pozarski 31.05.07, 01:08 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4173430.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaceq Re: Koniec koalicji?! 31.05.07, 01:19 Po koalicji końcu, takim czy innym, pozostanie nam niezły kaczenjammer. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Koniec koalicji?! 31.05.07, 01:25 Pewnie tak,ale komu peknie glowa? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Koniec koalicji?! 31.05.07, 17:37 Uwazam, ze Kaczewizm jest lekcja rozstawania sie z historia, podczas ktorej spoleczenstwo polskie zdejmuje z siebie szatki wiecznej ofiary. Kaczewicy ucza, jak nie postepowac, jak nie decydowac, z jakich zrodel nie korzystac, gdy sie argumentuje za czyms lub przeciwko czemus. Oczywiscie m.in. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Koniec opozycji do samej siebie żrą już włąsny żoł 31.05.07, 18:45 ądek. Żrą IV RP od środka, żrą własnych polityków byłych i jeszcze aktualnych... żrą własne hasła sprzed 17 lat a nawet sprzed kilku... Jeszcze tego nie widzicie? Ja zatrucie kanibalizmem poznałęm po ich nieparlamentarnych słowach w trakcie negocjacji apotem się nasilało bez szansy na wyleczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Szanowny, kazda zmiane wynikajaca z.. 31.05.07, 22:54 ...reakcji na zmiane warunkow brzegowych w polityce mozna nazwac "zarciem" idei, dotychczasowych zasad funkcjonowania, stawianych sobie celow oraz osob, ktore trwaja przy status quo ante, co nie znaczy, ze nie jest to po prostu proces dostosowawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Koniec koalicji?! 31.05.07, 19:02 W każdym razie nie jest dobrze w państwie kaczym. Okazało się, że gestapo łgało, że nie słyszało strzału w domu śp. Pani Blidy. Reichsfuhrer-koordynator tak się chyba tym przejął, że pieprzy 3 po 3: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4191036.html?skad=rss Okazuje się, że Mleczko wcale nie żartował: www.mleczko.pl/img/policja/big/2.gif (Zlustrował już ktoś wreszcie tego Mleczkę, czy tak sobie lata po bożym świecie niezlustrowany?) Gestapo przesłuchało też Józefa Skrzeka na okoliczność, że bezczelny zagrał na pogrzebie Pani Blidy. Atmosfera robi się bardzo nerwowa, zupełnie jak wówczas w bunkrze pod Kancelarią Rzeszy, w końcu kwietnia roku pewnego. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __Jesli fakty medialne w obronie SLD generowane są 31.05.07, 19:32 na bazie ujawniania jakiegoś tajnego kryptonimu ze złamaniem tajemnicy służbowej a następnie nadmuch..e się wielki balon propagandowy z napisami: "groźny objaw totalitaryzacji naszego życia publicznego, w którym panoszy się mentalność tajnych służb i nienawiść" współgarjącymi z Kwaśniewskiego "bolszewicka taktyka" na temat lustracji to zaczynam mieć podejrzenie, ze ważniejsze są tu słowa zaklęcia w postaci linczu osądzającego bez sądu i prawa do obrony nie tych co łamią prawo ale tych którzy stoją na jego straży. I dla mnie jest oczywiste, kto dopuścił się zdrady, złamania procedur i złożył donos prawdziwym szefom skrytej sieci utlkanej w tkance państwa polskiego dla wykreowania obronnego "FAKTU PRASOWEGO" w postaci zaklętej wtyczki do zniewolonych wcześniej tresurą antypolską umysłów. Mało tego podejrzewam, ze jak w przypadku orderu dla Jaruzelskiego czy podmian flag podczas uroczystych wizyt u znienawidzonych Kaczorów ( są to zagrywki wirtualne w sferze symbolicznej a nie rzeczywistych faktów) ten kryptonim był specjalnie podsunięty jako mina do odpalenia w skoordynowanym czasie np. zaostrzenia strajków i udanej próbie rządu spacyfikowania postkomunistycznych związków lekarzy. Wszystko to znaczy, że jest sygnał dla tej części społeczeństwa aby mobilizować siły do obalenia Kaczyzmu! Że nie można ruszać przestępców obsadzonych w MSW. Czy śpiewają sobie murmurando: "Jeszcze Polska nie umarła Póki my żyjemy Ale umrzeć musi My jej pomożemy" Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________Wielki Brat czuwa wszędzie nawet tu 31.05.07, 19:37 "a następnie nadmuch..e się wielki balon propagandowy" napisałem nadmuc'h..e się.... Gdzie ja żyję flagi na opak, ordery na opak, historia na opak, zasługi na opak, wyroki na opak, ...qrcze...rozglądam się po ścianach... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________7,4% za I kwakwakwakwakwarrrrrrrrrrrrrr 31.05.07, 19:40 t AAAAAAAŁŁŁŁŁŁŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Użyte Zaklęcia Magiczne: mentalność tajnych służb 31.05.07, 19:47 "mentalność tajnych służb i nienawiść" Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan I to jest, Haszysto, właśnie zasługa Balcerowicza, 31.05.07, 19:54 że sprywatyzowana gospodarka jest (do pewnego) momentu niewrażliwa na rząd, jeśli nawet ten składa sie z idiotów i dyletantów. Gdyby tak jeszcze sprywatyzować PKP (bodaj 4 mld dotacji budżetowych rocznie) i górnictwo (podobnie), bo stocznie już muszą to zrobić do 30.06 - byłaby gospodarcza idylla, która mogła by być zakłócona wyłącznie katastrofą światowej gospodarki, z którą Polska (dzięki Balcerowiczowi) jest nierozerwalnie już związana. Oczywiście, byłoby jeszcze lepiej, gdyby w kaczystanie zrealizowano ideę "taniego państwa". W związku z powyższym mam 4 pytania do Ciebie, jako wybitnego eksperta ekonomicznego (tego forum): 1.Czy możesz wymienić jakie nowe ustawy gospodarcze, wspomagające wzrost ekonomiczny ostatnich 2 lat wprowadził kaczy rząd. 2. O ile wyższy jest budżet Kancelarii Pana Prezydęta w stosunku do roku 2006 i budżetu 2005 (kancelaria Kwacha). 3. O ile jest wyższy/niższy budżet kancelarii Sejmu w analogicznych okresach. 4. Ditto - ministerstw kaczego rządu w stos. do ministerstw rządu komucha Belki Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Gdy wpierw odpowiesz mi na pytanie czy gaże reform 31.05.07, 20:58 atorów, ministrów, pośredników prywatyzacji, lobbystów, członków rad nadzorczych, prezesów, członków kadry zarządzającej itd. były powiązane z efektami reform dla społeczeństwa z reformowana gospodarką? Czy przeciwnie rosły w oderwaniu od zwiększającego się bezrobocia i pauperyzacji narodu? A jak z rosnącą/ malejącą pętlą zadłużenia, rosnącym eksportem poprawiającym bilans handlowy i wpływy budżetowe, umożliwiające finansowanie infrastruktury na potzreby rozwoju i warunków życia? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __________Czy uważasz, że banki budują mieszkania? 31.05.07, 21:08 I jeśli wykreują trzy razy 3 więcej pieniędzy w formie kredytów na 3% i 100 lat to będzie razy 3 więcej m2 mieszkań przy tym stanie planowania przestrzennego i przepisów budowlanych możliwości przerobowych firm, ilości materiałów i deficycie fachowców czy po prostu przy tej samej podaży i 3 razy większym popycie po prostu cena wzrośnie trzykrotnie? I tylez razy wzrośnie ilość oszukanych, którym nie pokażą nawet dziury w ziemi tylko kilka kresek takich jak widzisz przy moich psotach na planie? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Zadałem pytanie, nie rób uników. 31.05.07, 21:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=63375080&a=63424232 Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Jestem wdzięczny panu Belce za karmę dla kaczek 31.05.07, 21:23 które zadziobały pięknego łabądzia -ę te brzydkie kaczątka będą pięknymi łąbędziami a nie przemalowanymi z pawi. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: I to jest, Haszysto, właśnie zasługa Balcerow 31.05.07, 22:03 pan.scan napisał: > 1.Czy możesz wymienić jakie nowe ustawy gospodarcze, wspomagające wzrost > ekonomiczny ostatnich 2 lat wprowadził kaczy rząd. > Wystarczy nie schładzać, szanowny i dostojny głupcze. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _____ Haszysto Scanie! Haszami bywa Harcowicz 01.06.07, 00:39 wypuszczany z zewnątrz do sprywatyzowana gospodarki by była niewrażliwa na rząd, jeśli nawet ten składa sie z idiotów i dyletantów, którzy jak to pokazali poprzednicy Kaczorów sprzedawali czasem za mniej niż nabywca znajdywał w szufladzie kasy zapomogowo-pożyczkowej. Gdyby tak jeszcze sprywatyzować PKP (bodaj 4 mld dotacji budżetowych rocznie) i górnictwo (podobnie), bo stocznie już muszą to zrobić do 30.06 - byłaby gospodarcza idylla, bo wszyscy kolejarze górnicy i stoczniowcy nareszcie by sobie odpoczęli od pracy a idylla mogła by być zakłócona wyłącznie katastrofą światowej gospodarki, z którą Polska (dzięki Balcerowiczowi) jest nierozerwalnie już związana aby ponad narodowe korporacje zwiększyły zysk po zastąpieniu roszczeniowych pracowników zepsutych Solidarnością i wolnymi sobotami - przybyszami ze Wschodu za 500 zł/m. Oczywiście, byłoby jeszcze lepiej, gdyby w kaczystanie zrealizowano ideę "taniego państwa" bez rent, emerytur, zbędnej już służby zdrowia refundowania leków czy szpitali, żłobków i szkół państwowych. Całe Wojsko wysłało by się do szukania Bin Ladena w Afganistanie a policję do pilnowania szczytowania przed alerglobalistami. W związku z powyższym mam 4 pytania do Ciebie, jako wybitnego eksperta ekonomicznego (tego forum): 1.Czy możesz wymienić jakie nowe ustawy gospodarcze, wspomagające wzrost ekonomiczny ostatnich 2 lat wprowadził kaczy rząd które pozwoliłyby na całkowtą likwidację podatków od sprywatyzowanych sektorów tak by zysk nie był przejadany przez Polaków. 2. O ile wyższy jest budżet Kancelarii Pana Prezydęta w stosunku do roku 2006 i budżetu 2005 (kancelaria Kwacha) który nie byłby pokryty przez skromne datki na fundację przepieknej żony lubiącej zabierać dzici do Argentyny, leczyć z je z ciężkich chorób i głaskać przy cichym szumie kamer kolorowych pism i telewizji jeszcze bardziej kolorowych i radosnych. 3. O ile jest wyższy/niższy budżet kancelarii Sejmu w analogicznych okresach by nie trzeba było dorabiać na boku za 300 mln za Ustawe albo 17 mln za 1 malutki spójnik "i" mdz dwoma słowami "czasopisma" i "stacje" 4. Ditto - ministerstw kaczego rządu w stos. do ministerstw rządu komucha Belki ze szcególnym uwzględnieniem Min Morskiego, Żaglowego, Wiatrowego, Kunowego, Wiedniowego, Kulczykowego i Ałganowego z teenisem i Puckiem i Otwartym Bałtykiem araz dyskretnym kelnerem i chorym na amnezję barmanem. Drogi Haszysto Scanie proszę nie mącić ino kurturalnie odp. Panu #-aszowi Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq "fakty medialne"? 31.05.07, 21:08 Rozmowa jest b. krótka, a sytuacja prosta jak kopulacja: Zaznaczył Wasserwanna, że ujawnienie tego kryptonimu to złamanie prawa, czy nie zaznaczył? Zrobił tym samym z siebie idiotę, czy nie zrobił? Dr G. się podobno "załamał". Ja mu się nie dziwię, bo bo załamanie przyda się bardzo w wysądzeniu odszkodowania za kryptonim, a na sąd na miejscu Wasserwanny w tej sprawie za bardzo bym nie liczył, bo nie jest Zero tego sądu ŻADNYM zwierzchnikiem, cho być może tak mu się wydaje. Tylko kto to odszkodowanie będzie płacił? Mnie się nie uśmiecha. Zamiast pieprzyć głupoty, Wasserwanna powinien ustalić, kto w gestapo jest odpowiedzialny za kryptonim, żeby dr G. mógł pozwać bezpośredniego sprawcę o odszkodowanie, a nie Ciebie, czy mnie, którzy nie mieli z tym nic wspólnego. Ja się tylko dziwię, że jest te 20 i parę % idiotów, którzy chcą na ten cyrk głosować. Może niech oni płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: "fakty medialne"? 31.05.07, 21:15 Podziwiam jasność wywodu. Płaciłam za błędy i korupcję urzędników 60 lat i wybrałem tych co ich wyłapują a sędziowie bronią i wypuszczają (przykładów bez liku) moze nie przestawaj analizować w połowie...ok? Zacząłbym od góry...mam skopiować b, fajną krytykę sądów czu wiesz z włąsnego doświadczenia? Gdziees to poakazałem u góry na lewo drugie przy Gazeta Forum czytałeś? Vhyba Hipokryzja GW? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 jakas smuga Cienia i e na a płciało - zmierzcha? 31.05.07, 21:19 "spotkanie z nieznanym i przerażającym, miejsce spotkania z ciemną stroną naszego ja" Celem zejścia do Piekieł nie jest bynajmniej tam pozostanie. Celem nie jest także - przez kontrast - zachwyt sielskością Niebios. Większość ludzi marzy o pozostaniu w Niebiosach na stałe. Są tacy, którzy, dręczeni poczuciem winy, najchętniej zamknęliby samych siebie na całą wieczność w czeluściach Piekieł. Wojownik natomiast schodzi do Piekła i wchodzi do Nieba po to, aby pojąć złudność wszystkich światów. Eksploracja Niebios i Piekieł odbywa się w celu uwolnienia energii tam tkwiących, uwolnienia uwarunkowań przybierających kulturowo-religijną formę aniołów i demonów. Wojownik, sam musi zejść do swego Piekła i wejść do Nieba, by tam toczyć Wojnę. Będzie to Wojna ze złudzeniami, które ze swej istoty nie są prawdziwe, ale mają moc warunkowania. Ten, który nie dokonuje oczyszczenia przestrzeni niebieskich i piekielnych i uwolnienia aniołów i demonów, jest wciąż pod ich wpływem - nie realizuje swej woli a ich potrzeby. Demony i aniołowie warunkują, ograniczają, zniewalają. Są to fragmenty przeszłości - myśli, zranień, emocji, nienawiści. W Niebie i Piekle każdego człowieka mieści się jego nieświadomość. Na nią składają się strzępy życia, przekazane wzorce rodzinne i społeczne, oczekiwania, pretensje, cierpienia i przyjemności. Tu mieści się pamięć okołoporodowa, gatunkowa i historyczna. Tu mieści się genotyp i archetyp. To jest dom karmy. Metzner w prostych słowach ukazuje Wojnę z sobą samym: W trakcie przemiany musimy sobie uświadomić, że idealne ego również jest bestią, agresorem, drapieżcą. Jesteśmy równocześnie myśliwym i tropioną przez niego zwierzyną. Jednak ostateczna walka toczy się pomiędzy Niebem a Piekłem - na Ziemi. Dżihad to toczona w Umyśle w imię wolności święta Wojna ze złudzeniami. Wojownik w świętym centrum podróżuje po Drzewie Świata. Ale zawsze powraca do tego świata, bowiem - jak nauczał don Juan - terenem łowieckim wojownika jest ten świat. Podobnie Chrystus - Wojownik, którego Królestwo jest nie z tego świata, przynosi miecz temu światu właśnie. Człowiek jest odbiciem kosmosu. Dwa skrajne czakramy, umieszczone na Drzewie susiumny, zaopatrujące człowieka w energię Ziemi i w energię Boską, oraz czakram środkowy - serca, przypominają trójstopniową budowę Kosmosu - Niebo, Ziemia, Piekło. Energia duchowa i ziemska spotykają się w samym środku - w sercu. Wojownik pojmuje, za sprawą świętej wiedzy przekazanej mu w inicjacji, iż Niebo i Piekło to dwa bieguny, które uzależniają uwarunkowany umysł. Ścieżka Mędrca - Wojownika jest drogą środka. Don Juan - szaman i Wojownik, bohater książek Castanedy - mówił zaś o ścieżce obdarzonej sercem: Czy ta ścieżka obdarzona jest sercem? Jeśli tak, jest dobra, jeśli nie, nie zda się na nic. Obie prowadzą donikąd, ale jedna obdarzona jest sercem, a druga nie. Jedna pozwala odbyć radosną podróż; póki nią podążasz, stanowicie jedność. Druga sprawi, że przeklniesz swe życie. Jedna przyda ci siły, druga cię osłabi. Droga środka, ścieżka obdarzona sercem, biegnie na początku - w fazie inicjacji - przez Nieba i Piekła, później zaś w jednakowej odległości od złudnych Niebios i Piekieł, stąpanie po niej obdarza Mocą. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: "fakty medialne"? 02.06.07, 22:25 hasz0 napisał: > Płaciłam za błędy i korupcję urzędników 60 lat Ooo?? I jesteś taki chętny płacić nadal? To zapłać i moją działkę: za Panią Tysiąc, za Rospudę, za raport o WSI, za dra G. Wyroki wkrótce. Z góry serdeczne Bóg zapłać. Odpowiedz Link Zgłoś