shojo4 03.04.05, 13:34 zapuszczam włosy, a jak patrze na końce włosów to są takie marne-sama końcówka jest jakaś taka jasna, tak mym genialnym okiem stwierdzam, że co 10 jest rozdwojony... wiem, wiem-nie ma innej rady-ciąć. ale nie ma nadziei? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dddddddddddddd Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 03.04.05, 13:50 mogę ci jedynie polecić serum do wlosów z Avonu,ale ile to ci pomoże to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 03.04.05, 14:19 Taa...serum Avonu...Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
stenaa Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 03.04.05, 14:00 Jedynym rozwiazaniem jest podciecie chociaz 1-2 cm. Samo serum niewiele ci juz pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 03.04.05, 14:47 Moja rada jest taka: obetnij żeby móc zapuścić, jak masz porozdwajane końcówki, to sama tego nie widzisz, ale włos rośnie od góry, a od dołu się kruszy i w ten sposób zatrzymujesz się w martwym punkcie. co do serum na końcówki się zgadzam, z Avonu jest świetne, ale ono ich nie poskleja, możesz po obcięciu tak zapobiegać. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 03.04.05, 14:53 Zrób sobie kilka razy kompres z olejku kokosowego (skorzystałam z tej rady Forumowiczek i jestem b. zadowolona). Nakładasz ten olejek na końcówki włosów i zostawiasz na parę godzin albo na całą noc, a potem myjesz włosy. Serum na końcówki z Avonu też nie zaszkodzi. I np. za tydzień zobacz czy konieczna jest wizyta u fryzjera. Lepiej tam pójść z "lepszymi" włosami - wówczas fryzjer mniej zetnie ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolek a gdzie mozna kupic ten olejek kokosowy i ile kosz IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 03.04.05, 15:33 tuje? Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: a gdzie mozna kupic ten olejek kokosowy i ile 03.04.05, 15:34 Ja olejek dostałam od koleżanki, ale wiem, że można go dostać np. w sklepach z indyjskimi rzeczami oraz w zielarskich. I kosztuje poniżej 10zł. Odpowiedz Link Zgłoś
shojo4 Re: a gdzie mozna kupic ten olejek kokosowy i ile 03.04.05, 15:55 no cóż, obetne, ale szkoda bo mam fajnie wystopniowane i nie wiem, czy mi tak samo będzie umiała zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob 04.04.05, 11:26 mimo wszystko polecam podcięcie chociaż z 1 cm, rozdwojone włosy będą rozdwajać się dalej i w ten sposób stracisz ich jeszcze więcej. a zapobiegawczo stosuj już polecone serum na końcówki i żółtą serię GlissKur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga78 Re: Końcówki włosów-w złym stanie co robić-nie ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:48 Spróbuj może jedwab w żelu. Do kupienia w salonach fryzjerskich za 8 zł lub na allegro za około 5 zł. Ja używam i jestem zadowolona. Więcej na jego temat możesz poczytać na forum o włosach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś