Dodaj do ulubionych

Tylko mnie kochaj

IP: *.chomiczowka.net.pl 20.01.06, 21:41
ktoś już widział?? warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Tylko mnie kochaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:55
      Właśnie wóciłam z kina. Miły filmik ale nie rewelacyjny. Fabuła niezbyt
      skomplikowana ale na początek weekendu (szczególnie tak mroźnego)może być:-)
      Duży plus dla młodziutkiej aktorki odtwarzajacej postać Michaliny. Pzdr.
      • Gość: ::) Re: Tylko mnie kochaj IP: *.chello.pl 24.01.06, 23:52
        Mnie sie podobal. Muzyka b. fajna szczeglnie Jamal :) Zakoscielny bossski
        muaaa :D Scena gotuj z Pascalem zdecydowanie najlepsza .
    • Gość: lola Re: Tylko mnie kochaj IP: *.toya.net.pl 20.01.06, 22:33
      a mnie odstrasza ten natarczywy marketing. nawet w serwisach informacyjnych o
      nim trąbią. i dlatego nie pójdę, ot co!
      • xxx131 Re: Tylko mnie kochaj 21.01.06, 19:56

`Podpisuje sie, pod tym co napisalas.
    • aykro Re: Tylko mnie kochaj 20.01.06, 23:12
      Film niezły, można mieć drobne zastrzeżenia (słodki, miejscami nierówne
      dialogi), ale na pewno warto z ukochaną osobą, bo mało jest w kinach dobrych
      romantycznych filmów. Dobry dla kobiet, żeby się wzruszyły, a dla facetów, żeby
      sobie popatrzyli na Agnieszkę Grochowską - ja ją adoruję i jej gorąco kibicuję,
      więc dla mnie film był idealny - bo wygląda w nim naprawdę bosko. Jest cudownie
      piękna.
    • kate-gun Re: Tylko mnie kochaj 20.01.06, 23:43
      Tez wlasnie wrocilam z kina, dalam sie namowic na film, mimo ze mnie rowniez
      wkurzal ten nachalny marketing.

Warto isc ze wzgledu na dobra obsade [zwlaszcza ta mala - najlepiej grajace
      dziecko w polsce], fajnie pokazana warszawe, ciekawe wnetrza, fajne samochody
      [wreszcie film niepokazujacy szarej rzeczywistosci, tylko zycie zamozniejszej
      grupy spolecznej] i - UWAGA - jest tam jedna scena, ktora mnie totalnie
      rozbroila, zeby nie zdradzac szczegolow powiem tylko, ze chodzi o "Gotuj z
      Pascalem"...... =]
      cale kino ryczalo ze smiechu!
      • zakopowerfan Re: Tylko mnie kochaj 21.01.06, 14:55
        Hmmm no "gotuj z pascalem" było dobre...
        Michalina( Julia Wróblewska) spisała sie rewelacyjnie :)
        Tylko troche za dużo tam "soczku marchwiowego" hehe
        Ale pozatym film OK !
    • Gość: kejt Re: Tylko mnie kochaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 16:11
      dałam się wyciądnac na filmik..i wiecie co..podobał mi sie:)). Jest fajny,lekki
      i przyjemny. Zakościelny...łohoho...mała gwiazda....tez kapitalna..tylko Dygant
      tak jakoś mi nie pasowała do tej roli..moze za stara czy cus..sama nie
      wiem...acha noi muzyka ciekawa...dokładnie dobrane kawałki do kazdej
      sceny...polecam
      • kate-gun Re: Tylko mnie kochaj 21.01.06, 17:23
        wg mnie Dygant byla stworzona do tej roli, Grochowska lekko mnie irytowala
      • Gość: dona Re: Tylko mnie kochaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:32
        też mi coś zgrzytało w postaci granej przez Dygant, za Grochowską nie przepadam
        więc nie będę się wypowiadała. Bardzo podobała mi się oprawa muzyczna filmu,
        gra Zakościelnego i jego filmowej córki. Filmik lekki, łatwy i przyjemny.
        • Gość: nika Re: Tylko mnie kochaj IP: *.chello.pl 22.01.06, 19:59
          Mi zgrzytała filmowa Julka. Tak infantylnej 7-latki nigdy nie widziałam. Gdyby
          miała 5 lat ok, ale nie wiecej.
          Poza filmem ta dziewczynka, też jest bardzo infantylna. Może powinni w filmie
          obnizyć wiek dziecka, albo wybrać młodszą aktorkę.
          • Gość: gość Re: Tylko mnie kochaj IP: 62.233.187.* 27.01.06, 11:12
            Mylisz się! Ta dziewczynka jest bardzo miła i podziwiam ją, bo ja mając tyle lat
            co ona nie odważyłabym się na gre w filmie... A do tego jest prześliczna...
            Jutro idę na ten film i mam nadzieje, że się odpręże bo ogólnie to wole horrory
            bądź thriller'y...
      • chenoa1 Re: Tylko mnie kochaj 22.01.06, 22:30
        wlasnie wrocilam z kina. filmik fajny. miejscami moze za slodki i iddylliczny
        ale ja takie lubie. swietna michalina . super muzyka. zamierzam zakupic
        soundtrack
        • Gość: jyj Re: Tylko mnie kochaj IP: *.c29.msk.pl 22.01.06, 22:43
          ja na film nie pojde z dwóch powodów:
          - Agnieszka Grochowska - mam dosc natarczywego wmawiania mi jaka to piękna i
          uzdolniona aktorka
          - Maciej Zakościelny - j.w. w wersji męskiej

te dwa - dosc znaczace powody - wystarczajaco mocno odstreczaja mnie do wydania
          kilkunastu zl na bilet. a i fabua - znajac inne polskie romantyczne komedie -
          zapewne kuleje
          • chenoa1 Re: Tylko mnie kochaj 22.01.06, 23:11
            grochowska byla srednia w tym filmie ale zakoscielny pozytywnie mnie rozczarowal
            • Gość: dj80 Re: Tylko mnie kochaj IP: *.acn.waw.pl 23.01.06, 20:00
              Jak można kogoś pozytywnie rozczarować?
              • Gość: dona Re: Tylko mnie kochaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 09:50
                to się nazywa czytać ze zrozumieniem:)))
    • kurczakus Re: Tylko mnie kochaj 23.01.06, 20:13
      Byłam ostatnio na nim z Moją Drugą Połówką :) i szczerze polecam film wszystkim
      nie tylko zakochanym naprawde swietny- cieply i zabawny w sam raz na takie mrozy :)
    • Gość: mumin Re: Tylko mnie kochaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:22
      film zdecydowanie sredni,nie rozumiem zachwytów dotyczacych gry dziecka, dla
      mnie mała była sztuczna i mało autentyczna, poza tym piekne zdjęcia,
      zdecydowane braki w scenariuszu
      • Gość: gattino83 Re: Tylko mnie kochaj IP: *.chello.pl 23.01.06, 20:28
        ja mam wrazenie, ze wszystkie ciekawe scenki to juz zostaly pokazane w licznych reklamowkach....
        • chenoa1 Re: Tylko mnie kochaj 23.01.06, 22:23
          muzyka bardzo fajna, wlasnie kupilam sobie soundtrack
          • Gość: jaija Re: Tylko mnie kochaj IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.01.06, 23:56
            A ja mam pytanie: po co się robi takie filmy? I dlaczego polskie filmy od
            dobrych paru lat są albo takimi telenowelami w pigułce, albo pretensjonalnymi
            chałami w stylu Ediego czy Pręg?
            • Gość: AgaL Re: Tylko mnie kochaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:37
              Dla mnie reklama typu:nowy film twórców "Nigdy w życiu" to antyreklama
              absolutna. Dlatego mam do Was pytanie- jeżeli dla mnie "Nigdy w życiu " to dno
              ( a mówiąc delikatnie najgorszy film udający komedię romantyczną, jaki
              widziałam), czy mam iść na " Tylko mnie kochaj" czy nie?
              • Gość: dona.a Re: Tylko mnie kochaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:06
                Zdecydowanie nie
          • mariken Re: Tylko mnie kochaj 26.01.06, 13:00
            no właśnie, ja też. i jestem troche zawiedziona brakiem przewodniej melodii
            owego filmu. nie wiecie, czy można ją ściągnąć? jeśli tak, skąd?
            mój kot ją uwielbia :))

m.
            • chenoa1 Re: Tylko mnie kochaj 26.01.06, 23:15
              jest melodia przewodnia, patrz kawalek jamala nr.17
              tylko to fragment jest wybrany z tej piosenki do motywu przewodniego,
              fajniej by bylo gdyby byla tez wersja cala tylko instrumentalna
            • Gość: gość Re: Tylko mnie kochaj IP: 62.233.187.* 27.01.06, 11:21
              Możesz sobie sama ściągnąć wpisując tytuł filmu, jak masz jakiś program do
              ściągania muzyki.
              A tak poza tym to uważam, że jak ktoś wręcz nie cierpi tego typu filmów to nikt
              go przecież nie zmusza do oglądania i katowania się, więc lepiej poprostu nie
              chodzić i nie krytykować. Tyle filmów leci w kinach, że z łatwością można wybrać
              coś innego. Ja ide żeby się pośmiać, bo kurde kiedyś trzeba odpocząć i rozluźnić
              się po całym tygodniu. Ja tam w każdym filmie odnajduje pozytywne strony. Mój
              wybór filmu jest uzależniony od mojego nastroju w danym czasie i tak też bywam
              na różnych...
              pozdrówki
    • jasmina_tdi TAKĄ O TO RECENZJĘ znalazłam w sieci: 26.01.06, 13:24
      "Film leci tak: On w wypasionej bryce jedzie do pracy, ona na wypasionym
      policjancie na motorze jedzie do pracy. On jej pisze na kompie czy ma zamiar
      się postukac w kibelku - ona że tak - idą się stukać w kibelku w Focusie. On
      wraca i robi kurczaka, ale ona nie przychodzi bo ma kota i wtedy przychodzi
      dziewczynka co ma forsę i komórkę.
      Na szczęście w jego skromnym 260 m mieszkaniu jest dużo miejsca, więc dziecko
      sie wogóle nie brudzi i nie myje i codziennie ma inne ubranka, więc wychowanie
      dzieci jest cool. Tylko raz pies nasika na schody, ale się same wytrą i za
      chwilę będa już suche.
      Niejasne jest dla mnie tylko dlaczego, jak on idzie z tym dzieckiem przez
      ulicę, to za podkład leci muzyka z Pretty Woman?
      Może reżyser, dzięki tej finezyjnej podpowiedzi, wzorem Larsa von Triera,
      przekazuje nam ukryty podtekst o pedofilii głównego bohatera? To głaskanie
      dziewczynki po główce, to otulanie kocykiem?
      Byc może druga część filmu pt. "Tylko już jej nie kochaj" poświęcona będzie
      samotnej walce matki o uratowanie dziecka z rąk śliniącego sie pedofila?
      Miłego oglądania:-)"

CZY TO PRAWDA??? :)
      • Gość: anika FAJNE EPIZODY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.06, 18:50
        a ja tak czytam co wy piszecie, bo film kilka dni temu widziałam, a wczoraj
        jeszcze raz, bo mój chłopak powiedział że sam nie pójdzie...z nim poszłam.
        Rzeczywiśscie jest to średni film, łezka się kręci w oku za "love story"
        ale "malutka" jest przecudna momentami, i jej się nie zapomina...a chciałam
        napisać że moim zdaniem są tu dwa rewelacja epizody(chłopaków których kojarze z
        teatru w warszawie)- tomka karolaka(otwieram wino ze swoją dziewczyną), i
        wojtka solarza jako romea(..szukam Julii- każdy szuka:)) Dzięki nim można sie o
        dziwo szczerze roześmiać na tym-no nie ukrywajmy nie do końca śmiesznym filmie
        • Gość: oszukany ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:01
          To się poprostu nie da oglądać. Powinni zwracać pieniądze.Gratulacje dla
          producenta za wspaniałą i profesjonalną akcje reklamową
          • Gość: emka Re: ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:07
            No cóż byłam i....
            Film przewidywalny bardzo, muzyka naparwdę fajna i scena z Pascalem również,
            ale.....
            1. Grochowska (mogę się myslić ale czy ona nie ejst kobietą życiowa reżysera??????)
            2. Michalina czyli Julka hmmmmm dziecko podobno 7 lat,nie odczułam by była
            najlepsza, moja bratanica (2,5 roku) jest (jak dla mnie- opinia
            subiektywna)bardziej zabawna i naturalna.
            3. zakościelny - uratował film
            Poza tym ładne widoki, zwłaszcza z tarasu a Warszawe, troche mało komedii w tej
            komedii.Dygant przerysowana (ale taka miala byc-wiec ok.)

czy warto isc.....
            sami zdecydujcie
            • Gość: mala.mi Re: ŻENADA IP: 213.241.40.* 27.01.06, 14:27
              film bardzo banalny, jeden wielki spot reklamowy....

co do Grochowskiej - to jest owszem żoną reżysera, ale nie tego ... moim
              zdaniem ona się trochę męczyła w tym filmie, zupełnie mi nie pasowała, no ale
              jej gaża z pewnością wzrośnie po tym filmie

co do Michaliny - to zgadzam się, trochę za bardzo infantylna jak na 7 lat...

zakościelny był ok, choć za nim nie przepadam

ogólnie jedna wielka bajka (no ale taki miał być ten film) - warszawa pieknie
              pokazana :) - jak ktoś nie lubi takich filmów to niech po prostu sobie daruje
              wyjście do kina ....

ja na szczęście nie płaciłam za bilet
              • Gość: emka Re: ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 16:28
                ja tez nie placilam za bilet ;)
                A co do grochowskiej, to mogłam coś pomylić wiem, ze będzie występować w
                kolejnym filmie gdzie reżyserem jest jej mąż. No cóż swój swego.......
                Ale rzeczywiście jej gra mnie nie powaliła na kolana (ani na nic innego)
                • Gość: Aga Re: ŻENADA IP: 194.146.128.* 27.01.06, 22:48
                  Grochowska jest żoną Dariusza Gajewskiego, tego od "Warszawy". I generalnie
                  jest zdolna (choć w "Tylko mnie kochaj" trudno to ocenić), więc nie sądzę, by
                  dostawała rolę dzięki byciu żoną swego męża.
    • Gość: oszukany Re: Tylko mnie kochaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:28
      jeśli można mówić o dnie , to jest to dno gdzie nie widać nic poza totalną
      szmirą w najgordzym guście.Współczuje tym którzy kupią bilety.
    • Gość: stan Re: Tylko mnie kochaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:28
      nie warto. żenada
      • p.galli Re: Tylko mnie kochaj 29.01.06, 19:34
        bylam dzis
        Zakoscielnego lubie wiec ok
        Dygant - bardzo lubie wiec ok
        Michalina - ok
        widoki- muzyka - ok (ja chce takie mieszkanie buuu!!!)

reszta - sorry ale ...:-/
        A juz totalnie zirytowaly mnie 3 rzeczy
        1. oczywiscie "nieprzewidywalne" zakonczenie , po chwili filmu wiadomo kto jest
        kim dla kogo ;)
        2. brak totalnie chemi miedzy grochowska i zakoscielnym - sie zakochali chyba w
        sobie bo nic ciekawego nie lecialo w telewizji
        3. ost scena z malym bachorem...bleeee
        • Gość: emka co do grochowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:16
          Może jest zdolna,ale w tym filmie grała tak jakby jej sie nie chciało nic poza
          skończeniem tego filmu.To taki typ aktorki która ledwo żyje ale gra.
          jest jeszcze jedna, która m.in. grała w M jak miłość totalna rozpacz.
      • Gość: a. Re: Tylko mnie kochaj IP: *.astral.lodz.pl 27.02.06, 17:17
        to powiedzcie mi którą wybrał kobietę , bo jakos nie chce mi się iść do kina ???
    • Gość: Gosia Szkoda czasu. IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 03.02.06, 18:48
      Amatorska gra głównych aktorów w konwencji mydlanych oper, scenariusz źle
      sklejony z różnych znanych wątków, sieczka muzyczna. Film nie wzrusza, nie
      śmieszy, żenuje. I zawiera kryptoreklamę. Oglądamy przez 1,5 godziny reklamę
      soku firmy Marvit. To jest czytelna manipulacja. No i te okropne wnętrza, które
      już widziałam w jakims czasopiśmie o mieszkaniach. I ten bohater z buzią jak
      pupka niemowlęcia, spięty na maksa, nie umiejący zagrać najprostszych emocji.
      Komu potrzebny taki film?
    • Gość: ania Nie warto IP: *.chello.pl 04.02.06, 06:54
      moim zdaniem to strata pieniedzy , lepiej poczekać na płytke i obejżeć w domu.
      Scnariusz az razi brakami i nienaturalnością, ckliwość i kiczowatość filmu ,
      utrzymujaca sie przez cały czas , siega zenitu w ostatnich kilku minutach / o
      matko! / a dziewczynka? rzeczywiscie milutka , ale bez przesady.
      Jedyne co mi sie tak naprawde podobało to wspaniałe wnetrza.
      Zaznaczam ,że poszlismy na film z Drugą Połówką z nastawieniem na leciutka
      komedię , była sobota wieczorem i miało być naprawdę miło.....Miało....
      Szkoda czasu , film dla mnie byl po prostu denerwujacy.
    • Gość: asiulaaaaaa Re: Tylko mnie kochaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:58
      heh pytasz się czy warto... oczywiście!! ja upajałąm sie każdą minutą tego
      filmu... jest po prostu boski! pozwala oderwać się człowiekowi od tego
      przyziemnego szarego życia i przenieść się... daleko:D idealny na chandrę i
      inne tego typu odlegliwości:) gorąco polecam ;-)
    • eluch_a Re: Tylko mnie kochaj 04.02.06, 22:13
      Moja opinia jest taka: jeśli ktoś chce iśc do kina i obejrzeć historię, która
      mogłaby się wydarzyć tu i teraz, to odradzam. Jeżeli zaś ktoś tak jak ja
      wierzy, że w dzisiejszym świecie istnieje prawdziwa miłość, że zdarzają się
      historie żywcem z filmu, to gorąco polecam. Można się pośmiać, można
      poplakać... Mój wieczór w kinie nie był stracony.
      • waclaw.zwirko Penthouse 16.02.06, 18:32
        Czy wiecie gdzie znajdują się mieszkania Michała i Julii?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka