Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie

• ma.fi45 Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 11:06
      Biorę te tabletki od 6 lat.Co moge o nich powiedzieć:migrenowe bóle
      głowy,okropne bóle nóg, libido zeszło do zera,przytyłam 10 kilo i jeszcze inne
      rzeczy.To jedna trucizna ale, żaden lekarz tego nie przyzna.Teraz chce je
      odstawić i boję się co to będzie.Brałam też Triregol.Radzę młodym dziewczyną
      aby wybrały inny środek antykoncepcyjny.
      • the_kami Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 11:29
        E tam. Nie to dobre co dobre, tylko co komu pasuje. Ja się po tym czułam zawsze
        bardzo dobrze. Jedyne na co mogłabym narzekać, to lekkie zatrzymywanie wody.
        Ale żadnego puchnięcia, bóli, problemów z libido, tycia... Mi te pigułki
        pasowały, Tobie nie. Swoją drogą średnio to rozsądne, katować się tyle lat
        czymś, co Ci szkodziło...
    • marcia07 Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 26.12.05, 17:40
      A ja podzielę zdanie że nie wszystkim te tabletki służą. i racja że nie ma sensu
      sie katować przez 6 lat!!!ale z drugiej strony staram sie zrozumieć , bo wiem co
      to znaczy zmieniać tabl co jakiś czas...
      ale fakt faktem - biore teraz czwarte opakowanie i mam bardzo tkliwe piersi(!),
      ogólnie czuje się "ociężała", jest mi często niedobrze...
      ogolnie...chyba chce je zmienić.
      • malwes Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 22.08.06, 11:19
        Witam,
        Czy ktoś może używa tych tabletek? Strasznie dawno temu był ostatni wpis. Ja
        ich uzywałam dłuuuuuugo, przed 1szą ciążą. Po ciąży przebrnęłam przez Logest,
        Yasmin, Milvane...i chyba wrócę do Triquilaru wink
        Będę miała z kim pogadać - czy wszyscy już na IIIciej i IV generacji? wink
        • agata035 Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 22.08.06, 11:41
          Brałam 8 lat Triqilar. Teraz jestem przy 8 tabletce z trzeciego opakowania
          Cilestu. Odezwę się później bo muszę wyjść za chwilę mam autobus.
          Czy coś konkretnie Cię interesuje?
    • misiapysia84 Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 22.08.06, 16:36
      A ja biorę Triquilar juz jakis czas i bardzo dobrze sie po nich czuje. Nie
      przytylam i zdrowko tez ok. Kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Mój
      lekarz mi je polecil i wyjasnil dlaczego. Trzeba sie wybrac do jakiejs
      kompetentnej osoby zeby nie zmieniac co piec minut. Pozdrawiamsmile
      • jennie Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 23.08.06, 00:11
        Kiedy kupowalas ostatnie opakowanie Triquilaru? Pytam bo wlasnie jestem zmuszona zmienic z Triminuletu ("wstrzymane dostawy do Polski") - lekarka powiedziala zebym wziela Triquilar, ale podejrzanie malo o nim jest informacji w Internecie (np. na stronie Scheringa nie moge nic znalezc...), dlatego sie boje ze tez go wycofali wink Pozdrawiam!
        • jennie Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 23.08.06, 00:15
          Aha, mam przy okazji pytanie bo jak glupia zapomnialam spytac lekarza, moze ktos z Was mi moze doradzic-
          • malwes Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 28.08.06, 09:14
            Można wziąć "jak gdyby nigdy nic". Ja też tak zmieniałam
          • dorka100_78 Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 29.08.06, 11:21
            ja podobnie bralam tri minulet i czulam sie swietnie-oierwsze tabletki chyba na
            prawde dla mnnie , ale niestety nie mozna ich kupic i teraz przyjjelam pierwsze
            opakowanie triquilaru i niestety nie jest super.jestem ociezala woda zatrzymana
            w organizmie,mam nadzieje ze to minie przy drugim opakowaniu,mam dosc ciaglego
            zmieniania tabletek,moze wy cos mi doradzicie czy tez tak macie
            • dorka100_78 Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 29.08.06, 11:23
              i jeszcze diodatkowo moje ubrania robia sie ciasniejsze,boje sie ze bede
              jeszcze bardziej tyla od tych tabletek
              • malwes Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 05.09.06, 09:26
                A ja właśnie też już mam dosyć zmian i dlatego wróciłam do Triquilaru. Tez się
                czułam trochę ociężała - zwłaszcza po zmianie z Yasmin wink ale wydaje mi się, że
                to już mija.
                No i przede wszystkim cokolwiek z levonogestrelem przywraca mi moje libido.
            • bswm Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 14.12.06, 12:51
              A ja slyszalam, z eodpowiednikiem Tri-minuletu jest milvane... moze po tym
              lepiej bys sie czula?
    • malwes Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 18.11.06, 18:43
      Niestety musiałam odstawić Triquilar (a przed ciążą brałam go kilka lat).
      Zaczęły mi wypadać włosy i myślę, że to to (wszelkie wyniki badań hormonalno-
      biochemicznych) mam ok.
      Z tego co teraz pamiętam chyba właśnie przy Triquilarze wcześniej też wypadały
      mi włosy tylko jakoś nie powiązałam tego z tabletkami.
      Endokrynolog przestawił mnie na Evrę. Zobaczymy....
    • kati_74 Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 17.04.07, 14:09
      łykam triquilar od wielu lat i ngdy nie narzekałam na niego, nie wywoływał u
      mnie reakcji ubocznych, żadnego tycia, zaniku libido... nic... sam komfort smile
    • dol-ger Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 09.04.13, 14:43
      Witam!
      Czy któraś z Was go używa? ostatnie wpisy są dość stare. Kiepsko toleruję antykoncepcję hormonalną i z tego względu lekarz mi je polecił. Kilku lat nic nie brałam, parę miesięcy temu miałam krążek,ale strasznie plamiłam (wręcz obficie) i byłam bardzo rozdrażniona. Później miałam kiepski wynik cytologii i brałam leki (globulki) więc go odstawiłam, ze względu na plamienia. Teraz chciałam przesunąć okres i dostałam Cerazette a po nim mam zacząć TRIQUILAR.
      Będę wdzięczna za wasze opinie.
      • malwes Re: WSZYSTKO O TRIQUILAR - pytajcie i radzcie 17.04.13, 12:23
        Ja go brałam przez kilka lat przed pierwszą ciążą. Bardzo dobrze go wspominam.
        Generalnie levonorgestrel, mimo bycia hormonem II generalcji, jest najbezpieczniejszy pod względem ryzyk zakrzepowych. W wielu krajach (głównie chyba Niemcy i UK) od dawna stosuje się różnego rodzaju pigułki, z tym hormonem i producenci tworzą różnorakie "odmiany" kombinacji tego syntetycznego progesteronu z etynyloestradiolem lub pochodną naturlanego estradiolu - np. bedąc w UK miałam kiedyś Loette, bardzo lubiłąm te pigułki, niestety w PL nie ma żadnego odpowiednika a nie chciało mi się bawić w próby wsprowadzania choć rejestrację przez jakiś czas one miały. Zastanawiałam się kiedyś dlaczego w zasadzie u nas nie pojawiają się te preparaty i mam wrażenie, że nasz rynek lubi "potestować" wszystkie nowości więc u nas przeważają tabletki z dienogestem, drospirenonem, nomegestrolum itp. Triquilar jest trójfazowy więc próbuje odzwierciedlić zmiany hormonalne w trakcie cyklu. Nie ma działania antyandrogennego (więc nie pomaga w przypadku nadmiernego owłosienia czy problemów z cerą) ale też dużo mniej niż preparaty z innym "progesteronem" wpływa na obniżenie libido.
        Oczywiście jak sama wiesz, każdy organizm reaguje inaczej i mimo zrobienia badań, itp każda osoba może inaczej zareagować, natomiast warto spróbować i nie obawiałabym się tego, że nie jest to najpopularniejszy preparat na rynku obecnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka