Dodaj do ulubionych

Fidżi - jak się tam dostać i jakie ceny

27.06.06, 21:02
Cześć,
mam pytanie do osób, które były na tych wyspach. Chciałabym spróbować podliczyć ewentualne koszty wyjzdu w te strony świata. Z tego co zdążyłam się sama dowiedzieć to albo trzeba dolecieć do Australii, albo do Los Angeles i stamtąd złapać jakąś tanią linię na Fidżi - czy ktoś może potwierdzić moje przypuszczenia i ewentualnie podać możliwy najtaniszy scenariusz dolotu na te wyspy?
A jeżeli już dolecę to do jakej miejscowości (do jakiego portu lotniczego powinnam się kierować), to jakie koszty mnie czekają w kwestii zakwaterowania oraz wyżywienia?
Czy sierpień to dobra pora, aby odwiedzić tą wyspę?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Fidżi - jak się tam dostać i jakie ceny IP: *.lns1.syd6.internode.on.net 28.06.06, 04:29
      hej

bylam na Fidzi w pazdzierniku 2005. Lecialam z Australii. Glowny port lotniczy
      na Fidzi to Nadi i tam laduja chyba wszystkie miedzynarodowe loty. Ceny w
      zasadzie takie same jak w Australii. Zajrzyj na moja stronke, jest tak troche
      fotke i podstawowe info www.podrozowanie.republika.pl
      Magda
    • Gość: frequentflyer Re: Fidżi - jak się tam dostać i jakie ceny IP: 80.241.133.* 29.06.06, 13:34
      "...Australii, albo do Los Angeles i stamtąd złapać jakąś tanią linię na
      Fidżi..."
      czy z australii polecisz na fidżi lołkostem czy linią "legacy", na koszt
      podróży nie będzie miało praktycznie żadnego wpływu, bo czy to przez LAX czy
      przez SIN lub HKG, za lot na antypody musisz zapłacić minimum 1200 USD.
      rzeczywiście na tym ostatnim odcinku jest spora konkurencja - na fidzi chciałby
      cię dowieźć fidzijski Air Pacific, AIr New Zealand, Quantas i Virgin Blue (może
      i JetStar, nie pamiętam).
      rok temu dobrze cenowo wyglądał Korean Air: z warszawy dolot Lotem do Pragi,
      Zurychu, Moskwy, Londynu lub Frankfurtu (nie na wszystkich relacjach codziennie)
      dalej Seul, i z Seulu nonstop do Nadi, ale był problem z powrotem: samolot z
      fidżi dolatywał do Seulu po tym jak wszystkie rejsy do Europy już odleciały i
      trzeba było nocować albo 20h koczować na Incheon.
      • Gość: frequentflyer Re: Fidżi - jak się tam dostać i jakie ceny IP: 80.241.133.* 29.06.06, 13:55
        Qantas oczywista.
        ciekawostka jest taka że z 4RP na Fidzi szybciej jest lecąc na wschód, ale
        powrót szybszy przez LAX.
        Polączenia sprawdzisz na www.amadeus.net wybierając "timetable only"
        • Gość: januszek Re: Fidżi - jak się tam dostać i jakie ceny IP: *.adsl.solnet.ch 12.07.06, 00:14
          Ja lece na Fidzi wlasnie Air Korean. Za 2160 CHF.To byla najtansza oferta.
          Samolot przylatuje z Fidzi do Seulu o 17.00, a odlot jest nast.dnia o 13.00,
          wiec trzeba sie gdzies przekimac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka