Dodaj do ulubionych

twardnienie brzucha-grozne?

IP: *.ppp.dion.ne.jp 12.06.04, 02:25
Pani doktor,
Czy czeste twardnienie brzucha (macicy) jest grozne dla mojego dziecka.
Jestem w 20 tygodniu ciazy, a twardnienie odczuwam od 10 tygodnia. Moj lekarz
(w Japonii) nie przepisal mi zadnych lekow na to twardnienie. Na badaniu w
szpitalu nie mialam twardego brzucha. Bicie serduszka dziecka slyszalam i
lekarz mowil, ze wszystko jest dobrze. Czasami w ciagu dnia odczuwam 30 razy
takich napiec i twardnien, czesto towarzyszy temu tepy bol. Wtedy klade sie
na lewym boku, lub glaszcze i mowie do "brzucha". Przechodzi, ale powtarza
sie i martwi mnie, ze to szkodzi dziecku, np w oddychaniu. Bardzo prosze o
rozwianie moich obaw.
Obserwuj wątek
    • Gość: sto_krotka30 Re: twardnienie brzucha w ciazy -grozne? IP: *.ppp.dion.ne.jp 18.06.04, 14:52
      Bardzo prosze o odpowiedz, pania doktor.
      Byc moze niepotrzebnie sie przejmuje i powinnam zaufac mojemu lekarzowi, ale
      jak czytam wypowiedzi internautek o podobnych dolegliwosciach i poradach pani
      doktor to wydaje mi sie, ze mam czym sie martwic. Moze powinnam poszukac opinii
      jeszcze innego lekarz? Przez kilka dni odpoczywalam, czesto w lozku i mialam
      tych skurczy mniej o 70%. Moze wlasnie bez lekow, ale z odpoczynkiem wszystko
      bedzie dobrze az do rozwiazania?
      • Gość: lilith76 Re: twardnienie brzucha w ciazy -grozne? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 18.06.04, 15:30
        pani doktor jest na urlopie do końca lata, a żadna z forumowiczek chyba nie
        czuje się kompetentna aby ci pomóc. może skorzystaj z innego forum na gazecie -
        o ciąży, dziecku. tam powinien być ktoś kto przeżył coś podobnego.
    • lakasha Re: twardnienie brzucha-grozne? 18.06.04, 15:40
      Stokrorko twardnienie brzuszka może oznaczac skurcze, ale nie musi , biegnij do
      lekarza niech sprawdzi Twoją szyjkę i niech podłaczy Cię pod KTG. (wykrywa
      niezauważalne skórcze).
      Nie głaszcz brzuszka to powoduję dod. skurcze.
      Pozdrawiam bardzo serdecznie i odezwij się co u Ciebie.
      P.S.- Nie dzwigaj do tego czasu i duzo lez, mój lekarz mówił ze lepiej dla
      ciężarnej jak stoi niż jak siedzi.
      Pozdrawiam.
      • Gość: sto_krotka30 Re: twardnienie brzucha-grozne? IP: *.ppp.dion.ne.jp 19.06.04, 15:29
        Dziekuje dziewczyny za zainteresowanie moim problemem. Tak sie martwilam, ze
        poszlam na badanie niezapowiedziana. Lekarz zbadal moja szyjke i powiedzial, ze
        wszystko z nia ok, ale tez wyczul twardy brzuch. Lekarz stwierdzil, ze moze to
        byc od zmeczenia albo od stresu, zalecil mi wypoczynek, nawet wieszac prania
        nie moge. (Tutaj wieszanie prania to nielada wyczyn gimnastyczny). Zalecil mi
        skontaktowac sie ze szpitalem gdyby bole podczas twardnienia nie przechodzily.
        Powiedzial, ze z dzieckiem wszystko dobrze, serduszko dobrze pracuje. Bede
        czesto chodzila na badania, chociazby po to, zeby dmuchac na zimne. szkoda
        tylko, ze przez te skurcze nie bede mogla chodzic na zajecia dla ciezarnych w
        wodzie. Chcialam przygotowac sie fizycznie do porodu. Ale moze w nastepnych
        miesiacach skurcze zanikna i bede jak inne ciezarne.
        Tez pozdrawiam i dziekuje za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka