petshopgirl 29.03.08, 00:37 oł je, już to widzę: przepastne kopertówy pod pachą tudzież dyndające nonszalancko w dłoni (odpowiedź na torebkę na łokciu) i chłopaki z Brzeskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sznicel4 to jakaś nowa moda dla lekarzy? 29.03.08, 16:41 bo początkowo myślałem, że chodzi o mode na datki i bezwstydne sięganie po nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Sięgnij po kopertówkę 29.03.08, 17:01 A mi się podobają te duże - boskie! :) moda.gazeta.pl/moda/51,77803,5065938.html?i=8 Odpowiedz Link Zgłoś
clementine_kruczynski Re: Sięgnij po kopertówkę 29.03.08, 20:47 Cudne te małe torebki. I te małe-duże też. Taka efektowna koperówka potrafi "zrobić" cały strój, ożywić coś niekoniecznie ciekawego. Pytanie mam - jak je nosić na stojących przyjęciach? Trzymac w ręku caly czas jak mniemam, odkładać gdy się je. A gdy się tańczy? W kinie ponoć było parę scen, gdy pani tańczy z panem, a na jego ramieniu opiera dłoń z koertówką weń. Ale mi sie wydaje, że chyba lepiej ją odożyć na bok... No i co byście zrobiły na moim miejscu? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 13:51 clementine, co do kopertowki w tancu, mozna oczywiscie tanczyc z kopertowka (dokladnie tak jak opisujesz), z mojej praktyki wynika jednak, ze panowie narzekaja na taki taniec:)) lepiej wiec zostawic ja na stole przy ktorym siedzimy. male torebki, takie jak kopertowka wlasnie, zostawia sie na stole a nie na krzesle. oczywiscie, jak dobrze wiemy z obawy o kradziez, musimy byc pewni ze ktos z naszych znajomych przy stolik sie znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 19:20 tam gdzie ja tanczam torebke sie zostawia u barmana - bezpiecznie i w kazdej chwili mozna uzyskac do niej dostep tanczyc z kopertowka w dloni, blee, chyba ze jest to nowa figura aerobiczna... niewygodnie i jakos tak byznesowo poza tym nie znosze kopertowek, mimo ze kusnierz bez przerwy gledzi ze do futra tylko kopertowka, bo te paski od toreb tak strasznie masakruja ramiona i rekawy... no niby fakt, masakruja, ale primo, futro sie nosi wylacznie w zimie, a sekundo ja musze miec wygodnie takze w zimie oczywiscie mozna zawsze sobie takie torebki poogladac, owszem wygladaja fajnie no i ta aluzja do nicnierobienia, zawarta w fasonie kopertowki... glamour, mozna by powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Sięgnij po kopertówkę 29.03.08, 21:15 lubie kopertowki :) chciclabym miec wiecej i wiecej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 11:40 Ja to raczej niemodna jestem, ale wydaje mi sie, że część z prezentowanych torebek, to wcale nie są kopertówki tylko zwykłe torby bez uchwytów. Kopertówka dlatego nazywa się kopertówka, że jest płaska, ma dużą klapę z przodu i ukryte zapięcie. No i jest raczej minimalistyczna niż ozdobna. Torba, która ma ozdobne zapięcie z przodu albo zapinana na suwak jak etui na okulary to nie jest żadna kopertówka. Poza tym, jak torebka ma uchwyt żeby ją można było wygodnie trzymać, to tez nie jest kopertówka, bo cechą charakterystyczną kopertówki jest to, że jest niewygodna, nie ma uchwytów i angażuje jedną dłoń, więc nosi się ją tylko na szczególne okazje, przy których wolne ręce nie są potrzebne. Słowem sprawdzi się w teatrze, ale nie na zakupach w supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 13:27 zdjęcie nr 2 - piękna ..... Odpowiedz Link Zgłoś
momoneymoproblems Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 13:45 ale jak e nosić? w ręku przecież niewygodnie? można gdzieś zostawić, zapomnieć...i tak jakoś dziko wygląda - albo ja dzika jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 13:53 no ale kopertowka nie jest przeciez torebka na codzien, ale raczej na wieksze czy mniejsze wyjscia, spotkania ze znajomymi, imprezy kiedy to nie musimy miec w torebce nic wiecej niz blyszczyk/telefon/klucze/pieniadze etc. wowczas nie jest niewygodnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 13:58 e tam :) ja nosze w reku albo pod pacha jak potzrebuje miec dwie rece przegladajac cos w sklepie... to chyba podobnoie jak z torebka do reki tez zwsze trzymamy ja w dloni tylko za uszy/ucho... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_em25 Re: Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 14:11 Mi sie podobaja bardzo, ale juz widze mnie matke Polke z dzieciem uwieszonym na jednej rece i z kopertowka w dloni lub pod pacha:DDDDDDDDD Ale na wyjscie czemu nie, chociaz z drugiej strony gdzie ja kurcze wychodze sama hmmmmm??.... Odpowiedz Link Zgłoś
mandukcja Re: Sięgnij po kopertówkę 03.04.08, 17:55 wiec nie ma tez obawy ze sie ja zgubi... ja juz mialam moja koprtowke dwa razy na imprezie i za kazdym razem wracalam do domu o 7 rano nawet nie swiadoma tego ze trzymam ja w rece... :::))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 14:16 ja też jestem jakaś nietentego :>>> podobają mi się kopertówki, ale mam tendecję do zostawiania wszystkiego gdzie popadnie, więc pewnie taką torebkę posiałabym w 5 minut. co wiecej nie lubię nosić nic w rękach: jak torebka to tylko na ramię :)) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Sięgnij po kopertówkę 02.04.08, 19:43 jak moj ojciec on parasole i rekawiczki mial praktycznie jednorazowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
potruputi Re: Sięgnij po kopertówkę 03.04.08, 17:44 a może rzuciły Wam się w oczy jakieś ładne kopertówki tudzież małe torebeczki? szukam pilnie jakiejś czarnej na wesele za tydzień, przeszukałam Galerię Krak i allegro i NIC Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowata Re: Sięgnij po kopertówkę 03.04.08, 17:48 też szukam, zielonej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandukcja Re: Sięgnij po kopertówkę 03.04.08, 17:58 ja swoja znalazlam w lumpeksie za 3zl - duza, klasyczna i ladna, troszke zniszczona ale doszyte przeze mnie koraliki odwracaja uwage od delikatnch zniszczen... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jas12 [...] 04.04.08, 22:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majka_bee Re: Sięgnij po kopertówkę 05.04.08, 11:13 Reklama? Przejrzałam wszystko. Od pasków po torebki. Nie znalazłam absolutnie żadnej rzeczy, którą chciałabym kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
sunshineonly Sięgnij po kopertówkę 04.04.08, 11:26 kopertówki są strasznie niepraktyczne, nic się do nich nie zmieści, złodziej z reki wyrwie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowata Re: Sięgnij po kopertówkę 04.04.08, 11:38 a jakiej torebki złodziej z ręki nie wyrwie jak zechce? z plecakiem mam iść na imprezę? ;> Odpowiedz Link Zgłoś