Dodaj do ulubionych

Dom-Invest na Zwycięskiej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 07:56
Bardzo proszę o pomoc. Zastanawiam się nad podpisaniem umowy z Developerem
Dom-Invest. Widziałem kilka krótkich wątków na temat tej firmy, ale większość
z nich jest już nieaktualna. Czy macie doświadczenia z tą firmą? Czy są na
forum osoby które już kupiły tam mieszkanie. Wszelkie informację będą bardzo
pomocne. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.herbapol.pl 31.08.05, 08:57
      Też poważnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania od Dom Investu. Dużym
      problemem jest dla mnie kupno garażu. Czy komuś udało się wynegocjować umowę
      tak by nie musiał kupować garażu? Bardzo proszę o odpowiedź i wszelkie
      informacje o współpracy z tym deweloperem.
      Dziękuję
    • Gość: Piotrek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.devs.futuro.pl 31.08.05, 09:31
      Słyszałem, że były problemy z mieszkaniami tego developera na ul. Przyjaźni (z
      ociepleniem i obiegiem powietrza, zmino w zimie, upalnie latem zwłaszcza na
      poddaszach, zbierała się wilgoć). Mieli poprawiać ale nie wiem z jakim skutkiem.
      • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 31.08.05, 10:13
        myślę że w przypadku DOM-Invest brak wiadomości jest dobrą wiadomością.
        Developre jak developer chyba jeden z bardziej wiarygodnych. Podstawową zaletą
        tej inwestycji są same budynki . Mieszkania 3 m wysokości grube mury mieszka
        się rewelacyjnie.
        • Gość: snoop Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 195.205.44.* 31.08.05, 10:40
          nie no. a co z opóźnieniem w przypadku osiedla zwycięska tego dewelopera.
          Przecież to skandal. I do tego jeszcze bezszczelnie podnoszą ceny.
          A z tymi koszarami to dla nich złoty interes.
          Ziemia tania. Przeróbka koszaru i 3500 plus 25k za garaż chcą kasować. to razem
          ze 4k. na głowę poupadali.
          do tego ignoranci. za dużo maja chyba klientów. dopiero jak opie..łem
          takiego jednego co przy telefonie siedzi, maniery i fochy pokazuje, to zaczął
          normalnie gadać.
          dla zasady u nich nie kupie.
          • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 31.08.05, 10:51
            na szczęście każdy ma prawo wyboru zawsze można zamieszkać w 10-cio pietrowym
            bloku
            • Gość: snoop Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 195.205.44.* 31.08.05, 11:25
              no nie słyszałem o deweloperze co by takie bloki budował.takie czasy, że
              powyżej 3 pięter nie budują.
              To może zdradzisz mi gdzie to jest? gdzie mieszkasz?
        • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:19
          Mam pytanie? Czy jest na forum osoba która już mieszka w budynkach na
          Zwycięskiej? Czy możecie powiedzieć co wybrać? Aktualnie są mieszkania na
          poddaszu lub na 1 piętrze co wybrać? Czy były jakieś problemy z odbiorami? Czy
          developer jest elastyczny w kwestii umowy?
          • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 31.08.05, 12:16
            mieszkam na zwycięskiej 16

po za kwestią gustu jednym się skosy podobaja innym nie
            kwestią finansów za te same pieniądze masz więcej metrów na poddaszu
            na pewno z punktu widzenia komfortu cieplnego 1 piętro jest lepsze, jak byś nie
            ocieplał to na poddaszu latem jest duszno.
            znowóż na poddaszu nikt nie chodzi ci nad głową.

Moje osobiste zdanie- mieszkałem 7 lat na ostanim pietrze i się wyleczyłem w
            lecie gorąco w zimie zimno. Kupuj pierwsze piętro.
            • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:59
              Czy możesz napisać więcej na temat Twoich doświadczeń z Dom-Investem?
              Szczególnie zależy mi na kwestii negocjacji treści umowy, odbioru mieszkania,
              reakcji na zgłaszane zastrzeżenia. Z góry dziękuję za pomoc

marek_klosinski@go2.pl
              • Gość: Ania i Szymon Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:59
                My kupiliśmy mieszkanie na Zwycięskiej 2 i jak na razie możemy z czystym
                sumieniem polecić tego dewelopera. Jeśli chodzi o umowę to parę rzeczy udało
                się wynegocjować, ale z tego co wiemy z garażem nic się nie da zrobić. Co do
                poślizgu opisanego przez snoopa, to wynikał on z tej majowej burzy, było
                niestety trochę zniszczeń. Ale deweloper poinformował o tym dokładnie na
                piśmie, obsuwa była ok. 3 tygodnie a i tak można się było umówić na
                wcześniejszy odbiór, żeby już wykańczać mieszkanie.

Jeśli chodzi o odbiór to też nie było większych problemów, usterki były wpisane
                do protokołu, a także w terminie usunięte. Kolejna rzecz to kaska: mieszkanie
                po pomiarze wyszło trochę mniejsze i pieniądze zostały już zwrócone (wg umowy
                mogły być zwrócone między odbiorem a aktem notarialnym zdaje się). Mamy
                nadzieję, że współpraca będzie się układać dalej tak jak do tej pory i że nie
                wyjdą jakieś duże ukryte wady budynku.

BTW: Może warto by się zorganizować i zrobić jakieś forum dla mieszkańców
                Zwycięskiej 1, 2 i może już 3?

I jeszcze pytanko do mieszkających na poddaszach na Zwycięskiej 1: jakie
                wrażenia? Czy rzeczywiście latem upał a zimą zimno?

Pozdrawiamy!
                • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:07
                  Dzięki za Wasze spostrzeżenia. jestem trochę zaskoczony, że jest tak mało
                  postów na temat tego developera, zwłaszcza, że część budynków jest już
                  zamieszkana a w części trwają odbiory. Może na Zwycięskiej nie ma jeszcze
                  Internetu:)
                  Mam jeszcze pytanie na temat akustyki mieszkań. Obecnie mieszkam w bloku w
                  którym słychać jak sąsiad chodzi po pokoju i odkręca wodę, o słuchaniu muzyki
                  nie wspominając. Wiem, że Dom-Invest nie wymienia stropów w budynkach
                  pokoszarowych. Czy są one dostatecznie wyciszone?

marek_klosinski@go2.pl
                  • Gość: magda Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.herbapol.pl 01.09.05, 12:57
                    Mam pytanie do mieszkańców: czy komuś udało się wynegocjować cenę mieszkania
                    przy wpłacie ratalnej?Bardzo proszę o odpowiedz.
                    • Gość: Polak po szkodzie Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neta-si.pl 01.09.05, 20:56
                      Odbioru nie podpisujcie temu Developerowi, dopóki nie odda mieszkania bez
                      usterek bo później będziecie musieli mieć dużo cierpliwości.Ja już mam nauczkę.
                      Popytajcie się tam gdzie już mieszkają jego klienci.
                      • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 01.09.05, 21:53
                        Możesz napisać o jakie usterki chodzi? Czy w końcu udało się wszystko
                        wyprostować?
                        Pozdrawiam
                        marek_klosinski@go2.pl
                        • Gość: Polak po szkodzie Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neta-si.pl 01.09.05, 22:59
                          małe usterki po jakimś czasie naprawiaja jeśli ktoś zniecierpliwiony nie zrobi
                          tego wcześniej na własny koszt , ale przy takich rzeczach gdzie wchodzi w grę
                          większa kasa jak np. docieplenia poddaszy to migają się.Na razie ludzie u nas
                          marzli 2 zimy i zostało nam jeszcze rok gwarancji tak więc jest jeszcze
                          nadzieja.
                          • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 07:41
                            To domyślam się że mieszkasz na Przyjaźni? Słyszałem niepochlebne opinie na
                            temat jakości wykonania tej inwestycji, ale to bardzo zła wiadomość, że po
                            takim okresie nadal nie poprawili tych błędów. Ja rozważam zakup mieszkania na
                            Zwycięskiej i pozostaje mieć nadzieję, że nie powtarzają już starych błędów.
                            Czy są na forum mieszkańcy którzy nie mogą sobie poradzić z usunięciem usterek
                            przez tego developera? Napiszcie proszę choć jedno zdanie. Pozdrawiam

marek_klosinski@go2.pl gg:151788
                            • Gość: kolega Marka Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 14:09
                              i wbrew pozorom nie mam na imię Lech ("Marek z Lechem w rowie"), prosił mnie
                              żebym łUPnął wątek wiec to robię

a co do tematu jestem zwolennikiem rynku wtórnego ...
                              • Gość: Gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 02.09.05, 17:24
                                Czy w budynkach Dom-Investu jest instalacja internetowa? Jaki operator?
                                • Gość: mieszkaniec Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 21:15
                                  jest pociągnieta jakaś osiedlówka ( koszt niewygorowany) ja osobiście korzystam
                                  z Dialogu.
                                  We wszytkich budynkach jest okablowanie gotowe do połączenia, TEPSA narazie nie
                                  zauwżyła że tu się coś buduje.
                                  • Gość: Piotrek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.05, 10:10
                                    Choć to może głupie pytanie, jednak je zadam: ile kosztują opłaty za
                                    mieszkanie? Pytam oczywiście tych, którzy mieszkają już na Zwycięskiej...
                                    • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 09:40
                                      Podbijam..
                                      • Gość: gośc Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 05.09.05, 11:05
                                        około 50 gr/m
                                        • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 14:35
                                          ???? Bez żartów!! 50 gr/m ??? Ludzie płacą po 500 zł za mieszkanie a tu 50
                                          gr/m2 ?
                                          • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 07.09.05, 10:21
                                            jeżeli płacisz w sumie 500 zł za mieszkanie to trzymaj sie tego zębami.
                                            • Gość: magda Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.herbapol.pl 07.09.05, 10:40
                                              Chyba się pomyliłeś, nie 50 gr a 5 zł za metr
                                              • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 07.09.05, 11:40
                                                przepraszam

Czynsz z garażem około 5 zł/m wchodzi w to również CO, zimna i ciepła woda.
                                                Myślę że nie jest to ani za dużo ani za mało.

Pozdrawiam
                                                • Gość: Piotr Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.68.236.* 07.09.05, 15:55
                                                  Chciałbym wszystkich zaintresowanych kupnem mieszkania od Dom-Investa ostrzec,
                                                  ich inwestycja w Wysokiej jest opóźniona o 10 miesięcy !!!!!! Czy ktoś z tak
                                                  niesolidnym deweloperem chce podpisywać umowę ? Ja niestety to zrobiłem i
                                                  proponuję wszystkim zainteresowanym głęboko się zastanowić
                                                  • Gość: snoop Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 195.205.44.* 07.09.05, 16:09
                                                    to też o tym pisałem o tym parę wątków wyżej.
                                                    I bezszczelnie sobie ceny podnoszą.
                                                    Czy wiadomo coś o terminach oddania i ich realności?
                                                    Byłem w tamtej okolicy parę razy i niby sprzęt stoi, ale robota nie
                                                    posuwa/posuwa się bardzo powoli do przodu.
                                                  • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 07.09.05, 22:56
                                                    Ale podobono tą iwestycję w Wysokiej sprzedali innemu developerowi... Niestety
                                                    nie znam szczegółów
                                                  • Gość: Piotr Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.68.236.* 08.09.05, 08:41
                                                    Opóźnienie osiedla Wysoka wynika z braku profesjonalizmu i zaradności panów z
                                                    Dom-Investu. Ich wykonawca opolska Jedynka zbankrutowała, a oni zamiast płacić
                                                    im na podstawie postepów w budowie, zapłacili z góry i w związku z tym budowa
                                                    się ślimaczy, a oni beszczelnie wszystkich okłamując obiecując co miesiąc nowy
                                                    termin realizacji. Najpierw była wiosna, potem czerwiec, nastepnie sierpień,
                                                    teraz juz wyrzucili w końcu Jedynkę i obiecują wrzesień
                                                  • Gość: snoop Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 195.205.44.* 08.09.05, 09:17
                                                    ?
                                                    Teraz mamy wrzesień.
                                                    To oni skończą budowę w 2 tygodnie?
                                                    Gratuluje dobrego samopoczucia
                                                    może wrzesień 2006
                                                  • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 08.09.05, 10:54
                                                    ta inwestycja jest jakaś pechowa Dom-Invest jest drugim developerm który ją
                                                    ciągnie jak widać z marnym skutkiem.
                                                    Szczerze mówiąc zastanawiałem sie nad zakupem tam mieszkania na szczęście
                                                    wybrałem blok przy zwycięskiej.
                                                  • Gość: edi Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.wro.tvp.com.pl / *.tvp.pl 28.09.05, 11:14
                                                    witam Piotrze! Uważasz, że budowa jest opóźniona o 10 miesięcy ale powiedz od
                                                    którego miesiąca liczysz ? Proszę odpowiedz!
    • Gość: Eliza Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 11.09.05, 21:23
      Właściwie mogę napisać,że zdecydowaliśmy się z mężem na zakup mieszkania na
      Zwycięskiej (na parterze).Pojawiły się jednak dylematy związane z
      bezpieczeństwem i codziennym funkcjonowaniem (czy można zostawić
      niezabezpieczone okna?,jeśli nie to co z kwiatami, które nie mają światła?,czy
      można się czuć w miarę intymnie-okna na wysokości bioder,itd?).Bardzo proszę o
      informacje.
      Jeszcze mamy możliwość wycofania się z tej decyzji i będę bardzo wdzięczna za
      wszelkie uwagi.
      • Gość: Janusz Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neta-si.pl 11.09.05, 21:53
        Mieszkam w podobnym osiedlu i polecam jednak rolety zewnętrzne zamykać
        szczególnie na noc, bo kradzieże sie zdarzaja i ci co rolet nie mieli teraz
        zakładają.Jak wyjezdżasz na 2 tygodnie to roślinom nic się od braku swiatła nie
        dzieje raczej szkodzi im brak wody.Intymość nie jest naruszona. Tylko na
        początku ludzie oblukają ci mieszkanie a później to nawet sama bedziesz
        wychodzic na balkon żeby kogoś zagadać.Odpada ci łażenie po schodach i łatwiej
        znieść wózek.
        • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:59
          Nigdy nie mieszkałem na takim parterze, ale to chyba jednak dość krępujące jak
          się ma okna na wysokości bioder. Od okna jest tam tylko ok 4 metry trawnika,
          więc praktycznie widać z zewnątrz jak na dłoni co się dzieje w mieszkaniu. Mi
          również proponowano mieszkanie na tym parterze ale się nie zdecydowałem.
          Oczywiście jest to sprawa subiektywna i lepiej, żeby wypowiadały się osoby
          które już tam mieszkają. Poza tym z tego co widziałem to rolety są plastikowe
          więc to chyba słaba ochrona przed złodziejami.
          • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 13.09.05, 08:58
            Mieszkam na parteże jest OK. Musiałem tylko przekonać syna żeby wchodził do
            domu przez drzwi a nie przez balkon.
            • Gość: magda Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.herbapol.pl 13.09.05, 11:50
              W piwnicach budynków oddanych w 2 etapie jest wilgoć w piwnicach.Czy jest
              obawa,że ta wilgoć dostanie się do mieszkań na parterze?czy są jakieś plany
              związane z usunięciem tej wilgoci?.Bardzo proszę o informacje i spostrzeżenia
              • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 13.09.05, 12:17
                Myslę że to pytanie nalezy skierować do Investora
                • Gość: Wiedza Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.neta-si.pl 13.09.05, 16:39
                  A ja wiem jaka będzie odpowiedź. "Różnica temperatur".
                  • Gość: Marek Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:37
                    mieszkańcy Dom-Investu na Zwycieskiej? Czy macie wilgoć w piwnicach??
                    • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 19.09.05, 12:15
                      nie
                      • Gość: mieszkaniec Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 20.09.05, 09:11
                        coś musiało byc na rzeczy bo teraz wykonują opaskę żwirową wokół budynku
                        • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: *.inet.polhost.pl 20.09.05, 20:54
                          Dlatgo jest robiona opaska aby było czyściej. Gdybyś się dokładniej przyglądnął
                          a najlepiej w czasie deszczu jak kropelka za kropelką zapierdziela szybko to
                          robią trochę zamentu i brudzą się ściany. A wrażliwy deweloper na te sprawy
                          postanowił zrobić opaskę żwirową. Czy to wytarczy? Czy są jakieś inne podejrzenia?
                          • Gość: gość Re: Dom-Invest na Zwycięskiej IP: 80.50.30.* 28.09.05, 13:55
                            szkoda że nie wpadł na ten pomysł wcześniej bo mam ciągle wrażenie że mieszkam
                            na wieczenj budowie. Co trawa trochę odrośnie to ktoś coś ryje.
                            • tos123 No i jak się mieszka w "DOM-INVEŚCIE" ? 11.10.05, 13:15
                              Proszę o opinię osób ze Zwycięskiej, jak i Wysokiej.
                              Paweł
                              • mareccy Re: No i jak się mieszka w "DOM-INVEŚCIE" ? 04.11.05, 10:20
                                Witam, czy mieszkasz tam moze?? prosze o kontakt!
                                • Gość: janusz Re: No i jak się mieszka w "DOM-INVEŚCIE" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:48
                                  Podpisałem umowę z Dom-Investem na mieszkanie w III etapie na Zwycięskiej
                                  (budynek F). Szukam bliższych i dalszych sąsiadów. Piszcie na galecki@gmx.net

I pytanie do osób które już mieszkają: czy to prawda, że są problemy z
                                  ciśnieniem wody?

Pozdrawiam i czekam na kontakt
                                  Janusz
                                  • Gość: Janusz Sąsiedzi ze Zwycięskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 16:00
                                    Podbijam wątek. jest tu ktoś ze Zwycięskiej (Dom-Invest)?
                                    pozdrawiam
                                    Janusz
                                    galecki@gmx.net
                                    • Gość: Seraf Re: Sąsiedzi ze Zwycięskiej IP: *.isp.pl 27.01.06, 14:08
                                      W poniedziałek mamy zamiar podpisać umowę przedwstępną na Zwycięskiej budynek E
                                      klatka 1 na poddaszu. Wygląda na to że jesteśmy zdecydowani pozdrawiam sąsiadów.
                                  • Gość: mieszkaniec Re: No i jak się mieszka w "DOM-INVEŚCIE" ? IP: 80.50.30.* 24.11.05, 08:51
                                    Ja nie mam problemów z wodą ale mieszakam na parterze.
    • jula74 Re: Dom-Invest na Zwycięskiej 23.11.05, 17:42
      ja z Wysokiej:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka