Dodaj do ulubionych

Aqua aerobik - czy to działa i jak?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:51
Witam! Chciałabym zapytać osoby, które chodzą na tego typu zajęcia, jakie są
efekty? Ostatnimi czasy nieco (a nawet sporo :)) przytyłam. Pojawiły się przy
okazji problemy z kręgosłupem. Zastanawiam sie jaką formę zajęć wybrać, żeby
pozbyć się obu tych dolegliwości. Wiem, że pływanie jest dobre, a jak z
wodnym aerobikiem? Może ktoś się podzieli ze mną swoimi doświadczeniami. A
gdyby jeszcze odezwał się ktoś, kto chodzi na te zajęcia do Sienkiewicza, to
byłabym bardzo wdzięczna :)
Obserwuj wątek
    • Gość: eve_26 Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:58
      Nikt nie ćwiczy ? :(
      • Gość: modliszka Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.pf.com.pl 10.04.07, 14:15
        Ja cwiczylam ale w Krakowie rewelacyjna sprawa nie obciazasz kregoslupoa
        chudniesz w oczach z checia bym sie na takie wybrala nie wiedzialam ze sa te
        zajecia w Czestochowie napisz na priv zonawilka@wp.pl
        pozdr
        • Gość: . Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:21
          kobieto! wszystko dziala, nawet zwykly szybki codzienny spacer - pod warunkiem
          ze zaczniesz mniej zrec i wiecej sie ruszac.
          • Gość: eve_26 Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:32
            W tym problem, że chyba musiałabym zupełnie przestać żreć :( Najłatwiej dawać
            debilne rady nie mając pojęcia o temacie. Po codziennym spacerze (a zaliczam
            takowy) mam wrażenie, że pęknie mi kręgosłup. Dlatego też chodzi mi o rodzaj
            zajęć, które również podziałają dobrze na kręgosłup.
    • Gość: Aga Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:56
      Chodziłam na aqua aerobik na na basen KB.Super sprawa,naprawde polecam.Bez
      obciążania kregosłupa,a za to w wodzie:).Jesli mozesz to napisz prosze w jakich
      dniach i godzinach odbywaja sie zajecia w Sienkiewiczu.Niestety na KB sa tylko
      w pon. o 20 a ze względu na prace nie jestem stanie w takim terminie tam
      jezdzic...Z góry dzieki.
      • Gość: eve_26 Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:03
        Wiem tyle, co na stronie internetowej wyczytałam.
        www.aquafit.yoyo.pl/
        • Gość: Aga Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:19
          dzieki bardzo.Wybiore sie!!!
          • Gość: mam Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.gre.pl 10.04.07, 17:17
            Ja chodzę do Sienkiewicza w poniedziałki na makarony i w czwartki . Super
            zajęcia czuję się świetnie .Koleżanki z pracy które namówiłam tez chodza 1x a
            czasem 2 x w tygodniu.Wszystkie zalety aqua aerobicu są na stronie i terminy
            zajęć.www.aquafit.yoyo.pl Dziś idę zrzucić świąteczne kalorie
            • Gość: eve_26 Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:52
              Dużo osób chodzi na te zajęcia? Są jakieś ograniczenia co do ilości? Trzeba się
              deklarować, kiedy sie przyjdzie, czy można w te dni, kiedy akurat pasuje?
              • Gość: mam Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.gre.pl 10.04.07, 21:38
                jestem właśnie po zajęciach czuje sie super zrelaksowana , dzis dostałyśmy w
                kość. Było około 30 kobitek.Nie musisz się zapisywać poprostu przyjdz na
                zajęcia kilka minut wcześniej.polecam
                • Gość: Beata Re: do Evy i Agi.... IP: 80.48.49.* 11.04.07, 09:45
                  Ja chodzę na zajecia z aqua aerobicu do Sienkiewicza juz od ponad roku, kupuję
                  sobie karnet na kilka wejść i chodzę kiedy mi pasuje,jedyny warunek jaki trzeba
                  spełnić to chęć do ćwiczeń.Mnie osobiście te zajęcia bardzo pomagają,dużo
                  lepsze mam samopoczucie, a i waga moja spadła zdecydowanie(tylko do tego nie
                  tylko aqua ale i dieta jest potrzebna).Poza tym dla osób z problemami kręgosłupa
                  (jak u mnie)to świetny rodzaj ćwiczeń.Ja zazwyczaj jestem w poniedziałki i
                  czwartki...ale wiem,że we wtorki też sa zajęcia.Polecam , warto(a przynajmniej
                  spróbujcie)...Beata
                  • Gość: eve_26 Re: do Evy i Agi.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:10
                    Dzięki za informacje :) A gdzie się wykupuje karnet? Nigdy nie byłam w
                    Sienkiewiczu i nie bardzo wiem, gdzie czego szukać? Czy tam jest jakaś kasa
                    przy wejściu, czy trzeba się skontaktować z osobą prowadząca zajęcia? A co do
                    diety: zaszkodzić by mi nie zaszkodziła, ale u mnie głównie problemem jest to,
                    że mam pracę siedzącą i pewnie choćbym ograniczyła jedzenie do minimum, to i
                    tak mi się odłoży w biodra :) Sama zdiagnozowałam swój problem: brak ruchu :))
    • Gość: lizaczek Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:00
      A czy na te ćwiczenia to maja monopol wyłącznie osobniki płci pięknej czy faceci
      też są mile widziani bo nie ukrywam swego zainteresowania tymi pląsami w wodzie.
    • Gość: eve_26 Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:01
      A mam jeszcze głupie pytanie: czy faceci też tam chodzą? Bo może bym męża
      zabrała :D
      • Gość: iza Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:39
        Pojawienie sie mezczyzny na takich zajeciach moze krepowac niektore dziewczyny, zwlaszcza dlatego ze wiekszosc chodzi po to aby zgubic nadmiar swojego ciala i moga sie troche wstydzic. Musisz spytac sie dziewczat czy nie bedzie im przyszkadzalo.
        • Gość: eve_26 Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 16:22
          Dzięki, to pytanie zadałam, zanim jeszcze zaczęłam chodzić :) Teraz to sama
          wiem, że facet jest raczej niepożądany :)
    • Gość: eve_26 Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: 195.205.202.* 28.05.07, 13:51
      Reaktywując temat: chodzę na aerobik od przeszło miesiąca i jestem bardzo
      zadowolona. Na pierwszych zajęciach ciągle tylko zerkałam na zegar, czy już się
      kończy te 45 minut (tak mi się dłużyło). W chwili obecnej to nawet nie wiem,
      kiedy ten czas mija. Usapę się, upluję, umęczę i jestem przeszczęśliwa z tego
      powodu. Normalnie jakbym jakiegoś energetycznego kopa dostała. Dużo lepiej się
      czuję i nawet już trochę schudłam. Polecam wszystkim! Aha, zajęcia w
      Sienkiewiczu są do końca czerwca, bo potem jest przerwa wakacyjna. Wystarczy
      przyjść na zajęcia kilka minut wcześniej, pani instruktor trzyma kasę i wtedy
      można zapłacić za wejście.
    • Gość: zzz Re: Aqua aerobik - czy to działa i jak? IP: 212.180.161.* 28.05.07, 14:53
      ??????????/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka