Gość: paulineczka IP: *.net.bialystok.pl / 81.15.255.* 08.06.04, 21:18 dziewczyny pomozcie!! nie iwem juz co mam robic!! te cholerne rozszerzone pory mnie dobija!!co jest najlepsze by sie ich pozbyc?????? pomozcie prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: cholerne pory-prosze pomozcie:(((( IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.06.04, 21:25 ogólnie szerokość porów mamy w genach i dużo się tu nie da zrobić. najlepsze efekty daje złuszczanie- im głębsze, tym lepiej (ale lato to nie sezon na głebsze zabiegi)- od kwasów (AHA,BHA) w kremach, przez zabiegi kwasowe u kosmetyczki, mikrodermabrazję, peelingi ziołowe (np. azjatycki, Jadwiga), złuszczanie u dermatologa. Można też stosować retinoidy (na receptę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amberangel Re: cholerne pory-prosze pomozcie:(((( IP: *.proxy.aol.com 22.06.04, 00:58 zajelo mi kilka lat i kilkadziesiat prob kosmetykowych aby znalesc cos dla siebie. na mej skorze bardzo latwo wykwitaja czarne kropki, podkorne biale gulki i jakies tam inne paskudztwa. Stosowalam kosmetyki neutroginy, loreal, clearclean, clinique, vichy, soraya i wiele wiele innych. mam od kilku miesiecy cos czym jestem zachwycona. sa to dwie maski oczyszczajace ktore naklada sie co dwa trzy dni, jedna z czerwonych alg a druga bardzij konkretna wybitnie czyszczaca i leczaca to maska z siarki i cynku, do tego zel 5% na codzien benzoyl peroxide z olejkiem z drzewa herbacianego, pory staja sie niewidoczne skora czysta bez zadnych wagrowych rewelacji ja akurat mam kosmetyki firmy DDF ale nie wiem czy sa one dostepne w polsce, do tego dochodzi jeszcze zel do mycia twarzy salicylic wash 2% i oczywiscie sunscreen. jestem zachwycona bo juz zwatpilam czy kiedykolwiek cos znajde. kosmetyki polecila mi kosmetyczka wczesniej pracujaca 10 lat przy lekarzu, napoczatku jak kazda nowosc przyjelam z przymrozeniem oka, a teraz? jestem jej wdzieczna, sczegolnie za to maske cynkim i siarka!!! Odpowiedz Link Zgłoś