• turzyca fiszbiny - szerokie, waskie? 14.08.08, 01:53
      Bede miala do ocenienia stanik Triumpha z prosba o wskazanie, co nalezy kupowac
      w brytyjczykach. Poniewaz triumpha w moim rozmiarze nie ma, to nie mam pojecia
      jakie ma fiszbiny. Ktos dobrze ostanikowany sie orientuje?
      • maith Re: fiszbiny - szerokie, waskie? 15.08.08, 02:13
        Wiesz, ja już dość dawno ich używałam i z tego, co kojarzę, to ich fiszbiny są
        takie średnio-szerokie. A może są po prostu średnie, tylko ta technologia
        fiszbin teleskopowych, stosowana w niektórych modelach je... rozelastycznia...
        Na pewno nie oceniłabym ich jako wąskich, bo ten problem miałam z innymi
        firmami, ale na pewno nie z Triumphem, a ja akurat ciążę ku
        szerokofiszbinowości. Z drugiej strony nie są też tak szerokie, jak nasze
        skrajne przykłady.
    • kuraiko ROZMIARÓWKA - nowa??!!! 25.08.08, 02:44
      tak dla picu weszłam na stronę Triumpha, chciałam sprawdzić czy mają
      podane rozmiary biustonoszy.
      weszłam jak zawsze na ten suwak do ustalania rozmiaru... i wyszło mi
      75D !!! przy 73/91. a nosiłam 75C Triumpha przy wymiarach 75/93 no i
      jak zaczęłam układać jak trzeba, to oczywiście wszystkie zaczęły
      bułkować.

dawniej zawsze 75C to był obwód 91-93, a z tego suwaka wynika, że 89-
      90, a 91-92 to 75D. natomiast dla obwodów 70 jest tak jak
      wcześniej... dziwne. albo szwankuje suwak, albo coś pozmieniali.
      • kuraiko Re: ROZMIARÓWKA - nowa??!!! 25.08.08, 02:50
        co ciekawe podobną rozmiarówkę ma Ava. dla obwodu 75 - 75C to 89-91,
        a 75D to 91-93...
        • martvica Re: ROZMIARÓWKA - nowa??!!! 25.08.08, 10:47
          Ooooo, to wyjaśnia dlaczego przy wymiarach 77/91 wylewałam się z 75D Avy :) a za
          cholerę tego pojąć nie mogłam :)
          • kuraiko Re: ROZMIARÓWKA - nowa??!!! 25.08.08, 15:58
            cóż - a jak ja kupowałam 75D Avy to miałam jeszcze 75/93 i nic mi
            się nie wylewało :/ plus oczywiście odstająca miska na górze... ja
            chyba mam dziwny biust
            • wera9954 Re: ROZMIARÓWKA - nowa??!!! 09.01.09, 14:22
              Eee, Triumph jakieś małe te miski robi :/
            • martvica Re: ROZMIARÓWKA - nowa??!!! 09.01.09, 14:34
              kuraiko napisała:

> cóż - a jak ja kupowałam 75D Avy to miałam jeszcze 75/93 i nic mi
              > się nie wylewało :/

Mnie było widać pół brodawki :P ale nie wiem czy mi się miski nie skurczyły w
              praniu, tak swoją drogą.
    • 8ctopussy Re: TRIUMPH Pure Desire 26.10.08, 17:04
      wiadomo coś o nim?
      www.figleavesclearance.co.uk/p/Womens_Bras/TF-M1450.htm?size=34G
    • yrlinead Triumph Amourette 28 W 09.01.09, 04:44
      Watek stary, ale moze komus sie przyda.

www.tiny.cc/LLgrD
      Jestem zadowolona z tego stanika, moze nie jest to najbardziej seksowny model na
      swiecie, ale dobrze zbiera piersi i nadaje im ladny, okragly ksztalt (a raczej
      nadawal, zanim z niego nie wyroslam). Miseczka cieta pionowo, wiem ze niektore
      biusciaste takie lubia. Nadaje sie do dekoltow, choc nie wszystkich.

Zdecydowanie lepszy od wersji 24: mniej rozciagliwy i o twardszych fiszbinach.
      Roznica pomiedzy obwodem polozonym luzno a maksymalnie naciagnietym wynosi 12
      cm. W rozmiarze 70DD mial w obwodzie na poczatku 68 cm, po miesiacu czestego
      noszenia 71cm. Koronka podszyta tiulem, ktory prawdopodbnie daloby sie wypruc,
      na czym stanik na pewno zyskalby wizualnie. Malo przezroczysty. Hafty sa rozne w
      roznych egzemplarzach/rozmiarach.

Wady: w rozmiarze powyzej DD staje sie bardziej zabudowany, szczegolnie pod
      pacha, ramiaczka tez znacznie szersze niz przy nizszych rozmiarach miseczek. Na
      zdjeciu wyglada jak plunge, w rzeczywistosci to bardziej balkonik.
      • gryska17 Re: Triumph Amourette 28 W 31.01.09, 00:19
        Zakupiłam tez ten model. Przymierzyłam kilkanaście innych (chyba wszystkie miękkie jakie były w sklepie) zanim wybór padł na ten. Obwód ścisły, kształt piersi jak dla mnie idealny (przynajmniej w nowym)okrągły i wydaja się nieco mniejsze niż w innych biustonoszach. Zbiera również dobrze, nie lubię jak mi piersi lecą na prawo i lewo. Mam też My Desire. Dosyć mocno zabudowany, ale trzyma biust w ryzach. Odnoszę wrażenie, ze czarny jest ściślejszy od białego.
        Poeme W natomiast bardzo ładnie wygląda na biuście, ale nic cienkiego na niego nie da sie założyć, za bardzo odznacza sie koronka i z kształtem piersi coś nie tak, za to jest bardzo seksi.
        To wszystko co udało mi sie znaleźć w triumphie.
        Przy wyborze brałam pod uwagę, ściśliwość obwodu, zbieranie, podtrzymanie i kształt piersi. Zdecydowanie najlepszy jest Amourette 28 W
      • claygirl Re: Triumph Amourette 28 W 25.04.09, 21:05
        To jak dotąd najlepiej zbierający biustonosz jaki mi się przydarzył. Bardzo
        ładnie kształtuje i podtrzymuje piersi.
        Stąd moje pytanie do bardziej doświadczonych niż ja biuściastych: Czy możecie
        powiedzieć mi jak taki krój się nazywa, albo polecić po prostu biustonosze z
        podobnym?
    • chomiczkami TRIUMPH Lacy Desire WHPM 27.04.09, 13:46
      Bardzo przyjemny biustonosz - usztywniany na fiszbinach, wygodny, z szerokimi
      ramiączkami i ładnie wykończony.

+ niezwykle wygodny nawet bez ramiączek
      + odpinane ramiączka
      + ciekawe zdobienie

- trudne do wyregulowania ramiączka
      - nadaje piersiom trochę nienaturalny kształt

No i dostępny w rozmiarze 70 F ;).
      • wera9954 Re: TRIUMPH Lacy Desire WHPM 01.05.09, 16:17
        Też to miałam, w rozmiarze 70F. Obwód na biodra, bardzo małe miseczki. Bez
        ramiączek za bardzo się tego nosić nie da (spadnie), a wymienić na inne nie ma
        jak, bo nigdzie nie można dostać takich szerokich. W tym czymś miałam efekt
        pomarańczy w szklance mimo niezbyt jędrnego biustu, nie przylegało też toto w
        ogóle do mostka. Malutkie fiszbiny.
        • chomiczkami Re: TRIUMPH Lacy Desire WHPM 01.05.09, 16:57
          Nie mam problemu przy braku ramiączek - na mnie się dobrze trzyma, chociaż jest
          trochę odstający u góry.

To prawda, że zdobyć inne ramiączka jest trudno, na szczęście te mi się podobają.
    • beatkaaalaaa Re: TRIUMPH-Crazy Curves i Smart Curves 01.05.09, 13:45
      hej, macie może którys z tych staników? przeglądałam na stronie triumpha i
      strasznie mi się podobają:) nawet mój rozmiar jest:) tylko nie wiem czy są wygodne
    • agus2412 Re: TRIUMPH 05.06.09, 20:47
      Dziewczyny, czy Triumph specjalizuje sie tylko w bieliznie czy szyje tez
      normalne ubrania? Dostalam "cos" w prezencie i nie mam pojecia co to, sukienka
      czy koszulka nocna..
      • kuraiko Re: TRIUMPH 05.06.09, 20:48
        ja miałam wieki temu bluzkę z triumpha... i to na pewno nie była
        bielizna ;)
        • manekineko Re: TRIUMPH 02.09.09, 19:02
          Ahoj wszystkim:) Jako że dopiero wkroczyłam w świat stanikowego dobrania
          prawidłowego rozmiaru, to szperam po sieci i szukam informacji.
          Mam pod biustem 82, w biuście 96 i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że
          powinnam nosić stanik 34DD lub polskie 75E, ale nie triumph! Weszłam na ich
          stronę, zakładka porady, i jaki powinnam nosić stanik;) im wyszło, że 80B.
          Jestem przerażona tą firmą.:P
          • anuula12 Re: TRIUMPH 02.09.09, 19:23
            Cóż, firma na "T" zawsze sieje postrach wśród biusciastych, szczególnie niektóre
            ekspedientki...Ten ichniejszy kalkulator jest nic nie wart. Spróbuj tego na
            stronie Mariski > www.e-brafitter.pl
    • zawsze_zielona Re: TRIUMPH 21.11.09, 20:28
      Nie wiem na ile to nowosc, bo dawno nie zagladalam na listki. W kazdym razie znalazlam to. IMO ten stanik nie jest zbt ladny, ale szyja do G.
    • inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 23:44
      Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Triumph w
      Biuściastym Katalogu Staników:

kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?589008
      • hain Re: Recenzje staników w BKS 03.07.10, 10:44
        Czy któraś z was miała kontakt z:

- Just Passion W
        - Satin Temptation W lub WHP
        - Soft Sense Chic W
        - Luxury Desire W?

• manumana Satin Temptation WHP 05.08.10, 22:29
      Kupiłam niedawno ten model w rozmiarze 75D,
      w kolorze malinowym z serii limitowanej (dostępny jest również w kolorze czarnym, waniliowym i brązowo-oliwkowym)

Jest naprawdę świetnie skrojony, bardzo dobrze trzyma cały biust,
      regulując ramiączka można bardzo łatwo dopasować go tak, aby dobrze przylegał.

Wzór nie jest bardzo wypukły więc nadaje się zarówno pod luźne jak i obcisłe ubrania.

Naprawdę pięknie się prezentuje :)
    • manumana Miss late-night WHU 05.08.10, 22:47
      Ten model kupiłam tylko dlatego, że spodobał mi się kolor, jaki? Oczywiście znów malinowy (dosyć ostry, więc może to róż). Mam odchył na czerwone/malinowe/różowe...

Ale do rzeczy:
      Kupiłam 75D, od razu wywaliłam poduszeczki push-up, bo w moim przypadku tylko powodują "wylewanie" biustu ze stanika,
      całość trzyma się bardzo dobrze. Mimo usztywnienia miseczka jest elastyczna i w miarę miękka. W obwodzie jak do tej pory trzyma super, nic nie podjeżdża do góry na plecach i ramiączka są bardzo łatwe w regulacji.

Boję się tylko, że po kilku praniach, brzeg koronki może się "zmechacić" i brzydko wyglądać...

Rozmiarówka tangi do tego stanika jest mocno zawyżona i koniecznie trzeba brać rozmiar mniejsze majtki niż normalnie się nosi :)
      • kajakson Triumph- bo rozmiar ma znaczenie:) 10.11.10, 10:01
        Ostatnio (od 02.11. do 30.11.) prowadzona jest ciekawa akcja- promocja w Triumphie:

www.rozmiarmaznaczenie.triumph.pl/
        Można skorzystać z całkiem pożytecznej porady eksperta i w bonusie dostać rabat (15%) :) Rewelacyjne jest to, że jest naprawdę sporo salonów, w których można z tego skorzystać (ja byłam w Pabianicach:), więc jest łatwo dostępna.

Polecam!
        • anita_do-bra Re: Triumph- bo rozmiar ma znaczenie:) 10.11.10, 13:55
          kajakson napisała:

> Ostatnio (od 02.11. do 30.11.) prowadzona jest ciekawa akcja- promocja w Triump
          > hie:
          >
          > www.rozmiarmaznaczenie.triumph.pl/
          > Można skorzystać z całkiem pożytecznej porady eksperta i w bonusie dostać rabat
          > (15%) :) Rewelacyjne jest to, że jest naprawdę sporo salonów, w których można
          > z tego skorzystać (ja byłam w Pabianicach:), więc jest łatwo dostępna.
          >
          > Polecam!

Jeśli można wiedzieć kto jest tym ekspertem? Pytam całkiem serio i nie złośliwe broń Boże.
          Bo z tego co wiem ich rozmiarówka pozostawia nadal wiele do życzenia, podobnie jak i wiedza ekspedientek.
        • pierwszalitera Re: Triumph- bo rozmiar ma znaczenie:) 10.11.10, 16:39
          kajakson napisała:

Rewelacyjne jest to, że jest naprawdę sporo salonów, w których można
          > z tego skorzystać

Po czym poznać specjalistę od PR-u? Po używaniu słowa "rewelacyjne". ;-) To tak jak "rewelacyjna ilość koszów na śmieci". ;-) Żadna klientka tak się nie wyraża. Czyż nie lepiej napisać: Zapraszamy do naszych sklepów. Robimy teraz taką, a taką akcję. Podpisane - sprzedawca Triumpha w Pabianicach?
        • azymut17 Re: Triumph- bo rozmiar ma znaczenie:) 10.11.10, 17:28
          Skoro już PRowiec Triumpha do nas zawitał, zwrócę uwagę, że hasło reklamowe zostało wymyślone przez kogoś wrogiego firmie. Rozmiar ma znaczenie - to właśnie zniechęca, bo niewiele kobiet znajdzie tam swój rozmiar. Czyli od razu jest informacja: nie masz po co do nas przychodzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka