turzyca 11.08.08, 01:03 Jak zawsze mozna tylko napisac, ze to od Was zalezy co bedzie w tym watku. A tymczasem pare przydatnych linkow: Info po angielsku info po niemiecku Opinia by Dahlska Opinia by Gazetaforum Obszerny watek na forum "zdrowie kobiety" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lulu_akceliki Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 30.11.08, 13:47 Kolejny watek o Nuvaring? fajnie. To moze zaczne... uzywam go juz dokladnie od roku, zaczelam za granica, potem wszedl do Polski, i do dzis, musze powiedziec, bardzo sie spisuje. Miesiaczki mam krotkie i malo obfite, libido bardzo wysokie i wilgotnosc jak nigdy przedtem, zadnych skutkow ubocznych. Na samym poczatku mialam jakas tam infekcje,ale pozniej juz nic. Polecam kazdemu kto chcialaby sprobwac czegos nowego a nameczyl sie juz z tabletkami.Pozdrawiam wszystkie uzytkoniczki! l. Odpowiedz Link
mariposablue Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 13.03.09, 09:07 Nuvaring to doskonałe rozwiązanie dla zabieganych kobiet. Jestem z niego zadowolona pod każdym względem. Choć na początku miałam obawy co do jego stosowania, to teraz mogę go naprawde polecić. Wbrew pozorom nie przeszkadza ani w codziennym funkcjonowaniu, ani przy stosunku. Czuję się po nim bardzo dobrze i nie odczułam nigdy żadnych skutków ubocznych. Zadowolona jestem ja i mój mężczyzna. Odpowiedz Link
zowi.g Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 17.03.09, 00:51 Ciesze sie, ze ktos napisal o zadowoleniu ze stosowania krazka Nuvaring.Ja mam krazek od prawie roku. Kiedy wlozylam pierwszy organizm od razu zaczal reagowac: bole glowy, miesni i zawroty.Po drugim krazku bylo juz lepiej. hormony nie dawaly sie we znaki. A po trzecim wszystkie dolegliwosci ustapily.Teraz jest dobrze i chwale sobie te metode. Odpowiedz Link
martamuzy Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 08.12.09, 23:38 Wreszcie mozna znalezc troche informacji o nuvaring. Naczytalam sie duzo negatywnych opinii wiec nie wiem czego sie spodziewac. Mam nadzieje, ze bedzie OK, zaczelam dzisiaj i powiem szczerze, ze w ogole go nie czuje. Odezwe sie za pare tygodni i zobaczymy czy beda jakies skutki uboczne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mala220 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 14.12.09, 16:35 po tabletkach czulam sie fatalnie 3 m-c temu urodzilam dziecko i lekarz zaproponowal mi te krazki. mialam obawy, ale jakos poszlo. i jestem bardzo zadowolona. Wlasciwie czuje sie lepiej, niz gdy ich nie uzywalam. Tylko organizm sie jeszcze przyzwyczaja i caly miesiac mialam lekkie krwawienie (lekarz mnie uprzedzil ze tak moze byc) Odpowiedz Link
meg.123 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 13.01.10, 20:55 obszerny wątek znajdziecie tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,216,76187167,76187167,NuvaRing.html Odpowiedz Link
iksantia Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 18.01.10, 14:49 Taa, a w tym obszernym wątku, mam wrażenie, 95% wypowiedzi pisze jedna i ta sama osoba... Odpowiedz Link
meg.123 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 21.01.10, 12:00 Wiesz nie wczytywałam się bo nie lubię długich wątków, a link podałam może się jednak komuś przyda Odpowiedz Link
katerin32 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 21.04.10, 19:28 Nie znalazłam jeszcze w poruszanych na forach wątkach dotyczących stosowania krążka NuvaRing, wypowiedzi dotyczących jego stosowania, a możliwości opalania na słońcu. Wiadomo, iż podczas stosowania tabletek hormonalnych jest to stanowczo zabronione. Stosowałam Cilest przez ostatnie 2 lata, wszystko było pięknie lecz przy najmniejszym wystawieniu buzi na słońce, zaczęły pojawiać się ciemne przebarwienia skóry twarzy. Jedną z większych przyjemności w okresie letnim musiałam zatem unikać. Hormony zawarte w krążku NuvaRing nie przechodzą do krwioobiegu, jest ich mniej niż w np tabletkach Cilest, zatem czy stosując krążek NuvaRing można się opalać??? Odpowiedz Link
maga.nna Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 19.10.12, 22:45 a to bardzo ciekawe... ja od wielu lat stosuje antykoncepcję hormonalna (wcześniej tabletki microgynon, teraz krążek)i zawsze smażę się na słońcu, aż miło i nic nigdy mi się nie działo... Odpowiedz Link
blueanabella Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 25.08.10, 12:06 Dziewczyny zdarzylo Wam sie zalozyc dwa nuvaringi z rzedu (np w wakacje?) Jestem ciekawa czy zaklada sie drugi na pelne 21 dni czy np mozna tylko przedluzyc o tydzien i czy potem w kolejnym "cyklu" (chociaz cykl jako taki to nie jest bo jest rozwalony) - przy kolejnym ringu jest sie chronionym czy trzeba uwazac? Odpowiedz Link
blueanabella Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 26.08.10, 13:59 Haloo czy ktos tu jeszcze zaglada? Zalezy mi na odpowiedzi bo zaczynam miec obawy ze moglo cos sie wydarzyc... Odpowiedz Link
swiecaca przejscie z tabletek na nuvaring 22.08.11, 09:18 zmieniam Yasmin na Nuva i mam problem z wyliczeniem. biorę ostatnią tabletkę w sobotę wieczorem a pierwszą z nowego opakowania w następną niedzielę wieczorem - czyli 8 dób przerwy. czy to oznacza że Nuva po raz pierwszy powinnam włożyć w tym samym terminie w którym brałabym 1 tabletkę czyli w niedzielę wieczorem? ale później wyjąć też w niedzielę wieczorem po 3 tygodniach a nie jak tabletkę w sobotę wieczorem? a drugie pytanie, kiedy po wyjęciu NR pojawia się okres? tzn po ilu dniach bez NR? Odpowiedz Link
martolina1982 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 20.11.11, 12:43 witajcie, moze mi podpowiecie...wlasnie zaczelam stoswac nuvaring i zanikła mi miesiaczka. tzn. gdy zauwazylam, ze sie zaczeła wlozyłam krazek i od tamtej pory nic. nie moge byc w ciazy bo nie wspolzylam przez ostatani miesiac. Odpowiedz Link
8n Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 16.09.12, 14:34 skończyłam drugie opakowanie, podczas pierwszego miałam przez prawie całe trzy tygodnie delikatne plamienia, przeczekałam, doszłam do drugiego opakowania, 3 tygodnie mineły gładko, żadnych skutków ubocznych, ALE minęły 4 dni od wyciągnięcia krążka i nie wystąpiły żadne krwawienia, nie wiem czy to kolejny plus tego środka, czy dzieje się coś złego.. Odpowiedz Link
dol-ger Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 09.04.13, 15:04 Może jakieś nowe opinie? Odpowiedz Link
anna6442 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 25.06.14, 13:18 ja mam nuvaring od ponad roku, nie czuje go i nie mam większych problemów ze skutkami ubocznymi poza... brakiem libido ;/ i wlasnie dlatego raczej odstawie, a szkoda. tabletki na mnie dzialaja tak samo Odpowiedz Link
anusia219 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 05.07.14, 14:18 Mam do sprzedania jeden pierścień NUVARING, staramy się o dziecko i odstawiłam a szkoda mi go wyrzucić!Ważny do 2015 roku, więc można skorzystać. Przechowywany w lodówce. Szczegóły mailem jak ktoś zainteresowany to pisać Odpowiedz Link
myszoleek Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 01.05.16, 00:51 Witam,mam pytanie. Używam krążków od dwóch lat ..zdazalo mi się ze zapomniałam go włożyć ponownie dzien po dacie i wszystko było ok..Tym razem zapomniałam i włożyłam go nie w sobotę lecz w pondzialek. Od jakiegoś czasu mam obrzmiale bolace piersi i zastanawiam się czy wszystko jest ok? Do końca sesji 3 tygodniowej zostało mi jeszcze 2 dni. Czy ktoś miał z was podobnie?? Czy tym razem dziwnie by zadziałały na mnie hormony ? Bardzo dziwni!! Odpowiedz Link
0oamazonkao0 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 17.01.17, 00:03 Witam przeszłam z plastrów na krążki, minęły dwa tygodnie i zero skutków ubocznych poza jednym ! Moje piersi zmalały strasznie ! plus ,Wilgotność jakby większa. Miałyście tak ? Odpowiedz Link