derkam 03.12.07, 17:28 Witajcie, może polecicie mi sprawdzoną i wartą kupna chustę do noszenia dzieciątka Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scharon Re: Jaką chustę polecacie? 03.12.07, 19:43 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603 poczytaj ,skarbnica wiedzy ) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
chicoria Re: Jaką chustę polecacie? 03.12.07, 20:04 Ja nie polecam wcale. Moje dziecko nienawidzilo chusty i w ogole nie chcialo byc w niej noszone (mialam Carrycot) Kazde wlozenie do chusty konczylo sie wrzaskiem. Moze zanim kupisz sprobuj w sklepie albo od kogos kto ma chuste, jak malenstwo na nia reaguje. Teraz mamy nosidelko i pozycja pionowa jest ok, corcia je uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
scharon Re: Jaką chustę polecacie? 04.12.07, 10:22 Carrycot-to nie chusta -tylko nosidlo,i to chyba najgorsze z mozliwych Twoje dzieciatko zle trafilo ..... sprzedawcy zle informuja ze carrycot-to chusta jest sztywna i zle uklada sie w nim maluszek jesli chodzi o chusty ,ta sa dlugie wiazane o diagonalnym splocie ,super podtrzymuja dziecko ,mozna nosic w niej w pozycji pionowej nawet wczesniaki(oczywiscie jesli chusta jest prwidlowo zawiazana) www.chustomania.pl/online/webshop.nsf/0/D94499780EC71A38C12571EE004D6EBB?OpenDocument polecam ta srone ) a to co mialas -to chyba Zawitkowski sie wypowiedzial ze to torba na noszenie ziemniakow a nie dzieci..... Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: Jaką chustę polecacie? 04.12.07, 10:30 Ktoś powinien zabronić Carrycot profanacji słowa chusta Odpowiedz Link Zgłoś
magda.tyl Re: Jaką chustę polecacie? 04.12.07, 10:29 Carryout czy jakoś tam to porażka, wstyd mi to sprzedać komukolwiek. Ja znalazłam wzór w necie na Mei-tai, krawcowa uszyła. Można też zamówić przez internet. Mały pierwszy raz się zezłościł, ale teraz jest nawet zadowolony, a ja mam ręce wolne. Takie nosidełko sklepowe też mam, ale na razie nie używam, poza tym jakoś w nim dziecko wisi na kroczu, co niezdrowe na bioderka. Odpowiedz Link Zgłoś
scharon Re: Jaką chustę polecacie? 04.12.07, 11:06 jesli chodzi o MT ,to trzeba pamietac ze dziecko noszone w nim powinno juz samodzielnie siedziec ) Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: Jaką chustę polecacie? 04.12.07, 13:05 osobiście polecam ługie wiązane - typu nati, didymos, hoppediz, girasol etc. dają najwięcej możliwości ułożenia dziecka. osobiście nosze i 3 latkę i 1,5 roczniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Jaką chustę polecacie? 04.12.07, 14:53 mam opammame kolkowa i jestem z niej zadowolona.mala nosze w niej od kiedy skonczyla 3mies. jednak mysle juz o wiazanej. Odpowiedz Link Zgłoś
gutta_percha Re: Jaką chustę polecacie? 05.12.07, 13:00 agamamaani napisała: > . > osobiście nosze i 3 latkę i 1,5 roczniaka. > ????? niechustowe 3-latki z reguly chodza na wlasnych nogach... Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: Jaką chustę polecacie? 05.12.07, 13:11 A boli cię to, że ktoś nosi trzylatka? Zresztą jeszcze nie widziałam takiego malucha który na dystansie kilkuset metrowym nie domagałby się na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Jaką chustę polecacie? 05.12.07, 13:19 gutta_percha napisała: > agamamaani napisała: > > > . > > osobiście nosze i 3 latkę i 1,5 roczniaka. > > > > ????? > niechustowe 3-latki z reguly chodza na wlasnych nogach... Tak? Bo ja widuję wózkowe czterolatki wożone do przedszkola. Nóżki im obcierają o chodnik, ale widocznie tak rodzicom wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
00kasia11 Re: Jaką chustę polecacie? 04.12.07, 18:18 szczerze to nie polecam - trzeba dbac o swój kregoslup, musi posłuzyc cale zycie Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Jaką chustę polecacie? 04.12.07, 18:57 Zdecydowanie lepiej zadbasz o swój kręgosłup jeśli zamiast nosić dziecko na rękach wsadzisz je do chusty długiej wiązanej - ta chusta rozkłada równomiernie ciężar dziecka na oba ramiona i pas noszącego. IMHO argument chybiony Odpowiedz Link Zgłoś
ebielo hoppediz 04.12.07, 22:08 Cenowo bardzo OK, w porownaniu z Didymosem, a jakosciowo bez zarzutu. Nie wyobrazam sobie pierwszych miesiecy z malym bez chusty. Teraz jestem czasem za leniwa, by ja zalozyc i nosze 10 minut mlodego bez chusty. Ludzie, jak mi kregoslup siada. A jak go wsadze w chuste, zero problemu. Odpowiedz Link Zgłoś