Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie

• anmery1 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 31.10.05, 15:12
      biore 4 rok - pierwsze 3 lata SUPERRRR
      tarz wlasnie przytylam 5 kg
      1 dzin okresu bolesny
      libido - ZEROWE
      w nopwym roku odstawiam je
      polecam dziewczyną ktore rozpoczynaja wspolzycie
      na dluzsza mete - wg mnie niekoniecznie
      • mumka3 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 14.03.06, 21:51
        przytylas 5kg - no coz, proponuje wiecej ruchu i mniej jedzenia hihihi a nie zwalac na tabletki, tak nagle samo z siebie nic sie nie dzieje ;P
      • agata9643 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 09.05.07, 13:40
        czy po uzywaniu MINISISTON jest mozliwy porost piersi????
    • gosiaczek423 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 24.12.05, 23:38
      ja biore juz 4 lata jestem zadowolona,w moim zyciu nic sie nie zmienilo ani
      waga ani rozmiary.
    • johana19 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 22.03.06, 22:38
      Brałam 8 lat i wszystko było OK. Potem zdecydowaliśmy się na dziecko więc
      odstawiłam. W ciążę zaszłam w drugim cyklu. W styczniu 2005 urodziłam zdrową
      córkę. Przez rok karmiłam ją piersią więc brałam Cerazette. Po nich lekarz
      przepisał mi tabletki najnowszej generacji - Yasmin. 2 miesiące było wszystko w
      porządku. Kilka dni temu zaczęłam trzecie opakowanie. Zaczął się koszmar.
      Prawie wszystkie niepożądane działania uboczne. Byłam dziś m.in. u gina. Kazał
      odstawić Yasmin. Wracam do Minisistonu smile)) Stare ale sprawdzone!!!

Asia mama LENY (27-01-2005)

A Lenka ma już...
      • gosiek_mosiek Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 01.11.06, 18:35
        bralam minisiton 2 lata
        2lata temu przestalam pare misiecy temu zaczelam nowej generaceji niby najlepsze
        tablekti >>yasmin<< no i wzielam 3 opakowania, byla tragedia ze mna od 1
        tabletki do ostatniej sad( wrocilam do minisiton i jeszcze gorzej!!! lekarze
        robia z nas kroliki doswiadczalene do statystyk!! powinnysmy miec robione
        badania hormonalne!!
        • mi811 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 07.02.07, 00:05
          w jakiej one sa cenie??
          • paula755 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 18.06.07, 17:27
            Ja biore minisiston od niedawna dopiero pierwszy miesiąc, nie sprawdzałam
            jeszcze ich działania gdyż mój mężczyzna wyjechał za granice i wróci za około 2
            tyg. Tabletki biore miesiąc. W jednym opakowaniu znajdują się trzy listki
            tabletek (jeden na jeden miesiąc) bierze sie je 21 dni i potem 7 dni przerwy.
            Jedno takie opakowanie kosztujue okolo 80 zl. Nie potrafie jednak stwierdzić
            czy są skuteczne czy nie, tego raczej należy sie dowiedzieć od bardziej
            doświadczonych tutaj kobiet które biora ten środek znacznie dłużej i już
            zdążyły go wypróbować. Jeśli chodzi o moje samopoczucie to nic mi nie jest,
            oprócz lekki3ego bólu w podbrzuszu i senności, jednak nie zwalam winy tutaj na
            ten lek, gdyż jestem 3 tyg po usunięciu obómarłej ciąży i nie byłam jeszcze u
            ginekologa więc bóle mogą właśnie stąd pochodzić. Ale zobaczymy co będzie
            dlaej, pozdrawiam i oczekuje dalszych odpowiedzi o skuteczności tego leku.
    • paula755 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 20.06.07, 10:38
      hmm... ja mam takie dosc dziwne pytanie, z moim facetem kochamy sie i
      tradycyjnie i analnie, czy jesli przed wspolzyciem zrobie lewatywe tabletak
      przestanie dzialac?Czy ma to cos wspolnego z dzialaniem minisistonu? Bardzo
      chcialabym sie dowiedziec bo bycie czystym w cvzasie stosunku to pierwsza
      rzecz, ale boje sie tez wpadki z tego zwzgledu ze calkiem niedawno stracilam
      dziecko sad czy mozecie mi pomoc?PROSZE!!!
    • mari4 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 15.10.07, 08:00
      Witam!!!
      Mam pewien problem a raczej dwa. Ostatnio brałam Logest ale nie wzięłam
      ostatniej tabletki więc zrobiłam 7 dni przerwy i rozpoczęłam kolejne opakowanie.
      Czy w takiej sytuacji przez te 7 dni byłam zabezpieczona? Przy kontrolnej
      wizycie u gin spytałam go o to i powiedział, że jak najbardziej ale nie mam
      pewności czy zrozumiał o co go pytam bo był jakiś rozkojarzony.
      Drugi problem: po tych 7 dniach przerwy rozpoczęłam branie Minisiston bo miałam
      wrażenie, że po Logest byłam bardzo senna a Minisiston brałam już kiedyś i byłam
      zadowolona. Pierwszą pigułkę wzięłam wczoraj o 22-ej. Dziś rano jak się
      obudziłam miałam straszne zawroty głowy. Aż tak silne, że raz zwymiotowałam o
      godz. 6-tej. Czyli od łyknięcia tabletki minęło 8 godzin. Czy mogę mieć pewność,
      że tabletka w całości się wchłonęła. Nadmieniam, że ulotka Minisiston w
      porównaniu np do Logest jest bardzo uboga. Błagam proszę o szybka pomoc, gdyż
      dziś mam romantyczny wieczór z mężem i w zależności od Waszej rady muszę przyjąć
      jakiś scenariusz działania.
    • mari4 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 15.10.07, 08:19
      Nurtuje mnie jeszcze jeden temat.
      Trochę znam się na temacie pigułek antykoncepcyjnych i na ulotce Minisiston
      przeraziła mnie informacja by nie palić i unikać alkoholu. Niestety ja palę ale
      z tego co wiem to palenie nie osłabia działania tabletek, tylko może powodować
      inne "schorzenia" - czy dobrze rozumuje? Natomiast co do alkoholu to jak mam
      rozumieć dozwoloną dawkę, czy to jest lampka wina czy może imprezka "na całego"
      raz na tydzień czy dwa". Ja należę raczej do tej drugiej grupy i zastanawiam
      się, czy wypicie większej dawki alkoholu raz na jakiś czas osłabia działanie
      pigułek czy tez autor ulotki miał na myśli regularne spożywanie alkoholu. Z góry
      dziękuję za udzielone mi odpowiedzi.
      • turzyca Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 15.10.07, 10:35
        Mysle, ze powinnas dopytac lekarza o ten alkohol, bo to dosc nietypowe
        zastrzezenie. Chyba ze autor mial na mysli naprawde duze dawki alkoholu bardzo
        czesto, bo wtedy uklad trawienny rozregulowuje sie zupelnie i tabletka moze nie
        byc wchlaniana. Ale to tylko hipoteza, spytalabym sie lekarza.
        • mari4 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 15.10.07, 11:18
          Dzięki za odpowiedź. A może uda Ci się odpowiedzieć mi na poprzednie zapytanie??
          Czekam z niecierpliwością.
          • turzyca Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 31.10.07, 00:23
            Przegapilam posty...
            Co do przerwy - nie wiem. Sytuacja jest podwojnie skomplikowana, bo jeszcze
            zmienialas tabletki. Moze dopytaj sie lekarza jeszcze raz? I napisz jaka byla
            odpowiedz. smile Bo ogolnie pierwsze i ostatnie tabletki sa najwazniejsze, ale
            opisana sytuacja byla dosc dziwna.

Na drugie pytanie za to moge odpowiedziec, szkoda ze ze zwloka. Zazwyczaj
            przyjmuje sie, ze tabletka potrzebuje na wchloniecie 4-5 godzin.
    • kropka-to-ja Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 30.10.07, 18:05
      Mam prosbe o wyjasnienie: kupilam minisiston za granica i nie jestem pewna co do
      wlasciwego tlumaczenia instrukcji. Czy pigulke ten nalezy brac dopiero od 5-tego
      dnia cyklu?
      • turzyca Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 31.10.07, 00:25
        Ministon nie ma polskiej ulotki on-line. Zazwyczaj tabletki jednofazowe,
        dwuskladnikowe przyjmuje sie pierwszego dnia miesiaczki, pozniejsze przyjecie
        zmniejsza ew. skutki uboczne, ale wymaga dodatkowej antykoncepcji. Tyle ogolna
        teoria, ale szczegoly moga sie roznic.
      • justy1 Re: WSZYSTKO O MINISISTON - pytajcie i radzcie 31.10.07, 21:45
        należy zacząć (pierwsze) opakowanie nie później niż piątego dnia
        cyklu (a najlepiej pierwszego dnia, żeby sobie nie komplikować).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka