Dodaj do ulubionych

1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowatą

16.11.05, 11:23
Najbliższe mi osoby okazały się rasistami i zniszczyły mój związek. Rok temu
wyjechałam do Anglii i tam poznałam fantasytcznego Nigeryjczyka, było nam
razem świetnie i mieliśmy wspólne plany więc postanowiłam go przedstawić
rodzinie.
Gdy przyjechaliśmy juz na lotnisku zauważyłam po minach rodziców ze Sayed im
się nie spodobał, po przybyciu do domu było troche lepiej. Nadszedł 1
listopada , dzień w ktorym tradycyjnie cała nasza rodzina spotyka się na
cmentarzu. Tata nagle się strasznie rozchorował i dostał 40 stopniowej
gorączki, mama widząć tate zaproponowała aby może w tym roku nie iść. W koncu
jednak zmusiłam mame do wyjścia i wybraliśmy się bez taty. Na cmentarzu
zauwazyłam z oddali ze moja rodzina jak zwykle jest w świetnym nastroju,
pomyślałam ze chociaż tutaj moj facet sie dobrze poczuje. Niestety
wystarczyło że przedstawiłam im mojego ukochanego a nagle wszyscy stali sie
bardzo oficjalni, mimo iz połowa z nich potrafi rozmawiac po angielsku nikt
nie chciał z nim zamienić słowa ze mną zreszta też. Po chwili potworzyły sie
małe grupki stojące dość daleko od nagrobka i zupełnie nie zainteresowane
wspólną rozmową, jedynie jedna kuzykna ze mną rozmawiała. Po jakims czasie
wszyscy sie rozeszli po innych grobach i nawet nikt sie z nami nie pożegnał.
Po powrocie do domu moja mama poprosiła mnie o rozmowe i błagałą abym się
opamiętała, zupełnie nie chciała przyjąc do wiadomości ze ja go kocham.
Najgorsze jednak spotkało mnie po powrocie do Londynu, po wejściu do
mieszkania Sayed bez powodu uderzył mnie z całej siły w twarz , leżałam
zakrwawiona a on krzyczał ze zle został przyjęty w Polsce. Potem mnie
wyrzucił z mieszkania.
Od tej pory cały czas przeklinam swoją rodzine za to co zrobili, jak myslicie
powinnam zerwac z nimi kontakt raz na zawsze?
Obserwuj wątek
    • ladyx Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:25
      Masz pretensje do rodziny a nie do faceta że Ci wpier...... ??????????????
      • malina_girl Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:27
        Gdyby sie tak nie zachowali napewno by tego nie zrobił. To dobry mężczyzna.
        • majka_04 ty masz chyba problem ze soba a nie z rodziną 16.11.05, 11:28
          • malina_girl Re: ty masz chyba problem ze soba a nie z rodziną 16.11.05, 11:30
            Ale czy nie opisałam wyraxnie zachowania tych rasistów?
            • aasiula1 Re: ty masz chyba problem ze soba a nie z rodziną 16.11.05, 11:31
              Ale kobieto! To są dwa oddzielne problemy! Jeden to zachowanie twojej rodziny,
              a drugi, odrębny to to co zrobił Ci ten facet!
            • majka_04 to biegniej do swojego Sydneya i błagaj dalej 16.11.05, 11:32
              o przebaczenie
              moze pare razy jeszcze zarobisz w zeby ale nie poddawaj sie - kleknij i pros
              • malina_girl Re: to biegniej do swojego Sydneya i błagaj dalej 16.11.05, 11:34
                Po pierwsze to jest Sayed a nie Sydney. Wiesz gdyby to było mozliwe to bym sie
                z nim pobrała i to odrazu.
                • majka_04 wstyd mi ze sa jeszcze takie kobiety jak ty 16.11.05, 11:35
        • ladyx Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:30
          malina_girl napisała:

> Gdyby sie tak nie zachowali napewno by tego nie zrobił. To dobry mężczyzna.
          Moja kumpela, jak jej facet przywalił powiedziała, że to dobry człowiek i by
          tego nie zrobił gdyby się nie odezwała......
      • gumis82 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 18.11.05, 11:33
        że cooo? ty masz pretensje do rodziny a nie do tego sku..... ??? chyba jestes
        nienormalna. chyba powinnas podziekowac rodzince i ich przeprosic ze go
        przejrzeli
      • lidiagos24 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 21.11.05, 19:31
        może to głupio zabrzmi, ale powinnaś się cieszyć. Gdyby nie spotkanie z rodzina
        w Polsce Twojego XXXX to może jeszcze długo nie dowiedziała byś się z jakim
        potworem jesteś !!!! Smutna, ale prawda!!!
    • grubaska20 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:26
      jak dla mnei zerwać nalezy z nigeryjskim przyjacielem, nie musze chyba
      motywować swojej odpowiedzi..
      • malina_girl Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:27
        On mnie nawet juz nie chce znać.
        • majka_04 nie mow tylko ze go blagalas o przebaczenie????? 16.11.05, 11:28
          • malina_girl Re: nie mow tylko ze go blagalas o przebaczenie?? 16.11.05, 11:29
            Wielokrotnie. Nie wiesz co to miłość?
            • majka_04 glupia z ciebie smarkula 16.11.05, 11:30
              • malina_girl Re: glupia z ciebie smarkula 16.11.05, 11:31
                Mam 28 lat , smaruklą juz nie jestem.
                • majka_04 Re: glupia z ciebie 28 latka 16.11.05, 11:32
                  • malina_girl Re: Mysle ze jesteś rasistką 16.11.05, 11:34
                    • majka_04 to zle myslisz-nienawidze zwyroli za to 16.11.05, 11:36
                      • malina_girl Re: ale białemu byś przebaczyła 16.11.05, 11:38
                        • majka_04 jak by mnie tylko raz uderzyl to bym zabiła 16.11.05, 11:43
                          i czy to bedzie facet koloru bialego zoltego czerownego czarnego czy fioletowego
                    • agnieszka_ka Ja jestem rasistka 16.11.05, 11:36
                      Ja jestem rasistka, i co mi zrobisz?
                      Mieszkam w kraju gdzie takich Nigeryjczykow jak twoj jest na peczki.
                      Mozesz do mnie przyjechac, poznasz tez paru uroczych arabow. Roi sie tu od nich.
                      • malina_girl Niedorosłaś do społeczenstwa wielokulturowego 16.11.05, 11:37
                        Jesteś typowym polskim przykłądem ksenofobii. Ludzie na zachodzie jzu tacy
                        naszczęscie nie są.
                        • agnieszka_ka Re: Niedorosłaś do społeczenstwa wielokulturowego 16.11.05, 11:40
                          Sluchaj, 28-latko, ja wlasnie mieszkam w spoleczenstwie wielokulturowym, jak je
                          nazwalas.
                          Ksenofobie w tym kraju przejawiaja wszyscy, z czolowymi politykami i glowa
                          panstwa wlacznie.
                          Nie ma sie zreszta co dziwic, zwazywszy na to jak sie tutejsi imigranci
                          zachowuja.
                          • malina_girl Ameyrkanie i Bush są tacy jak Polacy 16.11.05, 11:41
                            U nas w Europie jest o wiele bardziej cywilizowany klimat.
                            • agnieszka_ka Re: Ameyrkanie i Bush są tacy jak Polacy 16.11.05, 11:43
                              Akurat nie pisalam o Stanach.
                              • agnieszka_ka Re: Ameyrkanie i Bush są tacy jak Polacy 16.11.05, 11:44
                                U mnie, w Europie panuje daleko idaca ksenofobia.
                                Moze poczytaj sobie cos o obecnej polityce Francji i jej problemach spolecznych.
                                • malina_girl Sarkozy wywołał te zamieszki!!! 16.11.05, 11:45
                                  obraził biednych i uciskanych ludzi
                                  • agnieszka_ka Re: Sarkozy wywołał te zamieszki!!! 16.11.05, 11:46
                                    Skoro tak twierdzisz, to czytaj dalej.
                                    Moze dojdziesz do bardziej logicznych wnioskow.
                                    • malina_girl a kolonializm? a krucjaty? a rasizm i terrorzym? 16.11.05, 11:48
                                      czy to nie wina europejczyków?
                                      • agnieszka_ka Re: a kolonializm? a krucjaty? a rasizm i terrorz 16.11.05, 11:51
                                        Pewnie tak.
                                        Nie bede z toba dyskutowac na tak powazne i skomplikowane tematy.
                                        Znajdz adekwatne zrodla i poczytaj sobie kogos madrzejszego ode mnie i od
                                        ciebie.
                                        Rzucanie haslami typu "to wina Sarkozy'ego" albo "a Europejczycy mogli nie
                                        kolonizowac" jest dziecinne i niedorzeczne.
                                        • malina_girl biali męzczyzni to chamy, czarni potrafią docenić 16.11.05, 11:52
                                          • agnieszka_ka skoro tak myslisz... 16.11.05, 11:53
                                            No skoro tak sadzisz to z pewnoscia tak jest
                                            • malina_girl 10% kobiet francuskich wybrało arabów i co? 16.11.05, 11:55
                                              • agnieszka_ka Re: 10% kobiet francuskich wybrało arabów i co? 16.11.05, 11:57
                                                Skad masz te dane? Poprosze zrodlo.
                                                • malina_girl 10% francuzów to muzułmanie a imigranci to faceci 16.11.05, 12:00
                                                  wiec ci młodzi biedni ludzie to dzieci francuskich kobiet!
                                                  • agnieszka_ka Re: 10% francuzów to muzułmanie a imigranci to fa 16.11.05, 12:03
                                                    zrodlo prosze
                                                  • malina_girl skoro jest ich 6-7 mln. we 60 milionowej Francji 16.11.05, 12:08
                                                  • agnieszka_ka Re: skoro jest ich 6-7 mln. we 60 milionowej Fran 16.11.05, 12:10
                                                    Ale skad masz dane ze to sa FRANCUZI??? Bo ja pierwsze slysze.
                                                    Z tego co mi wiadomo to sa IMIGRANCI, a Francuzi z nich tacy jak ze mnie czarna.
                                                  • malina_girl Re: skoro jest ich 6-7 mln. we 60 milionowej Fran 16.11.05, 12:14
                                                    Mają obywatelstwo francuskie!
                                                  • agnieszka_ka Re: skoro jest ich 6-7 mln. we 60 milionowej Fran 16.11.05, 12:17
                                                    I wedlug ciebie to ich automatycznie zamienia w rodowitych Francuzow?!

Chyba nawet nie wiesz z jaka latwoscia Francja rozdaje obywatelstwa.

Zreszta ta polityka ma sie niedlugo zmienic, po tym co ostatnio zaszlo.
                                                  • malina_girl wiec Sarkozy powinen wrócić na Wegry w takim razie 16.11.05, 12:19
                                                    Na szczeście popiera go mniejszość francuzów, Prawdziwym prezydentem jest
                                                    Chirac, jest wywazony i stonowany. Wie jak wazny jest dialog miedzykulturowy!
                                                  • agnieszka_ka Re: wiec Sarkozy powinen wrócić na Wegry w takim 16.11.05, 12:20
                                                    Nie chce byc niemila ale obawiam sie ze mowisz od rzeczy.
                                                  • malina_girl Re: wiec Sarkozy powinen wrócić na Wegry w takim 16.11.05, 12:21
                                                    Ja wiem ze mówi od rzeczy bo przeciez wystarczy włączyć TV aby usłyszeć to samo.
                                                  • agnieszka_ka Re: wiec Sarkozy powinen wrócić na Wegry w takim 16.11.05, 12:24
                                                    Co do Sarkozy'ego, dlaczego mialby wrocic na Wegry skoro nic nie nabroil?
                                                    To ja tez powinnam wrocic do Polski.
                                                    Roznica miedzy mna i Sarkozy'm a mniejszoscia arabska jest taka ze jak sa
                                                    jakies zamieszki to jakos nigdy nie slychac o Atilli ani o Andrzeju, tylko
                                                    zawsze o Mohammedach i Ahmedach.
                                                    Ja mam swiadomosc ze nie jestem tu u siebie i zachowuje sie jak nalezy. Szanuje
                                                    francuska kulture, nie zapominajac o tym ze jestem Polka. Dostosowalam sie do
                                                    zycia tutejszego spoleczenstwa i nie obnosze sie w kolorowej lowickiej spodnicy
                                                    ani z rozancem na szyji, w przeciwienstwie do arabow ktorzy modla sie w pracy a
                                                    na ulice wychodze w dziwacznych sutannach.
                                                    Jesli to maja byc Francuzi, to ja proponuje tych "Francuzow" zaprosic do krajow
                                                    gdzie poczuja sie bardziej u siebie.
                                                  • malina_girl Popierasz pewnie Front Narodowy LePena?! 16.11.05, 12:27
                                                  • agnieszka_ka Re: Popierasz pewnie Front Narodowy LePena?! 16.11.05, 12:28
                                                    Nic nie popieram, mam swoje zdanie.
                                                  • malina_girl a może zostawił cię jakiś Muhammed? 16.11.05, 12:29
                                                  • agnieszka_ka Re: a może zostawił cię jakiś Muhammed? 16.11.05, 12:31
                                                    Tak, dalam sobie zbic morde ze 20 razy, w koncu mnie zostawil, ale nadal go
                                                    kocham.
                                                  • malina_girl Re: a może zostawił cię jakiś Muhammed? 16.11.05, 12:32
                                                    ale powiedz szczerze, oni są przystojniejsi niz europejczycy!
                                                  • agnieszka_ka Re: a może zostawił cię jakiś Muhammed? 16.11.05, 12:33
                                                    Sa tak przystojni ze sikam w majty jak na nich patrze.
                                                    A mojego meza zdradzam bezustannie.
                                                  • malina_girl Re: a może zostawił cię jakiś Muhammed? 16.11.05, 12:34
                                                    Nie są przystojni?
                                                  • agnieszka_ka Re: a może zostawił cię jakiś Muhammed? 16.11.05, 12:38
                                                    Tak szczerze, sa przystojni, o ile nie zapuszczaja idiotycznych mikolajowych
                                                    brod. Geby maja niczego sobie, tylko niestety pracowali dlugo i mozolnie na to
                                                    zeby cala Europa ich nienawidzila.
                                                    Nie ta kultura.
                                                    Nie pasuja tu, po prostu. Nie pasuja zupelnie.
                                                    Mysle ze gdyby nasze dwie cywilizacje sie nie spotkaly, zyliby sobie szczesliwi
                                                    i my rowniez.
                                                    Niestety, jak da mnie przepasc kulturowa jest taka jak miedzy Ziemianami a
                                                    Marsjanami. Moral: nigdy sie nie dogadamy. Nie ma takiej mozliwosci. Jedyny
                                                    sposob to sie rozdzielic.
                                                  • mathias_sammer Re: a może zostawił cię jakiś Muhammed? 16.11.05, 12:34
                                                    No to masz cos z Ewy Braun, tej od Hitlera. Poniewieral nia Hiter, poniewiarala
                                                    nia cala Rzesza, a ta wierna zakochana dla 10 minutbycia zona czekala cale
                                                    zycie, po czym Hiter wzial i ja odtrul. Ot, spelnienie oczekiwan:)

A' propos znacie jeszcze rownie inteligentne kobiety w historii rozwoju
                                                    cywilizacyjnego czlowieka?:)

M.S.
                              • malina_girl Re: Ameyrkanie i Bush są tacy jak Polacy 16.11.05, 11:45
                                Więc gdzie to niby tak sie dzieje? W RPA?
                    • majka_04 ale jakie zainteresowanie:-)))))o to jej chodzilo 16.11.05, 11:37
        • wiktoryna25 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 18.11.05, 11:00
          malina_girl napisała:

> On mnie nawet juz nie chce znać.

noto chłopak zrobił Ci duża przysługe ...
    • majka_04 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:27
      dziewczyno - to nie wina rodziny ze cie pobil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      predzej czy pozniej i tak by to zrobil chocby dlatego ze zupa byla za słona!!!
      zerwij z nim znajomosc jak najszybciej czy to bialy czy czarny facet - oni i
      tak bija bez wzgledu na kolor skory
      • malina_girl Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:33
        NIe możesz tego wiedziec ze by tak zrobił.
    • aasiula1 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:28
      ???? Oczywiście zachowanie twojej rodziny nie było OK, ale akurat ja bym im
      podziękowała. Właśnie dzięki temu dowiedziałaś się kim jest facet, z którym
      byłaś. Nieważne, czy facet jest czarny, czy biały, czy jaki tam jeszcze, nie ma
      prawa podnieść na ciebie ręki!!!!! Rozumiem, że mógł się poczuć urażony, ale to
      jeszcze go nie usprawiedliwia..
      • malina_girl Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:32
        Ale on wczesniej był bardzo kochający i troskiliwy.
        • aasiula1 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:35
          Bo wszystko było OK! Ale w końcu znalazł sobie powód. Gdyby nie miał tego to
          znalazł by inny. Pewnie że nie zaczął cie bić od pierwszej randki, ale skoro to
          zrobił teraz, to to powinien być dla ciebie jasny i czytelny sygnał: "w nogi!!!"
          • malina_girl Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:40
            Nasz miałość by to przezwyciezyła.
            • aasiula1 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:42
              Co? Jego chamstwo? Brak wychowania? Zreszta czyja miłość? Uderzyłabyś kogoś
              kogo kochasz?
              • malina_girl Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 12:08
                z miłości robi sie rozne rzeczy!
    • kryzysowa_narzeczona75 podpucha...nt. 16.11.05, 11:29
      • majka_04 tez tak teraz mysle 16.11.05, 11:30
    • pierozek_monika co za debilna prowokacja ://// 16.11.05, 11:30
    • nisar Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:30
      No cóż, generalnie rodzina zachowała się nieciekawie. Niemniej w tym wypadku
      chyba uchroniła Cię przed "świetlaną przyszłością" z ukochanym. Dla mnie świat
      nie dzieli się na białych i kolorowych tylko na ludzi na poziomie i hołotę.
      Chamy i prostaki są w każdej nacji, miałaś pecha trafić właśnie na takiego.
      Pomyślałaś co by było dalej (np. gdybyście mieli wspólne życie: dzieci, dom,
      ślub). UDERZENIE KOBIETY DYSKWALIFIKUJE FACETA BIAŁEGO, CZARNEGO I ZIELONEGO W
      RÓŻOWE KROPKI TEŻ. Rodzina nieświadomie wyświadczyła Ci olbrzymią przysługę. A
      następnym razem uprzedź na jakiś czas wcześniej, że przyjedziesz z
      obcokrajowcem. Niech mają czas się przyzwyczaić do tej myśli.
      • malina_girl Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:35
        Ale czy w XXI wieku nalezy mówic rodzinie o tym ze wybranek ma inny kolor skóry?
        Przeciez to czysty rasizm!
        • aasiula1 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:38
          Należy mówić tak samo jak to kim jest z zawodu, gdzie mieszka, jekie ma
          hobby... zresztą jak już pisałam zachowanie twojej rodziny nie ma nic do
          rzeczy. Liczy się to że to drań. Nie czarny drań, nie biały, po prostu drań.
    • agnieszka_ka PRZEKLINASZ RODZINE? 16.11.05, 11:33
      Przeklinasz rodzine?
      A nie przyszlo ci do glowy ze mieli racje?
      Przeciez ten facet to POTWOR!!!!
      Jak mozna WSTRETNA WIELKA LAPA UDERZYC KOBIETE W TWARZ????
      Twoj Nigeryjczyk to ZWIERZ A NIE CZLOWIEK!
      Mam nadzieje ze twoj watek to jakas denna prowokacja, bo jesli nie to zastanow
      sie nad tym co wypisujesz.
      • malina_girl Re: PRZEKLINASZ RODZINE? 16.11.05, 11:36
        Uwazasz ze jest zwierzem za to ze jest inny?
        • agnieszka_ka Re: PRZEKLINASZ RODZINE? 16.11.05, 11:38
          Uwazam ze jest zwierzem poniewaz jest agresywny wzgledem bezbronnych.
          Niech sobie powalczy z czarnymi 2-metrowymi bokserami, jak taki odwazny!

Wyzywanie sie na slabszych to oznaka najgorszej znanej cechy charakteru:
          tchorzostwa.
    • trzydziecha1 Gupia prowokacja nt. 16.11.05, 11:34
      • majka_04 ale jakie zainteresowanie:-))) o to jej chodzilo 16.11.05, 11:37
    • grogreg Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:37
      .... intuicyjnie wyczuli skur.....na.
      Koles ktory bije swa kobiete jest sk...... bez wzgledu na kolor skory czy kraj
      pochodzenia.

Bierz telefon i podziekuj Szanownym Rodzicom.
      • malina_girl Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:38
        A choroba ojca i udawana 40 stopniowa goraczka to nie przejaw rasizmu?
        • bleman Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:40
          A co to ma do rzeczy ?
          Bedziesz pozwalal sie bic pod byle pretekstem ?...bo go zle rodzice przyjeli to
          musi sie wyladowac na dziewczynie..pff zalosne
          • malina_girl Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:42
            a ty jakbys zareagował gdyby ojciec twojej dziewczyny wstydził sie z tobą
            pokazac?
            • grogreg Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:53
              Nie pokazywalbym sie z nim.
              • malina_girl ale to ojciec twoje kobiety 16.11.05, 11:55
                ktos kto powinen cie pokochać
                • grogreg Re: ale to ojciec twoje kobiety 16.11.05, 12:00
                  Ja nie kocham tescia. Tesc nie kocha mnie. Ledwo sie tolerujemy. Powinem sprac
                  ma Malzonke?
                  • malina_girl Re: ale to ojciec twoje kobiety 16.11.05, 12:01
                    wiesz schodzisz z tematu i generalziujesz!
                    • joasia8107251 Re: ale to ojciec twoje kobiety 18.11.05, 14:42
                      jak to schodzi z tematu?? dał ci bardzo dobry przykład - on tobie wlał bo twoim
                      rodzice go nie zaakceptowali; to on spierze swoją małżonkę bo jego teściowie
                      też nie lubią. Ty może lubisz być po prostu bita i nie widzisz w tym nic złego?
                      Pewnie, twój narzeczony dobrze zrobił, wlał Ci, bo rodzicom sie nie spodobał...
                      Dobry powód do lania, rzeczywiście.
        • aasiula1 Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:40
          Dziewczyno, tylko co to ma do rzeczy? Powtarzam, to go nie usprawiedliwia
          • malina_girl Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:43
            On czuł sie tak upokorzny i przez to niechący mnie uderzył.
            • majka_04 niechcacy?lezalas we krwi podobno... 16.11.05, 11:44
              • malina_girl Re: niechcacy?lezalas we krwi podobno... 16.11.05, 11:46
                Tak ale to rodizna spowodowała ze uzył pięsci.
                • aasiula1 Re: niechcacy?lezalas we krwi podobno... 16.11.05, 11:47
                  Kazali mu? Powtarzam: TO NIE JEST POWÓD! NIC NIE JEST POWODEM BY BIC KOBIETE!
                  • malina_girl Re: niechcacy?lezalas we krwi podobno... 16.11.05, 11:49
                    sprowokowali go do tego!
                    • aasiula1 Re: niechcacy?lezalas we krwi podobno... 16.11.05, 11:50
                      Głupia jesteś jak myślisz, ze to go usprawiedliwia! Bardzo głupia!
                      • malina_girl Re: niechcacy?lezalas we krwi podobno... 16.11.05, 12:09
                        Jestem nowoczesna
                • mycha70 Re: niechcacy?lezalas we krwi podobno... 16.11.05, 12:09
                  Jeżeli działałby pod wpływem emocji, to powinien tej pięści użyć od razu w
                  Polsce, a nie czekać na powrót do Londynu. Robił to na chłodno. Jeżeli
                  rzeczywiście zależałoby mu na tobie, a zdarzyłoby się pobicie, to powinien on
                  paść na kolana i przepraszać. Przecież ty nie odpowiadasz za zachowanie rodziny,
                  a chyba nie zaczęłaś zachowywać się tak jak oni, ale nadal trzymałaś jego
                  stronę. Naprawdę trudno się spodziewać, że rodzina zaakceptuje od pierwszego
                  wejrzenia kogoś "innego", trzeba popracować trochę, albo w ostateczności
                  WSPÓLNIE (we dwoje) znaleźć rozwiązanie, nawet decyzję zerwania z rodziną. ALe
                  tłuczenie kobiety po twarzy nie wróży niczego dobrego, to nie jest wstęp do
                  dialogu, szczególnie, że jak sama piszesz, nie chce on z tobą rozmawiać. OD
                  takiego człowieka uciekać jak najdalej, bo możesz kiedyś zarobić za to, że w
                  pracy ktoś na niego krzywo popatrzył.
                  • malina_girl Re: niechcacy?lezalas we krwi podobno... 16.11.05, 12:14
                    Wiec gdzie mam szukac faceta? Dla białych liczy sie tylko wygląd, myslisz ze
                    bym nie chciałą białego faceta?
            • aasiula1 Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:44
              NIECHCĄCY???????????????? Potknął się i wpadł na ciebie, a może chciał zabić
              muchę na ścianie i mu podeszłaś? Jesteś ślepa, czy głupia?
              • malina_girl Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:47
                Bardzo jest mi smutno ze na siłe niechcecie mnie zrozumieć:(
                • aasiula1 Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:49
                  To ty nie chcesz zrozumieć, że szacunek do samej siebie nakazuje uciekać od
                  takiego faceta. Niezależnie jakie nim kierowały pobudki
                • miusic24 Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 17.11.05, 02:36
                  Kobieto.Przykro to napisać, ale najwyraźniej posiadasz wielką wadę wzroku i nie
                  tylko... To, że Twoi rodzice zachowali się niewłaściwie - to jedno.Weź jednak
                  pod uwagę, że to nie z nimi planujesz spędzić resztę swojego życia. Ich ocena
                  może być dla Ciebie ważna, ale nie przesadzajmy. W końcu dlaczego o tym, że Twój
                  ukochany jest koloru czarnego, dowiedzieli się tak późno? Czyżbyś się
                  obawiała...? Znacznie ważniejsze jest zachowanie Twego ukochanego, Tego
                  chodzącego ideału, postaci bez skazy. Rozumiem, że mogłabyś dostać w twarz
                  (czego mimo wszystko nie popieram) w momencie,kiedy On by Cię przyłapał in
                  flagranti ze swoim najlepszym przyjacielem, ale nie tak, "na zimno"! Czy
                  naprawdę myślisz, że ten strzał to był przypadek? Albo dowód jego miłości? Lub
                  odreagowanie ksenofobii Twojej rodzinki? Jeśli tak, to głęboko Ci współczuję...
                  przebudzenia za kilka lat. Przy okazji, zacznij zbierać numery tych "błękitnych
                  linii" czy jak one się tam zwą (pomoc dla ofiar agresji w rodzinie) - przydadzą
                  Ci się niezawodnie. Z wyrazami współczucia.miusic24
        • nisar Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:42
          O rany. Rasizm to jedno a chamstwo drugie. Rodzina ma kłopot z tolerancją a
          Twój (mam nadzieję) ex - z kulturą. Co nie zmienia faktu, że osobiście
          wybaczyłabym nieufność wobec innego koloru skóry ale na pewno nie walnięcie
          mnie w dziób. Pomiędzy tymi dwiema sprawami nie ma ŻADNEGO ZWIĄZKU.
          • malina_girl Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:44
            Boże myslałam ze na Polskim forum jest inny klimat niz na Polskiej ulicy.
            • nisar Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:45
              A nie mogłabyś znaleźć sobie (skoro lubisz - wolno Ci) ciemnego KULTURALNEGO
              faceta?
              • malina_girl Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:47
                W dzielnicy w której mieszkamy on jest o wiele bardziej kluturalny niz wielu
                jego rodakó.
                • aasiula1 Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:51
                  A jak kobieta ma męża pijaka to zawsze może powiedzieć, że on i tak mniej pije
                  niz ten sąsiad z drugiej klatki... i co to oznacza że nie jest pijakiem?
                  • malina_girl Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:54
                    dlaczego tak bardzo mi go chcesz obrzydzić? Gdybyś go poznała to byś sama sie w
                    nim zakochała.
                    • aasiula1 Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:55
                      Może i tak, ale jak by mnie walnął to miłość raz dwa by mi przeszła.
                • nisar Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:51
                  No to znaczy, że masz kiepski punkt odniesienia. Jak wiadomo ocena (osoby,
                  zjawiska itd) zależy od tła, na którym się odbija. Ale czy chciałabyć, żeby
                  walenie Cię po twarzy było w waszym związku uznaną formą wyrażania dezaprobaty?
                  • malina_girl miłośc szybko goi rany! 16.11.05, 11:53
                    • grogreg Re: miłośc szybko goi rany! 16.11.05, 11:59
                      Zgadza sie, tak trzymaj.
                      Skoro dla milosci mozna umrzec to tym pardzie mozna dac sie pobic. Jestes
                      wzorem cnot i wiarygodnosci.
                      • malina_girl Re: miłośc szybko goi rany! 16.11.05, 12:00
                        a gdyby był biały to inaczej byś pisał prawda?
                        • grogreg Re: miłośc szybko goi rany! 16.11.05, 12:02
                          Alez oczywiscie. Bialy ma prawo bic biala kobiete, biale dziecko, bialego
                          kroliczka, biala piane.
                          Czarny co najwyzej kwasne jakblo.
                          • aga305 a niech ją leje a potem będzie błagała Rutkowskieg 18.11.05, 09:29
                            aby po nią przyjechal i pomógł wrócić do rodziny. Bo już mu przesła milość i
                            leje ją codziennie
                    • miusic24 Re: miłośc szybko goi rany! 17.11.05, 02:40
                      Tylko pamiętaj, aby mieć duży zapas plastrów
                • grogreg Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:57
                  > W dzielnicy w której mieszkamy on jest o wiele bardziej kluturalny niz wielu
                  > jego rodakó.

A nie. To zupelnie zmienia postac rzeczy. Skroro standarty tego wymagaja to,
                  faktycznie nie ma nic zlego ze twoj ukochany wybije ci od czasu do czasu kilka
                  zebow czy zlamie nos.
                  Jaka to dzielnica, postarem sie tam nie zagladac.
                  • malina_girl Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 12:01
                    Biali raśiści unikają dzielnić gdzie mieszkają ofiary ich kolonializmu!
                    • grogreg Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 12:04
                      Tak jest. W ramach rasistowwskich szykan podrzucilismy jednemu Ciebie.
        • grogreg Re: Twoja rodzina nie jest rasistowska, oni 16.11.05, 11:51
          > A choroba ojca i udawana 40 stopniowa goraczka to nie przejaw rasizmu?

Niektorzy nie lubia przebywac w towarzystwie zlych ludzi.
    • katarzyna_z Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:42
      czytam te wsyztskie odpowiedzi tej panny i sie zastnawiam czy ona jest taka
      glupia czy tylko to jest prowokacja

rodzina sie przydała , przynajmniej wyszlo jaki z faceta pier... ch... :D lol
      • majka_04 glupia prowokacja;-) 16.11.05, 11:44
        • katarzyna_z Re: glupia prowokacja;-) 16.11.05, 11:48
          tak myslałam ;D
        • malina_girl zniszcozny związek uwazasz za prowokacje? 16.11.05, 11:49
          • katarzyna_z Re: zniszcozny związek uwazasz za prowokacje? 16.11.05, 12:09
            nie, nie uwazam zniszczonego zwiazku za prowokacje, tylko Twoja głupota jest
            dla mnie prowokacja

proste :)
    • marta.uparta Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:44
      ooo, bliźniaczka nr 3 się znalazła:)
    • kobieta_na_pasach o matko! 16.11.05, 11:47
      i ty nas pytasz o zdanie?! tak,zerwij stosunki z cala rodzina. Samojed niech ci
      zrobi 5 przeuroczych czekoladek, i po paru latach zastapi cie mlodsza. nie
      jestem rasistka, moja bratanica od dwoch lat ma narzeczonego , mieszanka
      euroazjaty (nie znam go osobiscie, ale chetnie poznam, bo ma podobno wspanialy
      charakter),ale to jest wlasnie ta inna kultura. czarny w naszej rodzinie -
      nigdy w zyciu!
      • malina_girl nie jesteś postępowa i cywilizowana 16.11.05, 11:50
        multikulturowośc to oczywistość i naturalna przyszłość.
        • kobieta_na_pasach Re: nie jesteś postępowa i cywilizowana 16.11.05, 11:52
          malina_girl napisała:

> multikulturowośc to oczywistość i naturalna przyszłość.

mialam watpliwosci, ale juz nie mam. ladna historyjke wymysliłas/les.
          • malina_girl Re: nie jesteś postępowa i cywilizowana 16.11.05, 11:56
            potrafisz tylko kpic z cudzego nieszczęscia
            • kobieta_na_pasach Re: nie jesteś postępowa i cywilizowana 18.11.05, 11:04
              malina_girl napisała:

> potrafisz tylko kpic z cudzego nieszczęscia

no dobra. wspolczuje twojej matce.
        • nisar Re: nie jesteś postępowa i cywilizowana 16.11.05, 11:52
          Jezu, dziewczyno. NIKT TU NIE WYSTĘPUJE PRZECIWKO KOLOROWI SKÓRY TWOJEGO
          FACETA, ALE PRZECIWKO TEMU ŻE CI DOŁOŻYŁ. Rozumiesz to?
          • pierozek_monika Re: nie jesteś postępowa i cywilizowana 16.11.05, 11:54
            a co Ty się tak podniecasz.
            Jeszcze nie dotarło do Ciebie, że to troll?
            • malina_girl Re: nie jesteś postępowa i cywilizowana 16.11.05, 11:57
              sama jesteś trolem cokolwiek to znaczy
          • malina_girl Re: nie jesteś postępowa i cywilizowana 16.11.05, 11:56
            kobieta na pasach zdecydowanie przejawia skłonności rasistowskie.
        • nisar Re: nie jesteś postępowa i cywilizowana 16.11.05, 11:54
          Jak rozumiem przejawem postępowości i cywilizacji jest walenie po ryju?
    • vandikia Droga Cosmo 16.11.05, 11:51
      redakcja pisma "Szalone Nastolatki" radzi Ci absolutnie i natychmiast zerwać
      wszelkie kontakty z Twoją rasistowską rodziną!!! Jeśli Ty uważasz, że Twoj
      facet jest dobrym człowiekiem to to jest najważniejsze. Nastepnym razem poproś
      tylko, aby uprzedził Cię jednak o mordobiciu i zróbcie to w jakimś miejscu, z
      którego krew będzie łatwiej schodziła - np. w łazience. Jako redakcja pisma
      zyczymy Ci szczęsliwego pożycia z zapewne wielkim penisem i gromadką dzieci.

W imieniu redakcji
      wróżka Adelajda
      • malina_girl twoj biały napewno nie jest tak dobry jak Sayed 16.11.05, 11:58
        • pierozek_monika ale mój różowy jest napewno lepszy od Twojego 16.11.05, 11:59

• malina_girl Re: ale mój różowy jest napewno lepszy od Twojego 16.11.05, 12:02
            Sypiasz ze swinią? swinie są rozowe!
            • pierozek_monika Re: ale mój różowy jest napewno lepszy od Twojego 16.11.05, 12:04
              miałaś już ze świniami do czynienia że wiesz?
              i jak było?
              :))))
              • malina_girl Re: ale mój różowy jest napewno lepszy od Twojego 16.11.05, 12:10
                sama napisałaś ze masz rozowego!
        • vandikia Cziarna wielka członka uderzyła Ci do głowy 16.11.05, 12:02

PS. do Owcy - to nie rasizm, ino ironia ;]
          • pierozek_monika Re: Cziarna wielka członka uderzyła Ci do głowy 16.11.05, 12:05
            <rotfl>
            • vandikia Re: Cziarna wielka członka uderzyła Ci do głowy 16.11.05, 12:07
              :))
        • katarzyna_z Re: twoj biały napewno nie jest tak dobry jak Say 16.11.05, 12:12
          no pewnie tam mocno nie leje LOL

• iberia29 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:53
      zachowania Twojego faceta absolutnie nie mozna wytlumaczyc, ze zostal zle
      przyjety w Polsce, niestety ale u Arabow to normalne, ze nie zaluja razow swoim
      kobietom, wiec moze rozlgadnij sie za jakims europejczykiem...?
      • malina_girl Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 11:59
        biali nie potrafią tak kochac jak inni, dla białych liczy sie tylko wyglad i
        konsumpcyjny tryb zycia.
        • iberia29 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 12:15
          no wiekszej bzdury nie slyszalam, widze ze Twoj Nigeryjczyk Ci mozg wypral...
        • malina_girl Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 12:16
          to dlaczego biali nie wykazuja zainteresowania mniej atrakcyjnymi kobietami?
          • mycha70 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 12:22
            No, teraz żeś walnęła jak dizk w sosnę. Czy nie widziałaś nigdy brzydkiej
            kobiety w szczęśliwym związku? Z białym mężczyzną? NIE wiem na ile ty jesteś
            nieatrakcyjna, ale znam osoby brzydkie, grube itp., które znalazły swoje miejsce
            z ukochanym człowiekiem. To nie jest niewykonalne. Tylko, że te osoby są FAJNE,
            a to chyba przyciąga bardziej niż uroda.
        • missy-queen Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 21.11.05, 18:55
          A ty malina, to przezroczysta jestes?
          Sama przejawiasz rasistowskie poglady, bo uprzedzasz sie do bialych, a sama
          biala jestes.
          Wogole nie rozumiesz, ze moimy o tym,, jak Twoj ex sie zachowal
          <lani ekobiety po twarzy nie ma usprawiedliwienia>
          Nigeryjczycy maja inna mentalnosc< i na litosc boska, nie mwoie ze sa gorsi!>
          i u nich bicie kobiety i traktowanie partnerki rzecowo jest n aporzadku
          dziennym.
          Owszem rozina tez nienajlepiej sie zachowala, ale to wszystko przez uprzedzenia
          iostroznosc w lasnie ze wzgledu n inna kulture wsrod mieszkancow krajow
          afrykanskich i innych dalekich kultur. jesli tak go kochasz i nie przeskadza
          Tobie takie traktowanie, to z Bogiem, zycze szcescia!
    • pinup koniecznie o niego walcz!!!! 16.11.05, 11:57
      bo taka idiotka jak ty innego nie znajdzie
    • aasiula1 Ty chyba pranie mózgu przeszłaś jakieś!!! 16.11.05, 12:02

• widokzmarsa Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 12:03
      dobra podpucha, zaiskrzyło, wrrrr
      • pierozek_monika Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 12:06
        nooo nawet się pokłócić można :))))
        oj jak mi tego brakowało!
    • marta.uparta Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 12:03
      Myślę, że jednak dowiedział się o tym, że obciagasz facetom na dyskotece za
      drinka, nie mówiąc o tamtym gościu z którym pusciłaś się kilka godzin po
      zawarciu znajomości. I nie uwzględnił nawet faktu, że czujesz wstręt do jego
      wielkiego penisa:)
    • kobieta_na_pasach a Samoyed ma chociaz długiego? 16.11.05, 12:34
      • malina_girl Sayed głupia kobieto! dlaczego jesteś tak złośliwa 16.11.05, 12:35
        • katarzyna_z Re: Sayed głupia kobieto! dlaczego jesteś tak zło 16.11.05, 12:56
          eeeeeee nie ma bo sie nie pochwaliła
        • kobieta_na_pasach na usprawiedliwienie mam jedno: 18.11.05, 09:41
          jestes glupsza ode mnie:)
    • frezja66 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 13:34
      dziewczyno, uderzył Cię z Ty z nim nadal jesteś????????????
      zwariowałas?
      kiedyś byłam bardzo zakochana, moja pierwsza miłośc... nawet gdy mnie uderzył a
      potem przepraszał to wierzyłam, że się zmieni dla mnie, że już tego nie zrobi,
      ale było tylko gorzej...
      dziś wiem, że jesli facet podniesie na mnie rękę, to od razu pokażę mu drzwi i
      powiem: wyp....dalaj!!!!
      nie ma co się nad takimi litować....
    • ewunia_g22 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 18:53
      Prowokacja, prawda?
      No powiedz, że to prowokacja, bo stracę wiarę w Twój rozum.
      • agatazet Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 23:04
        Fajny wątek :)Zastanawiam sie czy jego autorem nie jest czasem ten sam pacjent
        od dziewczyny o imieniu Stefania i braku samochodu u teściów,bo styl wypowiedzi
        identyczny. Podziwiam fantazję i inwencję autora i czekam na dalsze wątki, bo
        mają najwidoczniej branie ;)
    • atlantis75 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 16.11.05, 23:11
      Sayed powinien teraz rozwalic łeb Twojej matce na oczach ojca. Zasłużyli na to.
      Nie docenili tak wspaniałego człowieka,który tylko Cie uderzył i darował życie.
      • nesstros Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 17.11.05, 00:19
        :D atlantis, trafiles(as) w moj humor!
        Doskonale opisujesz paradoksalne mogloby sie wydawac podejscie autorki.
        Dziewczyno! Mężczyzna jest po to, zeby bronil kobiete, zeby stał za nia bez wzgledu na to co sie bedzie dzialo. ZAWSZE. To jest wyraz milosc, a nie pie..iecie w twarz, za to, ze rodzina nie polubila. Zrobisz jak zechesz. Ale na moj gust, to bedzie wygladało tak jak to wygalda we wszytkich tego typu przypadkach. Twoj jest ksiazkowy:

Teraz bedziesz chodzic za nim i przepraszac go za swoja rodzine i za siebie, ze sie im nie postawilas, mowiac jak bardzi go kochasz i ze milosc wszystko zwyciezy, wybaczy i inne filmowe duperele. Nie zajedziesz na ziemie, nie przemowia do ciebie ci wszyscy co t pisałi, bo dla ciebie to jest prawdopodobnie jedyny facet, ktory cie według twojego mniemania moze pokochac lub juz to zrobil. Weic ty zrobisz wszystko, zeby go zatrzymac. Nawet jakbys pare razy miala po ryju dostac. I bedziesz dostawac, nie jeden psycholog ci to zagwarantuje. Za kazdym razem jak cie pobije bedziesz wmawiac sobie, ze to twoja wina i ze gdyby nie to on by tego nigdy nie zrobil. Facet, ktory raz uderza kobiete, zrobi to NAPEWNO ponownie. Ale dla Ciebie to wszystko, to przeciez bzduty i ty w to nie wierzysz, bo twoj facet jest najwspanialszy.
        Skoro tak jest, skoro w to wierzysz, to po co TU piszesz do nas, po co odpowiadasz na nasze wypowiedzi? Szukasz poprostu kogos, kto szczerze powie ci: Dziewczyno, twoja rodzina zle postąpiła, mial prawo cie uderzyc, to go usprawideliwia, ale nie martw sie, z tego co mowisz wychodzi ze jest wspaniały i macie przed soba przyszlosc. HEH, no coz, jesli ktos napisze ci te słowa szczerze, to pewnie jest umysłowo niepoczytalny, albo nie ma pojecia o zyciu.
        Co do zycia - jest twoje i ty podejmujesz decyzje i potem poniesiesz konsekwencje. Ale my juz wiemy co wybierzesz, prawda?

• atlantis75 Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 17.11.05, 22:05
          nesstros napisał:
          > :D atlantis, trafiles(as) w moj humor!?

Trafiłaś :) O czym świadczy link poniżej ;)
    • opinia_forum Re: 1. XI. rodzina potraktowała mnie jak trędowat 18.11.05, 09:38
      Twoja rodzina zachowała sie nieładnie.Jednakże najbardziej zaszokowało mnie
      to,że zgadzasz się na uderzenie cie w twarz i do tego ejszcze go bronisz?Wiesz
      czego nei zrobił tego w Polsce? Bo się bał tego,ze rodzina cie obroni!A tam
      może to robić bezkranie, bo jak widać ty nawet nie reagujesz!Gdzie ty amsz
      dziewczyno oczy?To nie probelm koloru skóry, tylko problem z Tobą!!Rzuć go i
      znajdź sobie kogoś kto cię bedzie szanował.Chyba ,zę cię to bawi jak cie
      biją.......zapewniam cię,że to jeszcze nie koniec!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka