Dodaj do ulubionych

NOOOOOO, nie powstaje Paria Maryja! [Helga[

17.02.05, 14:07
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050217/kraj/kraj_a_12.html

"Politycy i działacze narodowej prawicy nie zamierzają tworzyć nowej partii wokół Radia Maryja. Trwają natomiast rozmowy o stworzeniu wspólnej listy środowisk narodowo-katolickich. [...]"

Wątek dedykuję Helgusi i Marysi.Dalibug.Rokicie.

PS Heheeeee (itp.)
Obserwuj wątek
    • owca_czarna ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:13
      allegro.con.brio napisał:

> <a
      href="www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050217/kraj/kraj_a_12.html"
      target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050217/kraj/kraj_a_12.html</a>
      >
      > "Politycy i działacze narodowej prawicy nie zamierzają tworzyć nowej partii wok
      > ół Radia Maryja. Trwają natomiast rozmowy o stworzeniu wspólnej listy środowisk
      > narodowo-katolickich. [...]"
      >
      >
      > Wątek dedykuję Helgusi i Marysi.Dalibug.Rokicie.
      > PS Heheeeee (itp.)

Jakieś zajawki o partii musiały być skoro nawet ks Pieronek w audycji Lisa
      wypowiadał się, że to pomylona inicjatywa tworzyć pod sztadarami religijnymi
      patrię. Ona stylko skłóci naród. Nie rokuje temu przedsięwzięciu sukcesu.
      Podsumował też, że ile razy Rydzyk dotknie polityki, to szkodzi kościołowi.

czarna_owca
      • patience qrde moje posty czytaja:( 17.02.05, 23:17
        za szybko sie zaczelam cieszycsad
        • marianna.rokita Re: qrde moje posty czytaja:( 17.02.05, 23:23
          Ja tez.
          Shit.
      • allegro.con.brio Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:18
        owca_czarna napisała:

> Jakieś zajawki o partii musiały być skoro nawet ks Pieronek w audycji Lisa
        > wypowiadał się, że to pomylona inicjatywa tworzyć pod sztadarami religijnymi
        > patrię. Ona stylko skłóci naród. Nie rokuje temu przedsięwzięciu sukcesu.
        > Podsumował też, że ile razy Rydzyk dotknie polityki, to szkodzi kościołowi.

Pieronek to jeden z michnikowców w KK, więc słuchać jego słów, to tak jakby
        czytać GW. Oczywiście nie tylko bp Pieronek jest wyznawcą tolerantyzmu, bo
        Bonieckich, Życińskich czy Czajkowskich jest tam cała masa. Niestety.
        • patience Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:23
          Chcieli, chcieli. Zadyma byla straszna i to od dluzszego czasu. Jest sporo
          przeciekow w sieci, bynajmniej nie z GW. Zobaczymy co bedzie dalej.
          • allegro.con.brio Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:30
            patience napisała:

> Chcieli, chcieli. Zadyma byla straszna i to od dluzszego czasu. Jest sporo
            > przeciekow w sieci, bynajmniej nie z GW.

Znaczy "ludzie powiadają"... Gdybym był czepiaczem, to napisałbym że chcieć nie
            znaczy robić, a tu wczoraj na głównej, wytłuszczonym tekstem dowiaduję się
            "Najbliżsi współpracownicy o. Tadeusza Rydzyka, tworzą nową partię".

> Zobaczymy co bedzie dalej.

Będzie tak samo. Albo nawet jeszcze lepiej. GW jak zwykle znowu palnie coś na
            stronie głównej, a michnikowcy będą zastanawiać się jak wybrnąć. W ostateczności
            powiedzą że w ND murzynów biją.
            • patience Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:35
              A biorac pod uwage co ptaszki cwierkaly podejrzewam, ze Ojciec Dyrektor odbiera
              telefony na Australian Open. Skoro wyzwal jeden milion forumowiczow GW od
              ubekow to sie pewnie czyms wqrwil. Najprawdopodobniej telefonem od
              zwierzchnictwa, ze go czarnej koszuli nocnej pozbawia.
              • marianna.rokita Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:36
                Dokladnie.Wg mnie po prostu dostal ciezkiego cykora.
                No i musial sie wyzyc.
                • allegro.con.brio Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:40
                  Ciebie się, Maryś, wystraszył chyba. GW ufają już tylko idioci, ok, możesz to
                  samo powiedzieć o sporej ilości tych którzy ufają Rydzykowi. Tylko czym się to w
                  takim razie różni, po za tym że tamci są z definicji "ci źli"?
                  • patience Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:46
                    Nie wiem dokladnie co rozumiesz przez 'ci zli', ale generalnie chodzi o to, ze
                    nie po to sie Polska wyzwolila z lap ziecia Moczara, by wpadac w lapy syna
                    kumpla ziecia Moczara.
                    • allegro.con.brio Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:53
                      Jeśli o łapach mowa, to akurat te łapy w których teraz jesteśmy, też zbytnio
                      delikatne nie są.
                      • patience Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 17.02.05, 23:59
                        Ano nie sa. Ale licze na to, ze sa reformowalni. Natomiast nie wierze zeby
                        pogrobowcy Jaruzeklskiego i Moczara byli w jakikolwiek sposob reformowalni.
                        Calkiem powaznie mi wyszlo, ze najwiekszym problemem na dzien dzisiejszy jest
                        realne zagrozenie autorytaryzmem. Michnikowcy potrafia rozwscieczyc do
                        bialosci, ale jednak nie maja autorytarnego projektu politycznego. A nawet
                        znalazlam ciekawe kawalki w GW, ze ewentualnie zaczyna do nich docierac.
              • allegro.con.brio Z tym jednym milionem 17.02.05, 23:37
                patience napisała:

> A biorac pod uwage co ptaszki cwierkaly podejrzewam, ze Ojciec Dyrektor odbiera
                >
                > telefony na Australian Open. Skoro wyzwal jeden milion forumowiczow GW od
                > ubekow to sie pewnie czyms wqrwil. Najprawdopodobniej telefonem od
                > zwierzchnictwa, ze go czarnej koszuli nocnej pozbawia.

to taki chwyt marketingowy Agory. Obraził dużo mniej. wink
            • owca_czarna Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 18.02.05, 00:29
              allegro.con.brio napisał:

> patience napisała:
              >
              > > Chcieli, chcieli. Zadyma byla straszna i to od dluzszego czasu. Jest spor
              > o
              > > przeciekow w sieci, bynajmniej nie z GW.
              >
              > Znaczy "ludzie powiadają"... Gdybym był czepiaczem, to napisałbym że chcieć nie
              > znaczy robić, a tu wczoraj na głównej, wytłuszczonym tekstem dowiaduję się
              > "Najbliżsi współpracownicy o. Tadeusza Rydzyka, tworzą nową partię".
              >
              > > Zobaczymy co bedzie dalej.

> Będzie tak samo. Albo nawet jeszcze lepiej. GW jak zwykle znowu palnie coś na
              > stronie głównej, a michnikowcy będą zastanawiać się jak wybrnąć. W ostatecznośc
              > i
              > powiedzą że w ND murzynów biją.

Wydało się również,a to mówił ksiadz z radia PLUS-jeden z gości programu Lisa,
              że Rydzyk był na dywaniku za niekościelną działalność RM. smile))Ale o tym może w
              prasie jutro przeczytasz, abys nie mówił, że jedna baba drugiej babie.... I
              jaszcze zaproponuj jaką gazetę mam kupić jutro, aby napisane w niej słowo było
              prawdą :]?

czarna_owca
              • patience Re: ale cos chcieli kombinować !!!! 18.02.05, 00:32
                hehe. A swoja droga to jest wlasnie najwieksza zaleta forum pozbawionego spadow
                z GW. Ludnosc zaczyna dzialac jak maszyna do zasysania informacji skad sie da,
                a nie jak przezuwacze paszywink
    • jaceq Re: NOOOOOO, nie powstaje Paria Maryja! [Helga[ 17.02.05, 23:46

Noooo, skąd taka wiara i ufność w Gaudena? Na ich (R-ryjców) miejscu też bym
      się z tym tak wcześnie nie obnosił, to i nie dziwota, że dementują ile wlezie.
      Wybory dopiero na jesieni (poseł Hatka z pewnością jak dar Boży przyjmie
      możliwość jeszcze kilku więcej dopłat do swojego czynszu (co to jest tych kilka
      mosiężnych tabliczek, co to jest, marność nad marnościami), bo chyba go nie
      capną na Słowacji w sutannie, jak tamtego?).
      Swoją drogą ciekawe: kto puścił farbę za wcześnie i to komu: GW?
      • patience Re: NOOOOOO, nie powstaje Paria Maryja! [Helga[ 17.02.05, 23:47
        Oni nie musieli nikomu farby puszczac. Naparzali sie jawnie w internecie.
      • allegro.con.brio Re: NOOOOOO, nie powstaje Paria Maryja! [Helga[ 17.02.05, 23:56
        jaceq napisał:

> Noooo, skąd taka wiara i ufność w Gaudena?

Ufność? Nie, ten wątek to parafraza wątku patience.

> Na ich (R-ryjców) miejscu też bym
        > się z tym tak wcześnie nie obnosił, to i nie dziwota, że dementują ile wlezie.

Jeśli mam być szczery, to (prawdopodobnie w przeciwieństwie do większości
        obecnych w tym wątku) jest mi całkowicie obojętne czy powstanie taka partia czy nie.
        • jaceq Re: NOOOOOO, nie powstaje Paria Maryja! [Helga[ 18.02.05, 00:04

Jeśli mam być szczery, to mnie nie (jest obojętne). Z powodów, które wymieniła
          kataryna na swoim blogu. Zwłaszcza z tego pierwszego.
          Z równym zadowoleniem powitałbym pojawienie się czegoś takiego w okolicach
          Leppera (np. partia "Dzidowców" ®wink. W końcu elektorat, który przejęli od sldupy
          wcale nie jest taki mały.
          • patience Kataryna to Kaczuchy? /nt 18.02.05, 00:05

• marianna.rokita Re: Kataryna to Kaczuchy? /nt 18.02.05, 00:46
              Wowsmile
              Ostatnio czytalam na Forum kraj,ze Kataryna to....Tomasz Lis.

A moze jednak kaczuchy ?
              wink
              • owca_czarna Re: Kataryna to jak katarzynki-pierniki z Torunia 18.02.05, 00:54
                marianna.rokita napisała:

> Wowsmile
                > Ostatnio czytalam na Forum kraj,ze Kataryna to....Tomasz Lis.
                >
                >
                > A moze jednak kaczuchy ?
                > wink

może jednak Toruń reprezentuje smile)
                • patience Re: Kataryna to jak katarzynki-pierniki z Torunia 18.02.05, 00:57
                  Nie chce mi sie tego jej bloga czytac, ale ten watek wczorajszy to bylo
                  ewidentne manipulo.
                  • kropekuk Kataryna to kataryna: wiecie, jak one dzilaja?Otoz 18.02.05, 00:59
                    instaluje sie im takie podziurkowane plytki i potem taka kataryna.kataryna
                    nawija i nawija to, co "zaprogramowano" na takiej czy innej plytce. Wystarczy
                    tylko ja podkrecicwink
                    • patience Re: Kataryna to kataryna: wiecie, jak one dzilaja 18.02.05, 01:05
                      A w ogole to jednak Aquanet w ludziach wyrabia nosa. Gini juz sie przyssala do
                      kataryny w charakterze uslugowki. Informacje jej dostarcza, nie wykluczam, ze
                      zaoferuje swoje skrzetnie zbierane archiwum na forumowiczow z aquanetuwink

Re: Kasiu
                      kataryna.kataryna 17.02.2005 23:22

gini napisała:
                      > Zerknij do skrzynki, cos Ci wyslalam.
                      Odebrałam, odpisałam, dzięki smile
                      • marianna.rokita Re: Kataryna to kataryna: wiecie, jak one dzilaja 18.02.05, 01:08
                        Dobre Patiencesmile
                        Fajnie,ze to znalazlas smile

Zatem mam teraz hi hi baczenie wieksze na owa Paniasmile

Archiwa hi hi....
                        Mnie to nie rusza, niech se zbiera............
                        Moga se co najwyzej w sraczu powiesic nasze posty....

• allegro.con.brio Mam informację 18.02.05, 09:35
                          kiedyś Kretyn odkrył że gini używa również nicka miltonia. Sądzę że powinnyście iść w tym kierynku, bo od czasu rozszyfrowania skrótu giwi (gini i wikul), łeb Kretyna od parady nie jest.
          • allegro.con.brio Re: NOOOOOO, nie powstaje Paria Maryja! [Helga[ 18.02.05, 09:28
            jaceq napisał:

> Jeśli mam być szczery, to mnie nie (jest obojętne). Z powodów, które wymieniła
            > kataryna na swoim blogu. Zwłaszcza z tego pierwszego.
            > Z równym zadowoleniem powitałbym pojawienie się czegoś takiego w okolicach
            > Leppera [...]

OK, jako rozkładanie partii i podział elektoratu, takie partyjne zawirowania mogą mieć znaczenie. Przyznam się, że do lepperowców mam o wiele bardziej negatywny stosunek niż do elperowców (co nie znaczy że jestem elperakiem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka