Dodaj do ulubionych

Z POMCA CHIRURGA

28.07.04, 10:28
Zawsze mialam duzy biust ( 80 E ) no jakos to wygladalo. Po urodzeniu 2
dzieci i wykarmieniu ich piersia ( karmilam do 8 miesiaca kazde a biust urusl
mi do rozmiarow 80 G !!! ) moje piersi wygladaly gorzej niz strasznie, jak
dwie zwisajace skarpety !!! Juz nie wiedzialam co robic, kremy, zele, masaze
nic nie pomagalo. Zdecydowalam sie na chirurgie plastyczna. Mam wlozone
implanty z zelu silikonowego i wokol brodawek wykonane tzw ciecie Cleopatry.
Zabieg ten nie mial na celu powiekszenia biustu a jedynie przywrocenie mu
dawnej formy. Bez problemu zakladam moje stare staniki te z rozmiarem 80 E i
jestem szalenie szczesliwa. Ostatnio nawet bedac na wczasach za granica
pozwolilam sobie na "bieganie" po olazy toples. Czuje sie jak
nowonarodzona !!! Chirurgia plastyczna to wspanialy wynalazek !!!!
Obserwuj wątek
    • irka66 Re: Z POMCA CHIRURGA 04.08.04, 12:32
      Witaj qoo :)
      czy możesz naoisać coś więcej nt tego zabiegu?
      (Gdzie, za ile, jak trzeba się przygotować, ...?)
      Ja noszę się z zamiarem "użycia" wkładek silikonowych od dawna, ale brak mi
      odwagi. Myślę, ze głównie z braku informacji o dobrym lekarzu-chirurgu oraz
      informacji nt powodzenia zabiegu i zadowolenia pacjentek.
      W moim przypadku chodzi o powiększenie z 85 nawet nie A do C lub D. Dodam, że
      urodzenie dwójki dzieci nie pomogło (obydwaj karmieni piersią przez 6-7 m-cy).
      Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
      pozdrawiam, irka66
      • meggg Re: Z POMCA CHIRURGA 05.08.04, 16:01
        Czytalam juz gdzies tu na forum "wspomnienie" z takiej operacji powiekszajacej
        biust, ale teraz nie moge tego znalezc.Musisz troszke poszperac, jesli ja
        pierwsza znajde to dam Ci znac
        powodzenia
        • irka66 Re: Z POMCA CHIRURGA 11.08.04, 18:49
          oki :) dzięki :) poszperam troszeczkę, może uda mi się coś znaleźć :)
          ale mimo wszystko nie zapominaj (-cie) o mnie, proszę :)
          Jest to dla mnie ważne.
          pozdr Irka66
          • qoo Re: Z POMCA CHIRURGA 16.08.04, 20:01
            sorry ze tak pozno. Wiec tak : podobno cena zabiegu zalezna jest od
            pochodzenia, stopnia trudnosci operacji i wielkosci implantow - ja mam po 340
            ml produkcji amerykanskiej ( nie z silikonem a z zelem silikonowym, ktory nawet
            po peknieciu implanta nie wyplywa na zewnatrz ) sa one w podwojnej oslonce -
            zewnetrzna chropowata co zapobiega ich ewentualnemu przemieszczaniu. Lekarz
            powiedzial mi ze ta wielkosc poduszeczki bedzie idealna a "nadmiar skory"
            zostal usuniety wspomnianym cieciem Cleopatry po ponad 3 miesiacach od
            wlasciwego zabiegu. Ja placilam za wszystko razem z narkoza i 3 dobowym pobytem
            w spitalu cos lekko ponad 9.000 zl. Zabieg wykonywalam w KAtowicach - Pszczynie
            u poleconego mi przez zadowolone znajome chirurga. Jezeli chcesz sie jeszcze
            czegos dowiedziec daj znac chetnie odpowiem
            • irka66 Re: Z POMCA CHIRURGA 17.08.04, 10:03
              Hej, hej, fajnie że jesteś :) znów z nami :)
              Zasypię Cię pytaniami, ok.? :)

co to znaczy "pochodzenia"?
              jaka jest różnica między sil.-żel a silik. a sol.fizj.?
              Piszesz o zewn. chropowatej osłonce - ja gdzieś wyczytałam, że one przebijają
              przez skórę, tzn, ta chropowatość jest wyczuwalna przez dotyk, czy tak jest
              rzeczywiście? A może pytanie przed tym ostatnim: wkładki są pod mięśniami czy
              gruczołami?
              NIe do końca wiem co to jest cięcie Cleopatry?
              340 ml - jaki to rozmiar?
              Powiedz mi jeszcze jedno: kształt - okrągły czy fizjologiczny - jaki ma wygląd,
              tj który jest bardziej naturalny?

Narazie tyle pytań mam do Ciebie, pewnie pojawią się następne...
              Tym czasem papa, irka
              • qoo Re: Z POMCA CHIRURGA 17.08.04, 11:28
                O Jezu !!!
                Pochodzenie - czyli kraj w ktorym wyprodukowano np francuskie czesto pekaja
                Zel silikonowy jest " przyjemniejszy w dotyku, sol fiz. daje uczucie twardosci -
                piersi sa bardzo twarde ( przypadkiem mozna komus wybic zeby ), silikon jest w
                formie plynnej i w razie pekniecia protezy wydostaje sie na zewnatrz, zel
                natomiast ma bardziej stala ( co nie znaczy ze twarda ) forme. Okladalam na ten
                temat film pogladowy i zel nie wydostawal sie nawet po przekrojeniu protezy na
                pol.
                Nic nie slyszalam o wyczowalnosci chropowatosci przez skore ta chropowatrosc
                mozna porownac do powierzchni jadelikatniejszego papieru sciernego, nic nie
                moge na ten temat powiedziec poniewaz ja mam protezy pod miesniem z cieciem z
                pod pachy.
                Ciecie Cleopatry to naciecie dookola otoczki brodawki - wyciecie paska o
                odpowiedniej szerokosc ( w miom przypadku bylo to 1,2 cm ) i ponowne zszycie ma
                to na celu usuniecie nadmiaru skory - napiecie ( naciagniecie skory )
                Nie mam pojecia jaki to rozmiar te 340 ml lekarz pomierzyl policzyl i
                powiedzial ze ten bedzie najodpowiedniejszy - sugerowalam sie "stanem" moich
                piersi z okresu karmienia i tym ile pokarmu potrafilam odciagnac z jednej
                piersi.
                Ksztakt hmmm... jak ostatni raz widzialam implanty lezace na stole przed
                operacja wygladaly jak polkole - czyli ksztal fizjologiczny mniemam.

No to tyle mam nadzieje ze cos z tego zrozumiesz.

Powiedz skad jestes ? Papapa
                • irka66 Re: Z POMCA CHIRURGA 17.08.04, 23:18
                  Witam Cię Qoo :)
                  Zrozumiałam, tzn. przyjęłam.
                  Powiedz mi jeszcze (nie pamiętam)- jak dawno miałaś operację?
                  Pytam , ponieważ kolejne pyt. dotyczyć będzie blizn: czy jest szansa na ich
                  zniknięcie? jak to u Cibie wygląda? czy te blizny wychodzą poza np. biustonosz
                  czy koszulkę letnią? jak się opalają?
                  Wyczytałam gdzieś o wkładkach, które się wkłada przez pępek, po ułożeniu na
                  miejscu dopiero napełnia solą fizjologiczną. Nawet się nad nimi zastanawiałam,
                  ale twierdzisz, że te wkładki z solą fizjol. są twarde, więc nie wiem...
                  Ojojku, czy to musi być takie ciężkie...?
                  Jestem z Warszawy, pozdrówki, :))), irka66
    • qoo Re: Z POMCA CHIRURGA 18.08.04, 10:22
      Zabieg mialam marzec/kwiecien, blizny sa pod pachami wiec normalnie nie sa
      widoczne. Jak podnosze rece to gory to owszem ale traktuje je pare razy
      dziennie cepan krem i widocznie zaczynaj blednac, stosowalam ten krem na inne
      miejsca i efekty sa super. Slyszalam o tych implantach "z pepka" ale nie wiem
      czy widzialas zdjecia z takiej operacji i po ??? Lekarz musi sie przebic przez
      teh odcinek miedzy pepkiem a biustem i oderwac - doslaownie - skore od miesni
      aby zrobic taki " koryzatarz" widzialam babke po zabiegu ( 1 i 1/2 m-ca )
      wygladalo to fatalnie takie dwie ciemne uwypuklone krechy na ukos od pepka do
      azdej piersi. Ja bym sie na to nie zdecydowala. Istnieja tez implanty z
      wentylkiem ktore wymagaja minimalnego nacieci na otoczce brodawki i taki
      implant napelnia sie przez nastepne 6 miésiecy - moj lekarz powiedzial ze sa o
      ne polecane dla kobiet ktore "wogole" nie maja biustu aby nie wygladalo to
      glupio ze po weekendzie wracaja do pracy z miseczka D. Najlepiej bedzie jak
      pojdziesz do lekarza na konsultacje ja bylam chyba z 5 razy zanim sie wreszcie
      zdecydowalam wszystko mi dokladnie i cierpliwie opowiadal, rysowal i pokazywal.
      • irka66 Re: Z POMCA CHIRURGA 19.08.04, 22:33
        tak też sobie to właśnie wyobrażam, że jedna wizyta nie wystarczy :)
        i tu zaczyna się problem: do którego lekarza iść? hehe :(
        Poki co spróbuję jeszcze tych maści czy żeli i tak w najbliższym czasie na
        operację się nie zdecyduję, poniewaz jest za gorąco - nie wyobrażam sobie w
        takiej temperaturze wytrzymać kilka dni bez kąpieli, przynajmniej górnej części
        (podobno tak trzeba - bo szwy, bo opatrunkowy biustonosz...).

A powiedz mi czy ten cepan krem działa też na stare blizny?
        mam kilka takich i zstanawiam się znów czy da się je sunąć bezoperacyjnie...
        Pozdrawiwam, irka
        • qoo Re: Z POMCA CHIRURGA 20.08.04, 14:16
          Cepan jest swietnym kremem co prawda "odrobinke" go czuc bo jego podstawpwy
          skladnik to wyciag z cebuli ale jest doskonaly. Musze Cie jednak uprzedzic ze
          po cepanie blizny nie znikaja a jedynie zmieniaja swoj kolor. Normalna blizna
          po operacyjna lub po jakims urazie jest zazwyczaj koloru rozowo-czerwonego, a
          skora wokol niej jest napieta. Uzywanie cepanu sprawia ze blizna jasnieje i
          staje sie koloru zdrowego ciala a takze znika uczucie napiecia. Ja stosowalam
          go na inne blizny - mam na wierzchniej czesci dloni ponad 2 cm slad po
          siekierze ( pamiatka z obozu ) no i w tej chwil jest on malo zauwazalny. Krem
          dziala tez na stare blizny ale wiaze sie to z jego dlugim stosowaniem. Nalezy
          smarowac kilka razy dziennie lekko wmasowywujac a na stare blizny mozna
          stosowac opatrunki okulzyjne - grubo posmarowac kremem i przykleic plaster -
          ale nie dluzej niz 30 do 60 min jednorazowo. Jest tez w aptekach podobny
          wynalazek nazywa sie Contratubex dzialanie takie samo tyle tylko ze ne pachnie
          na cebule i kosztuje 3 x wiecej niz Cepan ( ok 13 - 15 zl ) Cepanem "usowalam"
          tez rozstepy.
          A propos operacji to moge Ci jedynie polecic mojego chirurga ale on jest z
          Katowic. Ze stosowaniem tego zelu Est... cos tam cos tam, wstrzymalabym sie na
          Twoim miejscu, tyle sie mowi o szkodliwym wplywie na organizm kobiety hormonow
          zawartych nawet w tabletkach anty ... a ten zel to nic innego jak czysty
          hormon, poza tym na ulotce jest napisane ze nie wolno go stosowac na piersi !!!
          Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze pytanie jak dlugotrwaly bedzie efekt i
          jakie beda dzialania uboczne ( teraz lub w przyszlosci ). W informacji
          medycznej dla lekarzy jest napisane ze lek ten moze powodowac guzy piersi - sa
          to zupelnie inne informacje niz te ktore sa na ulotce jezeli bedziesz chciala
          to Ci je wysle. JA na Twoim miejscu wstrzymalabym sie ze stosowaniem innych
          swinstw i odkladala kase na chirurga, jezeli juz cos robic to raz a dobrze !!!
          • fiona30 Re: Z POMCA CHIRURGA 29.08.04, 14:53
            chyba do was miłe panie dołącze w tej konwersacji, albowiem mam ten sam
            problem, uwaznie czytałam wasze wypowiedzi, teraz nie mam wolnej chwili, ale
            wróce tu jeszcze bo mam kilka pytań i byłabym ogromnie wdzieczna za
            jakiekolwiek rady;
    • sara211 Re: Z POMCA CHIRURGA 29.09.04, 14:56
      qoo! Bardzo proszę o podanie nazwiska chirurga, bo też jestem zainteresowana
      taką poeracją, pozdrawiam!
      • qoo Re: Z POMCA CHIRURGA 10.10.04, 14:10
        Dr Wilgus
        • ajrat1 Re: Z POMCA CHIRURGA 13.10.04, 03:55
          witaj
          mam ogromną prośbe, czy możesz mi powiedziec , gdzie przyjmuje ten lekarz , mam
          podobny problem do Ciebie , wielki biust, ktory wisi, czy moge sie z Tobą
          skontaktowac telefonicznie ( moj mail emil@op.pl ) bylabym bardzo wdzieczna
    • 453anna Re: Z POMCA CHIRURGA 31.10.04, 21:19
      Witaj Qoo.

Chciałabym zapytać, czy masz informacje na temat innych chirurgów plastycznych
      pracujących na Śląsku? Byc może przed zabiegiem robiłaś jakiś szerszy wywiad i
      obiły Ci się o uszy opinie o jakichś jeszcze lekarzach?

Pytam ponieważ, zastanawiam się nad zabiegiem u dr Janickiej - Grabowskiej.
      Wybrałam Ją w zasadzie dość przypadkowo( sprawdziłam tylko, czy jest członkiem
      Towarzystwa Chirurgii Plastycznej - jest:)).

Moi znajomi nie "siedzą w temacie", nie bardzo mam kogo spytać...jeśli wiesz
      coś na temat, będę baaardzo wdzięczna.

Pozdrawiam,
      Anna.

• qoo Re: Z POMCA CHIRURGA 02.11.04, 20:24
        Nic nie mowi i to nazwisko. Ja mojego lekarza wybralam w zwiazku z pozytywnymi
        opiniamii kilku znajomych, ktore mialy u niego zabiegi.Oczywiscie sam zabieg
        poprzedzonybyl kilkoma konsultacjami na moje zyczenie, zebym mogla sie osobisie
        przekonac co to za czlowiek bomoim zdaniem rownie wazna co dyplomy jest
        osobowosc i sposob podejscia do potencjalnego pacieta. Teraz moge powiedziec,
        ze to kompetentny lekarz i uroczy czlowiek.
        • 453anna Re: Z POMCA CHIRURGA 05.11.04, 09:14
          Dzięki za odpowiedź.
          Pozdrawiam,
          A.
    • kiniwini Re: Z POMCA CHIRURGA 05.01.05, 10:40
      Cześć
      Właśnie zdecydowałam się na operacje plastyczną. Jestem juz po konsultacjach i
      mam zrobione badania. Za kilka dni będę miała włozone wkładki 225ml, nie
      chciałam większych, chociaż mam naprawde mały biust. Lekarza znam ponieważ już
      raz operował mi nos, ktory był schrzaniony po operacji krzywej przegrody
      nosowej. Jakis głupi lekarz, chirurg tak mi zoperował przegrode, że po jeden
      stronie ściał mi troszkę chrząstke i to było widac pod skórą.
      Zdecydowałam się na operację u prof Jethona i za kilka dni mam nastepną.
      Polecam.... lekarza, nie samą operację.
      • alla5 Re: Z POMCA CHIRURGA 29.01.05, 23:47
        A możesz mi powiedziec skąd jesteś??Ja szukam jakiegoś dobrego chirurga z
        Warszawy!!!Słyszałyście coś może o Witwickim?? Będe wdzięczna za każdą porade!!!
      • alla5 Re: Z POMCA CHIRURGA 29.01.05, 23:50
        No dobra już wiem skąd jesteś ;) Znalazłam tego lekarza w necie.Możesz mi
        powiedzieć prosze ile on bierze za powiększenie piersi??Moje są minimalne i mam
        tego serdecznie dość!!!:) pozdrawiam!!!
        • babydoll do qoo 28.02.05, 15:16
          Ja akurat mam male piersi i zastanawialam sie juz na milionami sposobow.
          Operacja to dla mnie ostatecznosc, z prostego powodu - boje sie jej:(
          Czy mozesz mi powiedziec, czy po operacji bardzo bolalo? Jak dlugo musialas
          zostac w szpitalu?
          Moze to niezbyt normalne, ale boje sie przed wszystkim bolu i narkozy...
          • aneczka.24 Re: do qoo 27.03.05, 13:13
            babydoll napisała:

> Ja akurat mam male piersi i zastanawialam sie juz na milionami sposobow.
            > Operacja to dla mnie ostatecznosc, z prostego powodu - boje sie jej:(
            > Czy mozesz mi powiedziec, czy po operacji bardzo bolalo? Jak dlugo musialas
            > zostac w szpitalu?
            > Moze to niezbyt normalne, ale boje sie przed wszystkim bolu i narkozy...

Znalazlam taka wypowiedz qoo:
            "Autor: qoo
            Data: 17.02.2005 20:54
            Jezeli chcesz to zobaczyc to podaj mi Twoj prywatny adres - przesle Ci zdjecie
            jako przestroge.
            Moj biust po pierwszej operacji wygladal "normalnie" wlasciwie smiala bym
            powiedziec ze roznice z przed operacji i po operacji byly minimalne. Fuszerke
            widac dopiero gdy podniose ramiona, jako ze implant zostal wszczepiony pod
            miesien piersiowy pracuje razem z nim i kiedy unosze reke czesc mojej piers
            powiedzmy od brodawki w gore czyli ta czesc gdzie "siedzi" implant unosi sie
            razem z miesniem natomiast pozostala czesc od brodawki w dol wisi jak
            pusty "flak". Druga operacja miala na celu usuniecie tego "flaka"-nadmiaru
            skory jak okreslil to lekarz, zrobil ciecie do okola otoczki brodawki i wycial
            pasek skory no a efekt jest taki ze ten flak jak wisial tak wisi a do tego
            wszystkiego otoczki brodawek maja ksztalt jaja! Oblznach na razie nie wspominam
            bo to dopiero 6 tygodni od operacji ( tej drugiej ) wiec duzo sie jeszcze moze
            zmienic."

Miedzy tymi wypowiedziami jest spory okres czasu.
            Lepiej skontaktuje sie z qoo bo chyba cos poszlo zle.
            Pozdrawiam i zycze powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka