Dodaj do ulubionych

HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha!

09.03.05, 17:53
Po dłudgim namyślaniu się zdecydowałam sie na odessanie tłuszczu z brzucha
(tzw liposukcja 4-ech sektorów brzucha,w sumie wyszło 2,5 litra).Operację
zrobiono mi w sob.5-go marca,czyli cztery dni temu.Nie boli prawie
wcale,tylko raz dziennie biorę Nurofen forte no i 2x dziennie Cipropol-
antybiotyk.Powiem krótko-BYŁO WARTO.Brzuszek co prawda opuchnięty,cały w
siniakach no i zawinięty w elastyczne dwa bandaze-takie jakby gorseciki,ale
do wytrzymania.Mogę normalnie chodzić,siedziec,tylko jeszcze schylać się nie
mogę.
Jakby ktoś z was miał pytania a propos liposukcji-chętnie
odpowiem.Pozdrawiam-Iza
Obserwuj wątek
    • Gość: :)) Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 17:56
      Ja chciałabym dowiedzieć się o cenę tego zabiegu?
      • Gość: Doni Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:17
        Pogadamy jak zrzucisz te bandaże.... Zwisające fałdy skóry, tłuszcz, którego
        nie dało sie odessać wystaje "grudkami" spod skóry, itd....
        A nie prościej i bezpieczniej byłoby poćwiczyć, pobiegać troszkę no i ...
        poskromić łakomstwo.
    • Gość: karolcia Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: 82.160.17.* 09.03.05, 18:14
      ile zaplacilas ??? :) bom ciekawa :P tesz nad tym myslalam ale mam dopiero 19
      lat i kaza mi brzuszki cwiczyc wiec ciwcze :P ale moze by tak sobie zycie
      uproscic ;) poizdrawiam i ciesze sie razem z Toba :)
      • izabella1991 Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! 09.03.05, 18:33
        Aha,po pierwsze dla ,,mądralińskiej "Doni.
        jezeli o czymś lub kimś nie masz zielonego pojęcia,to się w ogóle nie
        wypowiadaj,bo robisz z siebie idiotę.Ja akurat jestem osobą
        b.wysportowaną,uwielbiam jogging,pływanie i codziennie lub co drugi dzien na
        rowerze stacjonarnym spalałam ok.500 cal.Na ok.45 min jazdy ostrym tempem.Mam
        po prostu genetyczną skłonność do odkładania tłuszczu właśnie nie gdzie
        indziej,a na brzuszku.Nawet lekarz,który mnie operował potwierdził,że mam
        b.silne mięśnie brzucha,a to ,że się fałdki wlaśnie tam porobiły,to cyt:taka
        moja uroda i natura organizmu.
        Po drugie:p to właśnie są elastyczne bandaze i masaze po zejściu
        opuchlizny,aby nic nie zwisało,a skórę mam akurat w bdb.stanie i myślę,że mi
        akurat nic zwisać nie będzie.
      • izabella1991 Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! 09.03.05, 18:39
        Dzięki tobie przeserdecznie za posta.Ja operację robiłam w Kaliningradzie w
        klinice ,,Brazylia" u doktora Piskariewa.Cała operacja-4 sekroty brzucha+dwie
        noce po operacjo kosztowały mnie 550 euro.Powiem jedno-całej klonice i obsłudze
        w skali od 1-go do 100-u daję 100 punktów.Przemiła i b.fachowa
        odsługa,czyściutko,b profesjonalnie.Acha-z góry wszelkiej maści zawistnikom z
        góry mówię,że nie miałam i nie mam żadnych powiązań ani koneksji z kimkolwiek z
        owej kliniki itp.Całuje cieplutko!
    • new_woman Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! 09.03.05, 18:31
      A nie prościej i przede wszystkim mniej boleśnie jest ćwiczyć?
      A poza tym ćwiczenia dodają energi i poprawiają sprawność. Myślę, że brzuch
      wygląda znacznie ładniej po ćwiczeniach niż po takim zabiegu...
      • piochosa Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! 09.03.05, 18:44
        Zeby bylo widac efekty cwiczen trzeba miec cienka warstwe tluszczu. Niestety
        tam gdzie najchetniej sie odklada najtrudniej go zrzucic. Na ogol jest tak ,ze
        chudnie sie na calym ciele ,a tluszcz na brzuchu czy u innych na udach zostaje
        nie ruszony. Ja tak samo jak iza jestem wysportowana mam 15% tluszczu i co?
        Zeby moje nogi wygladaly dobrze musialabym troche odessac. To co zrobila iza to
        faktycznie kosmetyczna poprawka, a nie sposob na odchudzanie dla lenia.
        • Gość: tralala Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 19:42
          serio cie nie boli? az mi sie wierzyc nie chce. z tego co wiem jest to bol
          okropny, a przy powiekszaniu piersi bol jest taki za az szklanki w reku sie nie
          da utrzymac.

ale jesli jestes taka wysportowana to powinnas miec maly brzuch, nawet mimo
          sklonnosci... mnie przeraza wladowanie druta dugosci kilkunastu cm pod skore
          brzucha i latanie nim pod skora jakby to byla zabawa z kotkiem i nitka, od
          samego patrzenia na to az boli. ja bym sobie nie zrobila, masz odwage.
          • Gość: Lenka Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.chello.pl 09.03.05, 19:52
            Nie chce się tu mądrzyć, bo na operacjach tego typu sie nie znam,ale nie
            uważasz że ta liposukcja to jest w twoim przypadku tylko na jakiś czas.
            No bo skoro piszesz, że masz skłonności do tłuszczyku i nawet uprawianie sportu
            nie pomaga ci utrzymać płaskiego brzucha, to za jakis czas może się okazać że
            znów ci się ten tłuszcz odłoży i potrzebny będzie kolejny zabieg?
            • slotna Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! 09.03.05, 22:31
              Boze... Ja nie wiem, co wy robicie na biologii. Komorek tluszczowych juz jej
              raczej nie przybedzie w tym wieku i n i e przytyje juz na brzuchu! Chyba, ze w
              ogole przytyje bardzo, ale to juz jej sprawa.
              Ja tez bym rozwazala cos takiego, bo chociaz ubrana zawsze wygladalam dobrze -
              nauczylam sie wciagac brzuch jeszcze w podstawowce:) to jednak mialam fatalna
              faldke na dole brzucha. Zadne cwiczenia nie pomagaly, miesnie mialam i mam
              super, a tluszczyk sie trzymal - pomogly dopiero kwasy omega 3, podobno hamuja
              wydzielanie hormonu stresu, ktory jest odpowiedzialny za taki brzuszek +
              regularne masaze w specjalny sposob. Nie jest idealnie ale moze byc:)
              • Gość: marioletka Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.chello.pl 09.03.05, 22:36
                mogłabyś przybliżyć nam ten specjalny sposób masowania brzuszka? mam ten sam
                problem, podejrzewam,że nie ja jedna
                • slotna Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! 10.03.05, 12:14
                  :) Postaram sie wytlumaczyc: Otoz na dole brzucha faldka skory z tluszczykiem
                  zaczyna mi sie dosc nagla, staralam sie wiec 'rozbic' te koncowke, zeby tak nie
                  wystawalo, heh, ciezko to opisac:) ale to zadzialalo bardzo dobrze, bo to byl
                  najwiekszy problem, reszta brzucha (wyzej) jest ok. A kwasy to takie specjalne
                  w kapsulkach do lykania, moze byc tez np. tran. Ja zaczelam brac na stawy, z
                  glukozamina, ale mialam cicha nadzieje, ze na ten brzuch tez poskutkuja. Dobrze
                  jest, bo przytylam, a nadal mam dosc plaski:) Zamiast taletek mozna tez po
                  prostu jesc duzo tlustych ryb, owocow morza itp, wyjdzie tylko na zdrowie:)
              • tropicielka A co to są kwasy omega 3? 10.03.05, 09:59
                ja tez mam tak , że niby ok ale bluzki z odkrytym brzuchem nie włożę :-(a
                ćwiczę bardzo dużo i ogólnie mam mięśnie , tylko akurat na brzuchu ich nie
                widać:-(
    • Gość: Agata Pytanie do autorki IP: 80.48.245.* 10.03.05, 10:07
      Zainteresowało mnie to. ja myslę o liposukcji ud i pośladków.Czy tą klinike Co
      ktoś polecił?Widze ,że cena jest bardzo atrakcyjna.
