brunecia1 03.03.08, 18:27 I jeśli jakąś wybierze to co ona oznacza??? Córcia ma dzisiaj urodzinki 1 a ja w tych przygotowaniach zupełnie o tym zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwiawenta Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 03.03.08, 18:29 ja miałam kieliszek, różniac, książke i kase, i moja mała wybrała kase Odpowiedz Link Zgłoś
akado Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 03.03.08, 19:18 A o co chodzi z tymi przedmiotami??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama :/ 03.03.08, 21:17 Na pierwsze urodziny potrzebne są: czarny kot, 4 pazury nietoperza, trochę pajęczyny i jad ropuchy zebrany podczas pełni księżyca. Aha! Konieczna jest miotła, na której zabobonna mamuśka wyleci na koniec przez okno) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: :/ 03.03.08, 22:26 demonii napisała: > Zapomniałaś o krwi kurzęcej ) Kurzęcej??? o_o Kochana - nie kurzęcej, tylko dziewiczej krwi miesięcznej zebranej podczas pierwszej letniej pełni księżyca na rozstajnych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: :/ 03.03.08, 22:34 Nie, nie - dziewicza to do tych, miłosnych praktyk bardziej sie nadaje ) Dla dziecięcia kurzęca odpowiednia bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: :/ 04.03.08, 23:17 jakw napisała: > A może chodzi o kurzą dziewicę? Ooo!! Właśnie!! Taką, co jeszcze dziewiczego kupra jajkiem nie splamiła!! Trochę takiej krwi się przyda, a kurę zachować. Pierwsze jajko które spod kupra upuści posłuży idealnie do przelewania nad dzieckiem w razie uroku. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: :/ 05.03.08, 09:55 Kurzęcej??? o_o > Kochana - nie kurzęcej, tylko dziewiczej krwi miesięcznej zebranej podczas > pierwszej letniej pełni księżyca na rozstajnych drogach. > -A czy ta dziewica musi miec ogolone nogi??bo to podobno zły znak jak okudlona przyjdzie.... -a tak jeszcze -podobno mamusie te ""czary mary"" trzymają pepek zaszuszony w w roczek rzucaja go tam ,gdzie chca zeby ich dziecko kariere zrobiło- -ja bym dała dziecku młotek ,zeby takie głupoty mamusi z głowy wybiło-Jezusie mamy 21 wiek matki przescigają sie która bardziej nowoczesna, bardziej rozgarnieta,bardziej swiatowa i oczytana- a jak przychodzi co do czego t,to zachowanie i myślenie średniowieczne Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 03.03.08, 21:15 Ja nie kładłam nic, babcia sie za to wygłupiła i młody złapał za kielicha, o Odpowiedz Link Zgłoś
aloiw1985 Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 03.03.08, 21:54 o matko ludzie.....to straszne jaki ten nasz narod zabobonny,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
elaimalwi Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 03.03.08, 22:09 Oj, dlaczego zaraz zabobonny? Ja ten zwyczaj potraktowałam jak sympatyczną zabawę. Mała wybrała różaniec i fajnie będzie jej kiedyś o tym opowiedzieć. A jeżeli naprawdę zostanie zakonnicą to raczej nie będę tego wiązała z wyborem przedmiotu na I urodzinach ) U nas był kieliszek, różaniec, książka, kasa i nitka z igłą (to na prośbę dziadka). Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 04.03.08, 17:16 A u nas byla ksiazka, rozaniec i pieniadz. Wybrala ksiazke, ale ksiazke wybralam w najciekawszych kolorach. Trzeba pomoc losowi. Znaczy sie, bedzie naukowcem. )) Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 04.03.08, 18:59 albo zbieraczem makulatury Odpowiedz Link Zgłoś
ma-m2 Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 04.03.08, 20:44 Trzy razy czytałam tytuł tego wątku i za nic nie mogłam załapać o co chodzi ) O kurka, poczułam się, jakby czas cofnął się tak o kilkaset lat... hihiii Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 04.03.08, 20:57 Bo to unowocześnić trochę trzeba i położyć: laptopa , dragi i pewnie coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 04.03.08, 22:23 laptopa, dragi i Budde oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 05.03.08, 09:33 Moje dziecko wybrało kodeks karny... Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 07.03.08, 12:29 oj, to po prostu zabawa jak w andrzejki. Pamietam jak pierwszy raz o tym przeczytalam w "Słonecznikach" H. Snopkiewicz. Mojej córce rozłozylam ok 15 rzeczy mających symbolizować jakiś przyszły zawód, pasje itp - np słownik, symbol zainteresowania językami obcymi, mapa- podróżami, pędzel - sztuką, kwiatek w doniczce - ogrodnictwo, pióro - dziennikarstwo, strzykawka - medycyna, juz nie pamietam wszystkiego, bralam co mi wpadlo pod rękę. Córka rzuciła się na pędzel, który zaraz zamienila jednak na kalkulator i nie dała go sobie odebrać M. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 10.04.08, 14:32 Rozumiem, że jak się nie położy dziecku kieliszka do wyboru, to problem alkoholizmu z głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
nati-pati Re: pilne! jakie rzeczy kładziecie na roczek dzie 10.04.08, 14:59 u mnie była: modlitewnik, książka, zeszyt, ołówek, długopis, talerz, różaniec, łyżka i coś tam jeszcze wybrała: zeszyt i ołówek; Odpowiedz Link Zgłoś