Dodaj do ulubionych

Yvresse - zolte czy czerwone????? O co chodzi?

14.09.05, 12:04
W watku o perfumach YSL napisaliscie o Yvresse - troche mnie ten zapach
(ciezko go dostac) zaintrygowal (musujace wino?) i chce koniecznie
przetestowac. Zadzwonilam do mojego Duglasa czy maja Yvresse, a pani mnie
zapytala: "Czerwone czy zolte?". Mozecie mnie oswiecic - jaka jest roznica w
tych dwoch zapachach? Ktory byl pierwszy, ktory jest ladniejszy?:p Z gory
dzieki za wszelkie wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • salma88 Re: Yvresse - zolte czy czerwone????? O co chodzi 14.09.05, 12:08
      Aha, jeszcze jedno: w jednej perfumerii internetowej znalazlam ifnormacje na
      temat Miss Dior Cherie: "Podobne zapachy - m.in. Yvresse"... Ludzie,
      polwiedzcie, ze Yvresse nie jest ani troche podobne do tego ohydztwa...
      • luloo1 Re: Yvresse - zolte czy czerwone????? O co chodzi 14.09.05, 12:19
        Jest klasyczne Yvresse i Yvresse legere (jesli można uznać, że żółte).
        • salma88 Re: Yvresse - zolte czy czerwone????? O co chodzi 14.09.05, 12:28
          A co znaczy legere? To jest jakas lzejsza wersja czy zmodyfikowana?:)
          • dori7 Yvresse Legere 14.09.05, 12:43
            salma88 napisała:

> A co znaczy legere? To jest jakas lzejsza wersja czy zmodyfikowana?:)

Wersja zmodyfikowana, bo lzejsza :))

Mialam okazje ja powachac dzieki Pewnej Uroczej Pani Forumowiczce :)) - zapach
            jest wg mnie bardzo interesujacy, nie przypomina wszedobylskich swiezakow:
            troche wytrawny, z gorzkawa nutka; z tej samej bajki, co letnia bezalkoholowa
            wersja J'adore. Klasyczne Yvresse wachalam wieki temu i niestety nie bardzo
            pamietam, ale Legere na pewno sa godne uwagi i uwaznego powachania, choc raczej
            nie doradzam zakupu w ciemno :))
            • sorbet Czy Yvresse to nie przypadkiem Champagne? 14.09.05, 17:01

• madlaine_xx Dokładnie sorbet :) ja mam wersję podstawową, CUDO 14.09.05, 21:10

• elve Re: Czy Yvresse to nie przypadkiem Champagne? 14.09.05, 21:30
                si, to to samo.
                • salma88 Re: Czy Yvresse to nie przypadkiem Champagne? 14.09.05, 21:39
                  Tak, to samo, nawet YSL mial proces, bo producenci szampana uznali, ze
                  nazwa "szampan" jest tlyko ich. Okazalo sie to niezla reklama, bo wszystkie
                  butelki "Champagne" zniknely z polek, zanim zdazyli je wycofac ze sprzedazy:D
                  Czytalam o tym niedawno, stad jestem zaintrygowana tym zapachem. Mowicie, ze
                  cudo, a mozecie mi go dokladniej opisac? Pliiiz, bo mam daleko do mojego
                  Douglasa, zupelnie nie po drodze i sie zastanawiam czy nie kupic w ciemno na...
                  allegro:]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka