Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie

11.08.08, 01:03
Jak zawsze mozna tylko napisac, ze to od Was zalezy co bedzie w tym watku. smile

A tymczasem pare przydatnych linkow:
Info po angielsku
info po niemiecku
Opinia by Dahlska
Opinia by Gazetaforum
Obszerny watek na forum "zdrowie kobiety"

Obserwuj wątek
    • lulu_akceliki Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 30.11.08, 13:47
      Kolejny watek o Nuvaring? fajnie. To moze zaczne... uzywam go juz
      dokladnie od roku, zaczelam za granica, potem wszedl do Polski, i do
      dzis, musze powiedziec, bardzo sie spisuje. Miesiaczki mam krotkie i
      malo obfite, libido bardzo wysokie i wilgotnosc jak nigdy przedtem,
      zadnych skutkow ubocznych. Na samym poczatku mialam jakas tam
      infekcje,ale pozniej juz nic. Polecam kazdemu kto chcialaby sprobwac
      czegos nowego a nameczyl sie juz z tabletkami.Pozdrawiam wszystkie
      uzytkoniczki! l.
    • mariposablue Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 13.03.09, 09:07
      Nuvaring to doskonałe rozwiązanie dla zabieganych kobiet. Jestem z niego zadowolona pod każdym względem. Choć na początku miałam obawy co do jego stosowania, to teraz mogę go naprawde polecić. Wbrew pozorom nie przeszkadza ani w codziennym funkcjonowaniu, ani przy stosunku. Czuję się po nim bardzo dobrze i nie odczułam nigdy żadnych skutków ubocznych. Zadowolona jestem ja i mój mężczyzna. smile
      • zowi.g Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 17.03.09, 00:51
        Ciesze sie, ze ktos napisal o zadowoleniu ze stosowania krazka
        Nuvaring.Ja mam krazek od prawie roku. Kiedy wlozylam pierwszy
        organizm od razu zaczal reagowac: bole glowy, miesni i zawroty.Po
        drugim krazku bylo juz lepiej. hormony nie dawaly sie we znaki. A po
        trzecim wszystkie dolegliwosci ustapily.Teraz jest dobrze i chwale
        sobie te metode.
    • martamuzy Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 08.12.09, 23:38
      Wreszcie mozna znalezc troche informacji o nuvaring. Naczytalam sie
      duzo negatywnych opinii wiec nie wiem czego sie spodziewac. Mam
      nadzieje, ze bedzie OK, zaczelam dzisiaj i powiem szczerze, ze w
      ogole go nie czuje. Odezwe sie za pare tygodni i zobaczymy czy beda
      jakies skutki uboczne. Pozdrawiam.
      • mala220 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 14.12.09, 16:35
        po tabletkach czulam sie fatalnie sad 3 m-c temu urodzilam dziecko i lekarz
        zaproponowal mi te krazki. mialam obawy, ale jakos poszlo. i jestem bardzo
        zadowolona. Wlasciwie czuje sie lepiej, niz gdy ich nie uzywalam. Tylko organizm
        sie jeszcze przyzwyczaja i caly miesiac mialam lekkie krwawienie (lekarz mnie
        uprzedzil ze tak moze byc)
        • meg.123 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 13.01.10, 20:55
          obszerny wątek znajdziecie tutaj
          forum.gazeta.pl/forum/w,216,76187167,76187167,NuvaRing.html
          • iksantia Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 18.01.10, 14:49
            Taa, a w tym obszernym wątku, mam wrażenie, 95% wypowiedzi pisze jedna i ta sama
            osoba...
            • meg.123 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 21.01.10, 12:00
              Wiesz nie wczytywałam się bo nie lubię długich wątków, a link podałam może się
              jednak komuś przyda
              • katerin32 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 21.04.10, 19:28
                Nie znalazłam jeszcze w poruszanych na forach wątkach dotyczących stosowania
                krążka NuvaRing, wypowiedzi dotyczących jego stosowania, a możliwości opalania
                na słońcu. Wiadomo, iż podczas stosowania tabletek hormonalnych jest to
                stanowczo zabronione.
                Stosowałam Cilest przez ostatnie 2 lata, wszystko było pięknie lecz przy
                najmniejszym wystawieniu buzi na słońce, zaczęły pojawiać się ciemne
                przebarwienia skóry twarzy. Jedną z większych przyjemności w okresie letnim
                musiałam zatem unikać.
                Hormony zawarte w krążku NuvaRing nie przechodzą do krwioobiegu, jest ich mniej
                niż w np tabletkach Cilest, zatem czy stosując krążek NuvaRing można się opalać???
                • maga.nna Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 19.10.12, 22:45
                  a to bardzo ciekawe...
                  ja od wielu lat stosuje antykoncepcję hormonalna (wcześniej tabletki microgynon, teraz krążek)i zawsze smażę się na słońcu, aż miło i nic nigdy mi się nie działo...
    • blueanabella Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 25.08.10, 12:06
      Dziewczyny zdarzylo Wam sie zalozyc dwa nuvaringi z rzedu (np w
      wakacje?)

Jestem ciekawa czy zaklada sie drugi na pelne 21 dni czy np mozna
      tylko przedluzyc o tydzien i czy potem w kolejnym "cyklu" (chociaz
      cykl jako taki to nie jest bo jest rozwalony) - przy kolejnym ringu
      jest sie chronionym czy trzeba uwazac?
    • blueanabella Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 26.08.10, 13:59
      Haloo czy ktos tu jeszcze zaglada?

Zalezy mi na odpowiedzi bo zaczynam miec obawy ze moglo cos sie
      wydarzyc...sad
    • swiecaca przejscie z tabletek na nuvaring 22.08.11, 09:18
      zmieniam Yasmin na Nuva i mam problem z wyliczeniem. biorę ostatnią tabletkę w sobotę wieczorem a pierwszą z nowego opakowania w następną niedzielę wieczorem - czyli 8 dób przerwy. czy to oznacza że Nuva po raz pierwszy powinnam włożyć w tym samym terminie w którym brałabym 1 tabletkę czyli w niedzielę wieczorem? ale później wyjąć też w niedzielę wieczorem po 3 tygodniach a nie jak tabletkę w sobotę wieczorem?

a drugie pytanie, kiedy po wyjęciu NR pojawia się okres? tzn po ilu dniach bez NR?
    • martolina1982 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 20.11.11, 12:43
      witajcie, moze mi podpowiecie...wlasnie zaczelam stoswac nuvaring i zanikła mi miesiaczka. tzn. gdy zauwazylam, ze sie zaczeła wlozyłam krazek i od tamtej pory nic. nie moge byc w ciazy bo nie wspolzylam przez ostatani miesiac.
    • 8n Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 16.09.12, 14:34
      skończyłam drugie opakowanie, podczas pierwszego miałam przez prawie całe trzy tygodnie delikatne plamienia, przeczekałam, doszłam do drugiego opakowania, 3 tygodnie mineły gładko, żadnych skutków ubocznych, ALE minęły 4 dni od wyciągnięcia krążka i nie wystąpiły żadne krwawienia, nie wiem czy to kolejny plus tego środka, czy dzieje się coś złego..
    • dol-ger Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 09.04.13, 15:04
      Może jakieś nowe opinie?
    • anna6442 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 25.06.14, 13:18
      ja mam nuvaring od ponad roku, nie czuje go i nie mam większych problemów ze skutkami ubocznymi poza... brakiem libido ;/ i wlasnie dlatego raczej odstawie, a szkoda. tabletki na mnie dzialaja tak samo
      • anusia219 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 05.07.14, 14:18
        Mam do sprzedania jeden pierścień NUVARING, staramy się o dziecko i odstawiłam a szkoda mi go wyrzucić!Ważny do 2015 roku, więc można skorzystać. Przechowywany w lodówce. Szczegóły mailem jak ktoś zainteresowany to pisaćsmile
    • myszoleek Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 01.05.16, 00:51
      Witam,mam pytanie. Używam krążków od dwóch lat ..zdazalo mi się ze zapomniałam go włożyć ponownie dzien po dacie i wszystko było ok..Tym razem zapomniałam i włożyłam go nie w sobotę lecz w pondzialek. Od jakiegoś czasu mam obrzmiale bolace piersi i zastanawiam się czy wszystko jest ok? Do końca sesji 3 tygodniowej zostało mi jeszcze 2 dni. Czy ktoś miał z was podobnie?? Czy tym razem dziwnie by zadziałały na mnie hormony ? Bardzo dziwni!!
    • 0oamazonkao0 Re: WSZYSTKO O NUVARING - pytajcie i radzcie 17.01.17, 00:03
      Witam przeszłam z plastrów na krążki, minęły dwa tygodnie i zero skutków ubocznych poza jednym ! Moje piersi zmalały strasznie ! plus ,Wilgotność jakby większa.
      Miałyście tak ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka