Gość: senior IP: *.aster.pl 24.06.07, 17:54 Jak w tytule. Nie mogę otwierać linków z Outlook Ekspressu. Co sie stało ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: p2p Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.acn.waw.pl 24.06.07, 18:33 Nie ustawiłeś odpowiedniego poziomu zabezpieczeń w opcjach OE. Link Zgłoś
Gość: senior Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.aster.pl 24.06.07, 19:03 Gość portalu: p2p napisał(a): > Nie ustawiłeś odpowiedniego poziomu zabezpieczeń w opcjach OE. Sprawdzałem tam wielokrotnie ale niczego nie mogłem sie doszukać. Link Zgłoś
Gość: ala Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.chello.pl 24.06.07, 19:52 -->Narzędzia-->Opcje-->Zabezpieczenia jeśli masz dobrego Firewall'a i AntyVira to możesz zostawić włączone na tej zakładce TYLKO: -Strefa internetowa -Ostrzegaj mnie, jeśli inne aplikacje próbują wysłać pocztę w moim imieniu pozostałe funkcje i zabezpiecznia możesz wyłączyć a jeśli nadal jest problem to proponuję Scandisk (albo chkdsk lub NortonWinDoctor) rozwiązaniem jest też kopiowanie adresu z maila i wklejanie go w pasek adresu przeglądarki (potem Enter) no i sprawa zasadnicza (hmmm... zaczynam od końca :)) czy te linki, których rzekomo nie możesz uruchomić.... CZY ONE SĄ AKTYWNE???? może nadawca wpisał te adresy tylko od www.itd.itp ? a zapomniał poprzedzić ??? Link Zgłoś
Gość: senior Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.aster.pl 24.06.07, 20:06 Linki są aktywne, kopiowanie pasków adresu stosuję ale są inne hiperłącza których nie mogę otworzyć. A w XP chyba nie ma scandisk. A jak jest z tym chkdsk nie mam pojęcia. Link Zgłoś
Gość: ala Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.chello.pl 24.06.07, 20:17 A w XP chyba nie ma scandisk. A jak jest z tym > chkdsk nie mam pojęcia. sorki :) skrót myślowy z tym scandiskiem :) w Mój komputer kliknij na dysku prawym przyciskiem myszki -->Właściwości-->Narzędzia-->Sprawdzanie błędów pojawi się programik dawniej zwany Scandiskiem ;) sprawdź po kolei dyski włączając wszystkie opcje i uruchom komputer ponownie WinXP, startując, dokończy sprawdzania dysków na "niebieskim ekranie" powinno pomóc a co do tych innych hiperłączy... to są NA PEWNO internetowe hiperłącza? a może po prostu odnośniki do jakichś dokumentów, plików na kompie(w intranecie/sieci) nadawcy maila? Link Zgłoś
Gość: senior Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.aster.pl 24.06.07, 23:01 Niestety, zrobiłem wszstko jak trzeba a linki nie działają. Chciałem ponownie zainstalować IE ale system twierdzi że mam nowszą wersję IE i nie chce uruchomić programu instalacyjnego. Link Zgłoś
Gość: ala Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.chello.pl 24.06.07, 23:47 zapytam jeszcze raz: czy te linki są oznaczone jako "aktywne"? tzn. czy są podkreślone? przykład nieaktywnego: www.gazeta.pl (i w niego możesz se klikać do woli :))) przykład aktywnego: www.gazeta.pl no i może wklej tutaj któryś z tych "nieaktywnych" lub jakiś zrzut ekranowy z widokiem na niego? bo na razie to tak "po omacku" działamy ;) Link Zgłoś
Gość: senior Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.aster.pl 24.06.07, 23:56 Gość portalu: ala napisał(a): > zapytam jeszcze raz: > czy te linki są oznaczone jako "aktywne"? > tzn. czy są podkreślone? Oczywiście że aktywne. Za takiego głąba mnie uważasz ? W tej chwili zasysam IE 6 z SP1, może coś z tego wyjdzie. Link Zgłoś
Gość: @ Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.chello.pl 25.06.07, 00:04 Narzędzia>>>opcje internetowe>>>programy>>zaznacz:Program Internet Explorer ma sprawdzać, czy jest domyślną przeglądarką>>>zastosuj. Po ponownym uruchomieniu IE gdy zapyta czy ma być domyślną przeglądarką kliknij "TAk" Link Zgłoś
Gość: senior Re: Dlaczego nie mogę otwierać linków w OE IP: *.aster.pl 25.06.07, 00:30 Gość portalu: @ napisał(a): > Narzędzia>>>opcje internetowe>>>programy>>zazna > cz:Program Internet Explorer ma sprawdzać, czy jest domyślną przeglądarką>& > #62;>zastosuj. > Po ponownym uruchomieniu IE gdy zapyta czy ma być domyślną przeglądarką kliknij > "TAk" Masz rację. Dzięki ! A tysiąc razy byłem na tych opcjach i szukałem tej domyślnej przegladarki. I nie mogłem znaleźć. Jutro idę do okulisty. Link Zgłoś