło oby to był ostatni wypadek na przebudowie Puławskiej Odpowiedz Link Zgłoś
dekersc Re: Zerwana linia energetyczna ul. Puławska 07.09.07, 23:51 kania_marcin napisał: > Spadające przewody uszkodziły 4 samochody. Oj tam 4... Tylko 2, z których jeden mój :( Ciekawe wrażenia podczas spadania kabla na przednią szybę :) Pozdrawiam Deker Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 10.09.07, 16:01 pale5 napisał: > remont puławskiej 24h Ale o co chodzi:)? - poprosimy o rozwinięcie tej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pale5 Re: remont Puławskiej 10.09.07, 16:07 faktycznie zabrzmiało enigmatycznie. Usłyszałem informację w radio, że puławska ma być remontowana 24h na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 10.09.07, 16:09 chodzi o remont Puławskiej na Mokotowie. teraz robotnicy bywają tam (to przemyślane sformułowanie) do popołudnia. od jutra mają bywać dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 10.09.07, 16:08 domyślam się, że chodzi o remont Puławskiej na Mokotowie. na razie robotnicy bywają tam (to przemyślane słowo) do popołudnia. podobno od jutra mają bywać dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
pale5 Re: remont Puławskiej 10.09.07, 16:13 to fakt robotnicy realizują program lato w mieście, albo wakacje z duchami. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: remont Puławskiej 10.09.07, 19:39 Hmm, nie sądzę, aby umowa z Wykonawcą zawierała klauzulę: robotnicy będą obecni na budowie 24h. Jest tam raczej termin i ew. kary za jego niedotrzymanie. Przy takim założeniu jakiś tam dyrektor ze strony zamawiającego obiecujący, że roboty będą szły pełną parę a potem wstydzący się za swoje bezpodstawne obietnice przed mediami jest jedynie godny pożałowania. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej - pierwsze uszkodzenie 11.09.07, 08:57 Zastanawiałem się ile czasu upłynie do momentu w którym ktoś "zepsuje" nową Puławską... Dzisiaj po drodze widziałem tira zaparkowanego na poboczu / w rowie na odcinku pomiędzy skrzyżowaniem z Energetyczną a wjazdem do Policji. Brawo! Wykonawca pewnie się nie ucieszył... Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: remont Puławskiej - pierwsze uszkodzenie 11.09.07, 09:50 Też go widziałem. Rozwalił spory kawałek pobocza. Swoją droga projektant lub wykonawca dął ciała na tym odcinku. Nie zostały tu zrobione wpusty do rowu melioracyjnego. Woda opadowa z powierzchni całego pasa Puławskiej leje się bezpośrednio po poboczu wymywając go. Po oddaniu tego pasa obserwowałem ten fragment i po każdym deszczowym dniu coraz więcej pobocza zamulało rów melioracyjny. A wystarczyłby krawężnik i co 20 metrów betonowy wpust. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 rok 24.09.07, 12:20 W dniu jutrzejszym ok. godz. 11.00 zostanie zamknięta dla ruchu ul. Łabędzia a zostanie otwarta ul. Raszyńska. Informacja została uzyskana od Kierownictwa budowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mwierzba Re: Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 rok 25.09.07, 12:10 Czy to znaczy,że będzie wyjazd z raszyńskiej na puławską???Jakoś tego nie widzę... Q najbardziej właśnie mnie "rozwala" zamknięty(póki jeszcze) właśnie ten dojazd i trzeba się przeciskać wąziutką pół-ulicą z dziurami z dojazdem do imoli; Niech nasze auta to wytrzymają... Pozdro dla cierpliwych Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Zamknięcie Raszyńskiej 04.10.07, 20:34 Otrzymałem informację od Marcina Kania, że jutro ok. godz. 11 otwarta zostanie Łabędzia, a zamknięta Raszyńska: www.powiat-piaseczynski.info/informacja-remont-pulawskiej-zamkniety-wyjazd-z-ulicy-raszynskiej,586.html Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski 11 października zamknięcie Energetycznej 10.10.07, 07:12 Od 11 października mają zamknąć Energetyczną przy stacji JET: www.powiat-piaseczynski.info/informacja-remont-pulawskiej-zamkniety-wyjazd-z-ulicy-energetycznej,598.html Miłego dnia Martin Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: remont Puławskiej 15.10.07, 20:22 Zauważyliście, że w Mysiadle będzie śluza dla autobusów? Pojazdy skręcające w Geodetów zatrzymają sie przy przystanku(przed skrzyżowaniem)i dostana zielone światło(a w zasadzie to kreskę) wcześniej niż samochody co pozwoli im łatwo zmienić pas. Notabene według nowej gazety "Polska" ma tak jeździć linia ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 18.10.07, 12:12 Ja zauważyłem coś innego. Zauważyłem że w okolicy mieszka wielu cwaniaków, którzy już teraz korzystają z zamkniętej, przebudowywanej części Puławskiej. Jeżdżą sobie nowymi pasami Puławskiej od miejsca w którym zaczyna się przebudowa do Łabędziej i od skrzyżowania z Raszyńską do Jeta i dalej do Energetycznej. Co ciekawe jazda "pod prąd" nie jest dla nich problemem. Wykonawca powinien postawić w poprzek drogi kilka palet z betonowymi bloczkami. Kilka skasowanych samochodów może podziałałoby na wyobraźnię niektórych osób... Odpowiedz Link Zgłoś
bellazza Re: remont Puławskiej 18.10.07, 13:46 Też to zauważyłem. Wczoraj jeden cwaniak mało się z ciężarówką z budowy nie zderzył, której kierowca nieświadomy niczego wyjechał z boku. Powinna tam się raz na jakis czas policja ustawiać to może niektórzy używali by mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Determinacja Samorządu Gminy Lesznowola!!!!! 31.10.07, 14:15 Polecam www.lesznowola.waw.pl/index.php?id=176&n_id=1982&lan=pl Odpowiedz Link Zgłoś
jn422 Re: remont Puławskiej 02.11.07, 18:03 Czy ktoś wie, czy poszerzona Puławska będzie oddawana do użytku PO zrobieniu kaskad auchanowskich, czy już wcześniej? Z góry dzięki za informację Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 02.11.07, 19:22 forum.powiat-piaseczynski.info/viewtopic.php?p=6200ᠸ Odpowiedz Link Zgłoś
kstefans Re: remont Puławskiej 05.11.07, 14:53 Według GDDKiA, tego remontu już nie ma. www.gddkia.gov.pl/dane/zima_html/info.htm Zakończył się 1.11.2007 I jak wam się jeździ nową Puławską? Odpowiedz Link Zgłoś
miskaj77 Re: remont Puławskiej 06.11.07, 10:08 Nowa Puławska - ha,ha,ha!!! Naprawdę mogliby już skończyć ten remont, przynajmniej skrzyżowanie przy Energetycznej no i jak najszybciej otworzyć pasy ruchu dotychczas zamknięte, bo naprawdę jestem u kresu wytrzymałości. Wczoraj około 17 był taki korek, że po prostu ciśnienie miałam chyba 200. Raz robi mi się niedobrze, a drugi raz chce mi się płakac, przez tą fatalna jazdę. Nie mam już na to siły... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
bellazza Re: remont Puławskiej 06.11.07, 10:35 Remont był chyba zaplanowany do końca grudnia. Ale i tak watpię czy będzie lepiej. Przerażają mnie dwa ogromnne bloki MH na przeciwko policji. Dojdzie pare set nowych aut do ruchu na puławskiej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
missundaztood Re: remont Puławskiej 06.11.07, 12:22 Dokładnie, nowa Puławska nie pomoże, niech przestaną budować nowe osiedla-molochy :( Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: remont Puławskiej 06.11.07, 12:51 missundaztood napisała: > Dokładnie, nowa Puławska nie pomoże, niech przestaną budować nowe > osiedla-molochy :( www.arche.pl/nieruchomosci/index.php?m=2&idk=32#1 - rozpoczęła się budowa tego osiedla... 9 budynków! Za kilka miesięcy utkniemy na dobre zanim dojedziemy do Puławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mexxi2 Re: remont Puławskiej 27.11.07, 18:22 czy może mi ktoś powiedzieć kiedy zostanie otwarta Puławska pod wiaduktami? Była mowa o końcu listopada a póki co nie widać szansy na otwarcie w tym terminie :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
miskaj77 Re: remont Puławskiej 28.11.07, 10:40 ja też bym chciała wiedzieć, kiedy otworzą druga stronę Puławskiej. Mam nadzieje, że niedługo, bo dzisiaj rano jak jechaliśmy do pracy, to zauważyliśmy, że zaczęli rozbierać to rusztowanie podtrzymujące nowy wiadukt, właśnie po stronie zamkniętej do tej pory Puławskiej. Oby jak najszybciej otwarli, bo moja cierpliwość powoli sie kończy ... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: remont Puławskiej 28.11.07, 11:48 mi też sie wydaje, że remont był planowany do końca grudnia. dlatego patrzę na remontowców z filozoficznym spokojem. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: remont Puławskiej 05.12.07, 14:52 Remont zgodnie z planem ma potrwać do końca grudnia (na tablicy informacyjnej jest data 31.12.2007r) Dzisiaj zaczeli ukladac druga warstwe asfaltu na brakujacym odcinkiem, pod estakadami do Auchan. Jeszcze tylko warstwa ścieralna, znaki poziome, odbiór techniczny i można będzie przetestować wyremontowany fragment. Na estakady jeszcze pewnie poczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
osaka Re: remont Puławskiej 07.12.07, 13:08 Juz smigaja nowym pasem w kierunku Piaseczna :) zabieraja barierki i robia ostatnie poprawki. Jeszcze tylko estakaday i bedzie finisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin START ul. Puławskiej 07.12.07, 14:14 Potwierdzam. Puławska w stronę Piaseczna już otwarta, obecnie trwa uruchamianie sygnalizacji świetlnej, w ciągu 7 dni ul. Puławska będzie w 100% przejezdna. Estakady będą otwarte dla ruchu w terminie późniejszym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mexxi2 Re: START ul. Puławskiej 07.12.07, 15:03 Panie Marcinie, niepokoi mnie jako przyszłą mieszkankę ul. Raszyńskiej jak i pewnie innych mieszkańców tamtych okolic (np Plaza)i zapewne Lesznowoli iż na skrzyżowaniu z Energetyczną jest ZAKAZ ZAWRACANIA w kierunku Warszawy. To oznacza, że mieszkańcy tamtych okolic będą zwiększać ruch w obrębie Mysiadła, Lesznowoli jeśli nie będą mogli tamtędy wyjechać w kierunku W-wy. Nie rozumiem jaki jest cel ustawienia tam tego znaku? Są dwa pasy tylko do skrętu w kierunku Outletu, nie ma przejścia dla pieszych więc nie ma zagrożenia dla ruchu. Poprzednio zgodnie z przepisami również nie można było tam zawracać (wskazywała to sygnalizacja świetlna) ale teraz gdy stoi znak to już nie ma złudzeń i możliwości tłumaczenia się niebieskim :-) Czy jest planowana jakaś inicjatywa w Lesznowoli aby interweniować w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Likwidacja zakazu zawracania !!!!!!!!! 07.12.07, 16:09 Dobry Wieczór Państwu, --------------------------------------------------------------------- W tej sprawie interwencję w GDDKiA powinny podjąć się natychmiast władze Piaseczna, ponieważ ul. Energetyczna należy adm. do Piaseczna, a ul. Puławska jest drogą krajową, czyli GDDKiA, natomiast ul. Raszyńska jest drogą powiatową (Starosta Piaseczyński). --------------------------------------------------------------------- Z uwagi na wagę i skalę problemu dotykającego cały Powiat Piaseczyński interweniowałem już w GDDKiA. Tel. 022 323 16 29 Pan Urbankowski, dodatkowo rozmawiałem także inż budowy oraz Kierownikiem budowy. Niestety na dzień dzisiejszy ZAKAZ ZAWRACANIA jest w stałej organizacji ruchu. Kierownik budowy obiecał pomóc w tej sprawie (likwidacja zakazu), także w poniedziałek będę rozmawiał w tej sprawie z Panem Urbankowskim, dodatkowo poinformuję Urząd Gminy Lesznowola i poproszę Panią Wójt o interwencję. Zachęcam również Panią i Państwa do kontaktu tel. w tej sprawie z Panem Urbankowskim oraz Urzędem Gminy w Piasecznie. Do momentu ostatecznego rozstrzygnięcia sprawy musimy korzystać z tzw. serwisówki (przez JET-a) lub zawracać na rondzie (Energetyczna). Swoją drogą... ten zakaz jest bez sensu... --------------------------------------------------------------------- O szczegółach poinformuję w poniedziałek. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Likwidacja zakazu zawracania !!!!!!!!! 07.12.07, 16:22 Innymi słowy, obawiam się, że mimo starań pana Kani jesteście skazani na znak. W końcu nie jest mowa o załatwianiu czegoś w Lesznowoli, a w Piasecznie. Najgorszej gminie okolic Wawy. Właściwie jedynej która mimo próśb ludzi nie wykupiła: linii nocnej ZTM, linii ZTM do Józefosławia i Julianowa itd. Gminy totalnie nie zainteresowanej komunikacją. W końcu Legionowo, Piastów, Pruszków, Zielonka... itp itd mogły. A Piaseczno nic nie może, czytaj nie chce. Co Wam taka gmina załatwi :/. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Re: Likwidacja zakazu zawracania !!!!!!!!! 07.12.07, 16:30 Sprzeciw mahony2109! Piaseczno jest również tak jak i Lesznowola wspaniałą gminą. Będziemy walczyli i o pomoc poprosimy każdego, nawet ciebie. Wystarczy nawet jak zadzwonisz do GDDKiA w tej sprawie. Jestem OPTYMISTĄ i wierze, że się uda, w ostateczności zostaje nam Radio TOK FM audycja "Zielona fala". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kgb.xsara Re: Likwidacja zakazu zawracania !!!!!!!!! 10.12.07, 11:58 masz rację i to 10000000000razy-Gmina Piaseczno jest tragiczna-tu sie nic nie dzieje czyt.nie robi-nawet głupiego ustawienia świateł na największym skrzyżowaniu w okolicy nie potrafią a jest to skrzyżowanie z drogami krajowymi-tranzytowymi.wstyd władze Piaseczna...ani dróg,ani inwestycji,balagan i zaściankowośćpjedynie pozwolenia dla deweloperów na budowe domisk w miejscach gdzie stoja osiedlach domkw jednorodzinnych-ale to to już pachnie dużymi pieniedzmi do prywatnej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
kgb.xsara Re: Likwidacja zakazu zawracania !!!!!!!!! 10.12.07, 11:54 nie potrzebujecie juz jechac do Energetycznej i zawracać bo mozna wyjechac na Puławską w stronę Warszawy prZy policji-wystarczy popatrzec na ulice-skrzyżowanie ze swiatlami! Odpowiedz Link Zgłoś
dani_33 Re: Likwidacja zakazu zawracania !!!!!!!!! 11.12.07, 12:02 kgb.xsara napisała: > nie potrzebujecie juz jechac do Energetycznej i zawracać bo mozna > wyjechac na Puławską w stronę Warszawy prZy policji Tam również są światła kierunkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: Likwidacja zakazu zawracania !!!!!!!!! 12.12.07, 13:58 jeżeli nie można tam zawracać, to po cholerę tam faza do skrętu? jak ktoś chciałby wjechać do jednostki policji to mógłby to zrobić jak przy Energetycznej będzie czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Zgrzyt na ul. Puławskiej 07.12.07, 16:19 Nie dobrze zostało rozwiązane to otwarcie, oj niedobrze. Parę przykładów. 1) światła ruszyły później niż ulica. Policjanci robili co mogli by kierować ruchem, ale blachosmrodziaże zwykle stawali na przejściach i ruszali kiedy im policjant kazał. O mało nie rozjeżdżając ludzi, którzy musieli przechodzić między samochodami stojącymi na przejściu i za cholerę nie widzieli (dzięki tym samochodom) sygnałów policjanta. 2) nikt nie ostrzegł firm przewozowych. Widziałem stające dęba PKSy, których kierowcy w ostatniej chwili zauważali że przystanek jest nagle kawał drogi przed, a nie za skrzyżowaniem. ZTM także nic nie wiedział z wyprzedzeniem. Czego efektem był brak komunikatu na stronie o nowej lokalizacji przystanku, zdziwieni ludzie przepychajacy się do wyjścia gdy nagle bus wcześniej stanął i brak rozkładów w nowym miejscu. 3) Cyrk z zakazem skrętu w lewo w Geodetów. Zakaz wisiał przynajmniej do 15:00 (wtedy ostatni raz widziałem). Jednak już od południa wiele ludzi skręcało w Geodetów. Jednym słowem, super że oddali, ale skoro mieli tyle czasu na przygotowanie to na prawdę można się było bawić światłami, wysyłać komunikaty do przewoźników czy bawić oznakowaniem trochę wcześniej. A nie liczyć że będzie wszystko OKi jak się dwóch biednych policjantów rzuci w wir aut. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin START Puławskiej i likwidacja zakazu zawracania ! 07.12.07, 16:24 Jak najbardziej masz rację w/w sprawach. A może tak zapytajmy wspólnie w poniedziałek również o te sprawy Pana Urbankowskiego z GDDKiA tel. 022 323 16 29 ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rowaj62 Znak B - 23 08.12.07, 10:35 A jaki jest umotywowanie postawienia znaku B-23 na tym skrzyżowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Puławska dziś... 08.12.07, 13:00 Już jestem po wizji lokalnej. Wszystko świetnie się prezentuje, jestem pewien że po wykonaniu oznakowania będzie rewelacyjnie, po prostu tak jak przez ostatnie kilka miesięcy trzeba się uzbroić w cierpliwość, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej04.02 Re: Puławska dziś... 08.12.07, 20:13 kania_marcin napisał:" Już jestem po wizji lokalnej. Wszystko świetnie się prezentuje," Prezentuje się świetnie i chyba dlatego ustawiono światła w stronę Wa-wy przy Fashion na 8(OSIEM)sekund, aby móc to wszystko podziwiać stojąc w korku. Wczoraj 7 grudnia piątek wieczorem godz. 19 korek od Laminy albo i dalej. Dziś sobota przed południem stały obwodnica, Chyliczkowska, Okulickiego no i wspaniała Puławska od Laminy do Fashion House. 709 w kierunku Warszawy odjechało z przystanku SZKOLNA na Chyliczkowskiej o godz. 11.26 i o 12 dojechało aż do Energetycznej. Mam nadzieję, że światła zostaną jednak inaczej ustawione, bo w poniedziałek rano wolę nie myśleć, co się będzie działo! Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Re: Puławska dziś... 08.12.07, 21:42 Jak najbardziej podtrzymuję to co napisałem powyżej (Szanowny Panie, potrzeba trochę cierpliwości aby GDDKiA zakończyła wprowadzanie nowej organizacji ruchu). Z informacji uzyskanych od Kierownika budowy wynika, że ciągu najbliższych kilkunastu dni ulica Puławska będzie w 100% przejezdna w obie strony. Obecnie trwa trwałe namalowanie linii oddzielających pasy ruchu na wschodniej jezdni (stąd to całe zamieszanie i dzisiejsze korki, ewentualne uwagi proszę kierować do GDDKiA). Estakady do Auchan Piaseczno będą otwarte dla ruchu w późniejszym terminie. Przystanek autobusowy przy skrzyżowaniu Puławskiej i Geodetów/Łabędziej, obecnie znajduje się przed skrzyżowaniem (jadąc w stronę Piaseczna). W trosce o bezpieczeństwo nas samych proszę wszystkich pieszych i kierujących pojazdami o zachowanie szczególnej ostrożności, proszę także zwracać uwagę na nowe oznakowanie i sygnalizację świetlną zmodernizowanego odcinka ul. Puławskiej, jeśli Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad ( GDDKiA) wywiąże się ze swojej obietnicy to już za kilka dni otrzymamy trasę z prawdziwego zdarzenia. Wykonawcą modernizacji było konsorcjum firm: PBDIM Mińsk Mazowiecki, Mosty Warszawa oraz Fal-bruk BBZ Falenta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drarbre Re: Puławska dziś... 09.12.07, 13:17 Co nie zmienia faktu, że światła zostały ustawione nieprawidłowo, i należy jak najszybciej to zmienić. Termin zakończenia prac nie ma nic do rzeczy. One już działaja i blokują. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Re: Puławska dziś... 09.12.07, 13:58 Wszystko wymaga dopracowania (dlatego z oceną końcową należy poczekać do zakończenia prac, wszelkie uwagi proszę kierować do GDDKiA), wkrótce zostanie wdrożony nowy projekt akomodacyjnej sygnalizacji świetlnej zakładający możliwość wystąpienia oddzielnej fazy dla wlotu ul. Łabędziej. Odpowiedz Link Zgłoś