Dodaj do ulubionych

bardzo proszę o pilną odpowiedź

27.03.06, 14:45
wstyd mi pisać jaka durna jestem, ale pomyliłam kolejnośc brania tabletek
antykoncepcyjnych trójfazowych, zaczełam jakby od końca i dzis się
zorientowałam,że przeciez białe były zawsze na kóncu - a ja już je zjadałam.
nie wiem co teraz kończyć to opakowanie w odwróconej kolejności?? czy
przestać je brać?? jest możliwośc wpadki przez moją głupotke???proszę może
ktos choc trochę się w tym orientuję
Obserwuj wątek
    • mufka51 Re: bardzo proszę o pilną odpowiedź 27.03.06, 14:53
      Nie mam pocieszających wiadomości...
      W tabletkach trójfazowych białe spełniaja jedynie funkcję >przypomonającą<,łyka
      się je ,żeby nie wypaść z rytmu.Musisz poczekać do kolejnego cyklu i zacząć od nowa.
      • glupiajestem Re: bardzo proszę o pilną odpowiedź 27.03.06, 15:21
        tzn. mam przestać teraz brać w ogóle??? i zacząć od następnego cyklu?? (o ile
        takowy bedzie, skoro te mają tylko przypominać a nie działać)czy skończyś dalej
        xle to opakowanie??
        • aluniaaa Re: bardzo proszę o pilną odpowiedź 27.03.06, 15:25
          a bym skonczyla, takie odtawianie i znowu zaczynanie dla organizmu nie jest
          zdrowe,bo to zabawa hormonami,bierz,a wtedy kiedy powinnas dostac okres,zrob
          pzrerwe i zacznij nowe opakowanie.
          • glupiajestem Re: bardzo proszę o pilną odpowiedź 27.03.06, 15:56
            martwi mnie tylko to,że jeżeli zadażyłby sie tak że moja pomyłka spowodowałaby
            hyhmy.... jakby to nazwać .. zaciążenie, to chyba mogłabym zaszkodzić dalszym
            przyjmowaniem tabletek dziecku. w kropce jestem.
            • aga55jaga Re: bardzo proszę o pilną odpowiedź 27.03.06, 16:15
              więc może najlepiej będzie jak zasięgniesz informacji u fachowej siły czyli u
              gina??? Wizyta czy telefon na pewno rrozwiążą twoje dylematy smile)
              • glupiajestem Re: bardzo proszę o pilną odpowiedź 27.03.06, 17:14
                a nie wiecie czasami po jakim czasie test ciążowy jest w miarę wiarygodny?
                • mamadacja Re: bardzo proszę o pilną odpowiedź 27.03.06, 17:20
                  test jest najbardziej wiarygodny w dniu planowej miesiączki, ale na ulotce
                  podają, że może wykryć ciążę około 7 dni po zapłodnieniu - wtedy tylko poranny
                  moczsmile
                  Zadzwoń do gina ale ja bym odstawiła przynajmniej na ten miesiąc pigułki - i tak
                  już pochrzaniłaś kolejność, co może zaburzyć rytm hormonalny w ogóle. Daj znać
                  jak to rozwiązałąśsmile
                  Pozdrawiamsmile
                  • glupiajestem Re: bardzo proszę o pilną odpowiedź 28.03.06, 11:42
                    problem rozwiązałam dzwoniąć do gina, powiedział żeby brać dlaej tylko się
                    dodatkowo zabezpieczać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka