Dodaj do ulubionych

Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami...

IP: 212.106.152.* 31.12.03, 14:56
Tak jak w temacie, prosze, podzielcie się ze mną swoimi opiniami na temat
resteuracji Sphinx w C.H. Platan i tej na ul. Wolności. Chetnie przeczytam
też wszystkie propozycje jakie macie co do samej działalności restauracji.
Czekam z niecierpliwością na uwagi, dobrze byłoby gdyby były to wypowiedzi
przemyślane.
Z góry dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: wanda Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 22:53
      W platanie nie byłam ale ta na wolności to horror. w katowicach w trzech
      stawach jest super!!! A na wolości 2 razy zapłaciłam i nie jadłam- wiecej nie
      pojde. szaszłyk był chyba jedzony wczesniej- komus tez nie smakowal i nie zjadl
      i z dwoch takich zrobili jeden i mi dali . do tego zimny. ja b. lubie kuchnie w
      sphinks'ie np. czesto jem w katowicach, czasem w bytomiu , bywam-okazyjnie- w
      poznaniu i krakowie-ale od zabrzanskiego mnie odrzuca - nigdy tam nie pojde.
      wandzia. ps. jak latwo sie domyslicmam zepsuty jeden z klawiszy na klawiaturze-
      przepraszam.
    • darrrko Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... 05.01.04, 23:29
      w bytomiu jest super , cieszyłem sie że otwierają w zabrzu , poszłem
      i ....................totalny horror poprostu beznadzieja a do posiłkow powiem
      szczerze zimne sam taki dostałem a kumpel miał odgzewany strasznie twardy nic
      tu więcej nie można powiedziec ....... pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje że
      sie to zmieni bo to przeciez ulica Wolności reprezentacyjna Zabrza i moglibyśmy
      z niej być troszke zadowoleni
    • Gość: smakosz... Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 19:06
      Drogi Pi... Musisz być wielkim fanem tej sieci, a może wrecz osobą
      zaangażowana w jej działalność skoro tak bardzo zainteresowany jesteś tym
      tematem. Odkryj karty... A na temat: miło że Sphinx nie przypomina typowych
      fastfoodów wielkich korporacji, ze obsługuje cie kelner i że jest to
      niewątpliwie restauracja a nie bufet. Zaletą sieci jest też to że teoretycznie
      zamawiając cokolwiek- tak samo i w takiej samej ilości zostanie to podane
      wszędzie gdzie szyld jest identyczny. A jednak- nie dotyczy to Sphinxa na ul.
      Wolności w Zabrzu. Zostało to sprawdzone przezemnie osobiście i
      niejednokrotnie. Jestem z Bytomia i jadam w bytomskim S. często. W Trzech
      Stawach też jadałem niejednokrotnie. W Krakowie od czasu do czasu... Wszedzie
      tam nie miałem większych zastrzeżeń (drobnostki owszem- nieco zwiędła surówka
      np). W Zabrzu na Wolności drobnostki jednak nie przytrafiają się. Tu
      popełniane są istotne i wpływające na zdanie o lokalu znaczące moim zdaniem
      cwaniactwa wynikające zapewne z chęci zysku, bo z czego innego? Gramatura
      potraw i wielkość pizzy w porównaniu z innymi S. mówi sama za siebie. Nie wiem
      czy u Toma Maltona funkcjonuje inspekcja taka jak w innych sieciach,
      kontrolujaca standart lokalu, czystość i prawidłowość receptur bo jeżeli tak
      to rozwiazanie tego problemu jest bardzo proste. Jeżeli jednak nic sie nie
      zmieni to kliencie głosuj nogami i nie chodz tam. Smacznego...
    • Gość: Remi Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: 64.187.48.* 07.01.04, 02:15
      Sphinks w Zabrzu to katastrofa,bylem w koszalinie i flagowe danie podano mi na
      wielkim talerzu bo na normalnym by sie nie zmiescilo,super wszystko tak jak
      trzeba,a w zabrzu to samo zamowienie i co !!!!,smiech!!,talerz normalnych
      rozmiarow,a i pustawo bylo,smak do kitu ,totalne rozczarowanie,powinni to
      zamknac jak najpredzej bo robia paskudna reklame tej firmie,ktos tam kradnie i
      to b,dobrze kradnie ,ale klienci nie glupi,moja noga tam juz nie postanie,na
      wolnosci oczywiscie.
    • Gość: Pi Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: 212.106.152.* 09.01.04, 16:05
      Tak, jestem poniekad zwiazany ze Sfinksem na Wolnosci i tym w Platanie.
      Aktualnie staram sie dowiedziec co Wam niepasuje i w miare mozliwosci poprawiac
      to jak najszybciej. Jezeli cos sie Wam niespodoba podczas waszej bytnosci w
      Sfinksie, chetnie wyslucham i zareaguje. Dobrze byloby gdybyscie podawali daty
      i godziny, ulatwiloby to znacznie znalezienie slabszych ogniw.
      A teraz konkretnie, dania flagowe.... Remi przyjdz teraz na wątróbke,
      zapraszam. Dania flagowe wygladaja zdecydowanie lepiej. Jeżeli Ci sie nie
      spodoba to popros kelnera o ksiazke skarg. wbrew pozorm czytam te komentarze.
      Co do szaszlykow, drobiowe , czy wieprzowe? W kazdym razie wiem o co chodzi,
      moge zagwarantowac wlasnym slowem, ze bedzie o niebo lepszy.
      teraz porada, wiadomo ze gust kazda osoba ma inny. jezeli macie jakies
      preferencje co do przyrzadzania potraw, tzn potraw z grila przekazujcie swoje
      uwagi kelnerom, oni to wyegzekwuja dalej i podadza Wam to co chcecie i jakie
      chcecie. Jezlie nie smakuje i nie jecie ( Wando ) wolaj kelnera i zwroc. To Wy
      rzadzicie w restauracji, i Wy wymagacie, jednak bez wymiany informacji nie
      jesesmy w stanie szybko wylapac bledow. Mnie chodzi o to, żebyscie byli
      zadowoleni i to wszystko. Dlatego tez, jezeli kogos zachecilem do ponownego
      odwiedzenia Sfinksa, to prosze o opinie. Moze byc bezposrednio - pytac o Kube.
      To by bylo na tyle
      • Gość: remi pi-to fakt! IP: 64.187.48.* 10.01.04, 02:34
        qzwa ,sluchaj ,podztawowy zarzut to taki ze porcje sa mmmnniejszee,jak w innych
        miejscach ,jakim cudem to sie dzieje nie wiem ale tak jest ,fakt ,sprawdzone!!!
        • Gość: Pi Re: pi-to fakt! IP: 212.106.152.* 14.01.04, 11:46
          Porcje czego? miesa frytek, surowki? napisz konkretnie, jak sprawdzone. sa
          gramtury ktorych sie trzymamy, zapytaj sie w innych sfinksach ile czego
          dostajesz, pozniej w Zabrzu sie zapytaj ile czego dostajesz. Dopiero wtedy
          zobaczysz czy sa roznice. Zgodnie z powiedzeniemto na oko chop umarl
      • Gość: Arik Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 16:29
        Tragedia.Po prostu brak mi słów!Piwo nie dolane.Szklanki obklejone sokiem i
        wyciekjącą pianą.Jedzenie?Trzeba strasznie długo czkać.a przynosz acos co
        właściwie nie wiem czy zamawiałem.Drożyzna!I tandeta...dziekuje
    • Gość: smakosz... Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.microchip.ltd.pl 10.01.04, 23:27
      www.sphinx.pl
    • Gość: wanda Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 19:33
      W sobotę byłam w Sphinxie w Platanie. I porównując go z tym z Trzech Stawów
      stwierdzam:
      +szybka i miła obsługa
      +/- mięso (kurczak) dobre choć chłodne i za dużo magi
      -surówka za słona(nie czepiam sie - ja lubie sól , zawsze wszystko dosalam!)
      ---
    • Gość: sfinxfan Re: Sphinksy... IP: *.example.net / 217.8.188.* 13.01.04, 13:37
      bardzo lubie sfinksy, szczegolnie te w poznaniu sa super, nasze zabrzański
      niestety do dupy, nie boje sie uzyć tego słowa. Rady; danie musi być ciepłe,
      kelner powinien podać tyle sosów ile wypada a nie mniej, sos ostry jest robiony
      wg innej receptury. W Poznaniu karczek jest wspaniały, podaja go bez farfocli
      typu cebulka. Porcje w Katowicach na 3 stawach są wieksze. A najwieksza
      tragedia to pieczywo czosnkowe - to co raz dostałem na wolności to było
      pieczywo zalane tłuszczem i przyprawą maggi(!)z czosnkiem. Sugeruje cos
      pozmieniać i dać znać o tym, może na forum, a chlopakow wysłac do poznania
      na szkolenie. zycze sukcesów.
      • Gość: Pi Re: Sphinksy... IP: 212.106.152.* 14.01.04, 11:38
        Co do rad: sosy sa robione wedlug tej samej receptury, niemozliwoscia jest to
        zeby smak ich znacznie sie roznil, danie jest cieple i musi byc , jezeli tak
        nie jest wolac kelnerow i zwrocic im uwage, w przypadku zwrotu dania
        dostaniecie jakiegos gratis, kawa, herbata , sok co wybierzecie, co do iloscie
        sosow, zawsze sa podawane do kazdego dania miesnego, jezeli brakuje zawsze
        mozecie poprosic o nastepny. Kelnerzy zawsze spelniaja wasze prosby, jezeli
        zdarzy sie inna sytuacja to posilbym o sygnal. podawajcie daty, co gdzie kiedy,
        bedzie to dla mnie pomocne.
        Jezeli zas chodzi o sama wielkosc porcji, nie zauwazylem roznicy, jednak w
        najblizszych dniach wybiore sie do Katowic osobiscie sprawdzic wielkosc porcji
        i porownac ja do zabrzanskich.
        Sprawa karkowki, chodzi o stek z karkowki? czy o shoarme? jezlie o stek z
        karkowki to w menu jest napisane:"mieso wieprzowe z grilla z papryka, duszona
        cebula z pieczarkami itd...." pojawienie sie wiec tu cebuli jest jak
        najbardziej wskazane, jezeli natomiast w Poznaniu nie podaja do steku cebuli,
        to znaczy ze nie stosuja sie do standardu sieci. Jednak , tak jak wczesniej
        pisalem, jezeli nie chcecie jakiegos dodatku, mozecie to kelnerowi przekazac, i
        wtedy nie dostaniecie danie "bez roznego rodzaju farfocli".
        Pieczywo czosnkowe- pierwsze slyszle zeby skladnikiem w tym przypadku bylo
        magii???? to dla mnie zupelna nowosc i pierwszy raz sie z tym spotykam. to
        ostatnie poddaje w watpliwosci Twoja ocene Sfinksa w Zabrzu, jednak jezeli
        jestes sklonny przyjsc i porozmawiac ze mna osobiscie to zapraszam, sadze ze
        takze przewidze degustacje pieczywa , specjalnie dla Ciebie.
        Dzieki za opinie, czekam na wiecej
        P.S.
        Wando szaszlyki dobre, ryz cieply i nieslony. Pozdro
        • Gość: sfinxfan Re: Sphinksy... IP: *.example.net / 217.8.188.* 14.01.04, 15:43
          wiesz Pi, ostro bronisz knajp w zabrzu, poddajesz w watpliwośc itd..., a tu nie
          chodzi o gratisy, oszczedności czy dyskusje z kelnerem - ma być tak jak gdzie
          indziej - po to sie tam idzie. Naprawde polecam wybrać sie do Poznania,
          wszystkim to wyjdzie na dobre!
          A sugestie innego smaku naprawde nie sa wyssane z palca, moze kucharz jednak
          sie nie stara i coś partoli. Moje opisy pochodzą tak z około 3-4 posiłków w
          Zabrzu i jak zwróciłeś uwage są dość konkretne ... Pzdr
          • Gość: Pi Re: Sphinksy... IP: 212.106.152.* 15.01.04, 10:07
            no z tym magii to przesadziles, nigdy nie dawali magii do pieczywa czosnkowego,
            jezeli chodzi o pizze, jest na caly talerz, opisy dotyczace karkowki, ogolnie
            rzeczbiorac chodzi Ci o co? konkretnie, bo juz nie wiem sam...
            sosy, takie same jak w Bytomiu, to moge sam potwierdzic
            i nie chodzi mi o gratisy i takie tam, to jedynie w przypadkach wyjatkowych,
            nielicznych
            rozmawiam z wieloma osobami i nikt nie mowi ze odbiegamy od standardu, jednak
            wszystkie wasze uwagi sa dla mnie cenne i staram sie je wprowadzac w zycie na
            biezaco. A tak swoja droga to czy sa jakies dania, ktore Wam smakowaly? bo
            jakos sie tak sklada, ze nie napisaliscie co Wam smakowalo, a wiem ze nie jest
            wcale tak zle jakby to wynikalo z naszej dyskusji,
            pozdro
        • Gość: wanda Re: Sphinksy... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 22:32
          Pieczywo czosnkowe na Wolności to istny horror zalany maggi i tłuszczem( a tak
          w zasadzie to krzywo ukrojona kromka chleba). A w Platanie kurczak był ZIMNY a
          ryż MDŁY!!! A sosy smakują w platanie inaczej- czosnkowy był bez czosnku-
          smakował jak sos tatarski- niby ok. ale wole klasyczny, ostry miał smak jak sos
          Uncle Ben ze słoika(błeee....), a ten trzeci był też inny niż w innych lokalach
          ale bardzo dobry. I to byłaby jedyna potrawa warta polecenia w zabrzańskich
          Sphinksach!!! A jak pytasz kogoś o opinie to nie przekonuj pózniej ze nie ma
          racji!!! I przypilnuj panów kucharzy niech sie naucza gotowac- nie chce mi sie
          juz jezdzic do Katowic i Bytomia.
          • Gość: Pi Re: Sphinksy... IP: 212.106.152.* 16.01.04, 15:39
            Wando, masz racje, nie bede nikogo przekonywac... bo nic konstruktywnego
            niestety nie wnosi ta dyskusja, wiadomo forum internetowe jest anonimowe, KAZDY
            moze napisac co mu sie podoba, nie zwazajac na nic. Pozostane przy wyprubowanym
            sposobie bezposredniej rozmowie i swoich obserwacjach.
            Prosze was, wybaczcie, ale jak ktos pisze ze pieczywo czosnkowe jest z magii to
            ja nie uwazam takich wypowiedzi za wartosciowe.
            dzieki jeszcze raz
            pozdro
            • Gość: wanda Re: Sphinksy... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 18:51
              A ja nie uważam takiego pieczywa za wartościowe . A bezpośrednio nie będe
              rozmawiać bo do zabrzańskich sphinksów sie nie wybieram. Do Bytomia i do
              Katowic nie jest aż tak daleko. A Ty ,Pi nie powinieneś arogancko krytykować
              uwag tylko wyciągnąc z nich wnioski.
    • Gość: smakosz... Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.microchip.ltd.pl 14.01.04, 21:45
      Nie trzeba jechać aż do Poznania, czy Koszalina aby przekonac sie że S. to
      naprawde niezły lokal gastronomiczny. Wystarczy wsiąść w 5-tkę i dojechać do
      Bytomia. Nie zdarzyło mi sie wyjść z tej restauracji niezadowolonym. Owszem
      przytrafiaja się drobniuteńkie (celowo używam zdrobnienia)potknięcia, ale o
      nich pisałem chyba już wcześniej... Także zapraszam... Moja sugestia- Pi,
      zabierz ze sobą miarkę, zamów pizzę, zmierz jej średnicę, a potem porównaj z
      rozmiarami pizzy w Zabrzu.
      • Gość: Pi Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: 212.106.152.* 15.01.04, 10:11
        okej, da sie zrobic.
        poinformuje o pomiarach niezwlocznie
      • Gość: smakosz... Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 22:48
        Że tak powiem temat umarł... Zgodnie z obietnica nie bywam... Czy coś się
        zmieniło?
    • Gość: Ola Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 12:06
      Byłam dwa razy, ale podobnie jak innym, nie podobało mi się. Zostaliśmy ze
      znajomymi oszukani na piwie, które kosztuje jakby nie patrzeć 5 zł. Nikt z nas
      nie dostał 0,5 litra. Zawsze dużo mniej, Zastanawialiśmy się, może do
      półlitrowych kufli leją 0,33, czy jak?!...Zaobserwowałam, jak chłopczyk-kelner
      leje do mojego kufla sok, piwo kipi, wybiera pianę łyżką, dolewa, przeciera
      szmatą kufel, znowu dolewa...fuj. W rezultacie dostałam oblepioną, wymacaną
      szklankę piwa (oczywiście nawet z sokiem nie było 0,5 litra).Trzeba chyba
      specjalistów z Sanepidu. Moje spostrzeżenia dot. tylko Sphinksa na Wolności
    • Gość: smakosz... Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.microchip.ltd.pl 29.01.04, 19:21
      Czyżby konsumpcja pod wiadomym adresem doprowadziła do komplikacji żołądkowych
      uniemożliwiających dalszą wymiane uwag i opinii? Nie sądzę... Ja chyba też
      przerzucę się na Polskie Jadło, czy jakoś tak w sąsiedztwie S. w Platanie.
      • Gość: sfinxfan jem dalej w Sfinksie IP: *.example.net / 217.8.188.* 02.02.04, 13:39
        ale ostatnio w Katowicach przy okazji - było ok
    • Gość: smakosz... Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.microchip.ltd.pl 07.03.04, 19:21
      W Zabrzu juz mnie nie zobaczą...
    • Gość: DoReMi Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 23:27
      A gdzie rolada i kluski????? a moze sałatki albo inne specjały - steki???
      A poparcie Polskiej przedsiebiorczosci??? Popieracie jakies obce kapilały???
      No i ciul.Idzcie do sphinkasa i zjedzcie to ciulsstwo!! Sam boczek i
      przyprawy.!! i uzdatniacze . SMACZNEGO!!
    • Gość: smakosz... Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 00:15
      Zmieniło się coś?
      • Gość: smakosz Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 16:38
        juz nie oszukują na piwie ;)
        • Gość: Pi Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.phutomar.pl / 195.94.214.* 31.05.04, 10:05
          Wreszcie wyraznie jest napisane, ze Carls.... duży to nie 0,5 a 0,4 l. ;)
          A tak przy okazji to nie wiem, ale o jakich uzdatniaczach mowicie, o jakim
          dawaniu mniejszych porcjii?
          Danie to dokladnie tyle ile podaje gramatura w karcie menu i nic poza tym. A
          jak ktos chce wiecej, moze zamowic kolejna porcje.
          Poza tym, jest duze grono osob, którm jedzenie Sfinksowe smakuje i czesto
          odwiedzaja Platana czy ulice Wolnosci nr 279
          pozdro
      • Gość: commie Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.phutomar.pl / 195.94.214.* 31.05.04, 14:04
        a zmienilo sie, zdecydowanie lepsze jedzenie. Zmienili wreszcie meni.
        w Platanie maja nawet wiecej dan niz ostatnio i jakosc takze jest znacznie
        wieksza. Spogladajac w karte zdecydowalem sie na danie wloskie, czyli w skrocie
        makaron z poledwica i grzybami. nie spodziewalem sie ze bedzie tak dobre, dla
        kogos takiego jak ja, kto nie lubi duzo przypraw. danie jest wprost idealne.
        tak ze polecam Wam Sfinksa w Zabrzu, przynajmniej tego w C.H., poniewaz jeszcze
        nie kosztowalem dan z nowego meni w ich drugim punkcie.
        pozdrawiam wszystkich
        • Gość: zygi Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.zabrze.net.pl 02.07.04, 01:40
          ale jestes zalosny, myslisz ze nie widac na tym forum ze piszesz pod trzema
          ksywkami, pograzasz swoj lokal do konca.
      • Gość: lak Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.phutomar.pl / 195.94.214.* 31.05.04, 14:12
        naprawde moge chodzic do Sfinksa w Zabrzu z czysta przyjemnoscia. Obsluga
        szybka, mila. dania dostaje szybko, moze troche za glosno czasem puszczaja
        muzyke, ale jak sie zwroci uwage zaraz reaguja i sciszaja.
        ktos pisal, ze nikt nie wypowiada o daniach pozytywnie. musze tego kogos
        zaskoczyc, w porownaniu z innymi sfinksami na slasku ten nasz Zabrzanski nie
        jest na szarym koncu, a wrecz przeciwnie, w scislej czolowce. coraz ladniej
        samo danie wyglada, kto nie byl ostatnio niech sie przejdzie, naprawde sie
        staraja. jeszcze nie zdarzylo mi sie trafic na cos niedobrego, starego badz
        zimnego. no chyba ze na piwo :) ale podobno takie byc powino...
        naprawde polecam
        • busstop Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... 31.05.04, 15:34
          cos mi sie zdaje, ze commie i lak to jedna i ta sama osoba...
          • Gość: renee Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: 195.82.190.* 02.06.04, 10:43
            Bytom-Zabrze- najczesciej w tych miastach sie odzywiam sfinksowo;)- porównując
            je, 1000 razy lepiej wypada Bytom. Nie wiem, czy mam az takie skoki apetytu,
            albo zeza i ogólnie niedowład w oczach ale ilekroć ide na Wolności mam wrażnie
            że porcje są mniejsze niż te bytomskie no i zdarzyło mi się raz wyjść stamtąd
            prawie głodną po zjedzeniu shoarmy, którą normalnie muszę sobie porcjować.
            Aha - i bardzo nie lubię, kiedy prosze o rachunek, wyciągam portfel, a kelner
            stoi nade mną i patrzy ile mu daję napiwku;/ (niski, drobnej budowy, imienia
            nie pamiętam).
            Wolę Bytom.
    • Gość: niesmakosz Re: Sphinksy- podzielcie się ze mną opiniami... IP: *.phutomar.pl / 212.106.152.* 08.07.04, 16:40
      >...podzielcie się ze mną swoimi opiniami na temat
      >restauracji Sphinx w C.H. Platan i tej na ul. Wolności

a możesz Pi powiedzieć co to za różnica skoro punkt w Platanie jest
      zaopatrywany z kuchni na Wolności ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka