Dodaj do ulubionych

piaszczysta plaża szeroka?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 18:41
zna ktoś hotel z ładną szeroką piaszczystą plażą?, podobno pod tym
względem najlepiej w Side?; byłem w Finike w hotelu 5* - plaża dość
szeroka, ale ciemny piach z kamieniami - tak jest wszędzie w Turcji?
może jakieś fotki, dzięki za odpowiedź. W.
Obserwuj wątek
    • isabeau Re: piaszczysta plaża szeroka? 07.01.09, 18:52
      Nie wszędzie w Turcji są brzydkie plaże, osobiście za najładniejsze uważam:
      1. Altınkum nieopodal Çesme, nawet są tam niedaleko hotele - Familya i Babaylon.
      Niestety, z tego co wiem, to polskie biura podróży nie sprzedają tam wczasów.
      2. Plaże we wschodniej części Morza Śródziemnego - w Anamurze i w Silifke. Tam w
      ogóle nie ma dużych hoteli resortowych, są za to pensjonaty rodzinne, w których
      wypoczywają głównie Turcy... Zdaje się, że najlepsze plaże wolą zachować dla
      siebie, czemu się wcale nie dziwię :)
    • Gość: TakiJeden Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 18:58
      W Side jest szeroka piaszczysta plaza, ale nie jest to taki ladny
      piaseczek jak nad naszym morzem - przede wszystkim jest nieco
      ciemniejszy, no i jest wilgotny, lepki (chyba przez panujacy tam
      klimat). Ale jak na Turcje to ponoc rewelka; nad Egejskim faktycznie
      trudno znalezc cos bez kamieni...
    • Gość: Kasia Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 19:11
      My się wybieramy właśnie ze względu na plażę Side hotel Hane Garden z Itaką mam
      nadzieję że będzie fajnie,byłam już w Turcji koło Kusadasi hotel Club Mersin
      plaża rewelacja jak nad naszym morzem .
      • grazynanowa Re: piaszczysta plaża szeroka? 07.01.09, 20:19
        Plaza w Side ,jest jedna z ladniejszych plaz na Riwierze,ale nie
        przypomina w niczym plazy w Polsce.
      • Gość: WO Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 20:21
        dzięki za podpowiedzi, czy w tym hotelu Club Mersin jest łagodne
        piaszczyste zejście do morza dla małych dzieci i jak ogólne
        wrażenia z tego hotelu Kasiu? - dzięki za odpowiedź. WO
        • Gość: Kasia Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:03
          Tak łagodne plaża szeroka piasek i w morzu też piasek prosto z hotelu wyjście na
          plaże.Sam hotel jak na cztery gwiazdki trochę słaby ale ogólnie byliśmy bardzo
          zadowoleni fajni animatorzy cisza i spokój była spora grupa Polaków nawet przy
          barze puszczali nam nagrania Dody.
          • Gość: WO Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:52
            Dzięki Kasieńko za odpowiedź, a co masz na myśli pisząc, że ten
            hotel jak na 4 * trochę słaby?
            • Gość: WO Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 09:54
              a był ktoś w okolicy Sarigerme (ma go Itaka), piszą w broszurach, że
              są tam ponoć dobre plaże?
              • Gość: Lenkam1 Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.111.194.202.static.crowley.pl 08.01.09, 11:10
                OLUDENIZ
                • Gość: WO do Lenkam1 Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 12:48
                  Oludeniz - tam plaże są z dala od hoteli i raczej żwirkowo
                  kamieniste a nie piaszczyste na czym mi zależy, przynajmniej tak
                  wynika ze stron Itaki - czy się mylę?
                • sprezynka777 Re: piaszczysta plaża szeroka? 08.01.09, 12:56
                  W Side Colakli jest bardzo ładna szeroka piaszczysta plaża z
                  płycizną przy brzegu. Dzieci spokojnie mogą się tam kąpać. Byliśmy
                  we wrzesniu 2008 z 1,5roczna corą i było ok. W tej okolicy są m.in.
                  omawiane szeroko na forum hotele Alba Resort, Queen i Royal oraz
                  kilka w drugiej linii brzegowej jak ten, w którym bylismy: Club
                  Side Coast 5* z własną częscią plaży. Przyjemne jest to, że plaża
                  nie jest poszatkowana i mozna spokojnie spacerować wzdłoz kilku
                  hoteli. Piasek mile mnie zaskoczyl, trochę ciemniejszy niż nad
                  Bałtykiem, ale żółciutki i przyjemny.
                  • sprezynka777 Re: piaszczysta plaża szeroka? 08.01.09, 13:10
                    I fotki z plaży w Side - dzielnicy Colakli dodane przez turystów:
                    tutaj dobrze ją widać
                    www.holidaycheck.pl/detail-Zdjecia_Hotel+Side+Coast+Vom+Hotelstrand+Richtung+Side+geschaut-
                    ch_ub-id_1155925458.html

www.holidaycheck.pl/detail-Zdjecia_Hotel+Side+Coast+Standblick+Richtung+Bootsanleger-ch_ub-
                    id_1156034215.html

www.holidaycheck.pl/detail-Zdjecia_Hotel+Side+Coast+Strand-ch_ub-id_1155874761.html

Niczego jej nie brakuje:)
            • Gość: Kasia Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 15:53
              Przydałby się może mały remont pokoi ale za to mają bardzo zadbany ogród i
              bardzo miłą obsługę,jeśli ktoś chce pozwiedzać blisko jest do Efezu i Pamukale w
              Kusadasi jest też fajny park wodny.Jedzonko było bardzo dobre słabe tylko
              śniadania ale to chyba tak jak wszędzie.Pozdrawiam
              • Gość: Kasia Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 16:00
                Ta odpowiedź powyżej jest skierowana do WO.A może dołączysz do nas hotel Hane
                Garden ma bardzo dobre opinie wystawione przez turystów no i jest piaszczysta
                plaża,lecimy w dwie rodzinki.
                • Gość: WO Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 20:00
                  Bardzo bardzo Wam wszystkim dziękuję, będe sprawdzał te regiony i
                  hotele, o których piszecie. Kasieńko, jeżeli chodzi o Hane Garden,
                  to faktycznie, z info w Necie jest tam ładna plaża, ale moja Żona i
                  Córcia mają chopla na punkcie dużych zjeżdżalni w basenach (czego
                  nie rozumiem), a w tym hotelu (choć cena w porównaniu do jakości
                  bardzo dobra w Itace, zwłaszcza, że hotel w opiniach internautów
                  jest raczej spokojny i nie jest kombinatem turystycznym jak Presa
                  Finica, w której byłem - brr!)z tego co widać w opisach jest tylko
                  jedna mała zjeżdżalnia w basenie dla dzieci i to mnie powstrzymuje.
                  Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. WO
                  • Gość: Kasia Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 20:07
                    My braliśmy pod uwagę Presa di Finica mówisz że nie warto?
                    • Gość: WO Re: piaszczysta plaża szeroka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 10:32
                      Presa di Finica - kompletnie szwankująca klimatyzacja, bar na plaży
                      czynny w innych godzinach niż w ofercie Itaki (za te 2 rzeczy w
                      ramach reklamacji uzyskałem od Itaki 750 zł po powrocie. W drugim
                      tygodniu picie (cola, drinki i wszystko inne) w plastikowych
                      kubeczkach, co jak na 5* jest chyba dziwne, choć nie mam
                      doświadczenia, bo w Turcji byłem jeden raz. Przekąski w dzeń (np
                      pizza)z kolejką i wydzielana po małych kawałkach. Hotel to 2 duże
                      wieżowce (o to nie mam pretensji bo widziałem to w katalogu, pokoje
                      mocno średnie.W windach śmierdziały wykładziny co zmienili jak
                      przyjechała jakaś inspekcja. Dostawki dla dzieci jak u nas ze
                      szpitala z lat 70. Na plus ogólnie dobre jedzenie. Hotel przy
                      czteropasmowej ulicy która oddzielała morze. Na plaży widać i
                      słychać jeżdżące ciężarówki mimo odgrodzenia jej fragmentarycznie
                      żywopłotem. Jeżeli pokoje w bloku od strony morza to z ulicy szum
                      cały dzień. Nie mówię, że była tragedia, ale wydaje mi się,
                      oglądając katalogi (choćby Hane Garden), że generalnie można trafić
                      lepiej. Pani która była w Turcji któryś raz potwierdzała, że w
                      porównaniu do innych hoteli ten miał faktycznie 3*. Wokoło zero
                      możliwości wieczornych wypadów. Finike to małe zapyziałe
                      nieturystyczne miasteczko. W drugim tygodniu (wczasy w połowie
                      zcerwca)ludzi na tyle dużo, że były problemy z leżakami. Na plus też
                      wieczorne (ale tylko wieczorne) animacje dla dzieci.
                  • loola_kr piaszczysta plaża szeroka i mnóstwo zjeżdżalni 09.01.09, 12:18
                    jest w Joy Pegasos Planet Incekum. Byliśmy i było fantastycznie!
                    2 lata temu bylismy w Side - tez duza, piaszczysta plaża.
                    W tym roku jedziemy do Pine Bay Resort Kusadasi, mini aquapark i podobno piękna
                    piaszczysta plaza. Ale na szeroka nie wygląda :)
                    • Gość: WO Re: piaszczysta plaża szeroka do Lola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:20
                      a w tym Joy Pegasus to zejście do wody łagodne dla dzieci i czy
                      hotel nie jest przy ulicy, bo ktoś kiedyś pisał tu cos takiego?
                      dzięki za odp.W.
                      • loola_kr Re: piaszczysta plaża szeroka do Lola 09.01.09, 13:49
                        Zejście do morza jest łagodne, dość długie (w sensie ze długo, długo jest
                        płytko) a hotel jest przy ulicy od której oddziela go zieleń (ale ta ulica nie
                        oddziela hotelu od plaży).
                        Tu są moje zdjęcia z tego hotelu:
                        fotoforum.gazeta.pl/5,2,loola_kr,1.html
                        plaza naprawdę szeroka :)
                        • Gość: WO Re: piaszczysta plaża szeroka do Lola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 14:10
                          Bardzo dzięki, zdjęcia przepiekne. Ostatnie pytanko, czy halas z tej
                          ulicy nie dochodził do hotolowych pokoji lub do ogrodu przy
                          basenach, jak z miejscami na leżakach (czy trzeba było wcześnie
                          zajmować) i atrakcjami dla dzieci? dzięki za info.
                          • loola_kr Re: piaszczysta plaża szeroka do Lola 09.01.09, 14:33
                            My mieliśmy pokój od ulicy i tak: hałas nie dochodził bo drzwi na balkon były
                            czas zamknięte ze względu na klimatyzację a wieczorem jak siadaliśmy na balkonie
                            to nie przeszkadzał bo dużo aut nie jeździło.
                            Leżaki w tych najlepszych miejscach (czyli przy tzw Zamku kapitana Nemo -
                            budynku ze zjeżdżalniami) z rana były zajęte ale ogólnie zawsze się coś znalazło.
                            Na plaże chodziliśmy po obiedzie, leżaki zawsze były wolne, chatki za słomy
                            często zajęte (byliśmy w sierpniu)
                            Co do atrakcji to nasze (2,5 i 8 lat) i znajomych (8 i 5 lat) korzystały głownie
                            ze zjeżdżalni :), tam był jakiś klub z zajęciami ale niestety nic nie wiem co
                            tam się działo - mieli osobny budynek przy basenach z placem zabaw, do tego w
                            parterze tego Zamku odbywały się zajęcia plastyczne i puszczali bajki w TV.
                            Wieczorem było minidisco i animacje dla dorosłych ale starszym dzieciom
                            przedstawienia tez się podobały (Aladyn, Romeo i Julia).
                            Byliśmy z dziećmi oprócz tego w delfinarium a znajomi na spływie i jeep safari.
                            • Gość: WO Re: piaszczysta plaża szeroka do Lola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 14:50
                              Dzięki, obejrzę jeszcze z tego hotelu filmy w Necie i chyba "się
                              zaszczepię", jeszcze raz dzięki. W.
                              • loola_kr to na koniec mały minus 09.01.09, 15:12
                                mieliśmy problem z kwaterowaniem, bo chcieli nas dać do części Club o gorszym
                                standardzie... euro nam pomogło i dostaliśmy nawet większy pokój niż się
                                spodziewaliśmy.

Był jeszcze długaśny watek na jego temat, możesz poczytać.
                                na forum hotele pisałam o tym hotelu i były jeszcze inne opinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka