15.03.06, 09:20
Wątek poświęcony stanikom firmy TRIUMPH - zapraszam do opisywania konkretnych
modeli, wymiany uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez względu na
to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero
planujemy kupić.

Polska strona Triumph to www.triumph.pl
Obserwuj wątek
    • pitahaya1 Adeline R 15.03.06, 10:34
      Zalety:
      -świetnie trzyma biust, można w nim skakać, biegać...
      -solidne ramiączka, szerokie, wygodne
      -boczne fiszbiny, przez co biustonosz nie rozciąga się pod biustem:)))))

Wady:
      -biust rozchodzi się na boki (spłaszczenie po środku, biust zbyt oddalony od
      siebie) i mimo skracania ramiączek nadal jest za nisko:((((

www.achates.istore.pl/sklep,352,,,03,,pl-pln,50521,0.html
    • yaga7 Re: TRIUMPH 15.03.06, 11:12
      A czy są osoby, którym Triumph kompletnie nie pasuje?

Bo mierzyłam kilka modeli i nigdy nie były dobre. Fatalnie się układały, nie ten
      rozmiar, nie ten fason, brrr.
      Co jakiś czas robię podchody, idę do sklepu i sprawdzam, czy jest cos nowego,
      ale za każdym razem jest to samo - piersi wyglądają fatalnie.
      • gzymsiku Re: TRIUMPH 03.06.10, 14:51
        Jeszce zanim dowiedziałam się o prawidłowym rozmiarze stanika, miałam 1
        biustonosz Triumph. Plus za dobre zbieranie - choć miska pewnie była za mała.
        Ale za to zupełnie nie rozciągał się!
        Więcej szczegółów nie pamiętam i nie byłam uświadomiona wtedy to nie bede bajek
        tworzyć:)
    • gonia28b Pretty emotion DE 15.03.06, 13:25
      Oto zestawik, który mi mężuś postanowił zakupić w prezencie z okazji dnia
      kobiet :-)))))))))
      www.e-bielizna.pl/go/_info/?id=126&sess_id=7bae286a190b6cb7aaad507369a7c96c
      www.achates.istore.pl/sklep,352,20562665,51232742478988,03,,pl-pln,59790,0.html
      Niestety propozycja raczej dla mniej biusciatych ze względu na ograniczoną
      rozmiarówkę dla tego modelu :-//, ale moge polecic.
      Aktualnie moj rozmiar dobija do 75E, ale ten model stanika jest wyjatkowo
      tolerancyjny. W rozmiarze 75D jest zupelnie w porzadku.
      Ten zakupiony przeze mnie różni się od tego załączonego na powyższych
      obrazkach, tym że przód ramiączka składa się nie z dwóch paseczków,
      ale z trzech.
      Niebawem znajdziecie go w naszej galerii :-)
      • mareda33 Triumph 15.03.06, 17:35
        Witam :)
        Ja ma kilka modeli i muszę wybierać z triumpha bo tu u mnie i nie za badzo jest
        z czego. Moim ulubionym jest Compliment R, nie widziałam go na stronie. To taka
        aseksualna helga ze sztywnej koronki ale trzyma wszystko na miejscu. Nie jest
        zbyt ładna ale świetnie spełnia swoją funkcję, nadaje się nawet na aerobik.
        Kolejnym posiadanym przez mnie modelem jest Romantic flower r, spłaszcza piersi
        i przyciska je do żeber. Nie podobie mię się wygląd mojego biustu w fasonie
        owym ;( Chociaż biustonosz sam w sobie jest ok :)
        Posiadam również Romantic shaper de, jest ładny, seksowny, lekko usztywniany i
        nadaje się tylko na wyjścia, ale wyjścia bez zbytniego poruszania się tzn. bez
        podskoczków, gdyż grozi to wyskoczeniem biustu z opakowania. Polecam ale przy
        bardziej statycznych i statecznych sytuacjach :)
        Jestem również średnio szczęśliwą posiadaczkją fasonu Adeline R i zgadzam się z
        przedmówczynią, że na boki się nasze skarby rozchodzą. nie przepadam niestety.
        Aaaaa i byłabym zapomniała, mam jeszcze minimizer, ale ten nadaje się tylko i
        wyłącznie do sprzatania i domowego walania. Moim zdaniem ma ogromną wadę w
        postaci zbyt długich ramiączek (posiadam nówkę z metką do ew. odsprzedania w
        kolorze białym 75 E).
        Wszystkie te cudeńka są w rozmiarze 75 E, ale chyba muszę się zacząć rozglądać
        za 70 F lub FF (bo uświadomiono mi, że mam źle dobrany rozmiar)
        • emilio1313 Re: Triumph 17.03.06, 12:49
          znam dobrze Triumpha mogę polecić nowe fasony które sa dość ładne i należą do
          tzw. biustonoszy modelujących PRETTY DESIRE W I LOVELY DESIRE W są na stronie
          internetowej Triumpha i proszę poczytać poradnik jest tam jak wyliczyć rozmiar
          iDALEKA BYM BYŁA od rozmiaru 70 F .POZDRAWIAM.
          MIA.
          • koma77 Re: Pretty Desire 11.06.07, 23:52
            Przestrzegam przed tym fasonem. Jest beznadziejny - miseczki są elastyczne,
            spłaszcza biust. Nie wiem co on ma wspólnego z modelowaniem. Obwód jest bardzo
            rozciągliwy. Cena - 159 zł zdecydowanie za wysoka jak na kiepską jakość.
            • zagubiona99 Re: Pretty Desire 31.07.08, 14:24
              Mam zupełnie odmienne doświadczenie z tym modelem.Kupiłam go w marcu i do chwili
              obecnej obwód nie rozciągnął się wcale i trochę mnie ciśnie.Miseczki niestety
              ściskają mi piersi ale dzięki poradom z LB wiem, że kupiłam za małą
              miseczkę.Może to wynikać z mojego błędu.Postaram się kiedyś przymierzyć wersję z
              miseczką F zamiast E(jeśli takie robią) i zobaczyć, czy odczuję różnicę.Na razie
              jakoś się ze sobą męczymy.Może obwód się jeszcze rozciągnie.;)
        • maith Hehe 09.05.06, 02:46
          No taak, zmiana rozmiaru będzie konieczna. Bo przecież tych staników, które
          poleciła Ci emilio oczywiście nie ma w Twoim rozmiarze. Żadnego 70F, że o 70FF
          nie wspomnę. Zatem jeśli masz je kupić, to zasada jest prosta - musisz zmienić
          rozmiar i się dostosować ;-))
          Tylko po co? :-)) Jeśli mieszkasz w miejscu, gdzie jest niewielki wybór, to może
          wypróbuj sklepy internetowe. Jest tu cały wątek na ich temat.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27002630
          Ja ostatnio jestem pod wrażeniem www.brastop.com
          Zamówiłam Panache Heaven, jest boski :-) Cudna koronka i biust pięknie wygląda.
          A sklep niby angielski, ale przysyłają momentalnie, byłam w szoku, jak dostałam
          mój stanik w... 3 dni :-) W razie złego wyboru rozmiaru nie ma problemów ze
          zwrotem czy wymianą. I do tego Panache mają taniej niż w Bellisimie. Ale
          Bellisima ma za to stacjonarny sklep w Malborku, jakbyś się wakacyjnie
          wybierała. Zatem bez obaw, masz się gdzie rozglądać za produktami tych, którzy
          dostosowali się do Ciebie :-)
      • sigrun Re: Pretty emotion DE 18.03.06, 11:16
        Mam dokładnie taki sam model w czarnej wersji. Też ma trzy sznureczki i szersze
        ramiączka (70D). Również wydaje mi się, że ten model jest raczej dla średnich
        biustów i mniejszych, ponieważ dla większych rozmiarów może okazać się za mało
        stabilny. Mimo wszystko, póki byłam prawidłowej wagi, spełniał swoje zadanie
        należycie, zarówno podtrzymywania biustu, jak i kuszenia Szanownego Małżonka :-)
        Na razie leży w bieliźniarce i czeka kiedy się trochę podtuczę ;-)
      • ansil Re: Pretty emotion DE 18.03.06, 12:09
        model melduje się w galerii ;)
      • zazulla Re: Pretty Emotion R 04.08.06, 12:19
        Czyli taki z przezroczystymi miseczkami.
        biust.pl/pasaz/foto_duze/elegancja_limit/pretty_e_r_zielony.htm
        Mialam okazje przymierzyc w Holandii. Rozmiar 75H, czarny. Niestety, rozsuwa
        piersi pod pachy, splaszcza. Piesi nie mieszcza sie w nim. uciekaja dolem po
        srodku. Te tasiemki miedzy miskami moim zdaniem i w moim przypadku pozwalaja
        piersiom uciekac na boki. Szelki mialy 3 paseczki. Porazka.

Na wyprzedazy kosztowal 15 euro.
    • posafega Sweet desire W 09.04.06, 18:34
      Piękny, elegancki, z delikatną koronką i zdobieniami na ramiączkach. W kolorze
      waniliowym z lekko brązowymi nitkami haftu.
      Bardzo ładnie zbiera cyc spod pachy, bez tworzenia dodatkowej falbanki ;)
      Kształtuje w dość zgrabne wieżyczki - ja nie przepadam za takim kształtem, ale
      w tym wypadku wyjątkowo jestem w stanie go znieść. Ogólnie - bardzo zadowolona
      z zakupu jestem, tym bardziej, ze trafiłam na przecene - 116 zamiast 158 zet.
      Bardzo polecam :)
    • posafega Comfort minimizer W 09.04.06, 18:38
      To zdecydowanie stanik na codzień. Gładkie miseczki i ozdobny tył.
      Mój ukochany model, ze względu na zdecydowanie zminimalizowanie mojego
      przesięwzięcia ;) i nadanie mu ładnej, okrągłej, zgrabnej formy.
      Wygodny, po prostu idealny :)
      • zagubiona99 Re: Comfort minimizer W 31.07.08, 14:18
        Mogę się podpisać pod tym stwierdzeniem bo przez ponad rok nosiłam go niemal bez
        przerwy i przetrwał.;) Niestety rozciągnął się niemiłosiernie i teraz już nie
        nadaje się do niczego.Potrzebuję nowego niestety ale pewnie chętnie go znów
        kupię bo nosiło się go bardzo dobrze.Bardzo wygodny gładki stanik.;)
    • przemkowa.b Flower curves hipster - odpinane ramiączka:) 09.04.06, 19:19
      Rozmiar 70 D, ten, który wybrałam z czterech bardotek triumpha, bo jako jedyny
      przeszedł test "skokowy" - domyślacie się, jak taki test wygląda;)))
      Kolor ecru, bardzo sztywne miseczki doskonale trzymają biust także bez
      ramiaczek, nic nie opada, nic nie wystaje. Dla mnie idealny. Polecam:)
      • ekler.ka Re: Flower curves hipster - odpinane ramiączka:) 09.04.06, 19:33
        przemkowa,piszesz chyba o flower curves wdp. hipster to rodzaj majtek ;)
        a jesli chodzi o stanik,to tez go mam,w rozmiarze 80d,w tym roku zrobil sie
        troche za maly,ale pewnie i tak go bede nosic w awaryjnych sytuacjach...tylko ze
        u mnie wchodzi w gre jedynie przepinanie ramiaczek na rozne sposoby.
        • przemkowa.b Re: Flower curves hipster - odpinane ramiączka:) 09.04.06, 22:42
          tak, dokładnie, sorki spisywałam z metek odciętych, dokładnie ten model, wdp:)
          Przepraszam ale ja mam teraz takie sprawy na głowie, że zaćmienie totalne:)))
          Co do przepinania - cóż, mój trzyma idealnie, nawet trochę za mocno, zapinam na
          tą bliższą haftkę bo inaczej nie moge oddychać. Miałam do czynienia z różnymi
          już stanikami bez ramiączek i żaden nie był taki jak ten, bez wahania wydała
          te 120 zł:)
        • maith Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 10.04.06, 20:42
          Jasne, że mając 75F można nosić 80D, zdaniem słynnej emilio nawet należy ;-)
          A ja miałam nadzieję, że będziemy tu rozmawiać o stanikach nie wymagających
          męczenia się w ten sposób...
          • przemkowa.b Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 10.04.06, 21:17
            Przepraszam Cię, ja z tych mniejszych, więc się nie męczę:)
            • ekler.ka Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 10.04.06, 21:33
              to chyba bylo do mnie:)
              maith,ja naprawde nie namawiam kobietek z 75f do siegania po 80d. tylko ze ja
              nosze stanik z odpinanymi ramiaczkami w sumie moze do 10 razy w roku i jakos
              szkoda mi tych ponad stu zlotych- wole inwestowac w te,ktore zakladam czesciej.
              moze jesli pojawi sie jakis przyplyw gotowki,to kupie cos nowego z odpinanymi.
              na razie nie pozbylam sie wszystkich starych stanikow,zreszta biust tez zmienia
              swoja wielkosc i moze jak schudne...;)
              a flower curves wdp polecam dziewczynom o mniejszym biuscie,bo uwazam,ze to
              calkiem udany model,o! :)
              • maith Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 10.04.06, 22:38
                > maith,ja naprawde nie namawiam kobietek z 75f do siegania po 80d.
                Nawet mi nie przyszło do głowy, żeby Cię o to podejrzewać :-)
                A że chwilę wcześniej rozmawiałam z Tobą w innym wątku i tam pisałaś, że masz
                75F, to od razu mi się skojarzyło, bo sama też trzymam jeszcze trochę staników w
                złych rozmiarach, chociaż większości już się pozbyłam :-)
            • maith Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 10.04.06, 21:55
              Pisałam pod wpływem tekstu Ekler.ki
              Ekler.ka nie kupi go sobie w swoim prawdziwym rozmiarze, bo jest tylko od A do
              D, jak niemal wszystko w Polsce.
              A to co Ekler.ka napisała, to tak, jakbyś Ty musiała stwierdzić w stosunku do
              stanika dostępnego w od A do C "Mam ten stanik, ale w 80C, ale czasem, wyjątkowo
              się przemęczę". Naprawdę miałabyś na to ochotę?
              Oczywiście cieszymy się tu wszystkie, że Ty się nie męczysz w kontakcie z
              ograniczoną rozmiarówką naszych sklepów :-)
              • ekler.ka Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 10.04.06, 22:08
                maith,zejdz juz ze mnie :)
                kupilam moj stanik w zeszlym roku,wtedy nosilam najczesciej 75e,a ten 80d byl
                dobry (i nie bylo to pod wplywem pani ze sklepu,tylko sama postanowilam
                sprobowac-bo to naprawde zalezy od modelu i akurat ta 80 jest na mnie w sam
                raz-ja mam pod biustem ponad 80 cm,wiec to wlasciwie nie powinno byc niczym
                dziwnym).w tym roku jest przymaly-miska skoczyla mi o rozmiar.i co?nie moge go
                juz nikomu polecic...?
                zreszta juz nie przesadzajmy,ze w PL nie mozna kupic nic w wiekszych
                rozmiarach,wydaje mi sie,ze jest pod tym wzgledem coraz lepiej.
                • ekler.ka Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 10.04.06, 22:14
                  a swoja droga,nie wiem,czy ktorakolwiek z was ma wszystkie staniki w jednym
                  rozmiarze,przeciez wszystko zalezy (niestety) od firmy a nawet od modelu. Wiec
                  troche elastycznosci tez sie czasem przydaje, chociaz oczywiscie nie namawiam do
                  kupowania za duzych,za malych itd.
                • maith Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 10.04.06, 22:44
                  > zreszta juz nie przesadzajmy,ze w PL nie mozna kupic nic w wiekszych
                  > rozmiarach,wydaje mi sie,ze jest pod tym wzgledem coraz lepiej.
                  No właśnie, pewnie że wreszcie można :-)
                  Ale akurat tego modelu... jak zresztą większości Triumpha... niekoniecznie.
                  A szkoda.
                • butters77 Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 11.04.06, 01:04
                  Zgadzam się tu z ekler.ką - też mam takie "awaryjne" staniki. Raz na rok można
                  przeżyć;)
                  • maith Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 11.04.06, 01:59
                    Wiem, ale sama przyznasz, że byłoby fajnie, gdyby można je było mieć we
                    właściwym rozmiarze i chodzić w nich częściej? :-)
                    A akurat staniki bez ramiączek są w polskich sklepach w naszych rozmiarach w
                    zasadzie niedostępne :-(

No bo pomyślmy, skoro stanik utrzyma 80D, to utrzyma też 75 F. Biust ma ten sam
                    ciężar, a te kilka centymetrów mniej pod biustem nie robi aż tak dużej różnicy.
                    Skoro zatem wymyślili stanik, który dobrze trzyma biusty, to nasze też by
                    dobrze trzymał. Ale producent ma klapki na oczach. Duże miseczki = babcine
                    wzory, szerokie ramiączka itp.
              • przemkowa.b Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 10.04.06, 23:21
                Maith, bardzo cię proszę, przestań uprawiać personalne zjadliwe ataki w
                stosunku do mojej osoby. Traf chciał, że dosyć często używam wyszukiwarki, więc
                dobrze wiem, jakie moje posty i w jaki sposób zostały przez ciebie
                skomentowane. Z początku miałam wrażenie, że po prostu gdzieś się już na mnie
                natknęłaś i przy okazji, idąc za mną znalazłaś forum, które przypadkiem akurat
                i Tobie pasuje:) ale może wcale nie.
                Proszę cię, daj mi po prostu spokój. Mam prawo do takich wypowiedzi, na jakie
                mam ochotę, skoro naczelna forum ich nie usuwa, to znaczy że wszystko jest ok.
                rozumiem, że Ty uważasz, że ja z moim rozmiarem nie mam tu czego szukać ale
                dopóki butters mnie nie podziękuje, nie zamierzam opuszczać forum. A jak ci się
                nie podoba to, co piszę, to sobie mnie wrzuć do ignorów, nie ma sprawy.
                • maith Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 11.04.06, 01:47
                  Przemkowa.b akurat w tym wątku odpowiedziałam Ekler.ce, zatem teoria o
                  personalnych atakach upada.

A co do Ciebie, przyznaję, że zirytowało mnie, jak w wątku
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27769977
                  najpierw wypowiadałaś się o "męskich klatach" dziewczyn z małym biustem, a potem
                  o "wymionach" Ewy Sonet.
                  I owszem, napisałam Ci w tamtym wątku, co o tym myślę, ale to nie powód, żeby
                  teraz każdą moją wypowiedź odbierać jako osobisty atak na Twoją osobę.

> rozumiem, że Ty uważasz, że ja z moim rozmiarem nie mam tu czego szukać
                  Nie dzielę ludzi w ten sposób, wchodzą tu też bardzo fajne dziewczyny z forum
                  małych biustów i nigdy żadnej z nich nie uraziłam. Byłoby fajnie, jakbyś mogła
                  powiedzieć to samo o sobie.

Ale chyba wolno mi tu wyrazić swoje niezadowolenie słabiutką rozmiarówką
                  Triumpha, szczególnie, że (akurat przypadkiem Ty) podałaś przykład takiego
                  właśnie stanika.

> Z początku miałam wrażenie, że po prostu gdzieś się już na mnie
                  > natknęłaś i przy okazji, idąc za mną znalazłaś forum, które przypadkiem akurat
                  > i Tobie pasuje:)

Przytkało mnie.
                  Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać - i dużo osób tak za Tobą... chodzi? ;-)

Reasumując: nie popadajmy w paranoję :-)

• przemkowa.b Re: Flower curves- przykład słabej rozmiarówki 11.04.06, 10:00
                    > Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać - i dużo osób tak za Tobą...
                    chodzi?
                    > ;-)
                    >
                    > Reasumując: nie popadajmy w paranoję :-)

Niestety, ale często się przekonuję, że dosyć sporo. Ludzie w necie nie mają co
                    robić.
                    Dwuletni staż na forach GW mnie w tym utwierdził nieraz.
                    • manumana Flower curves 05.08.10, 22:34
                      Także miałam kiedyś ten model (nadal mam ;)
                      w kolorze malinowym, czarnym i fioletowym,
                      a bez odpinanych ramiączek czarny i ecru.

Zakochałam się w tym modelu, naprawdę sprawdzał się dla mnie perfekcyjnie. Do
                      tego świetnie się trzymał jako bardotka, a kupowałam go wtedy z rozmiarze 75C
                      (dziś już ciut większy kupuję).

Jedyną wadą jaką zauważyłam w nim to to, że dosyć szybko rozciągłay i niszczyły
                      się ramiączką :/ co uniemożliwiało dobrą regulację :/
                      Nie będę narzekać na to, że z czasem się rozciągnął w obwodzie, bo to cecha
                      chyba każdego, intensywnie używanego stanika.
    • selia.h Amourette 24 R i Pretty Emotion R 08.05.06, 17:59
      Amourette 24 R biały
      www.mbfashion.pl/mainFrame.php?s=details&id=52#top
      www.noa.pl/site.php?site=s_produkt&id_towar=18
      kupiłam jakiś miesiąc temu, nie zmienił narazie formy :). jest naprawde fajny,
      całkowicie miękki i fajnie trzyma, nawet towarzyszył mi na 2 wf-ach i nie było
      źle :). Ramiączka są cieńkie i ostatnio zaobserwowałąm lekkie czerwone prążki
      na ramionach pod koniec dnia. no ale nie można mieć wszystkiego :).niestety nie
      produkuje triumph 65 rozmiarów więc musiałam doszyć haftkę i skrócić ramiączka.
      a kupiłam w 70D. chyba większych nie produjują misieczek tego mdelu.

biust.pl/pasaz/foto_duze/elegancja_limit/pretty_e_r_zielony.htm
      A tego przymierzałam tylko i nie polecam, robią się takie stożki i się z przodu
      wrzyna w ciało. a ile kosztuje!
      • lila4 Re: Amourette 24 R i Pretty Emotion R 13.05.06, 11:00
        Mam amourette chyba z 3 lata (nie pamiętam dokładnie) ale bordowy.Nosił się
        rewelacyjnie, ale teraz mocną się rozciągnął.Przerabiałam jak tylko się da,ale
        pusciły ramiączka i pasek (ten, który się zapina) i już do niczego sie nie
        nadaje0 biust wisi i płacze. Ale wtedy czułam się w nim naprawdę
        super.Rzeczywiście piękne ramiączka, choć mnie również wrzynały się w skórę.
        • mada.d.n Re: Amourette 24 R i Pretty Emotion R 18.06.06, 18:50
          mam czarny amourette w rozmiarze 75D od 2 lat i jestem z niego bardzo
          zadowolona, trochę pasek się rozciągnął ale jest ok, a 2 tygodnie temu kupiłam
          ten sam modeel - biały. pasują na mnie jak ulał :)
    • maith Sandra R 09.05.06, 02:26
      Wady:
      Niestety z wyglądu babciny i to bardzo delikatnie mówiąc. Co im szkodziło włożyć
      tam ładniejszą koronkę chociażby? Do tego musiałam skracać ramiączka (uroku mu
      to nie dodało). Oni myślą, że gdzie my niby mamy te biusty? ;-)

Zalety:
      Bardzo wygodny, nigdzie nie ugniata i jak już się skróci ramiączka, to świetnie
      się nadaje do uprawiania sportu, można w nim biegać, skakać itd.

Wątpliwości:
      Trudno ocenić trwałość. Pierwszy, biały, kupiłam jakieś 3 lata temu i mimo
      bardzo złego traktowania (pralka bez zabezpieczenia i specjalnej dbałości o
      temperaturę) trzyma się znakomicie. Zszarzał już całkiem, ale nic mu nie jest.
      Zatem donoszę go w domu.
      Zachęcona tym zatem kupiłam następny, czarny. I tu niemiłe zaskoczenie, bo mimo
      lepszego traktowania, nie minęło 6 miesięcy, a jedna fiszbina wycięła mi się na
      zewnątrz. Nie przebiła go u wylotu, tylko normalnie się wycięła na środku. 2
      skrajnie różne przypadki zatem.
    • zazulla stroj kapielowy Cartoon Jungle OW 11.06.06, 13:29
      Wczoraj kupilam na promocji za 159 zl ze 199 zl.

Material: 90% poliamid, 10% elastan, nie jest taka mocno blyszczaca lycra.
      Piekny wzor. Rozmiar 38G, GB 34F o tyle to dziwne, ze agielskie biustonosze mam
      34H badz 32HH. Tutaj jest pole manewru z rozciagliwym materialem i tym, ze to
      dlugi stroj a nie biustonosz.

Mam 160 cm i ten 38 jest ok, jest mala falda nadmiaru materialu. Przy 40G
      mialam tego nadmiaru za duzo, szelki automatycznie dluzsze. Nalezy to
      uwzglednic bedac niska osoba. Ramiaczka sa na szczycie poszerzone i maja
      wstawiona pianke. Z tylu regulacja [mimo, ze skrocilam na maks to szelki wydaja
      sie jeszcze za dlugie].

Z tylu ma plecy odsloniete ponizel lopatek, mniej wiecej polowa plecow
      odslonieta. W linii lezdzwi PIEKNIE przywiera do ciala a nie jak niektore
      stroje prosto sterczy od pupy.

Ogolnie jestem zachwycona tym strojem. Pierwszy raz mam tak drogi stroj, bo
      jednoczesciowe to takie bardzie plywackie mialam za 60 zl a tu taki drogi. Ale
      sadze, ze zaplacilam za jakosc i rozmiar. I tek kolor - turkus, braz, biel.
      Nawet nie wiecie jaka to przyjemnosc zobaczyc sie w stroju kapielowym i byc
      zadowolonym z siebie.
      • zazulla inne Triumpha dwuczesciowe 24.06.06, 10:11
        Bylam wczoraj w Triumphie. Dorwalam stroj jak ten moj kupiony ale dwuczesciowy
        czyli Cartoon Jungle TW [jednoczesciowy ma koncowke OW]. 38G [GB 34F]. Ogolnie
        sliczny, bo manteczkie z takim jakby paskiem [w ktoryms Bondzie chyba Bo Derek
        miala taki stroj].
        Niestety miseczki powinny byc tej samej wielkosci co w jednoczesciowym ale
        wydaja sie byc duzo mniejsze. Nie mialam szas sie w niego zmiescic - dolem
        biust ucieka. Moze w jednoczesciowym te ucieka ale tego nie czuje ani nie widze.
        Jesli ktoras ma 34F to polecam, jest przesliczny ale cena straszna 220 zl
        komplet.

Drugim jaki ogladama to A Touch of Africa TW. Tez 38G ale ma stosunkowo
        mniejsze miseczki od w/w. Troche inny ktorj i material, mniej rozciagliwy. Ale
        tez sliczny. 169 zl komplet.
    • aggie9 seria Valisere model Kir Royal R 27.06.06, 15:10
      miałam go w kolorze białym, teraz zamówiłam w czarnym... nie należy do
      najtańszych ale jest tak piękny, że dech zapiera... Bardzo ładnie trzyma biust
      i ze względu na dość ozdobne ramiączka można spokojnie nosić go pod topy w
      wąskimi ramiączkami.
      Seria Valisere to bardziej ekskluzywne staniczki Triumpha.
      • aggie9 Re: seria Valisere model Kir Royal R link 27.06.06, 15:11
        www.biel.com.pl/Valisere_Kir_Royal_R/
    • metalowiec77 Re: TRIUMPH 03.07.06, 19:35
      Mierzyłam ostatnio coś takiego

www.biust.pl/pasaz/e_dzial_komplety.php3?nazwa=flowerPromCurves&cFirma=TRI

czyli Flower Curves WHP. No i.... FATALNIE

Biustonosz ten zrobił mi coś przedziwnego. Otóż nieprawdopodobnie spłaszczył
      piersi, rozepchnął na boki. Obrazowo: tak jakby jakiś facet położył olbrzymią
      łapę na mój dekolt, pchając piersi na boki i w dół, wciskając je w ciało.
      Rezultatem był biust ściśnięty, opuszczony, zmniejszony i spłaszczony.

W życiu miałam wiele staników Trumpha, na pewno nie były idealne, ale jakoś
      leżały, choć jestem pewna, że były za małe, dziś to wiem. No ale ten tutaj....
      Mierzyłam rozmiar zbliżony do mojego (zakładam, że skoro ostatni zakupiony i
      pasujący na mnie stanik ma numer 70 F to znaczy, że to jest mój rozmiar), czyli
      70 E i 75 E. Fatalnego wrażenia nie mogę więc zepchnąć na zupełne
      niedopasowanie rozmiaru, bo to "tylko" jeden rozmiar różnicy.

A byc może fenomen tego stanika to spychanie piersi na boki do dużych dekoltów
      właśnie, ale takich płaskich, bez uwypuklania piersi? Przyszło mi do głowy jak
      patrzę na to zdjęcie.
      • kasiamat00 Re: TRIUMPH 20.01.07, 18:21
        A mi akurat Flower Curves WHP bardzo pasuje. W Twoim przypadku problemem zapewne
        były jednak zdecydowanie za małe miseczki - w tym rozmiarze są one naprawdę
        nieduże (w stosunku np. do Romantic Emotion z tej samej firmy), ja mam 70E,
        które po ostatnim zmniejszeniu się biustu (odstawienie hormonów) są idealne (a
        nie powinny...).
    • zazulla Amourette Decor R 04.08.06, 12:26
      Rozmiar 75H [GB 34G], gdybym mogla, wzielabym ciut wieksza miseczke. Slicznie
      wykonany, miekki. Zapinany tylko na 2 haftki! Szerokie ramiaczka. Rozciagliwa
      koronka. Kolor Brise. Wczoraj wyslalam do Ansil do galerii.

Kupilam na wyprzedazy za 25.95 euro. Tak wiec tanio jak na taki rozmiar :)

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=TH-200R&mci=&size=&colour=
      www.needundies.com/products.asp?partno=TRI003

W moim modelu [co widac na fotce w galerii] pod miseczkami jest tylko fragment
      takiej falbanki, na zdjeciach z netu jest na calej szerokosci z przodu.
      • zazulla juz jest w galerii n/t 08.08.06, 10:29
      • zazulla w Polsce jest inna nazwa i rozmiarowka :( 08.08.06, 23:38
        Dzieki ekler.ka za cynk, teraz mam jak polowac za majteczkami do kompletu [tam
        stringi byly promocji po 10 euro czyli tyle ile u nas normalnie].

U nas ten model mozemy znalezc pod nazwa Romantic Flower R, rozmiarowka do E :(

• prenatka Re: TRIUMPH 07.08.06, 16:43
      ostatnio zakupiłam sobie Triumph Visuelle R i jestem zadowolona, do tego
      stopnia, że zaraz obok białego pojawił się taki sam czarny. Super ramiączka,
      miły w dotyku, fajnie trzyma, ma mało ozdób, których nie lubię, polecam. Acha,
      rozmiar 80 F .pa.
      • koma77 Re: TRIUMPH Visuelle 15.07.07, 15:16
        Miałam go w rozmiarze 75F i bardzo byłam z niego zadowolona (rozmiar był
        prawidłowy bo ja miałam 15 kg więcej).
        Biały, niewinny, uroczy, bez zbędnych ozdóbek.
        Może tylko te ramiączka za solidne i za grube, bo przecież na ścisłym obwodzie
        ramiączka nie muszą być takie toporne.
        Co do kroju-miseczka jest cięta z dwóch części, a wolałabym, żeby była z trzech.
        Tak są szyte te Triumphy i dlatego przerzucam się na Panache.
        Wykonanie - solidne, jak to u Triumpha-ciężko "zedrzeć"
    • ekler.ka LADY SOFT R 02.01.07, 16:45
      to ostatnio jeden z moich ulubionych stanikow na codzien. kupilam moj
      standardowy rozmiar-75f. przyjemny w dotyku, ladnie sie uklada, lekko zmniejsza
      biust,ale nie spektakularnie. fiszbiny w porzadku,w ogole ich nei czuje,
      podobnie ramiaczka. obwod moglby byc ciasniejszy,ale ujdzie. ogolnie pozytywnie :)
      • myszencja6 Corsina OI W 27.01.07, 19:17
        www.e-bielizna.pl/1154_Corsina_01_W.html
        Przymierzylam tony Triumpha i w zasadzie pasowal mi tylko ten albo Soft
        Ladyform.Ten drugi splaszczal biust i jakos tak malo efektownie wygladal...ale
        chyba go kupie w drugiej serii.
        Jezeli chodzi i Corsine to wyglada lepiej niz na zdjeciu, mam czarny.
        Jest dosc ciasna i mocno zabudowana, w sam raz na zime pod swetry czy golfy.Co
        do ciasnosci to zaczynam sie obawiac czy sie w ogole rozciagnie.Kupilam 75E ale
        caly dzien gp dzisiaj nosze i nadal mnie cisnie pod biustem.Trzyma mocno, ladnie
        przylega, ciut za wysoki pod pachami ale to kwestia przyzwyczajenia
        chyba.Fiszbiny ok, troche za wysoko ida z przodu.Nie wiem czemu u tej pani na
        zdjeciu wyglada to inaczej.
        Ogolnie rzecz biorac w przymierzalni lepiej sie w niej czulam, teraz (jak juz
        odcielam metki) troche mi ciasno i nie wiem czy przeczekac czy cos z tym fantem
        zrobic.Czuje sie troche jak w 'pancerzyku';-)
      • nchyb Re: LADY SOFT R 04.04.08, 14:40
        kupiłam to cudo w czasach, gdy wierzyłam, ze mam 80E.
        Nosiłam ledwie parę miesięcyy, bo zmieniłam znacząco rozmiar.

Przymierzyłam teraz. Rozmiar w obwodzie rozciągnięty bardzo.
        Bezproblemowo zdejmę bez rozpinania stanik przez głoę - zapięty na
        najciaśniejsze haftki. Biust lekko w przodzie spaszczony.
        Minimalizuje, bo spłaszcza na boki, jak ja to mogam kiedyś nosić?
        Może w prawidłowym rozmiarze byłoby lepsze, ale zdaje się 70H nie
        robi...

Jeden tylko widzę plus - faktycznie milutkie w dotyku...
    • lalinia romantic emotion w 08.02.07, 15:29
      serdecznie go polecam ale dla Tych mniej biuściastych :)bo chyba go tylko do E
      produkują. Są 2 kolory czarny oraz wanilia cena to ok 60zł, jest on miękki(w
      mniejszych rozmiarach usztywniany) ładnie modeluje piersi i mocno je trzyma

www.totu.pl/cena/1025419-biustonosz-romantic-emotion-w
      • kasiamat00 Re: romantic emotion w 08.02.07, 17:50
        Też polecam. Ma trochę większe miseczki niż większość Triumphów - normalnie 70D
        jest na mnie za małe, w tym modelu jest OK. 70E było dużo za duże :)
        • ewuniaaa3 Re: romantic emotion w 25.06.07, 15:29
          Też polecam. Już 3 raz kupuję i jak na razie lepszego nie znalazłam. Świetnie
          trzyma. Świetne jest w nim to, że ramiączka nie są rozciągliwe, przez co sie
          nie rozciąga i można go długo eksploatować;)
          • zarin Re: romantic emotion w 24.11.07, 19:53
            Jak dla mnie - raczej średni. Nie jest zbyt urokliwy wizualnie (zwłaszcza
            waniliowa wersja), nie należy się w tej kwestii sugerować zdjęciem. Miseczki
            rzeczywiście ma dość spore. Obwód na początku w miarę trzyma, potem
            15-procentowy elastyczny domieszek robi swoje (ale nie jest tak, żeby po kilku
            dniach był całkiem rozciągnięty). Rozciągają się też ramiączka, a potem dziwnie
            zwijają.
            Ogólnie - nie jest ani zachwycający, ani odpychający. Jakość przeciętna. Można
            powiedzieć, że jest w miarę wygodny.
    • lalinia Re: TRIUMPH Letizia jakie wrażenia 23.02.07, 11:56
      Czy spotkała się któraś z Was z modelem LETIZIA??? jak tak to proszę o
      podzielenie się wrażeniami
      • smokolatm Re: TRIUMPH Letizia jakie wrażenia 11.09.07, 17:38
        lalinia napisała:

> Czy spotkała się któraś z Was z modelem LETIZIA??? jak tak to
        proszę o
        > podzielenie się wrażeniami

Witam wszystkich
        trafilam na letizie 1,5roku temu, dla mnie bomba,mam rozm 90g i
        potrzebuje biustonosza zbierajacego piersi blisko siebie/optyczne
        wyszczuplenie meskich ramion/
        po pierwsze ma teleskopowe fiszbiny ktore nie uwieraja tylko poddaja
        sie ruchowi ciala, po drugie material mocny, nie do zdarcia, koronka
        tez grubsza i mocna,wzor jak komu pasuje,mile w dotyku, no i po
        trzecie miska z 3ch czesci z boczna tzw zbierajaca, a po czwarte
        najwazniejszedla mnie to kolory: mam porcelanowy roz i cudne bordo,
        teraz w sprzedazy w niemczech jest carmel, a w holandii dymny/szaro-
        grafit/ oprocz tego standard biel i czern
        aha rozm do c lub d jest bez fiszbin pozdrawiam
      • zagubiona99 Re: TRIUMPH Letizia jakie wrażenia 31.07.08, 14:16
        Ja mam ten model od roku.Wtedy jeszcze żyłam w przeświadczeniu, że mój rozmiar
        to 85D no i taki właśnie mam stanik.No więc teraz już wiem, że powinnam raczej
        wypróbować 80F.:( Co do Letizii, to w sumie nie jest najgorzej.Obwód nie uwiera
        ale też optymalnie nie trzyma bo jest za duży.Jest wygodny i ładny ale odnoszę
        wrażenie, że miseczki układają się w stożki(przynajmniej mój biust tak w nim
        wygląda:().Może być to moja wina bo kupiłam zły rozmiar.Trudno powiedzieć.Myślę
        jednak, że ten fason jest wart tego by wypróbować go w rozmiarze 80F, który
        dzięki Lobby udało mi się ustalić.Jak już go wypróbuję, to podzielę się
        wrażeniami.;)
    • lalinia CARA W 10.06.07, 21:26
      mój najnowszy i cudowny nabytek, tylko zobaczyłam go na wystawie i tak mi sie
      spodobał... i to jest pierwszy stanik który mi spasował od razu wzięłam jako
      1szy do przymiarki i ok 80E, mam kolor bordo w białe paseczki i z białą koronką
      na górze miseczek, materiał jest błyszczący i trochę rozciągliwy, stanik typu
      soft z fiszbinami
      cena ok 109zł
      Dostępne kolory to bordo, cytrynowy,
      rozmiarów ka niezbyt okazała B-E 75-85
      www.triumph.com/pl/page_12430_Cara.php
      w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciu, jest bardzo wygodny więc
      polecam i piersi są w nim ładnie zaokrąglone przynajmniej moje :)
      • lalinia Re: CARA W 10.06.07, 21:31
        a tu inne zdjątka
        www.intima.pl/figi-cara-tai-p-1130.html
        www.dessousfashion.de/shop/index.php?cat=WG1244
    • buddhaforme Re: TRIUMPH 04.11.07, 22:18
      Posiada któraś może model Sensual Emotion W? Dziś go zakupiłam (w nowym
      rozmiarze) i leży cudne ;) Ale nie wiem czy sie obwód zbytnio nie naciągnie...
    • buddhaforme Sensual Emotion W 04.11.07, 22:19
      Posiada któraś może model Sensual Emotion W? Dziś go zakupiłam (w nowym
      rozmiarze) i leży cudne ;) Ale nie wiem czy sie obwód zbytnio nie naciągnie...
    • yrael_88 flower curves WHP 06.11.07, 17:34
      mam ten stanik niecały rok w rozmiarze 80E rózowym - z braku laku a taki wchodził [już uswiadomiłyście mnie ze to zły rozmiar ;] ] gdy biustonosz był mniej rozciagniety to było lepiej. Faktycznie rozdziela piersi na boki, powoduje ze sa mniejsze jak sie patrzy z profilu [co mi sie bardzo podoba:)] ale za to patrząc z przodu sa bardzo rozjechane i zwiększone przez to [co juz nie jest tak fajne]. w miare uzywania coraz bardziej rozciągnęły się ramiączka i miseczka jakby podzieliła sie na pół [zrobiło się takie wgniecenie- cięzko okreslic].
      • keltoi Amourette 300 WHP 30.03.08, 01:52
        (pociachałam po redirect kasicy ;) )
        Otóż!
        Przed chwilą wróciłam z zakupów stanikowych w Szwecji. W lokalnym Triumphie jest coś.

Jedno, ale w chwilowo pasujących mi kolorach, nawet rozmiar działa przy mierzeniu, mimo że to 34F (na moje 82/104, a na F właśnie się oferta kończy). Fiszbiny celują prawidłowo, nie przesuwa się, w zasadzie gra i buczy... no, ale coś z nim jest nie tak. Zakładałam, nawet wygodny jest, ale.. no nie wiem. Piersi mi w nim jakoś dziwnie wyglądają. Jakby sutki celowały na zewnątrz, a pierś robiła się stożkowata... O_o
        Wada staników (próbowałam dwóch)? Serii może, czyli poczekać na nową dostawę? Czy "ten typ tak ma"?

Powiedzcie, miała któraś toto? I jak, też jakieś dziwne wrażenia? Może po prostu stanik do niczego? Albo nie na mnie?
        • turzyca Re: Amourette 300 WHP 10.04.08, 18:04
          No i gdybys to napisala w watku ratunkowym to by Ci ktos odpowiedzial
          blyskawicznie...

ogolnie rzecz biorac to niekompatybilnosc stanika z biustem prowadzaca do
          kaczych dziobow. Nastaw sie psychicznie ze skoro wiekszosc stanikow triumpha
          produkowanych jest na jedno kopyto to raczej z wiekszoscia bedziesz niekompatybilna.
          • keltoi turzyca, Ty mnie nie denerwuj... ;) 05.05.08, 07:49
            Tu mnie właśnie z ratunkowego wywalono...
            • roza_am Re: turzyca, Ty mnie nie denerwuj... ;) 05.05.08, 15:34
              Jeśli jesteś zainteresowana triumphami (bądź "skazana" na nie) to wybieraj raczej Visuelle lub Adeline. One na mnie nie robiły takich efektów. Pozostałe - stożki i rozstrzelenie na boki. Lepiej jest w Felinie, jeśli lubisz klasykę.
              Nie wiem, czy te wymienione modele są aktualnie dostępne, bo już jakiś czas temu "wyrosłam" z T. i F.
              • kaana1 Re: turzyca, Ty mnie nie denerwuj... ;) 06.05.08, 00:22
                Adeline to bym nie polecała. Mniej wiecej po półroku czy roku
                intensywnego noszenia wyglądał jak szmata. Na szczęście już wychodzi
                z użycia.
            • turzyca No popatrz, popatrz, kto by pomyslal... :) 06.05.08, 00:52
              A nie chcialabys Ty sie zainteresowac dzialaniem poczty w tej Twojej Szwecji?
              Troche sklepow oferujacych stacjonarna Freye jest:
              www.freyalingerie.co.uk//stockist_search.asp?rnd=9016
              jakby mialy straszne przebicie (niemieckie maja, przynajmniej te u mnie) to
              mozesz sobie przynajmniej przymierzyc, a potem zamawiac. :)

Bo szczerze mowiac, po dlugim oporze wobec brytyjczykow juz rozumiem skad
              powszechny zachwyt nad nimi, to jest jednak zupelnie inna jakosc.
      • manumana Re: flower curves WHP 05.08.10, 22:36
        Właśnie! Zapomniałam o tym wspomnieć, że mnie też porobiły się wgniecenia w
        miseczce, która jest profilowana z takiego materiału, który raz zgięty np. w
        praniu i tak wysuszony, odkształca się na dobre :/ Katastrofa, ale na szczęście
        u mnie stało się to po dość długim czasie, kiedy nie żałowałam już tak wydanej
        na komplet kasy ;)
    • beti76 INTENSE PASSION 09.04.08, 23:51
      piękny, delikatny, super trzyma
      niewygórowana cena

troche "bułki" bokiem wystają, jakby za bardzo odchylona fiszbina była
      • anna-pia Re: INTENSE PASSION 10.04.08, 22:07
        beti76 napisała:

> piękny, delikatny, super trzyma
        > niewygórowana cena
        >
        > troche "bułki" bokiem wystają, jakby za bardzo odchylona fiszbina była

"bułki" to typowy objaw za małej miski; cóż, nie można wymagać od takiej taniej
        firmy, jak Triumph, żeby szyła większe miski ;p
        • beti76 Re: INTENSE PASSION 10.04.08, 22:51
          nie można :)
    • evame lovley passion 10.04.08, 17:59
      www.sunny-dessous.de/triumph-lovely-passion-buegel-bh-aussentraeger.html

kupilam ten pusch- up w rozmiarze 75D na razie jestem zadowolona,
      dzieki niemu mam piekny, seksowny dekolt
      mam wonderbra w czarnym kolorze i chcialam podobny w bialym a ze
      wonderbra nie znalazlam to kupilam triumpha
    • asia.asz soft shaper W 10.04.08, 18:21
      www.nastazja.pl/1040_Soft_Shaper_W.html
      taki jak na obrazku tylko czarny