forumowy.komentator 02.04.08, 23:47 Mimo sporej konkurencji jak widać gorzowskim sprzedawcom dobrze się powodzi skoro mogą sobie przebierać w klientach. I nawet z tego artykułu można uknuć tezę, że klientki bez wózków mniej się awanturują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redcloud Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 03.04.08, 12:36 Trzeba byc debilem, zeby nie wpuszczac kobiety z wozkiem do sklepu howgh Odpowiedz Link Zgłoś
ukontentowana Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 03.04.08, 12:49 debilem? a gdzie jest powiedziane, że stuknięte mamuśki mogą jej niszczyć towar i brudzić ściany? po cholere wlec dzieciara ze sobą w każdy kąt sklepu? dlaczego NIKT nie zauważy, ża mamusie z dziećmi zachowują sie jak święte krowy!? całkowicie bez wyobraźni i bez uwzględnienia INNYCH LUDZI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzia durna jesteś IP: *.radioalfa.pl 03.04.08, 13:48 jak będziesz miała dziecko to też będziesz musiała się zastanowić czy lepiej być głodna czy zabrać dziecko ze sobą. Sorry - ty je zostawisz w domu, niech szczeniak poskamle przez pare godzin jak z kumpelami bedziesz zaliczac imprezkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: durna jesteś IP: *.toya.net.pl 05.04.08, 19:35 Gość portalu: dzia napisał(a): > jak będziesz miała dziecko to też będziesz musiała się zastanowić czy lepiej > być głodna czy zabrać dziecko ze sobą. Sorry - ty je zostawisz w domu, niech > szczeniak poskamle przez pare godzin jak z kumpelami bedziesz zaliczac imprezkę > .... i narkotyki! nie zapominaj o narkotykach! to nieodłączny element taniego dramatyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybachorowa Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony!!! IP: *.r.kbt.pl 03.04.08, 16:00 Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią obiema rękami!!! Często mam wrażenie,że mamuśki z bachorami noszą jakieś niewidzialne klapki na oczach(i uszach). Nie każdy musi uwielbiać wrzask dzieciaka w sklepie czy restauracji,do której udał się,żeby odpocząć i posiedzieć w ciszy. Nie wspomnę już o prowadzaniu ze sobą drących się w niebogłosy latorośli do kin/teatrów/filharmonii(kiedyś przybycie np. na koncert z dzieckiem w wieku,który gwarantuje niemożność zachowania ciszy i względnego bezruchu przez dłużej niż 5 minut,było NIE DO POMYŚLENIA i całkowicie w złym guście). Albo hipermarkety.Na każdym kroku mamusie z dzieciarnią,albo kobiety bez żadnego skrępowania karmiące niemowlaka tzw. cycem na ławeczce pośrodku galerii handlowej.A MOŻE JA NIE MAM OCHOTY OGLĄDAĆ ICH CYCA...???? Nie.Nie mam prawa nie mieć ochoty.A co dopiero zwrócić im uwagę!!Nie ma mowy.Są NIETYKALNE! Mają swoje kasy w sklepach(z pierwszeństwem dla matek z dziećmi;niedawno stałam w kolejce do kasy z 3 produktami w koszyku,gdy nagle-bez słowa tłumaczenia-wepchnęła się przede mnie kobitka z bachorem w wieku wczesnoszkolnym oraz wózkiem z zakupami na pół roku;sięgały do sufitu;i jeszcze zrobiła obrażoną minę na wszelki wypadek-PRZECIEŻ JEJ SIĘ NALEŻY!).Mają specjalne seanse w kinach(ale nie-one muszą z wrzeszczącym dzieciakiem przyjść na zwykły seans,po czym 16 razy zasłaniać ludziom ekran,wychodząc do toalety/po popcorn/po lizaka).Mają miliardy udogodnień na każdym kroku,że o odpisach podatkowych nie wspomnę. Niech więc wreszcie przyjmą do wiadomości,że NIE KAŻDY MUSI UWIELBIAĆ ich dzieci oraz wszelkie związane z nimi "atrakcje". Powstają już nawet hotele,do których dzieciom wstęp jest wzbroniony. Oczywiście-nie w Polsce. W Polsce kult tzw. matki-Polki jest święty i nikt nie pojmuje,że zmęczony gość hotelowy może nie piać z zachwytu na dochodzący zza ściany odgłos ryku niemowlaka. Przykłady tego typu można mnożyć w nieskończoność. Nie dajmy się terroryzować osobom wyznającym religię dzieciocentryczną! W końcu-przynajmniej w teorii-żyjemy w kraju wolnym wyzaniowo.. Serdecznie nie-pozdrawiam wszystkich urażonych mam. u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCY Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony!! IP: *.chello.pl 03.04.08, 20:47 co za brednie- kretynizmy wypisujesz.Nastepnym razem zastanów się co piszesz zanim siądziesz przy klawiaturze i zaczniesz bezmyślnie klepać w klawisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybachorowa Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony!! IP: *.r.kbt.pl 03.04.08, 21:35 Zastanowiłam się. I-niestety-znów usiadłam do klawiatury-strasznie mi przykro.. A najdłużej zastanawiałam się nad tym,jak trzeba być otumanionym dziecio-psychozą,żeby nie być w stanie umieścić w swoim komentarzu do czyjejś wypowiedzi ANI JEDNEGO ARGUMENTU...?! Błagam!Usiądz,wez witaminy z kwasem foliowym i spróbuj wymyśleć choć jeden...!!! Dasz radę! Trzymam kciuki!!!! P.S.Z czytaniem ze zrozumieniem też chyba jakiś problem zauważam w Twich wypowiedziach;artykuł,o którym tu dyskutujemy,nie traktuje o sklepie z odzieżą dziecięcą!!!-polecam odwrócić kolejność wykonywanych czynności:najpierw czytać(lub poprosić o przeczytanie kogoś dorosłego),a dopiero potem komentować. Pozdrawiam chłodno! u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: 89.100.187.* 03.04.08, 20:40 jak zobaczysz murzynke z 2ka w wozku i czworka przy nodze jak wpadaja do sklepu to zmienisz zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCY Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.chello.pl 03.04.08, 20:49 Póki co artykuł jest o jednym dziecku i jednym wózku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.chello.pl 03.04.08, 21:47 i w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 03.04.08, 13:37 Jasne najlepiej przymierzac buciki (kilka par na raz) na chodniku pod sklepem, albo zabrac mala nozke ze soba do sklepu, a wozek niech podpie.. kolejny debil ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzia Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.radioalfa.pl 03.04.08, 13:45 W sklepie CCC na Długiej w Krakowie (ale było to 5 lat temu) był taki zakaz (dla mam z wózkami). I jeszcze w sklepiku z materiałami na Prądnickiej (też Kraków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 14:56 Do sklepów sieci MAKRO nie są wpuszczani Klienci z dziećmi poniżej (tu miarka). I bardzo dobrze. Z drugiej strony. Mam ochote wyjść i nigdy wiecej nie wchodzić do sklepu w którym upiorne mamuski i tatusiowie wsadzaja paroletnie dzieci, często w brudnych buciorach, do wózków na zakupy (do kosza, nie na specjalne siodełko) i tak je wożą. Potem ja biorę brudny wózek i pakuję do niego zakupy. Ochrona i obsługa sklepów nie raegują na takie, nagminne, sytuacje. Przodują w tym klienci sieci TESCO i LECLERC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 16:18 To bardzo trafna uwaga. Jednak we wszystkich wypowiedziach niepotrzebnie górują skrajne emocje nad rozsądkiem. Kobiety! Jak Wy chcecie wychowywać dzieci, jeśli w tak błachej kwestii nie potraficie spokojnie, nie obrażając innych, wypowiedzieć się na forum? Jestem facetem i mam dorosłe niemal dzieci, ale wkrótce znowu będe miał maleństwo. I nie wyobrażam sobie ciągać się w czyimś, tak, w czyimś sklepie, w którym wiszą nie nasze towary i brudzić je lub uniemożliwiać przejście innym klientom. W każdej sytuacji można znaleść kompromis i nie trzeba się unosić niby ambicją. Autorka i bohaterka artykułu sprowokowały "sensację" jakby stało sie wielkie halo. Proszę zrozumieć, że w właściciel sklepu ma prawo do regulowania zasad funkcjonowania placówki i w tym przypadku nie narusza czyjejś godności i ogólnych zasad kultury. Gdyby niedoszła klientka, miast się obrażać i doszukiwać dyskryminacji, zwyczajnie dopytała obsługę o "wyjście awaryjne" zapewne nie było by afery. Gorzej, jeśli sklep traktuje się jako rozrywkę podczas spaceru, który ma służyć przede wszystkim dziecku. Ale to już kwestia organizacji czasu i mentalności młodych rodziców. Czy właściciele psów, ciągnący sanki, albo rowerzyści ( także ci z dziećmi na małych rowerkach i hulajnogach ) robią larum z powodu zakazu jazdy po sklepie? P.S. Autorce artykułu gratuluję pomysłu na zwiekszenie zainteresowania swoją ambitna twórczością. Proponuję zainteresować się barierami arhitektonicznymi uniemozliwiającymi wstęp do sklepów osobom niepełnosprawnym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 03.04.08, 17:36 > To bardzo trafna uwaga. Jednak we wszystkich wypowiedziach > niepotrzebnie górują skrajne emocje nad rozsądkiem. Popieram, popieram, troche wiecej kultury u matek, to za 10 lat bedzie kultura na forum ;) Moze wreszcie admini zareaguja i pokaza, ze samo-debilowanie sie nie jest zjawiskiem pozadanym na forum. A jesli chodzi o argument z makro - to troche nie na miejscu, choc za to pierwsza chyba kulturalna wypowiedz. Zwrocmy uwage, ze mowimy o sklepie ogolnodostepnym, a nie "dla firm" (makro). Chyba nikt nie wmowi, ze dziecko to pracownik firmy, ktory wspoluczestniczy w zakupach firmowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasolala Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.chello.pl 03.04.08, 17:45 Gość portalu: men napisał(a): > Do sklepów sieci MAKRO nie są wpuszczani Klienci z dziećmi poniżej > (tu miarka). I bardzo dobrze. to jest akurat uzasadnione. Dzieci potrafią się wyrwać i zniknąć z zasięgu wzroku rodzica i biegać po sklepie. Po makro jeżdżą wózki widłowe i kierowca takiego wózka może dziecka nie zauważyć i wtedy jest tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 03.04.08, 21:08 > to jest akurat uzasadnione. Dzieci potrafią się wyrwać i zniknąć z zasięgu > wzroku rodzica i biegać po sklepie. Po makro jeżdżą wózki widłowe i kierowca > takiego wózka może dziecka nie zauważyć i wtedy jest tragedia. Eee, wystarczyloby jak z psem - zakaz wypuszczania bez kaganca i smyczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzia Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.radioalfa.pl 03.04.08, 23:26 w cywilizowanych krajach dostajesz wózek-samochodzik u nas oczywiście odpłatny, więc się nie dziw a ty co nie jesz od kiedy masz dzieci? no powiedz? czy je zostawiasz w domu? a może nie masz bo jak cię nie stać na panią co robi zakupy to na dziecko sie nie zdecydowałeś? w tym kraju można być homo, ale dziecko to za dużo dla tolerancyjnego narodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.tvteletronik.pl 15.07.08, 18:26 Czy mamy się wszyscy obrazić na sklepy, bo dostępne są na ogół tylko płatne wózki? Każą wkładać pieniążek - to wkładasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re:Biedne mamusie. Mają dzieci i nie mają kiedy IP: *.59.jawnet.pl 01.09.08, 10:04 zrobic zakupów( czyt.łazić po sklepach i gapić się na towar z wrzeszczącym,umęczonym dzieciakiem). Po co do cholery ciągać dziecko po sklepach w tym tłumie róznych ludzi, czasem chorych. Idże babo do parku a zakupy niech zrobi mąż. Tylko nie wrzeszczeć tutaj, ze pracuje od świtu do nocy. Więcej rozumu i lepszej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Ale w czym problem? Zarzadzajacy tym sklepem nie.. 03.04.08, 18:58 ..chce aby kobiety z wozkami wydawaly w nim pieniadze. Wiec niech szanowne Panie omijaja ten sklep z daleka bo nie sa tam mile widziane. Moze powinny byc konsekwentne i po wyrosnieciu pociechy z wozka dalej omijac ten przybytek handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finoo Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 19:01 Powalska Rulezzz! Co wyrośnie z tego dziecka jak matka taka pyskata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.centertel.pl 03.04.08, 19:29 za moich czasów matka z dzieckiem widywana była w parku, na placu zabaw a teraz tylko pchająca wózek od sklepu do sklepu wypacykowane mamunie w skąpych ciuchach może jeszcze do pubu na piwko zidiocenie społeczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krumka Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 20:07 Rozumiem właścicielkę sklepu. Co więcej, chętnie widziałabym zakazy wprowadzania dzieci chodzących:) Ostatnio w jednym ze sklepów nie mogłam podejść do półki, ponieważ drogę tarasował wózek (brawo dla mamuśki!) i wolną przestrzeń obok wypełniał dzieciak. Pobrudził mi spodnie, gdy przypadkiem się o mnie otarł. Matka oczywiście luzik... Następnym razem nadepnę intruza, tak niby niechcący;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCY Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.chello.pl 03.04.08, 21:06 A może zakazać także kobietom w ciąży bo mają duży brzuch i tarasują przejście, nastepnie na wózkach inwalidzkich, następnie grubym powyżej np. 100 kg. - paranoja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 03.04.08, 21:14 > A może zakazać także kobietom w ciąży bo mają duży brzuch i tarasują przejście, > nastepnie na wózkach inwalidzkich, następnie grubym powyżej np. 100 kg. - > paranoja !!!! Tak, i poprosze w tesco zakaz zostawiania widlakow w przejsciach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 04.04.08, 09:58 Uwielbiam takie intelygentne teksty jak te o niepełnosprawnych. Naprawdę tak trudno pojąć że mamuśka z dzieckiem ma wybór i może wziąć dziecko na ręce, albo zostawić od biedy w wózku przy kasie a niepełnosprawny takiego wyboru nie ma? Lucy czemu piszesz zamiast myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama bliźniaków Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.08, 23:23 papryczka_ag napisała: > Uwielbiam takie intelygentne teksty jak te o niepełnosprawnych. > Naprawdę tak trudno pojąć że mamuśka z dzieckiem ma wybór i może > wziąć dziecko na ręce, albo zostawić od biedy w wózku przy kasie a > niepełnosprawny takiego wyboru nie ma? sam yntelygentnie piszesz. Przetestuj sam, jak fajnie robi się zakupy z jedną ręką (bo w drugiej masz ruchliwe dziecko!) wraz z płaceniem. Poza tym, wyobraź sobie, że może naraz trafić się więcej dzieci niż jedno. Ja mam bliźniaki i jak mam brać dzieci na ręcę i robić jednoczesnie zakupy????????? A zakupy muszę zrobić, dzieci nie mam z kim zostawić, na nianię mnie nie stać. Pomyśl. p.s. nie zostawiłabym dzieci w wózku przy kasie. Kasjerka ma inne zajęcie niż pilnowanie moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.59.jawnet.pl 01.09.08, 10:14 Tylko jakoś rzadko widuję same matki z dzieckiem. Prawie zawsze jest i tatuś. I tak sobie łażą po sklepie z tym wózkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ursa72 Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 03.04.08, 20:24 A niepelnosprawnym na wozku rowniez powiecie ,zeby nie wchodzil do sklepu ,bo zawadza wozek albo nieajboze brudzi wozkiem sciany!! Brakuje tutaj co niektorym kultury!Ja tez mialam male dziecko i wchodzilam tylko do sklepow, ktore byly przystosowane do takiego wjazdu.Po prostu czasami trzeba isc z dzieckiem ,bo nie mam z kim go zostawic (wiele osob nie moze sobie na to pozwolic).Osobiscie wole robic zakupy sama bo wiadomo ze dziecko sie po prostu nudzi w sklepie !A moze troche wiecej tolerancji z kazdej strony przydaloby sie !!Poza tym zycze powodzenia kazdemu kto probowal zalatwic sprawe w urzedzie miejskim w Gorzowie te schody sa stworzone dla niepelnosprawnych i wozkow dzieciecych!! Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 05.04.08, 00:29 >wiadomo ze dziecko sie po prostu nudzi w sklepie No co ty? Moje uwielbia duże sklepy, zwłaszcza tesco, bo tam może wziąć duży rozbieg, nawet raz przez głośniki dowiedziałem się, gdzie jest moje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCY Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.chello.pl 03.04.08, 20:42 I mnie jako babcię spotkała podobna historia (córkę również)w dwóch sklepach Super Niskich Cenach (SNC) w Krakowie Nowej Hucie -na Placu Centralnym i przy ul. Gen.Andersa.Wyszłam oburzona.Dzwoniłam do Pani Prezes,ale przez parę dni nie odbierała telefonu. Może zatrudni dodatkowo osobę do pilnowania dzieci pozostawionych na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCY Re: Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.chello.pl 03.04.08, 20:55 A Ty w co ubierasz ubierasz swoje dziecko?. Kupujesz na oko, czy też liczysz na to aż ktoś Ci podaruje używane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientkaTegoSklepu Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony IP: *.centertel.pl 03.04.08, 21:53 Akurat wiem ktory to sklep,jestem jego klientka i zawsze na zakupy ide tam z dzieckiem. Nie ma zadnego problemu,wozek zostawiam obok przymierzalni,blisko kasy. Sprzedawczynie maja moje dziecko na oku,moge sobie spokojnie poogladac rzeczy. Dajcie spokoj, wszedzie sa tylko ludzie i z kazdym mozna sie dogadac. Stwarzacie problem tam gdzie go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek ech Kobietki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 17:33 Widzę, że od wczoraj niewiele sie zmieniło na lepsze ;( Agresja i zacietrzewienie pań są żenujące. Może ktoś oglądał wczorajszy materiał w jednym z telewizyjnych magazynów informacyjnych o niewidomej kobiecie, która nie moze wejść do sklepu z psem przewodnikiem? I o bzdurnych, bezdusznych przepisach SANEPIDU? To jest problem!!! A my tu sie rozdrabniamy nad jedną urażoną mamusią, której nie udał się tzw. spacer ala zakupy. Więcej powagi i mniej ślinotoku zalecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deela Matkom z dziećmi w wózkach wstęp wzbroniony 05.04.08, 00:09 skopiuje swoja wypowiedz z innego forum o wozkach ogolnie i o chamstwie obu stron po drugiej stronie barykady czyli za wozkiem zauwazylam skrajne chamstwo ludzi ktorym sie wydaje ze jak ide z wozkiem to MI SIE WYDAJE ze jestem pania ulicy i autobusu, inaczej nie potrafie tego wytlumaczyc: wchodze do autobusu gdzie wyraznie jest oznaczone miejsce na wozek mowie grzecznie przepraszam, raz drugi czwarty coraz bardziej podniesionym glosem, a ludzie udaja gluchych, dopiero rozdarcie papy CZY MOGLBY PAN/PANI USTĄPIC MIEJSCA????? - i tu oczywiscie wychodzi sie na wredna qwe z bahorem co od progu atobusu drze pape na bogu ducha winnych pasazerow, ktorzy na sam moj widok pokornie sie odsuneli a ja sie dre dla samej idei... prawda czy nie? dodam ze trzymanie wozka dwoma rekami zeby sie nie przewrocil gdy autobus rusza przy czym ja sama niczego oprocz wozka sie nie trzymalam wiec moglabym sie przewrocic razem z wozkiem i probuje wyegzekwowac swoje prawo do ustawienia wozka w wyznaczonym miejscu napawalo mnie dodatkowym wqwem albo juz do pasji doprowadzaly mnie sytuacje w supermarkecie - jedzie czlowiek spokojnie wozkiem alejka, ktos idzie za lub obok, lub nie daj panie boze przecina alejke prostopadla do mojej to MUSI ale to MUSI przebiec przed wozkiem, bo wozek wiadomo - jak procesja w boze cialo wlecze sie ze dwa km/ chyba latwiej zatrzymac sie samemu niz zatrzymywac razem z wozkiem? nie wiem, ja zawsze ustepowalam, nie z wymuszona grzecznoscia - tylko zwyczajnie, zeby ulatwic komus troche zycie - na poczatku to mnie takie sytuacje bawily, potem irytowaly az w koncu przyjelam (sprawiajaca mi lubiezna przyjemnosc) taktyke - jechania ruchem jednostajnym - ani nie zwalnialam ani nie przyspieszalam, a jak ktos sie uparl ze MUSI przebiec tuz przed wozkiem i sie bidny nie wyrobil byl brutalnie taranowany - jako ciekawostke dorzuce to ze nikt sie nigdy nie poskarzyl po moim falszywym slodkim "przepraszam" widocznie wiedzieli ze im sie nalezy suma sumarum z wozkiem czy bez jak ktos jest chamem to jest chamem i juz, a kultury nalezy wymagac od OBU stron: owozkowionej i bezwozkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Po cholere ta afera???!!! IP: *.dial.telus.net 05.04.08, 01:20 Hey, Sklep obrazil swoich klientow...Obrazil wszystkich a przede wszystkim kobiety... Zamknac jadaczki i....zbojkotowac sklep... Nikt, a zwlaszcza KOBIETY nie powinny tam kupowac do czasu oficjalnych i glebokich i szczerych przeprosin!! Do jasnej cholery! O swoje prawa walczyc mozna przeciez portfelami!!! :) PS. Nazwa sklepu i adres powinny byc znane kazdemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjaa Re: Po cholere ta afera???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 10:22 takie rzeczy dopiero się zauważa, kiedy jezdzi się z dzieckiem wózkiem i zgadzam sie!!! bojkotujmy ten sklep i walczmy o łatwiejsze życie matek z dziećmi, bo to nie jest trudne!!!!! MATKA Z WOZKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Po cholere ta afera???!!! IP: *.dial.telus.net 05.04.08, 21:19 Hey mjaa, Nie tylko "matki z wozkiem... Wszyscy mamy wsrod bliskich i znajomych "mame z wozkiem"... Zniewazanie ich powinnismy traktowac jak zniewazanie nas... Jesli nasza kolezanka, siostra, sasiadka czy "ta pani z siasiedztwa" wyjezdza z dzieckiem "na zakupy" nalezy sie spodziewac ze4 bedzie traktowana jak "szmata!!! Przekazac sobie nazwy i adresy firm ktore te osoby zniewazaja i....nie kupowac tam!!! Nic tak nie boli biznesmenow jak pusty portfel... Sie nawroca! Gwarantowane... Beda pacany dzieci zabawiac gdy matka kupuje! Askana moze dbac...moga i inni... Jesli nie? Won z bizndesu.. Gorzowianki i Gorzowianie zasluguja na szacunek... :):) PS. Jejku jak ja sie riozzloscilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Po cholere ta afera???!!! IP: *.59.jawnet.pl 01.09.08, 10:10 A ja zbojkotuje sklep, który wpuszcza z wózkami. Zawsze jakas matka ciamajda niedorobiona najedzie mi na nogę wózkiem i jeszcze się dziwi, ze się oburzam. No bo ona przecież z dzieckiem jest. Tyle, że nie w sklepie dziecięcym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Dzieci jak psy - pozo0staja na zewnatrz... IP: *.dial.telus.net 01.09.08, 10:32 Hey, Ktoregos wieczoru moja pani poprosila (rozkazala) mnie o podskoczenie do sklepu po kilka drobiazgow... Nawet liste zrobila... Nigdy nie ruszalem sie z domu bez mojego najlepszego kumpla... ``Spawn, lets go....` Moj kumpel (german shepherd)wskakiwal do samochodu i...jechalismy pietnascie minut do sklepu... Zaparkowalem przy sklepie i wychodzac powiedzialem `stay`...(zostan) Wlozylem do koszyka wszystko co trzeba i poszedlem do kasy... Kasjerka popatrzyla na mnie i....`Where is your dog!!!` (gdzie `jest twoj pies)... W samochodzie....odpowiedzialem... Usmiechnela sie i powiedziala: `No Spawn...No service...`` He he he he Nie ma Spawn...Nie ma obslugi... `Musialem wrocic do samochodu i przyprowadzic mojego psa... Kasjerki zawsze mialy `ciasteczka`dla niego.... Wielkie bydle ale zawsze na ciasteczka i glaskania seksownych kasjerek lakomy... Teraz, Spawnà juz nie ma a ja zawsze w tym sklepie kupuje... Czasami kasjerkas wyciagnie spod lady `ciasteczko`i poda mi je mowiac `To dla Spawn`... Ona wie, ze Hemi je zje... Ale to ladnie z jej strony... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Poszła na spacer, to niech spaceruje. Zakupy IP: *.59.jawnet.pl 01.09.08, 10:18 w sklepie odzieżowym, to nie są drobne zakupy pierwszej potrzeby. To przede wszystkim łażenie i oglądanie, no i oczywiście przeszkadzanie wózkiem innym kupującym. Odpowiedz Link Zgłoś