      • Gość: Izabella1991 Re: Pytanie do autorki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 18:26
        Hej,to znowu ja!
        Po pierwsze,przepraszam za literówki w moich postach-czasami mi się zdarzają.
        Podaję Tobie stronę kliniki:po ros.ang.i niem. www.Clinic-
        Brazil.ru,przedstawicielką tejże kliniki w Polsce jest b.miła p.Agnieszka-jej e-
        mail i tel. a także polskojęzyczna strona to:www.new-look.pl(na tej stronie
        jest m.inn. cennik).Ja osobiście jestem dokladnie pięć dni po operacji i słowo
        daję ZERO BÓLU,(tylko schylac się jeszcze nie mogę).
    • Gość: lidka Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.chello.pl 10.03.05, 20:34
      Izabella 1991-byłaś tam w sumie tylko 2 noce???ciekawa jestem efektu za kilka
      dni i miesięcy.Zazdroszczę Ci, ja marzę o takim zabiegu ale narazie jest on
      tylko w sferze moich marzeń, nie stać mnie na taki wydatek...
    • carmelaxxx Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! 10.03.05, 20:41
      mm ale masz fajnie, ale jak bedziesz chciala troszke tluszczyku to zglos sie do
      mnie ehhe
    • stephanie_s Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! 10.03.05, 20:47
      huraaa a ja mam płaski brzuch bez liposukcji..no gratuluje kolezance ,ale czy
      naprawde warto ponosic wysokie koszta zamiast włozyc troszke wysiłku....no ja
      na szczescie jestem z natury szczupła ale rozumiem osoby które walcza z
      tłuszczykiem tu i ówdzie,ale nie wybieraja tak skarjnych metod a efekty tez sa
      super..tego typu zabiegi to przyznawanie sobie prawa do lenistwa i tyle..no ale
      zeby nie było nie chciałam byc złosliwa to po prostu moje zdanie ,w kazdym
      razie dobrze ze jestes zadowolona mam nadzieje ze jak bandaze zrzucisz tez
      wszystko bedzie dobrze wyglądac:)
      pozdrawiam
      • Gość: izabella1991 Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 15:01
        Uważasz,że tego typu zabiegi to PRZYZNAWANIE SOBIE PRAWA DO LENISTWA????Noooo
        cóż,ty tego nie zrozumiesz,skoro,jak piszesz nigdy nie miałaś problemów z
        figurą.Mam dla Ciebie radę:przeczytaj mój wcześniejszy post,a najlepiej zajrzyj
        na stronę np. www.new-look.pl i dowiedz się,po co i dlaczego ludzie robią sobie
        tego typu operacje.Nie nazywaj mnie leniem,proszę bo niczym sobie na ten epitet
        nie zasłużyłam.Dziewczyny,które mają tzw.bryczesy na udach tak samo jak ja:mogą
        ćwiczyć Bóg wie ile,skonać a choćby i na uszach zatańczyć,a tego draństwa nijak
        inaczej,jak tylko operacyjnie nie usuną(podobnie jak ja mojego brzuszka).
        Aha,dziś mija tydzień opuchniętam trochę,ale NIE BOLI NIC A NIC.
        Przepraszam,że jak tak w kółko Macieju o mojej liposukcji,ale jeżeli przez to
        pomogę którejś z Was podjąć decyzję,a choćby dać jakowąś radę,to mnie cieszy.
        Całuję Was cieplutko-Iza
        • Gość: kaska Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.adsl.hansenet.de 23.03.05, 18:44
          jezu dziewczyny mam straszne lydki, czy liposukcja by pomogla? jestem szczupla
          ale moje lydki, katastrofa... prosze czy moze ktoras z was robila liposukcje
          lydek? dzieki buziaki..
    • Gość: Kasia Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:06
      ja mam takie pytanie:
      jakie jest ryzyko? na pewno lekarz Cię informował co może pójść nie tak, jakie są powikłania, jakie jest prawdopodobieństwo że coś się nie uda. czy możesz coś o tym napisać...?
      a w ogóle to (jak ci się będzie chciało) opowiedz jak się ma Twój brzuszek:).
      pzdr.
      • Gość: anka Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: 217.201.70.* 24.03.05, 15:39
        Jak efekty? już troche czasu minęło wiec jeśli możesz podziel sie z nami
        informacjami - sporo dziewczyn pewnie chcialo by zrobić taki zabieg wiec czekamy
        pozdrawiam
        • Gość: Izabella1991 Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 16:57
          Hej,jestem juz!
          To juz 19-ty dzien po liposukcji!
          DZIEWCZYNY-WARTO BYLO!NA 100 % WARTO!
          Teraz,owszem brzuszek jeszcze pobolewa,ale wiem,ze to normalne!Goi sie po
          prostu caly czas,potem jeszcze seria masazy mnie czeka....i fruuuuu....na
          Teneryfe,bo czeka praca zawodowa i wielkim glosem krzyczy!!!
          Co do liposukcji lydek,to owszem slyszalam...jest taka mozliwosc,mysle ze
          dokladniejszych informacji trzeba szukac m.inn. na stronie:www.new-look.pl.
          Reasumujac,zaluje tylko jednego,ze nie zdecydowalam sie wczesniej!
          Pozdrawiam Was wszystkie swiatecZnie-jestescie przekochane!
          Caluje dzioby i dziobki-Iza
          • oliwia_133 Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! 31.03.05, 12:01
            Izabella1991- mam jeszcze kilka pytan-ile czasu musiałaś nosić te bandaże?i
            sama je sobie zmieniałaś?jak teraz wyglada Twój brzuszek?czy ta metoda jest
            dobra dla osoby która ma fałdy tłuszczu na brzuchu?i czy są jakieś ograniczenia
            wiekowe?bo chodzi o kobietę w dojrzałym wieku.Z góry serdecznie dziękuję za
            dopowiedź.
            Pozdrawiam!
    • Gość: lili202 Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.ls.net.pl 31.03.05, 12:23
      Iza a mozesz napisac o ile Ci sie zmniejszyl obwod?
    • Gość: lili202 Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.ls.net.pl 31.03.05, 19:24
      up
      • Gość: Izabella1991 Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:50
        Cześć dziewczyny!
        Do Olivii-to nie są bandaże,tylko takie dwie szerokie opaski uciskowe,teraz
        moge je tylko nosic na dzień albo na noc.Brzuch już prawie obkurczony,ale są
        jeszcze nierówności,to przez opuchlizne,która jeszcze gdzieniegdzie jest.Lekarz
        uprzedzał mnie,że tak będzie i może to trwac jeszcze ok.dwoch tygodnii,także
        nie martwię sie,tylko sumiennie nacieram brzuch balsamem.
        Czy ta metoda jest dobra dla Ciebie,Olivio?Skarbeńku,to zalerzy od stanu
        twojej skóry.Czy regularnie stosujesz balsam lub oliwkę do cieła?Czy masz skórę
        skłonną do obkurczania się?Czy rodziłas dzieci?Co do wieku,to ograniczeń w
        sumie nie ma,ale najlepszy moment to wiek między 30-45 lat,ale oczywiście
        jeżeli jesteś starsza,to tez nic a nic nie szkodzi...tylko jak sie skóra nie
        będzie chciała obkurczyć,to chirurg ew.usunie nadmiar skóry.
        Do Lili 202-a zabij mnie nie wiem,o ile cm sie obkurczyłam,bo mnie takie
        prawdziwe obkurczanie dopiero czeka,jak już opuchlizna calkiem zejdzie....to
        nie tak prędko,jeszcze gdzieniegdzie została...jeszcze muszę
        poczekać...buuu,chlip,chlip:-))) Całuje was w dziobki,dziewczyny.Dzięki za miłe
        słowa.Iza
        • Gość: olga Re: HUUURRRAAA! Zrobiłam liposukcję brzucha! IP: *.chello.pl 24.07.05, 11:56
          Hej Izabella!Mogłabyś podzielić się wrażeniami po kilku miesiącach od operacji?
          Jak Twój brzuch?I napisz proszę ile Cię to wszystko wyniosło,razem z masażami
          itp.Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka