Dodaj do ulubionych

Jak spisuje się gaz w Lanosach ?

06.04.05, 18:29
Planuję kupić Lanosa 1.5 98r. 16V z gazem. Przebieg 99tys. cena 13 000zł Ile
czasu takie autko mogłoby mi posłużyć ? Zastanawiam się też nad kupnem opla
astry. www.fimot.pl/komis.htm Co uważacie za lepsze rozwiązanie.
Obserwuj wątek
    • swoboda_t Astrar będzie słaba! 06.04.05, 20:40
      To z pewnością wersja 1,4 60 km, słaba sama z siebie-po zagazowaniu będzie
      jeździć jeszcze gorzej. Kumpel ma 60-konnego Kadetta na gaz i jazda nim
      przyprawia mnie o nerwicę, a Astra jest jeszcze cięższa. Skolei inny znajomy ma
      Lanosa 1,5 8V z przebiegiem 170tkm, na gazie od 20 tkm. Spisuje się bardzo
      dobrze, instalacja Lovato z pełną elektroniką Autronic AL-700. To ważne, żeby
      samochód miał "pełną" instalację z komputerem, a nie jakieś półśrodki, bo to
      się mści. Tak, czy inaczej-Lanos dał mi się poznać jako niezawodne i trwałe
      auto, doskonałe dla osoby poszukującej środka transportu z miejsca A do miejsca
      B. Z silnikami 1,5 i 1,6 całkiem kopytne, jak na tę klasę rzecz jasna. Astra,
      choć bardziej estetyczna i "prestiżowa", ma dużo większy bagażnik, może być
      bardziej awaryjna no i poniżej silnika 1,6 75 km nie będzie chciała jechać. No
      i będzie sporo droższa, co niekoniecznie znajduje odbicie w walorach użytkowych.
      • xymoxjim Re: Astrar będzie słaba! 06.04.05, 22:55
        Dzięki za info. Dobrze byłoby znaleźć astrę 1.4 16V 90 km. Okazało się, że
        kupić samochód nie jest wcale tak łatwo :).
        • chris62 Re: Astrar będzie słaba! 07.04.05, 09:57
          xymoxjim napisał:

> Dzięki za info. Dobrze byłoby znaleźć astrę 1.4 16V 90 km. Okazało się, że
          > kupić samochód nie jest wcale tak łatwo :).
          Z deszczu pod rynnę Ta wersja mocniejsza ale duza seria miała awarie pasków
          rozrządu.
          Z doświadczeń znajomych Lanosy na gazie sprawują się znakomicie (1,5 16V).
          W Lanosach często pękają tylne sprężyny, przy wymianie należy dobrać lepsze
          konstrukcyjnie.
          • swoboda_t Potwierdzam! 07.04.05, 16:07
            We wspominanym przeze mnie Lanosie też pękły, wymieniono je gdzieś przy 130 tkm-
            autko od razu "poszło w górę" i bardziej komfortowo reosrowało. Na
            usprawiedliwienie mogę dodać, że często wozi w kufrze ciężkie przedmioty, a
            właściciel raczej nie cacka się z nim na dziurach i torowiskach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka