Dodaj do ulubionych

Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie obcinać

03.04.05, 13:34
zapuszczam włosy, a jak patrze na końce włosów to są takie marne-sama
końcówka jest jakaś taka jasna, tak mym genialnym okiem stwierdzam, że co 10
jest rozdwojony...
wiem, wiem-nie ma innej rady-ciąć.

ale nie ma nadziei?
Obserwuj wątek
    • Gość: dddddddddddddd Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 03.04.05, 13:50
      mogę ci jedynie polecić serum do wlosów z Avonu,ale ile to ci pomoże to nie
      wiem.
      • greta.greta Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 03.04.05, 14:19
        Taa...serum Avonu...Powodzenia
    • stenaa Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 03.04.05, 14:00
      Jedynym rozwiazaniem jest podciecie chociaz 1-2 cm. Samo serum niewiele ci juz
      pomoze.
    • sitc Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 03.04.05, 14:47
      Moja rada jest taka: obetnij żeby móc zapuścić, jak masz porozdwajane końcówki,
      to sama tego nie widzisz, ale włos rośnie od góry, a od dołu się kruszy i w ten
      sposób zatrzymujesz się w martwym punkcie. co do serum na końcówki się zgadzam,
      z Avonu jest świetne, ale ono ich nie poskleja, możesz po obcięciu tak
      zapobiegać.
      • zoey7 Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 03.04.05, 14:53
        Zrób sobie kilka razy kompres z olejku kokosowego (skorzystałam z tej rady
        Forumowiczek i jestem b. zadowolona). Nakładasz ten olejek na końcówki włosów i
        zostawiasz na parę godzin albo na całą noc, a potem myjesz włosy. Serum na
        końcówki z Avonu też nie zaszkodzi. I np. za tydzień zobacz czy konieczna jest
        wizyta u fryzjera. Lepiej tam pójść z "lepszymi" włosami - wówczas fryzjer
        mniej zetnie ;-) Pozdrawiam.
        • Gość: kolek a gdzie mozna kupic ten olejek kokosowy i ile kosz IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 03.04.05, 15:33
          tuje?
          • zoey7 Re: a gdzie mozna kupic ten olejek kokosowy i ile 03.04.05, 15:34
            Ja olejek dostałam od koleżanki, ale wiem, że można go dostać np. w sklepach z
            indyjskimi rzeczami oraz w zielarskich. I kosztuje poniżej 10zł.
            • shojo4 Re: a gdzie mozna kupic ten olejek kokosowy i ile 03.04.05, 15:55
              no cóż, obetne, ale szkoda bo mam fajnie wystopniowane i nie wiem, czy mi tak
              samo będzie umiała zrobić.
    • justa_79 Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 04.04.05, 11:26
      mimo wszystko polecam podcięcie chociaż z 1 cm, rozdwojone włosy będą rozdwajać
      się dalej i w ten sposób stracisz ich jeszcze więcej. a zapobiegawczo stosuj
      już polecone serum na końcówki i żółtą serię GlissKur.
    • Gość: aga78 Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:48
      Spróbuj może jedwab w żelu. Do kupienia w salonach fryzjerskich za 8 zł lub na
      allegro za około 5 zł. Ja używam i jestem zadowolona. Więcej na jego temat
      możesz poczytać na forum o włosach.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka